Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-24, 22:08   #2041
sabonka123
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
koleżanka mi pisała, ze rzeczy higieniczne tanio wychodzą w Aptece Gemini. www.aptekagemini.pl, ale nie patrzyłam jeszcze
Bardzo tanio!! Dobrze ze jeszcze nie zrobiłam zakupów na allegro tylko powkladalam wszystko do koszyka. Wolę zamówić w tej aptece bo ogromna różnica w cenie.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 22:10   #2042
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Bardzo tanio!! Dobrze ze jeszcze nie zrobiłam zakupów na allegro tylko powkladalam wszystko do koszyka. Wolę zamówić w tej aptece bo ogromna różnica w cenie.
Ja zamawiałam z hurtowni farmaceutycznej na allegro to np femibion był jeszcze tańszy, cos 31,28 zl
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 22:23   #2043
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Mój tż też ma nadzieję na drugiego chłopca, ale my to gdzieś dopiero za 4-5 lat o drugim będziemy myśleć to wtedy nowy wózek się kupi

Ja tam do dentysty chodzę bez strachu.... znieczulenia też nie biorę...
Po porodzie musze wybrać sie do stomtologa estetycznego... moje zęby nie podobają mi się za grosz...
U mnie odwrotnie to ja mam nadzieję na córkę, a teraz będzie synuś

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
koleżanka mi pisała, ze rzeczy higieniczne tanio wychodzą w Aptece Gemini. www.aptekagemini.pl, ale nie patrzyłam jeszcze
Dziewczyny a jaki koszt wysyłki z tej apteki ?? ja obecnie zamawiam z ☠☠☠☠☠☠☠ i mam za darmo bo odbieram za darmo w swoim mieście, ale widzę na tej stronie ceny kosmicznie małeeee. Narazie nadrabiam posty i chyba nie dam rady dzisiaj wszystkich ;D Zaszalałyście dzisiaj

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

o z tej http://www.☠☠☠☠☠☠☠/

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

nie da rady widzę )))) apteka doz

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Która kupuję wiecej niż Ty, wskaż proszę ?

Mam we wszystkich szufladach te przegródki

W weekend malujemy pokój i mam nadzieję skrecamy komodę i po mału przygotowujemy pokój. Już nie mogę się doczekać, aż ulożę sobie w komodzie wszystko rozmiarami i w końcu będę wiedziała ile czego mam

Ja byłam już na 3 zajęciach ze szkoły rodzenia i mam poczucie że dokładnie wiem kiedy mam jechać - jak Ci nie powiedzą to daj znać to Ci streszczę

Jestem właśnie na obciążeniu glukozą - nie jest tak źle - początek był niemiły ale po 20 minutach już luz. Jeżeli któraś jeszcze nie robiła (mam wrażenie ze jestem ostatnia, mimo jednej z najstarszych ciąż ) to nie słuchać panikar - idzie przeżyć

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Ja chyba będę ostatnia robię w piątek z rana chlip
Stary 2015-06-24, 22:37   #2044
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
U mnie odwrotnie to ja mam nadzieję na córkę, a teraz będzie synuś

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Dziewczyny a jaki koszt wysyłki z tej apteki ?? ja obecnie zamawiam z ☠☠☠☠☠☠☠ i mam za darmo bo odbieram za darmo w swoim mieście, ale widzę na tej stronie ceny kosmicznie małeeee. Narazie nadrabiam posty i chyba nie dam rady dzisiaj wszystkich ;D Zaszalałyście dzisiaj

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

o z tej http://www.☠☠☠☠☠☠☠/

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

nie da rady widzę )))) apteka doz

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ja chyba będę ostatnia robię w piątek z rana chlip
Fujka
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 23:15   #2045
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zaje..iste ciuszki a kiedyś myślałam że dla chłopców nie ma fajnych a tu proszę jakie Wy kupujecie ładne faceckie

Ogólnie wózek płynie na tych kołach ale już skręcanie i pod krawężnik z dzidizą i np zakupami to może być gorzej. no nie wiem. Nie mogę się wypowiedzieć
Mala jak też tak sądziłam. dopóki nie dowiedziałam się że będę mieć synka no i zaczęłąm rozglądać się za ciuszkami. Ciuszki są po prostu tak samo booskie jak dla dziewczynki

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Fujka
hmm

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Udało mi się nadrobić wszystkie posty a teraz czas do spania.
Dobranoc
Stary 2015-06-24, 23:32   #2046
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny a jaki koszt wysyłki z tej apteki ?? ja obecnie zamawiam z ☠☠☠☠☠☠☠ i mam za darmo bo odbieram za darmo w swoim mieście, ale widzę na tej stronie ceny kosmicznie małeeee. Narazie nadrabiam posty i chyba nie dam rady dzisiaj wszystkich ;D Zaszalałyście dzisiaj [COLOR="Silver"]
Nie mam pojęcia ile przesyłka, bo na razie tak tylko pobieżnie sie rozejrzałam co ile kosztuje
Stary 2015-06-25, 00:26   #2047
toskaKrk
Wtajemniczenie

Ehh wymęczona jestem.
Wieczorem poryczałam się z nerwów i zmęczenia. Każda choroba młodego mnie wykańcza psychicznie

Cytat:
Tosia a z kotką już trochę lepiej czy dalej się bieda męczy?
Trochę lepiej, coś sama je i pije, ale wieczorem zauważyłam że znowu się zatacza jutro muszę zadzwonić do weterynarza co robimy.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no mój w sumie dopiero na wiosne porzucil pieluche wiec nie za dlugo jest bez. mm nadzieje ze tu tez beda pomagac
Mój w maju/czerwcu miał zdjętą pieluchę, a od 1 sierpnia był w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
współczuję 2 tyg temu JUlke w nocy ból taki złapał i miała zapalenie ucha
Dzięki. Mam nadzieję, że szybko zareaguje na antybiotyk.
Póki co jedziemy na przeciwbólowych też.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
co do ruchliwości dzieci, oj tak mam już 2,5 latka a w ogóle nie zwolnił
Mam niespełna czterolatka - do ciągłej ruchliwości dołączyło pyskowanie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 00:50   #2048
Amelie04
Zakorzenienie

dziewczyny zamowilam chyba wszystko... jeszcze tylko czekamy na wózek
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 07:01   #2049
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny my juz na nogach ja bym jeszcze chetnie spala ale mala lata wiec i mama musi wstac
Mowilam wam ze zdecydowalismy sie na Emilke ale jakos czasami mam ochote powiedziec do brzuszka Nel

Teraz pora zjesc bo jak zwykle z rana glodna jestem okropnie jakis kucharz by mi sie przydal w domu

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

A wy jeszcze spicie?
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 08:06   #2050
mala29lll
Zakorzenienie

Dobry
Miałam iść sobie dzisiaj zrobić morfo, TSH i mocz i wzięłam z przyzwyczajenia Euthyrox na tarczycę CHolera. Muszę wynieść tabletki z sypialni dzisiaj, bo już z automatu sięgam po pigułe zanim się obudzę dobrze.

A Gabrysia w końcu dała wczoraj popis przed tatusiem Jakie miał oczy wielkie, że to już tak mocno widać a chyba girki prostowała kozunia mała i takie górki się robiły Tatuś w szoku, bo już pewnie myślał, ze przesadzam, że aż tak widać.

Agatka też by mi się kucharz przydał, a u Ciebie tesciowa nie gotuje? JAk to jest z obiadami jak się mieszka z teściową?
Stary 2015-06-25, 08:27   #2051
malinowa4
Zakorzenienie

helloł

łeb mnie napierdziela jak nie wiem stresa mam. zbieram się na egzamin o 12 ostatni raz proszę o kciuki
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 08:52   #2052
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Stary 2015-06-25, 08:56   #2053
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
helloł

łeb mnie napierdziela jak nie wiem stresa mam. zbieram się na egzamin o 12 ostatni raz proszę o kciuki
Mocne kciuki

Pobudka przed 5 na antybiotyk i od tego czasu ja oczy na zapałki a młody: mama baw się ze mną, mama bawimy się? mama bawmy się i taka zacięta płyta, a ja zombie
Nawet śniadania przez tyle godzin nie mam siły zrobić sobie
Stary 2015-06-25, 09:02   #2054
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
helloł

Kciuki

Aww, dostalam maila, ze dziś do konca dnia dostane juz paczke ze Smyka

Ej, wizaż zmienił szatę graficzną?
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 09:10   #2055
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Ej, wizaż zmienił szatę graficzną?
Nie, była rano przerwa techniczna i jak zwykle naprawiając jedno, spieprzyli drugie
Stary 2015-06-25, 09:18   #2056
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry
Miałam iść sobie dzisiaj zrobić morfo, TSH i mocz i wzięłam z przyzwyczajenia Euthyrox na tarczycę CHolera. Muszę wynieść tabletki z sypialni dzisiaj, bo już z automatu sięgam po pigułe zanim się obudzę dobrze.

A Gabrysia w końcu dała wczoraj popis przed tatusiem Jakie miał oczy wielkie, że to już tak mocno widać a chyba girki prostowała kozunia mała i takie górki się robiły Tatuś w szoku, bo już pewnie myślał, ze przesadzam, że aż tak widać.

Agatka też by mi się kucharz przydał, a u Ciebie tesciowa nie gotuje? JAk to jest z obiadami jak się mieszka z teściową?
Tesciowa nie gotuje tak super jak ja haha nie no serio jak ja gotuje to wszyscy sie zajadaja a ona to zrobi aby zrobic szybki kotlet utlucze ziemniaka i gotowe oczywiscie przy smazeniu kotleta cale mieszkanie w dymie i tesc to sama ogien max kotlet plywa w oleju i smaza
Ale nauczylam sie robic tylko dla mnie Ingi i Tz bo ja gotuje zdrowiej no i troche hmmm drozej a jak bym miala robic dla tesciow to bym poszla z torbami i tesciowa zawsze cos tesciowi zrobi szybko on lubi kielbase albo sos z maki i koncentratu
Kiedys bylo mi glupio gotowac tylko dla tz ale bez przesady ciezarna baba bedzie gotowac codziennie dla calego domu i stala pol dnia przy garach
Dzis robie zeberka ale jeszcze nie wiem z czym
Stary 2015-06-25, 09:29   #2057
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny my juz na nogach ja bym jeszcze chetnie spala ale mala lata wiec i mama musi wstac
Mowilam wam ze zdecydowalismy sie na Emilke ale jakos czasami mam ochote powiedziec do brzuszka Nel

Teraz pora zjesc bo jak zwykle z rana glodna jestem okropnie jakis kucharz by mi sie przydal w domu

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

A wy jeszcze spicie?
my tez juz na nogach od 6.15 tak kAROL WSTAŁ Ciekawe kiedy zacznie dłużej sypiać, pewnie jak pójdzie do przedszkola i trzeba będzie wtedy na siłe budzić

ale byliśmy w biedronce z Lolkiem i kupiłam mu ręcznik z zygzakiem a Julce z Krainą lodu

w lidlu tez byliśmy fajne spodnie haremki są dzisiaj ale na mnie jak zwykle za krótkie bo ja wysoka

Cytat:
helloł

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 09:34   #2058
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co widzę na stronie 12,49zł do 15 kg, a jeśli zamówienie ponad 299 zł to gratis

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
helloł

kciuki!!!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 09:39   #2059
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
my tez juz na nogach od 6.15 tak kAROL WSTAŁ Ciekawe kiedy zacznie dłużej sypiać, pewnie jak pójdzie do przedszkola i trzeba będzie wtedy na siłe budzić

ale byliśmy w biedronce z Lolkiem i kupiłam mu ręcznik z zygzakiem a Julce z Krainą lodu

w lidlu tez byliśmy fajne spodnie haremki są dzisiaj ale na mnie jak zwykle za krótkie bo ja wysoka

Ja chciałam te haremki w Lidlu oblukać, ale jestem uwięziona z chorutkiem
Za to teściową wysłałam do Lidla po pościel i bluzki z Minionkami dla młodego na urodziny od dziadków dostanie Całą trójką lubimy Minionki hehe

I potwierdza się prawda, że im głupsza kreskówka tym większe szanse na chwilę spokoju młody zawiesił się na tv, a ja miałam w końcu możliwość zjeść kanapeczki.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

AgatkaSz Wy macie wspólną jedną kuchnię tak?
Podziwiam Cię szczerze. Ja bym tak nie mogła choćby dlatego, że ja naczyń nie myję, więc jak ugotuję to czekają na Tżta albo aż je zapakuję i włączę zmywarkę, więc pewnie byłyby kłótnie o to i o wiele innych rzeczy
Stary 2015-06-25, 09:50   #2060
izabela596
Raczkowanie

Witajcie
mnie od rana coś pobolewa w prawym boku przy biodrze ;//
mam wrażenie że już nie będę się tak dobrze czuła i że będzie gorzej buuu
ustawiłam się z kumpelą na miasto dziś, też jest w ciąży więc jest o czym plotkować
Stary 2015-06-25, 09:52   #2061
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Jak robicie chlebek w jajku???
Kiedyś pamiętam, że lubiłam, ale sama nie umiem takiego dobrego zrobić
złapało mi stary cyctat ja obtaczam w rozbełtanym jajku i jak usmażę już jedną stronę i przekręcam to na tą usnażoną kładę plasterek sera żłótego to w czasie wmażenia drugiej strony on się fajnie podtapia

Cytat:
Za to teściową wysłałam do Lidla po pościel i bluzki z Minionkami dla młodego na urodziny od dziadków dostanie Całą trójką lubimy Minionki hehe
spodnie fajne są 2 rodzaje jedne mają fajniejszy materiał ale to dla niższych osób bo na mnie to ani długie ani 3/4 a myślałąm że będę mieć jakieś spodnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:03   #2062
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
spodnie fajne są 2 rodzaje jedne mają fajniejszy materiał ale to dla niższych osób bo na mnie to ani długie ani 3/4 a myślałąm że będę mieć jakieś spodnie
Na mnie pewnie by były na długość, ale popołudniu już pewnie nie będzie

Młody jęczał, że chce do babci, więc poprosiłam moją mamę i popołudniu przyjedzie będę miała spokój jak się sobą zajmą i może jakoś przetrwamy najbliższe dni
Stary 2015-06-25, 10:04   #2063
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie, była rano przerwa techniczna i jak zwykle naprawiając jedno, spieprzyli drugie

To ciekawe jak dziś mi się będą zdjęcia dodawały

Aaaaa, mam już paczkę ze Smyka, idę rozpakowywać

Stary 2015-06-25, 10:13   #2064
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

To ciekawe jak dziś mi się będą zdjęcia dodawały

Aaaaa, mam już paczkę ze Smyka, idę rozpakowywać
Apropo smyka to tez kiedys cos zamawialam i cena wyjsciowa na metce byla nizsza niz na stronie. To i tak bylo sporo przecenione wiec machnelam reka. Teraz jak patrzylam na taki kombinezon przejsciowy to wydaje mi sie ze stacjonarnie byl tanszy niz online. Dziwna polityka.
A ja teraz czekam na fryzjera. Moglby juz przysc.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Witajcie
mnie od rana coś pobolewa w prawym boku przy biodrze ;//
mam wrażenie że już nie będę się tak dobrze czuła i że będzie gorzej buuu
ustawiłam się z kumpelą na miasto dziś, też jest w ciąży więc jest o czym plotkować
Ja ostatni szybciej sie mecze. I musze przystanki robic na lawce. Nie ma lekko.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:39   #2065
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie a ja zaraz jade po paczke do paczkomatu, bo chyba biustonosze przyszly i koszula
wy macie problem ze spodniami, a na mnie wszystkie bluzki za małe, do pol brzucha
Stary 2015-06-25, 10:47   #2066
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Apropo smyka to tez kiedys cos zamawialam i cena wyjsciowa na metce byla nizsza niz na stronie. To i tak bylo sporo przecenione wiec machnelam reka. Teraz jak patrzylam na taki kombinezon przejsciowy to wydaje mi sie ze stacjonarnie byl tanszy niz online. Dziwna polityka.
A ja teraz czekam na fryzjera. Moglby juz przysc.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Ja ostatni szybciej sie mecze. I musze przystanki robic na lawce. Nie ma lekko.
Posprawdzałam własnie wszystko i u mnie ceny na metkach się zgadzają Tzn są wyższe niż placilam bo poza skarpetkami wszystko bralam z przeceny

No to Smyk cz I. - ubranka Wszystko fajna jakość, czapeczek nie wiedziałam jaki brać rozmiar to wzięłam każda w innym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (202,3 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-06-25 o 11:00
Stary 2015-06-25, 10:54   #2067
Pasztetnik
Zadomowienie

Smyk cz II - ręczniczki, myjki (biała i żółta były gratis do ręczników ), pieluchy i rożki - ten w gwiazdki jest super, bo normalnie z kołderki, będzie się potem nadawał na kołdrę; ten beżowy to do szpitala i do spania na początek.

Edit: ☠☠☠☠☠☠☠e to odwracanie zdjęć przez wizaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (184,0 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-06-25 o 11:01
Stary 2015-06-25, 11:01   #2068
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

I potwierdza się prawda, że im głupsza kreskówka tym większe szanse na chwilę spokoju młody zawiesił się na tv, a ja miałam w końcu możliwość zjeść kanapeczki.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

AgatkaSz Wy macie wspólną jedną kuchnię tak?
Podziwiam Cię szczerze. Ja bym tak nie mogła choćby dlatego, że ja naczyń nie myję, więc jak ugotuję to czekają na Tżta albo aż je zapakuję i włączę zmywarkę, więc pewnie byłyby kłótnie o to i o wiele innych rzeczy
Kuchnie, lazienke... mamy 2 pokoje ale ja mialam u tesciow byc chwilowo jestesmy od 9 kwietnia i szukamy swojego mialo byc chwila i skladac o kredyt a tu niestety ciagnie sie ale juz blizej niz dalej
Stary 2015-06-25, 11:01   #2069
Pasztetnik
Zadomowienie

Ooo, chyba sie foty odwrocily

Stary 2015-06-25, 11:06   #2070
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik super te ciuszki ja poszłam bardziej w kolory i zamowilam zielone, żółte, niebieskie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości