|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
![]() Poszłam do tej szkoły bardziej po to żeby wyjść do ludzi po dwóch latach w domu z dzieckiem. Ale fajnych ludzi spotkałam i sporo ciekawych rzeczy się dowiedziałam zwłaszcza z zakresu prawa Cytat:
![]() Daj znać po wizycie
|
|
#1742 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wydaje mi się ciut lepiej wykonane a 50 pln droższe. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/ + widzę taki minus, że wszystkie łóżeczka z IKEI mają tylko 2 poziomy i nie mają wyjmowanych szczebelków. Te droższe mnie jakoś nie przekonują, tym bardziej, że w niższej cenie mam to, które widziałam na żywo i jest super wykonane i stabilne ( nie byłam w stanie go ruszyć ) : http://www.mebelkidziecka.pl/pl_PL/p...20x60-Moon/141 Doświadczone mamusie - korzystałyście z wyjmowanych szczebelków, czy od razu ściągałyście cały bok ? Za to kupiliśmy taką komodę : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...82/#/S29021276 Tylko teraz nie chce nam się jej skręcać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkie biedulki co się boją dentysty, również witam w klubie. Ja z 10 lat unikałam dentysty bo miałam mega fobie. Dziś już nawet nie pamiętam co to się stało, że w końcu poszłam - chyba chciałam mieć spokój psychiczny. Trafiałam na fajna i wyrozumiałą babkę i mnie doleczyła i póki co się trzymam. Teraz idę do innej bo mam za darmo i znów pewnie będę pękać - ale jakoś jestem nastawiona pozytywnie. Cytat:
A SrokaO w recenzji kremów na rozstępy dla ciężarówek napisała, że nic specjalnego w nim nie ma i cena jest mega przegięta... Ale bardzo ładnie pachnie ( palmersa np. nie jestem w stanie znieść ), mega szybko się wchłania ( zarówno krem z rossmana już nie mówiąc o oliwce to pod tym względem porażka ), skóra jest po nim bardzo fajna i się łamie czy kupić drugie opakowanie czy nie... Wózek niby mieliśmy wybrany - bo ja potrzebuje czegoś co się nada na teren, a dziś totalnie zmieniła się koncepcja... Mam dość tych dylematów ciążowych... Jedyne co mnie pociesza, to fakt że zostały mi jeszcze niecałe 3 tygodnie pracy i będę miała w końcu mnóstwo czasu żeby to wszystko czytać i rozkminiać, tylko pewnie dopiero wtedy dostanę kociokwiku |
|||||
|
|
|
#1743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje :klaski:. Przyszedł wieczór i jakiś dziwny humor mam. Jeszcze Kinga, dzisiaj znowu, niewiele się rusza. Ale coś tam kopnie, więc się nie zamartwiam za bardzo.
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wyciągane szczebelki w łóżeczku, ściaganego boku w ogóle nie mamy. Młody fajnie sobie radzi i ładnie wchodzi i wychodzi z łóżeczka, co prawda zaraz po ściągnięciu nie wiedział jak wyjść mimo iż wejść umiał ;p |
|
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję, że złośliwość rzeczy martwych nie zna granic i znów mam zepsutego laptopa, nie wiem ile będzie w serwisie, więc nie będzie mnie do odwołania, bo pisanie z komórki jest nie na moje nerwy przy jakości internetu jaki mam
ale jestem z Wami duchem ![]() Ps.nie jestem trolem |
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę tylko co czytałam w opiniach a jak jest naprawdę to nie wiem. Ja chcę Pajero ze względu na wagę, bo jest lżejszy niż Galactic i BarlettaGratulacje i kciuki za męża ![]() Cytat:
![]() A ja pół wieczora przespałam, ale już ryjek mniej boli
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
Śpicie?
Spać mi się nie chce, mała szaleje strasznie, Tż po zjedzeniu na spółkę paczki jeżyków otworzył chipsy zielona cebulka a rano wstanę zmęczona, zdenerwowana dentystą i cięższa o kolejny kilogram
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się chyba kładę bo mnie coś łeb zaczyna boleć
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Mała pajace niepraktyczne w przebieraniu, wkurzalo mnie to , ze jest mnostwo tych nap, a dzidzia caly czas sie zalatwia. wygodniej jest body i spodenki
ja w ogole tych pajacow i spiochow nie kupuje
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DObra umyta to można iść się legnąć. DObranoc
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam Wam sie pochwalić , ze dzis spontanicznie byłam u fryzjera i jestem zadowolona
i ja sie klade, bo cos ucho mi sie odzywa ;/ |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde akurat jak czekam w poczekalni to mi się trafiła przerwa techniczna wrr zaraz wchodzę
A wy co, spicie wszystkie ??
|
|
|
|
#1753 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Mnie strasznie kusi żeby ściąć włosy... ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Też się zdziwiłam, że jeszcze kilku stron nie natrzaskano ![]() Wchodź, wchodź, wychodź i daj znać
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
No więc wyszłam , wszystko w porządku, serduszko pięknie bije, brzuch już nie jest twardy, generalnie wszystko ok
8,5kg na plusie ;d następna wizyta już w Niemczech
|
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
wszystkie chyba śpią, ja też dopiero wstałam. Malinka gratuluję żadnego egzaminu ![]() Ja włosy mocno ciachnelam ostatnio, obiecałam to sobie po ślubie bo juz miałam takie piórka...
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
czekam na Pana robotnika i ruszamy z kurzem Malinka dawaj koniecznie znać po wizycie!!
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
MalinowaSuuuper
![]() Ja tez juz 8 kg przytylam :p
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Pospałam dzisiaj do 8. Szok. Ja nie wiem co się ze mną dzieje, że tyle śpię. Może faktycznie pogoda. A jaki walnięty sen miałam, ale to już norma chyba
Cytat:
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiła że w Niemczech na pewno mi zrobią koło 30tc dokładne usg i wtedy pomierzą i zważą
|
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubiłam tylko rzeczy z zatrzaskami z tyłu np. ale tych miałam niewiele i to w spadku. sama bym nie kupiła bo jednak w takich dziecku nie jest fajnie Cytat:
dzień dobry. wyspana, pełna energii a za oknem paskudnie i deszczowo! o i nic mi się dzieki temu nie chce ;/ ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- mój takie pomiary robi na każdym usg : ) |
||
|
|
|
#1761 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie zawsze bardzo rażą dziewczyny, które mają włosy od połowy rozdwojone, poszarpane, ale się szczycą, że takie długie przecież Przejedzie prostownicą i myśli że sprawa załatwiona ![]() Sama mam tak, że mi się na pewnej długości piórka robią, nawet się nie rozdwajają, ale zaczynają się cholery puszyć. Teraz też mi się tak robi, najgorsze że jak podetnę końcówki, to nie będę mogła ich spiąć, a przy dzidziolu trudno będzie bez tego...
|
|
|
#1762 | ||||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
tak tylko napisałam przecież nikt nie będzie miał pretensji jak kupi wózek, który poleciłaś a coś będzie nie tak Przecież Twoje doświadczenie polega na internecie bądź chwilowym obejrzeniu wózka Cytat:
Może być w K ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby było szybko i bezboleśnie![]() Witam się i ja ![]() Wczoraj poprałam wszystkie lumpki małej.. matko ile tego jest.... a jeszcze jak będą przychodzić oglądać małą i przyniosą też takie małe ciuszki do 62 to już całkiem chyba będę zaznaczać, że od 68 rozm przyjmujemy prezenty
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Jade autobusem na ta wizytę u dentysty. Brzuch spięty z nerwów. Boje się. Jest spora szansa ze ucieknę sprzed budynku albo z fotela:/
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=emylka86;51844396]a ja tam lubiłam pajacyki, zwłaszcza jako piżamki, a do przewijania odpinałam tylko dół.
nie lubiłam tylko rzeczy z zatrzaskami z tyłu np. ale tych miałam niewiele i to w spadku. sama bym nie kupiła bo jednak w takich dziecku nie jest fajnie no i brawa dla syncia : ) dzień dobry. wyspana, pełna energii a za oknem paskudnie i deszczowo! o i nic mi się dzieki temu nie chce ;/ ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- mój takie pomiary robi na każdym usg : )[/QUOTE] Ale ja na nfz więc może dlatego ![]() Cytat:
każdy mówi że super wyglądam i wgl nie na 6 miesiąc, heh może dlatego mi miejsca w autobusie nie ustepuja ![]() Ja tez podcinalam wloski w tamtym tyg , jakieś 5cm i dużo lepsze takie zdrowsze
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka super, że wszystko ok
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym się zbulwersowała to bym CI pojechała po rajtkach przecież wiadomo, że nie mam pojęcia jak się dany wózek sprawdzi. Ja mogę tylko napisać, że Pajero ma koleżanka z innego wątku i jest bardzo zadowolona, ale to z gondoli. Jeszcze trochę i przesadza małą do spacerówki to będę miała opinię cenną![]() Cytat:
JA się na szczęście nie boję panicznie, ale lęk zawsze jest jakiś
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewuszki ja sie troszke wyspalam Inga sie za czesto nie budzila
dzis jest ten dzien na ktory czekalam haha ide na paznokcie do mojej kosmetyczki wkoncu Ja to bym sciela wlosy krotko bardzo, tak jak mialam zawsze machasz reka pyk pyk i juz ulozone a teraz susze je tyle ze musze robic przerwy bo mi rece odpadaja umylam wczoraj wieczorem a one nadal mokre :P ale Tz lubi mnie w dlugich, w sumie w krotkich mnie poznal i pokochal ale wiecie jak mu machne wlosem po twarzy to szaleje haha.
|
#1768 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dziewczyny, nie wiem czy widziałyście, ale wiem że jest tu sporo fanek Hipp, więc wklejam na wrazie wu
![]() http://hipp.pl/jestes-w-ciazy-gratul...obierz-kupony/
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoras z was cwiczy??
Ja sie zbieram ale ciezko mi jak ktos jest w domu bo ja musze miec cisze i spokoj , wlacze sobie na yt filmik i cos porobie z tylko rozklapcioch mi sie robi musze temu zapobiec
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
cały dzień ma lać! ej gdzie te lato?!
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- ja sie wezme za siebie po porodzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

patrze, ze psuc sie zaczyna, pewnie do wyrwania, to juz bedzie drugi ząb po tej stronie 

a rano wstanę zmęczona, zdenerwowana dentystą i cięższa o kolejny kilogram