|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Sprzątanie kuchni po remoncie
Witajcie mam pytanie, zgodziłam się na posprzątanie kuchni po remoncie i nie wiem ile pieniędzy wziąć za moją prace, chciałabym by to nie było na godziny, bo bardzo szybko się uwijam a robię b. dokładnie, kuchnia nie jest duża, w grę już nie wchodzą okna do mycia tylko : zabezpieczenie kuchni folią, okna i drzwi przed remontem, powynoszenie naczyć itp. z regału zapakowanie ich do kartonów, potem umycie nowych mebli kuchennych, podłogi drzwi w kuchni i pewnie poustawianie talerzy sztućców garków na półki. Mieszkam w małym miasteczku ale to raczej nie ma znaczenia prawda. Jak myślicie ile za to wziąć.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sprzątanie kuchni po remoncie
Cytat:
Czyli masz przed remontem Ty to sama zabezpieczyć, a potem po remoncie poustawiać na nowo, czy o co chodzi?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
podobno tak, mam zabezpieczyć podłogę folia, a potem posprzątać tak jak napisałam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Zabezpieczenia powinna zrobić ekipa remontowa - takie moje zdanie. Nie spotkałam się z czymś takim, aby to sprzątaczka robiła. Więc możesz sobie policzyć ile uważasz, bo to dosyć nietypowe zlecenie. Ja bym się jednak zastanowiła, bo jak się okaże, że coś się zarysowało itd. to będzie na Ciebie. Myślę, że śmiało sobie możesz policzyć nawet 150-200 zł (ja bym tyle dała za kompleksową usługę), bo musisz najpierw poskładać i pochować te rzeczy, potem zrobić zwykłe sprzątanie, a potem to poustawiać na nowo. Ale jeżeli chodzi o robienie zabezpieczeń, to ja bym się w to wrabiać nie dała, bo tak, jak mówię: coś się uszkodzi podczas remontu i będzie na Ciebie. I upewnij się, co do mycia okien, bo coś to za piękne, aby było prawdziwe. Określ dokładnie zakres prac i co ma być myte. Po remoncie kurz osadza się stopniowo, więc pewnie przecierać będziesz musiała więcej razy (odczekawszy nieco).
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-06-27 o 22:25 |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ok dzięki za odpowiedź ;D
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Czyli masz przed remontem Ty to sama zabezpieczyć, a potem po remoncie poustawiać na nowo, czy o co chodzi?