Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-24, 08:04   #4921
olkka16
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Po 8 minutowych ćwiczeniach miałaś efekty? nie żebym ci nie wierzyła ale widocznie jesteś ewenementem. Zwłaszcza że to ciągle ten sam ruch k ten samej sile. Mięsień się zaraz przyzwyczaja. pośladki to ogromne mięśnie i 8 minut takich ćwiczeń to dla nich raczej laskotki. No ale jak serio masz efekty od takiej małej dawki ruchu byk jesteś idealna kandydatka na zawodniczke fitness.

Wczoraj wysłali mi poduche, ciekawe kiedy się na niej wyspie

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Właśnie też się zdziwiłam, sama dosyć długo ćwiczyłam 8minutes i niestety efektów jakichkolwiek brak, ale takie już moje ciało, że muszę się porządnie napocić na siłowni 4-5 razy w tygodniu żeby ciało się chociaż wysmukliło
Czy Wy też tak macie, że jak się dzieciaczki przekręcają w brzuchu to jest to chole*nie nie miłe? Nie żeby mnie to bolało ale mój jak się zacznie kręcić tam i z powrotem to momentami aż mi się płakać chce żeby już przestał - apropo huśtawki nastrojów też mi wróciły ze zdwojoną siłą, ryczę z byle powodu jak dziecko i nie umiem nad tym zapanować. Aż mi męża szkoda momentami.
Stary 2015-06-24, 08:08   #4922
Panna Izabela
Zakorzenienie

A mój tż bardzo dużo je, nic nie ćwiczy, ale pracę ma fizyczną, a chudy jak nie wiem. Od pracy fizycznej to ma tylko żylaste ręce i tyle. I szeroki jest w barach ale to akurat nie mięśnie. Jego tata ma podobnie, dużo je, a jest chudy i bez mięśni.
Ja to tego nie ogarniam, nawet ja, nie mając tendencji do tycia, jedząc jak mój tż byłabym gruba jak słoń, a on nic. Wszystkiego przecież w wc nie zrzuca chyba. Mój tata się śmieje, że tż ma tasiemca

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Właśnie też się zdziwiłam, sama dosyć długo ćwiczyłam 8minutes i niestety efektów jakichkolwiek brak, ale takie już moje ciało, że muszę się porządnie napocić na siłowni 4-5 razy w tygodniu żeby ciało się chociaż wysmukliło
Czy Wy też tak macie, że jak się dzieciaczki przekręcają w brzuchu to jest to chole*nie nie miłe? Nie żeby mnie to bolało ale mój jak się zacznie kręcić tam i z powrotem to momentami aż mi się płakać chce żeby już przestał - apropo huśtawki nastrojów też mi wróciły ze zdwojoną siłą, ryczę z byle powodu jak dziecko i nie umiem nad tym zapanować. Aż mi męża szkoda momentami.
Ja za przekręcaniem się też nie przepadam. Mam wrażenie, jakby mi Wiktoria uciskała na organy jakieś. Już mimo wszystko wolę kopniaki i uderzenia

A powiedzcie mi, czy jak Mała leży w moim prawym boku, to mogę się kłaść na prawy bok? Jakoś mi przyszło do głowy, że może jej coś uszkodzę...?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 08:14   #4923
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A mój tż bardzo dużo je, nic nie ćwiczy, ale pracę ma fizyczną, a chudy jak nie wiem. Od pracy fizycznej to ma tylko żylaste ręce i tyle. I szeroki jest w barach ale to akurat nie mięśnie. Jego tata ma podobnie, dużo je, a jest chudy i bez mięśni.
Ja to tego nie ogarniam, nawet ja, nie mając tendencji do tycia, jedząc jak mój tż byłabym gruba jak słoń, a on nic. Wszystkiego przecież w wc nie zrzuca chyba. Mój tata się śmieje, że tż ma tasiemca

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ja za przekręcaniem się też nie przepadam. Mam wrażenie, jakby mi Wiktoria uciskała na organy jakieś. Już mimo wszystko wolę kopniaki i uderzenia

A powiedzcie mi, czy jak Mała leży w moim prawym boku, to mogę się kłaść na prawy bok? Jakoś mi przyszło do głowy, że może jej coś uszkodzę...?

No coś ty :P

Ja też leżę jak mały sie wypycha na tym boku na ktorym mi lepiej i chyba jest cały

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 08:25   #4924
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
No coś ty

Ja też leżę jak mały sie wypycha na tym boku na ktorym mi lepiej i chyba jest cały
No ja się niby też kładę, ale tak mi przyszło do głowy, że może nie powinnam jednak

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-24, 08:29   #4925
melawen
Rozeznanie

A tak w ogóle to pozdrawiam z glukozy juz się nudzę, ale przynajmniej męża wzięłam. Samo wypicie dla mnie spoko, ja jestem slodkolubna; )
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 08:40   #4926
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Albo tak jak to robią inne grupy, stworzyć listę "mam zaginionych"?
Tym bardziej, że są na liście też takie, które tylko w pierwszym wątku się udzielały. Niech się wypowiedzą nasze wątkowe gaduły(wiadomo kto chyba). No i przede wszystkim klubowiczki, bo rzeczywiście trochę to listę przekłamuje.
Dobre. Lista mam zagubionych. Hahaha

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Pora zacząć się szykować do lekarza
Powoedzenia.
Cytat:
Ciekawe jak tam mały się ma i czy dalej ma siusiaka

Bo chyba padnę jak się dowiem że jednak będzie dziewczynka, tak jak mówiłam :P

I znowu trochę stresu
Nie stresuj bedzie dobrze,Bedzie chłopak.
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to pozdrawiam z glukozy juz się nudzę, ale przynajmniej męża wzięłam. Samo wypicie dla mnie spoko, ja jestem slodkolubna; )
Ja nie przepadam za słodkim na glukowa jakos mi przeszła. Powodzenia
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 08:50   #4927
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę
A mąż niech zabawia, czas zajmuje!
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Dobre. Lista mam zagubionych. Hahaha

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Powoedzenia.

Nie stresuj bedzie dobrze,Bedzie chłopak.

Ja nie przepadam za słodkim na glukowa jakos mi przeszła. Powodzenia
Ciekawe tylko, czemu są zaginione...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-24, 09:02   #4928
misiskuku
Zadomowienie

Mogę ponarzekać na teściową?

Co za człowiek, już powiedziałam dziś Tż'towi, że jak będzie tak na złość robić to się wyprowadzę. Cierpię bardzo na nadwrażliwość na zapachy. Perfum nie używam, dziś mało nie zwymiotowałam w Biedronce przechodząc obok karmy dla psów. Teściowa ustawiła sobie jakiś świecznik w kuchni - świeczek 7, śmierdzą jak %^&, poprosiłam, wyniosła. Po miesiącu stoją teraz z powrotem. Powiedziałam, że mi przeszkadza nadal - wyniosła. A dziś stoi na korytarzu, otwartym korytarzu do kuchni, pokoi itp. więc przechodząc muszę zatykać nos. Serio, naprawdę tak trudno zrozumieć, że mi to przeszkadza? Kazałam Tż'towi powąchać - mówi, że faktycznie śmierdzą. A jak mu pokazałam z jakiej odległości ja już je czuję, to był w szoku. Ja bym nawet kupiła inne świeczki ale to chyba od wszystkich będzie tak śmierdzieć?
Możecie mi powiedzieć czy to ja przesadzam?
Stary 2015-06-24, 09:11   #4929
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Stanowczo muszę zrobić kupę. Przybyło mi niecałe 2 kg, ale z rana zjadłam chleba to i ważenie do duszy.
Hehe jedz śliwki i jabłko na noc zapij zimna woda to sranie murowane.

To mój sposób na zaparcia.

Mówisz że jak zrobisz :wc: to tyle ubedzie
Cytat:
Ciekawe jak tam mały się ma i czy dalej ma siusiaka

Bo chyba padnę jak się dowiem że jednak będzie dziewczynka, tak jak mówiłam

I znowu trochę stresu
Ja się co wizytę upewniam, ale w razie czego jak by się zmieniło to nic nie szkodzi. Zawsze chciałam mieć dziewczynkę dokupie parę różowych ciuszków i będzie git. W sumie wszystkie mam białe popielaty lub niebieskie/granatowe, jedne spodenki mam czerwone.

Cytat:
Po 8 minutowych ćwiczeniach miałaś efekty? nie żebym ci nie wierzyła ale widocznie jesteś ewenementem. Zwłaszcza że to ciągle ten sam ruch k ten samej sile. Mięsień się zaraz przyzwyczaja. pośladki to ogromne mięśnie i 8 minut takich ćwiczeń to dla nich raczej laskotki. No ale jak serio masz efekty od takiej małej dawki ruchu byk jesteś idealna kandydatka na zawodniczke fitness.

Wczoraj wysłali mi poduche, ciekawe kiedy się na niej wyspie

Każdy z nas jest różny. Jak twoje mięśnie są wysportowane to na pewno będą potrzebowały intensywniejszych ćwiczeń.

Jak zamawialaś wczoraj to dzisiaj będziesz miała. Ja zamówiłam w niedziele w pon wysłali i wczoraj już spałam.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Podziwiać mamusie za odwagę odkładając najedzone dzieci na plecy. Braci
Czyli kładziemy na boczku bo tak najbezpieczniej.
Cytat:
Mnie to czeka w poniedziałek
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość

Co za człowiek, już powiedziałam dziś Tż'towi, że jak będzie tak na złość robić to się wyprowadzę. Cierpię bardzo na nadwrażliwość na zapachy. Perfum nie używam, dziś mało nie zwymiotowałam w Biedronce przechodząc obok karmy dla psów. Teściowa ustawiła sobie jakiś świecznik w kuchni - świeczek 7, śmierdzą jak %^&, poprosiłam, wyniosła. Po miesiącu stoją teraz z powrotem. Powiedziałam, że mi przeszkadza nadal - wyniosła. A dziś stoi na korytarzu, otwartym korytarzu do kuchni, pokoi itp. więc przechodząc muszę zatykać nos. Serio, naprawdę tak trudno zrozumieć, że mi to przeszkadza? Kazałam Tż'towi powąchać - mówi, że faktycznie śmierdzą. A jak mu pokazałam z jakiej odległości ja już je czuję, to był w szoku. Ja bym nawet kupiła inne świeczki ale to chyba od wszystkich będzie tak śmierdzieć?
Widzę ze nie tylko ja mam wrażliwy nosek w ciąży. Każdy ze mnie się śmieję bo inni jeszcze nie czują a ja tak.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

TusiaeM chyba trzeba będzie nowy wątek zakładać kochana
Stary 2015-06-24, 09:24   #4930
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Hehe jedz śliwki i jabłko na noc zapij zimna woda to sranie murowane.

To mój sposób na zaparcia.

Mówisz że jak zrobisz :wc: to tyle ubedzie

Ja się co wizytę upewniam, ale w razie czego jak by się zmieniło to nic nie szkodzi. Zawsze chciałam mieć dziewczynkę dokupie parę różowych ciuszków i będzie git. W sumie wszystkie mam białe popielaty lub niebieskie/granatowe, jedne spodenki mam czerwone.

Każdy z nas jest różny. Jak twoje mięśnie są wysportowane to na pewno będą potrzebowały intensywniejszych ćwiczeń.

Jak zamawialaś wczoraj to dzisiaj będziesz miała. Ja zamówiłam w niedziele w pon wysłali i wczoraj już spałam.

Czyli kładziemy na boczku bo tak najbezpieczniej.

Mnie to czeka w poniedziałek

Widzę ze nie tylko ja mam wrażliwy nosek w ciąży. Każdy ze mnie się śmieję bo inni jeszcze nie czują a ja tak.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

TusiaeM chyba trzeba będzie nowy wątek zakładać kochana
Musze sprobowac z ta woda bo poki co na sliwki juz patrzec nie moge a efekty marne..
Stary 2015-06-24, 09:39   #4931
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Musze sprobowac z ta woda bo poki co na sliwki juz patrzec nie moge a efekty marne..
Spróbuj może cię coś ruszy ja juz myślałam że po lewatywe pójdę ale nawet nie wiem czy można.
Bianeczka polecala jeszcze czopki glicerynowe i mnie ginekolog tez ale na razie ich nie potrzebuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-24, 09:42   #4932
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:

Możesz,możesz!

Ja spotykam się z małą sympatią ludzi wobec ciąży. Patrzą jak na ufo, nie ustąpią miejsca itd. Mamy prawo czuć się źle czy inaczej. Niestety bliscy również nie potrafią pewnych rzeczy zrozumieć. Nie pamięta wół jak...

Ja od niedzielnej wizyty teściowej mam spadek nastroju. Jej nic w ciąży nie było, pracowała i nosiła siaty zakupów. Nie rozumie jak mówię,że mnie coś boli czy mam zgagę. Ja nie narzekam na stan ciążowy, lubię to. Jednak jak już zapyta,sporadycznie, jak się czuję to wspomnę co się dzieje.
Nie będę już przywoływać jej poglądów na wychowywanie dziecka czy teorii,że niektóre kobiety mają kiepski pokarm..
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 10:17   #4933
agu23gda
Wtajemniczenie

misiskuku

może wystarczyło by wymienić świeczki na bezzapachowe, chyba, że smród, o którym mówisz to typowy zapach wosku.

Ja też mam nadwrażliwość na zapachy. Nie używam perfum, ulubiony antyperspirant też musial isc w odstawke, myslalam, że przejdzie po pierwszym trym ale niestety awersja do zapachów zostala. i tez czesto jak gdzieś jestesmy to mowie do TŻ "czujesz??" a on ale co, nie... itd itp mam wrażenie, ze czujemy rzeczy, które dla innych ludzi są niedostępne
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 10:24   #4934
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
misiskuku

może wystarczyło by wymienić świeczki na bezzapachowe, chyba, że smród, o którym mówisz to typowy zapach wosku.

Ja też mam nadwrażliwość na zapachy. Nie używam perfum, ulubiony antyperspirant też musial isc w odstawke, myslalam, że przejdzie po pierwszym trym ale niestety awersja do zapachów zostala. i tez czesto jak gdzieś jestesmy to mowie do TŻ "czujesz??" a on ale co, nie... itd itp mam wrażenie, ze czujemy rzeczy, które dla innych ludzi są niedostępne
niestety to typowy zapach wosku.. jutro przejdę po mieście, może znajdę jakieś mniej śmierdzące. Sprzedawczyni powie, że nienormalna wącha świeczki do świecznika

ja musiałam wrócić do swojego antyperspirantu bo kupiłam inny i nie tolerowałam go..

margaritkaa - ja też nie miałam okazji przekonać się do sympatii ludzi dla osób w ciąży. Wczoraj jedna baba wręcz próbowała się wepchnąć w kolejkę przede mną.. ale bezczelnie zwróciłam jej uwagę! moja teściowa też jest specyficzna - nawet ze zwykłej uprzejmości nie zapyta czy może coś mi trzeba pomóc etc.. radź se sam. Ehh..
Stary 2015-06-24, 10:34   #4935
Mten
Rozeznanie

Cytat:
niestety to typowy zapach wosku.. jutro przejdę po mieście, może znajdę jakieś mniej śmierdzące. Sprzedawczyni powie, że nienormalna wącha świeczki do świecznika

ja musiałam wrócić do swojego antyperspirantu bo kupiłam inny i nie tolerowałam go..

margaritkaa - ja też nie miałam okazji przekonać się do sympatii ludzi dla osób w ciąży. Wczoraj jedna baba wręcz próbowała się wepchnąć w kolejkę przede mną.. ale bezczelnie zwróciłam jej uwagę! moja teściowa też jest specyficzna - nawet ze zwykłej uprzejmości nie zapyta czy może coś mi trzeba pomóc etc.. radź se sam. Ehh..
Ja jak jeszcze jeździłam po zakupy to kiedyś facet w Lidlu wjechał niemal we mnie wózkiem bo chciał sie wepchnac w kolejkę... Mój TŻ myślałam że zaraz go zamorduje.

No to moja teściowa stara się mi gotować teraz, podrzuca mi owoce itp, coś tam pozmywa jak przyjedzie. Jestem jej bardzo wdzięczna.
Aczkolwiek ma swoje teorie na temat ciąży itp ale już się nauczyłam, żeby wysłuchać a robie i tak po swojemu :-P
Stary 2015-06-24, 10:41   #4936
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja jak jeszcze jeździłam po zakupy to kiedyś facet w Lidlu wjechał niemal we mnie wózkiem bo chciał sie wepchnac w kolejkę... Mój TŻ myślałam że zaraz go zamorduje.

No to moja teściowa stara się mi gotować teraz, podrzuca mi owoce itp, coś tam pozmywa jak przyjedzie. Jestem jej bardzo wdzięczna.
Aczkolwiek ma swoje teorie na temat ciąży itp ale już się nauczyłam, żeby wysłuchać a robie i tak po swojemu :-P
Doceń teściową i powiedz czasem dobre słowo
moja nie widzi problemu, żeby jeść tygodniowe kotlety..
Stary 2015-06-24, 10:45   #4937
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Doceń teściową i powiedz czasem dobre słowo
moja nie widzi problemu, żeby jeść tygodniowe kotlety..
Jesteś pewna,że nie mamy wspólnej teściowej:P? Moja lubi usmażyć kotletów na tydzień i odgrzewać w mikrofali
Stary 2015-06-24, 10:47   #4938
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Jesteś pewna,że nie mamy wspólnej teściowej:P? Moja lubi usmażyć kotletów na tydzień i odgrzewać w mikrofali
haha nie sądziłam, że takich okazów jest więcej
Stary 2015-06-24, 10:56   #4939
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
No coś ty

Skąd wy wiecie w jakiej pozycji jest dziecko? Ja nie mam pojęcia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-24, 11:07   #4940
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Skąd wy wiecie w jakiej pozycji jest dziecko? Ja nie mam pojęcia.

Ja wiem po Usg :-P ale rzeczywiście miałam kilka dni takich migracji i mówię tż że chyba się obrócił, no i na wizycie okazało się że mam rację :-D teraz czasami czuje dupke jak wypina i wczoraj ewidentnie poczułam stopę przy zebrach i nawet go za nią "złapałam" super uczucie ;-)

A dziewczyny macie jakieś doświadczenia z zakupami z Tesco przez internet? Chciałbym się na takowe przerzucić i tak sobie myślę

Edytowane przez Mten
Czas edycji: 2015-06-24 o 11:15
Mten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:15   #4941
loudres
Zadomowienie

Cytat:

Jak najbardziej masz prawo być niezadowolona. Ja tez czuje zapachy. Mocno! Perfumy zaczęłam juz używać ale tylko sporadycznie dwa razy w miesiącu bo na dłuższą metę mnie drażnią.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:16   #4942
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Witam

ostatnio jak byłam u internisty, miałam z mamą ostatnie dwa numerki (jeden pacjent w gabinecie i my), był gościu, bez numerka, który miał czekać, aż skończy przyjmować ludzi z numerkami (zawsze była taka zasada), i nagle zaczął marudzić, że siedzi od 15 i, że kultura wymaga, żeby ludzi bez numerków wpuszczać pomiędzy i chciał się wepchnąć, skomentowałam, że jest bardzo kulturalny skoro chce się wepchnąć przed ciężarną z numerkiem, trochę się zmieszał ale stwierdzam, że ludzie są straszni

ja do tej pory reaguje na zapachy, ale nie aż tak jak w I trym. moje perfumy mogę używać, mężowi kupiłam nowe, bo wszytskie jego mnie drażniły, ale mamy doprowadzają mnie do tyle razy ją prosiłam, żeby ich teraz nie używała, a ma naprawdę dużo, więc ma w czym wybierać, to nie musi te, a potem tekst "o zapomniałam"

ale i tak najgorzej reaguję na naftalinę, a kiedyś w kauflandzie myślałam, że pół sklepu zarzygam, jak starsza kobita stanęła koło mnie i smród naftaliny czułam, aż do kas

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-24 o 11:24
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:22   #4943
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja po poleceniu przez Dane kupuje od 2 miesięcy w Tesco z dostawa do domu i jestem zachwycona. Raz zgubili wodę z zamówienia ale przepraszali tysiąc razy. Pan który dostarcza zawsze proponuje ze mi wniesie zakupy do kuchni .

Co do kultury to dzis w tramwaju miejsca chciała mi ustąpić staruszka. Obok kilkoro młodych ludzi. Widać wszyscy cieżko chorzy. Podziękowałam jechałam 2 przystanki.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:28   #4944
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja po poleceniu przez Dane kupuje od 2 miesięcy w Tesco z dostawa do domu i jestem zachwycona. Raz zgubili wodę z zamówienia ale przepraszali tysiąc razy. Pan który dostarcza zawsze proponuje ze mi wniesie zakupy do kuchni .
Cieszę się, że jesteś zadowolona Ja właśnie czekam na zakupy. Znając życie teściowie i zakupy przyjadą w tym samym czasie, a mam tak zawalony przedpokój, że ledwo jedna osoba się tam mieści

Od wczoraj mnie strasznie brzuch swędzi... W ogóle w tym tygodniu mi mocno wyskoczył (chociaż i tak mam malutki), a waga nadal w miejscu
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:31   #4945
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja wiem po Usg :-P ale rzeczywiście miałam kilka dni takich migracji i mówię tż że chyba się obrócił, no i na wizycie okazało się że mam rację :-D teraz czasami czuje dupke jak wypina i wczoraj ewidentnie poczułam stopę przy zebrach i nawet go za nią "złapałam" super uczucie ;-)

A dziewczyny macie jakieś doświadczenia z zakupami z Tesco przez internet? Chciałbym się na takowe przerzucić i tak sobie myślę
Moja kumpela zamawia i jest zadowolona musze kiedyś spróbować.
Ja nie czuje żadnych nóg ani pupy. Po prostu czuje ruch, kopniaka ale na jego podstawie nie umiem sobie wyobrazić gdzie jest reszta bo dziecko jest przecież ścisniete.

Stary 2015-06-24, 11:32   #4946
olkma
Raczkowanie

Witam sie w dzisiejszy spiący dzień
Wczoraj na przyjęcie do gina czekałam od 18 do 21! No ale wszystko o.k nic się nie skraca, nic nie rozszeża dostałam skierowanie do szpitala gdyby coś sie działo, wtefy mi podadzą zastrzyki na przyśpieszenie rozwoju płuc i moge rodzić. Jak to gin powiedział, ze on uważa ze jesli dziecko pcha sie na swiat to lepiej tego nie chamować bo lepiej bedzie dla niego na zewnątrz ale najważniejsze zeby wziąć te zastrzyki na płuca. Moim zdaniem troche dziwne podejście ginekologa co do porodu w 30 tc! No ale cóż! Pamietam ze w poprzedniej ciazy jak chodzilam do innego gin to dostalam skierowanie do szpitala w 35tc bo niby rozwarcie mi sie robi, chociaż jak się później okazalo to bylo wszystko o.k no ale on dmuchał na zimne a ten tak jakos dziwnie podszedl do tego... Nie sadzicie?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A i sie pochwale, że Nataniel waży już 1500
Stary 2015-06-24, 11:41   #4947
Sandrusia91
Zadomowienie

Wróciłam

Synuś zostaje i lekarz mnie zapewnił, że dziewczynki to już na pewno nie bedzie

Mały waży 1339g

I tp z pomiarów wyszło na 5.08 hahahaha
Jakim cudem to nie wiem hehe

Wagowo synuś będzie leciutki bo mieści się w tej dolnej granicy
Razem z wagą tp 2 tyg wcześniej.

Z szyjką wszystko dobrze
3,5cm ma

Moja waga to 64,6 kg
I muszę mięso jeść
Którego czuć nie mogę nawet
Bo wyniki z krwi do dupy :/

Mały ma się dobrze i nawet zdjęcia nie dostałam, bo tak się ułożył że nie było kompletnie nic widać :/

I ze skurczami jak vedzie gorzej to szpital :/

Wizyta teraz u gina co tydzien na CTG i co 3 tyg badanie :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:42   #4948
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Witam sie w dzisiejszy spiący dzień
Wczoraj na przyjęcie do gina czekałam od 18 do 21! No ale wszystko o.k nic się nie skraca, nic nie rozszeża dostałam skierowanie do szpitala gdyby coś sie działo, wtefy mi podadzą zastrzyki na przyśpieszenie rozwoju płuc i moge rodzić. Jak to gin powiedział, ze on uważa ze jesli dziecko pcha sie na swiat to lepiej tego nie chamować bo lepiej bedzie dla niego na zewnątrz ale najważniejsze zeby wziąć te zastrzyki na płuca. Moim zdaniem troche dziwne podejście ginekologa co do porodu w 30 tc! No ale cóż! Pamietam ze w poprzedniej ciazy jak chodzilam do innego gin to dostalam skierowanie do szpitala w 35tc bo niby rozwarcie mi sie robi, chociaż jak się później okazalo to bylo wszystko o.k no ale on dmuchał na zimne a ten tak jakos dziwnie podszedl do tego... Nie sadzicie?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A i sie pochwale, że Nataniel waży już 1500
Jaki duży chłopak gratki

Nooo to pierwszy raz słyszę teorie żeby nie walczyć o każdy dzień w brzuchu mamy w przypadku zagrożenia przedwczesnym porodem... Trochę to dziwne...
Stary 2015-06-24, 11:51   #4949
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że jesteś zadowolona Ja właśnie czekam na zakupy. Znając życie teściowie i zakupy przyjadą w tym samym czasie, a mam tak zawalony przedpokój, że ledwo jedna osoba się tam mieści

Od wczoraj mnie strasznie brzuch swędzi... W ogóle w tym tygodniu mi mocno wyskoczył (chociaż i tak mam malutki), a waga nadal w miejscu
smaruj , więcej niż zawsze, ja smaruję rano i wieczorem, a do tego właśnie jak swędzi, a swędzi najbardziej jak Ktosiek się rozciąga na boki,
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:53   #4950
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Moja kumpela zamawia i jest zadowolona musze kiedyś spróbować.
Ja nie czuje żadnych nóg ani pupy. Po prostu czuje ruch, kopniaka ale na jego podstawie nie umiem sobie wyobrazić gdzie jest reszta bo dziecko jest przecież ścisniete.

Ja, jak się położę to czuję że po jednej stronie jest coś twardego. Myślałam,że to głowa,ale to chyba pupa. Wiktor cały czas ma głowę na górze,co objawia się bólem żeber. Kopniaki czuję w podbrzuszu, więc to chyba nogi. Jednak pewności nie mam,bo ostatnio na usg miał stopę na twarzy,a tą pod moimi żebrami. Także kopać nogą może na dole i górze, jak widać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości