![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1
Cytat:
![]()
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze dzieci tez tak wpatruja sie w telewizje? Pozwalacie im ogladac?
Ja nie pozwalam i wszyscy sie dziwia dlaczego ![]()
![]() |
#2465 |
Wtajemniczenie
|
Stima - życzę ci żebyś sie szybko ogarnęła, na pewno ponocne sa karuzele, bujaczki czy chusta... Moja córka skonczyla 6 tyg a gdyby nie mąż i chusta to dalej bym miała problem bo moja mala tez prawie nie śpi w dzień .. Ale sa tu kobitki co ogarniają wszystko nawet bez męża wiec sie da
![]() Dorka - moja sie wgapia w sufit a najfajniejsza jest lampa ![]() ![]() My juz po kąpieli
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. tak, na dobre obudziła się dopiero o 18... aż się boję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Anol gdzieś ty się w tej Dojczlandi uchowała?! Przecież u mnie już drugi dzień pada
![]() ![]()
#2468 |
Zadomowienie
|
postaram się wieczorem nadrobić, ale od soboty jestem bez męża i nawet nie zawsze mam siłę poczytać, o pisaniu nie ma mowy.
Byłam dziś z Ingą na szczepieniu i usg bioderek. Jestem z niej bardzo dumna - jest taka grzeczna u lekarzy, że aż nie mogę uwierzyć. Uśmiecha się, gada do siebie, rozgląda. K i H darły się od momentu przekroczenia progu gabinetu. Na szczepienie zawsze z tż chodziłam, bo sine były od płaczu. I jak dziś poszłam sama, to nastawiłam się na hardcore, a tu miła niespodzianka. Inga jest kolosem, ma dziś 7 tygodni i 5700 g, nie wiem, ile mierzy, ale długa jest - ubrania na 68 prawie wszystkie. Na pewno są większe dzieci, ale jak byłam przyzwyczjona do kruszynek, to nie mogę wyjść z podziwu. Bioderka ma idealnie. A doktor taki super facet, aż miło było pogadać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
Moja nie spala od 16 teraz po kąpieli je cycka. Zobaczę czy sposób nadziei się u nas sprawdzi bo zawsze między 20 a 22 problem ze spaniem.
Kocham moją małą. Co raz lepiej sobie radzimy. Nie boję się też z nią gdzieś wyjść czy pojechać. Oby tak dalej :-D Mała przeszła skok gdzie przez 4 dni wieczory i dwie noce to był koszmar. . . Ale teraz znowu ładnie śpi. I w dzień i w nocy chyba że brzuch boli :-( ale boli już rzadziej. Kiedyś kilka razy dziennie teraz raz dziennie a czasami nawet nie i trwa to krótko. Więc jest lepiej. Kocham ją :-* ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- W sumie z 15 godzin na dobę prześpi z 5 w sumie je a ze 4 czuwa. To całkiem fajnie jak na 5 cio tygodniowego bobasa. :-D ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Ja śpię z 7 h. Czasami więcej jak zasne z nią w dzień ale wciąż mam 8h dla siebie :-D sprzątan gotuje piore i jeszcze tego czasu zostaje :-D ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Zdecydowanie nie mogę narzekać. Choć zdarzają się gorsze dni.
#2470 |
Konto usunięte
|
Mój dziś dzień spiocha ma. .. masakra ciekawe co w nocy bd. Zwłaszcza że od ok 20:30 mamy godzinę drogi samochodem do domu. Też pewnie bd spał. Noc pewnie bd ciężka
Szew w środku jeszcze nie rozpuszczony :/ A moja tarczyca wynosila przed porodem ponad. 7 mimo że bralam już wysoki euthyrox bo 100. I gin mówiła że przy takiej dawce bardzo duza wartość i że koniecznie muszę do endo. A tamta ☠☠☠☠a mówiła że wszystko jest już w miarę ok. I gun kazała pow pediatrze żeby miała na uwadze ta tarczyce i przyjrzala się bardziej Kubie. .. Jestem zalamana. .. Z lepszych rzeczy dała próbne op tabsow i receptę na 3 kolejne i zaświadczenie do becikowego. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Mojemu rumianek pomaga na brzuszek, tylko muszę mu dawać przed cyckiem jak mu się pić chce |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to uwielbia patrzec na lampy, a najbardziej ta ktora ja zrobilam ![]() ![]() ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Dorka - u nas tv nie chodzi. Moja mała pasjonuje się lampą
Sylwia - brawo za biodra i szczepienie. Emilia - kciuki za badanie. Nadzieja - jaki kacper świata ciekawy :-D Ola - masakra z tą tarczyca. Swoją droga po połogu chce sobie zrobić mocz morfo i tarczyce właśnie. Bo ciąża i po ciąży lubi namieszać ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Agnes - matko ale się załatwiłaś. Chodzimy i do lekarza i do wc przy dziecku. Najwyżej trochę będzie płakać. Pokarmem się nie martw. Wracaj do zdrowia :-*
#2473 |
Konto usunięte
|
Mój tv ogląda jak jest wlaczony ale zwykle go inaczej układam. I też kocha lampe oglądać
Najlepsze jest że startowałam na koniec listopada z tsh 3,7... koło 10 grudnia zaczęłam leczenie. ... nie rozumiem tego. .. |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Mojej nie interesuje tv.
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
agnes - najważniejsze, żebyś wydobrzała, nie martw się kp. CZasem można po jakimś czasie pobudzić laktacje, jeśli dziecko będzie chciało cyca.
nadzieja - Inga w sobotę i niedzielę tak spała - normalnie wystraszyłam się, że coś za dużo i jest chora... stina - ja należę do tej grupy mam, którym im dziecko starsze, tym bardziej jest ciężko z czasem, bo maluch już nie śpi i chce kontaktu, zabawy. Teraz mam dużo czasu, ale są też chwile, ze nie mam siły, bo marudzi lub jest niespokojna. Spróbuj ułożyć dziecko w bujaku i opowiadać mu, co robisz - np malujesz się, jesz itd. Czasem będzie to 5 min, a czasem i parę godzin tak można zyskać. Głowa do góry. emilia - kciuki za bioderka ola - a nie proponował Ci gin usunięcie tego szwu w środku. Ja mojemu powiedziałam, że mam wrażenie, że coś tam jest, co czuję tę bliznę, to mi powiedział - a to usuniemy. Ale okazało się, że już nie było szwu, ale tak mam, że bliznę będę jeszcze długo czuła - nie boli, ale wiem, że jest. truskawka - ja też jak patrzę na moje dziewczyny, to tak je kocham, że mam ochotę płakać czasami ze szczęścia. A Inga teraz to mnie na maksa rozczula, bo wiem, że to moje ostatnie dziecko takie malutkie i słodkie. Chciałabym, żeby każda chwila trwała dwa razy dłużej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Jestem załamana i wykończona
![]() ![]() Ps. Właśnie zasnął na cycu, oby jak najdłużej ![]()
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie na temat dmuchanego kołnierza do kąpieli? Używa któraś?
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilia mam pytanie pdnosnie lusterka do samochodu nie boisz sie ze ono spadnie na dziecko jak sie je przyczepia?? A odnosnie nian elektronicznych teraz w szpitalu ogladam ma ktoras ta najtansza babyono?jak ona sie sprawdza.i czy ma ktoras z monitorkiem jak tak jaka i za ile i czy sie sprawdza Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile placilyscie za spotkanie z doradcą chustowym?
#2480 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ze smoczkiem to powiem tylko tyle, że zazdroszczę, że Szymuś chce ![]() ![]() Nadzieja nic takiego nie używałam. Dzieci śpią. Chyba wezmę się za lody ![]() Izunia ja zapłaciłam 70zł za spotkanie u mnie w domu. Ale średnio jestem zadowolona. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-06-23 o 20:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
U mnie sposób nadziei się nie sprawdził. Jest grzeczna nie płacze ale nie śpi. A od 16 miała tylko krótką drzemkę więc mam nadzieję że w końcu. Padnie. Marzy mi się prysznic.
#2482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja też dziś rzygała 2 razy i to tak z przytupem - po espumisanie, dałam jej zamiast esputiconu. co do smoczka to troszkę Ci zazdroszczę - my naszej kupiliśmy wczoraj trzeci, dalej nie chce - nie ma bata. a chodziło nam właśnie o to, że jak będzie ból brzucha albo nawet ból istnienia, to żeby dać jej na chwilę smoczka i nie wiem, pieluchę zmienić bez wrzasku, albo dojechać do domu bez wyciągania z fotelika. no i ![]() niemniej jednak współczuję dziś ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Nam zalezy zeby nie kosztowalo fortuny a bylo uzyteczno jeszcze ktos cos
Dzieki myko Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Wtajemniczenie
|
Beda kciuki
![]() My we 4 dziewczyny organizowalysmy i po 50 zl z poradnikiem. Do tego chusty zamawialysmy u niej i w sumie tez taniej ![]()
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje bioderek i Sylwia zazdroszcze szczepienia. My mamy w czwartek i już sram po gaciach jak pomysle...
Nie wiem co jest z moim dzieckiem... W dzien miała kilka drzemek po prawie godzinie, oprócz wrzasku brzuszkowego nie marudziła, teraz śpi od 17 ciagiem z dwoma przerwami na cyca. Przez sen oczywiscie sie nadyma bo zrobiła dzis tylko jedna wielka kupe. Albo pogoda na nią działa albo przeszła skok??? Mam kropelki Sab Simplex. Wstawie foty opakowania i ulotki to Nadzieja lukniesz czy to te oryginalne? Bo sie boje podac i nawet nie wiem jak dawkowac ani nic. Mam stresa... Zaraz chyba bede budzić Gwiazde bo musze jej ciemieniuche nasmarować. Skaza schodzi na szczescie ale w brwiach sie usadziło i taka dziwna skórka jej wchodzi na czółko z włosów . To też ciemieniucha??
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Mimi wstaw bok opakowania tekturowego gdzie jest sklad i jaki producent napisz albo zrob foto to ja ci powiem tez czy skladem tak samo
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Tylko sprawdz czy kropelki nie bgly otwierane Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Ten kołnierz wygląda tak
uploadfromtaptalk1435089549205.JPG Mocno zastanawiam się nad kupnem ![]() Truskawkaxx, szkoda... U mnie się sprawdził i sprawdza do dziś ![]() ![]()
#2488 |
Zakorzenienie
|
Mimi nie ma problemu, Nadzieja może porównać ze swoim kartonikiem
![]()
#2489 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A lody sama będziesz robić domowe, czy dosiądziesz się do familijnych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko dziś po szczepieniu padło po 18 nieumyte. Liczę tylko, że nie będzie gorączki ![]() JA też spadam spać, bo tyle emocji miałam dziś, że padam na twarz. Dobranoc |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zadomowienie
|
O matko pierwszy raz przezylam atak kolki malucha ale taki straszny normalnie taki bol bylo slychac w jego placzu. Poszlam do lekarki i ju wsadzila w pupe gumowa rurke ile mu gazow odeszlo! I normalnie jakby dziecko podmienili taki radosny sie zrobil. Tylko po co to cale odbijanie, masowanie brzuvha kroelki dupelki jak to nic nie daje
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.