![]() |
#31 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Problem ubytku w L'Agent'ach
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi przynajmniej odesłali informacje jak złożyć reklamację. Chyba zmienili strategię ![]() Cytat:
![]() Edit: Dodałam zdjęcie. Agent Provocateur odpowie w ciągu 72 h ![]() Edytowane przez terezjana Czas edycji: 2015-06-24 o 09:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Odpowiedź od e-glamour:
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
![]() To produkt jest pełnowartościowy czy nie jest i proponujemy rekompensatę - rabat/próbki? Nikt nie oczekuję, że będą nalane pod kurek. Ale nie w 2/3 ![]() Nie podejrzewam sklepu o złe intencje, może źle zważyli i nie sprawdzali pod światło poziomu płynu. Wygląda na to, że nie rozumieją istoty problemu i myślą, że klientki oczekują nalania butli pod atomizer ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Ale widzieli zdjęcia więc wiedzą o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A e-glamour teraz sobie troszkę w kulki poleciało. no i ten "charakterystyczny kształt flakonu" jassne ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z tego co zrozumiałam cyt. "Szanowne Panie, zrobiliśmy test na podobnym flakonie od wersji klasycznej tego zapachu. Pusty flakon od wersji klasycznej waży 110g. Nasz napełniony tester 50ml to 171g. Tak więc wartość płynu waży 61g. Myślimy, że to nawet więcej niż 50ml Emotikon smile" to 110 g waży pusty flakon od wersji klasycznej (a tu już może być różnica między poszczególnymi wersjami) a pełny 171 g ale który klasyczny czy L'Agent, bo jak wynika z naszych pomiarów to "pełny" L'Agent waży ok 150 g ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bym do nich popisała, ale póki co cierpliwie czekam jak rozpatrzą moją reklamację. Mimo wszystko czuję, że uwzględnią, bo wiedzą, że flakony nie są pełnowartościowe. W końcu pofatygowałam się, wypełniłam formularz, wydrukowałam formularz, zapakowałam paczkę, zakleiłam, nadałam. Zajęło to ze 2 h. Na rabat w wysokości kosztów flakonu też bym nie kręciła nosem. I tak pewnie prędzej czy póżniej coś u nich kupię. Nie dziwię się jednak, że dziewczyny nie decydują się na odesłanie flakonów. Gdybym miała mniej czasu też bym odpuściła (tym bardziej, jakbym lubiła zapach). W końcu 34 zł za 40-45 ml to też niezły deal (jeżli zapach nie jest "uszkodzony" temperaturą czy starością) a rabat/próbki byłyby na osłodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Ja mam z pierwszego rzutu, chyba nie mam dużego ubytku, zapach podoba mi się i w sumie zostawiam jak jest, nie chce mi się mierzyć, ważyć. Jak testowałam to pierwsze psiki poleciały puste, czyli niepsikane chyba było.
Mogliby napisać że testery są niepełne. ale to e-glamour, tego nie ogarniesz xd Ja tam szybko nie powrócę ![]() Powodzenia w załatwianiu i odkręcaniu tego zamieszania! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie będę reklamować. Mam taką pojemność, jaką chciałam mieć i nawet licząc podwójne koszty przesyłki za dwa flakony wychodzi mniej, niż, np. w iperfumy za tą samą ilość ml (zakładając, że u nich byłoby pełne 50 ml). Tak, że dam sobie spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
ja odesłałam, zapach rozczarowujący....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
chociaż zapach nie do końca mi podszedł to nie będę reklamować, szkoda mi czasu i energii na takie szarpaniny za kilkanaście zł
![]()
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Napisałam do e-glamour. Myślę,że oni maja nas w nosie
![]() Grzecznie poprosiłam o wyjasnienia dlaczego mój produkt waży mniej od zadeklarowanej wagi. Napisałam tez ,ze rozumiem ,ze niektórzy producenci nie nalewaja po sam czubek np. choćby w przypadku Laury Laury Biagotti. Nie spodziewałam się ,ze i Agent lany jest w ten sposób tym bardziej ze pierwszy raz się z tym spotykam a znam te perfumy. Odpisali mi chyba standardowo tj ,ze te perfumy to pełnowartościowy produkt i ,ze nie są napelniane po czubek oraz,ze np Laura Laura Biagotti tez nie jest nalewana po sam czubek! ( napisali to o czym wcześniej ja pisałam,żadna to nowość). Hmm nie będę sprawy o 34 zł robić. Jednak chciałabym wiedzieć ile tak naprawde powinien ważyć ten Agent bo według nich pojemnosc jest w porządku. Zaproponowano mi rabat 5% lub probki przy nastepnym zamówieniu. Nie wiem czy kiedyś będzie takowe . Edytowane przez Miss_Audrey Czas edycji: 2015-06-24 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ja chcę zwrócić, bo kupiłam go w tej pierwszej promocji za 50 zł
![]() Dostałam od nich formularz, mam go wypełnić i odesłać razem z towarem ![]() terezjana na jaki adres odsyłałaś?
wymiana Edytowane przez mikasa5 Czas edycji: 2015-06-24 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Ja wysłałam do nich maila ze zdjęciami poziomu płynu we flaszkach, jakie mi przysłali oraz, dla porównania, ze zdjęciami innych 50ml buteleczek różnych zapachów AP, na których widać dokładnie, do jakiego poziomu sięga płyn. Niezależnie od wersji ubytek to tylko około 1 cm. Odpisali mi tylko, że bardzo przepraszają za utrudnienia i że trwa już wyjaśnianie tej sytuacji na magazynie.
W pojemności 100 ml miałam już 3 butelki różnych perfum AP i buteleczki nie różniły się między sobą niczym innym, jak tylko kolorem. Z pojemnością 50 ml na pewno jest tak samo. Charakterystyczny kształt oczywiście mają, ale wszystkie taki sam ![]() Swoje 2 flaszki już odesłałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Odesłałam im maila z zapytaniem dlaczego na ich FB pełny flakon waży 170g a mój nieużywany 152g oraz jak wytłumaczą, że na fotce wersji eau wody jest nalane niemal do pełna.
Odpowiedź: Cytat:
Ja nie odsyłam. Lubię ten zapach, już pal licho czy jest 50ml czy 30. Trudno.
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2015-06-24 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Magazyn DPD/E-glamour.pl Sp. Z o.o., ul. Uczniowska 34, 58-306 Wałbrzych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Kuki otoz to. Mnie chodzi o dokładnie to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam dziś swoje jajo, też mam taki ubytek (poziom płynu jest pod napisem Provocateur), atomizer nie pachniał, perfumy nie psikały od razu, musiało się zassać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Swoje jajo kupiłam jeszcze w styczniu za 65 zł, jak dotąd były nieużywane. Po przeczytaniu dyskusji na ich temat, sprawdziłam swoją flaszkę i u mnie też płyn chlupocze, atomizer pachnie a poziom płynu sięga około napisu "Provocateur"... Po psiknięciu, zapach wydobył się za zewnątrz od razu. Nie wiem, co o tym myśleć, choć na pewno postępowanie perfumerii jest niefajne.
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis odebrałam Agenta z e-glamour i moj wazy 154gramy, a poziom płynu sięga powyżej napisu Provocateur. Wiec chyba miałam wiecej szczęścia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Hej,
Moja flaszka waży 154g i płynu chyba też tak powyżej napisu, psikany do 5 działek. Zastanawiam się, czy pisać do nich - chodzi głównie o czas.
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Formularz reklamacyjny. Przy odstąpieniu od umowy pewnie nie zwróciliby kosztów przesyłek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie tak zamierzałam, a dostałam od nich maila, że mam wypełnić formularz w załączniku (odstąpienie od umowy) i wysłać. Cwaniaki ![]() Dzięki za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Odebrałam dziś drugą flaszkę i mimo zapewnień, że otrzymam pełny egzemplarz takiego nie otrzymałam,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze to jest ciekawe: "Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy będące wynikiem korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania rzeczy, chyba że przedsiębiorca nie poinformował konsumenta o prawie odstąpienia od umowy zgodnie z wymaganiami art. 12 ust. 1 pkt 9." (art. 34 ust 4) Czyli rzecz zwracana nie musi być nienaruszona (2 psiki raczej nie wykraczają poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonalności rzeczy - patrz poznania zapachu). To jest ciekawe w kontekście kupowania w ciemno perfum. Wydaje się, że teoretycznie możnaby odesłać dwa razy psiknięte perfumy. Nie mówię tutaj o etyczności takiego postępowania (i nie zachęcam) ale o hipotetycznej możliwości. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny reklamację można złożyć w terminie 6 miesięcy od wydania towaru. W przypadku zakupu w styczniu to już po ptakach. Ja bym jednak i tak napisała maila, chociażby po to, żeby sklep wiedział, że wiem i jestem niezadowolona. Wydaje mi się, ze mogą zaproponować jakąś formę rekompensaty (rabat/próbki). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Wczoraj pisałam ponownie do e-glamour iż mój Agent waży 152g.
Mam wrażenie ,ze oni nawet nie czytają tego co do nich piszemy i odpowiadają szablonowo. Napisali mi ,że Agenty ważą 171 g (co wiem ) i ,że mam zważyć swoje perfumy. Przecież już to zrobiłam wczesniej i wyraźnie im napisałam ,że ważą 152g! I jeszcze napisali ,ze sprawdzili inne produkty z tej lini i wszystkie są w PORZĄDKU. Czyli Dziewczyny, można kupować bo reszta jest rzekomo w porządku. A wystarczyłoby napisać przy Agentach ,że cena promocyjna z uwagi na jakąś lipną serię w sensie ,ze może byc niedolana do konca. I nikt nie czuł by się oszukany. Żal ,że tak traktują klientów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Też miałam wrażenie, że nie czytają tego co piszę
![]() Założyłam też temat na zagranicznej fragrantice (http://www.fragrantica.com/board/vie....php?id=128034) i na razie wszystkie twierdzą, że ich butelki były pełne także wysłali taki bubel tylko do Polski ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.