Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-23, 15:46   #4801
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Ty nie przesadzaj z tą wagą ala: ja to będę szczęśliwa jak dobiję do 60 przy moim wzroście, tylko kg mogłyby pójść też w nogi, tyłek i cycki, a nie tylko brzuch
Mi mogłoby coś pójść w ramiona, w sumie w cycki jak pójdzie to też się nie obrażę ale u mnie głównie w brzuch idzie, troszkę w piersi a tak to reszta po staremu. Oby tylko mi skóra nie zwisała to będę happy, bo ja łatwo zrzucam kg, nawet niechcący

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 15:47   #4802
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja się cieszę, że dopiero teraz tak mam. Jak przed 9 miesiącem zobaczę na wadze 60 kg, to przestaję jeść!

Oj wiem...
Facet to zawsze najmądrzejszy niech sobie pogada a Ty jedź jak chcesz, co się będziesz chłopa słuchać

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Mój tata i przy inż, i przy mgr miał dzieci w domu (no dobra, jedno góra dwa takie wymagające zajęcia się, bo ja to przecież duża już), bardzo wymagającą pracę (nienormowany czas pracy, praca i fizyczna i papierkowa...), podwórko do ogarnięcia plus przy inż jeszcze konie, a wszystkie prace pisał sam. Czasem siedział nocami, bo nie miał kiedy, ale napisał, przeżył i obronił się na 5. Także się da, a jak ktoś nie umie, to niech się za studiowanie nie zabiera

Lohhoho ja to mam plan nie przebic 70 a startowalam z 57 tak sie zastanawiam ile mi sie juz w jelitach skumulowalo jak od tyg wc na mnie obrazony

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-23 o 15:50
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 15:56   #4803
ridja devojka
Zakorzenienie

Nie mówcie mi o wadze, ja przytyłam już ok 13 kg conajmniej... wiecie co, znam swój organizm, znam się na zapotrzebowaniu kcal, i wiem ze jem inaczej niż przed ciążą ale cholerka, to nie jest takie obzarstwo żeby tyle przytyć. Ja juz nie wiem czy to woda czy co. Rośnie mi brzuch i cycki urosły, ale w udach tez czuję i widzę po moich jeansach ciążowych że są za ciasne w udach! Jak mi te uda zostaną takie grube bo to jednak fat a nie woda to się zalanie bo baaaardzo ciężko pracowałam nad ich rozmiarem i kształtem i przy moim typie sylwetki uda to największa zmora i najciężej nad nimi pracować.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-23, 16:02   #4804
agu23gda
Wtajemniczenie

czy jesli chodzi o olej do masazu krocza to mowa o czyms takim?
http://www.aptekagemini.pl/etja-olej...alow-50ml.html
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 16:20   #4805
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja niestety mam to samo, staram się nie przesadzać.

No wiesz?!
no takie niestety doświadczenia :P Z Dorotami mam tak samo!

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Moja szefowa zaprasza mnie z TŻtem do Londynu na weekend w 2 tygodniu lipca i namawia nas strasznie.
Powiem Wam szczerze, że ja nie bardzo chcę lecieć. To już będzie 30 tydzień ciąży, ja za długo chodzić nie mogę bo zaraz mi brzuch twardnieje, szybko się męczę i na dodatek pewnie przez cały pobyt będę się stresować zamiast cieszyć z wypadu... A ona jest tak uparta. Nie lubię takich sytuacji.
Co byście zrobiły na moim miejscu, poleciałybyście?
Powiedziałabym, że lekarz nie wyraził zgody na lot. No i bym powiedziała, że nie i już. Trzeba być stanowczym.
Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Ty masz awersję do imienia Ewa ja natomiast to imienia Natalia, bo poznałam dwie i obie to były puste lale nigdy nikomu się nie dogodzi z imieniem, bo każdy będzie miał jakieś skojarzenia, choć mój mąż chciał Natalię, jakby jednak była córa, ale chyba mu to wyperswadowałam
Każdy ma jakieś złe doświadczenai z jakimiś imionami

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 16:21   #4806
fatal21
Wtajemniczenie

Mnie się Sylwia źle kojarzy
Stary 2015-06-23, 16:28   #4807
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hehe, takie przypadki są wszędzie A z tym dbaniem, to są różne opinie. Siostra leżała na patologii i nie była zadowolona. Jak leżałam na Kraśnickiej to była dziewczyna z ryzykiem pęknięcia macicy i musieli jej robić szybką cc. Miałam sale obok pokoju lekarzy i sali konferecyjnej i się też nasłuchałam. I niestety, ale już parę ciężkich przypadków z Jaczewskiego było odesłanych na Kraśnicką bo sobie nie dawali rady, co mnie zdziwiło. Najbardziej bym sie bała rodzić na Staszica i na Lubartowskiej. Lubartowska to jest fabryka. Dzieci lecą taśmowo, kopertki też. Na Staszica słyszałam wiele niepochlebnych opinii, zresztą moje 2 znajome tam rodziły i jedna prawie umarła. Doprowadzili ja do takiego stanu, ze teraz nie może mieć dzieci, bo macica jest cała w zrostach.
Ciągle pada....ale niech się wypada i od poniedziałku chcę mieć piękna pogodę :P
A ja właśnie słyszałam średnie opinie o Lubartowskiej, ale ostatnio tam moje znajome rodziły i były mega zadowolone, co mnie trochę zdziwiło. I jedna nie miała tam nikogo, ani lekarza, ani znajomej położnej. Chyba wszystko zależy od tego, jak przebiega poród, bo jak ma być wszystko dobrze to będzie i w kiepskim szpitalu, a to trudne przypadki najczęściej sprawdzają jak zachowuje się personel i czy działają procedury.
I to, jak potraktowali moją bratową i bratanicę na Kraśnickich sprawiło, że nawet jeśli ma opinie ok, to nigdy tam się nie zdecyduję rodzić. Chyba tylko cudem bratanica jest zdrowa, a tekst po porodzie do matki i dziecka jak pytali o stan córki: "damy leki i zobaczymy, może dziecko będzie normalne", to po prostu

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Takie pytanie czy nie wiecie czy herbatka Hipp rumianek jest teraz tylko w tych saszetkach? Nie ma w tym opakowaniu co zwykle herbatki.. nie mogę jej znaleźć i nie wiem czy kupować w tych saszetkach czy czekać na opakowanie jeszcze.. ?

Hippa widziałam w hebe chyba...
A wolalabyś w granulacie? Bo takie to najczęściej mają glukozy napchane do środka, pamiętam jak kupiłam jakąs herbatkę hipp dla córki, patrzę, a tam 98% składu to glukoza... Ale to było 3 lata temu, może coś ulepszyli. Ja tam wolę takie w saszetkach.

I też właśnie nie wiem czy zdecydować na jakiś balsam, przy córce właściwie nie używałam, może tylko kilka razy, podobnie oliwkę, a potem tylko wszystko było do wyrzucenia. Skórę jedynie na początku miała suchą, a potem w ogóle nie wymagała nawilżania.

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Moja szefowa zaprasza mnie z TŻtem do Londynu na weekend w 2 tygodniu lipca i namawia nas strasznie.
Powiem Wam szczerze, że ja nie bardzo chcę lecieć. To już będzie 30 tydzień ciąży, ja za długo chodzić nie mogę bo zaraz mi brzuch twardnieje, szybko się męczę i na dodatek pewnie przez cały pobyt będę się stresować zamiast cieszyć z wypadu... A ona jest tak uparta. Nie lubię takich sytuacji.
Co byście zrobiły na moim miejscu, poleciałybyście?
Ja teraz jestem w 30 tc, i sama nie wiem czy zdecydowałabym się na lot. Chyba tak, ale pod warunkiem, że tam czułabym się całkiem swobodnie, tzn jeśli się kiepsko czuję, to zostaję w domu i odpoczywam, a nie ktoś mnie siłą wyciąga z domu.
Zawsze jak nie chcesz lecieć, to możesz powiedzieć, że lekarz Ci odradza na tym etapie ciąży lot samolotem. Tego chyba nie będzie podważać

Cytat:
Nic takiego w sumie, sama wiesz jak to w ciąży. Ale zaczął mi gadać przez telefon i wciskać którędy mam jechać i że na pewno nie wiem i nie daję sobie powiedzieć. A jechałam tamtędy już 3 razy i za każdym razem wpadałam w takie korki że posuwaliśmy się o jeden samochód na zmianę świateł. Ale nie, on wie lepiej mimo że nigdy tam o takiej godzinie nie jeździ.
Ech Ci faceci... Zawsze wszystko wiedzą lepiej
grita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 16:28   #4808
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Witam się później niż zwykle
Idę was nadrobić.

Wlazlam dzisiaj na wagę i tragedii nie ma, bo praktycznie nic nie przytyłam
Stary 2015-06-23, 16:42   #4809
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Zaglądałam tu rano, a teraz tyle napisane, że nawet nie mam siły się poodnosić Byłyśmy z Młodą w sali zabaw, bo od rana ciągle leje, a w domu już się nam nudziło.
Potem wpadła żona teścia, i to z konkretną sprawą... Normalnie ręce opadają - pisze za mojego szwagra pracę licencjacką i nie może sobie poradzić z formatowaniem tekstu. Mój szwagier ma jedynie obowiązek kontaktować się z promotorem A że praca jest już do wysłania na jutro, to biedna teściowa siedziała nad tym do prawie 2 w nocy, teraz się urwała z pracy, żebym jej coś pomogła... Żenujące to jest, najgorsze, że ona w tym nie widzi nic nienormalnego
Bo szwagier to pracuje, bo ma dzieci, bo to, tamto. Nikt mu nie kazał robić studiów, a teściowa to się tak tym przejmuje jakby był w 1 klasie podstawówki i robi wszystko za niego I żeby było jeszcze lepiej, to jemu to w ogóle nie przeszkadza, ja bym się ze wstydu spaliła chyba.
O matko, normalnie szczyt żenady ten swagier
Po jednym baciku dla niego i teściowej naprawdę.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 16:51   #4810
oczarowana
Zadomowienie

ridja...
ja tak samo jak ty-diety w jednym palcu,kaloryczność produktów,ruch... i co? dycha dodatkowych kilogramów ot tak z doopy wzięta na mnie dynda. skąd to się wzieło? jeszcze rozumiem- jakbym poszła na całość w ciąży,obżerała się jak bąk,nie miała ruchu ( Boże żeby przeciętna ciężarówka miałą tyle ruchu każdego dnia co ja!),nie dbała o siebie...No cóż...tak zareagował organizm na ciążę. Ja nie wpadam w panikę choć nie powiem,że gdybym mogła (a marzę o tym) to wsiadłabym zaraz na mój kochany rowerek i machneła minimum 60 km (czyli moją klasyczną,zwyczajną kilometrówkę) albo zajechałabym się na śmierć zdobywając jakiś hardkorowy wysokiiiiiiiiiiiiii szczyt górski
Tak to sobie tłumaczę,że organizm poprzerabiał TE NIC /TE NIEWIELE co jem (a jem tak samo albo i mniej,lecz wartoscioweiej niż przed ciażą) na zapasy tłuszczu na...czarną godzinę karmienia i będzie wykorzystywał tą energię na MILK PRODUKSZYN
Mi poszło w...brzuch bo wiadpmo dziecko rośnie-ale czy to tłuszcz Na pewno poszło w plecy i trochę w ręce bo nie widzę swoich ładnie zarysowanych,wypracowanyc h mięsni.No i boczki ala schabiki mi się wymodziły-ble. W pupę mi poszło ale cieszę się bo wreszcie oprócz mięśni mam dupkę Nic w cyce nie poszło,szkoda a na to liczyłam.
Nie martwmy się, na pewno wrocimy szybko do wysportowanego ciała.Nam ponoć będzie łatwiej bo długie lata byłyśmy aktywne fitnessowo Oby dzieci nam pomagały dając wolny czas na treningi-ja na to liczę po cichu

malgosia89
też by mnie Londyn korcił bo taka okazja ale w ciąży odmówiłabym sugerując się że lekarz zabronił,poza tym z tego co mi wiadomo są pewne ograniczenia co do wpuszczania na pokład samolotu ciężarnych ale nie wiem od którego tc?

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-23 o 16:53
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 16:52   #4811
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
A ja właśnie słyszałam średnie opinie o Lubartowskiej, ale ostatnio tam moje znajome rodziły i były mega zadowolone, co mnie trochę zdziwiło. I jedna nie miała tam nikogo, ani lekarza, ani znajomej położnej. Chyba wszystko zależy od tego, jak przebiega poród, bo jak ma być wszystko dobrze to będzie i w kiepskim szpitalu, a to trudne przypadki najczęściej sprawdzają jak zachowuje się personel i czy działają procedury.
I to, jak potraktowali moją bratową i bratanicę na Kraśnickich sprawiło, że nawet jeśli ma opinie ok, to nigdy tam się nie zdecyduję rodzić. Chyba tylko cudem bratanica jest zdrowa, a tekst po porodzie do matki i dziecka jak pytali o stan córki: "damy leki i zobaczymy, może dziecko będzie normalne", to po prostu

A wolalabyś w granulacie? Bo takie to najczęściej mają glukozy napchane do środka, pamiętam jak kupiłam jakąs herbatkę hipp dla córki, patrzę, a tam 98% składu to glukoza... Ale to było 3 lata temu, może coś ulepszyli. Ja tam wolę takie w saszetkach.

I też właśnie nie wiem czy zdecydować na jakiś balsam, przy córce właściwie nie używałam, może tylko kilka razy, podobnie oliwkę, a potem tylko wszystko było do wyrzucenia. Skórę jedynie na początku miała suchą, a potem w ogóle nie wymagała nawilżania.

Ja teraz jestem w 30 tc, i sama nie wiem czy zdecydowałabym się na lot. Chyba tak, ale pod warunkiem, że tam czułabym się całkiem swobodnie, tzn jeśli się kiepsko czuję, to zostaję w domu i odpoczywam, a nie ktoś mnie siłą wyciąga z domu.
Zawsze jak nie chcesz lecieć, to możesz powiedzieć, że lekarz Ci odradza na tym etapie ciąży lot samolotem. Tego chyba nie będzie podważać

Ech Ci faceci... Zawsze wszystko wiedzą lepiej
A nie wiesz kto przyjmował poród? Kraśnicka jest specyficzna, bo tam trzeba mieć swojego lekarza. Lubartowska to taki zsyp. Odsyłają tam prawie każdego, bo tam jest ogromny oddział. Ale np cesarka to tam jest, jak podobno zapłacisz. Kiedyś chodziłam do ordynatorki, no taka sobie kobieta, strasznie zamotana. Ja z Kraśnickiej jestem bardzo zadowolona. Siostra i koleżanka (2 razy tam rodziła) też. Teraz 2 znajome będą tam rodzić.

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 16:54   #4812
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No a ja właśnie wolałabym wypróbować te tańsze maści do pupy... No i kiedy tym się smaruje? Bo niektórzy mówią ze po każdej zmianie pieluszki, inni ze tylko na noc, a jeszcze inni ze tylko jak juz będzie odparzenie?... Chyba ze jedna się smaruje co zmianę a ta droższa na noc? Oświećcie mnie!

A co do wacikow to słyszałam od jednej położnej na warsztatach ze oczka się bez problemu przemywa woda przegotowaną zwykłym wacikiem jak do demakijażu, nie trzeba kupować specjalnie jakis jałowych gazikow... To do czego te gaziki, do pępka?...
Mnie znów położna mówiła, że najmniej inwazyjnym krem smarować po przebraniu np. Alantan
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My mamy do dziecięcego pokoju kupioną śnieżkę satynową. Zobaczymy jak się sprawdzi. Jedna ściana będzie duluxem z mieszalnika, bo tylko tam nam pasował kolor. Ale do tej ściany będzie kiepski dostęp.
My też będziemy malować ta farba, dziewczyny mi ją polecały.
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Brzuch mnie przestał boleć i nie wiem co robić... Czy jechać do tego gina czy nie. W dół też jakby mniej ciągnie, no ale twardy dalej jest...
Nawet jak przestał boleć to i tak jedz skontrolować co jest z dzieckiem.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy to jest normalne, że ja tyle jem? 29tc. A ja ciągle jestem głodna, ciągle bym coś jadła. Dzisiaj od rana zjadłam truskawki z jogurtem i cukrem, potem kilka kanapek, teraz znów truskawki i kawę na zimno... I wcale się nie najadłam ale już nic nie jem. Niby jem mniej ale częściej i to niby zdrowiej, ale dziwnie się z tym czuję. Do tej pory jadłam śniadanie a potem późny obiad, max 3 posiłki dziennie.

To nazwijcie Ewa Natalia i będzie po problemie a tak serio, to może po prostu zaczekajcie, aż mała się urodzi. Mój brat po wyjściu ze szpitala miał inne imię, niż teraz był Arkadiusz, jak wrócili ze szpitala, a potem zrobiliśmy głosowanie (ja, brat i rodzice) i każdy pisał swoje propozycje, imię z największą liczbą pkt wygrało (a był Aleksander, Piotr, Igor i Ludwik czy tam Franciszek), no i teraz jest Igor

Nie zgodzę się co do Sudocremu. Używałam na oparzenie słoneczne i nawilżało mi skórę, choć nie powinno niby. Przestała mi schodzić skóra po nim.

Co to by była za ciąża, gdyby była nudna

O matko drogie... Trzeba czekać na promocję chociaż ja mam tylko po jednej paczce 1 i 2, bo nie wiem, jak Wiki zareaguje na nie, więc nie chcę kupować za dużo.

Ja tez mam tak teraz ze tylko bym żarła. Nie jadła tylko żarła, myślę że teraz tak będzie do końca.
Cytat:
Ja niestety mam to samo, staram się nie przesadzać.

No wiesz?!
Hehe ale podpadlas Bianeczka
Żartuje oczywiście....

Chyba każdy z nas ma tam zw jakiegoś imienia się nie trawi. ☺
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie mówcie mi o wadze, ja przytyłam już ok 13 kg conajmniej... wiecie co, znam swój organizm, znam się na zapotrzebowaniu kcal, i wiem ze jem inaczej niż przed ciążą ale cholerka, to nie jest takie obzarstwo żeby tyle przytyć. Ja juz nie wiem czy to woda czy co. Rośnie mi brzuch i cycki urosły, ale w udach tez czuję i widzę po moich jeansach ciążowych że są za ciasne w udach! Jak mi te uda zostaną takie grube bo to jednak fat a nie woda to się zalanie bo baaaardzo ciężko pracowałam nad ich rozmiarem i kształtem i przy moim typie sylwetki uda to największa zmora i najciężej nad nimi pracować.

U mnie na szczęście dalej 8kg nie całe. Mam nadzieje ze tak pozostanie.
Koleżanka moja właśnie od 7 miesiąca niby tez tyle jadła a zatrzymała się na 8 kg.
Stary 2015-06-23, 17:02   #4813
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
No masakra... Ja bym takiego podkablowala serio

Oczarowana no ja mam nadzieje ze szybko to zrzuce i wrócę do formy, kondycji itp bo jak nie to wpadnę w rozpacz.

Stary 2015-06-23, 17:26   #4814
grita
Rozeznanie

Cytat:
A nie wiesz kto przyjmował poród? Kraśnicka jest specyficzna, bo tam trzeba mieć swojego lekarza. Lubartowska to taki zsyp. Odsyłają tam prawie każdego, bo tam jest ogromny oddział. Ale np cesarka to tam jest, jak podobno zapłacisz. Kiedyś chodziłam do ordynatorki, no taka sobie kobieta, strasznie zamotana. Ja z Kraśnickiej jestem bardzo zadowolona. Siostra i koleżanka (2 razy tam rodziła) też. Teraz 2 znajome będą tam rodzić.
Nie mam pojęcia, pewnie mówiła, ale to było 5 lat temu i już zupełnie nie pamiętam. Pamiętam tylko, że lekarz przyjmujący poród bał się podjąć decyzji o cesarce i czekał na ordynatora... A ten jak przyszedł to okazało się, że na cc już za późno. A wcześniej zlekceważyli objawy infekcji wewnątrzmacicznej, która była bezwzględnym wskazaniem do cc. Na szczęście bratanica dostała antybiotyki, sepsy nie było, a istniało spore ryzyko, wszystko skończyło się ok. I to najważniejsze
Ale wiem, że taka sytuacja może być w każdym szpitalu, nawet tym co ma najlepsze opinie. Bo czasem niestety zawodzą i procedury i ludzie. Oby żadnej z nas się to nie przytrafiło
Sama mam mętlik gdzie rodzić, byłam nastawiona na Staszica, jak przy córce, bo było naprawdę ok, ale boję się, że junior będzie naświetlany, cokolwiek, a mnie wypiszą bez niego do domu

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Naprawdę żenada. Teściowa chodzi zestresowana, bo dziś trzeba wysłać, przejmuje się, a tego leniucha nic nie obchodzi, bo on ma w domu Open Office a nie Worda, więc nie może poprawić, bo się potem w Wordzie rozjeżdża Masakra
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 17:57   #4815
dirtyblack
Raczkowanie

ja wlasnie dzisiaj na wadze zobaczylam 60 a mialam nadzieje, ze nie przytyje tyle ale maz mowi, ze ramiona mi chudna, wiec moze to dzieci lub woda? Ja jem troche wiecej niz przed ciaza, ale wiecej bym nie mogla. I tez tesknie za treningami, moja sylwetka...
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 18:11   #4816
owieczkaa
Zakorzenienie

ridja, oczarowana- łączę się z wami w bólu na temat wagi. Ja utylam tam gdzie zwykle czyli uda i ramiona. Brzuch nawet jak ważyłam dużo to miałam płaski, no teraz już nie tez tego nie rozumiem bo jem o wiele zdrowiej niż wcześniej, praktycznie odstawiłam niezdrowe i słodkie a i tak waga rośnie. Nic na to chyba nie poradzimy, potem na szybkie spacerki wozkowe będziemy musiały chodzić i zrzucimy. Bo jaki mamy wybór?
Stary 2015-06-23, 18:35   #4817
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Oj tam raz dwa zrzucimy
Stary 2015-06-23, 18:37   #4818
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Hmm, to dziwne bo ja kupiłam babydreama dwa albo trzy tygodnie temu, no a hippa mi mama przywiozła z niemiec, więc nie wiem gdzie w polsce można go dostać, ale fakt nie widziałam go w rossmanie.
Ale wiem czemu Ci nie pasuje, bo ja pisze o innym babydreamie o którym pisała Sroka na blogu, tez na odparzenia ale w zielonej
tubce, on miał super skład, a ten co teraz jest to nie wiem bo nie ma go na blogu ale skład ma całkiem inny...

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
O taki dokładnie mam:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html

i są o nim opinie nawet z 2015 roku
Stary 2015-06-23, 18:38   #4819
ridja devojka
Zakorzenienie

No trzeba będzie zapierdzielać, no pain no gain
ja to w ogóle marzę, żeby zaraz po porodzie jak tylko się ogarnę to zapisać się na crossfit ale nie wiem jeszcze jak bardzo będę mogła się odkleić od małego ssaka raz na jakiś czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 18:39   #4820
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mnie znów położna mówiła, że najmniej inwazyjnym krem smarować po przebraniu np. Alantan
no właśnie nad nim sie zastanawiam

Dziewczyny Wy się tak tymi waszymi wagami nie przejmujcie, ja na ostatniej wizycie mialam juz 85 kilo, a teraz brzuszek bedzie szybciej rosl

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 18:41   #4821
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wq się. Zamówiłam teściowej wagę bo mnie prosiła i nie odebrała! A za pobraniem. Ciekawe kto jej teraz to przywiezie, skoro punkt odbioru ma 60 km od domu. A mówiłam jej kiedy przyjdzie, no szlak mnie trafił bo się pewnie nikomu nie będzie chciało dupy ruszyć, żeby to odebrać! Więcej nic im nie zamawiam i nie mam zamiaru płacić za przesyłkę 50 zł.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-23, 18:49   #4822
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Wq się. Zamówiłam teściowej wagę bo mnie prosiła i nie odebrała! A za pobraniem. Ciekawe kto jej teraz to przywiezie, skoro punkt odbioru ma 60 km od domu. A mówiłam jej kiedy przyjdzie, no szlak mnie trafił bo się pewnie nikomu nie będzie chciało dupy ruszyć, żeby to odebrać! Więcej nic im nie zamawiam i nie mam zamiaru płacić za przesyłkę 50 zł.
Kurier ma chyba obowiązek 2 razy dostarczyć, to jeszcze masz szansę

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
ja to w ogóle marzę, żeby zaraz po porodzie jak tylko się ogarnę to zapisać się na crossfit ale nie wiem jeszcze jak bardzo będę mogła się odkleić od małego ssaka raz na jakiś czas
Ja liczę na geny i laktację Moja mama spadła do 47 kg pół roku po porodzie, a ma prawie 170cm.
Jakoś nigdy nie miałam problemów z wagą i teraz jakoś się nie mogę pogodzić ze zmianą w wielorybka Chociaż w ostatnim tygodniu zamiast przytyć to mi spadł 1 kg
Ale ja już przekroczyłam 70kg, tylko przy moim wzroście się to rozkłada.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 18:54   #4823
ridja devojka
Zakorzenienie

No a właśnie moje geny są takie, że tyję szybko i bez problemu, za to zrzucanie wymaga ode mnie sporo wysiłku. Nie mówię, że tego nie umiem i mnie to przerośnie, ale jednak nie jestem typem osoby, która nałoży sobie mniej na talerz przez tydzień i gubi kilogram
Dla przykładu: podczas TYGODNIOWEJ podróży poślubnej z all inclusive przytyłam 3kg, a mój mąż 300g, które za przeproszeniem stracił po jednej wizycie w kibelku. A te 3 kg to wcześniej zrzucałam dietą i treningami kilka miesięcy. Włożyłam masę wysiłku w pracę nad sylwetką, dlatego się stresuję, że czeka mnie sporo pracy
Stary 2015-06-23, 19:00   #4824
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
No a właśnie moje geny są takie, że tyję szybko i bez problemu, za to zrzucanie wymaga ode mnie sporo wysiłku. Nie mówię, że tego nie umiem i mnie to przerośnie, ale jednak nie jestem typem osoby, która nałoży sobie mniej na talerz przez tydzień i gubi kilogram
Dla przykładu: podczas TYGODNIOWEJ podróży poślubnej z all inclusive przytyłam 3kg, a mój mąż 300g, które za przeproszeniem stracił po jednej wizycie w kibelku. A te 3 kg to wcześniej zrzucałam dietą i treningami kilka miesięcy. Włożyłam masę wysiłku w pracę nad sylwetką, dlatego się stresuję, że czeka mnie sporo pracy
To u mnie jest tak samo.

Dziewczyny, co robicie jak macie skurcze w łydkach?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 19:05   #4825
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też crossfit straaaaaaaasznie jara
Cytat:
U mnie tak samo, działają na mnie dwie rzeczy:
1. dieta (czyli mniejsze, zdrowe porcje) + ćwiczenia
2. dieta bliska głodówki
Efektu jojo nie mam (na szczęście) ale wiem że łatwo nie będzie.
Mój mąż to wystarczy że przestanie słodycze zjadać i już chudnie.

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Jak już mnie złapie to nic, trzeba przeczekać i próbować naciągnąć mięsień. Ale już się nauczyłam zapobiegać i właśnie naciągam jak dopiero zaczyna łapać.
Stary 2015-06-23, 19:07   #4826
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też crossfit straaaaaaaasznie jara

U mnie tak samo, działają na mnie dwie rzeczy:
1. dieta (czyli mniejsze, zdrowe porcje) + ćwiczenia
2. dieta bliska głodówki
Efektu jojo nie mam (na szczęście) ale wiem że łatwo nie będzie.
Mój mąż to wystarczy że przestanie słodycze zjadać i już chudnie.

Jak już mnie złapie to nic, trzeba przeczekać i próbować naciągnąć mięsień. Ale już się nauczyłam zapobiegać i właśnie naciągam jak dopiero zaczyna łapać.
Właśnie... Mnie w czasie snu "łapie" ( dzisiaj pierwszy raz) i jak naciagam mięśnie to jest jeszcze gorzej.

Ostatnio byłam na plaży i miałam zachcianke (TŻ się ze mnie śmieje) mianowicie chciało mi się jeść piasek i kredę ( wiecie , taka szkolną). Jakbym chodziła do szkoły to pewnie " wpakowałabym" sobie całą.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 19:14   #4827
melawen
Rozeznanie

Cytat:
To ja na odwrót w dwa tygodnie przed ślubem ze stresu schudłam 7kg i wracało mi to pół roku. Mój mąż jest szczupły, ale właśnie po ślubie przytył z 14kg, ale brzuszka jeszcze nie ma, po prostu zmężniał, bo był taki chudziutki wcześniej A ja jem więcej od niego często
No i w sumie mój mąż, jak mu tyle przybyło to zrezygnował z niektórych rzeczy, chociażby majonezu A ze mnie się śmieje, ze zjadam pół kostki masła dziennie i wypijam pół litra kremówki Moja podstawa wyżywienia, plus mięsko

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-06-23 o 19:16
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 19:16   #4828
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Kurier ma chyba obowiązek 2 razy dostarczyć, to jeszcze masz szansę

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Ja liczę na geny i laktację Moja mama spadła do 47 kg pół roku po porodzie, a ma prawie 170cm.
Jakoś nigdy nie miałam problemów z wagą i teraz jakoś się nie mogę pogodzić ze zmianą w wielorybka Chociaż w ostatnim tygodniu zamiast przytyć to mi spadł 1 kg
Ale ja już przekroczyłam 70kg, tylko przy moim wzroście się to rozkłada.
Wiesz, tylko nie wiem jak to jest na wsiach, bo dojazd jest daleki. Kuźwa zła jestem jak nie wiem.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-23, 19:21   #4829
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie... Mnie w czasie snu "łapie" ( dzisiaj pierwszy raz) i jak naciagam mięśnie to jest jeszcze gorzej.

Ostatnio byłam na plaży i miałam zachcianke (TŻ się ze mnie śmieje) mianowicie chciało mi się jeść piasek i kredę ( wiecie , taka szkolną). Jakbym chodziła do szkoły to pewnie " wpakowałabym" sobie całą.
Próbuj rozmasować i wtedy naciągnąć. Mniej boli potem.

A takie zachcianki ponoć normalne w ciąży szczególnie
Stary 2015-06-23, 19:37   #4830
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Kilka kg zleci po porodzie jak nic, bo to woda masa dziecka nasza krew.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Owieczka mój mąż jak też ograniczy słodycze to raz dwa chudnie ale to faceci oni maja mniej tkanki tłuszczowej i jest im łatwiej schudnąć

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
To u mnie jest tak samo.

Jak pijesz kawę to ja ogranicz i pojedz sobie więcej orzechów i kakao tez pij

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości