|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
A jak dzis tego nie naprawi, to do poniedziałku nic nie zrobi, bo przez weekend w DE wszystkie usługi stoją i nie pracują.Chyba teściówka wykrakała, ze sie auto skrzaczy, trzeba przy niej nosić cos czerwonego żeby nie uczarowała
|
|
#2222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2223 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- To zależy z jaką prędkością się cofa :P Jak ja kiedyś cofnęłam na stacji benzynowej, to facetowi za mną dwoje drzwi wgięłam tak, że się nie dało rady ich otworzyć :P
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie mam nerwów.. Nie wiem czy nie będzie musiał nowego auta kupić. Tylko nie chce żyć z dlugami
|
|
|
|
#2225 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Spokojnie, szkodzisz sobie i dzidziolowi. Czasem tak jest, siła wyższa i nic się nie poradzi, ważne że nic się mu nie stało i że będzie bezpiecznie. A dług się odrobi, przecież teraz będziecie żyć lepiej niż w Polsce.
|
|
#2226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zbieram się zaraz, bo za godzinę USG mam. Już się nie mogę doczekać.
|
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Za mną koszmarny poranek walki o podanie dziecku leku
Jak drugie będzie takie to ja uciekam za granicę, niech się dawca nasienia martwi Ja też z tych co siedzą cicho ![]() A na glukozę pójdę sobie tym razem nie do diagnostyki, tylko do takiego mniejszego labu co mam niedaleko, to nie będzie kolejek a za to fotele wygodne ![]() Cytat:
![]() A może faktycznie mógłby się rozejrzeć za nowszym autem. W Niemczech w sumie na miejscu duży wybór by miał, a to inwestycja skoro do dojeżdżania do pracy ma mu służyć, a potem dla Was i dziecka ![]() Nie martw się na zapas. Zawsze się w końcu układa przecież
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Któraś chciała foto koszuli Muzzy - w załączniku
![]() Toska, myślę, ze maly sie poprawi w zachowaniu, jak się mu rodzenstwo pojawi. Jeszcze do niedawna nie bylam przekonana do rodzenia tak jedno po drugim, czyli starania sie po roku-dwoch o nastepne. Szczegolnie ze pierwszy trymestr byl dla mnie zabojczy z objawami, nie mialam sily soba sie zajac a co dopiero jeszcze dzieckiem... Ale! Jak byliśmy ostatnio u Tż kolezanki z pracy na grillu, to widzialam jej dzieciaki. Corka ma niecale 5 lat, synek niecale 3. I qrde jak oni genialnie potrafią się sobą zając! Nie ma biegania co 5min ciagle z "mama to, mama tamto", tylko glownie sobą się zajmują a do mamy to dopiero jak juz oboje z czyms sobie nie radzą. Bawią się tez ze sobą, nie nudzą nie marudzą, nie są tak rozwydrzone bo sie ucza miedzy sobą dzielic. Nie musi tez ona ich ciagle pilnowac, bo jedno pilnuje drugie, jak ktores cos chce to wysyla drugie zeby zapytalo o co chodzi i spokoj. Poza tym starsze dzieki temu szybko stalo sie samodzielne (musialo bo mamusia nie mogla byc na kazde zawolanie), a teraz uczy wszystkiego mlodszego. No zaje*ista sprawa pod tym względem Co prawda ponoc okres drugiej ciazy i pierwszy rok z dwojką był makabryczny, ale za to plusow w przyszlosci duuuzo wiecej
|
#2229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam też na pobieraniu i robiłam morfo, TSH i szczoszki oddałam, ale to u siebie w Diagnostyce. Jeszcze mi tak krew mocno poleciała. Dobrze, ze już nie mdleje na widok krwi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malinowa przykro mi kochanie
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Ejj, w Biedrze mają teraz tydzien wspomnien i są Chio chipsy i chrupki Tacos
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj kupiłam Taccosy. Były pyszne, ale późniejsza zgaga juz taka fajna nie była Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze a mi od Arciszewskich strasznie duzo badan zlecili, mozna to chyba rozbic na dwa razy? bo nie chce zeby mi 8 albo 10 fiolek pobierali. i jeszcze ta krzywa cukrowa znowu
|
||
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
hejka, weszłam zobaczyć tylko czy Kuapouszka się odezwała ale widze że nie , bidulke pewnie zostawili
ehh
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa- nie martw sie, wiem, ze jak cos sie zaplanuje to pozniej d.pa wychodzi, często tak mam a bardzo nie lubie zmieniac planów
zamawialas moze kombinezonik jesienny "baranek" ? wstawialas go kiedys, bo ja zamowilam go i czekam moze dzis przyjdzie
|
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba ją sobie zafunduję jakoś bliżej porodu U mnie to nie będzie takie proste. Młody za miesiąc kończy 4 lata, więc różnica wieku spora. Po spotkaniach z psychologiem jego zachowanie się poprawiło, ale nadal jest to dziecko mocno wszystko przeżywające i targają nim emocje strasznie, a on odreagowuje w paskudny sposób. Wolę tutaj o tym nie pisać
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Fajne te koszule Też chyba zamówię.
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Hello dziewczynki, zostawili mnie na noc w szpitalu -ktg małej ok ale rzeczywiście mam dosyć konkretne skurcze :/ mała jest dosyć nisko -powiedzieli ze boją się badać szyjke
dali zastrzyki rozkurczowe i tabsy na rozkurczenie i kazali leżeć -pytam się czy mogę lecieć do polski w niedziele a oni ze raczej tak Zadzwonilam do gina polskiego a on do mnie żeby przyleciec to mi prawdopodobnie założą coś na szyjke na wstrzymanie pytam się tu czy mi nie mogą założyć a oni do mnie ze tak zrobią ale jak skurcze spadną poniżej iluś tam bo nie mogą gmerac przy szyjce i do mnie żebym sobie na holiday pojechała odpoczela i jak wrócę to coś z tym zrobią Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi sie nie chce tyle h w samochodzie :/ mam nadzieje ze szybko zleci
i ze jakos sobie poradze i ze beda gorsze ciamajdy niz ja
|
#2239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- A ja jadę z Tż po sklepach połazić i wózki popatrzeć i takie tam pierdoły. Później mój na rehabilitacje i mówi, ze mnie wystawi w galerii, żebym sobie popatrzyła ale mam nic nie kupować, a ja no dobra No to przejdę Smyka, Pepco i coś jeszcze dzieciowego
|
|
#2241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy masz samolot? Na długo przyjeżdżasz? Może faktycznie przyleć i niech Ci założą pessar bo pewnie o to chodzi, żeby szyjkę utrzymać, to będziesz spokojniejsza
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Kuapouszka - w Polsce sie Tobą zajmą, bedzie dobrze
![]() Mała zeby moj tak chcial ze mną jeździć nawet w pepco dostaje białej gorączki a co mowa o wózkach ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- jakie fajne http://www.smyk.com/cool-club-sweter...paign=Facebook |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Kuapouszka bardzo dobrze, że pojechalas. Trochę Spokojniejsza może będziesz, musisz odpoczywać tak jak lekarz mowil
a w Polsce na pewmo zajmą się tobą jak nalezy
|
#2244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie, jak pisalam Wam, ze mój Tż ma borelioze od kleszcza. 2tyg temu skonczyl brac kolejne silne antybiotyki no i znowu ma nawroty... 2 tyg trwa akurat okres ponownego rozwoju wirusa. Czuje sie rozbity, oslabiony, obolały; dodatkowo przez branie ciagle antybiotykow ma oslabiony organizm i łapie wszystko w okolo: ma dolegliwosci żołądkowe od drożdżaków (a bral oslonowe), po latach kurzajka mu wyszla znow na palcu... Mozliwe tez, ze te jego irracjonalne nerwy się biorą od tego, bo borelioza atakuje uklad nerwowy i wzmaga gwaltownosc emocji Ostatnio faze nerwow tez mial jakos 2-3tyg przed slubem a to akurat bylo zanim zaczal brac te kolejne leki... Poszedl dzis znowu na jakies szczegolowe badania krwi i zaplacil za nie (uwaga): ponad 300zł Nienawidze kleszczy!!!
|
|
#2245 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Paniom
Miło rozpoczął się dla mnie dzień, pięknym kopaniem córeczki, no i wyspałam się... ![]() Cytat:
Zgadzam się z Tobą co do dzieci, chociaż jak widzę mojego ruchliwego siostrzeńca i perspektywę latania za takim berbeciem w ciąży to trochę mnie to przeraża, ale u nas chyba też tak będzie, że jedno po drugim niestety zegar biologiczny tyka... Cytat:
Ja jeszcze nie doświadczyłam :/Zjadłam kanapki z paprykarzem, teraz pora na arbuza :P Ciekawe połączenie ![]() Cytat:
Malinowa kurcze za pech :/ też mi to trochę brzmi dziwnie, że nie da się nic z tym zrobić, i że samochód stary bo z 2000 roku?? No bez przesadyzmu, Niemce też mają starsze auta, przecież silnika nie wywalił tylko koło, niech spróbuje w innym warsztacie.
|
|
|
#2246 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Kuapouszka, kurde, nie wiem czy na Twoim miejscu nie zdecydowałabym się na poród w Polsce :/
Módlmy się o bardzo ostrą zimę. ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- O tym samym pomyślałam ![]() Cytat:
U nas nie wiem czy w ogóle będzie drugie dziecko, na pewno nie dopóki nam się sytuacja mieszkaniowa nie zmieni.
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Co myślicie o tych kombinezonach, chyba niedrogie i by były praktyczne?
http://www.51015kids.eu/sale-sprawdz...cy-5a2711.html http://www.51015kids.eu/sale-sprawdz...cy-5a2709.html http://www.51015kids.eu/sale-sprawdz...cy-5a2724.html
|
|
#2248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My dziś mamy po ta walizke jechać do TK Maxx to zobacze co tam maja fajnego dzieciowego i do Smyka chce pojsc bo na pożegnanie dostalam w pracy od kolezanek karte podarunkowa na 100zł do sklepów stacjonarnych ![]() Cytat:
Ona szersza jest bo ciążowa to i może temu tak wygląda.U nas będzie albo wlasnie tuz po co by sie razem wychowywaly, albo dłuuugo, dluuugo nic i jak zatęsknię za stanem ciązowym (jesli w ogóle ), to po latach dopiero
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik o taki http://allegro.pl/kombinezon-baranek...468538997.html
Amelia ja mam jeden od szwagierki z 5-10-15 i jest strasznie twardy i ogolnie niefajny taki sztywny... |
|
|
|
#2250 |
|
Rozeznanie
|
Ale super rzeczy robi ta laska z bluzką
https://www.youtube.com/watch?v=duNQr2pQwwA
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

A jak dzis tego nie naprawi, to do poniedziałku nic nie zrobi, bo przez weekend w DE wszystkie usługi stoją i nie pracują.

tż nie wie czy wgl przyjedzie bo nie chcą mu tego koła naprawić a to jest zagrożenie życia na takiej trasie :/
Siedziec cale dnie i plotkowac to mają czas dewotki jedne.

daleko masz do miasta ? Ja o 12 od siebie wyjezdzam , beda jezidz jeszcze ze mna jakies 2 inne osoby najgorsze bedzie czekanie jo jazdy godzine i 2h czekania az inni wyjzezdza :P kilka razy musze tak jechac aby poznac drogi
No to przejdę Smyka, Pepco i coś jeszcze dzieciowego
Nienawidze kleszczy!!!