![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Staramy się o drugie dziecko
Czyli jest lepiej jesli karmi sie butelka bo dziecko lepiej w nocy spi? Pytam bo nie mam doświadczenia z karmieniem piersią. Mialam za Male brodawki i na poczatku znikome ilości pokarmu a po dwóch tygodniach syn zaczął dostawać okropne kolki i bezdechy i po próbach karmienia zrezygnowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Raz jak miał okolo miesiąca przestał oddychać na tak dlugo ze zrobil sie siny i zaczął sie trząść. Myslalam ze umiera na moich rękach. Jak zaczął oddychać po tym jak zaczelam wymuszać na min reakcje oddechu ktora dla mnie byla wiecznością poplakalam sie a mąż razem ze mna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas tylko na początku był problem z karmieniem, Raduś nie mógł złapać mojej piersi, pociągną parę łyków i od razu krzyk, wyginanie. Po miesiącu takiego karmienia dostał przepukliny i powiedziałam dość, ja się męczę i mam dola że nie potrafię nakarmić dziecka, on się męczy bo wiadomo nie najada się. I po operacji bo miał ją zaraz po miesiącu życia podałam mu butelkę. Od tamtej pory zero problemów z brzuszkiem, no chyba że teraz czasami coś zje to ma wzdęcia no ale to jest normalne i u dorosłych ![]() Tak jak teraz na niego patrze, to on chyba od małego taki po prostu leniuszek jest do tej pory woli jeść z butelki niż łyżeczką, no ale nie ma zmiłuj nie może jeść tylko kaszek więc wmuszam w niego wszystko co mi tylko przyjdzie do głowy a co oczywiście on może jeść ![]() Groszekpat współczuje takiego przeżycia. Moja siostrzenica raz w wieku 2 lat, po otrzymaniu leku na kaszel dostała wstrząsu hipoalergicznego, dostała drgawek i przestała oddychać gdyby nie szwagier pewnie by już jej z nami nie było. Kto by pomyślał że lek który dziecko bierze już od dłuższego czasu może aż takie szkody wyrządzić.
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Mój syn tez mial przepuklinę od płaczu przez kolki. Znikla sama jak miał 1.5 roku. Na dodatek chyba jest allergikiem bo ciągle kaszle i pociąga nosem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam szczęście w nieszczęściu, że przepuklina wyszła Radkowi akurat na wizycie kontrolnej u lekarza. Ona jak to zobaczyła to od razu wysłała nas na badania do szpitala tam nam wyznaczyli od razu termin operacji na za tydzień i po problemie. Radek był jeszcze malutki i przeszedł to wszystko bez żadnego problemu.
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Coś dzisiaj zamarł nasz wątek
![]() ![]()
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Nie zamarł.
Ja melduję, że byłam u chirurga stomatologa na wyrwaniu ósemki. Wróciłam z bolącą paszczą i pięcioma szwami;-( Moja córcia jest chwilowo u teściowej, żeby mamusia się trochę zregenerowała. Edytowane przez NeverKnow Czas edycji: 2015-06-26 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję. Samej by mi się wybrać do dentysty na leczenie ale jakoś nie mam zapału ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny można Malo utyć w ciąży nie jedząc slodyczy i trzymając sie zdrowej diety korzystnej dla dziecka? W poprzedniej ciąży przytyłam 18 kilo. Jestem bardzo niska i to bylo za dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście pusto tu dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja nadaje z lozka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
to ja chyba też dołączę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Kurna ale wątek się rozkręcił
![]() ![]() Groszek ja w ciąży tez przytyłam 18 kilo ale jadłam wszystko jak leci... Dopiero teraz po 15 miesiącach pozbyłam się wszystkiego. U mnie urwanie głowy z Hanka, której wychodzą wszystkie trójki na raz i jeszcze te przygotowania do ślubu... ![]() Tak czytam was i widzę, ze dużo z was miało jakieś przeboje w ciąży. Moja Hanna kompletnie nieplanowana ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc. ![]()
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas jak na złość pewnie ten cykl odpadnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
a co Wy na to by w pierwszym poście zrobić kalendarz?
![]() ![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie miałam to zaproponować ![]() Podajcie swoje dane to zrobię kalendarz ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Groszek mozna Ja przytylam 10 kg ale nie jadlam slodyczy,fastfoodow,chips ow,napoi gazowanych i tego typu.Jak ciaza jest ok to mozna cwiczyc.Ja niestety nie moglam.Trzymam kciuki za starajace,ja najpierw poszukam pracy.Mala jest Juz duza.
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
ja w ciąży z synkiem jadłam wszystko co przede mną nie uciekało a jak szłam rodzić to miałam +8kg
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Pomyłka :P
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Pomyłka z?
![]() |
#82 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
hej! Kojarze Cie z watku wrzesn-paz, bo troche Was podczytywalam ![]() Tez chcialam taka roznice wieku, ale nie wyszlo, wiec teraz to juz bym chciala byle szybciej! I tez mam parcie na corke (ogrooooomne!!!), ale czuje przez skore kolejnego siusiaka ![]() Cytat:
To moje dane do listy: Ania 27 lat, synek Kacper 3,5 roku, starania od jesieni 2015 ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ja schudlam w ciazy najpierw 4 kg, a potem przytylam 12 kg. Naprawde da sie nie przytyc strasznie wiele, wiadomo, ze tryb zycia, sposob jedzenia i geny duzo robia! Ale spoko, dzieci nie pozwola nam odpoczywac w ciazy, to pewnie uda sie nie przytyc wiele ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Zacytowałam jedną dziewczynę i odpisałam, dopiero później zaczaiłam że ona pisała na pierwszej stronie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Dziewczyny popatrzcie na pierwszą stronę i podpowiedzcie kogo dopisać i dajcie jeszcze dane do uzupełnienia, co znalazłam to uzupełniłam ale dawno nie robiłam pierwszej takiej strony i dopiero się uczę wykażcie trochę zrozumienia ![]() ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Aska,lat 31 (prawie)-Mama Natalii 2,5.Starania od listopada (?)
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Macie jeszcze jakiś pomysł co tam dopisać na tej pierwszej stronie?
Mały mi akurat zasną to korzystam z chwili wolnego czasu ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Kasia 28lat
![]() ![]() oby udane w pierwszym cyklu ![]() tak, udzielałam się na wątku wrześniowo/październikowym ![]() a mam takie pytanie, czy któraś z Was prowadzi obserwację cyklu?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-06-27 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prowadzę, jestem w pierwszym cyklu obserwacji ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja ponad rok już prowadzę obserwacje i dzięki temu wiem, że mam późną owu bo w 19dc
![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja była przedwczoraj, potwierdzona testami owulacyjnymi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Ja prowadzilam obserwacje cyklu przed pierwsza ciaza, ale teraz mam dluzsze cykle, wiec od nowa musze ogarnac temat.
A dlugo sie staralyscie o pierwszego malucha? Nam to troche zajelo, z Kacprem 8 mcy, potem z druga ciaza 5 mcy, mam nadzieje, ze tym razem bedzie szybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.