|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Tak, patyczkami sie dzieciom nie powinno uszu czyscic. W ogole uszy sa smieszne, bo same sie czyszcza i raz na jakis czas wydzielina sama sie wydostaje na zewnatrz, wtedy wystarczy chusteczka przetrzec. A sol fizjologiczna po co jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Prałam rok w orzechach. Nie odpierają szczególnie białych (nawet z soda). Niby fajne ale trochę rzeczy zniszczyły. Np zabarwialy sie na żółto niektóre plamy.
Mi najbardziej do gustu przypadł jelp. I w tym piore. Ale testuje tez inne. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#4473 | |
Zadomowienie
|
Moje jest bardzo aktywne, i mocno wypina pupe i boksuje
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ile wy macie tych ciuszkow na 56-62? Bo ja mam jedną pralke i to z moimi czteroma koszulami. Jak wam wychodzi 5 prań? Boze... To ja mam tak mało ciuchów? ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- A chińszczyzna u mnie byla w sobote i niedziele, bo moi faceci 2 dni z rzędu sobie zażyczyli ![]()
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
Ja bylam dzis bez weny, zrobilam ziemniaki na patelni z kielbaska i czosnkiem i do tego salate z ogorkiem ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Raczkowanie
|
Która z Was kupuje laktator przed porodem?
#4477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4481 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Z tego co kojarzę to dzidziuś mial fajny sklad, tez mam zamiar go kupić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Nie kupuje bo będę miała pożyczony. Chyba że wypozycze sobie.
#4483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Magnez bierzesz??
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczy przemywalam normalnie woda a do nosa nic nigdy nie aplikowalam. Jesli juz bylaby potrzeba, to w obu przypadkach, np przy katarze, wkraplalam swoje mleko. Wierutne bzdury, co ma kapusta do krwi i pokarmu. Dziecko ma niedojarzaly uklad pomarmowy i stad zdarzaja sie kolki. Dzieci pijace mm tez je maja. I kolki to te chyba stan ducha, bo tu az tak sie o tym nie slyszy. Odnosnie diety, to ja nie zapomne mojej kolacji w dwie godziny po porodzie: schabowy na glebokim tluszczu w towarzystwie kalafiora, kapusty, fasoli, do tego jeszcze byly truskawki i kawalek czekolady. I jakos zadnemu dziecku na oddziale posilki nie szkodzily. Hafija sporo pisze o "diecie mamy karmiacej", polecam poczytac, bo to jakis chory twor, ktory moze mamy wpedzic w depresje, obwinianie siebie a jedzac nic tez nie ma co sie spodziewac sukcesow z kp. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Na oleju czosnkowym z biedry hihi;-) kiedys byla taka seria. Do tego papryka oregano tymianek finito |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie po wizycie wszystko ok, ale dzisiaj była bez usg, tylko słuchanie serduszka. Szczegółowe usg mam w sobotę, tak nam pasował termin, bo mąż też chciał iść koniecznie ![]() Przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1 kg ![]() No i ponieważ żylaki mnie bolą, a podobno nie powinny mam brać lek na wzmocnienie ścian żył i gdyby bolało jeszcze mocniej to mam iść do chirurga naczyniowego. Chociaż gin mówił, że z jego doświadczenia wynika, że chirurdzy i tak w ciąży niewiele robią z żylakami, przy tych na nogach zalecają ew. badanie dopplerowskie żył, ale przy żylakach sromu to jedynie ten lek co mi dał i maść do smarowania. No, ale gdyby było gorzej to pójdę. Na szczęście są umiejscowione dosyć wysoko i nie będzie problemu przy porodzie sn. I pytałam go o ułożenie dziecka, mówił, że spokojnie jeszcze ma czas żeby się kręcić i nie jest to powód do niepokoju na razie. Ale i tak akurat na wizytę Młody się ułożył prawidłowo, jakby wiedział że będzie kontrola ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja starsza córka była bardzo drobnym niemowlakiem, 68 nosiła spokojnie jak miała pół roku, a niektóre rzeczy to nawet do 9 mca ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-06-22 o 14:05 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4489 | |||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z eskapady. Mąż zapomniał prawie wszystkiego wziąć do pracy i pojechałam mu zawieźć. Po drodze byłam w Biedro i kupiłam jedne chusteczki nawilżane (zobaczymy czy będziemy używać) i jedną paczkę pieluch jedynek na wszelki wypadek. Jak sądzicie, ile ich będziemy potrzebować? Bo to 2-5 kg to takie umowne podobno.
A tak w ogóle to mnie przestraszyłyście z tą torbą do porodu, ja już 31 tydzień zaczęłam a jeszcze połowy rzeczy nie kupiłam... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupuję bo chcę mieć swój. Chyba nawet trzeba. Nie odciąga się glutów bez rozcieńczenia wodą morską. Patyczki się mega przydają do pępka, ale to mogą być normalne patyczki dla dorosłych. I nie można bezpośrednio tą watą tylko trzeba owinąć gazikiem żeby kłaczki waty nie zostawały. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-22 o 14:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mam w poblizu biedronki co dziwne vo nie :P i niestety nie vhodze tam na zakupy ;/
Choc bardzo zaluje bo w dawnym miejscu zamieszkania mialam do biedronki pare metrow.
#4491 |
Zadomowienie
|
Hehe ja mam do biedry rzut beretem pod samym domem. Czesto w swieta jak jest zamknieta smiejemy sie w oknie z ludzi którzy ida na pale do sklepu i wala glowa w drzwi
![]() wogole to nie mogę narzekac mam wszędzie blisko ;-) uroki malych miast. Biedra i Tesco pod samym nosem a i ta zawsze problem kto ma isc na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
ostatnio byłam na wyjeździe w puszczy noteckiej i tam trochę jazdy terenówkami zaliczyłam, małą tak wybujało, że jakoś mniej kopała. Ale dzisiaj już od rana nadrabia zaległości
Cytat:
ja się zastanawiam, co spakować na następny wyjazd, a wy już do szpitala chcecie się pakować? po co przed 36tc się pakować? tzn. ja jakieś rzeczy do szpitala mam, są gdzieś głęboko w szafie, parę rzeczy muszę dokupić, ale spakuję się jak będę bliżej terminu. Cytat:
O obiedzie, to mi się nawet myśleć nie chce ![]() Nawet jakoś ostatnio zwolniłam tępo z przygotowaniami wyprawki, włączył mi się tryb na dziwny spokój, fakt wózioł mamy, łóżeczko też, materacyk i pościel w drodze, szafa pełna od ubranek. Ale prać i prasować to mi się tak chce, że poczekam, aż najdzie mnie to coś co nazywa się syndromem wicia gniazda ![]() i tyko denerwuje mnie jak ktoś mi mówi, że wrzesień już blisko, przecież jeszcze lato |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też nie jestem jeszcze spakowana, na szczęście dla małego do szpitala to tylko potrzebuję krem do pupci, pampersy i mokre chusteczki. Jakby się (tfu, tfu) dalej pchał na świat szybciej to wszystko zamówię i myślę, że nie będzie tragedii i zdążę. Doszłam do wniosku, że będę prała standardowo tak jak rzeczy swoje i męża, tylko zmienię płyn do płukania na sensitive. Dopóki się nic nie będzie działo nie będę chyba kombinować.
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Pękne zaraz :/
Nie umiem jeść małych porcji.
#4495 |
Konto usunięte
|
Ja nie
![]() oczarowana jak będziesz kupować zmywarkę to koniecznie weź taką z szufladą na sztućce u góry, a nie z koszem. Bardzo duża oszczędność miejsca. Jak kupowałam trzy lata temu to mało która tak miała, teraz widziałam, że już większość ma. Ja właśnie obiad zjadłam - kaszę, buraczki i kurczaka duszonego z pieczarkami. Jestem potwornie objedzona... |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już na zimę mamy mieć zbudowaną dosłownie po drugiej stronie ulicy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
I do czasy odpadnięcia kikuta będę ubierać raczej pajace, rampersy albo kaftaniki i śpiochy, chyba że body będą luźniejsze w brzuszku i nie będą zaczepiać o pępek. Cytat:
Jak tylko są jakieś nieprawidłowości w wynikach czy cokolwiek by mnie lub lekarza niepokoiło to wiadomo, że wizyty są częstsze, ale tak to mój gin twierdzi, że przy prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma konieczności wizyt co 2 tygodnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Też jestem zdania, że kolki zazwyczaj nie wynikają z diety matki, chociaż moja miała ewidentne bóle brzucha po wypiciu przeze mnie mleka. Jak piłam inkę z mlekiem, czy jadłam płatki na mleku, to bolał ją brzuch, podkurczała nogi i okropnie płakała ![]() ![]() Jedynie co, to niektóre produkty są po prostu silnie alergizujące i trzeba po ich zjedzeniu obserwować dziecko, bo alergeny przenikają do krwi, a co za tym idzie do mleka matki. Przynajmniej tak mi mówiła położna. Ja będę miała pożyczony od bratowej, jedynie na wypadek nawału czy jakichś innych chwilowych problemów. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zadomowienie
|
Hehe wczoraj bylam na imprezie u tesciowej ta postawila tyle na stole ze az sie uginal a ja oczywiscie nie umialam sie oprzec by nie zjesc wszystkiego po "troche" czyt. napchac sie
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Raczkowanie
|
A ja z porodówki bede mieć 250km i nie mam pojęcia w co ubrać malucha na podróż. A tak daleko bo bede rodzić w prywatnym szpitalu w Łodzi.
#4500 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.