Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 12:39   #4441
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja pierwsze pranie zrobię po 30tyg, już mnie korci ale nie chce tak wcześnie. Po 30 tyg zrobię i poprasuje na spokojnie. Torby mam już w większosci spakowane, tylko zostały te rzeczy do wyprania i parę do kupienia. Po tych skurczach dziewczyn stwierdziłam ze nie ma na co czekać. Nawet mam już talerz, kubek, sztućce, szczoteczkę spakowane, a żel pod prysznic, szampon i żel do higieny intymnej przelane do małych pojemniczkow...
jejku dziewczyny weźcie nie straszczcie
Ja nic nie mam kupione z higienicznych do szpitala mam tylko kiszule i szlafrok :/
26 dostaje wyplate i wszystko juz kupuje i tez juz pakuje a co.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:43   #4442
201701300931
Konto usunięte

Do mnie dzisiaj przyszła paczka z gemini, więc już większość mam. Ogólnie ze wszystkiego brakuje mi jeszcze wózka, fotelika, materacyka, śpiworka, prześcieradła, wanienki i pieluch. Pranie zrobię jak będzie pokój zrobiony, bo teraz nie mam gdzie trzymać. I chyba będę musiała dokupić kaftaniki i półśpiochy, bo nie mam
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:44   #4443
TusiaeM
Zakorzenienie

Ja właśnie mam plan na ten tydzień aby się spakować do szpitala Czekam tylko na koszule do porodu z allegro

Wkleje Ci moją listę higieniczną
Krem na odparzenia
Podkłady porodowe
Podpaski duże
Octanisept
Malatan (na sutki)/Lanolina
Majtki siatkowe
Sudocrem
Aspirator do nosa

Pieluchy
Flanelowe - 2
Tetrowe – 10
Mokre chusteczki
Płyn do kąpieli
Oliwka/masło kokosowe
Oliwka do masażu
Szczotka z naturalnego, miękkiego włosia
Obcinacz do paznokci
Płatki kosmetyczne
Gaziki
Patyczki do uszu
Ręcznik z kapturkiem - 2
Termometr

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:49   #4444
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Głodna jestem, a nie mam pomysłu na obiad
Ja robie Lasagne dzisiaj.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:50   #4445
Panna Izabela
Zakorzenienie

Tak się właśnie zastanawiam, czy dobrze się spakowałam do szpitala. Wzięłam ze dwa kaftaniki no i body też wzięłam, bo mam takie malusieńkie z półśpiochami i czapeczką... Tak sobie myślałam o tym kikucie, czy może nie brać samych kaftaników i śpiochów?
Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
to będziemy jeździć tym samym wozem, w tym samym kolorze, ale w innych miastach

ja folię też wezmę uniwersalną, a nad parasolką pomyślę jeszcze

a tak z ciekawości to stalaż wzieliście srebrny czy czarny, bo ja jeszcze myślę, wiem tylko tyle, że koła chcę ze szprychami
Fajnie my koła też na szprychy a stelaż srebrny. Prezentuje się fajnie i ciągle się nim bawimy, głównie tż i sprawdziliśmy wczoraj, nasza klatka schodowa średnio przystosowana do wózków. Wejść do bloku wejdę, ale ledwo. Zaraz jak się wejdzie drzwiami to są schodki do domofonu, więc wózkiem trzeba w poprzek jakoś stawać a potem cudować... Nie wiem jak sama będę dawała radę. Widziałam, że inni też mają problem, wchodzą małżeństwa z wózkiem a i tak potrzebują pomocy np przy otwarciu czy trzymaniu drzwi...
Cytat:
Ja wiem, ze bede rodzić okolo 25-28 sierpnia najpóźniej bo tak mam zaplanowaną cesarke. No chyba że zacznie sie cos samo dziać...
Oo weź mnie ze sobą, ja bym chciała bardzo w tym terminie
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Czy wy też ostatnio mało czujecie swoje dzieciątka?
Ja czuję bardzo. Brzuch mi faluje, Wiki się kręci, bije i kopie ale nie miała już dawno czkawki chyba. I fajnie reaguje na disco polo i muzykę w kościele - dziwne upodobania muzyczne, ale aż tż się w kościele śmiał jak mi brzuch tańczył
Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Wiecie co tak sie zastanawiam czy a Boże Narodzenie będziemy juz ubierać w rozmiar 68?

Kupujecie te poduszki widzę, ale ja chyba nie bo odkąd mam te bóle z prawej strony tośpię na plecach czego nigdy nie robiłam. Tak zasypiam i tak sie budzę.
Szwagierki mała nosiła 74 jakoś koło listopada chyba, ale ona się duża urodziła i praktycznie od razu wskoczyła w 62. Więc pewnie takie urodzone koło 50 cm to będą w zimie 62-68. Zależy jak będą rosły

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ja nie mało, ale już nie czuje tak często kopania, ale bardziej przekręcanie się

I jeszcze ja, ja! Myślę nad nim i właśnie 303

ridja devojka ja mam poduszkę C dokładnie tą, co wklejałaś i mam 170 cm. Śpię w niej już dłuuugo tylko ja nie podpieram całkiem brzucha, bo mi wygodniej jak leży na materacu. Z tym, że mi już w ogóle jest nie wygodnie i co kilka dni ją wyrzucam i śpie bez niej, a potem znowu przepraszam i z nią śpię i tak w kółko Tak sobie urozmaicam sen

Pytałam o ten kwas, bo koleżanka mówiła mi, że jej lekarka nie kazała brać już od połowy 2 trymestru, a ja ciągle biorę. I wyczytałam w necie, że branie po 30 tygodniu zwiększa ryzyko astmy
Z witamin to biorę tylko Pregna Plus, co dwa dni, a ostatnio mi się skończyły to w ogóle : Codziennie biorę tylko DHA.
Ja też biorę Pregna Plus ale mi kazała codziennie...
Plus luteinka 2x na dobę.
Cytat:
A ja własnie robie pierwsze pranie, bo mój mężuś marudzi, że mam pakować już torbę do szpitala
Ja już robię chyba z 5, czuję pod skórą, że przekroczymy limit wody i będą rachunki większe... I mam taką stertę prasowania i taką ochotę na sen, że sama nie wiem, co wygra...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:55   #4446
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ja nic nie mam kupione z higienicznych do szpitala mam tylko kiszule i szlafrok :/
Ja to dopiero w ciemnej doopie! Mamy tylko ciuszków masę i pare zabaweczek,zero kosmetyków,zero srodków hig. dla dziecka i dla mnie.Teraz będe zamawiać mebelki i łóżeczko dla młodej. Nie wiem kiedy się spakuję do szpitala,nie mam jeszcze koszul,stanika do karmienia-chociaż tu mam problem bo mi cycek nie urósł nic a nic w ciąży i nie mam pojęcia o ile i czy wgl urośnie po porodzie jak będzie nawał
Teraz u nas sajgon na mieszkaniu,czekam włąśnie na firmę,która ma nam meble na wymiar skrojone przywiesc i wniesc,bedzie nam w niedługim czasie jeszcze spółdzielnia likwidować żeliwny wielki z tysiacem zeber kaloryfer z łazienki i zakłądać drabinkowy,do tego kucie w kuchni nas czeka,pan gazownik i szał latania i wybierania sprzetów tj.lodówka,kuchenka,zmywa rka,pralka...Jak się z tym wyrobimy (a planujemy do konca lipca) to bedzie cud

Koszule do szpitala nie wiem jakie kupić bo mi brzuch zmalał i od kilku dni wyglądam jakbym się teleportowała do...4/5 miesiaca,a jeszcze jak wciagnę i napnę mięśnie brzucha to wyglądam jakbym miała oponkę z tłuszczyku na bęcu a nie dziecko w brzuchu przy końcu 7 mca Ja nie wiem gdzie mi mała sie wciska? mam takie wrazenie,że żołądek to mam już w przełyku bo taka zgagola mnie męczy,że pali mnie jak w piekle w przełyku. Nie wiem jaki mam rozmiar tych koszul zamówić.TEraz mam mały bęc a co będzie w dniu porodu-cholera wie czy mi taki mały zostanie czy nagle brzuch zrobi się WIELKI jak dynia. Ja pierdziele same dylematy,ja już bym chciała mieć małą po tej stronie brzucha.walczyć z kolkami i zagrzebywać się w kupkach.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:01   #4447
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Głodna jestem, a nie mam pomysłu na obiad
U mnie dzisiaj na szybko chińskie danie ryż mieszanka chińska kurczak itp

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Spokojnie mamy jeszcze czas.
Ja tez mam wypłatę 26 to poszalejemy
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj przyszła paczka z gemini, więc już większość mam. Ogólnie ze wszystkiego brakuje mi jeszcze wózka, fotelika, materacyka, śpiworka, prześcieradła, wanienki i pieluch. Pranie zrobię jak będzie pokój zrobiony, bo teraz nie mam gdzie trzymać. I chyba będę musiała dokupić kaftaniki i półśpiochy, bo nie mam
Ja z artykułów higienicznych mam tylko chusteczki mokre i wkładki laktacyjne.
Ale za to na odwrót mam już wanienke wózek fotelik ciuszki dla małego.
Brakuje jeszcze łóżeczka i innych dupereli.
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Ja to dopiero w ciemnej doopie! Mamy tylko ciuszków masę i pare zabaweczek,zero kosmetyków,zero srodków hig. dla dziecka i dla mnie.Teraz będe zamawiać mebelki i łóżeczko dla młodej. Nie wiem kiedy się spakuję do szpitala,nie mam jeszcze koszul,stanika do karmienia-chociaż tu mam problem bo mi cycek nie urósł nic a nic w ciąży i nie mam pojęcia o ile i czy wgl urośnie po porodzie jak będzie nawał
Teraz u nas sajgon na mieszkaniu,czekam włąśnie na firmę,która ma nam meble na wymiar skrojone przywiesc i wniesc,bedzie nam w niedługim czasie jeszcze spółdzielnia likwidować żeliwny wielki z tysiacem zeber kaloryfer z łazienki i zakłądać drabinkowy,do tego kucie w kuchni nas czeka,pan gazownik i szał latania i wybierania sprzetów tj.lodówka,kuchenka,zmywa rka,pralka...Jak się z tym wyrobimy (a planujemy do konca lipca) to bedzie cud

Koszule do szpitala nie wiem jakie kupić bo mi brzuch zmalał i od kilku dni wyglądam jakbym się teleportowała do...4/5 miesiaca,a jeszcze jak wciagnę i napnę mięśnie brzucha to wyglądam jakbym miała oponkę z tłuszczyku na bęcu a nie dziecko w brzuchu przy końcu 7 mca Ja nie wiem gdzie mi mała sie wciska? mam takie wrazenie,że żołądek to mam już w przełyku bo taka zgagola mnie męczy,że pali mnie jak w piekle w przełyku. Nie wiem jaki mam rozmiar tych koszul zamówić.TEraz mam mały bęc a co będzie w dniu porodu-cholera wie czy mi taki mały zostanie czy nagle brzuch zrobi się WIELKI jak dynia. Ja pierdziele same dylematy,ja już bym chciała mieć małą po tej stronie brzucha.walczyć z kolkami i zagrzebywać się w kupkach.
Nadrobimy szybko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 13:01   #4448
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Czy wy też ostatnio mało czujecie swoje dzieciątka?
moja szaleje jak opętana z małymi przerwami. teraz właśnie od mniej więcej godziny łaskawie nic-nie robi
Stary 2015-06-22, 13:02   #4449
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Oczarowana ty nie szalej x tymi kolkami bo to może być hard core
Stary 2015-06-22, 13:03   #4450
mysza007
Zakorzenienie

Rany kobietki Wy juz popakowane
Ja jutro zaczynam 27 tydzień czyli 7 miesiąc 7 lipca mam wizytę i stwierdziłam ze po tej wizycie zrobie juz wyprawke higieniczną, zaczne prac i prasowac ubranka i takie tam

A mam pytanko do kobietek, które jesteście juz w 30 tygodniu i dalej - macie juz częstrze wizyty u swoich ginów?

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:06   #4451
olkma
Raczkowanie

Cytat:

Co to zmywarki, jesli chcesz to podam ci model mojej jest rewelacyjna mamy od jakiś 3 miesięcy, no i ma opcje też wypażania np butelek
Co do koszuli nocej to radze wziąć poprawkę na to że brzuch jest mniejszy po porodzie i nie ma co kupować rozmiaru xl chyba, że nosiłaś taki przed ciażą. Ja kupiłam koszule rozm. Xl i obstawiam, że bedzie za duza w dniu porodu nawet, później kupilam rozm L i będzie luźna bo teraz jest jak worek po ziemniakach, a rozmiar s jest idealny teraz wiec mam praktycznie cała rozmiarówke koszul dodam, ze mam dość spory brzucholek
Stary 2015-06-22, 13:09   #4452
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
truskafffka91
Moje kopie jak szalone...
Moja wczoraj szalała a dzisiaj spokój.
Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Ja mam z tej firmy tę w kształcie "J" i jest super. Na długość też bez problemu (mam 170 cm).
No to pomyślę nad J i C bo ta 7 mnie nie przekonuje jakoś... a do kiedy można kupować z kupionami? mam nadzieje ze to ogarnę. Na jednym kupnie mam napisane ze do kodu trzeba dopisać literkę odpowiadającą opcji, np. allegro. To wszystko trzeba zrobić w telefonie? Wbić ten kod i potem kupować?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-22, 13:10   #4453
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Oczarowana ty nie szalej x tymi kolkami bo to może być hard core
hehe,gorzej jak drogę eliminacji bendeM zmuszona wyrzucic z jadłospisu to co uwielbiam najbardziej bo się okaze że kolki mała będzie miała przez moje upodobania kulinarne. boje się,że będę jechać na drobiu gotowanym (bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e) i marchewce tylko. btw. a dziciątko to raczej będzie (bo już jest) nocnym markiem,typową sową prowadzącą nocny tryb życia. trudno- tatus-sowa będzie się nocami zajmował-już to ma zakomunikowane

Dziewczyny czy wy też macie takie dni,że dosłownie NIC SIĘ WAM NIE CHCE-nawet kiwnać palcem w bucie? Ja najchętniej teraz wlazałabym pod kołdrę i zasneła i miała wszystko w...poważaniu na kilkanaście godzin. Nie ma siły by krem na mordę wklepać a co dopiero strzelić mejkapa. Nawt chłopu dzis na obiad gotowizne zrobiłam bo...nie mam na nic siły.
Stary 2015-06-22, 13:11   #4454
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 27 tydzień czyli 7 miesiąc 7 lipca mam wizytę i stwierdziłam ze po tej wizycie zrobie juz wyprawke higieniczną, zaczne prac i prasowac ubranka i takie tam

A mam pytanko do kobietek, które jesteście juz w 30 tygodniu i dalej - macie juz częstrze wizyty u swoich ginów?
Nie, mi kazał przyjść normalnie za około 4 tygodnie

A jaki proszek bedziecie uzywac? Ja piore w Lovelli, przy pierwszym dziecku tez prałam w tym proszku i bylo o.k a płyn do płukania zwykły z biedronki
Tylko pralka roczna wtedy ucierpiała na tym proszku, bo bemben sie zatarł czy coś i własnie koleś od naprawy mówił ze to wina proszków dziecięcych, ale ile w tym prawdy to nie wiem... Bo to zdanie tylko jednego fachowca było... Teraz na szczescie mamy swoja pralke ( wtedy mieszkałam z mama i to byla jej pralka ) no ale nasza jest dwu letnia dopiero i szkoda by jej bylo rowniez
Stary 2015-06-22, 13:13   #4455
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Co to zmywarki, jesli chcesz to podam ci model mojej jest rewelacyjna mamy od jakiś 3 miesięcy, no i ma opcje też wypażania np butelek
Co do koszuli nocej to radze wziąć poprawkę na to że brzuch jest mniejszy po porodzie i nie ma co kupować rozmiaru xl chyba, że nosiłaś taki przed ciażą. Ja kupiłam koszule rozm. Xl i obstawiam, że bedzie za duza w dniu porodu nawet, później kupilam rozm L i będzie luźna bo teraz jest jak worek po ziemniakach, a rozmiar s jest idealny teraz wiec mam praktycznie cała rozmiarówke koszul dodam, ze mam dość spory brzucholek
Dawaj ten model albo linka do zmywarki My pod zabudowę musimy mieć,ale jak wasza nie jest to i tak z chęcią oblukam jej paramentry. Dzieki o tym co napisałaś o koszulach,zatem odważę się i zamówie jakieś z pogranicza s/m bo też nie zamierzam w worze paradować na porodówce w trakcie i po
Stary 2015-06-22, 13:14   #4456
olkma
Raczkowanie

Cytat:
hehe,gorzej jak drogę eliminacji bendeM zmuszona wyrzucic z jadłospisu to co uwielbiam najbardziej bo się okaze że kolki mała będzie miała przez moje upodobania kulinarne. boje się,że będę jechać na drobiu gotowanym (bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e) i marchewce tylko. btw. a dziciątko to raczej będzie (bo już jest) nocnym markiem,typową sową prowadzącą nocny tryb życia. trudno- tatus-sowa będzie się nocami zajmował-już to ma zakomunikowane

Dziewczyny czy wy też macie takie dni,że dosłownie NIC SIĘ WAM NIE CHCE-nawet kiwnać palcem w bucie? Ja najchętniej teraz wlazałabym pod kołdrę i zasneła i miała wszystko w...poważaniu na kilkanaście godzin. Nie ma siły by krem na mordę wklepać a co dopiero strzelić mejkapa. Nawt chłopu dzis na obiad gotowizne zrobiłam bo...nie mam na nic siły.
Ja w ciąży dosłownie 3 razy się malowałam. Na komunie, na własny ślub i na zrobienie zdjęcia do dowodu i prawo jazdy
A jak komuś sie nie podoba, to niech nie patrzy
Mojemu meżusiowi sie podoba i za to go kocham
Stary 2015-06-22, 13:15   #4457
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Wkleje Ci moją listę higieniczną
Krem na odparzenia
Podkłady porodowe
Podpaski duże
Octanisept
Malatan (na sutki)/Lanolina
Majtki siatkowe
Sudocrem
Aspirator do nosa

Pieluchy
Flanelowe - 2
Tetrowe – 10
Mokre chusteczki
Płyn do kąpieli
Oliwka/masło kokosowe
Oliwka do masażu
Szczotka z naturalnego, miękkiego włosia
Obcinacz do paznokci
Płatki kosmetyczne
Gaziki
Patyczki do uszu
Ręcznik z kapturkiem - 2
Termometr
ja dopisałabym jeszcze wkładki laktacyjne i sól fizjologiczną, a wyrzuciła patyczki do uszu (sama miałam wcześniej na liście, ale pielęgniarka neonatologiczna (ta od noworodków, bo nie wiem czy dobrze napisałam ) odradzała nam patyczki, bo niby krzywdę można nimi zrobić.

Panna Izabela - współczuję kijowego wejścia do domu, ja swojego nie będę musiała dźwigać, ani nim jakoś specjalnie manewrować, bo jak nie będzie męża to będę wchodzić przez garaż i zostawiać w garażu

oczarowana - nie przejmuj się nie jesteś sama w czarnej mąż miał zrobić górę do połowy czerwca, jak skończy do końca lipca to będzie cud, rzeczy czyli głównie ciuszki które kupiłam i dostałam leżą w kartonach na strychu, lub w pokoju w którym śpimy, nasze rzeczy też w kartonach, szukanie czegoś zajmuje mi wieczność rzeczy większych gabarytowo nie kupuję, bo nia mam gdzie trzymać, na strychu też już dziada i baby brak , mam powybierane, pozapisywane i nie daj Boże jak wyląduję w szpitalu wcześniej to mąż będzie musiał kupić, środki higieniczne planuje kupić na początku lipca i modlę się, żeby Ktosiek siedział grzecznie w brzuchu do tego września
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:20   #4458
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:

A jaki proszek bedziecie uzywac? Ja piore w Lovelli, przy pierwszym dziecku tez prałam w tym proszku i bylo o.k a płyn do płukania zwykły z biedronki
Tylko pralka roczna wtedy ucierpiała na tym proszku, bo bemben sie zatarł czy coś i własnie koleś od naprawy mówił ze to wina proszków dziecięcych, ale ile w tym prawdy to nie wiem... Bo to zdanie tylko jednego fachowca było... Teraz na szczescie mamy swoja pralke ( wtedy mieszkałam z mama i to byla jej pralka ) no ale nasza jest dwu letnia dopiero i szkoda by jej bylo rowniez
Ja mam LOVELLĘ teraz do prania ciuszków ale odwazę sie prać ciuchy małej w hipoalergicznych proszkach ( i płynie) BIały Jeleń
http://www.czystysklep.pl/bialy-jele...FQL3cgodPEEGQQ

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/bialy-jel...FQsMcwodC3YE8g

Piorę w nich od kliku tygodni i jest MOC inne markowe posżły w odstawke i nie zamierzam wracać. Dopiera wszystkie plamy,ciuchy są miękkie,pachą świeżością ale taką delikutaśną,nie drażnią skóry itp.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Ja w ciąży dosłownie 3 razy się malowałam. Na komunie, na własny ślub i na zrobienie zdjęcia do dowodu i prawo jazdy
A jak komuś sie nie podoba, to niech nie patrzy
Mojemu meżusiowi sie podoba i za to go kocham
NIe no luzik, ja też ani teraz a ni przed ciążą nie latałąm co dzień w makijażu bo Bogu dzieki u mnie im mniej tapety na twarzy tym lepiej dla mojego typu urody,a TŻ nawet nie zauważał czy mam makijaż czy nie (on mało spostrzegawczy w te klocki jest całe szczescie) ale lubię,nie powiem tak sama dla siebie podkręcić swoją urodę i się ukobiecić od czasu do czasu. No nic mi się nie chce...chce mi się jeść i...nie mam siły by do kuchni podejść i sobie coś zmajstrować. Boziu to straszne,to przez pogodę czy przez hormony czy có?
Stary 2015-06-22, 13:21   #4459
olkma
Raczkowanie

ADP 860 IX to jest chyba model, marka Whirpool. A góre, ten blat możesz sciągnąć i też moze byc pod zabudowe. Co ważne ma ileś tam wiecej dysz wiec lepuej myje. No i jest energooszczędna prosze nie patrzeć na syf bo jestem w trakcie mega remontu tak jak juz pisałam wczesniej . No i jeszcze mam chorego kota od wczoraj który ciągle żyga już mam dosyć. Mąż dzisiaj był u weta i zrobiła jej sie gula w gardle jakaś plus do tego koci katar i oko łzawi, nie wiem skąd to bo kot niewychodzący i znowu kasa poszla... ;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150622_141814.jpg (72,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150622_141825.jpg (119,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150622_141841.jpg (114,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150622_141920.jpg (86,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150622_141810.jpg (70,1 KB, 3 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 13:25   #4460
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam LOVELLĘ teraz do prania ciuszków ale odwazę sie prać ciuchy małej w hipoalergicznych proszkach ( i płynie) BIały Jeleń
http://www.czystysklep.pl/bialy-jele...FQL3cgodPEEGQQ

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/bialy-jel...FQsMcwodC3YE8g

Piorę w nich od kliku tygodni i jest MOC inne markowe posżły w odstawke i nie zamierzam wracać. Dopiera wszystkie plamy,ciuchy są miękkie,pachą świeżością ale taką delikutaśną,nie drażnią skóry itp.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

NIe no luzik, ja też ani teraz a ni przed ciążą nie latałąm co dzień w makijażu bo Bogu dzieki u mnie im mniej tapety na twarzy tym lepiej dla mojego typu urody,a TŻ nawet nie zauważał czy mam makijaż czy nie (on mało spostrzegawczy w te klocki jest całe szczescie) ale lubię,nie powiem tak sama dla siebie podkręcić swoją urodę i się ukobiecić od czasu do czasu. No nic mi się nie chce...chce mi się jeść i...nie mam siły by do kuchni podejść i sobie coś zmajstrować. Boziu to straszne,to przez pogodę czy przez hormony czy có?
Czyli ten biały jeleń nie jest typowo dla maluchów? A co myślicie o tych orzechach do prania? Ja w ogole nie wiem na jakiej zasadzie to jest, je sie uzywa do recznego prania czy mozna do pralki? No ale czy pralka sie nie zapcha?
Stary 2015-06-22, 13:29   #4461
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Czyli ten biały jeleń nie jest typowo dla maluchów? A co myślicie o tych orzechach do prania? Ja w ogole nie wiem na jakiej zasadzie to jest, je sie uzywa do recznego prania czy mozna do pralki? No ale czy pralka sie nie zapcha?
orzechy nie dopierają. można je do pralki używać jak najbardziej. też rozważałam ich zakup jeszcze w przedciążowym życiu ale...ale nieeeeeeeeeeeeeeeee

Biały Jeleń nie jest typowo dla maluchów (chyba) w sumie ja nie zauważyłam by cos było napisane na opakowaniu.
Stary 2015-06-22, 13:29   #4462
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A co do dni ze się nic nie chce to ja dzis tez tak mam

Z odzywka na glowie siedze juz godzgodgodzinę bo splukac mi sie nie chce....

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:30   #4463
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Moja wczoraj szalała a dzisiaj spokój.

No to pomyślę nad J i C bo ta 7 mnie nie przekonuje jakoś... a do kiedy można kupować z kupionami? mam nadzieje ze to ogarnę. Na jednym kupnie mam napisane ze do kodu trzeba dopisać literkę odpowiadającą opcji, np. allegro. To wszystko trzeba zrobić w telefonie? Wbić ten kod i potem kupować?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja zamówiłam 7. Przekonam się jutro bo juz nadana
Cytat:

Hehe ja tam nastawiam się na jedzenie lekko strawne na początku, stopniowo będę wprowadzała resztę rzeczy. No chyba ze nie będę miała pokarmu i będzie mm to problem sam się rozwiąże.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 13:33   #4464
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość

U mnie od 24tc jest co 2tyg wizyta; teraz ze wzgledu na posladkowe ulozenie ide za tydzien znow
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:34   #4465
agu23gda
Wtajemniczenie

A ja chyba musze pozyczyc do mamy albo teściowej ciśnieniomierz... czasami czuje jak robi mi się gorąco a teraz od godziny jest mi wlasnie gorąco, czuje jak lekko sie trzese i serce slyszę az w uszach... przsedziwne uczucie...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:35   #4466
olkma
Raczkowanie

A ja dzisiaj jadę po taką wanienke z przewijakiem http://olx.pl/i2/oferta/przewijak-z-...8-IDaBozj.html
Mam nadzieje ze bedzie o.k
Stary 2015-06-22, 13:36   #4467
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się chyba zdecyduję na dzidziusia, tylko proszku chyba będę uzywała do grubszych ubranek, a do bielizny płynu. Płyn wydaje mi się delikatniejszy, a proszek wydajniejszy, i na razie rozkminiam

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 13:36   #4468
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

To normalne, ze noworodki sa bardziej aktywne noca; zmieni sie z czasem. Kolki nie maja nic wspolnego z dieta mamy karmiacej; jedz wszystko z umiarem, w koncu Ty musisz miec sily, zeby dzieckiem sie zajmowac, wracac do formy i jeszcze pokarm wytworzyc. Mnie sie w pierwszej ciazy nic nie chcialo; jakie masz cisnienie? Juz niedlugo hormony zapewnia Ci przyplyw energii. Teraz jak jest starsza corka, to nie ma mowy, zeby mi sie nie chcialo ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:37   #4469
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam 7. Przekonam się jutro bo juz nadana

Hehe ja tam nastawiam się na jedzenie lekko strawne na początku, stopniowo będę wprowadzała resztę rzeczy. No chyba ze nie będę miała pokarmu i będzie mm to problem sam się rozwiąże.
Ja też na początku lekko strawnie dlatego ten parowar tak mnie męczy a ja męża męcze
Stary 2015-06-22, 13:37   #4470
malaja86
Rozeznanie

Ja biorę witaminy cały czas. Tak kazał lekarz, ale jak by nie to to i tak cały czas biorę codziennie mnóstwo leków. A podobno w ciazy nie wola. Ze wszystkim zbiera sie 14 tabletek Plus 6 roKurczowych, ale tte zdecydowałam brać jak boli wiec tak 3 do 4

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości