Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 16:48   #4561
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam w szary zygzak a kocyk w czarne paski Także chyba też się wpisuje.

Najgorzej mam z podarkami od znajomych. Łóżeczko za darmo, kupa zabawek za darmo, znacie to. I może wyjdę na taką że ma muchy w nosie i w dupie się od dobrobytu poprzewracało ale jak popatrzyłam na soczyście zielone łóżeczko to dostałam rozwolnienia w takim samym kolorze...
Hehe u mnie w rodzinie wiedzą Ci najbliżsi ze wole sobie sama wszystko pokupywac.

Ja tez lubię szary czarny granatowy niebieski.
Nie trawie zielonego koloru.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No moja mama mi powedziala ze jestem tak wybredna ze maskara ze boi sie mi cokolwiek kupic . Ale ja nie owijam w bawelne powiedzialam ze wole sama cos kupić niz dostac oczo☠☠☠ne wszechobecne w sklepach zielono-zolto sraczkowate podarki, zabawki, itp wiadomo ze jakies kolorowe zabawki beda ale tak jak mowisz z umiarem ;-) :

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ja bede miala szare sciany biale mebelki i do tego pomysle nad jakimis dodatkami w pastelach ;-)
Hehe jakbym słyszała swoją mamę
Stary 2015-06-22, 16:55   #4562
loudres
Zadomowienie

Alleluja, wy tu o torbach na porodowke a ja mam tylko koszule!!!!! W sumie później sobie uświadomiłam ze cześć z was ma termin o miesiąc przedemna. ; p ale i tak wzbudzilyscie u mnie ciśnienie i zabieram się za zakupy na gemini.

Jesli chodzi o kolory to ja kocham biel szarości miete i pastele ogólnie. Ale jednak dla naszego małego wybieram kolorowe wzory, jakoś tak mam ze dzieci mają kolorowe tshirty jakieś śmieszne bluzy... jakoś jak ktoś tak dziecko ubiera wydaje mi się ze tak smutno.. oczywiście każdy ubiera pod siebie. Mój tż to mówi ze ja to bym tylko w czerni chodziła i w sumie to on mnie namawia na coś w jasnym kolorze. Ale dla malucha to uwielbiam kolory. Zieleń niebieski to moje ulubione dla chłopaków
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 16:55   #4563
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No moja mama mi powedziala ze jestem tak wybredna ze maskara ze boi sie mi cokolwiek kupic . Ale ja nie owijam w bawelne powiedzialam ze wole sama cos kupić niz dostac oczo☠☠☠ne wszechobecne w sklepach zielono-zolto sraczkowate podarki, zabawki, itp wiadomo ze jakies kolorowe zabawki beda ale tak jak mowisz z umiarem ;-) :[COLOR="Silver"]
moja Mama ostatnio się śmiała, że wybieram prześcieradło na przewijak pod kolor ścian

co do pieluch znajomi mówili, że na początku szło u nich ok 20 sztuk więc musimy być przygotowane ja się śmiałam do Tż, że do 15.00 ja zmieniam, jak wróci z pracy to on :P

aa co do pytań o samopoczucie - moja Mama dzwoni codziennie, żeby "wybadać" jak się czuję, a jak nie było Tż i byłam w kiepskiej formie to co kilka h a teściowa (z którą mieszkam) jeszcze nigdy nie zapytała (a to, że chodzę jeszcze nie oznacza, że dobrze)..

wiecie, że żałuję, że nie mam teścia? Nie mówię tego Tż, bo jemu ciężko bez niego (razem pracowali itp.), sentyment do tego domu bo go razem stawiali.. Bardzo krótko go znałam (może w maju poznałam a w listopadzie już zmarł) a był taki śmieszny, można z nim było pogadać itp., eh życie
Stary 2015-06-22, 17:08   #4564
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
czysto biały akceptuję, ale nie na ścianach, bo czuję się jak w psychiatryku niebieskiego już niekoniecznie, a beżowy będzie stołowy reszta będzie śmietankowa, (w sumie biały ale nie biały bo nie mam pomysłów, więc stwierdziłam, że idę teraz na łatwiznę i maluję tak samo

co do pieluch to nam jedna położna mówiła, że zużywa się od 8 do nawet 24 na dobę, bo ponoć są dzieci co robią co godzinę

truskafffka91 - a może jej przeszkadza, że ślubu nie macie, a dziecko w drodze wiesz różni są ludzie, a może i ona starej daty

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

sory nie mogłam się powstrzymać a zostawiasz je?? to może przemaluj
Jakby jej tak bardzo to przeszkadzało to by nie mowila, że "za wcześnie na ślub" jak chciałam 2-3lata temu. Teraz jestem z TŻ 6lat. I dla mnie jest za wcześnie.

Bardziej prawdopodobne są dwie wersje:
-płeć dziecka,
- chce mieć syna na wyłączność.

Bo jakoś dla drugiego syna nie było za wcześnie, a różnica między nimi to, uwaga, aż prawie 2 lata. On już jest ponad rok po ślubie, a my nawet nie mamy terminu...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 17:15   #4565
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Wymyśliłam dla naszego bezpieczeństwa w sieci- zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.
Ja juz wysłałam prośbę o dołączenie hehe.

Chcąc, nie chcąc najlepiej jakby kazda napisała ktora to ktora bo kazdy moze znaleźć i dołączyć oczywiscie jak akceptujesz

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.

piszcie mi na prv ponieważ nie jestem cały czas przy kompie a jak na dłużej mnie nie ma to jestem wylogowana i nie czytam na bieżąco tego co piszecie na wątku. a jak napiszecie na prv to spokojnie-dam linka każdej z Was

blondi- inni twoi znajomi nie będą widzieć tego co piszesz- ale nie wiem jak to jest czy zobaczą również to,że zapisałąs się do takiej grupy. może jak ktos wie niechaj się wypowie
Nie widac

Ale na profilu pisze do jakich grup sie należy
I jeśli należysz do wiecej niż 3 chyba to nie są wszystkie wypisane tam

Co do postów to jeśli grupa jest zamknięta to tylko członkowie grupy widzą posty

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 17:21   #4566
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Jakby jej tak bardzo to przeszkadzało to by nie mowila, że "za wcześnie na ślub" jak chciałam 2-3lata temu. Teraz jestem z TŻ 6lat. I dla mnie jest za wcześnie.

Bardziej prawdopodobne są dwie wersje:
-płeć dziecka,
- chce mieć syna na wyłączność.

Bo jakoś dla drugiego syna nie było za wcześnie, a różnica między nimi to, uwaga, aż prawie 2 lata. On już jest ponad rok po ślubie, a my nawet nie mamy terminu...
wiesz moja mama jak dowiedziała się, że wychodzę za mąż, to była święcie przekonana, że jestem w ciąży, bo za wcześnie, miałam 20 lat jak postanowiliśmy się pobrać, a 21 jak brałam ślub, marudziła nieziemsko, właśnie, że to za wcześnie, ale jej nie posłuchałam
ale wiem, że jakbym była w ciąży a nie chciała wziąć ślubu też by marudziła taki to już typ

syna na wyłączność już nie ma od jakiegoś czasu, tym bardziej, że nie mieszka z mamą ani blisko niej, a jeśli wcześniej kontakty były oki to może rzeczywiście chodzi o płeć dzidzi
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 17:25   #4567
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz moja mama jak dowiedziała się, że wychodzę za mąż, to była święcie przekonana, że jestem w ciąży, bo za wcześnie, miałam 20 lat jak postanowiliśmy się pobrać, a 21 jak brałam ślub, marudziła nieziemsko, właśnie, że to za wcześnie, ale jej nie posłuchałam
ale wiem, że jakbym była w ciąży a nie chciała wziąć ślubu też by marudziła taki to już typ

syna na wyłączność już nie ma od jakiegoś czasu, tym bardziej, że nie mieszka z mamą ani blisko niej, a jeśli wcześniej kontakty były oki to może rzeczywiście chodzi o płeć dzidzi
Ja byłam trochę starsza jak chciałam wziąć ślub. (Teraz chyba bym nie chciała - przynajmniej na razie).

Tak tylko wcześniej może liczyła na to, że może się rozstaniemy.

Pamiętam TŻ zadzwonił w 8tc i zadowolony powiedział, że zostaną dziadkami, a ona z tekstem "ehhh... Wiedziałam, że tak będzie". Zwłaszcza, że u nas to nie była wpadka, ani nie staralismy się.
Stary 2015-06-22, 17:35   #4568
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Co to zmywarki, jesli chcesz to podam ci model mojej jest rewelacyjna mamy od jakiś 3 miesięcy, no i ma opcje też wypażania np butelek
Co do koszuli nocej to radze wziąć poprawkę na to że brzuch jest mniejszy po porodzie i nie ma co kupować rozmiaru xl chyba, że nosiłaś taki przed ciażą. Ja kupiłam koszule rozm. Xl i obstawiam, że bedzie za duza w dniu porodu nawet, później kupilam rozm L i będzie luźna bo teraz jest jak worek po ziemniakach, a rozmiar s jest idealny teraz wiec mam praktycznie cała rozmiarówke koszul dodam, ze mam dość spory brzucholek
A w czym jest rewelacyjna? To ja też poproszę o nazwę, może będę kupować za rok lub później...

Cytat:
hehe,gorzej jak drogę eliminacji bendeM zmuszona wyrzucic z jadłospisu to co uwielbiam najbardziej bo się okaze że kolki mała będzie miała przez moje upodobania kulinarne. boje się,że będę jechać na drobiu gotowanym (bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e) i marchewce tylko. btw. a dziciątko to raczej będzie (bo już jest) nocnym markiem,typową sową prowadzącą nocny tryb życia. trudno- tatus-sowa będzie się nocami zajmował-już to ma zakomunikowane

Dziewczyny czy wy też macie takie dni,że dosłownie NIC SIĘ WAM NIE CHCE-nawet kiwnać palcem w bucie? Ja najchętniej teraz wlazałabym pod kołdrę i zasneła i miała wszystko w...poważaniu na kilkanaście godzin. Nie ma siły by krem na mordę wklepać a co dopiero strzelić mejkapa. Nawt chłopu dzis na obiad gotowizne zrobiłam bo...nie mam na nic siły.
Czasem tak mam lenia, bez makijażu ostatnio też chodzę ale nie z lenistwa, po prostu nie wyglądam jakoś tragicznie tylko blado. Niedługo się będziemy musiały mobilizować, to jeszcze możemy pokorzystać z luzów
Cytat:
ja dopisałabym jeszcze wkładki laktacyjne i sól fizjologiczną, a wyrzuciła patyczki do uszu (sama miałam wcześniej na liście, ale pielęgniarka neonatologiczna (ta od noworodków, bo nie wiem czy dobrze napisałam : ) odradzała nam patyczki, bo niby krzywdę można nimi zrobić.

Panna Izabela - współczuję kijowego wejścia do domu, ja swojego nie będę musiała dźwigać, ani nim jakoś specjalnie manewrować, bo jak nie będzie męża to będę wchodzić przez garaż i zostawiać w garażu

oczarowana - nie przejmuj się nie jesteś sama w czarnej mąż miał zrobić górę do połowy czerwca, jak skończy do końca lipca to będzie cud, rzeczy czyli głównie ciuszki które kupiłam i dostałam leżą w kartonach na strychu, lub w pokoju w którym śpimy, nasze rzeczy też w kartonach, szukanie czegoś zajmuje mi wieczność rzeczy większych gabarytowo nie kupuję, bo nia mam gdzie trzymać, na strychu też już dziada i baby brak , mam powybierane, pozapisywane i nie daj Boże jak wyląduję w szpitalu wcześniej to mąż będzie musiał kupić, środki higieniczne planuje kupić na początku lipca i modlę się, żeby Ktosiek siedział grzecznie w brzuchu do tego września liz:liz:liz:
A ja będę używała chociażby do pępka u nas wszyscy mieli uszy patyczkami czyszczone, tymi dla niemowląt się krzywdy nie zrobi bo nie wchodzą głęboko. I nic nam się nie dzieje ze słuchem ani nic.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, patyczkami sie dzieciom nie powinno uszu czyscic. W ogole uszy sa smieszne, bo same sie czyszcza i raz na jakis czas wydzielina sama sie wydostaje na zewnatrz, wtedy wystarczy chusteczka przetrzec. A sol fizjologiczna po co jest?
Bleeee
Cytat:
Sól jest chyba do oczu ale w błąd nie chce wprowadzić.
A ile wy macie tych ciuszkow na 56-62? Bo ja mam jedną pralke i to z moimi czteroma koszulami. Jak wam wychodzi 5 prań? Boze... To ja mam tak mało ciuchów?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

A chińszczyzna u mnie byla w sobote i niedziele, bo moi faceci 2 dni z rzędu sobie zażyczyli
5 pralek mi wychodzi, bo i pościel, koce, poza tym nie piorę samych ciuchów dziecięcych tylko z naszymi. I jeszcze jedna pralka pewnie przede mną
Cytat:
Która z Was kupuje laktator przed porodem?
Ja już kupiłam i spakowałam
Cytat:
A ja z porodówki bede mieć 250km i nie mam pojęcia w co ubrać malucha na podróż. A tak daleko bo bede rodzić w prywatnym szpitalu w Łodzi.
A czemu akurat tam? I mogę spytać o koszty?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 18:01   #4569
oczarowana
Zadomowienie

Dziewczyny rozkminiam...poradzcie prosze,oświećcie jeżeli wiecie...

We wrzesniu tego roku wyląduję na rocznym macierzyńskim.Mam pracę,jestem na etacie. W domu zamierzam siedzieć rok z dzieckiem,będę dostawać z tego tytułu 80% pensji. Co się ze mną stanie jeżeli w tym okresie zajdę w ciążę? Zawód mam taki,że od początku ciąży nie mogę wykonywać obowiązków,bo szkodzą mi i dzieciątku,muszę być na L4.
Jeżeli dowiem się o ciąży np. w lipcu 2016 to ...
-będę "zmuszona" wykorzystać roczny macierzyński do końca?
-w momencie potwierdzenia ciąży przez lekarza anuluje mi się macierzyński i wyląduję na L4 (jeśli tak to czy to L4 będzie 100? płatne- no wsumie w ciąży jest)

Pytam się bo...chcemy się postarać o rodzeństwo dla Młodej właśnie w okolicy lata 2016

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Powiedzcie ile paczek pieluszek jednorazowych muszę zakupić dla noworodka( na początek,powiedzmy pierwszy tydzień,dwa tygodnie) oraz ile pieluszek spakować do szpitalnej torby?
Zamierzam kupić biedronkowe Dada lub Tescowe Tesco Loves Baby.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 18:01   #4570
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam w szary zygzak a kocyk w czarne paski Także chyba też się wpisuje.

Najgorzej mam z podarkami od znajomych. Łóżeczko za darmo, kupa zabawek za darmo, znacie to. I może wyjdę na taką że ma muchy w nosie i w dupie się od dobrobytu poprzewracało ale jak popatrzyłam na soczyście zielone łóżeczko to dostałam rozwolnienia w takim samym kolorze...
Zielone łóżeczko... Haha :-D też pewnie taka byłaby moja reakcja :-P

No a ja mam nowego przyjaciela, który posiedzi ze mną do 36 tygodnia... Pessara :-P niestety nie doznałam cudownego ozdrowienia choć na nie liczylam trochę i szyjka się nie wydłużyla ... Choć jednak teraz czuję się pewniej jakoś z tym krążkiem...gin kazał za tydzień na kontrole i ten tydzień też głównie polezec. A jak po kontroli będzie ok to będę mogła się więcej poruszać i trochę wyjść z domu na zakupy czy krótki spacer.
Mąż się bardzo przejął, powiedział że miał nadzieję, że jednak mi tego nie założy bo już jest lepiej i smutno mu, że tak się muszę męczyć. I teraz mi smutno, że jemu smutno :-P
Stary 2015-06-22, 18:06   #4571
Mediona
Zadomowienie

Co do kolorystyki to pomalowalismy w pokoju 2 ściany na biało i 2 na szaro. Lozeczko, pościel, kocyk i parę ciuszków nam biało szare. Planujemy dodatki w kolorze bladego różu, albo brudnego rozu.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 18:12   #4572
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny rozkminiam...poradzcie prosze,oświećcie jeżeli wiecie...

We wrzesniu tego roku wyląduję na rocznym macierzyńskim.Mam pracę,jestem na etacie. W domu zamierzam siedzieć rok z dzieckiem,będę dostawać z tego tytułu 80% pensji. Co się ze mną stanie jeżeli w tym okresie zajdę w ciążę? Zawód mam taki,że od początku ciąży nie mogę wykonywać obowiązków,bo szkodzą mi i dzieciątku,muszę być na L4.
Jeżeli dowiem się o ciąży np. w lipcu 2016 to ...
-będę "zmuszona" wykorzystać roczny macierzyński do końca?
-w momencie potwierdzenia ciąży przez lekarza anuluje mi się macierzyński i wyląduję na L4 (jeśli tak to czy to L4 będzie 100? płatne- no wsumie w ciąży jest)

Pytam się bo...chcemy się postarać o rodzeństwo dla Młodej właśnie w okolicy lata 2016

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Powiedzcie ile paczek pieluszek jednorazowych muszę zakupić dla noworodka( na początek,powiedzmy pierwszy tydzień,dwa tygodnie) oraz ile pieluszek spakować do szpitalnej torby?
Zamierzam kupić biedronkowe Dada lub Tescowe Tesco Loves Baby.
Te od 2-5kg z dady to ja myślałam tak z 6-8 paczek. Ale wszystko zależy jakie się maleństwo urodzi . Bo jeśli będzie dużo ważyć a będzie malutkie to takie od 2-5kg dobre a później już sama zobaczysz kiedy zmienić na 2

ja miałam do małej gdzieś z 10 paczek chyba tych 1 a później 2

I polecam te z dady

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Aaaaaa i jeszcze jedno
Jak bedziecie kupować pampersy to uważajcie na te lepce czy jak to się zwie

Bo ja raz kupilam jedną paczkę innych niż dady bo akurat nie było i nie były te takie normalne przyklejane lepce tylko takie jak taśma, przezroczyste i jak zapinalam mała i miałam ręce od kremu albo czegos to już się nie dało przykleić :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 18:17   #4573
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No a ja mam nowego przyjaciela, który posiedzi ze mną do 36 tygodnia... Pessara :-P
Ale to dobrze bo przynajmniej większy spokój że nie urodzisz zaraz teraz na ulicy.
Stary 2015-06-22, 18:18   #4574
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie liste/koszyk co potrzebuje z artykułów higienicznych i wyszło mi ponad 300 zł
Masakra jak ta kasa idzie :/
Stary 2015-06-22, 18:29   #4575
oczarowana
Zadomowienie

sandrusia91 dzięki za poradę pieluszkową

kissmisia ja też jak sobie zsumowałam ile kasy na co ma pójść a wszystko jest niezbędne to aż mi kopara opadła.
na pocieszenie-czteroletni synek sąsiadki jak widzi mnie z psami na ławeczce pod blokiem to schodzi i ma taką zabawę,że przynosi mi listki z krzaczków i drzew i wręcza mówiąc że każdy listek to pięć złotych
( uhahaha jestę milionerkoM) Może ta listkowa kasa się kiedyś przemieni w prawdziwe pieniążki niczym woda w wino w kanie galilejskiej

Ale mi się ZIEMNIAKÓW zachciałooooooooooooooooo oooo!
tak jak całą ciąże miałam do nich obrzydzenie tak teraz trzepie mnie na nie jak narkomana na głodzie. najlepiej pożarłabym blachę ziemniaczanej zapiekanki. Boziu już nigdzie nie dostanę starych ziemniorów żeby zetrzeć ;( Umre jak ich nie zjem zaraz.

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-22 o 18:31
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 18:34   #4576
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Oczarowana to jakaś masakra ;/
Pieniądze idą a końca nie widać... Mąż kazał mi kupować co potrzeba ale ja widzę, że mi się sknera zaczyna włączać...
Stary 2015-06-22, 18:45   #4577
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jakoś mało kopie.

Wydaje mi się, że 68 będzie dobre. (Mam nadzieję, bo takie kupilam ciuszki na święta)

Za 2 dni zaczynam 30tc. I od prawie początku 29tc słabo czuje. TŻ próbował wyczuć gdzie ona siedzi, ale cały czas uciekała w inne miejsce.

Ja teraz bede miała co 3 tygodnie. Nie wiem jak długo. Później co 2 tygodnie, a później co tydzień.

Przewidzialam, że będzie mi potrzebny ciśnieniomierz i sobie kupiłam na początku ciazy. Jak się źle czuje to sobie mierze...

Pośladkowy, czyli, że jak do porodu? Czy glowkowo jest do porodu?

Ja może nie tyle będę miała dietę na KP co patrzyła co jem. Może zabrzmi to egoistyczne, ale chce jak najszybciej zgubić zbędne kilogramy, bo czuje się źle i jak słoń.
Ja też ostatnio kiepsko się czułam, teraz będzie tylko ciężej :P

Cytat:
Mam dziwne pytanie...

Dziewczyny, czy Wasze obecne/przyszłe tesciowe/tesciowie pytają się czujecie i jak z dzieckiem. Takie głupie pytania.

Bo jakoś mi smutno, ale nie chce swojemu TŻ robić jakiś wyrzutów. TŻ rodzice nic się nie pytają o dziecko, o mnie. Czuje się jakby mnie nie było. Wiem, że dużo kilometrów nas dzieli, ale TŻ dzwoni do domu co tydzień.
Ostatnio się jego pytalam czy pytali się o dziecko. Odkąd się dowiedzieli, że ja w ciąży jestem to rozmawiają tak jakbym nie istniała...
Tak, moi się pytają. Mój teść to nawet do mnie dzwoni z trasy, zeby się zapytać jak się czuję Teściowa aż się smiechem zanosiła, że jaki się opiekuńczy zrobił, i że jej sie nigdy nie spytał jak się czuje, a 3 dzieci urodziła Ale jakby się nie pytali, to nie zrobiłoby to na mnie różnicy. Ogólnie nie potrzebuję takiego zainteresowania moją osobą.

Ale bym coś dobrego zjadła, boooooshe!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 18:50   #4578
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w aptece w swojej mieścinie i kupiłam sobie balsam przeciwko rozstepom w ciąży z firmy Oillan. (Multiaktywny balsam przeciw rozstepom) to polska marka firmy AA i powiem że czytam na necie pochlebne opinie. Zobaczymy jak się sprawdzi. Zapłaciłam za niego 19 zł i myślę że nie dużo.
Stary 2015-06-22, 18:56   #4579
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio kiepsko się czułam, teraz będzie tylko ciężej :P

Tak, moi się pytają. Mój teść to nawet do mnie dzwoni z trasy, zeby się zapytać jak się czuję Teściowa aż się smiechem zanosiła, że jaki się opiekuńczy zrobił, i że jej sie nigdy nie spytał jak się czuje, a 3 dzieci urodziła Ale jakby się nie pytali, to nie zrobiłoby to na mnie różnicy. Ogólnie nie potrzebuję takiego zainteresowania moją osobą.

Ale bym coś dobrego zjadła, boooooshe!
Nie chodzi mi o to, że się nie pytają. Tylko sam fakt tego, że jak TŻ dzwoni to pytają się jego "jak się czujesz?, choroba Cię ominęła" itp. Cały czas pytaja się o niego, tak jakbym ja nie istniała...

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w aptece w swojej mieścinie i kupiłam sobie balsam przeciwko rozstepom w ciąży z firmy Oillan. (Multiaktywny balsam przeciw rozstepom) to polska marka firmy AA i powiem że czytam na necie pochlebne opinie. Zobaczymy jak się sprawdzi. Zapłaciłam za niego 19 zł i myślę że nie dużo.
Antyalergiczna firma przede wszystkim.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 18:59   #4580
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oczarowana to jakaś masakra ;/
Pieniądze idą a końca nie widać... Mąż kazał mi kupować co potrzeba ale ja widzę, że mi się sknera zaczyna włączać...
Mam to samo a normalnie się mnie kasa średnio trzyma. Jak sobie pomyślę że najdroższe zakupy jeszcze przed nami to mi niedobrze.
Cytat:
Tyyyy może też sobie go kupię bo Palmersa już wyczyściłam i aktualnie smaruję tylko oliwką...
Sądzisz że to tylko w aptekach?
Stary 2015-06-22, 18:59   #4581
ridja devojka
Zakorzenienie

Pożegnałam się z drugim szczurem...
Co do grup na fb to jak jest tajna to nikt nie wie ze do niej należysz.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-22, 19:08   #4582
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi mi o to, że się nie pytają. Tylko sam fakt tego, że jak TŻ dzwoni to pytają się jego "jak się czujesz?, choroba Cię ominęła" itp. Cały czas pytaja się o niego, tak jakbym ja nie istniała...

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Antyalergiczna firma przede wszystkim.
Przyznam, że nie wiem, bardziej pytają o córkę, może się pytają i o mnie, ale ja tam nie wnikam o czym tam oni gadają :P

Przynależność do zamkniętej grupy jest widoczna dla innych, ale jak ktoś tam nie należy, to nie widzi zawartości.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Mam to samo a normalnie się mnie kasa średnio trzyma. Jak sobie pomyślę że najdroższe zakupy jeszcze przed nami to mi niedobrze.

Tyyyy może też sobie go kupię bo Palmersa już wyczyściłam i aktualnie smaruję tylko oliwką...
To dość pospolita marka, widziałam chyba na dziale dziecięcym w markecie, ale może nie wszystkie produkty są dostępne. Ja jestem zadowolona z tego PAT&RUB ale cena kosmiczna

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-22, 19:11   #4583
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam sobie liste/koszyk co potrzebuje z artykułów higienicznych i wyszło mi ponad 300 zł
Masakra jak ta kasa idzie :/
Ja tez ostatnio zrobiłam spis z allegro, podliczyłam i tez mi wyszło ponad 300zł, a jeszcze chce pare ubranek dokupic :P

Co do pieluch to ja się zastanawiam czy zdecydowac się na Dady czy Babydream

Kobietki mam pytanie do Was-czy nową pościeli jak kupicie czy kupiłyście-poszewki-to będziecie je prać przed założeniem?

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 19:11   #4584
bianeczkaa
Zakorzenienie

A u mnie dzisiaj wielkie pranie. Szykuję się już na wyjazd Młodej część ciuchów odłożyłam, ale jeszcze z prania wyjmę, pewnie coś odłożę i dodam :P Byłam dzisiaj u internistki, bo mi czopków zbrakło. Chciałam, żeby mi dała receptę na jakiś antybiotyk dla młodej, jakby się rozchorowała, ale nie chciała :/ podała mi jakąs nazwę leku bez recepty, ale niech sobie wsadzi, to to mi każdy farmaceuta doradzi.

Znów piekę chleb

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-22, 19:33   #4585
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Co do kolorystyki to pomalowalismy w pokoju 2 ściany na biało i 2 na szaro. Lozeczko, pościel, kocyk i parę ciuszków nam biało szare. Planujemy dodatki w kolorze bladego różu, albo brudnego rozu.
My mamy szarości jeśli chodzi o sprzęty, tj wózek i fotelik. Meble mamy ciemny orzech z wanilią, a pościel, nosidełko i przewijak w ecru/żółty. Kocyk mamy biały z szaro-żółtymi dodatkami

Jak się przeprowadzimy, to dziecko będzie miało właśnie swój kącik w jakimś ecru, nasza sypialnia będzie brązowa.

A ktoś pisał o białych ścianach - taki będzie u nas salon, biały sufit, białe ściany, biała kanapa i biały dywanik plus jasne meble

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Ja tez ostatnio zrobiłam spis z allegro, podliczyłam i tez mi wyszło ponad 300zł, a jeszcze chce pare ubranek dokupic :P

Kobietki mam pytanie do Was-czy nową pościeli jak kupicie czy kupiłyście-poszewki-to będziecie je prać przed założeniem?
Ja uprałam poszewki, uprałam rożek i uprałam ochraniacz. Chyba mam jedno prześcieradło z czterech nieuprane, ale zdążę uprać, jak będę zmieniała pościel (tą na zmianę też uprałam)

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj wielkie pranie. Szykuję się już na wyjazd Młodej część ciuchów odłożyłam, ale jeszcze z prania wyjmę, pewnie coś odłożę i dodam :P Byłam dzisiaj u internistki, bo mi czopków zbrakło. Chciałam, żeby mi dała receptę na jakiś antybiotyk dla młodej, jakby się rozchorowała, ale nie chciała :/ podała mi jakąs nazwę leku bez recepty, ale niech sobie wsadzi, to to mi każdy farmaceuta doradzi.

Znów piekę chleb
Ooo wyjazd... marzył mi się wakacyjny i guzik.
I pierwsze słyszę, żeby lekarz dawał antybiotyk bez choroby, zapobiegawczo

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-22, 19:33   #4586
Małgosia89
Zakorzenienie

Hejka. Byłam dzisiaj u ginekologa. Dzidzi waży 995g, czyli jak na 27 tydzień ciąży jest ok. Szyjka macicy 3,8cm także też nie mam się czym przejmować, ale ilość płynu owodniowego jest troszkę za wysoka... Moje AFI jest równe 11, norma do 10 wg info, które dostałam od mojej lekarki. Powiedziała, że ona nic złego w rozwoju dziecka nie widzi, ale powiedziała żebym lepiej dla pewności zrobiła sobie 3 prenatalne badanie... Ja oczywiście już się zestresowałam, internety przeleciałam. Staram się nie nakręcać, ale same dobrze wiecie jak to jest... Ehh

Nasz mały cud...

Edytowane przez Małgosia89
Czas edycji: 2015-06-22 o 19:46
Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 19:48   #4587
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko w aptekach. I pierwsze smarowanie mam za sobą. Przede wszystkim nie pachnie szybko się wchłania i nie jest tępy, tylko taki śliski jakby.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Pożegnałam się z drugim szczurem...
Co do grup na fb to jak jest tajna to nikt nie wie ze do niej należysz.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Przykro mi :/ nie lubię jak zwierzęta odchodzą ryczę jak głupia wtedy.

Niestety widać na fb do jakich grup należysz ale nie widać co my tam piszemy. Chyba ze jest opcja w swoich ustawieniach na fb ze blokuje się jakieś informacje dla znajomych
Cytat:
Ja tez ostatnio zrobiłam spis z allegro, podliczyłam i tez mi wyszło ponad 300zł, a jeszcze chce pare ubranek dokupic

Taaa pożyjemy zobaczymy ile jeszcze się wyda
Ja będę prała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 19:54   #4588
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
A mam pytanko do kobietek, które jesteście juz w 30 tygodniu i dalej - macie juz częstrze wizyty u swoich ginów?
Ja już od jakiegoś czasu mam, co 3, a teraz nawet 2 tygodnie, ale to przez tą szyjkę.

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Ja bym jeszcze dopisała wkładki laktacyjne i wyrzuciła patyczki do uszu. Wydzielina u niemowlaka sama wypływa, wystarczy wtedy ją wytrzeć chusteczką czy lekko wilgotnym wacikiem.
Wkładki mam już dlatego zapomniałam je wkleić, a patyczki mam do uszu, ale nie w srodku, no i do pępka.

Cytat:
owieczkaa - żeby nie było to sypialnię też sobie wymyśliłam szarą, i to przeżył, ale na szare kocyki to już marudzi, że dziecko kolorów nie pozna i po mamusi będzie nosić czarny i szary
Ja mam salon biało-szary z fioletowymi dodatkami i kanapą, a pokój dziecka będzie szaro-biały z różowymi dodatkami. I dzieciowe rzeczy mam szere w białe gwiazdki

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

A ktoś pisał o białych ścianach - taki będzie u nas salon, biały sufit, białe ściany, biała kanapa i biały dywanik plus jasne meble

I wszystko w brązowe łapki

Przyszły mi koszule do porodu i szlafrok, jutro popiore i pakowanko

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 20:03   #4589
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Hejka. Byłam dzisiaj u ginekologa. Dzidzi waży 995g, czyli jak na 27 tydzień ciąży jest ok. Szyjka macicy 3,8cm także też nie mam się czym przejmować, ale ilość płynu owodniowego jest troszkę za wysoka... Moje AFI jest równe 11, norma do 10 wg info, które dostałam od mojej lekarki. Powiedziała, że ona nic złego w rozwoju dziecka nie widzi, ale powiedziała żebym lepiej dla pewności zrobiła sobie 3 prenatalne badanie... Ja oczywiście już się zestresowałam, internety przeleciałam. Staram się nie nakręcać, ale same dobrze wiecie jak to jest... Ehh
Gratulacje i nie nakrecaj się na "zaś", ja wiem że to się tak łatwo mówi ale zrób badanie, bo jak się zestresujesz to Ci nie pomoże :-(

Ja jestem czarnowidzem no ale dzisiaj dałam radę po wizycie, nawet tż powiedział że jakoś dobrze znioslam ten pessar itp a jak sobie tłumacze, że zadreczajac się nie pomagam ani sobie ani Maluchowi

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja już od jakiegoś czasu mam, co 3, a teraz nawet 2 tygodnie, ale to przez tą szyjkę.

Wkładki mam już dlatego zapomniałam je wkleić, a patyczki mam do uszu, ale nie w srodku, no i do pępka.

Ja mam salon biało-szary z fioletowymi dodatkami i kanapą, a pokój dziecka będzie szaro-biały z różowymi dodatkami. I dzieciowe rzeczy mam szere w białe gwiazdki

Ja stwierdziłam dzisiaj, że mój gin to się dorobić może na tych moich wizytach z tą szyjka ale takie uroki

A jakie koszule zamawialas?
Stary 2015-06-22, 20:09   #4590
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

bez przesady, że od razu w brązowe cały dom musiałby być na ciemno zrobiony, żeby się przypadkiem coś nie ubrudziło. Moi rodzice mają szare ściany, po pół roku już brudne. Każdy mebel dziecko może ubrudzić, dzieci to prawdziwe zdolniachy
Marzył mi się zawsze biały salon, to go w końcu kiedyś będę miała!

A łapki będę miała, ale w przedpokoju. Planujemy na jednej ścianie odcisnąć dłonie, tż, ja i Wiki, i tak będziemy dołączać resztę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości