|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
my stwierdziliśmy że maxi cosi wystarczy szkoda tyle kasy wydawać na rok tylko a my dużo nie jeżdzimy i pewnie w zimie bedziemy tylko jezdzić dom-lekarz który jest 1km od nas , facet nawet w sklepie powiedział ze jesli ktoś duzo nie jezdzi i np tak jak my mieszkamy na wsi gdzie natężenie samochodów jest mniejsze a tym samym prawdopodobieństwo wypadku to szkoda kasy lepiej zainwestować w drugi fotelik
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
natomiast ja wiem jak mój TŻ jeździ :p tzn baaardzo szybko chociaż jest świetnym kierowcą mam nadzieje ze po porodzie będzie jeździł wolniej i bezpieczniej. My to w sumie nawet auto specjalnie kupiliśmy nowe i bezpieczne ze względu na dziecko ;p ja za to jeżdżę wolno ale niepewnie
|
|
#1863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Amelia w takiej sytuacja ja bym zrezygnowała z nich i rodziła tam gdzie Agatka i gdzie miałaś plan wcześniej. Szkoda by mi było kasy i nerwów, że nie zdążę dojechać na poród. Mniej kłótni z mężem, więcej kasy dla Was i dzidzi
Takie moje skromne zdanie![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Ta moja dzidzia się prawie nie rusza dzisiaj i mnie martwi eh...
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tyłu krotsze do karku a z przodu dłuzsze ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- mój Tomuś waży juz 570g
|
||
|
|
|
#1865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. My też planowaliśmy kiedyś wyjechać, ale zawsze coś na trzymało. Może, jak mała podrośnie, to się zdecydujemy. Cytat:
Z tych nudów oglądam jakiś beznadziejny film na TVNie o owadach . Jeszcze taka zmęczona byłam, że spałam dwie godziny po południu, a niby nic nie robiłam
|
|
#1866 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem, tak dumam, na razie jeszcze nie znalazłam stacjonarnie sklepu, w którym można by było pomacać, zobaczyć które milsze. Mamuśka śpiąca, to dzidziolek też ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- No ale i tu się nie wykazali za bardzo... Uwielbiam takie fryzury!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Tak czytam o tych prześcieradłach, widzę że większość ma zakład 15cm, to może faktycznie wziąć w normalnym rozmiarze...tylko teraz jeszcze jaki materiał?
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
ja zawsze mam problem z tymi prześcieradłami , mamy łoże małż 160 x200 , jak raz właśnie kupiłam taki rozmiar to było za małe i wyciągało się pod wpływem masy doopki
a raz kupiłam 180 to było idealne a ostatnio kupiłam 180 i jest o wiele za duże i się zwija , to zależy od producenta chyba no i nigdy nie wiem jakie kupić![]() spadam spać , jutro wizytka rano , trzeba sie wyspać... kciuki trzymać proszę
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-06-23 o 22:42 |
|
|
|
#1869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym sie bala tyle km od domu trodzic , Tz bedzie codziennie dojezdzal na wizyty? Pozniej po wyjsciu taka dluga podroz do domu z maluszkiem Szpital w moim miescie ma super ludzi a jak ordynatorowi dasz z 2 tysie to zrobi cc napewno Dobrze ze ja nie mam urazu z pierwszego porodu Ktoras pisala i fotelikach cybexa... czy chodzi o te z takim hmm walkiem z przodu? Bo widzialam filmik co sie dzieje z dzieckiem orzy dachowaniu ze wypada z fotelika taki bezpieczny :/ bo testow nie prowadza przy dachowaniu z tego co slyszalam. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Paznokcie zrobilam , brwi zrobilam mozna isc spac i jutro piekna wstac wszyscy mi mowia ze nie wygladam na 6 msc zaczelam dzis 25 tydzien
|
|
#1870 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak się czyta tą spamerki mała i malinową, to można wpaść w stresa, że już się jest wyrodną matka jeszcze przed narodzinami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, znajoma sprzedaje takie lozeczko razem z materacem
http://www.smyk.com/klups-lozeczko-d...t-niemowlaka-p w super stanie, brac ? za 100zł
|
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dla malutkiej jeszcze nic nie kupiłam. Ale prawie wszystko mam po synu. Muszę zrobić jakąś listę co potrzeba. Mam dużo ubranek unisex tych najmniejszych, trudno nie będzie miałana początek nic typowo babskiego.
Z tymi robakami w gryce to prawda. Chyba 3 dziewczyny miały u nas z poprzedniego wątku. Wszystkie miały materace z firmy Fiki Miki. Ja też mam gpk i więcej bym nie kupiła. Co jakiś czas ssprawdzam czy nic tam nie ma. Teraz mały śpi już w nowym łóżku. Prześcieradła do materaca 120 na 60 miałam w tym samym rozmiarze i były dobre.
|
#1873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zawsze mamy problemy z prześcieradłami bo mój mąż wielki i wciaga prześcieradło i w dodatku kopie jak koń przez sen więc tylko i wyłacznie z gumką. Brałąm prysznic przed chwilą, patrze na cycka a tam białe heheh no ładnie. Zaczyna się. Wcześniej było żołtawe to siara a teraz białe. Czyżby mleczko? Amelie rodź gdzie będziesz czuła się bezpiecznie. To Twoja decyzja i ma Tobie być z tym dobrze ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Niektóre tu więcej kupują niż ja![]() Gadaliśmy o materacu z mężem i chyba stanie na lateksowym i chyba właśnie z Ikei. Będziemy jechali bo chcę przegródki tam kupić do szuflad, bo są fajne takie osobne i będę sobie układała osobno wszytskie rodzaje ciuszków JAk sobie gaciorki tak dzidzi body, śpioszki itd Tak sobie wymyśliłamCytat:
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi porodami to oszaleć mozna. juz sama nie wiem co robic.
Mała nie wiem , bo w sumie mam po Ali materac tez... |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA tam na poczatku kombinowałam gdzie rodzić, a później dałam sobie spokój i rodzę w moim szpitalu. CO ma być to będzie, a najbliżej domu jakby co. JA bym się niepokoiła jakbym miała dalej rodzić. Tym bardziej że to moje 1 dziecko i by panika była, ze urodze gdzies pod drzewem
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jak nie zdąże to urodze w samochodzie
![]() ale moze takiego ekspresu to nie bedzie.... |
|
|
|
#1877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz, ja też miałam ciężki poród i przejścia w szpitalu w którym rodziłam. Prawie mnie wykończyli dosłownie. Nigdy więcej się tam nie pojawię i nikomu nie polecę.
A mimo tego, a może właśnie dlatego, teraz też chcę rodzić sn tylko zasięgnęłam opinii i uważnie wybieram szpital Mam nadzieję, że sprostają Twoim wymaganiom.Poprzednio miałam zzo, a teraz jak mi te płytki krwi spadają, to będę się bała zaryzykować, więc pozostanie mi chyba gaz. Korzystała któraś? ![]() Cytat:
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
korzystałam z gazu i nie czułam zadnej roznicy, to chyba tylko taka zmyła ...
|
|
|
|
#1879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoko zdążysz ![]() Cytat:
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Używane łóżeczko bym kupiła, ale też uważam, że materac musi być nowy. Pomijając kwestię tego, że używany materac jest już odkształcony, to jeszcze dochodzi kwestia higieniczna.
Ja jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić . Mam do wyboru albo szpital w moim mieście - mały, niezbyt popularny. Niewiele kobiet tam rodzi, a te które rodziły chwalą sobie opiekę poporodową. Mam tam lekarza prowadzącego, ale nie ma tam ZZO w przypadku porodu SN. Jest tylko gaz rozweselający. Drugi szpital jest w mieście obok - dość niedaleko, autem będzie z 20 minut, ale za to tłumy niesamowite, jest ZZO, ale nie miałabym lekarza. Niby mogę teraz zmienić, ale już bliżej końca niż dalej. Co do opieki, to słyszę sprzeczne opinie. Raz, że jest dobra, a innym razem, że przez tłumy, które tam są jest beznadziejna. Jak na razie bardziej jestem przekonana do rodzenia u siebie w mieście, znowu TŻ by wolał w mieście obok.
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak juz masz bóle takie , ze nie wiesz czy jeszcze zyjesz czy juz umierasz to juz raczej nie pomoze. mi jak polozna kazala to wdychac pozniej to mialam ochote przypieprzyc jej tym gazem i powiedziec sama sobie s.ko wdychaj, ale moze kazdy inaczej na niego reaguje ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- bez ZZO nie rodze
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też wszyscy pytają gdzie chce rodzic. A mi to jest wszystko jedno bo tak czy siak będzie bolało jak cholera. Szpital u mnie widać z okna :p i tam będę rodzic tymbardziej ze maja świetny oddział noworodkowy. Zzo nie mają ale i tak nie chce żadnych znieczulen bo bardziej boję się komplikacji. Jedynie przestrzegam przed studentami. Siostra rodziła 5 lat temu i zgodziła się na to aby studentka zajęła się nią po porodzie i wyrwała jej łożysko nie sprawdzając czy wyszło całe. .. lekarz ja pozszywał a ona w momencie dostała krwotoku. Położna na niej okrakiem siadła i zaczęła jej z całym impetem naciskać na brzuch a potem na żywca miała czyszczenie macicy no i przetaczali jej krew. Dlatego jak studenci chcą się uczyć to na pewno nie na mnie
ale mimo wszystko siostra świadomie zdecydowała się na drugie dziecko i poród w tym samym szpitalu tylko juz bez studentów.
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się na pewno nie zgodziła na żadnych studentów. Za długo czekałam na dziecko i za dużo mnie kosztowały nerwów, zdrowia same starania, zeby ryzykowaćNo i co ja mam teraz kurde robić o 6 rano? eh się wygniłam wczoraj i już po spaniu. Nawet mi się nie chce kąpać o tej godzinie. Przed ciążą to o 5.30 wstawałam, godzinka ćwiczeń i do roboty, a później jak już nie pracowałam to w zasadzie to samo, bo się już tak budziłam wczesnie. A teraz wstanę i zagubiona jak dziecko we mgle. Nie wiem co mam robić
|
|
#1886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz od 4:30 nie śpię juz po sniadanku i skończyłam oglądać jeden odcinek mojego serialu :p zaraz się wezmę za sprzątanie bo znajoma dziś wpada zrobię potem zdjęcie moich zakupów
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu Ty nie śpisz od tej godziny?
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mimo to nie oddam się w ręce studentów bo tak jak mówisz, nie zaryzykuję zdrowia dzieciątka.A nie śpię bo mąż o tej godzinie wstawał do pracy a mi się odechciało spać i wstałam może o lumpka dziś zahacze bo mam 5 minut pieszo
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak CI to wytłumaczyć, bo nie chcę nikogo urazić w żadnym wypadku. Może tak, że jak już mnie tyle nieszczęść spotkało i o to szczęście trzeba było tak ciężko walczyć to w żadnym wypadku nie chcę nawet w najmniejszym przypadku ryzykować, ze coś pójdzie nie tak, bo moja psychika już by więcej nie wytrzymała chybaMoże też pójdę do lumpka, bo jakoś się nawet dobrze czuję dzisiaj
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja z rańca
robotnik już jest, nie wiem co ja będę robiła tyle godzin zamknięta w pokoju
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

natomiast ja wiem jak mój TŻ jeździ :p tzn baaardzo szybko chociaż jest świetnym kierowcą mam nadzieje ze po porodzie będzie jeździł wolniej i bezpieczniej. My to w sumie nawet auto specjalnie kupiliśmy nowe i bezpieczne ze względu na dziecko ;p ja za to jeżdżę wolno ale niepewnie 
Takie moje skromne zdanie

. My też planowaliśmy kiedyś wyjechać, ale zawsze coś na trzymało. Może, jak mała podrośnie, to się zdecydujemy.
. Jeszcze taka zmęczona byłam, że spałam dwie godziny po południu, a niby nic nie robiłam 
zobaczymy co sie bedzie dzialo za miesiac. ale lekarz kulturalny, na wstepie reke mi podal, przedstawil sie.

Ja bym się na pewno nie zgodziła na żadnych studentów. Za długo czekałam na dziecko i za dużo mnie kosztowały nerwów, zdrowia same starania, zeby ryzykować