Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-26, 14:28   #601
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
super,gratki

Wczoraj wieczorem moje dziecię poczułam dosłownie wszędzie na raz-nie wiem co ona tam robi.Brzuch mi się wyginał we wszystkie strony na raz i podskakiwałam razem z nią. Jakieś szatańskie opętanie,mówię wam

pomierzyłam sie z ciekawości

bebzun 102 cm (ale obniżony już i Młodą nisko czuje,nie wiem czy to normalne TERAZ JUŻ)

doopa (biodra) 102 cm ( w życiu tyle nie miałąm,choć tego jakimś cudem nie widać i łażę w swoich normalnych portkach

na wagę nie wlize bo się boję

ile macie cm aktualnie w brzuchach i biodrach? ;>

Bioder nie mierze a brzuch 94cm
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:31   #602
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
nas by nie było stać na kredyt gdyby nie fakt,że na wkład własny dała nam teściowa.
Dokładnie. W Nl znajomy zarabiał 2,5tys e. miesięcznie i babę z dzieckiem miał na utrzymaniu. Miał stały kontrakt i wziął kredyt.My zawsze bylismy za bogaci na mieszkanie z gminy, a za biedni na kredyt. Chociaz tz mało nie zarabiał .

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Brzuch mam 94 a biodra 90-91.
To w ogóle możliwe?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Ale ja nie mam kredytu tylko się zastanawiam, kto by mi udzielił z taką ratą, żeby 1300-1400 zł obejmowało ratę z odsetkami, czynsz i rachunki

Ja myslalam nad mieszkaniem bez czynszowym. W PKO babka mi mowiła, że miesięczna rrata kredytu to 1800zl.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:32   #603
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

pomierzyłam sie z

Kochana ja mam 111 w brzucu i 109 w biodrach

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:36   #604
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dokładnie. W Nl znajomy zarabiał 2,5tys e. miesięcznie i babę z dzieckiem miał na utrzymaniu. Miał stały kontrakt i wziął kredyt.My zawsze bylismy za bogaci na mieszkanie z gminy, a za biedni na kredyt. Chociaz tz mało nie zarabiał .

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Ja myslalam nad mieszkaniem bez czynszowym. W PKO babka mi mowiła, że miesięczna rrata kredytu to 1800zl.
No więc właśnie. Bardziej się opłaca mi wynajmować jednak i dla mnie to nie to samo.

Jejuuu chcę pierogów z jagodami!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:43   #605
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
. Dla mnie to nie to samo, bo za mieszkanie jak płacę 1300-1400, to gdzie ja taką ratę znajdę (i w tym już czynsz i rachunki?) Nigdzie no i tż jeszcze zdolności kredytowej nie ma. Zresztą my tacy...niemiastowi

Taaa oczywiście, tylko karmienie, usypianie, spacery, pranie i gotowanie. Nawet głowy nie umyjesz
Trzeba się w suchy szampon zaopatrzyć

Nas różnica w wynajmowanym mieszkaniu, a w naszym na kredyt wynosi około 300 zł więc wydaje mi się, że nie dużo. Za wynajmowane płaciliśmy 1300 zł z czynszem i prądem, a teraz 1650 zł - kredyt + czynsz + prąd, gaz.
Najlepsze w tym całym kredycie jest to, że nasza córka będzie miała tyle lat ile my teraz jak przestaniemy go spłacać

Cytat:
super,gratki

Wczoraj wieczorem moje dziecię poczułam dosłownie wszędzie na raz-nie wiem co ona tam robi.Brzuch mi się wyginał we wszystkie strony na raz i podskakiwałam razem z nią. Jakieś szatańskie opętanie,mówię wam

bebzun 102 cm (ale obniżony już i Młodą nisko czuje,nie wiem czy to normalne TERAZ JUŻ)
doopa (biodra) 102 cm ( w życiu tyle nie miałąm,choć tego jakimś cudem nie widać i łażę w swoich normalnych portkach

Moja też czasami ma takie akcje

Ja mam koło 102-103 cm i moja mała też jest bardzo nizutko, czasami czuje delikatny ucisk na dole.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:52   #606
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Trzeba się w suchy szampon zaopatrzyć

Nas różnica w wynajmowanym mieszkaniu, a w naszym na kredyt wynosi około 300 zł więc wydaje mi się, że nie dużo. Za wynajmowane płaciliśmy 1300 zł z czynszem i prądem, a teraz 1650 zł - kredyt + czynsz + prąd, gaz.
Najlepsze w tym całym kredycie jest to, że nasza córka będzie miała tyle lat ile my teraz jak przestaniemy go spłacać

Moja też czasami ma takie akcje

Ja mam koło 102-103 cm i moja mała też jest bardzo nizutko, czasami czuje delikatny ucisk na dole.
Ja ją tak czuje nisko, gdy za dużo chodze. Wtedy to czuje ucisk nawet na kręgosłupie.
Stary 2015-06-26, 15:00   #607
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Kochana ja mam 111 w brzucu i 109 w biodrach
To ja jestem równa babka - brzuch równo z cyckami haha :-D
Brzuch mam 100 a biodra 98 cm... Ehhh masakra jak mały waleń
Stary 2015-06-26, 15:07   #608
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba się w suchy szampon zaopatrzyć :

Moja też czasami ma takie akcje :

Ja rozumiem, że różnica jest nieduża. Tylko że dla nas i 100 zł różnicę robi mega dużą. A 300 zł to dla nas spory pieniądz na tę chwilę.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:10   #609
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja rozumiem, że różnica jest nieduża. Tylko że dla nas i 100 zł różnicę robi mega dużą. A 300 zł to dla nas spory pieniądz na tę chwilę.

No, ja się nie dziwie.... I tak Was podziwiam.
Stary 2015-06-26, 15:12   #610
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
mi wystarczy już teraz świadomość,ze mięśnie mi poleciały,ż emoje ciało przez to nie jest już jędrne. ogólnie co raz bardziej czuję się flakiem,galaretką agrestową...budyniem śmietankowym drżącym z zimna
I nie wierzę żadnej kobicie-chyba że to celebrytka,którą stać na pana dr Szczyta-że ciało po ciąży i po porodzie nic się nie zmienia.
Też się czuję jak chodzący flak.
Ostatnio sobie chciałam napiąć mięśnie i pooglądać moje plecki w lustrze, najbardziej mi się podobały. Tak się chciałam pocieszyć odwracam się, napinam, a tam... fałdka

Cytat:
Ale ja nie mam kredytu tylko się zastanawiam, kto by mi udzielił z taką ratą, żeby 1300-1400 zł obejmowało ratę z odsetkami, czynsz i rachunki

No rozumiem, ale to musiałaby być aż taka duża rata? To chyba zależy jakie duże i drogie chcecie mieszkanie?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ok, rozstepy pojawily sie pod koniec ciazy no i sie z nimi pogodzilam. Piersi byly takie same jak zawsze, brzuch powiekszony, ale chyba nikt nie oczekuje, ze od razu wroci do poprzedniego rozmiaru, skory szczegolnie rozciagnietej nie mialam, stopy caly czas takie same, wlosy nie wypadaly, ale tez w ciazy nie byly piekne jak wszyscy mowili. A libido mialam bardzo wysokie, konca pologu doczekac sie nie moglam. Czulam sie nie pieknie, ale tak kobieco jak nigdy dotad. Odpoczynek, relaks, pozytywne wspomnienie porodu, wsparcie partnera i kp i naprawde czulamsie swietnie w moim niedoskonalym ciele. A wszystko z czasemwroci do normy, nie martw sie na zapas
No ale to nie możesz stwierdzić, że nic się nie zmieniło.
Ja nie mam dzieci, mówię na podstawie licznych artykułów typu "Jak zmienia się ciało po ciąży" - tam właśnie piszą, że często libido jest zerowe jeszcze przez pół roku czy dłużej, brzuch zwisa itp.
Stary 2015-06-26, 15:15   #611
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ostatnio sobie chciałam napiąć mięśnie i pooglądać moje plecki w lustrze, najbardziej mi się podobały. Tak się chciałam pocieszyć odwracam się, napinam, a tam... fałdka

No rozumiem, ale to musiałaby być aż taka duża rata? To chyba zależy jakie duże i drogie chcecie mieszkanie?

Ja nie mam dzieci, mówię na podstawie licznych artykułów typu "Jak zmienia się ciało po ciąży" - tam właśnie piszą, że często libido jest zerowe jeszcze przez pół roku czy dłużej, brzuch zwisa itp.
Moje libido jest na minusie od paru miesiecu. To może być gorzej?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:22   #612
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją tak czuje nisko, gdy za dużo chodze. Wtedy to czuje ucisk nawet na kręgosłupie.
Ja na kręgosłupie nie, ale jak dużo pochodzę to czuje jakby mi się w kość wbijała normalnie

Cytat:
Nie, no pewnie, że każdy ma inną sytuację - tym bardziej, że Wy macie perspektywę czegoś innego. My po prostu mieliśmy wybór albo kupić mieszkanie/budować dom albo dalej wynajmować albo mieszkać z rodzicami. Ostatnia opcja odpadła od razu więc lepiej wziąć kredy wcześniej jak są warunki niż później

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:25   #613
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
tak po boku ale już przeszło
to git
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:26   #614
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zmienilo sie do tego stopnia, zeby zawczasu sie dolowac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:31   #615
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
super,gratki

28 tydz 6 dni: biodra 104 a bebzun 103, waga 79kg.
Stary 2015-06-26, 15:33   #616
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz

Co do kredytów. W naszych okolicach mamy takie szczęście, że w stosunku do reszty kraju ceny mieszkań są niskie a zarobki wysokie. W moim mieście mieszkanie od 60 metrów można kupić za 140 tysięcy a działki budowlane w normalnej okolicy od 50 tysięcy (do nawet 100). Mój mąż ma plan i marzenie odłożyć na wkład własny i wziąć kredyt za który kupimy działkę i postawimy dom metodą kanadyjską, parterowy, bez żadnych bajerów, piwnic, nieduży. Koszty takich domów są bardzo niskie. Mnie trochę przeraża kredyt na całe życie. Na razie mieszkamy w maleńkim mieszkaniu po mojej babci, generalnie możemy w nim mieszkać ile chcemy płacąc jedynie czynsz, ale należy ono do mojej mamy, która chce je zachować "na wszelki wypadek" - czyli nie pozbywać się go, nie zamieniać na inne itp. Także możemy tu mieszkać ale nie możemy go sprzedać
Stary 2015-06-26, 15:38   #617
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
mi wystarczy już teraz świadomość,ze mięśnie mi poleciały,ż emoje ciało przez to nie jest już jędrne. ogólnie co raz bardziej czuję się flakiem,galaretką agrestową...budyniem śmietankowym drżącym z zimna
I nie wierzę żadnej kobicie-chyba że to celebrytka,którą stać na pana dr Szczyta-że ciało po ciąży i po porodzie nic się nie zmienia.
wiesz co zdarzaja sie wyjątki, moja szwgierka w ciaży przytyła 22 kg. była bardzo szczupła przed bo ważyła 48 kg. po ciaży zero rozstępów, płaski brzuch. zostało jej kilka kg ale to akurat z korzyscia bo była za chuda a teraz wyglada normalnie. ale z reguły tak jak piszesz trzeba sztabu dietetyków, trenerów i chirurga zeby wygladać jak top model po ciaży.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
u mnie podobnie, wieczrami czuje sie jak waleń i nie mam ochoty na nic a rano wstac nie moge bo mnie krocze boli
Stary 2015-06-26, 15:38   #618
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
wiesz co zdarzaja sie wyjątki, moja szwgierka w ciaży przytyła 22 kg. była bardzo szczupła przed bo ważyła 48 kg. po ciaży zero rozstępów, płaski brzuch. zostało jej kilka kg ale to akurat z korzyscia bo była za chuda a teraz wyglada normalnie. ale z reguły tak jak piszesz trzeba sztabu dietetyków, trenerów i chirurga zeby wygladać jak top model po ciaży.
Ja się ogólnie nie obawiam tego, że będzie trudno. Nie boję się diety, nie straszne mi treningi. Ja się boję tego, na co mogę nie mieć wpływu, np. zwisająca skóra. To co się będzie dało zrobić, zrobię bardzo chętnie
Stary 2015-06-26, 15:40   #619
dirtyblack
Raczkowanie

ja mam 94 cm w brzuchu od jakiegos czasu, a bioder nie mierze
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:47   #620
mysza007
Zakorzenienie

a ja w brzuchu mam 118 i nawet gin mowi ze sporo, ale ja cięzka kobitka jestem

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 15:52   #621
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się ogólnie nie obawiam tego, że będzie trudno. Nie boję się diety, nie straszne mi treningi. Ja się boję tego, na co mogę nie mieć wpływu, np. zwisająca skóra. To co się będzie dało zrobić, zrobię bardzo chętnie
ja tez mam zamiar wziać sie za siebie jak bedzie to mozliwe żeby pozbyc sie nadmiaru kg ale jak piszesz rozciagnięta skóra i rozstępy- na to nie ma diety a kosmetyki nie zdziałają za wiele i nie bardzo mamy na to wpływ. mimo smarowania piersi od samego poczatku juz pojawiaja sie rozstepy, a co bedzie jak zaczną wypełniac sie mlekiem
Stary 2015-06-26, 16:02   #622
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Po co mi dane, skoro ja takich osób nie znam po prostu a nas stać na wynajem, ale na kredyt już nie. Dla mnie to nie to samo, bo za mieszkanie jak płacę 1300-1400, to gdzie ja taką ratę znajdę (i w tym już czynsz i rachunki?) Nigdzie no i tż jeszcze zdolności kredytowej nie ma. Zresztą my tacy...niemiastowi
My też tyle płacimy za mieszkanie, rata kredytu wynosiłaby tyle samo albo mniej. Ale tak jak mówisz - my też średnio miastowi jesteśmy i serio sama nie wiem czy chcę kupować mieszkanie w mieście. A dopóki nie mamy 100% decyzji to kupować tylko dlatego, że wszyscy kupują i mają iluzję mieszkania na swoim uważam za bezsens.
Cytat:
Zwróć uwagę na to, że wyciagnełaś to z kontekstu. Pisałaś o hamercyce i innych krajach zachodnich, więc Ci napisałam z punktu widzenia jednego z nich.

A Polska? Kogo "stać" na kredyt?
Ja tylko mówię o statystykach, Ty mówisz o swoich znajomych. Więc to logiczne że się to "rozjeżdża".

Ja z kolei mam taki krąg znajomych że wszystkich albo stać na kredyt, albo na mieszkanie od razu (oczywiście nie młodych, tylko rodziców ). Ale wiem, że to nie jest norma i większość ludzi się boryka z brakiem zdolności.
Cytat:
Jak w tej piosence "mniej niż zero".

Opowiem Wam jak pojechałam na pobranie krwi. Stawiam się tam o 11:30, babka patrzy na skierowanie i mówi "ale proszę pani, to badanie musi być wykonane w ciągu 2 godzin od przebudzenia". Na co ja jej "ale ja godzinę temu wstałam" No to powiedziała że ok i krew pobrała haha
Stary 2015-06-26, 16:03   #623
grita
Rozeznanie

Cytat:

Widzę, że u nas na wątku jedo jest popularny

Ostatnio moja babcia mówiła mi, że teraz będę mieć rok wycięty z życia tylko dom i dziecko Jak jej zaczęłam mówić, że mam kumpele, z którymi się regularnie spotykam w zasadzie od urodzenia ich dzieci to nie mogła uwierzyć jak to

Mój TŻ sobie zaktualizował i strasznie się na niego wkurza. Wprawdzie wi-fi mu działa, ale jest wolny, zacina się itp.
Ja też nieraz słyszałam takie teksty Rzeczywiście trudniej jest wyjść z domu przy dziecku, ale bez przesady, to żaden problem.
Jedynie wyjście z mężem bywa już bardziej skomplikowane, bo dochodzą do opieki osoby trzecie, które nie zawsze są pod ręką albo nie zawsze chcą opiekować się młodzieżą

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Na szybko melduję: waga 1400 , maleństwo wredne po mamie i pokazuje wszystko co trzeba nie wtedy gdy się szuka. Synio jak nic . Już prawidłowe ułożenie, ale szyjka się skróciła :/. Odezwę się jak wrócę do domu.
Gratulacje!! Ale duże już te nasze dzieciaki

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Mnie interesuje szumis, ale one sa tak strasznie drogie ze kupie dopiero jak zajdzie potrzeba... Ile kosztował Twoj?
Fajne są te szumisie, ale mi też szkoda kasy jakoś. Szczególnie, że można ściągnąć w razie potrzeby darmową aplikację z tzw. białym szumem - white noise, która nadaje przeróżne dźwięki, poza szumem, też np. morze, las, wodospad
No i zawsze zostaje nieśmiertelna suszarka U nas czasem przy większych płaczach i niepokojach pomagał okap

Cytat:
Rozstępy zwisajace piersi i brzuch rozciągnięta skóra wielkie stopy brak libido wypadające wlosy itp itd
Byłaś tydzień po porodzie taka piękna jak przed ciążą? Chcesz powiedzieć ze NIC się nie zmieniło? Na pewno może być i tak ale jednak wiele kobiet widzi w swoim ciele ogromne zmiany...

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Zmienia się, zmienia. Nie da się ukryć, ciąża to nie przelewki Ale większość zmian, które zaraz po porodzie wydają się nam wielkie i trudne do udźwignięcia, z czasem powoli wracają do stanu przed. Wiadomo, brzuch cały usiany rozstępami, nawet jak one zbledną, nie będzie już taki sam. Ale skóra zazwyczaj pomału wraca do normy, stopy też zazwyczaj wracają do swojego rozmiaru.
Włosy rzeczywiście mi ogromnie leciały, ale ciąża im służyła i w ogóle mi nie wypadały. Potem nadrobiły normę tak, że miałam zakola Ale z czasem odrosły, wróciły do formy.
A libido rzeczywiście mi spadło, ale duże znaczenie miało też po prostu zmęczenie fizyczne. Jak się nie dosypia, to seks zawsze przegra z przyłożeniem głowy do poduszki Przynajmniej u mnie Ale to też z czasem wraca do normy
I z ręką na sercu mogę powiedzieć, że np 3-4 tygodnie po porodzie wyglądałam lepiej niż pół roku później. Taki psikus

Cytat:
super,gratki

Mój wczoraj i dzisiaj też takie hołubce wycina, że nie mogę sobie pozycji znaleźć
Bałam się mierzyć, ale cóż 31 tc: w brzuchu 105, biodra 102

Cytat:
Haha To już może być tylko lepiej
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 16:07   #624
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

To wróciłam do domu...
Dziękuję za gratki . Szyjka się skróciła i mam leżeć, a jak leżeć to podkładać żeby miednica była wyżej by dziecko nie napierało na szyjkę bo jest ryzyko, że urodzi się wcześniej. Na szczęście jeszcze pessar mnie omija zobaczymy przy następnej wizycie. Dzieciak nisko osadzony :/.

agu23gda
Ty się ciesz, że to gołębie a nie ludzie! Obojętnie o której godzinie pojadę do mamy to słyszę jak się ktoś bzyka za ścianą! Babka tak krzyczy, że nie wiem. Ma 23 lata i 2 letnie dziecko, ciągle tam widzę innych facetów... Sąsiedzi już nie wyrabiają, ciągle skargi składają. Moja mama kupiła sobie zatyczki do uszu. Weź no jesz śniadanie a tu ktoś tak się za ścianą bzyka, idziesz obiad zjeść to samo. W nocy nawet w kuchni papierosa nie zapalisz w spokoju... (mój tata pali).

czarownica_tea
Powodzenia z remontem!

grita
Położna chwaliła Lubartów i właśnie Świdnik.

truskafffka91
Część rzeczy dostanę od siostry ciotecznej, nawet łóżeczko. Umówię się z nią w przyszłym tyg i potem sobie dokupię to, czego mi brak .

Nie mogę znaleźć kto pisał, że fajnie mi, że w domku mieszkam bo ogródek itd. No tak pięknie nie jest:P Mój kawałeczek ogródka to jest wybieg dla mojego psa :P jeszcze chcę kawałek na altankę ogrodową, ale przecież nie tylko ja będę z niej korzystać więc taka moja, że nie moja. Resztą dysponuje teściowa. Mam za to spory balkon więc nie narzekam .

Ana0611
Ale masz mały brzuszek! Oby te wszytskie nieprzyjemne objawy minęły jak najszybciej!

bianeczkaa
Faceci mają niesamowity dar wkurzania... Dobrze, że już minął Ci ten ból

petel
Obawiam się kredytów na tyle lat. Co jak straci któreś z nas pracę? Co jak nie daj Boże jakiś wypadek czy coś? Z drugiej strony jak człowiek by iał się tak zamartwiać to całe życie przeleci przez palce...

ridja devojka
Może nie będzie z naszymi ciałami tak źle

oczarowana
Ja się obawiam mierzyć hehe

Panna Izabela

Wywar z liści malin:
"6 łyżek suszonych liści malin gotowanych w 1 litrze wody. Gotować 20minut na wolnym ogniu. Pić 3 szklanki dziennie od 37 tygodnia ciąży do dnia rozpoczęcia porodu"

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-06-26 o 16:09
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 16:38   #625
grita
Rozeznanie

Cytat:
To wróciłam do domu...
Dziękuję za gratki . Szyjka się skróciła i mam leżeć, a jak leżeć to podkładać żeby miednica była wyżej by dziecko nie napierało na szyjkę bo jest ryzyko, że urodzi się wcześniej. Na szczęście jeszcze pessar mnie omija zobaczymy przy następnej wizycie. Dzieciak nisko osadzony :/.

Wywar z liści malin:
"6 łyżek suszonych liści malin gotowanych w 1 litrze wody. Gotować 20minut na wolnym ogniu. Pić 3 szklanki dziennie od 37 tygodnia ciąży do dnia rozpoczęcia porodu"
Najważniejsze, że jeszcze szyjka trzyma, oby nie skracała się bardziej! Miejmy nadzieję, że odpoczynek pomoże!

A ja gdzieś w zaleceniach widziałam, że te liście malin można już pić od 34 tc, o ile ciąża przebiega prawidłowo. A właśnie od 37 tc zwiększyć dawkę. Ale chyba bałabym się ją zaczynać pić tak wcześnie.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 16:55   #626
party_girl7
Zakorzenienie

A co z niania cyfrowa, macie jakies sprawdzone? U mnie jest to must have bo mam kuchnie na dole, a resztę na gorze... Chciałam kupic uzywke ale boje sie ze bateria bedzie slabo trzymala, a tak byc nie moze :p wiec musi byc nowa, ale nie rzedu 500zl... Tak max do 300 bym chciała.
Stary 2015-06-26, 17:00   #627
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
To wróciłam do domu...

agu23gda
Ty się ciesz, że to gołębie a nie ludzie! Obojętnie o której godzinie pojadę do mamy to słyszę jak się ktoś bzyka za ścianą! Babka tak krzyczy, że nie wiem. Ma 23 lata i 2 letnie dziecko, ciągle tam widzę innych facetów... Sąsiedzi już nie wyrabiają, ciągle skargi składają. Moja mama kupiła sobie zatyczki do uszu. Weź no jesz śniadanie a tu ktoś tak się za ścianą bzyka, idziesz obiad zjeść to samo. W nocy nawet w kuchni papierosa nie zapalisz w spokoju... (mój tata pali).

czarownica_tea
Powodzenia z remontem!

grita
Położna chwaliła Lubartów i właśnie Świdnik.

truskafffka91
Część rzeczy dostanę od siostry ciotecznej, nawet łóżeczko. Umówię się z nią w przyszłym tyg i potem sobie dokupię to, czego mi brak .

Nie mogę znaleźć kto pisał, że fajnie mi, że w domku mieszkam bo ogródek itd. No tak pięknie nie jest:P Mój kawałeczek ogródka to jest wybieg dla mojego psa :P jeszcze chcę kawałek na altankę ogrodową, ale przecież nie tylko ja będę z niej korzystać więc taka moja, że nie moja. Resztą dysponuje teściowa. Mam za to spory balkon więc nie narzekam .

Ana0611
Ale masz mały brzuszek! Oby te wszytskie nieprzyjemne objawy minęły jak najszybciej!

bianeczkaa
Faceci mają niesamowity dar wkurzania... Dobrze, że już minął Ci ten ból

petel
Obawiam się kredytów na tyle lat. Co jak straci któreś z nas pracę? Co jak nie daj Boże jakiś wypadek czy coś? Z drugiej strony jak człowiek by iał się tak zamartwiać to całe życie przeleci przez palce...

ridja devojka
Może nie będzie z naszymi ciałami tak źle

oczarowana
Ja się obawiam mierzyć hehe

Panna Izabela

Wywar z liści malin:
No niezła sąsiadka, jurna:-P
Ja jakoś tak staram się nie myśleć o porodzie i jego przyspieszeniu bo wpadam w panikę a zwłaszcza że modlę się by dzidziol zdążył się przekręcić główkowo.
Stary 2015-06-26, 17:03   #628
misiskuku
Zadomowienie

w brzuchu 102 - byłam dziś u krawcowej
śmiała się ze mnie bo mam długą miętową spódnicę ale guma mnie cisnęła więc co zrobiłam.. przecięłam ją!

ma mi wstawić większą co bym się zmieściła ona lubi moje wyzwania, zawsze się uśmieje przy tym
Stary 2015-06-26, 17:38   #629
bianeczkaa
Zakorzenienie

Juz po wizycie czekam jeszcze tylko na zbadanie tetna dziecka. Powiedzial mi mam napisac w odwolaniu. Ogolnie to samo co taka babeczka. Robic z siebie debila Jagoda dzisiaj podczas badanie wywalila kopa panu doktorowi po paluchach co bedzie grzebal w mamusi :P

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A co z niania cyfrowa, macie jakies sprawdzone? U mnie jest to must have bo mam kuchnie na dole, a resztę na gorze... Chciałam kupic uzywke ale boje sie ze bateria bedzie slabo trzymala, a tak byc nie moze :p wiec musi byc nowa, ale nie rzedu 500zl... Tak max do 300 bym chciała.
Ja mam nianie zwykla Philipsa i jest super. Slychac bylo kazdy szmer.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 17:51   #630
ridja devojka
Zakorzenienie

Wylicytowałam kilka cudnych rzeczy na allegro, jestem zadowolona sweterki, sukienkę oczywiście dla dziecka, nie dla mnie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości