|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Ja tez lubię szary czarny granatowy niebieski. Nie trawie zielonego koloru. Cytat:
![]()
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Alleluja, wy tu o torbach na porodowke a ja mam tylko koszule!!!!! W sumie później sobie uświadomiłam ze cześć z was ma termin o miesiąc przedemna. ; p ale i tak wzbudzilyscie u mnie ciśnienie i zabieram się za zakupy na gemini.
Jesli chodzi o kolory to ja kocham biel szarości miete i pastele ogólnie. Ale jednak dla naszego małego wybieram kolorowe wzory, jakoś tak mam ze dzieci mają kolorowe tshirty jakieś śmieszne bluzy... jakoś jak ktoś tak dziecko ubiera wydaje mi się ze tak smutno.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pieluch znajomi mówili, że na początku szło u nich ok 20 sztuk więc musimy być przygotowane ![]() aa co do pytań o samopoczucie - moja Mama dzwoni codziennie, żeby "wybadać" jak się czuję, a jak nie było Tż i byłam w kiepskiej formie to co kilka h ![]() wiecie, że żałuję, że nie mam teścia? Nie mówię tego Tż, bo jemu ciężko bez niego (razem pracowali itp.), sentyment do tego domu bo go razem stawiali.. Bardzo krótko go znałam (może w maju poznałam a w listopadzie już zmarł) a był taki śmieszny, można z nim było pogadać itp., eh życie ![]()
![]() |
#4564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardziej prawdopodobne są dwie wersje: -płeć dziecka, - chce mieć syna na wyłączność. Bo jakoś dla drugiego syna nie było za wcześnie, a różnica między nimi to, uwaga, aż prawie 2 lata. On już jest ponad rok po ślubie, a my nawet nie mamy terminu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcąc, nie chcąc najlepiej jakby kazda napisała ktora to ktora bo kazdy moze znaleźć i dołączyć oczywiscie jak akceptujesz ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() Ale na profilu pisze do jakich grup sie należy ![]() I jeśli należysz do wiecej niż 3 chyba to nie są wszystkie wypisane tam ![]() Co do postów to jeśli grupa jest zamknięta to tylko członkowie grupy widzą posty ![]()
![]() |
#4566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale wiem, że jakbym była w ciąży a nie chciała wziąć ślubu też by marudziła ![]() ![]() syna na wyłączność już nie ma od jakiegoś czasu, tym bardziej, że nie mieszka z mamą ani blisko niej, a jeśli wcześniej kontakty były oki to może rzeczywiście chodzi o płeć dzidzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tylko wcześniej może liczyła na to, że może się rozstaniemy. Pamiętam TŻ zadzwonił w 8tc i zadowolony powiedział, że zostaną dziadkami, a ona z tekstem "ehhh... Wiedziałam, że tak będzie". Zwłaszcza, że u nas to nie była wpadka, ani nie staralismy się. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja już kupiłam i spakowałam ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny rozkminiam...poradzcie prosze,oświećcie jeżeli wiecie...
We wrzesniu tego roku wyląduję na rocznym macierzyńskim.Mam pracę,jestem na etacie. W domu zamierzam siedzieć rok z dzieckiem,będę dostawać z tego tytułu 80% pensji. Co się ze mną stanie jeżeli w tym okresie zajdę w ciążę? Zawód mam taki,że od początku ciąży nie mogę wykonywać obowiązków,bo szkodzą mi i dzieciątku,muszę być na L4. Jeżeli dowiem się o ciąży np. w lipcu 2016 to ... -będę "zmuszona" wykorzystać roczny macierzyński do końca? -w momencie potwierdzenia ciąży przez lekarza anuluje mi się macierzyński i wyląduję na L4 (jeśli tak to czy to L4 będzie 100? płatne- no wsumie w ciąży jest) Pytam się bo...chcemy się postarać o rodzeństwo dla Młodej właśnie w okolicy lata 2016 ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Powiedzcie ile paczek pieluszek jednorazowych muszę zakupić dla noworodka( na początek,powiedzmy pierwszy tydzień,dwa tygodnie) oraz ile pieluszek spakować do szpitalnej torby? Zamierzam kupić biedronkowe Dada lub Tescowe Tesco Loves Baby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No a ja mam nowego przyjaciela, który posiedzi ze mną do 36 tygodnia... Pessara :-P niestety nie doznałam cudownego ozdrowienia choć na nie liczylam trochę i szyjka się nie wydłużyla ... Choć jednak teraz czuję się pewniej jakoś z tym krążkiem...gin kazał za tydzień na kontrole i ten tydzień też głównie polezec. A jak po kontroli będzie ok to będę mogła się więcej poruszać i trochę wyjść z domu na zakupy czy krótki spacer. Mąż się bardzo przejął, powiedział że miał nadzieję, że jednak mi tego nie założy bo już jest lepiej i smutno mu, że tak się muszę męczyć. I teraz mi smutno, że jemu smutno :-P
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
Co do kolorystyki to pomalowalismy w pokoju 2 ściany na biało i 2 na szaro. Lozeczko, pościel, kocyk i parę ciuszków nam biało szare. Planujemy dodatki w kolorze bladego różu, albo brudnego rozu.
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam do małej gdzieś z 10 paczek chyba tych 1 a później 2 ![]() I polecam te z dady ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Aaaaaa i jeszcze jedno ![]() Jak bedziecie kupować pampersy to uważajcie na te lepce czy jak to się zwie ![]() Bo ja raz kupilam jedną paczkę innych niż dady bo akurat nie było i nie były te takie normalne przyklejane lepce tylko takie jak taśma, przezroczyste i jak zapinalam mała i miałam ręce od kremu albo czegos to już się nie dało przykleić :/
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Ale to dobrze bo przynajmniej większy spokój że nie urodzisz zaraz teraz na ulicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie liste/koszyk co potrzebuje z artykułów higienicznych i wyszło mi ponad 300 zł
Masakra jak ta kasa idzie :/
#4575 |
Zadomowienie
|
sandrusia91 dzięki za poradę pieluszkową
![]() kissmisia ja też jak sobie zsumowałam ile kasy na co ma pójść a wszystko jest niezbędne to aż mi kopara opadła. na pocieszenie-czteroletni synek sąsiadki jak widzi mnie z psami na ławeczce pod blokiem to schodzi i ma taką zabawę,że przynosi mi listki z krzaczków i drzew i wręcza mówiąc że każdy listek to pięć złotych ![]() ( uhahaha jestę milionerkoM) Może ta listkowa kasa się kiedyś przemieni w prawdziwe pieniążki niczym woda w wino w kanie galilejskiej ![]() Ale mi się ZIEMNIAKÓW zachciałooooooooooooooooo oooo! tak jak całą ciąże miałam do nich obrzydzenie tak teraz trzepie mnie na nie jak narkomana na głodzie. najlepiej pożarłabym blachę ziemniaczanej zapiekanki. Boziu już nigdzie nie dostanę starych ziemniorów żeby zetrzeć ;( Umre jak ich nie zjem zaraz. Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-22 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Oczarowana to jakaś masakra ;/
Pieniądze idą a końca nie widać... Mąż kazał mi kupować co potrzeba ale ja widzę, że mi się sknera zaczyna włączać...
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale bym coś dobrego zjadła, boooooshe!
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w aptece w swojej mieścinie i kupiłam sobie balsam przeciwko rozstepom w ciąży z firmy Oillan. (Multiaktywny balsam przeciw rozstepom) to polska marka firmy AA i powiem że czytam na necie pochlebne opinie. Zobaczymy jak się sprawdzi. Zapłaciłam za niego 19 zł i myślę że nie dużo.
#4579 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sądzisz że to tylko w aptekach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Pożegnałam się z drugim szczurem...
Co do grup na fb to jak jest tajna to nikt nie wie ze do niej należysz. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#4582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynależność do zamkniętej grupy jest widoczna dla innych, ale jak ktoś tam nie należy, to nie widzi zawartości. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pieluch to ja się zastanawiam czy zdecydowac się na Dady czy Babydream ![]() Kobietki mam pytanie do Was-czy nową pościeli jak kupicie czy kupiłyście-poszewki-to będziecie je prać przed założeniem?
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj wielkie pranie. Szykuję się już na wyjazd
![]() Znów piekę chleb ![]()
![]() |
#4585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się przeprowadzimy, to dziecko będzie miało właśnie swój kącik w jakimś ecru, nasza sypialnia będzie brązowa. A ktoś pisał o białych ścianach - taki będzie u nas salon, biały sufit, białe ściany, biała kanapa i biały dywanik plus jasne meble ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I pierwsze słyszę, żeby lekarz dawał antybiotyk bez choroby, zapobiegawczo ![]()
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Hejka. Byłam dzisiaj u ginekologa. Dzidzi waży 995g, czyli jak na 27 tydzień ciąży jest ok. Szyjka macicy 3,8cm także też nie mam się czym przejmować, ale ilość płynu owodniowego jest troszkę za wysoka... Moje AFI jest równe 11, norma do 10 wg info, które dostałam od mojej lekarki. Powiedziała, że ona nic złego w rozwoju dziecka nie widzi, ale powiedziała żebym lepiej dla pewności zrobiła sobie 3 prenatalne badanie... Ja oczywiście już się zestresowałam, internety przeleciałam. Staram się nie nakręcać, ale same dobrze wiecie jak to jest... Ehh
![]() Edytowane przez Małgosia89 Czas edycji: 2015-06-22 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Niestety widać na fb do jakich grup należysz ale nie widać co my tam piszemy. Chyba ze jest opcja w swoich ustawieniach na fb ze blokuje się jakieś informacje dla znajomych Cytat:
![]() Ja będę prała
![]() |
#4588 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyszły mi koszule do porodu i szlafrok, jutro popiore i pakowanko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem czarnowidzem no ale dzisiaj dałam radę po wizycie, nawet tż powiedział że jakoś dobrze znioslam ten pessar itp a jak sobie tłumacze, że zadreczajac się nie pomagam ani sobie ani Maluchowi ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() A jakie koszule zamawialas? ![]()
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marzył mi się zawsze biały salon, to go w końcu kiedyś będę miała! ![]() A łapki będę miała, ale w przedpokoju. Planujemy na jednej ścianie odcisnąć dłonie, tż, ja i Wiki, i tak będziemy dołączać resztę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.