|
|
#2581 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część XI
a mokra jaka polecacie? na zooplusie taki wybor, ze oczoplacu dostaje
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kot uwielbia Animonda Carny
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Power of Nature, Ziwi Peak, Grau, GranataPet, Terra Faelis, Catz Finefood, Feringa, O'Canis, Moonlight Dinner; z tych tańszych, które ujdą - Animonda Carny, Smilla.
|
|
#2584 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widac moj kot ma nosa, skoro je tylko Orijen. Kretka: A co z Cosma? |
|
|
|
|
#2585 |
|
Konto usunięte
|
dzieki! Zamowilam te tester puszki i paczki z zooplusa.
Ziwi peak nie znalazlam na zooplusie, ale zamowie z ich oficjalnej szwajcarskiej stronku i
|
|
|
|
#2586 |
|
Kici kici miau miau
|
Bardzo lubie dawac moim kotom Moonlight dinner i daje tez Applaws mokra
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Ma, ma
![]() To filetówka - karma niepełnowartościowa, ma mało tłuszczu, dużo białka i nie jest suplementowana, to często zwykłe mięso z fileta) - także parę razy w tygodniu można podawać, w ramach urozmaicenia. Ziwi Peak jest na ModernPet.
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Kot made in turcja
nie moglam sie oprzec zeby nie pokazac
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Cosma z tunczykiem jest suplementowana.
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Jako jedyna, reszta pińciuset smaków nie jest. A nawet ta suplementowana Cosma ma za mało tłuszczu, także nie nazwałabym jej pełnowartościową.
|
#2591 |
|
Konto usunięte
|
Tz mi opowiadal, ze wczoraj w nocy sie obudzilam i zaczelam sie wydzierac " Kur.., kur.. Okna sa pootwierane!!! Koty nam powypadaja przez okna!!! musimy zamykac!"
dostaje powoli choroby psychicznej |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
wróciłam z wakacji koty beze mnie przetrwały ![]() Kotka jest obrażona ![]() ![]() dzieciaki jak pokazałam wyżej wszędzie coś dorwą do głaskania , niestety wiele tam psów bezpańskich jest kotów też sporo . Ale coś się chyba robi , bo są znaczone na uszach zwierzaki mniej wiecej tak jak się u nas krowy kolczykuje ![]()
|
#2593 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy wiecie gdzie mozna kupic taki kaftan/poskramiacz dla agresywnych kotow? Taka torba na kota z roznymi otworami przez ktore mozna wyciagnac lapki, zrobic zastrzyk itd. Albo przynajmniej jak to sie profesjonalnie nazywa?
Moj kot to szatan, a musze robic mu zastrzyki i leczyc ucho. Zawijanie w recznik nie jest najlepsze, umie sie wyrwac, ostatnio przy probie oswobodzenia sie wyrwal sobie pazur . W takim kaftanie jest najbezpieczniejszy i wszystko sprawnie idzie. Ale za Chiny Ludowe nie moge tego znalezc w internecie. Wyslane z dziadowskiego telefonu, wybaczcie. |
|
|
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2595 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno spotkałam się już z tą nazwą, więc pewnie stad to szybkie skojarzenie ![]() Skojarzyło mi się też od razu z tym, że z tego co pamiętam, to Monika kiedyś pisała, że Sonia wylądowała w tym czymś i przy okazji zafundowała jeszcze inną atrakcję
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-06-27 o 18:55 |
|
|
|
|
#2597 |
|
Konto usunięte
|
Moj kilka razy sie posikal w tym, jak mial kroplowke podawana i musial dlugo lezec. A Sonik dwojeczke zafundowala?
Wyslane z dziadowskiego telefonu, wybaczcie. |
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedaczek, to zdrowia dla kotka ![]() Ja dowadniam swoją strzykawką, bo paskuda pić nie chce i w sumie taka torba też byłaby pomocna (nie gryzie i nie drapie, bo to chyba najłagodniejszy kot jakiego spotkałam, ale próbuje zwiać). Ale zapakowanie jej do tego, to chyba byłby jeszcze większy stres
|
|
|
#2599 |
|
Konto usunięte
|
Kroplowki to kiedys, mam nadzieje, ze juz nie beda potrzebne, odpukac. Moj drapie, rzuca sie, warczy, usiluje uciekac, gryzie (wlasnie usiluje podgoic rane w palcu, przegryzl mi palec i paznokiec
), po prostu szatan. W torbie robi sie spokojniejszy jesli jest ciasno zapieta. Ale teraz przy leczeniu zapalenia ucha srodkowego dostaje takiego szalu, ze sobie nie radze. Skoro tylko ucieka to moze recznik wystarczy? Moj kolega jeszcze stosuje worek, taki w jakim dzieci kapcie nosza. Ale ja bym sie troche bala, ze za mocno sciagne te sznurki. Wyslane z dziadowskiego telefonu, wybaczcie. |
|
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak podawałam jej leki, to zawijałam w ręcznik. Ale potem widząc już ręcznik, chowała się. Więc teraz już nie mam serca jej zawijać. Jest naprawdę bardzo łagodna, na stresujące sytuacji reaguje ucieczką, jak nie ma możliwości to się "kuli". Ale oczka ma takie przerażone. Dlatego staram się to robić jak najdelikatniej. Nawet strzykawki jej nie pokazuję tylko przytulam, podaję co mam do podania, potem przysmak i chwila zabawy. Na szczęście szybko dochodzi do siebie. Chociaż ja, mimo, że wiem, że to dla jej dobra, to mam wyrzuty sumienia jak widzę te jej oczka
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-06-27 o 19:22 |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2602 |
|
... choć nie Westwood
|
Jak dlugo odrasta kotu sierść? Minął miesiąc od sterylki Lunki, a ta ma taki lysy brzuszek...
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Florkom też długo odrasta, a są zdrowe, sierść gęsta i błyszcząca, także może "taki urok".
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
I zaczęło się wybrzydzanie przy jedzeniu
Jak za dużo wody to już kotka nie tknie, w kawałkach nie chce jej się gryźć, albo po prostu nie je bo nie, muszę dosmaczać sproszkowanym suszonym filetem Na dodatek odkąd jest siatka na balkonie to ludzi mają w nosie Całe dnie siedziałyby na powietrzu, tylko na wołanie na jedzenie reagują a i to nie zawsze I nieważne czy zimno czy deszcz, marznie to to skuli się ale z balkonu siłą trzeba zabierać Na szczęście siatka z żyłki na razie cała, ale koty wychodzą tylko pod naszą kontrolą. Teraz wymyślamy jakiś drapak na balkon ![]() Zła jestem, bo w sierpniu mieliśmy odebrać szczeniaka, a urodził się tylko jeden i hodowca prawdopodobnie zostawi go sobie :/ CO prawda już planują kolejny miot i szczeniak byłby na koniec roku (oczywiście nie po tej samej suce, hodowla jest duża), ale już się z tż przygotowaliśmy psychicznie, że w sierpniu będziemy w 5 a nie tylko w 4 z kotami Jak były usypiane wasze koty do kastracji? Muszę przejść się do naszej wetki i zapytać o wszystko (o narkozę, rodzaj cięcia, badania przed, o coś jeszcze pytać?), w lipcu kocur idzie pod nóż a kotka miesiąc później, zaczynam się już stresować
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj maluchy koncza 4tygodnie
|
|
|
|
#2606 |
|
Konto usunięte
|
))
|
|
|
|
#2607 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czemu ale nie moglam dodac wszystkich na raz
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie maluchy
Ciekawe czy beda mocno gadatliwe, ja uwielbiam koty gaduly
|
#2609 |
|
Konto usunięte
|
Mam nadzieje, ze gaduly i ze to prawda ze ciagle chodza za czlowiekiem i domagaja sie pieszczot
Koty mojej siostry jak mnie widza to uciekaja, bo maja dosc mojego calowania i glaskania ))Jetem bardzo ciekawa jak beda wygladac jak beda wiekse niby wiem jakie kolory i czego sie spodziewac, ale to jednak nie to samo
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rysiu po goleniu odrastał ponad pół roku do stanu wyjściowego. Cytat:
Ja tam mielę całe mięso. Czasem tylko kawałek piersi kroje w kosteczkę. Może w to władować dużo wody i nie jest widoczna. A koty zjadają wszystko. I też posypuję snaczkami z Cosmy (jednemu z kurczakiem, drugiemu z tuńczykiem ) - nie jesteś wyjątkiem. Kocur był usypiany propofolem na moje życzenie. Po godzinie odebrałam kota jak nówkę - żadnego chwiania, żadnych wymiotów. Przyjechał do domu, wskoczył na drapak, umył się, obejrzał wydmuszki i zażądał żarcia Najadł się, wyspał i był jak nowy. Zero stresu dla nas Z kotką już tak łatwo nie było: dostała normalne znieczulenie ogólne. Była cały dzień w klinice, a wieczorem i tak odebraliśmy słaniające się i nieszczęśliwe kocię Podobno tak jest lepiej żeby kotka nie naruszyła szwów. Poza tym kubrak był traumatycznym przeżyciem dla niej. Niby miała 2 szwy, ale kubrak kazali jej nosić. Ładnie się wszystko zagoiło przynajmniej. Nie było komplikacji. Później Malla ciachała swoją wariatkę Jeden szew, zero kubraka.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

kotów też sporo .
. W takim kaftanie jest najbezpieczniejszy i wszystko sprawnie idzie. Ale za Chiny Ludowe nie moge tego znalezc w internecie. 

) - nie jesteś wyjątkiem.