|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nabijamy posty - cz. 6!
Ranne ptaszki z nas
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
O juz nowy wącio
|
#93 | |
|
mOLDerator
|
Okrągła 10-ta
Dziękuję Cytat:
No to podobnie jak ja, ale jak tu mieć mega biust będąc szczupłym Ja tam lubię swoją figurę a mąż też nigdy nie narzekał, więc wiesz... cycki to nie wszystko. A że wege- to na plus P.S. A Jak uzupełniasz białko? Ja jem jajka, ale czasami zjem kawałek piersi, bo ryby mi jakoś ostatnio zbrzydły, więc ja generalnie wege nie jestem- bo mam te odchyły. |
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację nie jesteś wege bo wegetarianie nie jedzą w ogóle mięsa Poza tym wegetarianizm to nie dieta a styl życia Jesli chodzi o białko to jem twarogi, jogurty, soczewicę, ciecierzycę, rośliny strączkowe One też są bogate w białko
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-26 o 10:02 |
|
|
|
|
#95 | |
|
mOLDerator
|
Cytat:
Ja się trochę o to białko boję kurczę. Tak to mogę żyć całkowicie bez jakiegokolwiek mięsa- najbardziej żal byłoby mi chyba tylko krewetek, bo je lubię. |
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełnowartościowym białkiem jest też połączenie soczewicy/ciecierzycy i ryżu ). Soczewica, ciecierzyca i w ogóle nasiona strączkowe to doskonały składnik past do kanapek i różnego rodzaju smarowideł np. hummusu, pasta z ciecierzycy/soczewicy i suszonych pomidorów, vege smalczyk i inne. Ja tam się o białko nie boję i nie myślę o tym - bo nadmiar mi szkodzi.. w ogóle nadmiar białka szkodzi bo to obciąża nerki, doprowadza do zakwaszenia a w rezultacie wypłukuje wapń z organizmu a to grozi osteoporozą. Jeśli w Twojej diecie znajdują sie produkty pełnoziarniste, kasze, ryż, orzechy, nasiona strączkowe to nie musisz sie o to martwić Bardziej tutaj zadbałam o żelazo i witaminę b12Możesz jeszcze poczytać tutaj: http://www.wegetarianie.pl/mod-CMpro...-pageid-3.html http://mo-naturalnie.blogspot.com/20...kac-biaek.html i tutaj fajne broszurki ![]() http://zostanwege.pl/pobieranie?high...FcdTAxNDJrbyJd
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-26 o 09:29 |
|
|
|
|
#98 | |
|
Raróg
|
Dzień dobry
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() Przypomniałam sobie - aby uzyskać pełnowartościowe białko należy połączyć nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soja, soczewica), które są bogate w lizynę i tryptofan z produktami zbożowymi (chleb, kiełki pszenicy, ryż) lub kaszami (gryczana, jęczmienna, jaglana), bogatymi w metioninę np. zupa grochowa z chlebem, fasolka z kiełkami pszenicy, soczewica z ryżem, pasta z soczewicy/ciecierzycy z chlebem. Białko nie może być spożywane na zapas bo nie magazynuje się w organizmie człowieka - nie jest ono zamieniane ani na węglowodany ani na tłuszcze. Nadmiar białka jest rozkładany w wątrobie i wydalany przez nerki jako mocznik co staje się między innymi przyczyną nadmiernej pracy nerek a z moczem wydalane są składniki mineralne, m.in. wapń. Jeśli spożywamy za dużo białka narażamy się na powstanie i rozwój osteoporozy. Poza tym wapń, tracony z moczem, powoduje formowanie się kamieni nerkowych - no ale o tym napisałam Ci wcześniej Białko należy dostarczać codziennie na nowo i dbać o to, aby było ono pełnowartościowe. Dzień dobry
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-26 o 09:39 |
|
|
|
|
#100 |
|
mOLDerator
|
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, chyba nauczę się na pamięć, żby mieć argumenty, bo wkurzają mnie ludzie, którzy podnoszą przy stole głosy, że mięso TRZEBA jeść....
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz mi kiedyś rodzice mówili, że musze jeść mięso bo będę miała anemię... fakt mam niedobór żelaza ale to nie jest anemia bo wszystkie inne wyniki mam na 5A jeśli chodzi o te osoby, które Ci tak mówią to oni nic nie wiedzą.. poza tym jesteś dorosła, więc nikt nie będzie Ci mówił co masz jeść
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-26 o 10:01 |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie urósł mi
|
|
#103 |
|
mOLDerator
|
Ervisha- jajka uwielbiam
A co mówią? Np. moja szwagierka ostatnio powiedziała, że na wegetarianizm nie można przejść, że to trzeba od urodzenia.... Dodam, że to wykształcona, mądra kobieta. Załamało mnie to, taka głupia wypowiedź, że nie miałam argumentów.... Przyszły szwagier na grillu też ostatnio komentował, że żelazo to skąd, no skąd???? Odpowiedziałam- ja pier.... chyba tu oszaleję ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Tak, że masz płaską klatkę? |
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się ma genetycznie Poza tym jeśli masz podwyższony cholesterol powinnaś pić dwa razy dziennie (rano i wieczorem) napar z kłącza perzu i fiołka trójbarwnego Wiem na sobie, ze to obniża cholesterol, tylko takie ziółka po zaparzeniu muszą postać minimum 4 godziny by nabrały mocy Mówię Ci po miesiącu cholesterol będzie idealny ![]() Z tym wege to nie prawda...najczęściej jest tak, ze rodzice nie pozwalają dziecku być wege bo sie boją o niedobory... grunt to poczytać o wegetarianizmie aby wiedzieć jak się odżywiać Tylko żelazo dobrze wchłania sięw towarzystwie witaminy C (np. natka pietruszki, szczypiorek) a wchłanianie utrudnia wapń (przetwory mleczne) oraz błonnik Niestety Z przodu decha z tyłu decha Podejrzewam, ze to przez to że jestem miesięcznym wcześniakiem i mam za mało hormonu wzrostu ale mi hormonów nie można było brać
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-26 o 10:25 |
|
|
|
|
#105 | |
|
mOLDerator
|
Cytat:
Moja świętej pamięci przyjaciółka miała taki problem z brakiem biustu, maskowała to push-upami, nie było widać. Wiem jednak, że dręczyło to ją, ale nie wpłynęło na brak faceta czy posiadanie dziecka. Ogólnie była bardzo ładną kobietą. Więc głowa do góry- cycki to nie wszystko
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam na opakowaniu tych ziół jest napisane ile trzeba sypać tylko parz to razem w jednym kubeczku a fiołek to inaczej bratek - fiołka mogą nie mieć to wtedy spytaj o bratka ![]() Również była płaska? Ja też to maskuję ale bluzeczki nawet z lekkim dekoltem odpadają - muszą być takie standardowe bo jednak biust to atrybut kobiecości.. jaki by nie był ale by był. Nie wiem co się stało z Twoją przyjaciółką ale przykro mi z powodu tego, ze odeszła W bardzo młodym wieku?
|
|
#107 | |
|
Raróg
|
Mi cycki urosły trochę bardziej jeszcze odkąd zaczęłam ćwiczyć
|
|
|
#108 | |
|
mOLDerator
|
Cytat:
Zapisałam tego bratka, będę parzyła, muszę tylko pójść do zielarskiego. Moja przyjaciółka odeszła nagle, miała coś na zasadzie tętniaka, o którym nie wiedziała. Jeszcze o 19 rozmawiałyśmy przez tel., a po 20 nie żyła. Było to w 2013 r (paradoksalnie nie była w ogóle przesądna, a śmierć poniekąd przepowiedziała jej wróżka). Długo nie mogłam się po tym pozbierać, osierociła 2-letniego synka, miła 32 lata.
|
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
z cyckami to zawsze pod górę
ja jestem szczupła i jak mi urosły to żadnego stanika nie mogłam znaleźć ile to łez było wylanych jak przymierzałam i ciągle źle albo jak ludzie mi mówili, że na pewno nie mam takiego rozmiaru, a mnie wszystko wychodziło nie wiadomo co lepsze małe czy duże teraz stroju też sobie nie mogę znaleźć bo w większości to jak pancerniak się czuję także Ervisho wszystko ma swoje zalety, jak płaskość z tyłu ci przeszkadza to ćwicz akurat na to jest rada
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
BAN stały
|
Lepiej żeby kobieta miała np zgrabne nogi i ogólnie ładną figurę niż duży biust
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
wszelkie tętniaki to takie podstępne jest.. nie wiadomo kiedy i jak a dorwie.
|
|
|
|
#112 | |
|
Raróg
|
![]() Mój tato też miał tętniaka
|
|
|
#113 |
|
mOLDerator
|
No dokładnie, a najgorsze, że człowiek nawet nie wie, że ma.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jajka nie podwyższają cholesterolu.. one mają ten dobry cholesterol Co do ziół to bardzo ważne kup w zielarskim sypane luzem w paczuszkach po 50g. ŻADNE SASZETKI bo to nie zadziała. Jeśli będziesz piła sumiennie dwa razy dziennie to zadziała I teraz sobie zapisz jak parzyć (mama mi właśnie mówi jak by zadziałało bo to ona cześciej mi je parzy niż ja sobie) . Wysyp zawartość obu torebek, dokładnie wymieszaj i przesyp do słoika. Potem łyżkę stołową tej ziołowej mieszanki zalej szklanką zimnej wody i na małym ogniu doprowadź do wrzenia. Zioła mają delikatnie bulgotać - jak to mówi moja mama "mają tylko co dygać" Pogotuj z pół minuty.Następnie wyłącz palnik, kubek przykryj nakrywką i zostaw na minimum 4 godziny (może być dłużej ale krócej nie zadziała bo zioła muszą nabrać mocy). Przed wypiciem lekko podgrzewasz, dokładnie odcedzasz przez sitko (trzeba też wycisnąć łyżeczką nar z "fusów") i wypijasz a "fusy" wyrzucasz Już po trzech tygodniach powinna być poprawa Jakie to smutne - aż się popłakałam i to na prawdę To musiał być dla Was i dla Jej rodziny ogromny szok ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-26 o 11:20 |
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Ervisha ma dużą wiedzę
![]()
|
|
|
|
#116 | |||
|
Zakorzenienie
|
JA nie mogę ćwiczyć
Cytat:
Cytat:
A Ty to pewnie biust masz genetycznieCytat:
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-26 o 11:19 |
|
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
No zawsze jakiś biust ma Ervishka, a co z Twoimi nogami nie tak?
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Heru idź jeszcze spać na godzinke-dwie dzieciątka potrzebują snu |
|
|
|
#120 | |
|
mOLDerator
|
Cytat:
O tak, to fakt. Dziękuję Ervisha za priv, wydrukowałam wszystko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

nie urósł mi
Z przodu decha z tyłu decha
W bardzo młodym wieku?
To musiał być dla Was i dla Jej rodziny ogromny szok