Vademecum antykoncepcji! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-20, 21:46   #4351
goldusia
Przyczajenie

Dot.: Vademecum antykoncepcji!

Mam takie male pytanko kiedy mam uznac ze rozpoczela mi sie miesiaczka od momentu pojawienia sie plamienia czy od momentu pojawienia sie krwawienia i zakonczenie liczyc plamienie ...tzn koniec okresu uznac wtedy gdy wydzielina z pochwy jest czysta??
goldusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 22:09   #4352
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez goldusia Pokaż wiadomość
Mam takie male pytanko kiedy mam uznac ze rozpoczela mi sie miesiaczka od momentu pojawienia sie plamienia czy od momentu pojawienia sie krwawienia i zakonczenie liczyc plamienie ...tzn koniec okresu uznac wtedy gdy wydzielina z pochwy jest czysta??
ale przy czym, przy tabletkach?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 14:52   #4353
goldusia
Przyczajenie

Nie,dokładnie to załozyłam sobie na telefonie taka aplikacje ''moj kalendarzyk''działa to mniej wiecej tak ze zaznaczaszkiedy zaczyna i konczy sie okres a aplikacja wskazuje kiedy masz dni plodne i kiedy szansa na ciaze jest srednia lub wysoka.Ale mam watpliwosc czy wszystko dobrze robie poniewaz na roznych forach roznie pisza raz ze miesiaczka rozpoczyna sie w momencie pojawienia sie nawet niewielkiej ilosci krwi na innych ze musi to byc juz normalne krwawienie i tak samo z zakonczeniem kiedy jest koniec wtedy gdy sluz z pochwy jest czysty czy wtedy gdy przestaje zywo krwawic .prosze bardzo o pomoc.Obecnie nie stosuje antykoncepcji poprostu jest mi to potrzebne -lekarz kazal a nie zapytalam jak ja mam to robic.prosze o rzetelne informacje
Stary 2015-06-21, 15:15   #4354
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie,dokładnie to załozyłam sobie na telefonie taka aplikacje ''moj kalendarzyk''działa to mniej wiecej tak ze zaznaczaszkiedy zaczyna i konczy sie okres a aplikacja wskazuje kiedy masz dni plodne i kiedy szansa na ciaze jest srednia lub wysoka.Ale mam watpliwosc czy wszystko dobrze robie poniewaz na roznych forach roznie pisza raz ze miesiaczka rozpoczyna sie w momencie pojawienia sie nawet niewielkiej ilosci krwi na innych ze musi to byc juz normalne krwawienie i tak samo z zakonczeniem kiedy jest koniec wtedy gdy sluz z pochwy jest czysty czy wtedy gdy przestaje zywo krwawic .prosze bardzo o pomoc.Obecnie nie stosuje antykoncepcji poprostu jest mi to potrzebne -lekarz kazal a nie zapytalam jak ja mam to robic.prosze o rzetelne informacje
taka aplikacja niczego Ci nie wylicza. Pewność kiedy masz dni płodne lub nie to możesz osiągnąć tylko obserwując swoje ciało. Kiedy jest miesiączka to nawet nie połowa informacji do tego obserwowania się. Nie rozumiem, jak można wszystko uzalezniać od telefonu musisz znać temperaturę, obserwować śluz.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 15:37   #4355
Alice61
Raczkowanie

Nie widzisz,że dziewczyna pyta o to,bo jej potrzebne jako informacja dla lekarza? Radzę czytać ze zrozumieniem.

goldusia, za pierwszy dzień możesz uznać plamienie,bo to już początek miesiączki. Co do końca to raczej wtedy gdy śluz jest już praktycznie czysty, różnie z tym bywa. Obserwuj po prostu kiedy mniej więcej wydzielina na wkładce czy podpasce jest czysta
Alice61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 15:43   #4356
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alice61 Pokaż wiadomość
Nie widzisz,że dziewczyna pyta o to,bo jej potrzebne jako informacja dla lekarza? Radzę czytać ze zrozumieniem.

goldusia, za pierwszy dzień możesz uznać plamienie,bo to już początek miesiączki. Co do końca to raczej wtedy gdy śluz jest już praktycznie czysty, różnie z tym bywa. Obserwuj po prostu kiedy mniej więcej wydzielina na wkładce czy podpasce jest czysta
Napisała, że używa aplikacji, w której wpisuje i ona pokazuje dni płodne i niepłodne. To Ty nie przeczytałaś ze zrozumienie, sorry
Stary 2015-06-21, 15:45   #4357
Alice61
Raczkowanie

Szkoda słów
Czytaj dalej tamten wpis może znajdziesz gdzie o tym mowa.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 15:49   #4358
pffe
BAN stały

Cytat:
Szkoda słów
Czytaj dalej tamten wpis może znajdziesz gdzie o tym mowa.
To Ty przeczytaj ja pierniczę, przeczytaj, 1, 2, 3 razy jak masz potrzebę bo nie ogarnęłaś tematu ani odrobinę.
Wytłumaczyć jak dziecku? Prowadzi kalendarzyk ale nie wie czy to działa dobrze bo nie wie czy wpisuje dobry dzień startu miesiączki. Należy dać znać żeby sobie nie zrobiła niechcianego dziecka, że to nie wystarczy i te aplikacje nie wyznaczą jej dni płodnych. Lekarz kazał jej tak robić żeby wiedziała co i jak w jej organizmie. Gdyby to było tylko na jego potrzeby to by wystarczyło żeby wiedziała na każdej wizycie kiedy miała ostatnią miesiączkę. Zwyczajnie nie dopytała jak ma ten kalendarzy prowadzić i tyle.

Nie wiem, nie byłaś nigdy u ginekologa czy co, że sobie dorabiasz durne ideologie? i czytaj, CZYTAJ bo nie przeczytałaś w ogóle ze zrozumieniem.
Stary 2015-06-21, 15:55   #4359
Alice61
Raczkowanie

Najlepiej gdy zawita do nas autorka i sama wypowie się o kontekście jej postu
A Ty się ogarnij, bo Ci żyłka pęknie jednak to co mówią o hormonach i humorkach to prawda...
Dawno nie spotkałam się z tak jędzowatą osobą. Szkoda mi nerwów na przekomarzanie się z Tobą i uważam,że to bez sensu,a Ty nie powinnaś udzielać się na tego typu forach tylko po to by wszystkich gnoić. Taki masz życiowy cel? Żenujące
Stary 2015-06-21, 15:58   #4360
201604250941
Konto usunięte

To musisz sie lekarza spytac o to, bo to jemu jest potrzebne. Za poczatek moim zdaniem mozesz uznac wszelki pierwsze wydzieliny o innym kolorze. Natomiast jak z koncem to juz niech sie lekarz wypowie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

pffe - ona moze miec nieregularny cykl i tylko po to im te dane, zeby ogarnac jak to wyglada i kiedy ma przyjsc na badanie hormonow albo usg. Hormony sie bada przez kilka dni okolo owulacji jak pamietam, wiec ten kalendarzyk moze sie przydac.
Stary 2015-06-21, 16:18   #4361
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
To musisz sie lekarza spytac o to, bo to jemu jest potrzebne. Za poczatek moim zdaniem mozesz uznac wszelki pierwsze wydzieliny o innym kolorze. Natomiast jak z koncem to juz niech sie lekarz wypowie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

pffe - ona moze miec nieregularny cykl i tylko po to im te dane, zeby ogarnac jak to wyglada i kiedy ma przyjsc na badanie hormonow albo usg. Hormony sie bada przez kilka dni okolo owulacji jak pamietam, wiec ten kalendarzyk moze sie przydac.
Tak, tak, racja ale pisała, że ta aplikacja pokazuje dni płodne i ryzyko zajścia w ciążę więc co by wyprowadzić w razie czego z błędu, że to faktycznie działa bo na prawdę się dziewcze przez przypadek zaopatrzy w dziecko i dopiero będzie.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Najlepiej gdy zawita do nas autorka i sama wypowie się o kontekście jej postu
A Ty się ogarnij, bo Ci żyłka pęknie jednak to co mówią o hormonach i humorkach to prawda...
Dawno nie spotkałam się z tak jędzowatą osobą. Szkoda mi nerwów na przekomarzanie się z Tobą i uważam,że to bez sensu,a Ty nie powinnaś udzielać się na tego typu forach tylko po to by wszystkich gnoić. Taki masz życiowy cel? Żenujące
Chwila, to Ty zaczęłaś. Robisz z siebie teraz super panią? żenujące
Stary 2015-06-21, 20:13   #4362
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Tak, tak, racja ale pisała, że ta aplikacja pokazuje dni płodne i ryzyko zajścia w ciążę więc co by wyprowadzić w razie czego z błędu, że to faktycznie działa bo na prawdę się dziewcze przez przypadek zaopatrzy w dziecko i dopiero będzie.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Chwila, to Ty zaczęłaś. Robisz z siebie teraz super panią? żenujące
Proszę o spokój.
Ja też w tym poście nie widziałam informacji o dniach w których nie można zajść w ciąże, ale była mowa o takich w których prawdopodobieństwo jest zwiększone.
Więc przeczytaj ze zrozumieniem i dopiero wtedy komentuj.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 20:29   #4363
pffe
BAN stały

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;51828521]Proszę o spokój.
Ja też w tym poście nie widziałam informacji o dniach w których nie można zajść w ciąże, ale była mowa o takich w których prawdopodobieństwo jest zwiększone.
Więc przeczytaj ze zrozumieniem i dopiero wtedy komentuj.[/QUOTE]
Co jest równoznaczne z tym, że trzeba się obserwować żeby wiedzieć kiedy te dni o zwiększonym ryzyku są, prawda? W kółko powtarzam to samo. Jeśli pytała o dni płodne, niepłodne czy ze zwiększonym ryzykiem to lepiej niech wie, że nie tylko początek okresu je wyznacza.
Rozumiem, że teraz to źle, że się dziewczynie grzecznie na tacy podało, żeby nie wierzyła w te kalendarzyki na telefon i uważała, dokładnie sprawdziła? Super.
Stary 2015-06-22, 17:40   #4364
goldusia
Przyczajenie

Talking Dot.: Vademecum antykoncepcji!

Cytat:

Nie wiedzialam,ze moja malutkie ,prosciutkie,wrecz błache pytanie wywoła tyle emocji hahaha spokojnie dziewczyny!!!ale faktycznie chodziło o nic wiecej jak tylko jak a własciwie kiedy tak naprawde rozpoczyna i konczy sie miesiaczka,a antykoncepcja to zupełnie dla mnie inny temat.Nie mowiłam ze lekarz ginekolog kazał mi robic notatki to ma zwiazek z krwiodawstwem nie bede sie rozwodzic na ten temat juz .dziekuje w kazdym razie
Stary 2015-06-22, 17:45   #4365
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie wiedzialam,ze moja malutkie ,prosciutkie,wrecz błache pytanie wywoła tyle emocji hahaha spokojnie dziewczyny!!!ale faktycznie chodziło o nic wiecej jak tylko jak a własciwie kiedy tak naprawde rozpoczyna i konczy sie miesiaczka,a antykoncepcja to zupełnie dla mnie inny temat.Nie mowiłam ze lekarz ginekolog kazał mi robic notatki to ma zwiazek z krwiodawstwem nie bede sie rozwodzic na ten temat juz .dziekuje w kazdym razie
Jak krwiodawstwo to zapisuj pierwszy dzień plamienia i ostatni dzień plamienia jako początek i koniec
no i gratulacje dla nowego krwiodawcy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 17:50   #4366
goldusia
Przyczajenie

Dodam jeszcze ,ze nie wierze w naturalne metody a antykoncepcji obecnie nie stosuje bo nie była mi poprostu potrzebnaPrzegladajac rozne artykuły o kobietach i cyklu nke natknełam sie na informacje ktore były mi potrzebne.
Stary 2015-06-22, 18:35   #4367
pffe
BAN stały

Cytat:
Dodam jeszcze ,ze nie wierze w naturalne metody a antykoncepcji obecnie nie stosuje bo nie była mi poprostu potrzebnaPrzegladajac rozne artykuły o kobietach i cyklu nke natknełam sie na informacje ktore były mi potrzebne.
Ja też w nie nie wierzę
Stary 2015-06-25, 10:49   #4368
znaczek_zapytania
Przyczajenie

Dziewczyny, chciałam Was prosić o poradę.

Biorę tabletki Cyprest, już dobre cztery lata. Czasami przesuwałam okres, przyjmując dwa opakowania, ale nie czułam się wówczas najlepiej. Nigdy nie skracałam cyklu i chciałabym pierwszy raz spróbować, żeby miesiączka wypadła kilka dni wcześniej, a niestety jest już za późno na skrócenie 7-dniowej przerwy

Czy jak wezmę 18 tabletek to będzie źle? Niby ulotka przewiduje, że jak pominiemy tabletkę w 3 tygodniu, to możemy przerwać na 7 dni i zacząć nowe opakowanie. Nie chodzi mi o względy antykoncepcyjne, tylko o to, czy organizm mi nie zwariuje za bardzo? Czy mocno to odczuje? Czy grozi mi jakiś większy wysyp pryszczy (w 7-dniowej przerwie troszkę się zdarza)? Lub plamienia?

Wiem, że każdy organizm jest inny i pigułki też, więc nie podacie mi odpowiedzi na tacy, ale może ktoś na własnych doświadczeniach?
Z góry dziękuję!
znaczek_zapytania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:52   #4369
201604250941
Konto usunięte

watpie zeby ktos to przewidzial
ale to bedzie zapewne jak przy pierwszym opakowaniu w ogole,
bierzesz 1 dnia okresu, potem 2 tyg i znowu okres, takze jest to mozliwe, ale co z tego wyjdzie po 4 latach to chyba nikt nie przewidzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 11:45   #4370
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znaczek_zapytania Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam Was prosić o poradę.

Biorę tabletki Cyprest, już dobre cztery lata. Czasami przesuwałam okres, przyjmując dwa opakowania, ale nie czułam się wówczas najlepiej. Nigdy nie skracałam cyklu i chciałabym pierwszy raz spróbować, żeby miesiączka wypadła kilka dni wcześniej, a niestety jest już za późno na skrócenie 7-dniowej przerwy

Czy jak wezmę 18 tabletek to będzie źle? Niby ulotka przewiduje, że jak pominiemy tabletkę w 3 tygodniu, to możemy przerwać na 7 dni i zacząć nowe opakowanie. Nie chodzi mi o względy antykoncepcyjne, tylko o to, czy organizm mi nie zwariuje za bardzo? Czy mocno to odczuje? Czy grozi mi jakiś większy wysyp pryszczy (w 7-dniowej przerwie troszkę się zdarza)? Lub plamienia?

Wiem, że każdy organizm jest inny i pigułki też, więc nie podacie mi odpowiedzi na tacy, ale może ktoś na własnych doświadczeniach?
Z góry dziękuję!
Nie będzie źle, będzie ok Dobrze wnioskujesz. Nie zwariuje nic Plamienia odpadają, a jeśli masz w normalnej przerwie jakieś pryszcze, to też się pojawią bo przecież to normalna przerwa, tylko przyspieszona o parę dni

Cytat:
watpie zeby ktos to przewidzial
ale to bedzie zapewne jak przy pierwszym opakowaniu w ogole,
bierzesz 1 dnia okresu, potem 2 tyg i znowu okres, takze jest to mozliwe, ale co z tego wyjdzie po 4 latach to chyba nikt nie przewidzi
Nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi, nic
Stary 2015-06-25, 12:21   #4371
znaczek_zapytania
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny Frutti, pocieszyłaś mnie!

Mam nadzieję, że nie będzie jak przy pierwszym opakowaniu ani po 2 tygodniach okresu...
Stary 2015-06-25, 12:46   #4372
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi, nic
ale czego XD
jak bierzesz pierwsze opakowanie tabletek zaczynasz je brac 1 dnia okresu
potem masz 2 tygodnie na tabletkach bez okresu
i potem przerwe 7 dniowa, w trakcie ktorej znowu jest krwawienie
czyli masz o tydzien krotszy cykl niz przy kolejnym opakowaniu
skoro za pierwszym razem tak sie dalo, to za kolejnym pewnie tez sie moze tak dac
Stary 2015-06-25, 13:09   #4373
Motte
Przyczajenie

Witam. Zanim udam się do ginekologa mam pytanie do Was Biorę Lesine od 4 lat. Zapomniałam wziąć 18 tabletkę z blistra. Przypomniałam sobie po ok 12-13 godzinach, i jako że nie współżyłam w poprzedzającym zdarzenie tygodniu, przyjęłam zaległą tabletkę i dokończyłam normalnie blister. Po 7 dniowej przerwie zaczęłam kolejne opakowanie. Dodatkowo dla pewności zabezpieczałam się z partnerem. Jednak miałam pecha ponieważ przy 6 tabletce prezerwatywa pękła. Sama nie wiem dlaczego nie zastosowałam się do ulotki, którą znam na pamięć...
Jak myślicie? Czy skuteczność antykoncepcji została znacznie zmniejszona? Czy może jednak ta 12h granica jest umowna i +/- godzina nie powinna mnie tak martwić?
Motte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 13:44   #4374
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znaczek_zapytania Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Frutti, pocieszyłaś mnie!

Mam nadzieję, że nie będzie jak przy pierwszym opakowaniu ani po 2 tygodniach okresu...
Nie będzie tak

Cytat:
ale czego XD
jak bierzesz pierwsze opakowanie tabletek zaczynasz je brac 1 dnia okresu
potem masz 2 tygodnie na tabletkach bez okresu
i potem przerwe 7 dniowa, w trakcie ktorej znowu jest krwawienie
czyli masz o tydzien krotszy cykl niz przy kolejnym opakowaniu
skoro za pierwszym razem tak sie dalo, to za kolejnym pewnie tez sie moze tak dac
Jak dla mnie 3 tyg + 7 dni przerwy. 21 dni=3tyg. Bierze się tak od początku. Dalej nie ogarniam, mimo że czytam już 4 raz
Autorka pytania dobrze wywnioskowała. Pominięcie w 3 tyg->można przejść do przerwy i w ten sposób wygodniej jest przyspieszyć krwawienie. Trzeba wziąć min. 15 tabletek i można to zrobić, zachowując bezpieczeństwo.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Motte Pokaż wiadomość
Witam. Zanim udam się do ginekologa mam pytanie do Was Biorę Lesine od 4 lat. Zapomniałam wziąć 18 tabletkę z blistra. Przypomniałam sobie po ok 12-13 godzinach, i jako że nie współżyłam w poprzedzającym zdarzenie tygodniu, przyjęłam zaległą tabletkę i dokończyłam normalnie blister. Po 7 dniowej przerwie zaczęłam kolejne opakowanie. Dodatkowo dla pewności zabezpieczałam się z partnerem. Jednak miałam pecha ponieważ przy 6 tabletce prezerwatywa pękła. Sama nie wiem dlaczego nie zastosowałam się do ulotki, którą znam na pamięć...
Jak myślicie? Czy skuteczność antykoncepcji została znacznie zmniejszona? Czy może jednak ta 12h granica jest umowna i +/- godzina nie powinna mnie tak martwić?
Nie musisz się udawać, bo to prosta sprawa Również nie wiem, dlaczego się do niej nie zastosowałaś, ale skoro był to już 6 dzień nowego blistra to nie powinnaś się martwić.
Stary 2015-06-25, 13:52   #4375
201604250941
Konto usunięte

Masz 21 tabletek w blistrze. Zaczyna Ci się okres, który trwa zwykle około tygodnia, bierzesz tabletki od pierwszego dnia okresu. Czyli przez około 7 dni brania tabletek masz okres.
Kończy się okres, w blistrze zostało teraz 14 tabletek, czyli na 2 tygodnie. Bierzesz przez te dwa tygodnie aż do końca blistra. Kończą się tabletki w blistrze, robisz 7 dni przerwy przez które znowu krwawisz. Czyli w ciągu 4 tygodni miesiąca przez 2 tygodnie krwawisz.
Teraz rozumiesz? Skoro da sie tak z pierwszym opakowaniem zrobic, to moze da sie tez tak po 4 latach skrocic cykl.
Stary 2015-06-25, 14:03   #4376
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Masz 21 tabletek w blistrze. Zaczyna Ci się okres, który trwa zwykle około tygodnia, bierzesz tabletki od pierwszego dnia okresu. Czyli przez około 7 dni brania tabletek masz okres.
Kończy się okres, w blistrze zostało teraz 14 tabletek, czyli na 2 tygodnie. Bierzesz przez te dwa tygodnie aż do końca blistra. Kończą się tabletki w blistrze, robisz 7 dni przerwy przez które znowu krwawisz. Czyli w ciągu 4 tygodni miesiąca przez 2 tygodnie krwawisz.
Teraz rozumiesz? Skoro da sie tak z pierwszym opakowaniem zrobic, to moze da sie tez tak po 4 latach skrocic cykl.

Ale gdzie w tym procesie widzisz skrócenie cyklu? (tym bardziej, że biorąc pierwsze opakowanie krwawienie nie trwa tydzień, ale często ustaje, albo przeciąga się jako plamienie na całe opakowanie...) I dlaczego porównujesz pierwsze opakowanie do brania tabletek przez 4 lata? Bo to takie trochę "co ma piernik do wiatraka" Ten właśnie fakt mnie nurtuje najbardziej Po prostu zupełnie niepotrzebnie kręcisz i mieszasz sprzeczne fakty To jest całkiem odmienna sytuacja.
That's all.
Stary 2015-06-25, 14:10   #4377
201604250941
Konto usunięte

Cytat:

Ale gdzie w tym procesie widzisz skrócenie cyklu? (tym bardziej, że biorąc pierwsze opakowanie krwawienie nie trwa tydzień, ale często ustaje, albo przeciąga się jako plamienie na całe opakowanie...) I dlaczego porównujesz pierwsze opakowanie do brania tabletek przez 4 lata? Bo to takie trochę "co ma piernik do wiatraka" Ten właśnie fakt mnie nurtuje najbardziej Po prostu zupełnie niepotrzebnie kręcisz i mieszasz sprzeczne fakty To jest całkiem odmienna sytuacja.
That's all.
chodzi o mozliwosci fizyczne macicy, nie musi wcale wyrobic sie z tym krawieniem kiedy nam sie podoba, moze go nie byc w trakcie przerwy, a potem moze byc plamienie przez 2tyg jak sie zle wykombinuje, po to na to patrze, po pierwszym opakowaniu wiadomo, ze taki odstep czasu jest mozliwy
Stary 2015-06-25, 14:20   #4378
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o mozliwosci fizyczne macicy, nie musi wcale wyrobic sie z tym krawieniem kiedy nam sie podoba, moze go nie byc w trakcie przerwy, a potem moze byc plamienie przez 2tyg jak sie zle wykombinuje, po to na to patrze, po pierwszym opakowaniu wiadomo, ze taki odstep czasu jest mozliwy
Nie w przypadku skrócenia opakowania o 3 dni. Pojawi się na pewno Skrócenie to nie to samo co łączenie. Duuuużo się różni. Szczególnie w skutkach Zero plamienia.
Stary 2015-06-25, 23:26   #4379
Motte
Przyczajenie

Cytat:

Nie musisz się udawać, bo to prosta sprawa Również nie wiem, dlaczego się do niej nie zastosowałaś, ale skoro był to już 6 dzień nowego blistra to nie powinnaś się martwić.
Dzięki za odpowiedź
Spotkałam się z opinią, że przy tak długotrwałym stosowaniu tabletek jak u mnie ciężko jest szybko odblokować owulację. Ale co lekarz to inna opinia.
Strasznie schizuję i jeszcze trochę to zacznę zauważać u siebie objawy ciąży charakterystyczne nawet dla III trymestru
Motte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:16   #4380
znaczek_zapytania
Przyczajenie

Cytat:
Nie w przypadku skrócenia opakowania o 3 dni. Pojawi się na pewno Skrócenie to nie to samo co łączenie. Duuuużo się różni. Szczególnie w skutkach Zero plamienia.
Ale dyskusja się wywiązała Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Bardziej przychylna dla mnie jest wersja Frutti i mam nadzieję, że tych 3 dni tak bardzo organizm faktycznie nie odczuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości