Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 18:30   #1561
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Na świnkę, odrę i różyczkę. No u nas już lepiej teraz na szczęście mam nadzieję że już nie będzie aż takich jazd
Stary 2015-06-25, 18:33   #1562
alingles
Zadomowienie

Dzień dobry.

Moje dziecko odstawilo smoczek. Nie wiem tylko czy się cieszyć czy płakać?

U nas nmr robimy na NFZ na początku sierpnia.
Zęby nadal mamy dwa. Widocznie ten typ tak ma.

Człowiek Zasnął, Męża nie ma.
Tomek jutro idzie do teściów na noc. My z tż jedziemy na Warszafkę do teatru. Musze go dziś spakować co jutro nie zapomnę.
A póki co maseczka na twarz i chwile nogi do góry.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Edytowane przez alingles
Czas edycji: 2015-06-25 o 20:56
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 22:47   #1563
zophiee
Zakorzenienie

Hej, hej
Ale się ruszyło na forum jest co poczytać. Anteria Hej

My byliśmy na krótkich mazurskich wakacjach, prawie tydzień, ale pogoda kiepska niestety się trafiła
Co do starań to na razie nie ma jak, bo dni płodne, a tż na wyjeżdzie służbowym
A ostatnie dni, Borys tak daje w kośc, że sama nie wiem, czy to dobra decyzja o kolejnym dziecku.
Borys już całkiem dużo samodzielnie chodzi, choć jak chce się gdzieś szybko przemieścić, to wraca na czworaki poza tym tak jak pisze Karolina- też mnie zadziwia, ile te maluszki rozumieją- jak proszę by coś przyniósł, czy wziął autko. No szok normalnie
Ja też mam sporo urlopu i dzięki temu jestem z młodym do końca wakacji, a potem zobaczymy co wyjdzie, czy powrót do pracy czy pozytywny test ciążowy

Alingles- u nas też było sporo dni bez smoczka, a teraz przy tych wychodzących czwórkach dziękuję że jest taki wynalazek, bo jęczy całymi dniami. Masakara. Gorzej było chyba tylko przy górnych jedynkach
Pradip- co do szczepienia, to standardowo opóźnię na maxa- a potem wybieram priorix- ponoć mniejsze zło. Ale zastanowię się czy w ogóle na to szczpić
Bogini- osz fak! Ale mieliście wypadek cholera jasna, nie upilnuje się tych dzieci. Mój z uporem maniaka wchodzi po schodach, więc z oka nie mogę go spuścić, do tego teraz jeszcze próbuje zejść z tarasu- nie przy użyciu chodów życie z poruszającym się dzieckiem już ie jest takie proste
Kciuki za pracę
Majkela- ja też mam podobne towarzystwo w toalecie, fakt, że jedno dziecko, ale za to wielki pies
a podejście do macierzyństwa mam podobne! Grunt to nie być przewrażliwionym Pięknie sobie Zocha radzi w żłobku

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Borys już od jakiś 3 tygodni ( z nielicznymi wyjątkami) ma 1 drzemkę. I powiem wam, że ja to sobie chwalę- wstajemy około 7.30, i około 12 na 1.5 godziny idzie na drzemkę i chodzi spać około 19.30-20.00
ma długi dzień, wysypiamy się w nocy. odpowiada mi to, niż druga dzrzemka max 30 minut około 16 i potem wieczór z dzieckiem nawet do 23 masakra
a tak wieczorem uskuteczniam trochę peilęgnacji, albo z książką, albo na sprzataniu
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 07:36   #1564
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Zophiee Hej. Jak patrze na Radka to też się czasem zastanawiam jak ja sobie dam radę z dwojgiem, no ale decyzja już podjęta i za bardzo tego chcemy

Mój też miał czas jednej drzemki w ciągu dnia i potrafił przespać do 4 godzin wtedy w trakcie drzemki i całą noc później też. Obecnie ma etap dwóch drzemek ale po około 1,5 godziny i w nocy też mi śpi ale on na noc zasypia późno zazwyczaj około 21 no ale śpi zwykle do 7
Stary 2015-06-26, 07:41   #1565
alingles
Zadomowienie

Dzień doberek.
Dziecko mi spało od 20 do 6. Mleko i do 7.. a ja głupia zamiast spać od 5.30 chodzę. Za to obudziłam się wyspana i wypoczęta.
I od tygodnia uskuteczniamy jedna drzemke kolo 11.30 na 1,5 do 2 godzin. Wieczorem z reguły o 20 juz śpi.
I z uporem maniaka wchodzi na łóżka i kanapy.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-06-26, 09:05   #1566
Ka rolina
Zadomowienie

Pradip to niestety tylko jedna nocka taka fajna była Kolejna spal ze mną,bo co chwilę się budził wieczorem ,a dzisiaj w miarę ok,bo spał od 19 do 4,po czym przez 40 minut go usypialam i spał do 7 . Chwilę się pobawil,wypił mleko i znowu poszedł spać,a ja mogę zjeść śniadanko i posiedzieć na necie
Co do szczepionki to my szczepimy standardowa i w terminie (tzn musze się jeszcze umówić na to szczepienie).
Alingles u nas bez smoczka mały nie zaśnie,a powiem szczerze,że już mnie denerwuje,zwłaszcza wstawanie w nocy,żeby go dać małemu i zastanawiam się nad pożegnaniem,niech tylko jakieś zęby w końcu wyjdą i Radkowi trochę humor się poprawił. Jak Tomek sam odstawil to ja bym się tylko cieszyła U nas zęby tez dwa i juz tracę nadzieje,ze coś więcej wyjdzie Miłego wyjazdu!
Zophiee szkoda,ze pogoda Wam nie dopisała na wakacjach
dla Boryska za chodzenie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Radek od kilku dni ma dwie drzemki zamiast trzech i możliwe,ze dlatego nocki się trochę poprawiły.Cieszy mnie najbardziej to,ze zrezygnował ze spania w czasie jak jedziemy po Izę,a w domu nadal śpi 2 razy
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 12:57   #1567
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
U mnie brak czasu. Kacper pochłania 100 % uwagii, w czasie drzemek nadrabiam domowe zaległości i na odpisywanie na forum brakuje czasu, choć staram się czytać w miarę na bieżąco

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-06-26, 17:22   #1568
Ka rolina
Zadomowienie

Bogini sto lat dla Jureczka z okazji wczorajszych urodzin ! I wzywam do zamieszczenia zdjęcia na fb
Stary 2015-06-26, 20:37   #1569
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Bogini sto lat dla Jureczka z okazji wczorajszych urodzin ! I wzywam do zamieszczenia zdjęcia na fb
Dołączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego Jurek
Stary 2015-06-26, 20:42   #1570
bluesky89
Zakorzenienie

Ooo! I ode mnie wszystkiego najpiękniejszego Jureczku!

Stary 2015-06-26, 21:03   #1571
Pradip
Zakorzenienie

A mi posta wcięło wczorajszego
To tylko jeszcze raz napiszę sto lat dla Jurka
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Na świnkę, odrę i różyczkę. No u nas już lepiej teraz na szczęście mam nadzieję że już nie będzie aż takich jazd
juz???? i jak Radek przeszedł szczepienie?
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Moje dziecko odstawilo smoczek. Nie wiem tylko czy się cieszyć czy płakać?

Człowiek Zasnął, Męża nie ma.
Tomek jutro idzie do teściów na noc. My z tż jedziemy na Warszafkę do teatru. Musze go dziś spakować co jutro nie zapomnę.
A póki co maseczka na twarz i chwile nogi do góry.
oczywiście że cieszyć
u jak kulturalnie :P
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
My byliśmy na krótkich mazurskich wakacjach, prawie tydzień, ale pogoda kiepska niestety się trafiła
A ostatnie dni, Borys tak daje w kośc, że sama nie wiem, czy to dobra decyzja o kolejnym dziecku.
Borys już całkiem dużo samodzielnie chodzi, choć jak chce się gdzieś szybko przemieścić, to wraca na czworaki poza tym tak jak pisze Karolina- też mnie zadziwia, ile te maluszki rozumieją- jak proszę by coś przyniósł, czy wziął autko. No szok normalnie
Ja też mam sporo urlopu i dzięki temu jestem z młodym do końca wakacji, a potem zobaczymy co wyjdzie, czy powrót do pracy czy pozytywny test ciążowy

Pradip- co do szczepienia, to standardowo opóźnię na maxa- a potem wybieram priorix- ponoć mniejsze zło. Ale zastanowię się czy w ogóle na to szczpić

Borys już od jakiś 3 tygodni ( z nielicznymi wyjątkami) ma 1 drzemkę. I powiem wam, że ja to sobie chwalę- wstajemy około 7.30, i około 12 na 1.5 godziny idzie na drzemkę i chodzi spać około 19.30-20.00
ma długi dzień, wysypiamy się w nocy. odpowiada mi to, niż druga dzrzemka max 30 minut około 16 i potem wieczór z dzieckiem nawet do 23 masakra
a tak wieczorem uskuteczniam trochę peilęgnacji, albo z książką, albo na sprzataniu
Szkoda że bez pogody ale mam nadzieję ze wypoczęliście
Brawo dla Borysa za chodzenie a Ty jak znajdziesz chwilkę to byś sie cofnęła kilka stron do mojego elaboratu o (nie)chodzącym Kubie
Jak przestawiłaś małego na jedną drzemkę? Ja chciałam zrezygnować z tej porannej ale o której by go nie kłaść śpi gad mały 40 minut z zegarkiem w ręku i cały dzień jest śpiący... do tego na pewno lezie mu brakując dwójka i dolne czwórki i na wszystko łącznie ze mną rzuca się z zębami
Też nie chciałam szczepić w ogóle ale po tej epidemii odry zaczęłam sie wahać no i teraz bez tej szczepionki mają nie przyjmować dzieci do żłobków i przedszkoli :/
Cytat:
Mój też miał czas jednej drzemki w ciągu dnia i potrafił przespać do 4 godzin wtedy w trakcie drzemki i całą noc później też. Obecnie ma etap dwóch drzemek ale po około 1,5 godziny i w nocy też mi śpi ale on na noc zasypia późno zazwyczaj około 21 no ale śpi zwykle do 7
ile ja bym dała zeby Kubal tak sypiał
Cytat:
Dzień doberek.
Dziecko mi spało od 20 do 6. Mleko i do 7.. a ja głupia zamiast spać od 5.30 chodzę. Za to obudziłam się wyspana i wypoczęta.
I od tygodnia uskuteczniamy jedna drzemke kolo 11.30 na 1,5 do 2 godzin. Wieczorem z reguły o 20 juz śpi.
I z uporem maniaka wchodzi na łóżka i kanapy.
o i u Was sprawdza sie jedna drzemka a ja nie umiem jej ogarnąć
Cytat:
Pradip to niestety tylko jedna nocka taka fajna była Kolejna spal ze mną,bo co chwilę się budził wieczorem ,a dzisiaj w miarę ok,bo spał od 19 do 4,po czym przez 40 minut go usypialam i spał do 7 . Chwilę się pobawil,wypił mleko i znowu poszedł spać,a ja mogę zjeść śniadanko i posiedzieć na necie
Co do szczepionki to my szczepimy standardowa i w terminie (tzn musze się jeszcze umówić na to szczepienie).
Jak to mówią nie od razu Kraków zbudowano... te noce muszą sie kiedyś poprawić
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 07:32   #1572
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
juz???? i jak Radek przeszedł szczepienie?

No już, nie wiem jak to jest w Polsce ale tutaj już szczepią na to. A Radek najgorzej jak zobaczył igłę, od razu ryk,a później po samym szczepieniu przez piętnaście minut krzyczał na nas i miał focha. Żal mi było mojego dziecka ale mało śmiechem nie wybuchłam bo on jest taki uroczy jak się gniewa czasami Później w domu był już bardzo zmęczony i krzywy płakał bez powodu, no ale zasną już później spokojnie i jest ok
Stary 2015-06-27, 08:12   #1573
bluesky89
Zakorzenienie

My też już szczepilismy na MMR. To szczepienie jest między 12 a 13 miesiącem życia o ile się nie mylę

Stary 2015-06-27, 12:37   #1574
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
No już, nie wiem jak to jest w Polsce ale tutaj już szczepią na to. A Radek najgorzej jak zobaczył igłę, od razu ryk,a później po samym szczepieniu przez piętnaście minut krzyczał na nas i miał focha. Żal mi było mojego dziecka ale mało śmiechem nie wybuchłam bo on jest taki uroczy jak się gniewa czasami Później w domu był już bardzo zmęczony i krzywy płakał bez powodu, no ale zasną już później spokojnie i jest ok
O tak zagniewane roczniaki są urocze
Dobrze że Radek dobrze przyjął szczepionkę
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
My też już szczepilismy na MMR. To szczepienie jest między 12 a 13 miesiącem życia o ile się nie mylę

Serio? byłam przekonana że 13-14 miesiąc
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 12:40   #1575
bluesky89
Zakorzenienie

Faktycznie, aż sprawdziłam na karcie szczepień. No ale Kacper juz skończył 12 miesięcy, czyli prawidłowo

Stary 2015-06-29, 15:10   #1576
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

My szczepienie na mmr już też mieliśmy. I wszystko przeszedł dobrze. Jakoś w połowie maja mieliśmy.
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-29, 16:17   #1577
Prowansja88
Raczkowanie

Dziewczyny jak wygląda to szczepienie? Z tego co wiem, to jest obowiazkowe i na ncz, bo jak się umawialam to nic nie powiedzieli o konieczności recepty i wykupieniu. Nas umowiono PO SKOŃCZONYM 13 miesiącu. Dla mnie lepiej..
Ale czy to są aż 3zastrzyki???? Jeśli tak to czy jest jakaś szczepionka skojarzona??? Chętnie kupię, byle mi jej nie kluli 3razy jeśli można tolemu zapobiec. I jelinjest 3w1 to jakie są o niej opinie, wiecie coś?

Mama Ssaka
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-29, 17:10   #1578
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wygląda to szczepienie? Z tego co wiem, to jest obowiazkowe i na ncz, bo jak się umawialam to nic nie powiedzieli o konieczności recepty i wykupieniu. Nas umowiono PO SKOŃCZONYM 13 miesiącu. Dla mnie lepiej..
Ale czy to są aż 3zastrzyki???? Jeśli tak to czy jest jakaś szczepionka skojarzona??? Chętnie kupię, byle mi jej nie kluli 3razy jeśli można tolemu zapobiec. I jelinjest 3w1 to jakie są o niej opinie, wiecie coś?

Mama Ssaka
U nas była jedna szczepionka.
Stary 2015-06-29, 17:13   #1579
bluesky89
Zakorzenienie

Mmr to tylko jedno klucie.

Stary 2015-06-29, 22:32   #1580
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Radek dzisiaj przespał całą noc od 19 do 7 Za to Iza mnie wołała i w końcu większość nocy z nią spałam - jak widać nie można mieć wszystkiego

Wymyśliłam też prezent dla małego na roczek. Jako, że zabawek, ubrań, książek dzieciaki mają pełno to postanowiłam poskładać wszystkie krótkie filmiki, które kręciłam komórką, albo aparatem w jeden duży[/URL] z pierwszego roku - dodam jakieś napisy i myślę, że będzie fajna pamiątka Dla Izy zrobię to samo, tylko, że x3 Tzn taki jest plan, a zobaczymy co mi z tego wyjdzie w praktyce.
Wow, to Radek zaszalał u nas rekord to 22-5
Pomysł super, koniecznie pokaż efekt końcowy

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Mamusie niedługo czeka nas szczepionka MMR co o niej myślicie? podchodzicie w terminie? szczepicie płatnymi czy z nfz?
Yyyy aż musiałam zajrzeć do książeczki zdrowia syna. No i był szczepiony priorixem równo jak skończył rok, więc córkę też to czeka. Co myślę o szczepionce: zawsze się boję szczepić (skutki uboczne, ale staram się o nich nie myśleć), ale jestem za szczepieniami

Cytat:
Szkoda, że pogoda nie dopisała, ale może chociaż wypoczeliście

Dla wszystkich jubilatek i jubilatów 100lat zdrowia i uśmiechu
-------------------------------------
Hej
Melduję się po pierwszym dniu pracy. Przeżyłam, napatrzyłam się i już mi wystarczy, mogę wracać do domu Dzieciaki i tż dzielnie znoszą mój powrót (nie mają wyjścia). Córa wkręciła się w żłobek. Już w zeszłym tyg zostawała na cały dzień, więc dzisiaj byłam spokojniejsza (aczkolwiek po weekendzie czasami dzieciaczkom ciężko się rozkręcić, zresztą nam dorosłym też). Zosza pięknie je, bawi się i w objęciach cioć usypia (to chyba boli mnie najbardziej ja jeszcze nie odcięłam pępowinki, dlatego aby wynagrodzić stratę mamy, będziemy się karmić kp ile się da). Już odliczam czas do wakacji, jeszcze miesiąc

dla Was i korzystajcie jak najwięcej ze wspólnych chwil z bąblami. Jakoś się czuję jak wyrodna matka, że nie zostałam w domu, a wróciłam do pracy i do tego młoda w żłobku. No nic takie życie
Stary 2015-06-30, 13:20   #1581
alingles
Zadomowienie

Hej Wam.
Ostatnio nagryzmolilam post i mi nie dodało.

O ile w teatrze się na śmialismy. (Teatr komedia: ostra jazda) warszawiacy polecamy!
Tak od soboty robimy dobrą minę do złej gry. Nasz ukochany owczarek podupadl na zdrowiu. Do piątku z tż bawimy się w pielęgniarków bo ma zastrzyki i będziemy musieli ją uśpić. Ma bidulka guza wielkości grejpfruta w okolicach wątroby. Więc czekamy tylko za moimi rodzicami do piątku. W sam raz przed roczkiem....
Do tego dziś dostałam wezwanie do sądu w sprawie odszkodowania po wypadku.

Dosyć smętów.
Jutro idę do kosmetyczki na mani, pedi i brwi. A w czwartek będę robić kompoty z truskawek.

No, ten tego. Gargamel się budzi.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-06-30, 20:40   #1582
zophiee
Zakorzenienie

Alingles- tak mi przykro z powodu psiaka... ale też szkoda, by się męczył
O! Ostatnio myślałam o teatrze, dzięki
Nasz ostatni solenizant, i będzie koniec roczków, jeszcze kilka dni i Tomek też będzie roczniakiem...
Ech, jak to zleciało szybciutko

Borys śmiga jak najęty, potrafi przejść już całą długość domu, nawet czasami się tak napędzi, że przypomina to bieganie
Oczywiście, jest więcej wypadków, ale jak na razie niegroźnich
Rozgadał się też bardzo, tak intonuje ten swój wywód po chińsku, że czasami można boki zrywać. Ale zaczyna już z sensem mówić nie, ta- to chyba tak, naśladuje szczekanie psa- nie naszego, a sąsiadów- bo nasz mało szczeka
Nie ma też ochoty na długie spacery, więc chodzimy maks 2 ulice dalej, i spacer musimy obowiązkowo zakończyć na placu zabaw, bo inaczej jest furia - czy wasze dzieciaki też się zrobiły takie rozczeniowe, domagają się z uporem maniaka, walczą o swoje!
U nas to momentami przechodzi ludzkie pojęcie, jak on sie potrafi czegoś domagać, uprzeć się i już! Mam mu dać! O losie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Majkela- pierwszy dzień w pracy- brzmi dumnie. Super, że Zoszka tak się pięknie zaadoptowała w złobku. U nas teraz takie nasilenie lęku separacyjnego, że mam ralane obawy, jak to będzie jak on będzie musiał zostać gdzieś beze mnie- albo to ta nieodcięta pępowina

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Pradip- ja jeżeli w ogóle będę szczepić na odrę ospę różyczkę to nie mmr, a tą drugą- ma mnaiej tych syfów, ale na pewno opóźnię to szczepieni min do 18mż - minimum
Stary 2015-06-30, 21:36   #1583
__Sylwia__88
Zadomowienie

Hej,
witam wieczorową porą.

Dzieciuch śpi od 19.45. Kładę go przed 20 bo zauważyłam taką zależność że im później idzie spać tym wcześniej rano wstaje.

Alingles- współczuje z powodu psa. Niedawno teściowie musieli uśpic owczarka niemieckiego a był z nimi 7 lat. W 3 dni go zmiotło. Duża impreze robicie?

Zophiee - oklaski za chodzenie Borysa. Miłosz stwierdził że jednak lepiej raczkować jak chodzić i wogóle nie chce sam iść tylko szuka asekuracji, albo rzuca się na kolana i bieg.

My po roczku M. Przygotowań masa, w piątek w nocy miałam już marzenia żeby było już po wszystkim. Robiliśmy impreze na 21 osób. Ciasta piekła teściowa i cukiernia ale i tak przygotowanie wszystkiego pochłonęło mase energi. Na szczęscie tż obyty w temacie przygotowań imprezowych (10 lat w tym siedział) i w piątek i sobotę to on dowodził.
Miłosz jak już pisałam dostał głównie pieniądze, ale też zjeżdzalnie Smoby, konia na biegunach po tżcie, drewania kostkę edukacyjną Eichhorn i buty i ubrania.
Niedziele regenerowaliśmy siły.

Miłosz też sie rozgadał- ciągle chodzi i mówi bla bla, bla po przebudzeniu odrazu tata, tata i na jego widok ciągle tata, a mama mu nijak przez gardło nie przejdzie. Mówi tak, nie, ja, tam. Nauczyłam go dmuchać i wąchać. Tak śmiesznie marszczy nos i wciąga powietrze nosem.
I wogóle ma faze na jedzenie non stop- chodzi tylko ciagle do kuchni i mówi miam, mniam i wisi na szafkach żeby mu cos dac. A jak się sprzeciwie to krzyczy, gryzie podobnie jak u Zophiee.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 08:14   #1584
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

U nas dalszy ciąg problemem z zasypianiem Radka, od paru dni na noc zasypia mi po długich mękach o 23, fakt że śpi później dłużej, ale mi się marzy już tak spokojny wieczór U nas upały, co mnie okropnie osłabia, no ale jakoś damy radę
Stary 2015-07-01, 08:41   #1585
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej
Melduję się po pierwszym dniu pracy. Przeżyłam, napatrzyłam się i już mi wystarczy, mogę wracać do domu Dzieciaki i tż dzielnie znoszą mój powrót (nie mają wyjścia). Córa wkręciła się w żłobek. Już w zeszłym tyg zostawała na cały dzień, więc dzisiaj byłam spokojniejsza (aczkolwiek po weekendzie czasami dzieciaczkom ciężko się rozkręcić, zresztą nam dorosłym też). Zosza pięknie je, bawi się i w objęciach cioć usypia (to chyba boli mnie najbardziej ja jeszcze nie odcięłam pępowinki, dlatego aby wynagrodzić stratę mamy, będziemy się karmić kp ile się da). Już odliczam czas do wakacji, jeszcze miesiąc

dla Was i korzystajcie jak najwięcej ze wspólnych chwil z bąblami. Jakoś się czuję jak wyrodna matka, że nie zostałam w domu, a wróciłam do pracy i do tego młoda w żłobku. No nic takie życie
Jak już pierwszy dzień prztrwałaś to teraz będzie z górki dla Zosi, że tak dzielnie znosi pobyt w żłobku. Nie miej wyrzutów sumienia z powodu pracy - taka jest kolej rzeczy w dzisiejszych czasach, że w końcu trzeba tam wrócić, chociaż serce pęka na myśl o zostawieniu dzieci
Cytat:
Hej Wam.
Ostatnio nagryzmolilam post i mi nie dodało.

O ile w teatrze się na śmialismy. (Teatr komedia: ostra jazda) warszawiacy polecamy!
Tak od soboty robimy dobrą minę do złej gry. Nasz ukochany owczarek podupadl na zdrowiu. Do piątku z tż bawimy się w pielęgniarków bo ma zastrzyki i będziemy musieli ją uśpić. Ma bidulka guza wielkości grejpfruta w okolicach wątroby. Więc czekamy tylko za moimi rodzicami do piątku. W sam raz przed roczkiem....
Do tego dziś dostałam wezwanie do sądu w sprawie odszkodowania po wypadku.

Dosyć smętów.
Jutro idę do kosmetyczki na mani, pedi i brwi. A w czwartek będę robić kompoty z truskawek.

No, ten tego. Gargamel się budzi.
Przykro mi z powodu pieska
Cytat:
Alingles- tak mi przykro z powodu psiaka... ale też szkoda, by się męczył
O! Ostatnio myślałam o teatrze, dzięki
Nasz ostatni solenizant, i będzie koniec roczków, jeszcze kilka dni i Tomek też będzie roczniakiem...
Ech, jak to zleciało szybciutko

Borys śmiga jak najęty, potrafi przejść już całą długość domu, nawet czasami się tak napędzi, że przypomina to bieganie
Oczywiście, jest więcej wypadków, ale jak na razie niegroźnich
Rozgadał się też bardzo, tak intonuje ten swój wywód po chińsku, że czasami można boki zrywać. Ale zaczyna już z sensem mówić nie, ta- to chyba tak, naśladuje szczekanie psa- nie naszego, a sąsiadów- bo nasz mało szczeka
Nie ma też ochoty na długie spacery, więc chodzimy maks 2 ulice dalej, i spacer musimy obowiązkowo zakończyć na placu zabaw, bo inaczej jest furia - czy wasze dzieciaki też się zrobiły takie rozczeniowe, domagają się z uporem maniaka, walczą o swoje!
U nas to momentami przechodzi ludzkie pojęcie, jak on sie potrafi czegoś domagać, uprzeć się i już! Mam mu dać! O losie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Majkela- pierwszy dzień w pracy- brzmi dumnie. Super, że Zoszka tak się pięknie zaadoptowała w złobku. U nas teraz takie nasilenie lęku separacyjnego, że mam ralane obawy, jak to będzie jak on będzie musiał zostać gdzieś beze mnie- albo to ta nieodcięta pępowina

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Pradip- ja jeżeli w ogóle będę szczepić na odrę ospę różyczkę to nie mmr, a tą drugą- ma mnaiej tych syfów, ale na pewno opóźnię to szczepieni min do 18mż - minimum
dla Boryska za nowe umiejętności Radek też potrafi domagać się głośno i dobitnie tego co chce. Czasami dzieciaki się bawią, a ja jestem np w kuchni i słyszę dziki wrzask Radka. Pędzę z wizją jakiegoś wypadku, a okazuje się, że Iza tylko mu coś zabrała A ostatnio już przeszedł samego siebie - poszłam do toalety, Radek offkors za mną I zamknął mi drzwi tak, że on był na zewnątrz, po czym zaczął walić rękami i głową w drzwi tak mocno, że później miał guza na czole nie wiem skąd u niego te nerwy No i lęk separacyjny u nas też pełną parą
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Hej,
witam wieczorową porą.

Dzieciuch śpi od 19.45. Kładę go przed 20 bo zauważyłam taką zależność że im później idzie spać tym wcześniej rano wstaje.

Alingles- współczuje z powodu psa. Niedawno teściowie musieli uśpic owczarka niemieckiego a był z nimi 7 lat. W 3 dni go zmiotło. Duża impreze robicie?

Zophiee - oklaski za chodzenie Borysa. Miłosz stwierdził że jednak lepiej raczkować jak chodzić i wogóle nie chce sam iść tylko szuka asekuracji, albo rzuca się na kolana i bieg.

My po roczku M. Przygotowań masa, w piątek w nocy miałam już marzenia żeby było już po wszystkim. Robiliśmy impreze na 21 osób. Ciasta piekła teściowa i cukiernia ale i tak przygotowanie wszystkiego pochłonęło mase energi. Na szczęscie tż obyty w temacie przygotowań imprezowych (10 lat w tym siedział) i w piątek i sobotę to on dowodził.
Miłosz jak już pisałam dostał głównie pieniądze, ale też zjeżdzalnie Smoby, konia na biegunach po tżcie, drewania kostkę edukacyjną Eichhorn i buty i ubrania.
Niedziele regenerowaliśmy siły.

Miłosz też sie rozgadał- ciągle chodzi i mówi bla bla, bla po przebudzeniu odrazu tata, tata i na jego widok ciągle tata, a mama mu nijak przez gardło nie przejdzie. Mówi tak, nie, ja, tam. Nauczyłam go dmuchać i wąchać. Tak śmiesznie marszczy nos i wciąga powietrze nosem.
I wogóle ma faze na jedzenie non stop- chodzi tylko ciagle do kuchni i mówi miam, mniam i wisi na szafkach żeby mu cos dac. A jak się sprzeciwie to krzyczy, gryzie podobnie jak u Zophiee.
Ja jeszcze nie zaczęłam właściwych przygotować do roczko-chrzcin, a już mam dosyć. Na razie zabrałam się za gruntowne porządki- niby jakiegoś syfu nie ma, ale wszystko jest składowane nie tam gdzie powinno. A sprzątanie z uwieszonym przy nodze Radkiem do przyjemnych nie należy Wczoraj zabrałam się za kuchnię, a dzieciaki w tym czasie zrobiły sajgon w pokoju Izy i salonie normalnie syzyfowa praca
Cytat:
U nas dalszy ciąg problemem z zasypianiem Radka, od paru dni na noc zasypia mi po długich mękach o 23, fakt że śpi później dłużej, ale mi się marzy już tak spokojny wieczór U nas upały, co mnie okropnie osłabia, no ale jakoś damy radę
Radek od dwóch nocy gorzej śpi i nie wiem, czy to nie przez pełnię, bo zawsze na niego gorzej wpływała mam nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy, bo pobudki o 5:45 mnie nie kręcą
Stary 2015-07-01, 08:50   #1586
bluesky89
Zakorzenienie

Hej, u nas jakaś tragedia. Kacper od dwóch dni miał gorączkę, dziś jest już lepiej, ale jeszcze nigdy nie był taki nieznośny. Wszystko chyba przez zęby, bo kupy tez takie wodniste i palce pcha do buzi jak szalony, no i śliny litry. Usypianie to tragedia, w nocy budzi się co 2 - 3 godziny i ma godzinę lub 2 godz przerwy w spaniu, przy tym wymusza wszystko płaczem. Najpierw myślałam, że coś go boli i to dlatego, ale wczoraj spał ze mną w łóżku i przed powrotem TŻ z pracy się obudził z płaczem, ale jak zobaczył podswietlony telefon to od razu go złapał, zaczął się bawić i śmiać teraz ma już pierwszą drzemkę, najpierw była awantura oczywiście, ale jak nasmarowalam mu dziąsła maścią, to po chwili zasnął bez problemu.

Alingles, przykro mi z powodu psa..

Majkela, za pierwszy dzień w pracy terazz juz powinno być z górki

Stary 2015-07-01, 08:58   #1587
__Sylwia__88
Zadomowienie

Anteria Karolina u nas noce ostatnio to też jakaś porażka, co drugą noc w środku nocy stwierdza że nie będzie spał i wstaje, siada, płacze, cieszy sie, sam nie wie co ma ze sobą zrobić. Nauczył się schodzić i wychodzić z/na łóżko, w środku nocy biorę go do siebie, schodzi z łózka i wędruje po pokoju do póki ja się nie obudzę. A jak wczorajsze chwalenie się długim snem się zemściło i dziś wstał o 5.30. O zgrozo. Pije drugą kawe i wogoóle nie czuje jej działania.

A co do szczepienia- ja wogóle nie myśle o tym. Poprzednie szczepienia mamy przesunięte nie wiem nawet o ile. Pewnie gdzieś za miesiąc zadzwonie umowić nas, chyba że przychodnia sama się upomni o nas.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 09:02   #1588
Ka rolina
Zadomowienie

Jeśli chodzi o szczepienie to my najpierw mamy pneumokoki i to dopiero 4 sierpnia,bo nasza pediatra idzie na urlop.A mmr pewnie po min 6 tygodniach od poprzedniego będzie,więc trochę się przesunie.
Sylwia Radek tez złazi z łóżka,ale wejść na nasze juz nie potrafi,bo za wysoko i się drze,żeby go podnieść
Stary 2015-07-01, 10:44   #1589
Bogini Bastet
Zadomowienie

Czołem Mamusie

niestety, nie będę cytowała, bo nie mam czasu Mały lada chwila się obudzi

dziękuję Kochane za życzenia dla Jurka u nas, tak jak pisałam, urodziny bez szału. I bez tortu najpierw dzieciaki szalały w klubie malucha, następnego dnia zaprosiłam znajomych na domowe burgery ( kupiliśmy grilla elektrycznego) i lody. trochę mam wyrzuty sumienia, że mały nie zduchnął symbolicznej świeczki, ale cóż, już po ptakach

co u mnie? nie dostałam pracy! tej na której mi zależało dostałam inną ofertę, ale od razu ją odrzuciłam, bo wiązała się ze stałą pracą w delegacji. na razie telefon milczy oficjalnie jestem bezrobotna, zarejestrowałam się w UP i czekam na swój pierwszy w życiu zasiłek dla bezrobotnych

Jurek mnie wykończy tym wiszeniem na nodze i wyciem tao ciągłe animowanie go nikomu nie wyjdzie na dobre. mnie frustruje to bardzo, że nic nie mogę zrobić w domu ani dla siebie, bo mały mi nie pozwala:rolley es:

w sprawach szczepień: nawet nie ruszyliśmy z pneumokokami przez ostatnie gorączki. musimy wybrać się do lekarza. ale u nas dotychczas po szczepieniach (rota i 6w1) żadnych sensacji nie było, więc nie panikuję

Bilans roczniaka? Byłyście już?

Majkela super, że Zosia zaaklimatyzowała się w żlobku. Jak ją usypiają ciocie? jestem bardzo ciekawa bo J zasypia zwykle przy cycu albo w wózku na spacerze. I nie wyobrażam sobie, że miałby sam z siebie zasnąć. No chyba, że padłby z wycieńczenia od płaczu

Tymczasem bądź dzielna w pracy. Na pewno będzie dobrze. Z resztą trochę popracujesz i zaraz znowu będziesz miała brzuszek

Jak sprawy z kredytem na mieszkanie? Ruszyło coś?

Alingles strasznie współczuję z powodu psa....
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 11:24   #1590
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Bilans roczniaka? Byłyście już?
My byliśmy, Radek ciągle mieści się w najniższym centylu, ale jest zdrów jak ryba

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości