|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
U mnie w ciągu dnia wypada około 20 włosów, tak średnio. Raz zdarzyło się mniej, raz więcej, do 30. Niby to jest norma, ale wcześniej w ciągu dnia nie wypadało mi tyle włosów, może max 10, wiec choć u mnie nie jest ( odpukać ) jakaś tragedia w ciągu dnia, to i tak jest to nasilone. No a mycie i robienie czegokolwiek po myciu (płukanie, czesanie, układanie) to jest masakra... Tu 200 włosów idzie na pewno... Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-23 o 15:45 |
|
|
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Dwa tygodnie temu zakończyłam kurację więc podzielę się na szybko pierwszymi spostrzeżeniami. Przypomnienie: kuracja trwała 9 miesięcy, przyjęłam ok. 180 mg/kg. W trakcie kuracji wszystkie wyniki badań były w normie prócz cholesterolu. Na razie nie robiłam badań, dopiero we wrześniu idę na kontrolę dermatologiczną więc wtedy zrobię. Brałam izo ze względu na wielkie bolące ropne gule - guzy, szczególnie na policzkach i żuchwie. Podczas kuracji najbardziej dokuczały mi bóle mięśni i stawów, zaczerwienione i łzawiące oczy oraz zeschnięte usta. A jak jest teraz? Kuracja pomogła mi w ok. 90% (moje odczucie). Nie mam na twarzy żadnych gul, ani nawet ropnych pryszczy. Jedyne co pozostało to kilka podskórnych grudek, które nie wyszły (2 na czole, 3 na policzkach, 1 na brodzie). Poza tym zostały przebarwienia ale z moich obserwacji wynika, że stopniowo jaśnieją. Na szczęście nie mam żadnych blizn głębokich (takich dołków). Twarz zarówno w wygląda na gładką, jak również można to poczuć pod palcami. Mięśnie już tak bardzo nie bolą, zaczynam powoli "się ruszać". Ostatnio byłam u okulisty na gruntownym badaniu - wszystko jest w porządku, mam tak niewielką wadę wzroku, ze aż się zdziwiłam; mam jedynie przemywać oczy specjalnym płynem i zakraplać w razie potrzeby "sztucznymi łzami". Cerę muszę cały czas nawilżać, nadal jest sucha. Na dzień stosuję jedynie krem tonujący z filtrem 50+, ewentualnie BB + korektor (przed kuracją używałam najcięższych kryjących podkładów+korektory+inne cuda wianki). Jedynie włosy zaczęły mi bardziej wypadać odkąd ostawiłam izo. Różnicę w wyglądzie widzę ja, widzą ją inni, jestem bardzo zadowolona i żałuję jedynie, że tak późno (po 30-stce) poddałam się tej kuracji. Trzymam za Was kciuki, nie zrażajcie się chwilowym brakiem efektów (u mnie pojawiły się po ok. 5 miesiącach!) - wytrzymajcie wszystkie efekty uboczne bo warto
|
|
|
|
#4683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lece zjeść tabl biotebalu i zrobic sobie herbate pokrzywową
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego co robilam: szampon vichy dercos with aminexil szampon dla koni original mane 'n tailmaska macadamia - ale to zawsze uzywalam vichy neogenic ampulki - dokladnie zuzywlam 28 dawek no i suplementy CP, biotyna i vitapil No i jakis po miesiacu od brania suplementow zaczely rosnac baby hairy, nigdy tyle ich nie mialam wiec bylam w szoku, wypadac wlosy tez przestaly (wiadomo pare zawsze tam wypada od czasu do czasu) Tak, to kwas pantotenowy, wit b5 |
|
|
|
|
#4685 |
|
Przyczajenie
|
Małe załamanie, wszystko było pięknie, przez miesiąc ani jednego wyprysku, a teraz jednocześnie wywaliło aż pięć bolących cyst. Niedoczynnosc tarczycy sie odezwała i TSH sie rozregulowało. Ja wiem, ze na hormonalny trądzik Izo nie pomaga, ale to jest o tyle dziwne, ze nigdy nie miałam wysypu hormonalnego... Czyżby Izo mi uaktywnił wysypy hormonalne?
|
|
|
|
#4686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę poczytać o tym i znaleźć skład, to mnie zaciekawiłaś
Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-23 o 20:06 |
|
|
|
|
#4687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez meowww Czas edycji: 2015-06-23 o 20:48 |
|
|
|
|
#4688 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Tak, duzo osob uzywa teraz tego szamponu, mimo, ze w przeszlosci byl zarezerwowany dla koni wystawowych. Wyprobuj Biokap, jak nic nie da zawsze masz alternatywe.
|
|
|
|
#4690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Póki co chce wypróbować ten Biokap bo zależy mi na czymś delikatnym bez sls i z dużą zawartością ziół. Skladowo Biokap spełnia moje oczekiwania, a działanie zobaczymy, na pewno dam znać
Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-23 o 21:40 |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok mam nadzieje, ze bedzie ok!
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sorki za niedyskretne pytanie, ale to istotne - stosujesz antykoncepcję? Bo ponoć wynik testosteronu jak i innych hormonów może wyjść "sfałszowany" przez stosowanie anty właśnie...Ps.: ja dziś byłam u dermatolożki na ostatniej wizycie i przepisała mi jakiś płyn do wcierania w skórę głowy i powiedziała, że to wypadanie powinno być przejściowe, jak to ujęła "nie ma się co martwić bo to nie jest nic związanego z lysieniem androgenowym". Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-24 o 12:23 |
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyny od superpharm - czy jesli zapisalam sie na na newslette to bede sama dostawac te kupony czy mam celowo wchodzic?
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie - czy zauważyłyście może pojawienie się... Zmarszczek?
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm przychodzą też chyba na maila, ale ja i tak zawsze sprawdzam na koncie, tam pojawiają się punktualnie o północy, w dniu od którego wchodzi nowa gazetka, generalnie nowa gazetka= nowe kupony. Warto sprawdzić raz na kilkanaście dni Zapisz się też do klubu mamy dzieci, czy jakoś tak, spamują pieluchami itd. (dodatkowe kupony), ale są też fajne promocje czasem dla "mam" na kosmetyki Warto podać nr tel, bo wtedy przychodzi info na telefon odnośnie np. szalonych śród i innych dodatkowych promocji
|
|
#4697 |
|
Przyczajenie
|
Na mnie też nic nie działa.. nie wiem juz co robić a slyszalam dużo negatywnych opinii o izoteku, poza tym cena nie jest zbyt "przyjazna"
|
|
|
|
#4698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zauważyłam pogłębienie się zmarszczek na czole i bruzd przynosowych
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaaa. Jutro lece na krew i biore ostatnią tabletke! I w sumie nie wiem czy sie ciesze ze to juz koniec hihi
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety też zauważayłam że pogłębiły mi się moje jedyne zmarszki jakie miałam dotychczas czyli tzw uśmiechy. Teraz te zmarszczki są koszmarnie widoczne i wstydzę się ich.
|
|
|
|
#4702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Zostały mi do wybrania tabletki na 3 dni i jak nigdy dotąd obawiam się nawrotu
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|||
|
|
|
#4703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem juz 10 dni od odstawienia, widzę ze usta wracają do normy bo już nie wysychają w ciągu dnia i buzia juz w ciągu dnia ma odrobinkę sebum, ale niewiele. Nie jest już taka sucha cały dzień (trochę szkoda bo wtedy cały dzień zero poprawek makijażu, za tym będę tęsknić). Włosy póki co wypadają i nie przetłuszczają się, póki co nadal myję co 6-7 dni.
|
|
|
|
#4705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi zostały jeszcze 2 miesiące i jak sobie pomyślę o myciu włosów jak przd izo, czyli codziennie to mi się płakać chce :P już nie mówię o matowej cerze i braku poprawek makijażu w ciągu dnia... A poza tym z tym izo czego by nie mówili o nim złego to jakoś tak bezpieczniej...
|
|
|
|
|
#4707 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po 2 miesiącach stwierdzam, że i tak jest dobrze. Doskwierają mi blizny, które teraz przez to, że cera jest czysta są(przynajmniej dla mnie) bardzo widoczne - inni jakoś nie zwracają uwagi, chyba mam paranoję. I tak jak mówiłam - coś mi tam wyskoczy pojedynczego czasem, ale jest malutkie i przypomina potówkę, a nieruszane niczym po prostu sobie schodzi. |
|||
|
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam wcierkę od dermatolożki do skóry głowy na to wypadanie... Wcześniej pisałam, ale nie napisałam konkretnie jaką. To jest wcierka robiona - witamina B6, rezorcyna, kwas salicylowy i alkohol. Kurde, boje się ze mnie to podrazni i włosy zaczną bardziej lecieć... Z rezorcyną i alkoholem to używam Afronisu na twarz z myślą o punktowym działaniu przeciwtradzikowym, ale żeby na włosy? Wykupilam to w aptece, na jutro mi zrobią, ale waham się.
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Mgla minie? Bomam klopoty nawet pisaneiem teraz. Zaazuj mi sie litery,
|
|
|
|
#4710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem że to było troche nieodpowiedzialne z mojej strony, ale nie mam nastu lat żeby nie wiedzieć kiedy się ma "te" dni a kiedy nie (chociaż w moim otoczeniu teraz tych wpadek się nazbierało i to osoby starsze i młodsze o 3 lata). Odebrałam wynik testosteronu, na początku sie ucieszyłam bo wydało mi się ok- wynik 0,620 ng/ml (0,060-0,820), ale jak porównałam sobie wyniki z listopada to mina mi zrzedła...wtedy było 0,470 ng/ml (0,060-0,481). Nie wiem czemu ale zmieniła się górna granica :/ nie wiem czy mam się zacząć tym przejmować czy nie... Jak odbierałam wyniki to narafiłam na fajną babke, która powiedziała mi że wypadanie włosów wcale nie musi mieć przyczyny w wynikach krwi. Moje są ok, więc wina w moim przypadku leży po stronie Aknenorminu, zbyt długa, wysuszająca kuracja. Czasem po antybiotykach też lecą włosy. Ogólnie to mam się uzbroić w cierpliwość, jeść ten biotebal (kupiłam revalid, od lipca zaczne kuracje), nawilżać włosy, stosować maskę henna wax przy każdym myciu (wetrzeć też w skóre głowy i trzymać max pół godz) i czekać...zobaczymy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

lece zjeść tabl biotebalu i zrobic sobie herbate pokrzywową
original mane 'n tail

Hmmm przychodzą też chyba na maila, ale ja i tak zawsze sprawdzam na koncie, tam pojawiają się punktualnie o północy, w dniu od którego wchodzi nowa gazetka, generalnie nowa gazetka= nowe kupony. Warto sprawdzić raz na kilkanaście dni