|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22
Cytat:
Mam asymetrie, pierwszy lekarz mowi ze jestem zupelnie normalna osoba ktora ma ciut bardziej wysuniete zebro, ze sutek ciut wyzej jeden i ze to sa asymetrie ktore sie nie robi, ze tak wyglada normalna kobieta -nieidealnie. Kurcze jak juz wydaje kase to jednak wolalabym wygladac idealnie Czekam jeszcze na wiesci od D.F bo wolalabym jednak jego, poki co upewniam sie przede wszystkim co do rozmiaru. Jestem zielona poki co w temacie profil, rozmiar, objetosc itp, czyli podstawowa budowa implantu, musze przysiedziec i poczytac.
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Ha ha noooo
Powiedz, że masz małe cyce i ile proponuje ![]() Oczywiście foty tych co masz ![]() Pomyśli, że wariatka jakaś
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Okrągłe Nagory to jedne z najlepszych implantów obecnie
![]() Ja akurat trafiłam kiedy chyba Doktor był online Bo odpisał mi w 3 minuty napisał że widzi u mnie 450cc ![]() Ja Wam dam małe Szanniątka, haha narazie mam dwa małe na klacie, ale będę walczyć o większe na kontroli
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
teraz pytanie z innej beczki
Czy to prawda ze po operce sie nie da samemu podetrzec? Kocham mojego meza ale nie wyobrazam sobie zeby mi w tym pomagal :/
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co prawda, niektóre dziewczyny po samej op mają problem z założeniem majtek lub spłukaniem, także zawsze można być na to przygotowanym.
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedz,kolezanka mnie nastraszyla ze ciezko sie samej ogarnac(oczywiscie sama nie robila jeszcze piersi) i wolalam zapytac Was, ktore jestescie juz po operacji
|
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężko zdjąć i podciągnąć gatki nawet po siku. Należę do tych, które nawet po siku się podcierają. Ciężko było, ale dałam radę. Organizm sam Ci podpowie na ile dasz radę
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo tutaj
) jak tm wasze piersi? Shazney weszlam na Twoj profil poprawialas blizny ? ostatnio bylam u naszego lekarza i powiedzial ze moge zrobic laser bo moje tez sa takie czerwone i dziwne, wkleje zdjecie moich piersi po ponad pol rocznej operacji )
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i wstawać zanim kołyskę opanowałam
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez bede musiala popracowac nad kolyska, co do mojej reki po masci z arnika robia mi sie bordowe pregi wiec chyba cos wyciaga, pojde na stol z siniakem od lokcia prawie do ramienia bo juz widac jak bedzie wielki
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Wyliczanka na dzisiaj ![]()
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie miałam problemu z toaletą. Gdy pierwszy raz wstałam po op, pielęgniarka poszła ze mną, ale ją wygoniłam
. Nie miałam żadnego problemu z ogarnięciem siebie, ani w klinice ani w domu. Większym wyzwaniem jest umycie włosów czy wstanie z łóżka ![]() Cytat:
. Moje blizny się rozlazły, stosuję plastry Sutricon, ale nie wiem czy efekt mnie zadowala, tak średnio. Na razie nie myślę o laserze, bo planuję ponową operację
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
Aicha ja tam nie wiem jak bedzie u Ciebie, ale moj dr zabronil w pierwszej dobie wstawac. Kilka godzin po operce sie nie jadlo i nie pilo. Nie odczuwalam potrzeb fizjologicznych bo dostalam takie leki zatrzymujace prace jelit itp. Pozniej do rana basen.
|
#3976 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ja po operacji, Kozak
mówię sobie, u L.P trzeba chodzić z drenami, no to co, 5h od operacji wstaje, wołam Panią Danke i mówię wstaje, ide siku ![]() wciąga mnie za ramiona i kark do góry - siedzę. Aaaaale helikopter, dobra, Pani, kładziemy się. ALE EJ, SIKAC MI SIE CHCĘ. no nic, nie minęło 15minut Daanaaaaaaa, wołam, kuzwaa, teraz wstaje ![]() Podniosła mnie, bo ta niemoc jest choleeerna, naprawdę, żeby podciągnąć się na łóżku, dupskiem podskakiwalam bo nie można było. Ale mam czym heheheheh ![]() Sikam! Chryste, 5 minut, no trzeba by sie było podnieść, wstaje, koleżanki dreny w umywalce, zbieram graty, ołłł noł - majtki . Pani Danusia, czeka pod drzwiami i tylko pyta czy zyje ![]() Próbuje. Boże, te majtki mają 30kg. Ja pierdziele, lewo, prawo, lewo, podciagam. Nie, no nie będę sie męczyć - wołam! PANI DANUSIUUUUU, sekunda i jest przy mnie. Mowie zazenowana, majtek nie umiem podciągnąć cyk już, zaden problem. podeszłyśmy powoli do łóżka, położyła mnie bezpiecznie. i tak ze 3x Dodam, ze Dr operowal mnie Elmanem, balam sie bardzo bólu, bardzo Laski. Ze sie obudze i sie udusze z bolu. A tu, serio, z godziny na godzine, smigalam jak sarenka. Jak Dana powiedziala Dr ze juz bylam w toalecie to sie uśmiechnął, mówił, że mnie nic nie będzie bolało ![]() Na następny dzień bylam u Naszej Kachuli, która mnie odebrała z kliniki i wyglupialam sie z 1kg Yorkiem, który spał mi na cycach I mnie żałował - podobno zaczepnoobronny! Tak mnie kochał. .. byłam słaba, dawkowalam p/bólowe umiejętnie i cyk 330km do domu na nocke, spalam jak suseł.w domu TZ mnie ogarnął - byl przekonany ze bedzie horror, płacz, jęki. A tu ja, jerunie, naprawdę, oprócz niemocy w rękach nic. Dyskomfort, zakwasy, ale mowil DR ze nie bedzie bolec i nie boli! Placebo? Nie wiem Dziewczyny. ![]() Najgorsze kichanie, które do tej pory trzymam mostek, ziewanie, naciśnięcie spłuczki, butelka 1,5L z wodą. chryste, powolutku, ale do celu. Śmiech! !!!!!! ja, jajcara, a tu nie idzie chodzilam 3dni mało śmieszna hahaha :Pwszystko Laski jest do przeżycia. dla mnie, najgorsze było pobieranie krwi do badań i cholerny werflon wbijany w mięsień. Odklejane elektrody, wow, rwało jak 150.! ![]() I potem zdjęcie szwów, że bylam spocona tak, że mokra plama była na krześle - a jeszcze Dr trzyma ten sznurek i mówi, no niech Pani zobaczy, takie małe coś hahahaha a ja sina Uwierzcie mi. Siedzę kilka lat na tym forum. były dziewczyny, które nie mogły podnieść głowy, były takie, co sie bzykaly na następny dzień ![]() Wszystko indywidualnie, tego akurat nie jesteśmy w stanie przewidzieć, czy po 4 ciążach, czy bez porodu na koncie. High life ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Jeszcze dopiszę. Pani Danusia również spłukiwała za mną wode
Arturito vel A.B Warszawa! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post52273277-> 20.04.2015r. Nagor 460cc EHR 12,2 p.5,8 za mało! -> 24.10.2016r. Silimed Natural 610cc XH 13,7 p.7,1 ![]() Edytowane przez szann Czas edycji: 2015-06-24 o 22:36 |
|
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
Ha ha Wariacie
![]() Spłukiwanie najlepsze
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy z nas jest inny i każdy inaczej będzie przechodził
![]() Ja po samej op czułam się świetnie, wstawałam, chodziłam, siedziałam prosto!, mogłam się ruszać, sięgać do półki. Zaczęło się od drugiej doby...
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Dziewczyny ze jestescie juz mi lepiej ufff
przezylam dwie cesarki przezyje i to ale stresa mam jak nigdy w zyciu i do tego ta reka sina
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
Szann fajnie ze juz po, ze mialas dobra opieke i ze jestes happy!
|
#3982 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Sprawa indywidualna, a te ze skłonnością do przesady mogą nawet stwierdzić, że nie mogą się ruszać (a w tym wypadku powinny już siedzieć w klinice na dyżurze, bo to jest zagrożenie życia, także ten ).U mnie podobnie jak u części dziewczyn zaczęło się po "jakimś czasie" - niemoc poczułam trzeciego dnia, wtedy było najgorzej. Ale sama się podcierałam i sama spuszczałam wodę. TŻ mnie mył codziennie, włącznie z włosami, chociaż jakbym się uparła, sama bym to zrobiła. Oczywiście 5 razy wolniej, ale dałoby radę. Pierwsze, co poczułam po operacji to helikopter po powrocie do domu. Ale to tylko dlatego, że od wybudzenia minęło parę godzin, a ja nabrałam ochoty na pełnowymiarową kanapkę z szynką i pomidorem . Narkoza+choroba lokomocyjna i do tego takie jedzenie = nawet środki przeciwwymiotne, które dostałam do połknięcia jeszcze w klinice, nie pomogły :P Koniec końców nie leciałam do kibelka, ale zawroty głowy były. Największa niemoc jest w łapkach - kiedy nie możesz się unieść, nastawić wody na herbatę czy szybko się ubrać. No i kręgosłup - u mnie dał o sobie znać już pierwszej nocy. Kup sobie maści przeciwbólowe, to pomoże
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szann Twoja opowieść mnie rozwaliła
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|
|
|
|
#3984 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zaraz po ,najgorsze to było podnieść sie z łóżka ,jak i klinice i w domu ,z tym miałam problem,zawsze przy podnoszeniu te sekundy silny bol,jak juz wstałam to ok,zgarbiona doszłam do wc i jakoś tam sie podtarlam,ale nie splukiwalam i wszystko powoli,trzeba odpoczywać ..Za pare dni bedzie 2 miesiące,czasami zaboli,zakłuje,dalej pancerniak juz sie pruje Mam anatomy takze ,takie mam wskazania.04.05.2015 Piaseczno K.C.XF3 405 Anatomy nagor |
|
|
|
#3985 |
|
Raczkowanie
|
Nastepnego dnia rano trzeba bylo wstac i chodzic. Pozniej wyciaganie kabli i to byl nsjgorszy bol. Poznie do 4 doby leki przeviwbolowe i spokoj. W drugiej dobie sama wszystko robilam tylko przy kapieli pomagal. Zaczelam sprzatac, gotowac, male zakupy tez prakycznie od 3-4 doby. Trzeba sie ruszac. Nie rozczulalam sie nad soba. Bolalo to zwalnialam tempo, odpoczywalam. Oczywiscie wciaz nie dzwigam ciezarow. Na poczatku nie chowalam naczyn do gornych szafek bo z powodu wzrostu musze sie wyciagnac. Masci na kregoslup nie stosowalam. Jesli czulam bol to wstawalam, czy siadalam, chodzilam nawet w nocy. Tez mam wystajace zebro i mostek do niedawna pobolewal. Ale oceniam to jako bardziej dyskomfort niz silny bol. Temperatury podwyzszonej nie mialam. Mysle ze przed operka warto zrobic duze zakupy, zeby pozniej nie kozaczyc
Vloszka: Nie moge patrzec na pancerniaka zycze mu smierci..czy jestem zlym pacjentem he he_?
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() Wyliczanka na dzisiaj ![]()
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego dzionka Dziewczynki
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
O00 Szann! Bralas cos wczoraj?
jak dlugo tu jestem jeszcze nie wiadzalam tak wylewnych zwierzen z Twojej strony ale to super, Dzieki temu wiem, jak poopera-cyco-cyjne zycie wyglada ![]()
|
|
|
|
#3989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówisz o TK z Krakowa? Bo ten ma terminu konsultacji na październik :-( Rochelle dziękuję za przyjęcie zaproszenia masz piękne cycuchy idę do S Ł w przyszły piątek. Przypomnij jakie Ty masz implanty? Dziewczyny ja się jakoś nie boje bólu tyle w życiu przeszłam ze pewnie dam rade i z tym. Dobrze ze mną mi kto pomóc w domu i pewnie będę leżeć dopóki nie odzyskam sił ;-) Edytowane przez Serce Czas edycji: 2015-06-25 o 11:03 |
|
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Co mam zrobić??? Napisałam już 4 maile do L.P. czy możemy o tydzień przesunąć operację, a ten nic nie odpisuje... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Czekam jeszcze na wiesci od D.F bo wolalabym jednak jego, poki co upewniam sie przede wszystkim co do rozmiaru. Jestem zielona poki co w temacie profil, rozmiar, objetosc itp, czyli podstawowa budowa implantu, musze przysiedziec i poczytac.

. Co prawda, niektóre dziewczyny po samej op mają problem z założeniem majtek lub spłukaniem, także zawsze można być na to przygotowanym.

tez bede musiala popracowac nad kolyska, co do mojej reki po masci z arnika robia mi sie bordowe pregi wiec chyba cos wyciaga, pojde na stol z siniakem od lokcia prawie do ramienia bo juz widac jak bedzie wielki

Sprawa indywidualna, a te ze skłonnością do przesady mogą nawet stwierdzić, że nie mogą się ruszać (a w tym wypadku powinny już siedzieć w klinice na dyżurze, bo to jest zagrożenie życia, także ten
Mam anatomy takze ,takie mam wskazania.