|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51876115]Nancy, Silver, kciuki by jednak uniknąć operacji
rzytul:Nie pisałam wam, u fryzjera byłam fajnie, podoba mi się, moooocno tył wygolony i z przodu długi bob.[/QUOTE]Pokaż! Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
dzisiaj miałam kompletny spadek formy, chyba wczoraj za dużo chodziłam i w ogóle, bo dzisiaj nie mogłam się zwlec z łóżka ![]() Cytat:
u nas naz z takich sklepów tylko nomi, a tam nie ma; a zresztą jak sobie pomyślę, że mam chodzić po sklepach i szukać, to już mi słabo, wolę na necie a co do bezmyślności w górach, to standard; ludzie w ogóle nie myślą, wydaje im się, że jak przyjechali w góry, to muszą zaliczyć jakiś "punkt programu", bo się nie będzie liczyć; pamiętam jak szliśmy z TŻ do Morskiego Oka przez Dolinę 5 Stawów (nie asfaltem) i dużo ludzi też szło, ale własnie w planie mieli dojść tym asfaltem; no i była informacja, że droga w remoncie i dojście tylko przez D5S i niektórzy jakby nigdy nic skręcali na ten szlak co my i szli; bez zastanowienia jak ten szlak wygląda, w japonkach, jedna babka z pieskiem w torebce na ramieniu Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- jak byłam wczoraj w tesco, to obserwowałam parę z trojaczkami, jeszcze takie małe bobaski - dwa wózki, jeden z dwoma pięterkami; jedno zaczęło płakać, jak uspokoili, to drugie, potem ojciec z dwójką się ewakuował i mama z tym jednym przy kasie została; prawie jej się udało, ale na sam koniec ryk nie z tej ziemi no kosmos dla mnie
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
w końcu do miasta i normalnego internetu wróciłam tzn jesteśmy już z Hanią w domu ;p jestem z Wami na bieżąco bo z tel czytałam. jutro idę do fryzjera na ostre cięcie i kolor więc prosze o kciuki, żebym zadowolona wyszła ![]() zdrówka dla wszystkich chorowitków tych dużych i małych! Hania moja też z gilem ![]() szaja poka fryzurę! silver kciuki ogromne za Mamę ![]() elllmi u nas w bloku są bliźniaki w wieku Hani. dwa różne charaktery i zawsze biegną w przeciwnym kierunku. jeden rodzic ich nie ogarnia;p
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo i ja jutro do fryzjera. Tz pojechal. A ja na koncowce tabletowego neta. Oj jak mi smutno. Ciezko tak zyc na ogleglosc. Niby dopiero 2 tydzien tak i jeszcze 1 albo 2, w zaleznosci ile u siostry bedziemy. Potem mam nadzieje, ze tz juz na miejscu bedzie robil.
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51876115]Nancy, Silver, kciuki by jednak uniknąć operacji
![]() Nie pisałam wam, u fryzjera byłam fajnie, podoba mi się, moooocno tył wygolony i z przodu długi bob.[/QUOTE]Pokaaa
|
#4266 |
|
Lurker ;)
|
Chcialam tylko napisac, ze od poniedzialku wracam do pracy :P tej samej
|
#4267 |
|
Konto usunięte
|
Little, dobra decyzja
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Jaka, dziwnie jakos... Bylismy w srode u lekarza - goraczka i powiekszone wezly chlonne. W czwartek juz pluca zajete.... Ehh. Zbijamy temp, ale wciaz wraca. Plus antybiotyk. Biedny chorutek, przytulalby sie tylko ![]() Juz nie wspomne o tym, ze praktycznie wcale nie je ![]() A tesciowa faktycznie dala do pieca!! Deli, a Wy dlaczego laryngolog? ezzo, dla mnie tez jestes bohaterka! nancy, i co na wizycie? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2015-06-25 o 22:00 |
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Bo amela ma przerosniete migdaly stad te anginy.
Jak syrop na zmniejszenie nie pomoze to jakos na pocsatku przyszlego roku zabieg. Podciecie bocznych i usuniecie 3 migdala.. zobaczy sie. Little gratki... ja mam dola a jirro rozmowa o job ale nie robie sobie nadziei. Sija.
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Wooow little, jak do tego doszlo?
Rozumiem, ze gratulowac? ![]() Deli, moja mama z siostra miala ten problem... Dlugo sie wahala, az w koncu dopiero w wieku 8 lat zdecydowala sie usunac siostrze trzeci migdal. Podobno sok z buraka zasusza? Jak mi TZ podniosl cisnienie Za 3 tyg mamy isc na wesele, potwierdzilismy juz dawno obecnosc, a ten wymysla, ze jemu sie nie chce jechac, bo on tam nikogo nie zna Teraz sie takie rzeczy mowi???????? Dziewczyna pyta mnie o rezerwacje noclegu, a ten swiruje!!!!! I co ja mam jej powiedziec.... |
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona się męczy, ja się męczę i to może też wpłynąć na słuch itd.
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko z siusiakiem wzglednie ale zobil sie Kubie wodniak i jego tez mamy obserwowac :-( jak sie nie wchlonie to wiadomo...Kuba bardzo przezyl wczorajsza wizyte :-( tak strasznie sie splakal. Ponad 3 h trzymal siku,bo chyba bal sie wysiusiac :-( w koncu zazyczyl sobie pieluche...
A co do tz to niepowazny :-/ |
|
|
|
#4273 |
|
Lurker ;)
|
Wyslalam cv sama( a nie przez tza jak wczesniej) i dzien pozniej telefon. Wlasnie czekam w przychodni na badania, juz zapomnialam jaka beka z ludzi jak sie kloca o kolejke
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Lurker ;)
|
Troche :p wazne, ze jakas praca jest, jak po probnym wywalcze ladna podstawe to wtedy bede zadowolona.
Nancy ojej, a jego to nie boli? Laski jako ciekawostka, mialam jeszcze w tym tygodniu rozmowe w znanym sklepie z galanteria skorzana o ktorego produkty bija sie w sklepie na L. Jaka stawka na probnym? 9 zl BRUTTO na godzine hahaha Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Little gratuluje pracy
![]() Lekarka twierdzi,ze dopiero gdyby sie powiekszal to by go bolalo... Ciule z mojej pracy nie podpisali mi dalej zgody na powrot od 1 lipca i musze czekac m-c tj do 20 lipca ze zwolnieniem :-/ no nic tego sie spodziewalam. Orientuje sie ktoras,czy bedac na wychowawczym moge isc na zwolnienie? |
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki za pracę a stawka o której piszesz jest śmieszna. .. taki mamy chory jak. Żeby państwo nie zabierało połowy to i pracownik i pracodawca byłby zadowolony. . Cytat:
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Neti ano wlasnie po to,zeby mnie nie zwolnili. Napisalam wniosek o skrocenie url wych i powrot do pracy tj na zwolnienie od 1 lipca. Ale nie ma znaku od nich. A nie wiem jakby mi zwolnienie wyliczyli,bo powrot do pracy rowna sie beznadziejna kasa przez cale l4 i macierzynski.
A wolalabym kase taka jak mialam wczesniej z Kuba tylko czy to mozliwe? |
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE możesz zadzwonić i się zapytać po porostu? Tzn czy juz rozpatrzyli Twój wniosek o skrócenie urlopu.... Rozumiem ze chodzi Ci o podstawę jaką wezmą do Zla? ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Poza tym na jakiej podstawie mieliby Cie zwolnić?
|
|
#4280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://kodeks-pracy.org/VIII-uprawni...rodzicielstwem I w pierwszy dzień zamierzonego powrotu do pracy przynosisz L4 obowiązujące od tego dnia. Pensję masz wypłacaną zgodnie z umową przez okres zwolnienia i potem na macierzyńskim 80% jeśli idziesz na rok. Tak jak pisze Neti pójście na zwolnienie na wychowawczym nic Ci nie daje a jak dla mnie tylko sobie skomplikujesz sytuacje. Tak to jest jasność, do kiedy jesteś na wychowawczym a kiedy wracasz do pracy ale korzystasz z L4. Nie wiem jakiego masz szefa / kadry ale ja bym po prostu zadzwoniła i spytała czy wyrażą zgodę żebyś wiedziała jak się umawiać do lekarza, jak coś to nie musisz się przyznawać że jesteś w ciąży, oni i tak muszą wyrazić zgodę na Twój powrót tylko albo idą na rękę i możesz wrócić w dowolnym momencie albo nie idą na rękę i trzeba zaczekać 30 dni od złożenia wniosku. Ja jak byłam w Twojej sytuacji studiowałam dokładnie kodeks pracy bo jednak w kadrach w różnych firmach nie są na bieżąco i wprowadzają w błąd. Możesz sobie poczytać ten link co wkleiłam właśnie w okolicach artykułu 186. A tak a propos ostatnich wątpliwości m.in. Deli i Neti chyba dotyczących czy można być na wychowawczym i posłać dziecko do przedszkola to tu jest fragment kodeksu: Art. 1862. §1. W czasie urlopu wychowawczego pracownik ma prawo podjąć pracę zarobkową u dotychczasowego lub innego pracodawcy albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. §2. W razie ustalenia, że pracownik trwale zaprzestał sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem, pracodawca wzywa pracownika do stawienia się do pracy w terminie przez siebie wskazanym, nie później jednak niż w ciągu 30 dni od dnia powzięcia takiej wiadomości i nie wcześniej niż po upływie 3 dni od dnia wezwania. Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2015-06-26 o 10:53 |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Nancy, ja byłam na wychowawczym i jak zaszłam teraz w ciążę to chciałam iść na zwolnienie lekarskie. I musisz wrócić do pracy i dopiero wtedy przynosisz ZLA. I jak składasz do pracodawcy prośbę o przywrócenie do pracy po wychowawczym, to on ma miesiąc czasu na rozpatrzenie tego wniosku i po tym czasie MUSI Cię przyjąć.
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Inna sprawa to jestem ciekawa,jak mi l4 wylicza,bo kiedys mialam zmienne pensje a z podstawy to lichutko... |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Neti w srode jeszcze nic nie bylo wiadomo, dzis CALY dzien do nich dzwonie i nikt nie odbiera.
|
|
|
|
#4285 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
![]() Wakacje mam. Co prawda w pon i wt do pracy, ale to sama przyjemność ogarniam salę, wywalamy połowę ławek, dajemy dywanik
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Ech wcielo mi post
Chwale sie. Dzis byl nasz sadny dzien. Mam w domu PRZEDSZKOLAKA. Dostala sie umowa juz podpisana.Bylam tez u fryzjera i na ktorko asymetrycznie sie scielam. Nie wiem czy jestem zadowolona, bo jakos dziwnie sie czuje. Zobaczymy za jakis czas. Jak sje nie przyzwyczaje to cos innego wymysle No i dobrala mi kolor coprawda na koloryzacje w salonie mnie nie stac, ale mniej wiecej wiem co mam szukac. Marzyl mi sie zloty blond. A wg fryzjerki masz w rudosciach szukac. Chce mniej wiecej cos takiego https://www.google.pl/search?q=zlote...ml%3B405%3B586 jakby ktoras znala taki odcien farby to prosze o cynk kiedys mialam podobny, tylko bardziej w pomarancz/ zloty wlasnie i swietnie sie czulam. Wiec chyba wroce do malowania wlosow. Tylko nienwiem czy w drogerii kupowac czy wybrac sie do fryzjerskiego sklepu. Tylko, ze w tym drugim ok 100zl musze wydac. Fakt, ze na 5-6 malowan starczy, wiec podobnie jak w rossamnie. Ale jednek jednorazowo sporo. A sie troche splukalam.
|
#4287 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Chyba mam za mało problemów i Bóg postanowił mi dołożyć. .. Daria od wczoraj mocno gorączkuje. Jak nie przejdzie do jutra to do lekarza rano idę. .... :/
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowia!
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś oddałam jej mocz do badania. Boje się że znowu jakas infekcja. Mówi że ja "pipusia" boli
A co ma problemy z moczem to do szpitala trafiamy :/ bo ona z tą nerką ma problemy.Temp miała najwyższą 38.8
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

rzytul:
fajnie, podoba mi się, moooocno tył wygolony i z przodu długi bob.[/QUOTE]

... czyli do końca wychowawczego-uda nam się postawić dom ( bo w jednym pokoju to nie ma o czym mówić) wiec to plany pisane patykiem na wodzie
no kosmos dla mnie