|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
Podobnie jak w pierwszej ciąży, po pozytywnym teście mąż przejął sprzątanie, a że jemu szybko śmierdzi, to nie mogę narzekać, bo codziennie raz sprząta i wynosi od razu na śmietnik Tylko umyć całą kuwetę wolę sama, bo mam swoje sposoby. W rękawiczkach myję. Najgorsze, że ta moja bardzo chora kotka od tygodnia załatwia się na podłogę, bo biedna nie ma sił i nie jestem pewna na ile kontroluje te sprawy. Głównie trzymam ją w łazience, a i tak zmęczona jestem myciem podłogi kilka razy na dzień ale dzisiaj po myciu kuwety i zmianie żwirku widziałam, że weszła na chwilę, to może załapie na nowo.
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Elve dam znać jak się sprawdzi. W ogóle jakie wielkie opakowanie litrowe
Nawet nie zwróciłam uwagi przy zakupieTosia a z kotką już trochę lepiej czy dalej się bieda męczy?
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko moja jest szara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dajesz już radę przyjmować zapach palmersa? ![]() a ja wróciłam dopiero z miasta, zrobiłam zakupy w rossmannie ale nic nie dostałam a ten rabat z karty (narazie 3%) mamy przy każdych zakupach? bo nie wzięłam rachunku i nie wiem kupiłam tż bluzę na przecenie w F&F bo ma imieniny niedługo a jak już jestem przy jego temacie to powiem wam bo się denerwuję, jeszcze nie wrócił z tego dnia próbnego i nie wiem co jest grane oby było dobrze..najadłam się dziś pizzy w Pizza Hut z koleżanką, wypiłam pyszną lemoniadę o smaku Mojito i doprawiłam lodami z z polewą karmelową z maka
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-06-24 o 19:43 |
|||
|
|
|
#2014 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
a jakie to jest opakowanie próżniowe?
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis zrobilam domowego gyrosa z sosem czosnkowym
|
|
|
|
#2016 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Próżniowe, czyli bez powietrza, nie można tego odkręcić i wąchnąć albo wsadzić palucha, jest tylko pompka i od spodu pojemnik zasysa zawartość i wysysa maksimum produktu z całej flaszki, dzięki temu mało się marnuje, no i jest wiadomo, higienicznie http://ecx.images-amazon.com/images/...L._SL1500_.jpg tak wygląda, tylko u mnie jest inna szata graficzna, z drzewkiem zamiast motylka ![]() Wiadomo, zależy od włosa. Dla mnie niedobra jest większość kosmetyków o rzekomo boskich składach ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Mniaaaaaaaaaaaaam W ciąży ograniczyłam sos czosnkowy i cierpię strasznie czasem z tego powodu
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
ale szałowe te ciuszki
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- zjadłam ćwierć arbuza... a jaki dobry był! ale będę sikać ;p |
|||
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=malinowa4;51865761
a ja nie lubię tych z kallosa dajesz już radę przyjmować zapach palmersa? ![]() [/QUOTE] Ujdzie w tłoku już zapach. Ważne, ze dobry A o Kallosie jutro się wypowiem, bo nigdy nie używałam. A chciałam coś na zmianę z moim Loreal
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pilne pytanie, czy takie akcesoria rozne dla maluszka począwszy na butelkach, podgrzewaczach i roznych takich drobiazgach to gdzie lepiej zamawiac? na allegro , w smyku czy w jakims innym sklepie ?? bo chcialam bym tak hurtem wszystko w jednym sklepie i zeby cenowo bylo w miare
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ceny na przykład butelek na allegro są dużo niższe niż w sklepach, nawet Biedronka nie miała konkurencyjnych cen jak był ten mamowo-dzidziowy okres.
|
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a kilka kupowałam w auchan - szczoteczke do włosów, termosik, wkładki laktacyjne i podkłady.
|
||
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
tylko cięzko znaleźć wszystko u jednego sprzedawcy :p
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam allegro
tanio i pod dom bediesz miała bez latania zamawialam od jednego i drugiego sprzedawcy z pierwszej strony i wszystko jak należy
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
robię sobie paluchy z ciasta fran. + serek + mięsko mniami.
chyba dziś pęknę : ) Edytowane przez emylka86 Czas edycji: 2015-06-24 o 20:57 Powód: to nie byla odp na post |
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
uff tż się w końcu odezwał. wszystko w porządku , jutro ma jeszcze z kimś jeździć, jakimś kierownikiem czy coś i potem już samodzielnie (tzn od 1lipca) . praca łatwa bo tylko ma 6 punktów docelowych, codziennie tych samych do których musi jakieś tam rzeczy, dokumenty czy coś dowozić. więc prawdopodobnie w piątek już będzie u mnie
jedyna rzecz - jak cofał (swoim autem) przywalił w krawężnik i koło mu się wygięło :/ mechanik 50eur ale musi to zrobić, bo przecież nie pojedzie autostradą tyle km z takim kołem |
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka mi pisała, ze rzeczy higieniczne tanio wychodzą w Aptece Gemini. www.aptekagemini.pl, ale nie patrzyłam jeszcze
|
#2031 | |||
|
Zakorzenienie
|
śliczne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a poród nie wiem Karola rodziłam na Jaczewskiego i byłam zadowolona moja lekarka pracuje na lubartowskiej więc zobaczymy ![]() współczuję 2 tyg temu JUlke w nocy ból taki złapał i miała zapalenie ucha
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
chyba ten sprzedawca HubiWorld najtanszy?
|
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
malinka zróbmy może porzadek na 1 stronie?? camilla b dałabym do zaginionych bo chyba na tym watku sie nie udzielała, królewna synek, frik frik, kuapouszka chyba dziewczynki małpka nie pamietam elve tez dziewczynka
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oni są z Gdańska i od lat u nich kupuję rowniez stacjonarnie, np. teraz za witaminy ciążowe placę 27 zamiast 50zl
|
|
#2035 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski!
Ale miałam zryty dzień Od wczoraj mała słabo się ruszała, a w nocy strasznie kłuł mnie brzuch:/ Rano przyjechała do mnie siostra z siostrzeńcem 1,5 roku, nad którym ciężko zapanować (czy wasze dzieci też są takie mega ruchliwe?!?), potem przyjechała kanapa, którą ledwo wnieśli, a ja schizowałam, żeby ścian nie porypali. Cały dzień ten brzuch mnie pobolewał i był twardy ... jak tż wrócił z pracy to jakoś już pękłam i zaczęłam ryczeć z tego wszystkiego. Boję się, że nie odróżniam bóli zwykłych, rozciągających macicę, od tych jakiś porodowych czy nie wiadomo co...jakoś panicznie się boję, że mogłabym urodzić wcześniaka, albo jakieś inne czarne myśli chodzą po głowie...![]() Byliśmy dziś na szkole rodzenia pierwszy raz, trochę nudnawo, mam nadzieję, że się rozkręci. Była jakaś laska ze zrytym kolesiem, który myślał, że jest śmieszny a był żenujący, co lekarz prowadzący się pytał, czy jakieś pytania itp. on "a będzie boleć?? a będzie boleć??" i co chwilę jakieś głupie teksty... co za dekiel... ![]() Śliczne ciuszki dziewczyny!!! Ja wczoraj byłam w takim większym Pepco licząc, że coś jeszcze sobie dokupię, ale się zawiodłam, mało tych ubranek, większość letnich. Kupiłam tylko jakieś 3 bodziaki 56 na ramiączkach i kocyk. Siora powiedziała mi, że tych 56 to mogę nawet nie wykorzystać, no ale coś tam chyba jeszcze dokupię, ale tylko z podstawowych rzeczy.
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będziemy się razem stresować od 1 wrześniea , ja podwójnie bo Julka do 1 klasy idzie ![]() Cytat:
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na twardniejący brzuch uważaj, bo jak się pojawia ot tak o to lepiej to sprawdzić u gina. mi twardnieje ale tylko jak się zmęczę. co do ruchliwości dzieci, oj tak mam już 2,5 latka a w ogóle nie zwolnił ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
tak czy siak wiem , że łatwe prowadzenie nie jest tego więc szacun dla malinowej
|
||
|
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- dziewczyny popłakałam się. faktycznie nie może być tak pięknie. zaraz wyleję żale w K |
||
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
tutaj macie do poczytania http://ciaza.siostraania.pl/prawa-ko...-na-porodowce/Niby nawet można rodzić na stojąco.. ale szpitale o tym nie mówią...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

ale dzisiaj po myciu kuwety i zmianie żwirku widziałam, że weszła na chwilę, to może załapie na nowo.

Nawet nie zwróciłam uwagi przy zakupie
Większość rzeczy jest z ciucha.Nowy to mam na razie chyba tylko szary pajac z pepco i czapeczkę,komplet z myszką miki z Biedry i szary kocyk w grochy ze Smyka . Różowa pieluszka ,butelki,próbki to nabytek ze szkoły rodzenia.
tylko moja jest szara 
a ten rabat z karty (narazie 3%) mamy przy każdych zakupach? bo nie wzięłam rachunku i nie wiem 

05.07.2008
Od wczoraj mała słabo się ruszała, a w nocy strasznie kłuł mnie brzuch:/ Rano przyjechała do mnie siostra z siostrzeńcem 1,5 roku, nad którym ciężko zapanować (czy wasze dzieci też są takie mega ruchliwe?!?), potem przyjechała kanapa, którą ledwo wnieśli, a ja schizowałam, żeby ścian nie porypali. Cały dzień ten brzuch mnie pobolewał i był twardy ... jak tż wrócił z pracy to jakoś już pękłam i zaczęłam ryczeć z tego wszystkiego. Boję się, że nie odróżniam bóli zwykłych, rozciągających macicę, od tych jakiś porodowych czy nie wiadomo co...jakoś panicznie się boję, że mogłabym urodzić wcześniaka, albo jakieś inne czarne myśli chodzą po głowie...