|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Bioder nie mierze a brzuch 94cm |
|
|
|
|
#602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja mam 111 w brzucu i 109 w biodrach
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejuuu chcę pierogów z jagodami!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas różnica w wynajmowanym mieszkaniu, a w naszym na kredyt wynosi około 300 zł więc wydaje mi się, że nie dużo. Za wynajmowane płaciliśmy 1300 zł z czynszem i prądem, a teraz 1650 zł - kredyt + czynsz + prąd, gaz. Najlepsze w tym całym kredycie jest to, że nasza córka będzie miała tyle lat ile my teraz jak przestaniemy go spłacać Cytat:
Ja mam koło 102-103 cm i moja mała też jest bardzo nizutko, czasami czuje delikatny ucisk na dole.
|
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#607 |
|
Rozeznanie
|
To ja jestem równa babka - brzuch równo z cyckami haha :-D
Brzuch mam 100 a biodra 98 cm... Ehhh masakra jak mały waleń
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio sobie chciałam napiąć mięśnie i pooglądać moje plecki w lustrze, najbardziej mi się podobały. Tak się chciałam pocieszyć odwracam się, napinam, a tam... fałdka Cytat:
Cytat:
Ja nie mam dzieci, mówię na podstawie licznych artykułów typu "Jak zmienia się ciało po ciąży" - tam właśnie piszą, że często libido jest zerowe jeszcze przez pół roku czy dłużej, brzuch zwisa itp.
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmienilo sie do tego stopnia, zeby zawczasu sie dolowac |
|
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Nie strasz
Co do kredytów. W naszych okolicach mamy takie szczęście, że w stosunku do reszty kraju ceny mieszkań są niskie a zarobki wysokie. W moim mieście mieszkanie od 60 metrów można kupić za 140 tysięcy a działki budowlane w normalnej okolicy od 50 tysięcy (do nawet 100). Mój mąż ma plan i marzenie odłożyć na wkład własny i wziąć kredyt za który kupimy działkę i postawimy dom metodą kanadyjską, parterowy, bez żadnych bajerów, piwnic, nieduży. Koszty takich domów są bardzo niskie. Mnie trochę przeraża kredyt na całe życie. Na razie mieszkamy w maleńkim mieszkaniu po mojej babci, generalnie możemy w nim mieszkać ile chcemy płacąc jedynie czynsz, ale należy ono do mojej mamy, która chce je zachować "na wszelki wypadek" - czyli nie pozbywać się go, nie zamieniać na inne itp. Także możemy tu mieszkać ale nie możemy go sprzedać
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- u mnie podobnie, wieczrami czuje sie jak waleń i nie mam ochoty na nic a rano wstac nie moge bo mnie krocze boli
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 94 cm w brzuchu od jakiegos czasu, a bioder nie mierze
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w brzuchu mam 118 i nawet gin mowi ze sporo, ale ja cięzka kobitka jestem
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam zamiar wziać sie za siebie jak bedzie to mozliwe żeby pozbyc sie nadmiaru kg ale jak piszesz rozciagnięta skóra i rozstępy- na to nie ma diety a kosmetyki nie zdziałają za wiele i nie bardzo mamy na to wpływ. mimo smarowania piersi od samego poczatku juz pojawiaja sie rozstepy, a co bedzie jak zaczną wypełniac sie mlekiem
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja z kolei mam taki krąg znajomych że wszystkich albo stać na kredyt, albo na mieszkanie od razu (oczywiście nie młodych, tylko rodziców ). Ale wiem, że to nie jest norma i większość ludzi się boryka z brakiem zdolności.Jak w tej piosence "mniej niż zero". Opowiem Wam jak pojechałam na pobranie krwi. Stawiam się tam o 11:30, babka patrzy na skierowanie i mówi "ale proszę pani, to badanie musi być wykonane w ciągu 2 godzin od przebudzenia". Na co ja jej "ale ja godzinę temu wstałam"
|
||
|
|
|
#623 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście trudniej jest wyjść z domu przy dziecku, ale bez przesady, to żaden problem.Jedynie wyjście z mężem bywa już bardziej skomplikowane, bo dochodzą do opieki osoby trzecie, które nie zawsze są pod ręką albo nie zawsze chcą opiekować się młodzieżą ![]() Cytat:
Ale duże już te nasze dzieciaki ![]() Cytat:
No i zawsze zostaje nieśmiertelna suszarka ![]() Cytat:
Ale większość zmian, które zaraz po porodzie wydają się nam wielkie i trudne do udźwignięcia, z czasem powoli wracają do stanu przed. Wiadomo, brzuch cały usiany rozstępami, nawet jak one zbledną, nie będzie już taki sam. Ale skóra zazwyczaj pomału wraca do normy, stopy też zazwyczaj wracają do swojego rozmiaru. Włosy rzeczywiście mi ogromnie leciały, ale ciąża im służyła i w ogóle mi nie wypadały. Potem nadrobiły normę tak, że miałam zakola Ale z czasem odrosły, wróciły do formy. A libido rzeczywiście mi spadło, ale duże znaczenie miało też po prostu zmęczenie fizyczne. Jak się nie dosypia, to seks zawsze przegra z przyłożeniem głowy do poduszki Przynajmniej u mnie Ale to też z czasem wraca do normy I z ręką na sercu mogę powiedzieć, że np 3-4 tygodnie po porodzie wyglądałam lepiej niż pół roku później. Taki psikus ![]() Cytat:
![]() Bałam się mierzyć, ale cóż 31 tc: w brzuchu 105, biodra 102 ![]() Haha
|
|||||
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
To wróciłam do domu...
Dziękuję za gratki agu23gda Ty się ciesz, że to gołębie a nie ludzie! Obojętnie o której godzinie pojadę do mamy to słyszę jak się ktoś bzyka za ścianą! Babka tak krzyczy, że nie wiem. Ma 23 lata i 2 letnie dziecko, ciągle tam widzę innych facetów... Sąsiedzi już nie wyrabiają, ciągle skargi składają. Moja mama kupiła sobie zatyczki do uszu. Weź no jesz śniadanie a tu ktoś tak się za ścianą bzyka, idziesz obiad zjeść to samo. W nocy nawet w kuchni papierosa nie zapalisz w spokoju... (mój tata pali). czarownica_tea Powodzenia z remontem! ![]() grita Położna chwaliła Lubartów i właśnie Świdnik. truskafffka91 Część rzeczy dostanę od siostry ciotecznej, nawet łóżeczko. Umówię się z nią w przyszłym tyg i potem sobie dokupię to, czego mi brak .Nie mogę znaleźć kto pisał, że fajnie mi, że w domku mieszkam bo ogródek itd. No tak pięknie nie jest:P Mój kawałeczek ogródka to jest wybieg dla mojego psa :P jeszcze chcę kawałek na altankę ogrodową, ale przecież nie tylko ja będę z niej korzystać więc taka moja, że nie moja. Resztą dysponuje teściowa. Mam za to spory balkon więc nie narzekam .Ana0611 Ale masz mały brzuszek! Oby te wszytskie nieprzyjemne objawy minęły jak najszybciej!bianeczkaa Faceci mają niesamowity dar wkurzania... Dobrze, że już minął Ci ten ból petel Obawiam się kredytów na tyle lat. Co jak straci któreś z nas pracę? Co jak nie daj Boże jakiś wypadek czy coś? Z drugiej strony jak człowiek by iał się tak zamartwiać to całe życie przeleci przez palce... ridja devojka Może nie będzie z naszymi ciałami tak źle ![]() oczarowana Ja się obawiam mierzyć hehe ![]() Panna Izabela Wywar z liści malin: "6 łyżek suszonych liści malin gotowanych w 1 litrze wody. Gotować 20minut na wolnym ogniu. Pić 3 szklanki dziennie od 37 tygodnia ciąży do dnia rozpoczęcia porodu"
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-26 o 16:09 |
|
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja gdzieś w zaleceniach widziałam, że te liście malin można już pić od 34 tc, o ile ciąża przebiega prawidłowo. A właśnie od 37 tc zwiększyć dawkę. Ale chyba bałabym się ją zaczynać pić tak wcześnie. |
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
A co z niania cyfrowa, macie jakies sprawdzone? U mnie jest to must have bo mam kuchnie na dole, a resztę na gorze... Chciałam kupic uzywke ale boje sie ze bateria bedzie slabo trzymala, a tak byc nie moze :p wiec musi byc nowa, ale nie rzedu 500zl... Tak max do 300 bym chciała.
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jakoś tak staram się nie myśleć o porodzie i jego przyspieszeniu bo wpadam w panikę a zwłaszcza że modlę się by dzidziol zdążył się przekręcić główkowo.
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
w brzuchu 102 - byłam dziś u krawcowej
śmiała się ze mnie bo mam długą miętową spódnicę ale guma mnie cisnęła więc co zrobiłam.. przecięłam ją! ma mi wstawić większą co bym się zmieściła ona lubi moje wyzwania, zawsze się uśmieje przy tym
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz po wizycie czekam jeszcze tylko na zbadanie tetna dziecka. Powiedzial mi mam napisac w odwolaniu. Ogolnie to samo co taka babeczka. Robic z siebie debila
Jagoda dzisiaj podczas badanie wywalila kopa panu doktorowi po paluchach co bedzie grzebal w mamusi :P---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Wylicytowałam kilka cudnych rzeczy na allegro, jestem zadowolona
sweterki, sukienkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

odwracam się, napinam, a tam... fałdka 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
Jak jej zaczęłam mówić, że mam kumpele, z którymi się regularnie spotykam w zasadzie od urodzenia ich dzieci to nie mogła uwierzyć jak to 
Ale z czasem odrosły, wróciły do formy.