Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-26, 09:01   #301
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Wrzucam linki do allegro, które mam zapisane i będę z nich po części zamawiać

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34229391

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16564691

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 09:06   #302
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Wybór wszystkiego przy pierwszym dziecku jest trudny a potem to już z górki

Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko

Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
To chyba prawda. Koleżanka w pracy ma 3 dzieci. Swego czasu rozmawiałyśmy o kąpielach. Powiedziała, że przy ostatnim nawet wanienki nie używała, tylko myła malucha w misce w brodziku.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie będę miała CÓRECZKĘ
Jest wszystko ok, jest duża -19cm i 398g a to początek 21tygodnia - przy wydruku z usg przy większości wymiarów pisze ok 6dni starsza niż z om ale u mnie to po prostu niemożliwe,lekarz też mówi że trzymamy się jednego terminu i tego nie zmieniamy Moje wyniki też ok jak na ciążę, szyjka,łożysko ok. Ale chorobowe mam,już byłam w pracy się pożegnać
Gratulacje
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 09:08   #303
cynamon_
Zakorzenienie

Limonka, to ja dokładnie tak samo będę robić jak Twoja znajoma, mi chyba nawet taka wanienka by się nie zmiescila do brodzika
Stary 2015-06-26, 09:13   #304
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja się coraz bardziej przekonuję do używanego wózka. Kilkoro moich znajomych kupiło używany w dobrym stanie. Obawiam się tylko tego, że jak kupię i coś się popsuje, to nie ma na to gwarancji tak jak przy nowym... Sama już nie wiem...
Dlatego ja oglądam używane, ale tylko na gwarancji. Najczęściej jest ona jeszcze na rok. I widzę, że po około roku mamy zmieniają wózki na inne, więc chyba faktycznie nie ma co kupować całkiem nowego.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
poznanianka1990, może uda się upolować taki krótko używany? Jest taka szansa, mój znajomy kupił wózek używany chyba przez pół roku Tylko to trzeba wytrwale polować i szybko się decydować, bo takie wózki schodzą błyskawicznie
Wczoraj właśnie o tym pisałam. Trafiłam nawet na takie, w których spacerówka była jeszcze we folii.
Stary 2015-06-26, 09:29   #305
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie taką samą

U mnie wczoraj to była taka dyskoteka w brzuchu, że aż się wystraszyłam czy to tak ma być
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 09:35   #306
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Rozważałam zakup każdego z nich. Jeszcze dochodził Jedo Fyn i Baby Design Lupo Comfort. Jedo Fyn odpadł, bo jest spory po złożeniu, natomiast Baby Design nie ma gondoli o funkcji kołyski. Riko Nano ma podobno bardzo krótkie oparcie spacerówki, jeśli dobrze pamiętam z forów. Mamy pisały, że dzieci szybko wyrastają ze spacerówki z tego powodu. O Adamexie też naczytałam się trochę niepochlebnych opinii. Teraz sobie nie przypomnę, co to było, ale na pewno coś poważnego, skoro zrezygnowałam z mojego faworyta (był na 1 miejscu obok Bebetto Silvia). Wózki wybierałam, zanim w ogóle zaszłam w ciąże, więc mój wybór jest poprzedzony wielogodzinnym siedzeniem na forach Najpierw padło na 100 % na Silvię, jednak ten niedopracowany koszyk jest na minus. Kuferek byłby idealny, gdyby otwierał się cały, a nie tylko do połowy. No i na żywo porównałam oba wózki. Silvia w spacerówce ma 4 poziomy rozkładania oparcia, Flavio 3, ale wystarczające. No i Flavio ma ciut lepszą gondolkę. Posiada wiatrochron (nie wiem jak to nazwać), który można postawić i maleństwu nic nie zawieje. Nie byłoby to dla mnie ważne, gdybym rodziła o innej porze roku. Wiadomo, że godnolki używa się bardzo krótko. Jednak jesień jest wietrzna, zimną, itd, więc ochrona przed wiatrem musi być Na forach bardzo polecany był też CAMARELO CARRERA.
Dzięki za ten opis ten adamex chyba faktycznie odpadnie w przedbiegach, bo nawet koleżanka, która kupowała ostatnio wózek mówiła, że jej mąż przy oglądaniu coś tam popsuł z ramą. Ten camarelo też fajny. Pewnie i tak wszystko się zweryfikuje jak pojedziemy oglądać na żywo te wózki

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a teraz wiadomość dnia,wczoraj wieczorem widzialam pierwsze kopniaczki naszego maleństwa!!!!!:love : czyli jednak to co czułam to nie jelita tylko dzidziuś,coś pięknego,lekarz mi ost wspiminał o łożysku z przodu pewnie dlatego takie minimalne ruchy czuję,jak będę na wizycie muszę się upewnić

Życzę wam miłego dnia a ja lecę się szykować na pazurki,pa kochane
To jest piękny widok też wczoraj widziałam jak moje maleństwo szaleje
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 09:50   #307
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dzięki za ten opis ten adamex chyba faktycznie odpadnie w przedbiegach, bo nawet koleżanka, która kupowała ostatnio wózek mówiła, że jej mąż przy oglądaniu coś tam popsuł z ramą. Ten camarelo też fajny. Pewnie i tak wszystko się zweryfikuje jak pojedziemy oglądać na żywo te wózki

To jest piękny widok też wczoraj widziałam jak moje maleństwo szaleje
Ja tego adamexa zobaczyłam w sklepie. Bardzo mi się spodobał, a sprzedawca był wniebowzięty, gdy o nim mówił. Ale zawsze muszę poczytać o tym, co planuję kupić. Musiałabym na nowo poczytać fora, by znaleźć te wady. To był naprawdę mój faworyt i przez długi czas stawiałam na niego.

Znalazłam! Fatalny kontakt z firmą po zakupie, np. reklamacje, pytania, itd. http://f.kafeteria.pl/temat/f10/woze...inie-p_5864706
1 dziewczyna pisała o pleśni w gondoli. Ja patrzę też na kontakt ze sklepem, bo nigdy nie wiemy, kiedy coś nam się we wózku popsuje.

Fajne są te widoczki. Podczas 1 prenatalnego widziałam brykającego malucha. Byłam zdziwiona, że on tak szaleje, a ja nic nie czuję Chyba 13 lipca mam 2 usg genetyczne. Ciekawe, co tym razem zobaczę

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-06-26 o 10:42
Stary 2015-06-26, 09:53   #308
verumka
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku ja chwilowo odcięta od świata, siedzę od wtorku w Warszawie i ciężko pracuję ;-) stąd moje milczenie dłuższe ;-) u mnie już półmetek, 20 tydzień

verumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 10:28   #309
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez verumka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku ja chwilowo odcięta od świata, siedzę od wtorku w Warszawie i ciężko pracuję ;-) stąd moje milczenie dłuższe ;-) u mnie już półmetek, 20 tydzień
Widzę, że nie tylko ja jestem zabiegana Dziś mam panieński koleżanki. Już nastraszyłam laski, że po moim panieńskim 4 laski są w ciąży ze zbliżonymi terminami porodu:P Przyszły pan młody jest przerażony A jutro spotkanie po iluś latach z medyka. Tak więc będzie się działo Mąż za tydzień idzie na kawalerski. Dokładniej jedzie. Ekipa wyjeżdża do Ostravy na weekend. 11 lipca wesele. Ostatnie chwile, by poszaleć przed porodem.
Stary 2015-06-26, 10:45   #310
Sundance75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a teraz wiadomość dnia,wczoraj wieczorem widzialam pierwsze kopniaczki naszego maleństwa!!!!!:love : czyli jednak to co czułam to nie jelita tylko dzidziuś,coś pięknego,lekarz mi ost wspiminał o łożysku z przodu pewnie dlatego takie minimalne ruchy czuję,jak będę na wizycie muszę się upewnić
Kochana, nie masz się co martwić minimalnymi ruchami, też mam łożysko na przedniej ścianie i mało nie zgłupiałam z nerwów, że nie czuję ruchów. Jednak na usg synek wywijał nóżkami, jakby jeździł na rowerze a ja nie czułam kompletnie nic! Wtedy lekarz uspokoił, że z łożyskiem na przedniej ścianie musimy dłużej czekać na konkretne sygnały i będą one słabsze. Teraz czuję po kilka razy na dzień takie wibracje, ja to określam "mruczenie kota"
Więc zapewne wszystko jest ok, a kolejna wizyta tylko to potwierdzi.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Ostatnie chwile, by poszaleć przed porodem.
Dokładnie! Parę dni temu doszłam do wniosku, że wykorzystam to lato na maxa
Sundance75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 11:02   #311
201604151126
Konto usunięte

Ja już po wizycie z małym ok. a u mnie dr. dopatrzył się jakiejś wydzieliny i dał mi Nastatyne chociaż nic mnie nie swędzi ani nic nie czuję i badanie glukozy nie wiem jak się to robi chyba wlewa do wody muszę poczytać bo nie wiem a położna robiła dziś za recepcjonistkę i nie dopytałam. Srebrna smuga dzięki za linki przydadzą się bo większość kupię przez neta chociaż pojechała bym na te wyprzedaże do smyka i 5-10-15 bo jeszcze nic nie kupiłam ani jednej rzeczy.

Dziewczyny wasze brzuszki takie małe mi się wydają, ja mam chyba za duży jeszcze się objadam jak nigdy dziś się ważyłam u lekarza 65,5 wydaje mi się że co 2,3 tygodnie kilo to nie za dużo, a Wy takie zgrabne i chude.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:32   #312
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie z małym ok. a u mnie dr. dopatrzył się jakiejś wydzieliny i dał mi Nastatyne chociaż nic mnie nie swędzi ani nic nie czuję i badanie glukozy nie wiem jak się to robi chyba wlewa do wody muszę poczytać bo nie wiem a położna robiła dziś za recepcjonistkę i nie dopytałam. Srebrna smuga dzięki za linki przydadzą się bo większość kupię przez neta chociaż pojechała bym na te wyprzedaże do smyka i 5-10-15 bo jeszcze nic nie kupiłam ani jednej rzeczy.

Dziewczyny wasze brzuszki takie małe mi się wydają, ja mam chyba za duży jeszcze się objadam jak nigdy dziś się ważyłam u lekarza 65,5 wydaje mi się że co 2,3 tygodnie kilo to nie za dużo, a Wy takie zgrabne i chude.

Też to brałam...Dobrze, że z maluszkiem jest w porządku I nie ma sprawy, zawsze można kupić trochę rzeczy w sklepie stacjonarnym a trochę przez neta Też muszę poczytać jak z tą glukozą bo na razie wiem tylko tyle, że muszę ją kupić w aptece

Magda nie martw się wagą na razie, potem wszystkie będziemy się odchudzać i wspierać

Wróciłam z zakupów, leczo dzisiaj robię. Trzeba korzystać z sezonowych warzyw i owoców

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-26, 12:34   #313
fasterka90
Zadomowienie

Jakie rozmiary kombinezonow, spiworkow oglądacie? doświadczone mamusie,coś podpowiecie?
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:50   #314
cynamon_
Zakorzenienie

Jestem po wizycie wszystko jest dobrze, małej siurak nie urósł więc uff jestem happy była głową do dołu i wytykała nam jęzorka mialam ktg robione i jest ok, a na następnej wizycie glukoza aaaaa umre chyba tam, zdjecia nie udało sie ładnego wychwycic, więc nie wstawiam

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A i waży prawie 400 g
Stary 2015-06-26, 12:50   #315
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość

Super, że z maleństwem wszystko ok

Moje dziecię mnie tak wczoraj wieczorem jak leżałam w łóżku łaskotało, że aż poskoczyłam

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:51   #316
dzikasliwka
Rozeznanie

Dziewczyny z tą glukozą to jest tak, że kupujecie w zależności jak Wam zlecił lekarz albo 50 g albo 75 g glukozy. Trzeba koniecznie być na czczo. W labo pobierają Wam krew z żyły i sprawdzają na glukometrze tak na szybko jaki jest poziom cukru, po to by sprawdzić czy w ogóle można podać glukozę. Jak jest okej, to pijecie Pani Wam rozpuści w kubeczku i w ciągu 5 minut trzeba to wypić. Potem równiutka godzina od wypicia jest pobranie, a potem po kolejnej godzinie kolejne. Wiem, że niektórzy lekarze zlecają tylko jedno pobranie po dwóch godzinach, co według mnie jest trochę bez sensu, bo wtedy już nie wyjdzie krzywa A tak to musi odpowiednio wzrosnąć (norma do 180) a potem odpowiednio spaść (poniżej 150) i wtedy wychodzi krzywa

Dobrze jest zabrać ze sobą książkę czy jakąś gazetę, bo się siedzi na dupce i nie można się ruszać, bo ruch spala cukier i wynik może się zaburzyć. Ja piłam dużymi łykami, żeby było szybciej.
Stary 2015-06-26, 12:57   #317
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Super, że z maleństwem wszystko ok

Moje dziecię mnie tak wczoraj wieczorem jak leżałam w łóżku łaskotało, że aż poskoczyłam
Ja tak miałam wczoraj ;-) generalnie czuję ruchy rzadko, ale jak już poczuję to aż za dobrze ;-)

verumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 13:01   #318
cynamon_
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze łowy sukieneczka i spodnie trochę większe, będą na później
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1435316482748.jpg (131,4 KB, 29 załadowań)
Stary 2015-06-26, 13:02   #319
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie rozmiary kombinezonow, spiworkow oglądacie? doświadczone mamusie,coś podpowiecie?
Też chętnie się dowiem. Teraz wszyscy mi doradzają żeby kupować od razu ciuszki na 62cm i darować sobie na 56, tylko co będzie jak Mała urodzi się 53-54cm? no sama nie wiem...Kombinezon myślałam kupić polarowy na wyjście do szpitala taki na 62cm a drugi zimowy większy trochę.

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie wszystko jest dobrze, małej siurak nie urósł więc uff jestem happy była głową do dołu i wytykała nam jęzorka mialam ktg robione i jest ok, a na następnej wizycie glukoza aaaaa umre chyba tam, zdjecia nie udało sie ładnego wychwycic, więc nie wstawiam

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A i waży prawie 400 g
No to super, kawał dziewczyny

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tą glukozą to jest tak, że kupujecie w zależności jak Wam zlecił lekarz albo 50 g albo 75 g glukozy. Trzeba koniecznie być na czczo. W labo pobierają Wam krew z żyły i sprawdzają na glukometrze tak na szybko jaki jest poziom cukru, po to by sprawdzić czy w ogóle można podać glukozę. Jak jest okej, to pijecie Pani Wam rozpuści w kubeczku i w ciągu 5 minut trzeba to wypić. Potem równiutka godzina od wypicia jest pobranie, a potem po kolejnej godzinie kolejne. Wiem, że niektórzy lekarze zlecają tylko jedno pobranie po dwóch godzinach, co według mnie jest trochę bez sensu, bo wtedy już nie wyjdzie krzywa A tak to musi odpowiednio wzrosnąć (norma do 180) a potem odpowiednio spaść (poniżej 150) i wtedy wychodzi krzywa

Dobrze jest zabrać ze sobą książkę czy jakąś gazetę, bo się siedzi na dupce i nie można się ruszać, bo ruch spala cukier i wynik może się zaburzyć. Ja piłam dużymi łykami, żeby było szybciej.
Buuuu ja nie chcę

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-26, 13:05   #320
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga ja dokładnie tak samo, kombinezon polarowy na początek rozm 62 a potem kupie większy i grubszy w miarę potrzeby, ale to juz jak się urodzi
Stary 2015-06-26, 13:06   #321
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość

Wróciłam z zakupów, leczo dzisiaj robię. Trzeba korzystać z sezonowych warzyw i owoców
Kusicie ostatnio tym leczo ja czekam aż trochę papryka stanieje to będę robić często u mnie dziś strogonow

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość

A i waży prawie 400 g
Dobrze, że wszystko w porządku i jaka już duża

Ja już wysprzątałam mieszkanie, zrobiłam pranie i idę zaraz dokończyć obiad. Później muszę podjechać do gina po L4 i może gdzieś z mężem pojedziemy rozejrzeć się za szafą do pokoju maluszka.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 13:27   #322
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Gratuluję udanych wizyt. Na moją czekam 5 tyg i mnie szlag trafia bo w głowie różne mysli jak zawsze. Tzn co do ruchów. 3 dni temu czułam fajne pukanie przez cały dzień a do teraz cisza...
Cynamon to ty nie czułas ruchów do tej pory? czy Cię z kimś pomyliłam? I jak to ty to czujesz już je?

A czy Was bolą piersi? Bo mnie np od początku ciąży jak wyjdę np na dwór i mi zimno się zrobi, nawet lekko, to cyce mnie tak pieką tzn sutki, no czasami jakby żywcem się paliły..

I jak mi się spać nie chciało od początku tak teraz mnie muli codziennie 2 razy po pół godziny ale jak się nie położę to przechodzi i funkcjonuję

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 13:37   #323
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt. Na moją czekam 5 tyg i mnie szlag trafia bo w głowie różne mysli jak zawsze. Tzn co do ruchów. 3 dni temu czułam fajne pukanie przez cały dzień a do teraz cisza...
Cynamon to ty nie czułas ruchów do tej pory? czy Cię z kimś pomyliłam? I jak to ty to czujesz już je?

A czy Was bolą piersi? Bo mnie np od początku ciąży jak wyjdę np na dwór i mi zimno się zrobi, nawet lekko, to cyce mnie tak pieką tzn sutki, no czasami jakby żywcem się paliły..

I jak mi się spać nie chciało od początku tak teraz mnie muli codziennie 2 razy po pół godziny ale jak się nie położę to przechodzi i funkcjonuję
Nie, pomylilas mnie z kimś jesli chodzi o te ruchy
Mnie bola piersi od samego początku, ale juz się przyzwyczaiłam do tego
Stary 2015-06-26, 13:39   #324
fasterka90
Zadomowienie

cynamon aż zaglądałam na pierwszą stronę na kiedy masz termin że Twoja córa też taka duża jak i moja ale widzę podobne terminy mamy

dzikasliwka a wiesz może czy tą glukozę możemy już w domu sobie rozpuścić? Ja mam laboratorium dosłownie 2minuty od domu.
Tez juz teraz dostałam skierowanie na tą krzywą, powtórzenie toxo,morfologia i mocz. I dał mi normalnie skierowanie,a do tej pory tylko mi pisał na kartce i normalnie płaciłam za badania. Nie policzył mi też za 4d bo stwierdził że za dużo zapłacę -wczoraj mi dopiero cytologie zrobił.
A,następna moja wizyta 22.07
Stary 2015-06-26, 13:45   #325
poznanianka1990
Zakorzenienie

cynamon, super, że z maleńką wszystko dobrze Rośnie jak na drożdżach A ciuszki śliczne

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-26, 13:58   #326
cynamon_
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczynki
Stary 2015-06-26, 13:58   #327
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
cynamon aż zaglądałam na pierwszą stronę na kiedy masz termin że Twoja córa też taka duża jak i moja ale widzę podobne terminy mamy

dzikasliwka a wiesz może czy tą glukozę możemy już w domu sobie rozpuścić? Ja mam laboratorium dosłownie 2minuty od domu.
Tez juz teraz dostałam skierowanie na tą krzywą, powtórzenie toxo,morfologia i mocz. I dał mi normalnie skierowanie,a do tej pory tylko mi pisał na kartce i normalnie płaciłam za badania. Nie policzył mi też za 4d bo stwierdził że za dużo zapłacę -wczoraj mi dopiero cytologie zrobił.
A,następna moja wizyta 22.07
Nie ma takiej potrzeby. To trzeba lekko ciepłą wodą zalać. Pani Ci zrobi
Stary 2015-06-26, 14:31   #328
tylkokasia
Moderator

Tak podczytuję i widzę że macie badaną szyjkę, glukozę itp.
Tu w Irlandii przez całą ciąże nie ma ani jednego badania ginekologicznego. Glukoza tylko jak w rodzinie była cukrzyca.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:39   #329
fasterka90
Zadomowienie

Ja to sama nie wiem gdzie ta moja córa się chowa jak czasami patrzę na mój brzuch. Ok,może nie jest już całkiem płaski ale nie wygląda na 21tydzien skrawający 400g dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150626_143416.jpg (134,7 KB, 47 załadowań)
Stary 2015-06-26, 14:46   #330
poznanianka1990
Zakorzenienie

fasterka90, Rzeczywiście mały jak na 21 tc Śliczny

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości