|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
owieczkaa
Tak, ale to nazwałam "po naukowemu" .Kissmisiaa Ja się przestałam smarować czymkolwiek. Tak mnie irytuje warstwa na ciele co zostaje, że nie wiem:/. Kąpię się w płynach z olejkami.
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie jak coś reklamują w tv to znaczy ze jest be.
Taka już dziwna jestem
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak szczerze mowiac to jak ktoś ma tendencje do rozstepow to choćby stawal na glowie to bedzie mial ciezko im zapobiec... |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię mężowi ze mam rozstępy na boczkach, a on patrzy na mnie, ja w ryk a on mówi ze mam się uspokoić bo będziemy mieli mała kruszyne i tak mnie kocha. ☠☠☠☠a a ja dalej ryczę :/
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde martwię się bo tak sobie leżałam i uświadomiłam sobie, że dawno nie czułam żadnych ruchów. Dawno w sensie dzisiaj, coś tam wcześniej czułam ale słabiutko. Mała zwykle wierci się wieczorami a tu cisza - pomacałam nieco brzuch, poświeciłam latarką, ale bez odzewu jutro rano mam ginekologa na szczęście.
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
No ale cos w tym jest, kiedyś z ciekawosci sprawdzilam sklad tego kremu i nie powalal mial jakies szkodliwe skladniki przenikajace, ale podobno zostal zmieniony. Generalnie b duzo produktow modnych ma sklady bee :-/ Ja wogole to mam takie zboczenie ze zanim cos kupie to czytam sklad, pewnie patrza na mnie w sklepie jak na nawiedzona ;-)
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-24 o 23:30 |
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taka nadzieje Bianeczka. Idę spać.
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie o lekach :P
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale dźgam ten brzuch paluchami żeby ją trochę wkurzyć, żeby się poruszała a tu totalnie nic. Oszaleję do rana
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Kissmisiaa
Mąż Cię kocha cały czas i będzie. Mój mi mówi, że nawet jak będę miała cycki do kolan to będzie mnie kochał. Ciąża to poświęcenie dla takiego małego człowieka .owieczkaa Zapomniałam dopisać. Szłem jest błędem, ale w gwarach często tak mówią dlatego nie zawsze jest to forma błędna jako taka (w języku oficjalnym i ogólnopolskim jest błędem). Mnie rozwala słowo lody. Poproszę loda. Wolę formę: poproszę lody. Lody to dla mnie te do jedzenia a lód to ten na rzece :P albo w zamrażarce. Jakoś źle się czuję, bucha mi gorącem jak nigdy :/ a jestem raczej zimnokrwista.
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie śpi sobie maleństwo.
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Ja na noc smaruję się olejkiem ze słodkich migdałów
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-24 o 23:36 |
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
A to taka bardziej "profesjonalna" odżywka? Bo te porządne zawierają substancję, która jest używana w lekach na jaskrę, obniża ciśnienie wewnątrzgałkowe. W ciąży dość ryzykowne (bimatoprost, na którym opiera się revitalash i 4 long lashes ma kategorię C "Nie stosować w ciąży, jeżeli nie jest to zdecydowanie konieczne. W badaniach na zwierzętach wykazano, że bimatoprost przenika do mleka; nie wiadomo, czy przenika do pokarmu kobiecego. Nie zaleca się stosowania w okresie karmienia piersią").
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hormony mi buzuja
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
ridja devojka
Zagrzej dłoń i trzymaj w jednym miejscu na brzuchu powinno dziecko do ciepła się przesunąć lub lekko przyciśnij całą dłonią. Widzicie jednak to liczenie ruchów wcale głupie nie jest :/. Ja jest mniej niż 10 ruchów to trzeba skontaktować się z lekarzem. Jak nie ma ich wcale więcej niż dzień to na IP. Kissmisiaa Ja mam tak rano jak się ubieram:/ we wszystkim mam wrażenie, że wyglądam źle grubo itd.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-24 o 23:49 |
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie to lato bo sukienki chce założyć i jakoś doczłapie się do września
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Kissmisiaa
Dobrze, że w sukienkach dobrze się czujesz! To wytrzymasz jeszcze troszkę . Ja nienawidzę sukienek;/ nic mnie do nich nie przekona...
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku!!
Nie było mnie jeden dzień, a tu tyyyyle nadrabiania Wczoraj bylismy na pizzy z okazji dnia ojca, objadłam się, że ledwo się mogłam ruszyć Już teraz oczywiście nie pamiętam o czym pisałyście, utkwiło mi tylko kładzeniu maluchów w łóżeczku, bo fatal napisała, że gratuluje odwagi mamusiom, które kładły na plecach. No to dzięki za gratulacje A prawda jest taka, że dzieci są różne, miewają też swoje preferencje, moja na boku za nic nie chciała leżeć. Zaraz tak się kręciła, kopała nogami, wierciła, że lądowała z powrotem na plecach. Żadne wałki z koca nie dawały rady, i tak się po chwili układała jak chciała I zapewniam Cię, że głowy płaskiej nie ma, na plecach też ją można rożnie układać, albo na boki albo na wprost. A na brzuchu spała od 3-4 mca, to jej ulubiona pozycja do tej pory ![]() I po jedzeniu w ciągu dnia bardzo często ją tak kładłam, ale jak była trochę starsza, może miała właśnie ze 2-3 mce, od razu jej się odbijało, co w innej pozycji wymagało noszenia nie wiadomo ile. Ulewała tak czy inaczej, zarówno ja się ją miało do odbicia na ramieniu, jak i gdy leżała po jedzeniu. Ja prenatalne mam w sobotę, już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja jeszcze mam trochę czasu ale widzę ze ty leciszzzz jak torpeda
|
|
#176 | ||
|
Rozeznanie
|
Kissmisia, ja też mam rozstępy na boczkach
Dzisiaj mi się bluzka podwinęła, córka mnie pyta co tu mam.To jej mowię, że to są rozstępy. A ona tak myśli i mysli i nagle pyta: "a od czego je masz? od śpiewania?" Tak mnie to rozśmieszyło, że teraz mówię, ze mam rozstępy bo dużo śpiewam ![]() I mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie aplikacji mobilnej Allegro. Jaki wybrałaś tam sposób płatności? Bo z kompa to zawsze w płacę przez PayU, a tam trzeba rejestrować kartę i jakoś się boję, że to nie jest do końca bezpieczne... I można na swoim koncie na kompie powkładać wszystko do koszyka, a potem tylko zalogować się w aplikacji i to kupić? Nie cierpię szukania produktów i przeglądania ofert na telefonie, wolę tradycyjnie na laptopie jednak ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Cytat:
I pamiętam jak po tym badaniu westchnęłam, że jeszcze tyle czasu do kolejnego usg, a tu już parę dni. Leci mi ta ciąża okropnie szybko.. A takie fajne te kopniaki i rozciągania, nawet jak czasem bolą i dokuczają ![]() Mam nadzieję, że synkowi nic nie odpadnie, już się oswoiłam z myślą, że to młody dżentelmen i oby tak zostało
|
||
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kobieta zmienną jest. No, ale moja nie ulewała w ogóle. Przez cały okres niemowlęcy zdarzyło nam się to raz. A dodam, że bardzo rzadko odbijała po jedzeniu. Zatem, tak jak piszesz i ja sama pisałam to wielokrotnie, dzieci są różne i nie ma co przykładać kalki. |
|
|
|
|
#178 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taa mówił mama na mamę i na mnie, tata chyba też mówił, na kota piszczał bo tak słyszał miauczenie i ogólnie naśladował głosy zwierząt np. Ale czy znał jeszcze jakieś słowa to ciężko mi powiedzieć, to było 5 lat temu Dla mnie to w ogóle dziwne, bo w mojej rodzinie się nie używa takich słów, mówi się normalnie do dzieci. Ja z nim rozmawiałam niemal jak z równym Jedyne zdrobnienie używane u nas w domu to "baba", żeby się szybciej nauczył i sprawił przyjemność babciom.Cytat:
O czym ten film? To dokument? Cytat:
ja bym poszukała tańszych zamienników. Np ta maść z lanoliną bodajże jest za 5 zł z płytą o pielęgnacji niemowląt, nie pamiętam nazwy, a byłby jako krem na pupę i do brodawek w razie czego. A te ampułki to co to? I u mnie w szpitalu kazali gaziki 5x5, ale wątpię, by to miało znaczenie Cytat:
W ogóle lekarze i cały personel to się powinien dokształcać pod groźbą zwolnienia. Cytat:
moja mama nie miała. Ale na tyłku mam trochę tylko że jeszcze sprzed ciąży. Cytat:
Cytat:
albo ma mocny sen.Moja to ma ciągle głowę w moim biodrze, aż się boję czy wyjść już nie chce. I już jest córeczką tatusia, bo jak tata głaszcze, to się wypnie i uspokaja, byleby nie przestawał. Głaskał ją ale zasnął i to się księżniczce nie spodobało i szaleje. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Te ampulki to do noska i oczkow sol fizjologiczna.
A gaziki wzielam wieksze by jeden rozcinac na pol
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-06-25 o 01:05 |
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie byłam właśnie pewna, czy to sól Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

.

jutro rano mam ginekologa na szczęście.

Ja palmersa wytrzasnelam przed reklamami sugerujac sie dobrymi opiniami w necie 

Dzisiaj mi się bluzka podwinęła, córka mnie pyta co tu mam.To jej mowię, że to są rozstępy. A ona tak myśli i mysli i nagle pyta: "a od czego je masz? od śpiewania?"
Jedyne zdrobnienie używane u nas w domu to "baba", żeby się szybciej nauczył i sprawił przyjemność babciom.
Albo uczyły się obliczania terminu porodu. No soooooory, stare baby, które pracują tam po 20-30 lat! Na pewno są takie, co się rozwijają, ale większość u nas to śmierdzące lenie, które opierają się na metodach za Gomułki.
W ogóle lekarze i cały personel to się powinien dokształcać pod groźbą zwolnienia.