|
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
o boziu mama kupila mi malinki <3
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to nie jest tak ze albo chipsy albo dieta i trening możesz ich nie jeść.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#755 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#756 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko znowu stanie na jakiś czas bo mój będzie miał mega focha bo nie położył idealnie jak pan budowlaniec z 30 letnią praktyką w kładzeniu gładzi Na dodatek prosze go by pozbył się z pokoju małej starej kanapy po poprzednich właścicielach-bo do póki ona tam stoi nie można urządzić pokoiku dla niej,a on mi tekstem wyjeżdża,że gadał z kumplem,i ta kanapa się kumplowi przyda ale on ją jeszcze musi u nas przetrzymać...może do sierpnia albo i dłużej.WITKI OPADAJĄ! Mówie,że ja chcę mieć już na początku sierpnia ten komfort psychiczny,żeby już wszystko było pozapinane na ostatni guzik,żeby dzieciak miał pokój,zeby to jakoś wyglądało a tu kumpel ważniejszy. Ja to dziewczyny nie wiem co się z chłopami dzieje. Czy oni INACZEJ myślą czy mają jakieś niedo yeb anie mózgowe z racji tego,że my w ciaży. Beczeć mi sie chce,najłatwiej rzucić wszystko w pisdu,walnać fochem i nic nie robić i jeszcze się nas czepiać. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() Nawet przewrócic z boku na bok się normalnie nie mogę bo to cała ewkilibrystyka jest ze stekaniem połączona. Czuję się wgl jak kaleka- tego mi nie można tamtego nie wolno! Nawet tż wyrywaa mi worek z zakupami,w którym mam tylko kostke masłą i dwie buły ;( ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu ci nie wolno bo chyba mnie coś ominęło.
Ja bym pojechała w góry, ale na jakąś mini górkę. Taki szlak typu 8 a nie 15 km. Może dałoby radę jakby nie było upału i szli byśmy powoli ![]() Mój dywan ciągle schnie a ja tu mam rozpiździel w całym domu. Meble trzeba poustawiać, pochować rzeczy, do piwnicy powynosic... a tu nic nie idzie zrobić. A po 17 mój mąż musi iść do pracy jeszcze wiec za wiele nie zrobi. No ale już u siebie ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i serio, albo podjeżdżasz do teścia z przyczepą, bierzesz i odjeżdżasz, albo ląduje to na ognisku. I skończyły się gadki że "podjadę za tydzień albo dwa". Moje mieszkanie to nie magazyn.
|
||||
|
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś po mistrzowsku zapięta na ostatni guzik,widzę. ja nie mam nawet 1/5 tego co masz na liscie. jedynie mam jedno op.pieluch new born,podkłądy poporodowe i hejaaaaaaaaaaaaaaaa Czekam na komode z all i mebelki-przywiozą w next tygodniu,to wtedy pokupuję bo będe miałą gdzie to trzymać wreszcie. Jakie macie butelki antykolkowe? pokazywać ![]() Ja wczoraj w sklepie zgłupiałam,taki wybór i wyszłam z niczym.Lepiej mieć jedna czy dwie butelki,ilu mililitrowe? Pytam się Was bo nie lubię jak mnie babiszony w sklepach dopadają i doradzają- w każdym co innego. JUż się boje wchodzić do dzieciowych sieciówek :/ |
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wybralam sie na piechotke z pieskiem obejrzec z zewnatrz szpital w ktorym planuje. Ze 40 min drogi. W polowie tak mi sie spiol brzuch i klulo mnie w prawym boku ze musialam przysiasc na 10 min. Spowrotem wrocilam autobusem
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ale nie ma tego złego lepiej sie spaceruje z wozkiem niz z brzuchem. Jeszcze trochę dziewczyny
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz to już 'podróżuję' trasami,na których mam gdzie przysiaść baadź gdzie najbliżej do wc. PO schodach jak włażę to zadyszka jak u zawałowca i spina mi siębrzuch strasznie albo mała postanawia mnie akurat wtedy skopać i kicha. Pytanie,może się orientujecie: Pracuję na czas nieokreślony full etat,dostaję teraz 100% wynagrodzenia ale... jaką dostanę pensję (100% czy już 80%) w miesiacu kiedy urodzę małą. Załóżmy,że przytrafi się mi to 25 sierpnia badz 3 wrzesnia... To za sierpnień policzą mi jako sto procent czy już 80% bo od dnia narodzin zaczyna się momentalnie macierzyński. W kadrach będę dopiero za tydzień,mam okropną kadrowa starą pannę nie przychylną dla mam i wolę się dowiedzieć od Was jesli jesteście w temacie. |
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam aż będę mogła kupić komody itp i wtedy mogę kupować resztę rzeczy dziecięco-porodowo-mamowych.
|
#764 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy kupowalyscie na allegro ale teraz ceny porównywalna i happy24 ma konkurencyjne.Żel jelp 2l podlaski poporodowej bella pieluszki happy.ją pewnie tu będę zamawiac
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Oczarowana- do dnia do którego masz l4 policzą 100% od dnia kiedy zaczniesz urlop macierzyński (o ile decydujesz sie od razu na ten nazwijmy go roczny) 80%.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
W Gemini ręcznik kąpielowy tanio wychodzi w porównaniu z all.100*100 rozmiar.
Co do butelek ją kupie 1 dr Browna wąska.
|
#767 |
|
Rozeznanie
|
W końcu Was nadrobiłam, zajęło mi to wieczność
![]() Oczarowana - w szpitalu w którym chyba będę rodzić, nie ma konieczności zgłaszania, że poród będzie rodzinny, przychodzimy razem i wchodzimy razem, facet nie musi mieć fartucha, jedyne „zalecenie” dla niego to wygodne ubranie i jakieś klapki, bo wygodniej niż ileś godzin w butach, może też się przebrać w tym samym pomieszczeniu co ja. Jedynie w przypadku cc nie będzie mógł wejść na sale, bo jest mała, a i tak dużo osób musi się tam zmieścić. Z tego co wiem to nie dostanie okolicznościowego dopóki dziecka nie będzie na świecie, poza tym u mnie w robocie okolicznościowy był tylko dawany na pisemny wniosek, jak o normalny urlop wypoczynkowy tylko się pisało okolicznościowy, ale to może taki wymysł mojej instytucji. Jedyne wyjście to na żądanie i jeśli nie bierze go nagminnie, to nie powinno być problemu, co najwyżej trochę pomarudzą. Poza tym nie martw się na zapas, bo nie wiadomo jak będzie, może zaczniesz rodzić jak będzie w domu. Jak mój będzie miał służbę, też nie będzie go ze mną i ostatnio się zastanawiałam czy brać wtedy taxi, czy wzywać karetkę, bo sama się do porodu raczej nie zawiozę ![]() Airish88, elcia88 – ja zdecydowałam się na geratherm non noctact, Owieczka go kupiła i przetestowała, wcześniej też go miałam na liście. Panna Izabela – z tym wychodzeniem na własne żądanie to trzeba uważać, bo jak nie daj Boże coś to szpital się wtedy wykpi, że oni jeszcze nie widzieli możliwości wyjścia, ale Ty chciałaś, więc Ty ponosisz odpowiedzialność. Co do kont oszczędnościowych w tym samym banku co ROR, to chyba zależy tylko od nas samych czy „pożyczamy” z nich. Nam się jeszcze nigdy nie zdarzyło „pożyczać”. Raz tylko jedno musieliśmy zlikwidować jak pieniądze były potrzebne na przebudowę domu, ale też z taką myślą było zakładane oszczędnościowe, żeby do czasu remontu sobie leżały na %, małych, ale zawsze większych niż na RORze. Brzuch mierzony wczoraj 91cm, biodra nigdy nie mierzyłam, a nie chce mi się wstawać z wyra, a mam dziś dzień lenia ![]() ![]() party_girl7, TusiaeM – ja mam upatrzoną Angelcare AC 401, właśnie za 500 zł, ale ona ma monitor ruchu też Panna Izabela – skoro Twój sąsiad tak namiętnie słucha hip hopu czy disco polo to może Ty mu zapodaj przez parę dni Rammsteina, heavy metalu, gotyku czegoś czego on na co dzień nie słucha, może to poskutkuje i się opamięta Oczarowana – ja mam Avent natural 125ml i 260ml i nic więcej nie kupuje dopóki się dziecko nie urodzi, bo wtedy się okaże jak ta firma się u nas sprawdzi |
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli szykujemy się na imprezę. Sa tez dni naszej miejscowości. Ma być feel video.
Nic idę się pindrzyc i mam zamiar się dobrze bawić dzisiaj
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam z psem i na lodach z tż i ledwo szłam bo mi mała na pęcherz napierała , brzuch twardy , szłam jak paralityk kroczek za kroczkiem, przyszłam do domu i porzygałam się tymi lodami.. o tak właśnie ...
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-06-27 o 17:24 |
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Słuchajcie, chyba pierwszy raz mam tak ze mały się rusza tylko słabiej czuć jego ruchy, nie są to takie mocne kopniaki... Nie wiem czy mam się martwić czy nie :/
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Może ma już ciasno?
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja swojego przez parę dni też czułam słabiej i wtedy liczyłam ruchy, a potem się przekręcił i teraz daje czadu co chwila, jakby w ogóle nie odpoczywał ![]() co do liczenia to ja liczyłam tylko raz do 10 ruchów i byłam spokojna, ale położna w czwartek na SR mówiła, że powinno być 10 w ciągu aktywnej godziny i powinno się wybrać 5 takich godzin do liczenia, Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-06-27 o 18:03 |
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my zamówiliśmy wózek, w końcu padło na kolor 303. |
|
|
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś zamowilam dwa ręczniki na all bambusowe ciekawe jakie będą
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci że byłam w szoku jak zobaczyłam ten katalog z tkaninami, zupełnie co innego w stosunku do zdjęć. Chyba tylko ten granat i szary były takie same...
Ja słyszałam że te bambusowe akcesoria to jest pic na wodę. I po pierwszym praniu tracą wszystkie unikalne właściwości. |
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, policze ruchy teraz bo wróciłam ze spacerku i zobaczę czy będzie coś mocniej, a jak nie to pojadę do szpitala zobaczyć czy wszystko ok...
|
#778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdecydowałam się jednak na 303, bo był akurat na sklepie jak byłam oglądać i mogłam ocenić jak wygląda cały a nie tylko próbka ![]() co do rzeczy bambusowych też mi to koleżanka mówiła, ale nie wiem skąd ona to wie, czy z jakiegoś rzetelnego źródła ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- słuszna decyzja co do szpitala, jak masz się martwić to pojedź i zobaczysz czy wszystko oki |
|
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja slyszalam same pozytywne opinie
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak teraz tak się rusza wypina i obkręca że nie podoba mi się to już. chce już ją mieć na zewnątrz i czuć się normalnie. końcówka będzie straszna ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- czy ja wiem, o 9:30 byłam z psem, potem odkurzyłam i tyle mojego przemęczania się a no i lody o 15:30 reszta wypoczing a kanapie, ta mała mi się tak wypina poprostu ze aż mnie wszytsko boli.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

możesz ich nie jeść.
Leci kasa strasznie podczas remontu, chyba musimy przystopowywać, bo jeszcze zostało nam do zrobienia duuuużo rzeczy, a wypłaty nie są co tydzień 

i serio, albo podjeżdżasz do teścia z przyczepą, bierzesz i odjeżdżasz, albo ląduje to na ognisku. I skończyły się gadki że "podjadę za tydzień albo dwa". Moje mieszkanie to nie magazyn.

ja swojego przez parę dni też czułam słabiej i wtedy liczyłam ruchy, a potem się przekręcił i teraz daje czadu co chwila, jakby w ogóle nie odpoczywał