Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 16:34   #331
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem, na jakiej dokładnie zasadzie działają takie konta oszczędnościowe, a w banku jak spytam, to mi minusów nie powiedzą

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
To jest po prostu konto, na którym składasz pieniądze na jakiś tam procent (w zależności od banku, promocji itp.). Zazwyczaj samo prowadzenie konta jest bezpłatne (bank i tak ma pożytek z twojej kasy bo sobie nią może obracać), ale różni się od zwykłych RORów (czyli takich kont osobistych) wyższymi opłatami za przelewy, kartę itd. Chodzi o zniechęcenie do wydawania tych pieniędzy.

W ogóle nie kumam tamtego wątku, nagle parę dziewczyn się stąd wyniosło i jest jakaś atmosfera afery której chyba nikt stąd nie zauważył

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-25 o 16:37
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 16:36   #332
ridja devojka
Zakorzenienie

W ING są otwarte konta oszczędnościowe możesz nawet przez internet założyć i mieć ich ile chcesz ale tam mogę np na moje konto wewnętrznie przelewać kasę co jest niestety zgubne...

Nie rozumiem tej akcji z nowym kontem. Była jakaś afera która mnie ominęła?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-25, 16:46   #333
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

W ogóle nie kumam tamtego wątku, nagle parę dziewczyn się stąd wyniosło i jest jakaś atmosfera afery której chyba nikt stąd nie zauważył
Ja to mam za krótki staż więc nie czaje ale jako "nowa" że tak się nazwę nie odczulam złej atmosfery :-P
A wręcz śmiem stwierdzić, że im bardziej nasze ciążę zaawansowane tym jakoś fajniej i przyjemnie tutaj

A mój TŻ w Sopocie :-( ja się pochlastam :-P
Stary 2015-06-25, 16:46   #334
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A skąd będzie wiedział ze to Wy?

Oooo, jak do tego doszłas?

Zaraz popatrzę.

Wystarczy, że zadzwonię z mieszkania na policję i usłyszy, bo tu wszystko słychać.
Cytat:
To jest po prostu konto, na którym składasz pieniądze na jakiś tam procent (w zależności od banku, promocji itp.). Zazwyczaj samo prowadzenie konta jest bezpłatne (bank i tak ma pożytek z twojej kasy bo sobie nią może obracać), ale różni się od zwykłych RORów (czyli takich kont osobistych) wyższymi opłatami za przelewy, kartę itd. Chodzi o zniechęcenie do wydawania tych pieniędzy.

czyli mogę sobie takie konto założyć, nie płacić za prowadzenie i po prostu wrzucać tam 50 zł co miesiąc i już? I kiedyś tam wyjąć uzbieraną sumę?
Cytat:
W ING są otwarte konta oszczędnościowe możesz nawet przez internet założyć i mieć ich ile chcesz ale tam mogę np na moje konto wewnętrznie przelewać kasę co jest niestety zgubne...

Dziękuję, będziemy porównywać oferty, gdy mała się urodzi. Tak pomyśleliśmy, że np na wesele by było, gdyby chciała wyprawiać i by nas koszta wtedy nie przerażały, zwłaszcza że planujemy inne dzieci i będziemy sponsorować wesele mojego młodszego brata.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 16:47   #335
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Widziałyście? Sugerbabylove założyła sobie nowy profil i się żaliła, że na naszym watku jest niefajnie A później odwraca kota ogonem, że ot nie ona
Jak jej sie nie podoba to niech tu nie przychodzi i tyle
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 16:48   #336
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
czarwonica
O to to to już tam zmieniam w poście co mi się z tą prolaktyną wzięło. Przepraszam za błąd . Mnie położna odradzała jedzenia malin. Herbatkę z tych liści zaleciła od 37 tygodnia. Olej z wiesiołka też to w sobie ma, ale tarczycówki tego nie mogą.
Co malin nie można?
Ja słyszałam że tylko herbaty z liści malin nie wolno.

A czemu tarczycowki nie mogą wiesiołka?
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Kupiłam w warzywniaku bób, tak się objadłam, że zaraz pęknę Ale nie mogłam się powstrzymać, w tym sezonie jeszcze nie jadłam
No i znowu zaszłam do Biedry po cokolwiek, żeby mieć kod

Mój ostatnio bardzo dużo pracował, wstawał 5:30, a że córa chodzi spać koło 22, czasem nawet 23, to on już wtedy zazwyczaj padał i słodko chrapał. Więc jakoś chyba nawet nie odczuł, że ja też mam mniejszą chęć
Poza tym jest jednym z tych co miewają jakąś blokadą psychiczną, niby wie że nic się dzieje, bo to już druga ciąża, ale wciąż twierdzi, że jest mu czasem z tym dziwnie

Mój wie i zazwyczaj się z tego podśmiechuje Śmieje się, że w nocy, jak się przebudza, to słyszy tylko stukanie w klawiaturę
On nie jest z tych co sprawdzają i czytają co piszę, czasem tylko zapyta o czym teraz rozmawiamy albo co u koleżanek
A z synkiem to trudna sprawa, macie zaproponowaną jakąś terapię? Pracujecie z nim jakoś? Domyślam, że to okropnie ciężkie, nie dość że w wychowanie trzeba włożyć o wiele więcej wysiłku i cierpliwości, to jeszcze o efekty trudniej, co może być frustrujące..

Mam nadzieję, że po korekcie wszystko będzie ok! Oby udało się to załatwić, bo zostać tak z dnia na dzień bez pensji, to masakra
Dobrze, że zadzwoniłaś, bo bez tego to byś czekała i czekała pewnie, a tak to chociaż możesz zareagować.
A lekarza ciśnij, żeby wszystko poprawił!

Ale już duża!! Ech, i kolejna leżakująca na wątku, dobrze że już bliżej do końca niż dalej... rzytul:

Ojej, piecze bardzo? Posmaruj się czymś koniecznie! Kurcze, tak to jest, że nieszczęścia chodzą parami i jak się jedno wali, to potem każda rzecz, nawet jakiś drobiazg jest przeciwko nam

Sperma zawiera prostaglandyny, ale na takie ilości jakie są w niej zawarte, szyjka reaguje dopiero po 38 tc (przy prawidłowo przebiegającej ciąży, gdy nie skraca się szyjka, nie ma żadnych krwawień czy innych komplikacji).
I podobnie na szyjke działają liście malin, same maliny są ok.
Tez mam bób. Tylko kto mi ugotuje bo mi się nie chce
Cytat:

Aż takie straszne jesteśmy
Stary 2015-06-25, 16:50   #337
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to jakoś nie ogarniam tematu, nic tam na ten wątek jakiegoś złego nie widzę może po prostu niekumata dziś jestem albo sprawy nie znam.

Właśnie nie wiem, na jakiej dokładnie zasadzie działają takie konta oszczędnościowe, a w banku jak spytam, to mi minusów nie powiedzą

bo o tym że u nas jest źle pisała na staraczkowym, ale sie tam pokłóciła

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 16:51   #338
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
bo o tym że u nas jest źle pisała na staraczkowym, ale sie tam pokłóciła
A to ja nic nie wiem, bo ja innych wątków nie podglądam

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-25, 16:55   #339
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bo to jest afera z wątku staraczkowego Też pierw myślałam, że chodzi o nas, ale widziałam wpis na straczkowych i to o tamto chodzi.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

Nie u nas, a na staraczkach. A niektórzy to chyba myślą, że jak zmienią nick, to i charakter im się zmieni No ale skoro w 3 wątkach nie moze wejść w grupę, to raczej nie wróżę jej dobrze na przyszłość, nawet pod innym nickiem

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-25, 16:57   #340
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, ale dopiero kiedy szyjka bedzie dojrzala, czyli w fizjologicznej ciazy wtedy, kiedy ciaza bedzie donoszona
Czyli w zasadzie można igraszkować non stop bez strachu? Bo jak ciąża będzie donoszona to ja jestem chętna rodzić przed 20 września

Ktoś pytał o prezent na chrzciny, ja jakoś jestem przeciwna dawaniu na chrzest prezentu w postaci pieniędzy, bo zawsze te pieniądze rodzicom "jakoś" się rozchodzą i dziecko nie ma żadnego pożytku z tego. My kupiliśmy ostatnio matę taka dla niemowlaków za około 200 zł plus biblie dla maluchów z dedykacją, ale znalazłam ostatnio taką sowę do spania dla maluchów i jestem w niej zakochana Chciałabym żeby Gabi dostała ją w prezencie na chrzest, więc teraz sama pewnie bym ja kupiła, gdybym miała wybierać http://www.smyk.com/cloud-b-spiaca-s...y-dla-dzieci-p
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 16:59   #341
malena1979
Zadomowienie

Cytat:

Ja się nigdzie nie wyniosłam, nie widzę problemu, żeby udzielać się na dwóch wątkach. Nota bene, nawet nie zauważyłam, że to Suga. Nie zauważyłam ataków na nią na naszym forum. Chyba, że w klubie? Nie należę, więc nie wiem. Ona raczej mówiła o staraczkach? Dziwne to jakoś.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-25 o 17:02
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:03   #342
oczarowana
Zadomowienie

No to już wiadomo kogo Tusia może usunąć z naszej listy.
jak dla mnie to dziecinada!

Obejrzałam trochę tego filmu BOBASY. O kurde nie myślałam,że mnie ten dokument tak oczaruje. Cały postanowiłąm obejrzeć w weekend z Chłopem
wgl to najbardziej przejechane to ma ten bobasek z USA jakieś takie ma życie w luskusie,takie nazwę...plastikowe. Za to dzieciaki z Namibii i ich mamy...no coś naturalnego iście w zgodzie z naturą. Mały se kość ciumkał,muchy ich obłażą,kupę matce na kolano robi i jest luz. Matki też się nie pitolą,podobnie w jurcie mongolskiej- tak sobie żyją jak całe wieki na wsiach i też się nie sr a ją z opieką,dzieciaki szcześliwe,zdrowe,jędrniu tkie jak brzoskwinki. Tylko my matki Zachodu zniewolone przez tony kosmetyków dla mam i dzieci bez choćby któregoś z nich nie przetrwamy dnia. Zniewolone przez schizy,zagrożenia i dla nas macierzyństwo to jedna wielka schiza a nie rzecz naturalna jak dla mam Namibijskich i MOngolskich.
wgl co ten mały Mongoł ciumkał-słonine mu dali czy jakiego tam bebecha z zapałką? ble
jego brat tego kota jak ciągnoł,aż mi serce staneło bo myślałam,że go martwego ciągnie bo udusił go
i dlaczego tego małego Mongołka tak ciasno w te koce obwijali? jakiś problem z nogami czy co bo nie skumałam.

Boszzzzzzzzz teściowa się mi prawie by ususiła bułką tartą, ciśnienie i adrenalina tak mi skoczyło że nie wiedziałąm czy ją się zajac czy pogotowie wzywać,aż zsiniała. Kilka minut to trwało i już jest ok. Jakby mnie w domu nie było to...by się udusiła. A tak jej mówimy wtłączamy do łba by sie nie rzucała na jedzenie jak dzika,by siadałą poprawnie a nie krzesło sto metrów od stołu a ona leży i kilometr reka siega do talerza Ja pier ole to jakaś masakra. I to nie jeste przez to że ma łęb zjechany po udarze,po prostu nie chce jej się MYŚLEĆ A mnie w tej schizie po tej akcji ratunkowej tak ciśnienie skoczyło i taką dawę mam adrenaliny,że mnie brzuch boli i jest napięty i łeb aż mi się wymiotować chce.
Załątwiamy jej opiekunkę od sierpnia będzie kobieta przychdzić czyli od naszej przeprowadzki. Bo juz dłużej tego nie zniesiemy i rozwalimy się psychicznie.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:04   #343
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Jestem na telefonie i kiepsko mi tu odpisywać na konkretne wpisy. Z tymi malinami też nie jestem przekonana :/ jak dla mnie to tylko ten napar z liści jest wskazany do picia po 37 tygodniu by zmiekczyc szyjke. Co do olejku z wiesiolka to mam jeszcze na tych materiałach ze szkoły rodzenia, że od 37 tygodnia i przy nadczynności nie można stosować.
Stary 2015-06-25, 17:13   #344
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest afera z wątku staraczkowego Też pierw myślałam, że chodzi o nas, ale widziałam wpis na straczkowych i to o tamto chodzi.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Nie u nas, a na staraczkach. A niektórzy to chyba myślą, że jak zmienią nick, to i charakter im się zmieni No ale skoro w 3 wątkach nie moze wejść w grupę, to raczej nie wróżę jej dobrze na przyszłość, nawet pod innym nickiem
A no to jak nas afera nie dotyczy, to trzeba olać i już i nie psuć atmosfery, jaką mamy tutaj

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

Obejrzałam trochę tego filmu BOBASY. O kurde nie myślałam,że mnie ten dokument tak oczaruje. Cały postanowiłąm obejrzeć w weekend z Chłopem
wgl to najbardziej przejechane to ma ten bobasek z USA jakieś takie ma życie w luskusie,takie nazwę...plastikowe. Za to dzieciaki z Namibii i ich mamy...no coś naturalnego iście w zgodzie z naturą. Mały se kość ciumkał,muchy ich obłażą,kupę matce na kolano robi i jest luz. Matki też się nie pitolą,podobnie w jurcie mongolskiej- tak sobie żyją jak całe wieki na wsiach i też się nie sr a ją z opieką,dzieciaki szcześliwe,zdrowe,jędrniu tkie jak brzoskwinki. Tylko my matki Zachodu zniewolone przez tony kosmetyków dla mam i dzieci bez choćby któregoś z nich nie przetrwamy dnia. Zniewolone przez schizy,zagrożenia i dla nas macierzyństwo to jedna wielka schiza a nie rzecz naturalna jak dla mam Namibijskich i MOngolskich.
wgl co ten mały Mongoł ciumkał-słonine mu dali czy jakiego tam bebecha z zapałką? ble
jego brat tego kota jak ciągnoł,aż mi serce staneło bo myślałam,że go martwego ciągnie bo udusił go
i dlaczego tego małego Mongołka tak ciasno w te koce obwijali? jakiś problem z nogami czy co bo nie skumałam.

Boszzzzzzzzz teściowa się mi prawie by ususiła bułką tartą, ciśnienie i adrenalina tak mi skoczyło że nie wiedziałąm czy ją się zajac czy pogotowie wzywać,aż zsiniała. Kilka minut to trwało i już jest ok. Jakby mnie w domu nie było to...by się udusiła. A tak jej mówimy wtłączamy do łba by sie nie rzucała na jedzenie jak dzika,by siadałą poprawnie a nie krzesło sto metrów od stołu a ona leży i kilometr reka siega do talerza Ja pier ole to jakaś masakra. I to nie jeste przez to że ma łęb zjechany po udarze,po prostu nie chce jej się MYŚLEĆ A mnie w tej schizie po tej akcji ratunkowej tak ciśnienie skoczyło i taką dawę mam adrenaliny,że mnie brzuch boli i jest napięty i łeb aż mi się wymiotować chce.
Załątwiamy jej opiekunkę od sierpnia będzie kobieta przychdzić czyli od naszej przeprowadzki. Bo juz dłużej tego nie zniesiemy i rozwalimy się psychicznie.
Fakt, jesteśmy dużo bardziej przewrażliwione i to niekoniecznie jest dobre dla dzieci. Ale z drugiej strony, jak któraś wyluzuje i np czegoś nie będzie robić, to zaraz się inne mamy odzywają, że trzeba itp - więc taki luz nie jest łatwy

I tak długo wytrzymujecie już z teściową. Bardzo dobrze, że ktoś inny Wam zdejmie ciężar z głowy, zwłaszcza że w ciąży jesteś a potem będziesz mieć niemowlaka na głowie. Z chorą osobą byś się wykończyła.
Cytat:
Jestem na telefonie i kiepsko mi tu odpisywać na konkretne wpisy. Z tymi malinami też nie jestem przekonana :/ jak dla mnie to tylko ten napar z liści jest wskazany do picia po 37 tygodniu by zmiekczyc szyjke. Co do olejku z wiesiolka to mam jeszcze na tych materiałach ze szkoły rodzenia, że od 37 tygodnia i przy nadczynności nie można stosować.
Czyli że niby ułatwia poród?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-25, 17:14   #345
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dziewczyny nie przenośmy problemów z innych wątków tutaj. Już raz tak było i była zadyma. Prosze to dla naszego wspólnego dobra. I w sumie nie ma to sensu. Jest wolna wola mozna byc na tym wątku bądź na innym albo nawet i na 10 na raz. Wspierajmy sie a nie kłóćmy.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:21   #346
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Izabela
Tak przyspieszy poród i przygotuje szyjke macicy do porodu zmiekczy.

Czarownica
Proste działanie: nie podoba mi się gdzieś to stamtąd idę a na następnym wątku nie mówię, że mi się tam nie podobało bo po co? Tu jest fajna atmosfera nawet jak są małe spięcia- to normalne, hormony czy po prostu każdy jest inny, ale przykro że ktoś pisze, że u nas nie jest ok co jest nieprawdą i idzie to w eter... A może ktoś jeszcze chce dołączyć i zostanie zniechęcony. Co fo tamtej sprawy wszystko zalatwione normalnie i nikt tak nie robił z naszego grona. Z Izą miałyśmy inne zdanie a teraz normalnie piszemy.
Stary 2015-06-25, 17:22   #347
dirtyblack
Raczkowanie

dziewczyny pisalyscie o chustach dla dzieci... Jakie kupilyscie? bo przyznam, ze jak rozmawialyscie to temat mnie nie interesowal, bo bliznikow w chuste nie wloze, ale jednak bede musiala dzieci wniesc po schodkch to wygodniej zostawic wozek, jednego do chusty, drugiego na rece

tez sie dzisiaj zdenerwowalam az brzuch mi sie spial. tesciowa uparla sie, zeby zrobic podjazd po tych kilku schodach. bylismy porozmawiac z zarzadem wspolnoty mieszkaniowej i sie nie da, bo schody sa za waskie i to nie byloby zgodne z przepisami, ale dali nam klucz do pomieszczenia gospodarczego zeby wozek zostawiac. Ja sie ciesze, korytarz waski, wykrecic ciezko, a po takim podjezdzie wozek tez ciezko wepchnac, szczegolnie, ze od samego poczatku to bedzie min 25 kg... i wole juz wniesc gondolki same ablo dzieci na rekach. jak tesciowa uslyszala to ona przyjedzie z prawnikiem, z architektem, plany budowy maja udostepnic i w ogole to juz maja to robic! i awanture mi tu chce robic, a potem to ja bede tu mieszkac jako ta, co nic jej nie pasuje. i mowi, ze nas zbyli bo mlodzi jestesmy...
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:23   #348
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Hej, u mnie jeden z bardziej zje..anych dni Zus odrzucił mi zwolnienie, bo lekarz źle je wystawił. Jestem załamana. Muszę się odwołać, ale nie ma gwarancji, że to przejdzie. Prawdopodobnie stracę całą miesieczną wypłatę. Wyszłam z zusu i się powyłam. I mam cały dzień oczy we łzach. Na dodatek specjalnie czekali do samego końca zwolnienia, żebym sobie kolejnego nie wzięła. Ludzie to są podli. Gdybym nie zadzwoniła z pytaniem kiedy pieniądze będą, to dalej bym czekała, bo decyzja jeszcze nie przyszła nawet. A zwolnienie kończy mi się jutro! Na dodatek wyniki takie sobie, białko za niskie, bilirubina za niska. No nie chce mi się nic ;(
Wspolczuje, nasze instytucje to potrafia tylko utrudniac zycie ech..
Cytat:
Ja nie miałam seksu prawie od miesiąca... mieszkamy u teściów, mąż ciągle coś robi w naszym mieszkaniu wiec nie dość że mało się widzimy (bo on albo praca albo remont albo sen) to jeszcze mamy opory jak teściowie w domu bo ja bywam głośno... jesteśmy już trochę sfrustrowani. Być może już jutro wieczorem wrócimy na swoje mieszkanie bo juz tylko wyprać dywan i ustawić potem meble w pokoju i koniec, to wtedy odrobimy nawet sobie ostatnio zamówiłam na allegro taka seksowną haleczke ale nie miałam nawet jej kiedy założyć

Tanio, duży wybór, promocje itp. Zamawiam tam czasami kosmetyki.

Co do innych form to mi w ciąży nawet bardziej odpowiada bo jakoś łatwiej mnie wtedy zaspokoić. Brzuch przeszkadza i kondycja mniejsza...

Jak juz pisałam na fb moje dziecko żyje i ma się dobrze. Serduszko bije. Widziałam jak ssie kciuka lekarz mówił ze jest dość mała bo na ledwie 1030 gram około. Za to ja jestem ciężka, przytyłam już 13 kg i położna mówiła ze lepiej żebym się pilnowała... ze do 15 powinnam maksymalnie dojść a raczej to przekrocze.

Załącznik 6005118

Super ze z mala wszystko oki
Stary 2015-06-25, 17:25   #349
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Izabela
Tak przyspieszy poród i przygotuje szyjke macicy do porodu zmiekczy.

Czarownica
Proste działanie: nie podoba mi się gdzieś to stamtąd idę a na następnym wątku nie mówię, że mi się tam nie podobało bo po co? Tu jest fajna atmosfera nawet jak są małe spięcia- to normalne, hormony czy po prostu każdy jest inny, ale przykro że ktoś pisze, że u nas nie jest ok co jest nieprawdą i idzie to w eter... A może ktoś jeszcze chce dołączyć i zostanie zniechęcony. Co fo tamtej sprawy wszystko zalatwione normalnie i nikt tak nie robił z naszego grona. Z Izą miałyśmy inne zdanie a teraz normalnie piszemy.
Ooo to może sobie kupię i będę piła od 36 tc

Jasne, że lepiej nie pisać nigdzie indziej, ale już dajmy spokój tej sprawie. Napisała tylko jedno zdanie, że niefajnie, może jej było, trudno. Dajmy temu spokój już

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-25, 17:26   #350
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ja miałam dzisiaj Moja królewna ważny 1495 g i ma długie nóżki
Szyjka minimalnie się znowu skróciła więc mam jak najwięcej leżeć Ale na szczęście w domku Aha, i córka ładnie ułożona główkowo
Jaka juz duza 😊
Oj z tym lezeniem... dobrze ze juz nie dużo zostalo.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Czyli jak pójdę do lekarza np. 20 czerwca to zwolnienie powinien wystawić do 21 czerwca? Przykładowo
Mi tez lekarz zawsze wypisuje na dzien do przodu😊
Stary 2015-06-25, 17:29   #351
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Iza
Przykre i tyle. Dobrze, że czas pokazał jakie grono razem się trzyma i wspiera .

Napisać Ci o tym wywarze z liści malin co i jak? Olej z wiesiolka lepiej z lekarzem skonsultowac.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Właśnie siedzę na tym Tapatalku dziwne to jakieś, ale bardziej wugodne od przeglądarki na telefonie.
Stary 2015-06-25, 17:29   #352
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie przenośmy problemów z innych wątków tutaj. Już raz tak było i była zadyma. Prosze to dla naszego wspólnego dobra. I w sumie nie ma to sensu. Jest wolna wola mozna byc na tym wątku bądź na innym albo nawet i na 10 na raz. Wspierajmy sie a nie kłóćmy.

Bardzo słuszna uwaga. Zresztą tak jak napisałam nawet nie zauważyłam, że to jedna z naszych ex
Poprosiłam ją o wypisanie z listy, bo o ile nie widzę nic zdrożnego w zakładaniu nowych wątków i udzielaniu się na nich, to ukrywanie tożsamości w takiej sytuacji, to dla mnie dziecinada i tyle.
Ale...no właśnie, tak mi się zbiera na szczerość, więc napiszę, choć pewnie będę tego żałować.
Troszeczkę tak u nas jest, że zawiązała się tak silna grupa często udzielających się dziewczyn, które często komentują swoje posty, wspierają się itd. Jeśli jednak ktoś udziela się rzadziej( a powodów może mieć milion i chyba nie powinny mieć znaczenia), to jest trochę spychany na margines i taki trochę "niewidzialny".
To jest moje subiektywne odczucie.
I tylko tyle chciałam napisać. Koniec tematu. Kochajmy się. Amen.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:30   #353
oczarowana
Zadomowienie

a ja sie właśnie dowiedziałam,że w szpitalu w którym chcę rodzić jest ponoć taki zwyczaj,że jak chcesz rodzić z osobą towarzyszącą to trzeba się zameldować najlepiej na dwa tyg przed tp albo kilka dni przed to...oni się wtedy przygotują.
ku źwa na co się mają przygotowywać. skąd mam wiedzieć kiedy będzie TEN DZIEŃ,może to wypaść na poczatku sierpnia lub w okolicach planowanego tp albo 2 tyg PO terminie. nosz cholera jasna!
i co ma piernik do wiatraka (oprócz tylu samych liter),do czego sie personel musi przygotować? do cucenia chłopa?
Jak jest w waszych szpitalach- partner musi mieć obowiazkowo butki szpitalne i fartuch? bo mój będzie musiał być w nie wyposarzony-inaczej nie wpuszczą na blok.
aaaaaaaaa ja już bym chciała być po porodzie
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:31   #354
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja tych moich sąsiadów to kiedyś zatłukę...
Rano było trochę muzyki a potem cisza. Od 14 są oboje, facet z dziewczyną. On ten swój hip hop denny puścił tak, że blok na przeciwko słyszy, a co dopiero ja za ścianą. I zaczęli się wyzywać i wyklinać. Jedyna dobra rzecz to taka, że on od dziewczyny dostał ochrzan, że ani chwili spokoju nie ma w tym mieszkaniu i kazała mu ściszyć muzykę. Na co on podgłośnił. Oczywiście k**** co drugie słowo... A to niestety nie jest cisza nocna, więc oficjalnie ma prawo hałasować do 22 ciekawe, czy Wiki się przyzwyczai do tego hałasu, czy będzie się budzić i wyć....

Możliwe, że się pokażą, przecież tego nie przewidzę ale to, że mam stare, jeszcze sprzed ciąży (i to długo przed), nie oznacza, że mi wyjdą Będzie jak ma być, póki co staram się zapobiegać, a najwyżej później będę się pozbywać. I już wolę na tyłku niż brzuchu czy piersiach, łatwiej ukryć

Ooo ja to z teściową bym jeszcze nie umiała się tak kłócić, może kwestia stażu

A ten olejek jojoba zapobiega? Bo jak czytałam jego właściwości to nic o rozstępach nie było, co innego ten ze słodkich migdałów...

Wyślij mi pw to Ci podam stronkę z torrentami

Ja się staram o tym nie myśleć, bo mam bana przez szyjkę. Mężowi tego brakuje, ja czasem też mam ochotę, ale byłoby ciężko - ból pleców, miednicy, w pachwinach... Także zaczekamy aż się połóg skończy. Najgorsze jest to, że całujemy się rzadko, przywykłam do tego, że robimy to codziennie, bo tak było. A teraz jak raz w tygodniu się pocałujemy to max. Tego mi brakuje, ale tż po całowaniu się zapomina i ma ochotę na sex i żeby sobie chęci nie robić, to unika

Ja mam Maxi Cosi Cabrio Fix, nowy.

Mój wie i czasem pyta, co tam słychać u dziewczyn albo np "dziewczynom też tak dzieci w brzuchach szaleją?" ale nie siedzi za mną i nie czyta tego.

Jak tż był chrzestnym to daliśmy 200 zł. I żałujemy do dziś, bo za pieniądze dla małej szwagierka kupiła narożnik do mieszkania (dodam, że mieli skórzany w bdb stanie, ale to nie ona wybierała tylko teściowa a ona chciała swój) i chwali się tym każdemu z uśmiechem, a nikt nie komentuje. Także już lepszy bon podarunkowy na taką kwotę czy nawet mniejszą, to chyba nie jest takie ważne.
Ja tam zapowiedziałam, że na różne święta i okazje wolę np składkowy prezent od rodziny, ale porządny, niż np 15 zabawek. Takie małe dziecko jeszcze ma gdzieś prezenty. A jak ktoś na chrzciny da mojej małej kasę, to odłożymy, jeśli nie będziemy mieli nic do kupienia na tę chwilę.

W ogóle to orientujecie się może, czy jest taka opcja, by do banku odkładać np 50 zł miesięcznie na dziecko? Czy to muszą być większe kwoty? I jak to działa?

Mi wg apki zaczął się 30 tc
Przed Świętami robiłam test i nic nie wykazał (a wg OM ciąża od 6 grudnia, zapłodnienie w połowie listopada ), zrobiłam jakoś w styczniu test, jak mi się @ spóźniał i dopiero wyszły dwie kreski, najpierw mega blada, potem wyraźna 2 dni później

Tak, choć nie wszystko, ale się opłaca.

Dzieci jak widać są różne, nasz 2-latek już wiedział, że krowa to krowa, tylko robi muu, z tym że co jak robi wiedział wcześniej Ale on szybko zdania budował i to całkiem sensowne.

Współczuję... Jak dobrze, że ja jeszcze styczności z tymi urzędami nie mam... Nawet nie wiem do jakiego okręgu i czy w ogóle przynależę także ignorant jestem pierwsza klasa.
Oby lekarz naprawił swój błąd.

A co ja mam robić, drapię....
Najgorzej mam z lewym, bo to on mnie swędzi, prawy praktycznie wcale.

Bozz wspolczucia, moi na szczescie sa spoko, ale tak jak mowisz zwrocisz uwage to na aucie sie wyzyja.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

Narobilas mi ochoty ide ogladac

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-25 o 17:38
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:33   #355
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Malena
Ja powoli dopiero sobie wszystkie nicki koduje, ale jeżeli coś mogę w danym temacie komuś powiedzieć to mówie. Czasem posty pojedyncze giną nie zawsze też ktoś nadrobi ileś stron. Taki urok forum wizazu albo ktoś pyta o coś któryś raz bo np. Coś było w 2 wątku a tam go nie było jeszcze i nie wie, że temat już był
Stary 2015-06-25, 17:34   #356
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Iza
Przykre i tyle. Dobrze, że czas pokazał jakie grono razem się trzyma i wspiera .

Napisać Ci o tym wywarze z liści malin co i jak? Olej z wiesiolka lepiej z lekarzem skonsultowac.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Właśnie siedzę na tym Tapatalku dziwne to jakieś, ale bardziej wugodne od przeglądarki na telefonie.
Ja tez zaczynalam od przegladarki, tap lepszy ale wkurza mnie ze nie zawsze mi aktualizuje i pokazuje odp :-/
Stary 2015-06-25, 17:35   #357
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość

Wiesz co, ja nie uważam, żebym cos przenosiła. Skoro ktoś się wypowiada, że u nas jest tak niefajnie, to chyba mam prawo o tym napisać Zresztą t oco myślę, napisałam jej na tamtym wątku. Zresztą dla mnie jak ktoś pisze, że jest u nas niefajnie a później wymyśla, że za dużo pisałyśmy i się nie nadążało czytać i poczuło się odrzuconym to sory ale to jest smieszne, albo, ze się hasła zapomniało Dla mnie to ściema. I teraz wychodzi na to, że wszystcy się jej czepili a przecieżnic nie zrobiła, nie powiedziała i o co chodzi. No nic, temat zamknięty

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-25, 17:38   #358
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Blondynka
No ja ciągle odswiezam. Szybciej tu się pisze niż na kompie .

Oczarowana
No dziwne to :/ skąd masz wiedzieć kiedy urodzisz 5 czy tam 3% kobiet rodzi w dniu tp z om.
Stary 2015-06-25, 17:40   #359
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Malena
Ja powoli dopiero sobie wszystkie nicki koduje, ale jeżeli coś mogę w danym temacie komuś powiedzieć to mówie. Czasem posty pojedyncze giną nie zawsze też ktoś nadrobi ileś stron. Taki urok forum wizazu albo ktoś pyta o coś któryś raz bo np. Coś było w 2 wątku a tam go nie było jeszcze i nie wie, że temat już był
Np dzis ;-) naskrobane na tapie 20str dopiero nadrabiam

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-25 o 17:41
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 17:43   #360
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Przypomniała mi się Madzix. Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku. Jest kilka takich dziewczyn, które jakoś zakodowalam w głowie. Sugar też a była o niej mowa przy wykreślaniu.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Blondynka
No właśnie czasami po weekendzie zaglądam a tu tyle do nadrobienia i siłą rzeczy bywa, że nie nadrobie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości