|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
W ogóle nie kumam tamtego wątku, nagle parę dziewczyn się stąd wyniosło i jest jakaś atmosfera afery której chyba nikt stąd nie zauważył
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-25 o 16:37 |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
W ING są otwarte konta oszczędnościowe możesz nawet przez internet założyć i mieć ich ile chcesz ale tam mogę np na moje konto wewnętrznie przelewać kasę co jest niestety zgubne...
Nie rozumiem tej akcji z nowym kontem. Była jakaś afera która mnie ominęła? Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wręcz śmiem stwierdzić, że im bardziej nasze ciążę zaawansowane tym jakoś fajniej i przyjemnie tutaj A mój TŻ w Sopocie :-( ja się pochlastam :-P
|
|
|
#334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam że tylko herbaty z liści malin nie wolno. A czemu tarczycowki nie mogą wiesiołka? Cytat:
Cytat:
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też pierw myślałam, że chodzi o nas, ale widziałam wpis na straczkowych i to o tamto chodzi.---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
No ale skoro w 3 wątkach nie moze wejść w grupę, to raczej nie wróżę jej dobrze na przyszłość, nawet pod innym nickiem
|
|
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś pytał o prezent na chrzciny, ja jakoś jestem przeciwna dawaniu na chrzest prezentu w postaci pieniędzy, bo zawsze te pieniądze rodzicom "jakoś" się rozchodzą i dziecko nie ma żadnego pożytku z tego. My kupiliśmy ostatnio matę taka dla niemowlaków za około 200 zł plus biblie dla maluchów z dedykacją, ale znalazłam ostatnio taką sowę do spania dla maluchów i jestem w niej zakochana |
|
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-25 o 17:02 |
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
No to już wiadomo kogo Tusia może usunąć z naszej listy.
jak dla mnie to dziecinada! Obejrzałam trochę tego filmu BOBASY. O kurde nie myślałam,że mnie ten dokument tak oczaruje. Cały postanowiłąm obejrzeć w weekend z Chłopem ![]() wgl to najbardziej przejechane to ma ten bobasek z USA jakieś takie ma życie w luskusie,takie nazwę...plastikowe. Za to dzieciaki z Namibii i ich mamy...no coś naturalnego iście w zgodzie z naturą. Mały se kość ciumkał,muchy ich obłażą,kupę matce na kolano robi i jest luz. Matki też się nie pitolą,podobnie w jurcie mongolskiej- tak sobie żyją jak całe wieki na wsiach i też się nie sr a ją z opieką,dzieciaki szcześliwe,zdrowe,jędrniu tkie jak brzoskwinki. Tylko my matki Zachodu zniewolone przez tony kosmetyków dla mam i dzieci bez choćby któregoś z nich nie przetrwamy dnia. Zniewolone przez schizy,zagrożenia i dla nas macierzyństwo to jedna wielka schiza a nie rzecz naturalna jak dla mam Namibijskich i MOngolskich. wgl co ten mały Mongoł ciumkał-słonine mu dali czy jakiego tam bebecha z zapałką? ble jego brat tego kota jak ciągnoł,aż mi serce staneło bo myślałam,że go martwego ciągnie bo udusił go ![]() i dlaczego tego małego Mongołka tak ciasno w te koce obwijali? jakiś problem z nogami czy co bo nie skumałam. Boszzzzzzzzz teściowa się mi prawie by ususiła bułką tartą, ciśnienie i adrenalina tak mi skoczyło że nie wiedziałąm czy ją się zajac czy pogotowie wzywać,aż zsiniała. Kilka minut to trwało i już jest ok. Jakby mnie w domu nie było to...by się udusiła. A tak jej mówimy wtłączamy do łba by sie nie rzucała na jedzenie jak dzika,by siadałą poprawnie a nie krzesło sto metrów od stołu a ona leży i kilometr reka siega do talerza Ja pier ole to jakaś masakra. I to nie jeste przez to że ma łęb zjechany po udarze,po prostu nie chce jej się MYŚLEĆZałątwiamy jej opiekunkę od sierpnia będzie kobieta przychdzić czyli od naszej przeprowadzki. Bo juz dłużej tego nie zniesiemy i rozwalimy się psychicznie. |
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem na telefonie i kiepsko mi tu odpisywać na konkretne wpisy. Z tymi malinami też nie jestem przekonana :/ jak dla mnie to tylko ten napar z liści jest wskazany do picia po 37 tygodniu by zmiekczyc szyjke. Co do olejku z wiesiolka to mam jeszcze na tych materiałach ze szkoły rodzenia, że od 37 tygodnia i przy nadczynności nie można stosować.
|
|
#344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak długo wytrzymujecie już z teściową. Bardzo dobrze, że ktoś inny Wam zdejmie ciężar z głowy, zwłaszcza że w ciąży jesteś a potem będziesz mieć niemowlaka na głowie. Z chorą osobą byś się wykończyła. Cytat:
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie przenośmy problemów z innych wątków tutaj. Już raz tak było i była zadyma. Prosze to dla naszego wspólnego dobra. I w sumie nie ma to sensu. Jest wolna wola mozna byc na tym wątku bądź na innym albo nawet i na 10 na raz. Wspierajmy sie a nie kłóćmy.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
Izabela
Tak przyspieszy poród i przygotuje szyjke macicy do porodu zmiekczy. Czarownica Proste działanie: nie podoba mi się gdzieś to stamtąd idę a na następnym wątku nie mówię, że mi się tam nie podobało bo po co? Tu jest fajna atmosfera nawet jak są małe spięcia- to normalne, hormony czy po prostu każdy jest inny, ale przykro że ktoś pisze, że u nas nie jest ok co jest nieprawdą i idzie to w eter... A może ktoś jeszcze chce dołączyć i zostanie zniechęcony. Co fo tamtej sprawy wszystko zalatwione normalnie i nikt tak nie robił z naszego grona. Z Izą miałyśmy inne zdanie a teraz normalnie piszemy.
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pisalyscie o chustach dla dzieci... Jakie kupilyscie? bo przyznam, ze jak rozmawialyscie to temat mnie nie interesowal, bo bliznikow w chuste nie wloze, ale jednak bede musiala dzieci wniesc po schodkch to wygodniej zostawic wozek, jednego do chusty, drugiego na rece
tez sie dzisiaj zdenerwowalam az brzuch mi sie spial. tesciowa uparla sie, zeby zrobic podjazd po tych kilku schodach. bylismy porozmawiac z zarzadem wspolnoty mieszkaniowej i sie nie da, bo schody sa za waskie i to nie byloby zgodne z przepisami, ale dali nam klucz do pomieszczenia gospodarczego zeby wozek zostawiac. Ja sie ciesze, korytarz waski, wykrecic ciezko, a po takim podjezdzie wozek tez ciezko wepchnac, szczegolnie, ze od samego poczatku to bedzie min 25 kg... i wole juz wniesc gondolki same ablo dzieci na rekach. jak tesciowa uslyszala to ona przyjedzie z prawnikiem, z architektem, plany budowy maja udostepnic i w ogole to juz maja to robic! i awanture mi tu chce robic, a potem to ja bede tu mieszkac jako ta, co nic jej nie pasuje. i mowi, ze nas zbyli bo mlodzi jestesmy... |
|
|
|
#348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że lepiej nie pisać nigdzie indziej, ale już dajmy spokój tej sprawie. Napisała tylko jedno zdanie, że niefajnie, może jej było, trudno. Dajmy temu spokój już Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj z tym lezeniem... dobrze ze juz nie dużo zostalo. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Mi tez lekarz zawsze wypisuje na dzien do przodu😊 |
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza
Przykre i tyle. Dobrze, że czas pokazał jakie grono razem się trzyma i wspiera . Napisać Ci o tym wywarze z liści malin co i jak? Olej z wiesiolka lepiej z lekarzem skonsultowac. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Właśnie siedzę na tym Tapatalku dziwne to jakieś, ale bardziej wugodne od przeglądarki na telefonie.
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poprosiłam ją o wypisanie z listy, bo o ile nie widzę nic zdrożnego w zakładaniu nowych wątków i udzielaniu się na nich, to ukrywanie tożsamości w takiej sytuacji, to dla mnie dziecinada i tyle. Ale...no właśnie, tak mi się zbiera na szczerość, więc napiszę, choć pewnie będę tego żałować. Troszeczkę tak u nas jest, że zawiązała się tak silna grupa często udzielających się dziewczyn, które często komentują swoje posty, wspierają się itd. Jeśli jednak ktoś udziela się rzadziej( a powodów może mieć milion i chyba nie powinny mieć znaczenia), to jest trochę spychany na margines i taki trochę "niewidzialny". To jest moje subiektywne odczucie. I tylko tyle chciałam napisać. Koniec tematu. Kochajmy się. Amen. |
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie właśnie dowiedziałam,że w szpitalu w którym chcę rodzić jest ponoć taki zwyczaj,że jak chcesz rodzić z osobą towarzyszącą to trzeba się zameldować najlepiej na dwa tyg przed tp albo kilka dni przed to...oni się wtedy przygotują.
ku źwa na co się mają przygotowywać. skąd mam wiedzieć kiedy będzie TEN DZIEŃ,może to wypaść na poczatku sierpnia lub w okolicach planowanego tp albo 2 tyg PO terminie. nosz cholera jasna! i co ma piernik do wiatraka (oprócz tylu samych liter),do czego sie personel musi przygotować? do cucenia chłopa? Jak jest w waszych szpitalach- partner musi mieć obowiazkowo butki szpitalne i fartuch? bo mój będzie musiał być w nie wyposarzony-inaczej nie wpuszczą na blok. aaaaaaaaa ja już bym chciała być po porodzie |
|
|
|
#354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
ide ogladac
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-25 o 17:38 |
||
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Malena
Ja powoli dopiero sobie wszystkie nicki koduje, ale jeżeli coś mogę w danym temacie komuś powiedzieć to mówie. Czasem posty pojedyncze giną nie zawsze też ktoś nadrobi ileś stron. Taki urok forum wizazu albo ktoś pyta o coś któryś raz bo np. Coś było w 2 wątku a tam go nie było jeszcze i nie wie, że temat już był
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą t oco myślę, napisałam jej na tamtym wątku. Zresztą dla mnie jak ktoś pisze, że jest u nas niefajnie a później wymyśla, że za dużo pisałyśmy i się nie nadążało czytać i poczuło się odrzuconym to sory ale to jest smieszne, albo, ze się hasła zapomniało Dla mnie to ściema. I teraz wychodzi na to, że wszystcy się jej czepili a przecieżnic nie zrobiła, nie powiedziała i o co chodzi. No nic, temat zamknięty
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka
No ja ciągle odswiezam. Szybciej tu się pisze niż na kompie .Oczarowana No dziwne to :/ skąd masz wiedzieć kiedy urodzisz 5 czy tam 3% kobiet rodzi w dniu tp z om.
|
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-25 o 17:41 |
|
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniała mi się Madzix. Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku. Jest kilka takich dziewczyn, które jakoś zakodowalam w głowie. Sugar też a była o niej mowa przy wykreślaniu.
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Blondynka No właśnie czasami po weekendzie zaglądam a tu tyle do nadrobienia i siłą rzeczy bywa, że nie nadrobie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

A później odwraca kota ogonem, że ot nie ona 

Ale nie mogłam się powstrzymać, w tym sezonie jeszcze nie jadłam 

Zus odrzucił mi zwolnienie, bo lekarz źle je wystawił. Jestem załamana. Muszę się odwołać, ale nie ma gwarancji, że to przejdzie. Prawdopodobnie stracę całą miesieczną wypłatę. Wyszłam z zusu i się powyłam. I mam cały dzień oczy we łzach. Na dodatek specjalnie czekali do samego końca zwolnienia, żebym sobie kolejnego nie wzięła. Ludzie to są podli. Gdybym nie zadzwoniła z pytaniem kiedy pieniądze będą, to dalej bym czekała, bo decyzja jeszcze nie przyszła nawet. A zwolnienie kończy mi się jutro! Na dodatek wyniki takie sobie, białko za niskie, bilirubina za niska. No nie chce mi się nic ;(
ciekawe, czy Wiki się przyzwyczai do tego hałasu, czy będzie się budzić i wyć....