Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-24, 11:46   #1951
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Znalazłam fajną ofertę cenową Sevilli z fotelikiem Maxi Cosi Citi http://www.entliczekpentliczeksklep....ac_p_1377.html i dumam...cena wychodzi tak samo jak w stacjonarnym sklepie za 3w1.
Wzięłabym, tylko cały czas się zastanawiam jak to jest z zamawianiem z netu, co w razie problemów technicznych z wózkiem? Do producenta się wtedy pisze? Bo do sklepu prowadzącego sprzedać Camarelo to tak dziwnie będzie iść, jeśli wózek nie kupiony u nich
Stary 2015-06-24, 11:47   #1952
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
witaj widzę z lublina jesteś, u kogo ciąże prowadzisz i w którym szpitalu planujesz rodzić ?
Ciąże prowadzę u dr Winkler z Jaczewskiego i pewnie tam będę rodzić.To bardzo młoda lekarka ale bardzo kompetentna i zawsze pod telefonem.Chodzę do niej na NFZ. a Ty?

Ale napisałyście
Ja od weekendowego wesela nie mogę się ogarnąć.

Krzywą miałam robioną w 14 tc już bo pokazała mi sie glukoza w moczu. Na szczęście badanie wyszło bardzo dobrze. teraz wizytę mam 16 lipca i też skierowanie na krzywą. Po poprzedniej czułam się bardzo dobrze.

Zapisałam nas do szkoły rodzenia i zaczynamy od wtorku Fajnie bo akurat TŻ ma od poniedziałku urlop
Stary 2015-06-24, 11:55   #1953
mijode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Ciąże prowadzę u dr Winkler z Jaczewskiego i pewnie tam będę rodzić.To bardzo młoda lekarka ale bardzo kompetentna i zawsze pod telefonem.Chodzę do niej na NFZ. a Ty?

Ale napisałyście
Ja od weekendowego wesela nie mogę się ogarnąć.

Krzywą miałam robioną w 14 tc już bo pokazała mi sie glukoza w moczu. Na szczęście badanie wyszło bardzo dobrze. teraz wizytę mam 16 lipca i też skierowanie na krzywą. Po poprzedniej czułam się bardzo dobrze.

Zapisałam nas do szkoły rodzenia i zaczynamy od wtorku Fajnie bo akurat TŻ ma od poniedziałku urlop
o, Zytka - my się chyba spotkałyśmy na forum PM2013? kojarzę Twój nick
Stary 2015-06-24, 11:56   #1954
toskaKrk
Wtajemniczenie

piękny dzień mam.
dziecko rano zaczęło jęczeć, że ucho boli. W drodze do lekarza wymiotował z bólu. Musiałam Tżta z pracy ściągać. Ja pierdzielę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 11:58   #1955
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
o, Zytka - my się chyba spotkałyśmy na forum PM2013? kojarzę Twój nick
Na pewno Byłam, pisałam
Stary 2015-06-24, 11:59   #1956
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
piękny dzień mam.
dziecko rano zaczęło jęczeć, że ucho boli. W drodze do lekarza wymiotował z bólu. Musiałam Tżta z pracy ściągać. Ja pierdzielę
O kurcze ;( antybiotyk dała lekarka? Ucho to musi bardzo boleć

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 12:00   #1957
mala29lll
Zakorzenienie

Natalitka prześliczne ciuszki

Niud i widzisz, że są tu szalone że tyle kupują? nie tylko Malinka i ja

Cytat:

Mój też miał chodzić ze mną i już nie chce bo same baby tam Moze póżniej jak już będzie o porodzie i opiece nad niemowlęciem

Elve
a Ty który kolor w końcu chcesz? Limonkę? Właśnie ja się tego boję z zamawianiem przez internet, bo tak składasz reklamację do sklepu i masz z bańki a tak to samemu się trzeba użerać z serwisem
Stary 2015-06-24, 12:04   #1958
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Elve
a Ty który kolor w końcu chcesz? Limonkę? Właśnie ja się tego boję z zamawianiem przez internet, bo tak składasz reklamację do sklepu i masz z bańki a tak to samemu się trzeba użerać z serwisem
Tak, limonkę
No właśnie o to chodzi :/ A kurde jak zamówię 2w1 i do tego będę chciała dokupić fotelik, to nawet taka podstawowa wersja jak Maxi Cosi Citi wyjdzie drożej. Dlatego się zastanawiam...

No i jeszcze jedna kwestia - w sklepie internetowym nie będę czekać, u mnie jak zapytałam stacjonarnie ile się czeka na wózek, to babka powiedziała, że trzeba liczyć miesiąc - półtora. Zapytałam czy wózek będzie sam na własnych kołach jechał z Częstochowy, że tyle ma to zająć ale mi nie odpowiedziała :P
Stary 2015-06-24, 12:09   #1959
zytka26
Zakorzenienie

Jak jeździliśmy za wózkami to w każdym sklepie nam mówiono, że lepiej kupić wózek 2w1 bo na allegro zazwyczaj dają foteliki które nie są wcale tak bezpieczne, albo właśnie Maxi Cosi ( o nim się nie wypowiadam bo słyszałam i dobre i złe opinie) myślę, że tak czy tak lepiej zamówić w sklepie stacjonarnym i poczekać ten miesiąc niż zamówić przez internet i w razie czego mieć problem z reklamacją...
My się zastanawiamy nad fotelikiem Kiddy pro evolution2
Stary 2015-06-24, 12:10   #1960
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tak, limonkę
No właśnie o to chodzi :/ A kurde jak zamówię 2w1 i do tego będę chciała dokupić fotelik, to nawet taka podstawowa wersja jak Maxi Cosi Citi wyjdzie drożej. Dlatego się zastanawiam...

No i jeszcze jedna kwestia - w sklepie internetowym nie będę czekać, u mnie jak zapytałam stacjonarnie ile się czeka na wózek, to babka powiedziała, że trzeba liczyć miesiąc - półtora. Zapytałam czy wózek będzie sam na własnych kołach jechał z Częstochowy, że tyle ma to zająć ale mi nie odpowiedziała :P
a mnie się podoba ten se 29 siwo-różowy. Mało tego różu ale mój mąż i tak jęczy, ze 2 będzie chłopiec i nie ma mowy
Jak pytałam o Pajero to też ok 2 miesiące czekania teraz bo mają przestój wakacyjny. Może Camarello to samo? SPrzedadzą co mają na magazynie ze sklepu internetowego i tez trzea będzie czekać
Stary 2015-06-24, 12:10   #1961
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

. Zapytałam czy wózek będzie sam na własnych kołach jechał z Częstochowy, że tyle ma to zająć ale mi nie odpowiedziała :P
Heheheh ty to dobra jesteś

Ja na swój wózek będę czekała 2 miesiące z racji jego unikatowości
Ja też sie bałam kupować przez neta, ale w sumie tak na to patrząc to sklep i tak reklamuje to u producenta więc na jendo wychodzi czy wysyłasz go ty czy oni...chyba tylko to, że wtedy ty musisz sama wysłać go na swój koszt? nie wiem nawet...
Stary 2015-06-24, 12:12   #1962
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Natalitka prześliczne ciuszki

Niud i widzisz, że są tu szalone że tyle kupują? nie tylko Malinka i ja

Mój też miał chodzić ze mną i już nie chce bo same baby tam Moze póżniej jak już będzie o porodzie i opiece nad niemowlęciem
o kurcze to ciekawe u nas tylko jedna dziewczyna przychodzila sama. A tak to pary mój Tż jak się już skończyła ta szkoła ro powiedział że szkoda bo fajne i ciekawie było.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 12:12   #1963
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Przeżyłam :-D nie było tak źle, ale mam Jeszcze sporo do roboty okazuje sie:-( wiec trochę kasy Mi pójdzie no i niestety jeden do wyrwania, ale to już na spokojnie po porodzie
Stary 2015-06-24, 12:13   #1964
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jak jeździliśmy za wózkami to w każdym sklepie nam mówiono, że lepiej kupić wózek 2w1 bo na allegro zazwyczaj dają foteliki które nie są wcale tak bezpieczne, albo właśnie Maxi Cosi ( o nim się nie wypowiadam bo słyszałam i dobre i złe opinie) myślę, że tak czy tak lepiej zamówić w sklepie stacjonarnym i poczekać ten miesiąc niż zamówić przez internet i w razie czego mieć problem z reklamacją...
Ja z tych które miałam okazję mieć w ręku i które mają zaliczone ADAC, byłam w stanie swobodnie nosić tylko Maxi Cosi, reszta była po prostu za ciężka. Poza tym do wózka jaki wybrałam też nie każdy adapter pasuje niestety.
No i tak jak mówię, stacjonarnie wyjdzie mi to drożej. Stąd moje rozkminy...
Stary 2015-06-24, 12:19   #1965
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
o kurcze to ciekawe u nas tylko jedna dziewczyna przychodzila sama. A tak to pary mój Tż jak się już skończyła ta szkoła ro powiedział że szkoda bo fajne i ciekawie było.
Właśnie liczę na to,że będzie dużo par bo inaczej TŻ stwierdzi, że sam nie będzie tam siedział

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Ja z tych które miałam okazję mieć w ręku i które mają zaliczone ADAC, byłam w stanie swobodnie nosić tylko Maxi Cosi, reszta była po prostu za ciężka. Poza tym do wózka jaki wybrałam też nie każdy adapter pasuje niestety.
No i tak jak mówię, stacjonarnie wyjdzie mi to drożej. Stąd moje rozkminy...
Ja wcześniej bardzo chciałam Besafe izi sleep ale zmieniłam zdanie jak go podnieść nie mogłam Myślę, że najlepiej zapytać sprzedawcę co w razie reklamacji.
Stary 2015-06-24, 12:20   #1966
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
a mnie się podoba ten se 29 siwo-różowy. Mało tego różu ale mój mąż i tak jęczy, ze 2 będzie chłopiec i nie ma mowy
Mnie ten 27 się chyba najbardziej podoba, ale wydaje mi się niepraktyczny.
A mąż niech nie jęczy, bo się na nim zemści i będzie druga babka
Cytat:
Jak pytałam o Pajero to też ok 2 miesiące czekania teraz bo mają przestój wakacyjny. Może Camarello to samo? SPrzedadzą co mają na magazynie ze sklepu internetowego i tez trzea będzie czekać
Tu babka nic nie mówiła o przestoju wakacyjnym, od początku tak mają, że wózek potrafi przyjść po tygodniu, a potrafi po dwóch miechach, więc klientom mówią orientacyjnie o miesiącu.

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
w sumie tak na to patrząc to sklep i tak reklamuje to u producenta więc na jendo wychodzi czy wysyłasz go ty czy oni...chyba tylko to, że wtedy ty musisz sama wysłać go na swój koszt? nie wiem nawet...
No i właśnie o to chodzi, że jak kupujesz stacjonarnie, to niesiesz do sklepu i masz w nosie, oni się tym zajmują, a jak kupuje się przez neta, to trzeba samemu dzwonić, wysyłać.

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Przeżyłam :-D nie było tak źle, ale mam Jeszcze sporo do roboty okazuje sie:-( wiec trochę kasy Mi pójdzie no i niestety jeden do wyrwania, ale to już na spokojnie po porodzie
Ważne ze przeżyłaś, następna wizyta już nie będzie okupiona takim stresem Chyba
Stary 2015-06-24, 12:34   #1967
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ten 27 się chyba najbardziej podoba, ale wydaje mi się niepraktyczny.
A mąż niech nie jęczy, bo się na nim zemści i będzie druga babka

Tu babka nic nie mówiła o przestoju wakacyjnym, od początku tak mają, że wózek potrafi przyjść po tygodniu, a potrafi po dwóch miechach, więc klientom mówią orientacyjnie o miesiącu.
No właśnie mnie się wydaje, że w klinice czeka na mnie następna dziewuszka, bo taka twarda sztuka jak Gabrysia A ten biedny się łudzi że chłopak, ale dobra. A ja chyba tego 29 nie widziałam wczesniej. Widziałam tylko te co jest tak dużo różu, a ten ma tak delikatnie. Hmmm może mu pokażę później
Tylko znowu w Pajero ten pałąk odchylany mnie przekonuje i parę drobiazgów. Eh znowu mi w głowie namieszałaś
Stary 2015-06-24, 12:41   #1968
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tylko znowu w Pajero ten pałąk odchylany mnie przekonuje i parę drobiazgów. Eh znowu mi w głowie namieszałaś
Jesteś pewna, że w Sevilli tego pałąka nie ma? Ja ciągle zapominam sprawdzić, ale w sklepie netowym widziałam, że wypinany pałąk jest wymieniony:
http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/Sevilla-CAMARELO/341
Stary 2015-06-24, 12:42   #1969
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja robię też hybrydy na krótkich paznokciach. Zwykły lakier to bym miała ciągle obdrapany.
Właśnie, fajne jest to na krótkich nawet, że się nie zdziera, idealne do opieki nad malcem, kiedy co chwila moczymy łapki i zwykły lakier raczej krótko to wytrzyma, no i nie mamy czasu na wieczne malowanie.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a tak wgl to gdzie się podziały Doorisska, Oliath, camilla_b w tym wątku ich chyba jeszcze nie widziałam

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

super
I mariola

Cytat:
To nie wszystko... teraz kolejne dwa zjdęcia... też jedna "kupka" ale na dwóch zdjęciach

O matko, ile ciuszków
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Na mojej SR babki bardzo zapraszają tatusiów ale nie wszystkie zajęcia są dla nich ciekawe, więc mają podać na które konkretnie warto ich zabrać.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 12:43   #1970
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Powinno być lepiej, i mam zamiar zrobić 2 za jednym zamachem będzie szybciej
Stary 2015-06-24, 12:45   #1971
natalitka1988

Matko Boska o jakim wy znowu wypinanym pałąku piszecie?

Na łeb z wami można dostać hehehe

Mam nadzieję, że te ubranka już starczą nic nie kupuję póki co heheh
Stary 2015-06-24, 13:00   #1972
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś pewna, że w Sevilli tego pałąka nie ma? Ja ciągle zapominam sprawdzić, ale w sklepie netowym widziałam, że wypinany pałąk jest wymieniony:
http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/Sevilla-CAMARELO/341
W Sevilli jest nisko ten pałąk i mało miejsca na nózki. Dzidizę musisz zawsze podnosić co jest kłopotliwe jak już starsze dziecko i cięzkie. W PAjero masz odchylany albo całkowicie wyciągany. Łba sobie nie dam uciąć, że w sevilli tez nie można całkiem wypiąć (tu Agatka by musiała pomóc) ale na pewno nie można odchylać jak w Adamexach
Stary 2015-06-24, 13:07   #1973
Pasztetnik
Zadomowienie

A ja znowu nie wiem jaki brac wozek
Bo wczoraj w Ikei widzialam babke z tym Roan Marita co chcialam wczesniej:
http://www.imagic.pl/files/13814/Passo/s165.jpg
I on jest zaje*isty!! Normalnie luxtorpeda do innych wózków Mimo że babka go miala w takim sobie kolorze, to wrazenie robil uhh... wszystkie inne wózki sie mogą schowac. Tylko duzy jest bardzo... Ale za to gondolka duza tez...
I znowu nic nie wiem

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-06-24 o 13:10
Stary 2015-06-24, 13:12   #1974
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
A ja znowu nie wiem jaki brac wozek
Bo wczoraj w Ikei widzialam babke z tym Roan Marita co chcialam wczesniej:
http://www.imagic.pl/files/13814/Passo/s165.jpg
I on jest zaje*isty!! Normalnie luxtorpeda do innych wózków Mimo że babka go miala w takim sobie kolorze, to wrazenie robil uhh... wszystkie inne wózki sie mogą schowac. Tylko duzy jest bardzo... Ale za to gondolka duza tez...
I znowu nic nie wiem
Mojej mamy sąsiadka ma ten wózek i chyba nawet ten kolor który wstawiłaś... ale pewna nie jestm bo widziałam dopiero raz
Stary 2015-06-24, 13:26   #1975
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Mojej mamy sąsiadka ma ten wózek i chyba nawet ten kolor który wstawiłaś... ale pewna nie jestm bo widziałam dopiero raz
Pierdziele, przelece te sklepy z wózkami i pewnie i tak stanie na Maricie Opinie na necie ma ok, jak juz ktos narzeka to na wymiary do bagażnika i troche spacerówke, ale nam nie robi bo auto mamy duze a na spacerówki w 90% wózków ktos narzeka :P Za to prezencja limuzyny jak milion dolarów

Stary 2015-06-24, 13:29   #1976
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Za to prezencja limuzyny jak milion dolarów
No szpan na dzielni, nie ma to tamto
Stary 2015-06-24, 13:31   #1977
mala29lll
Zakorzenienie

NAm też się podobają strasznie te klasyczne modele. Mój mąż zawsze się ślini na widok tego w sklepie i nim jeździ. grrrr znowu nie mogę linków wstawiać. No nic więc chodzi o Tako Acoustic i fajny jest Tako Sunline ale jednak te sketne koła w innych wózkach mnie przekonują
Stary 2015-06-24, 13:38   #1978
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mnie z kolei w ogóle te klasyczne nie leżą, właśnie przez to że mam raczej praktyczne podejście do tematu Ale fakt, oko zawsze leci jak się taki wózek mija, podobnie jak z rowerami holenderkami było jak zaczęły wchodzić w modę

Kurde, ten Adamex w wersji limonkowej też brzydki nie jest...mniej oczodajny, ale też ładny.
Stary 2015-06-24, 13:44   #1979
toskaKrk
Wtajemniczenie

Młody śpi to Was nadrabiam, ale doła mam.
W dodatku planowałam dziś trochę mieszkanie ogarnąć, a z tych nerwów i ciągnięcia dziecka do lekarza przez pół miasta boli mnie spojenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Tosia a o którym szpitalu w Krakowie myślałaś?
Poważnie rozważam szpital Rydygiera.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Ciuszki dla mojej księżniczki na pierwszym zdjęciu ze smyka, na drugim sukieneczka do chrztu ze smyka a na trzecim z pepco, lidla i reserved. Kocyk ze smyka
Piękne ubranka

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Brawo też mam sporo do zrobienia. Za 2 tygodnie drugie podejście.
Chodzisz prywatnie czy na nfz? Jestem ciekawa ile płacisz za wypełnienie jeśli płacisz
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 13:44   #1980
Libra2
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, korzystam z dnia wolnego i dzielnie nadrabiam zaległości.Widzę że jakiś wysyp wizyt u dentysty, ja wczoraj miałam wyrywaną 7 .Ale nie było tak źle,dostałam taką dawkę znieczulenia że przez 5 godzin nie czułam połowy twarzy. Przez to musiałam opuścić zajęcia w szkole rodzenia bo wyglądałam jak zombie.A wieczorem mały się tak rozszalał w brzuchu że myślałam że sczeznę.No tak mnie skubaniec skopał po nerach że dawno nie czułam takiego bólu...

Jakieś nowe ładne wózki wynalazłyście, przez was też mam ochotę na Adamexa Galactica ciekawe czy można go gdzieś zobaczyć w Lublinie "na żywo". Muszę sobie znowu zrobić rundkę po sklepach może coś się zmieniło przez miesiąc.

Robiłam dzisiaj z nudów porządki w dziecięcych rzeczach więc wstawię kilka zdjęć tego co już mam ,wybaczcie że z komody ale już poukładałam i nie chciało mi się drugi raz wyciągać. Większość rzeczy jest z ciucha.Nowy to mam na razie chyba tylko szary pajac z pepco i czapeczkę,komplet z myszką miki z Biedry i szary kocyk w grochy ze Smyka . Różowa pieluszka ,butelki,próbki to nabytek ze szkoły rodzenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150624_130830.jpg (103,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150624_130913.jpg (79,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150624_130934.jpg (76,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150624_131007.jpg (175,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150624_131133.jpg (92,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-06-24 o 13:46
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości