Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-27, 08:51   #361
201604151126
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A po co lekarz przy porodzie?
Jak poród jest fizjologiczny, to lekarz niepotrzebny. Najważniejsza jest wtedy rola położnej. No i w chodzeniu do dobrego lekarza chyba nie chodzi o to, żeby był przy porodzie właśnie, ale o to, żeby dobrze ciążę poprowadził. Lekarz, a lekarz, to niestety jest różnica I nie chodzi o to, że "drogi, to dobry", ale o to, żeby był kompetentny. Lekarze czasami olewają swoje pacjentki i np. nie sprawdzają przepływów, nie mierzą dziciaczka odpowiednio, nie patrzą na ilość wód płodowych itd. Znam takie przypadki osobiście więc wiem o czym piszę.
Zgodzę się z tym znam przypadki że lekarze tak obiecywali a przy porodzie ich nie było. Lekarze teraz pracują w szpitalu, prywatnej klinice i miejskiej przychodni i prowadzą prywatny gabinet i każda myśli że będzie przy niej, jest tak pewnie przy cesarce jak się umawiają na konkretną datę. Niestety dziecko nie planuje przychodzi kiedy chce i poród odbiera lekarz który jest na zmianie a co do wyboru szpitala 80-100km od miejsca zamieszkania to też głupota chyba że ma się mieć cesarkę bo tak to nie wiadomo czy się zdąży chyba że jest tak że przyjmują na oddział wcześniej tego nie wiem. Na pewno kobieta czuje się bezpieczniej jak jest przy niej lekarz który prowadził ciążę.

Edytowane przez 201604151126
Czas edycji: 2015-06-27 o 08:56
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 09:08   #362
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

rzeczywiście sporo Cię to wyjdzie. a powiedz mu że wyjeżdżasz i niech ci da na miesiąc, moja tak robiła w poprzedniej ciązy więc można.

u mojej gin są zapisy tylko na dzień a godzina to jak kto chce. i tak zwykle z 2h siedzimy i ja też nie wpuszczam przed siebie, bo te baby ściemę walą, że np tylko z wynikami pokazać, a siedziała pół godziny i to nie ciężarna, więc łatwiej jej by było czekać niż nam. gdybym nie była w ciąży to mogłabym przepuścić ciężarną
Chcę go właśnie poprosić na następnej wizycie o dłuższe L4, bo akurat mąż będzie miał wolne i jak chcemy gdzieś wyjechać to w środku urlopu będę musiała iść na wizytę.

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest z tymi zwolnieniami ale ja prywatnie dostawałam na miesiąc więc chyba można tak wypisywać a teraz u gina na fundusz to tak jak wypadnie wizyta co 2 lub 3 tyg. Może lepiej poprosić lekarz o zwolnienie ma miesiąc a nie dawać 100zł co dwa tygodnie a osobno chodzić na wizyty.
Pytałam się kiedyś swojego to powiedział, że prywatnie może na 2 tygodnie tylko, co niestety wiem, że jest bzdurą.

Za pół godzinki zbieram się z mężem na badanie usg 3d bezpłatne, zobaczymy czy uda mi się zapisać
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 09:20   #363
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Lexie daj znać potem czy się udało zapisać i czy dużo kobiet było Miałam jechać z mężem ale wybył do garażu i grzebie w aucie Nie chce go w sumie gonić bo miał okropny tydzień w pracy i niech odpocznie przy tym co lubi.

Co do L4 ja chodzę na NFZ i teraz znów dostałam zwolnienie od 25.06 do 29.07. I jeszcze nam lekarka powiedziała, że to ostatni moment jeśli chcemy gdzieś jechać

Eh...mam rozkminkę od kilku dni, mam te włosy już do pasa prawie i mąż namawia mnie na ścięcie bo mówi, że widzi najpierw włosy a potem mnie. Umm....

Okropnie piersi mnie bolą od kilu dni, sutki dają mi tak popalić że nie pozwalam nawet dotykać

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 09:57   #364
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Lexie daj znać potem czy się udało zapisać i czy dużo kobiet było Miałam jechać z mężem ale wybył do garażu i grzebie w aucie Nie chce go w sumie gonić bo miał okropny tydzień w pracy i niech odpocznie przy tym co lubi.

Co do L4 ja chodzę na NFZ i teraz znów dostałam zwolnienie od 25.06 do 29.07. I jeszcze nam lekarka powiedziała, że to ostatni moment jeśli chcemy gdzieś jechać

Eh...mam rozkminkę od kilku dni, mam te włosy już do pasa prawie i mąż namawia mnie na ścięcie bo mówi, że widzi najpierw włosy a potem mnie. Umm....

Okropnie piersi mnie bolą od kilu dni, sutki dają mi tak popalić że nie pozwalam nawet dotykać
Może siara? Dziewczyna, która ze mną teraz leżała w szpitalu była w 26 tygodniu i strasznie jej się lała już.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:05   #365
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Może siara? Dziewczyna, która ze mną teraz leżała w szpitalu była w 26 tygodniu i strasznie jej się lała już.
Mam jedną pierś bardziej powiększoną i ten sutek bardziej wystaje niż w tej drugiej Poza tym są mega ciężkie i obrzmiałe...Nie przepadam za dużymi piersiami i szczerze mówiąc nie podobają mi się Mam nadzieję, że po karmieniu chociaż trochę zmaleją...

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-27, 10:06   #366
peachella
Rozeznanie

Witam się z rana
nie mam nawet kiedy Was nadrobić
a we wtorek też wyjeżdżam na tydzień do rodzinki, przyda mi się mała zmiana klimatu. Jadę sama a mąż dojedzie na weekend i przy okazji zabierzemy część rzeczy dla małej

Jak tak czytam Wasze wpisy lekarzach prywatnie to mi się coś robi. Szczyt wszystkiego żeby tak kombinować z tymi zwolnieniami , a już wizyta za 100 zł i zmierzenie ciśnienia i zważenie to Nie myślałyście żeby zmienić lekarza? ja chyba miałabym obiekcje jeżeli chodzi o taki " biznes".

Jeżeli chodzi i piersi, to ja na początku ciąży myślałam, że zwariuje. Nawet wycieranie ręcznikiem po prysznicu mnie bolało. Teraz tylko sutki są lekko wrażliwe. Wcześniej były nabrzmiałe a teraz mam wrażenie, że nic się nie zmieniło, nawet rozmiar ten sam.

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-06-27 o 10:09
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:06   #367
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Mam jedną pierś bardziej powiększoną i ten sutek bardziej wystaje niż w tej drugiej Poza tym są mega ciężkie i obrzmiałe...Nie przepadam za dużymi piersiami i szczerze mówiąc nie podobają mi się Mam nadzieję, że po karmieniu chociaż trochę zmaleją...
Nim zmaleją jeszcze urosną

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:11   #368
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Nim zmaleją jeszcze urosną
Ale to przy karmieniu? Bo jak już przestane to zmaleją? Mam parę koleżanek, którym piersi wróciły potem do normy albo zmalały jeszcze bardziej

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-27, 10:12   #369
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie przy karmieniu jeszcze bardziej nabrzmiały, ale później powróciły do swojego wyjściowego rozmiaru
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:18   #370
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Ale to przy karmieniu? Bo jak już przestane to zmaleją? Mam parę koleżanek, którym piersi wróciły potem do normy albo zmalały jeszcze bardziej
Przy karmieniu i po odstawieniu (jak zrobisz to nagle)
Moje w dzień po odstawieniu były prawie większe niż moja głowa a generalnie piersi mam nieduże.
Po karmieniu (a karmiłam 14,5mc) były mniej jędrne i takie miękkie ale po kilku miesiącach (nie pamiętam - może 4) wróciły do formy.

Stary 2015-06-27, 10:19   #371
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mnie przy karmieniu jeszcze bardziej nabrzmiały, ale później powróciły do swojego wyjściowego rozmiaru
ufff...pocieszyłaś mnie. ;d Matko jak mnie się dzisiaj nic nie chce a mieszkanie woła o posprzątanie

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-27, 10:24   #372
tylkokasia
Moderator

Cytat:
ufff...pocieszyłaś mnie. ;d Matko jak mnie się dzisiaj nic nie chce a mieszkanie woła o posprzątanie
Mam to samo. Jeszcze muszę jechać na cotygodniowe zakupy a jutro cały dzień prowadzę warsztaty makijażowe. A lenia mam okropnego.
Idę kawą się wzmocnić. (pijecie w ogóle kawę? )

Stary 2015-06-27, 10:27   #373
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Mam to samo. Jeszcze muszę jechać na cotygodniowe zakupy a jutro cały dzień prowadzę warsztaty makijażowe. A lenia mam okropnego.
ja piję tylko raz, rano, rozpuszczalną z mlekiem.
Stary 2015-06-27, 10:28   #374
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Pół łyżeczki kawy, połowa wody w kubku, reszta mleka. Raz dziennie.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:29   #375
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Mnie na bardzo długo odrzuciło od kawy. Po prostu wymiotowałam bardzo. Dopiero tak koło 18tc znów mogę ją pić bez sensacji. Ale wchodzi mi jedynie czarna z ekspresu. A wcześniej tylko z mlekiem piłam.

Stary 2015-06-27, 10:30   #376
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Piję jedną dziennie, z ekspresu ale z dużą ilością mleka (wcześniej piłam 2/3)
Stary 2015-06-27, 10:32   #377
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
O jejuu...jak mam dzień to robię mnóstwo rzeczy ale jak taki jak dziś to tylko myślę gdzie się położyć żeby mnie widać nie było

Ja piję od zawsze raz dziennie z ekspresu na pół z mlekiem. Nawet w ciąży mnie nie odrzuciło

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-27, 10:33   #378
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Ja właśnie jadę do fryzjera Już patrzeć nie mogę na moje odrosty

Mnie bolą sutki przy dotyku. A ostatnio pies oparł się przednimi łapami o moje cycki... Myślałam, że eksplodują

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:33   #379
tylkokasia
Moderator

Lżej mi że też grzeszycie kawką

Stary 2015-06-27, 10:34   #380
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Mnie na bardzo długo odrzuciło od kawy. Po prostu wymiotowałam bardzo. Dopiero tak koło 18tc znów mogę ją pić bez sensacji. Ale wchodzi mi jedynie czarna z ekspresu. A wcześniej tylko z mlekiem piłam.
ja nie piłam na początku, nie miałam w ogóle ochoty, a teraz znów mi wróciła

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Pół łyżeczki kawy, połowa wody w kubku, reszta mleka. Raz dziennie.
wow, pół łyżeczki ja 1-1,5
Stary 2015-06-27, 10:52   #381
wonderka
Zadomowienie

Ja jadę zobaczyć jakieś wózki. Coś mdłości mi wróciły i aż się boję co to będzie.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:01   #382
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja jadę zobaczyć jakieś wózki. Coś mdłości mi wróciły i aż się boję co to będzie.
Nie strasz. Miałam mdłości non stop 3mc. Koszmar

Stary 2015-06-27, 11:05   #383
dzikasliwka
Rozeznanie

Mnie tak odrzuciło od herbaty, zwykłej czarnej. przerzuciłam się na owocową, ale potem jej też nie mogłam pić, bo cukier i tak dalej. Kawę piję jedną z ekspresu, raz na kilka dni. Uwielbiam kawę, ale jakoś nie mam ochoty teraz. W sumie to piję samą wodę
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:16   #384
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dzisiaj rano poczułam jakieś stukanie w brzuchu, tak że jak przyłożyłam rękę to czułam

Cytat:

Mnie też mąż męczył żebym obcięła włosy też miałam prawie że do pasa, tylko że bardzo zniszczone więc się zdecydowałam i nie żałuję teraz wyglądają o wiele lepiej, chociaż to może też zasługa ciąży Ale jeśli masz włosy gęste i zdrowe to chyba bym nie obcięła, uwielbiam długie włosy

Mnie już piersi nie bolą od 2 trymestru, ale są obrzmiałe, urosły mi o 2 rozmiary. Nie przeszkadza mi to, bardziej się boję, żeby nie zwiotczały po karmieniu
tylkokasia, ja staram się nie pić kawy (żeby się nie pozbywać magnezu), ale mnie kusi wypić chociaż jedną małą z ekspresu z mlekiem. W pierwszym trymestrze mnie od niej strasznie odrzuciło, sama myśl powodowała mdłości, ale już mi minęło.

Cytat:
Mnie tak odrzuciło od herbaty, zwykłej czarnej. przerzuciłam się na owocową, ale potem jej też nie mogłam pić, bo cukier i tak dalej. Kawę piję jedną z ekspresu, raz na kilka dni. Uwielbiam kawę, ale jakoś nie mam ochoty teraz. W sumie to piję samą wodę
oj to ja akurat się zakochałam w herbacie, piję bardzo dużo chociaż to też nie zbyt korzystne dla zdrowia a wody akurat teraz nie umiem dużo wypić, bo jak połknę za dużo to mi się podnosi

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-06-27 o 11:17
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:21   #385
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Kurcze Ty się biedna umordujesz, od samego początku te mdłości Ci dokuczają Daj znać co Wam wpadło w oko

Cytat:
Mnie też :O Herbata od samego początku mi przestała smakować, nawet owocowe mi nie smakowały. Piję też wodę ale zdarza mi się pić smakową, słodką a kiedyś przełknąć tego nie mogłam. :X

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Iclosemyeyes też się boję żeby piersi "nie oklapły"
Włosów mam bardzo dużo...Mierzyłam kitkę 12cm ma w gumce i jeszcze w takiej długości to one idą pierwsze potem ja :X Sama nie wiem, nie są zniszczone...Muszę się z tym przespać i pomyśleć bo obciąć łatwo a potem płacz Super, że poczułaś ruchy To już prawie wszystkie czujemy? Zuzka dzisiaj leniwa, a jeszcze rano pofoglowaliśmy to w ogóle ucichła :X

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-06-27 o 11:23
Stary 2015-06-27, 11:32   #386
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Kurcze Ty się biedna umordujesz, od samego początku te mdłości Ci dokuczają Daj znać co Wam wpadło w oko

Mnie też :O Herbata od samego początku mi przestała smakować, nawet owocowe mi nie smakowały. Piję też wodę ale zdarza mi się pić smakową, słodką a kiedyś przełknąć tego nie mogłam. :X
Ja z kawą miałam problem na samym początku, gdy nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży. Z tym słodkim jest tak, że nigdy nie lubiłam słodkiego i słonego, a teraz się to zwielokrotniło. Ciężko jest mi trafić w coś, co nie bedzie za słone lub za słodkie...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj oglądałam używane wózki na allegro i chyba coraz bardziej się przekonuję do kupna używanego 2w1. Najbardziej podobają mi się wózki Bebetto i póki co to jest mój typ numer jeden
Bebetto są bardzo ładne, mało awaryjne i mają dobry serwis. Jak szukałam wózka, czytałam też o reklamacjach. Z tego powodu właśnie odrzuciłam adamexa. Wciąż zastanawiam się nad tą Silvią, bo ten kuferek aż taki tragiczny nie jest jak oglądam na necie. Na żywo wydał się trochę nie bardzo, ale wtedy byłam nastawiona na Flavio i Silvię odrzuciłam po porównaniu. Dziewczyny chwalą zamykane kosze. Wiem, że od niedawna do Flavio dodają jakąś zamykaną torbę do koszyka. Muszę zobaczyć ją na żywo i w razie kupna używanego wózka upewnić się, że on też ją ma. Ewentualnie może dałoby się ją dokupić osobno.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:41   #387
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes też się boję żeby piersi "nie oklapły"
Włosów mam bardzo dużo...Mierzyłam kitkę 12cm ma w gumce i jeszcze w takiej długości to one idą pierwsze potem ja :X Sama nie wiem, nie są zniszczone...Muszę się z tym przespać i pomyśleć bo obciąć łatwo a potem płacz Super, że poczułaś ruchy To już prawie wszystkie czujemy? Zuzka dzisiaj leniwa, a jeszcze rano pofoglowaliśmy to w ogóle ucichła :X
to może chociaż trochę podetnij np do łopatek? Nadal będą długie, ale może mniej przytłaczające?

Co do piersi to sama nie wiem, czy da się temu jakoś zaradzić? Smarujesz się czymś?

Ruchy czuję już od jakiegoś czasu, ale dziś był pierwszy raz, że czuć było aż na zewnątrz musiała się mała rozbrykać Zuzka może odpoczywa przy sobocie
Stary 2015-06-27, 12:06   #388
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja z kawą miałam problem na samym początku, gdy nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży. Z tym słodkim jest tak, że nigdy nie lubiłam słodkiego i słonego, a teraz się to zwielokrotniło. Ciężko jest mi trafić w coś, co nie bedzie za słone lub za słodkie...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Bebetto są bardzo ładne, mało awaryjne i mają dobry serwis. Jak szukałam wózka, czytałam też o reklamacjach. Z tego powodu właśnie odrzuciłam adamexa. Wciąż zastanawiam się nad tą Silvią, bo ten kuferek aż taki tragiczny nie jest jak oglądam na necie. Na żywo wydał się trochę nie bardzo, ale wtedy byłam nastawiona na Flavio i Silvię odrzuciłam po porównaniu. Dziewczyny chwalą zamykane kosze. Wiem, że od niedawna do Flavio dodają jakąś zamykaną torbę do koszyka. Muszę zobaczyć ją na żywo i w razie kupna używanego wózka upewnić się, że on też ją ma. Ewentualnie może dałoby się ją dokupić osobno.
A ja raczej bym wolała kosz nie zamykany, bo można więcej napchać Jeszcze zobaczę, pewnie pięć razy zdanie zmienię

W gazecie (M jak mama) zobaczyłam reklamę wózka Inspire Eco (model Tutka) i wpadł mi w oko, tylko nie wiem czy używany znajdę. A nowy kosztuje prawie 2 tys...

Co do ruchów to ja już czuję regularnie, zawsze wieczorem jak leżę w łóżku to czuję takie smyranie Dziś też poczułam siedząc na przystanku

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 12:41   #389
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Poszłam dzisiaj do gina po L4 i normalnie dostałam nerwów u mojego lekarza nie ma zapisów, każda przychodzi kiedy chce i o której chce godzinie. Wchodzę, pytam się czy mogę dosłownie na chwilkę tylko po zwolnienie (lekarz drukuje więc to zajmuje pół minuty). Kobiety dziwnie się na mnie patrzą i dwie mówią, że one też w zasadzie tylko po L4. No to siadłam i czekam. Było ich chyba 5 to myślę szybko pójdzie. Ale gdzie tam, te dwie co się zarzekały, że też na chwilę to siedziały po 10-15 minut na normalnej wizycie Po półtorej godziny czekania wchodzę do lekarza, mówię, że ja w sumie to po L4, a on że zmierzymy ciśnienie i się zważymy. Zaznaczył mi w karcie ciąży kiedy robimy badania a kiedy nie. Wizyta trwała 1 minutę, dostałam zwolnienie i pytam się ile płacę (chodzę prywatnie) a on do mnie, że to normalna wizyta i 100 zł Bez badania ginekologicznego, za samo zważenie i zmierzenie ciśnienia zapłaciłam 100zł No to mówię, że będę na minusie, bo wzięłam tylko 50zł (tyle kiedyś płaciłam, wypisał mi zwolnienie i tyle). Dodam, że L4 wypisuje mi tylko na dwa tygodnie, więc raz idę na normalną wizytę z usg za 150zł, a za dwa tygodnie po zwolnienie. I teraz co, za każde zwolnienie i ważenie plus ciśnienie będę płacić 100zł no bez sensu
Przyszłam do domu i zabrałam się od razu za porządną porcję lodów na pocieszenie
Lexie- mnie tez tak kiedys chcial ginekolog urządzić ale mu powiedzialam ze chce zeby mi zrobił usg i nie miał wyjścia. czasami to oni faktycznie podchodzą do nas jak do produkcji na taśmie byleby kase ciągnąc
Stary 2015-06-27, 12:48   #390
peachella
Rozeznanie

Cytat:
ja z reguły piję jedną kawę i jedną herbatę czarną dziennie. Wcześniej piłam więcej owocowych ale teraz jakoś mi nie wchodzą. Cały czas mam smaka na colę itp, ale staram się ograniczać. Jeżeli chodzi o wodę to piję filtrowaną( Brita), wchodzi jak nic innego. mogę spokojnie wypić do 3 litrów dziennie.

A jak u Was z paznokciami i włosami? Moje paznokcie to tragedia, nie mogę zapuścić w ogóle. Zawsze miałam super paznokcie, długie, a teraz stwierdziłam, że nie ma sensu się wkurzać i noszę krótkie, nie maluje, ewentualnie odżywka. A włosy, sama mam grube, gęste włosy prawie do łopatek, naturalne. Nie farbowałam od 2 lat i zapuszczałam. Ale coraz więcej siwych przy skroniach(niestety odziedziczyłam po ojcu chyba siwienie wczesne) i mnie kusi żeby ufarbować.....

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Lexie- mnie tez tak kiedys chcial ginekolog urządzić ale mu powiedzialam ze chce zeby mi zrobił usg i nie miał wyjścia. czasami to oni faktycznie podchodzą do nas jak do produkcji na taśmie byleby kase ciągnąc
no tak to wygląda niestety
Wiecie co, mój ojciec zginął w wypadku samochodowym 10 lat temu. Jestem pewna, ze gdyby żył na pewno miałabym najlepszego lekarza pod słońcem z racji tego, że był bardzo dobrym ginekologiem-położnikiem

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-06-27 o 12:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości