Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-27, 20:16   #2401
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

[QUOTE=mala29lll;51900498]
Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

A wstaw fotkę z boku jaki masz brzuch i nie wciągaj A Ty masz szerokie biodra? Moja siora ma i miała taki płaski ten brzuch długo. Za to w 7 miesiącu jej wywaliło że aż Ja jestem wąska w bierdach i cienka w pasie tak normalnie i mi do przodu pewnie dlatego wyrąbało. Do tego jestem niska i proszę... mma bebech jak na wylocie
Ale ja nie wciągam Z reszta chocbym chciala nie da sie, mam tak ciasno pod skórą wszystko upakowane, że ledwo dycham
Bardziej z boku ciężko mi zrobić bo źle sie trzyma ten tablet i mnie zaslania :/ Ale jak tak porownuje fote sprzed 4tyg to widac jaka pileczka spora wyskoczyla
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 20:16   #2402
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
a w czym wygrałaś?
na fb konkurs był

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Witam się! Zostaje przez weekend na oddziale bo dr wymacal ze jelita nie działają tak jak trzeba. Kurcze biegunka to nie żarty dziewczyny, dr mowi ze kobietom przed porodem robia lewatywe żeby tez przyspieszyć poród.
Plus taki ze w koncu was nadrobie:p tylko przez kom nie widzę waszych fotek
zdrówka kochana

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 20:22   #2403
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja u siebie na rosnący brzuch nie zwracam uwagi, natomiast widzę jak z każdym dniem pępek się spłyca. 3-4 dni i wyskoczy...
Stary 2015-06-27, 20:27   #2404
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja u siebie na rosnący brzuch nie zwracam uwagi, natomiast widzę jak z każdym dniem pępek się spłyca. 3-4 dni i wyskoczy...
mi już wyskoczył, ciekawe co tż powie jak mnie zobaczy po 2,5 tyg albo i dłużej, zależy kiedy w końcu przyjedzie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 20:29   #2405
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mój jest na bieżąco, każda rozmowa na skype (nie codziennie, ale dość często) zaczyna się nie od "cześć kochanie", tylko "pokaż brzuszek"
Stary 2015-06-27, 20:32   #2406
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jest na bieżąco, każda rozmowa na skype (nie codziennie, ale dość często) zaczyna się nie od "cześć kochanie", tylko "pokaż brzuszek"
zazdroszczę :P mój przez te ostatnie stresy wgl nie pyta o synka ani nic
Stary 2015-06-27, 20:40   #2407
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mojego mam wrażenie temat dzidziola uspokaja, zawsze jak jest podminowany, to mam opowiadać, aż lubemu nieco ciśnienie opadnie ale on taki jest, z moim psem przez telefon rozmawia i prosi, żeby dać mu wieczorem jeden smakołyk ze specjalną dedykacją
My trochę inaczej żyjemy niż "normalne" związki, więc i komunikacja wygląda inaczej.
Stary 2015-06-27, 20:49   #2408
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego mam wrażenie temat dzidziola uspokaja, zawsze jak jest podminowany, to mam opowiadać, aż lubemu nieco ciśnienie opadnie ale on taki jest, z moim psem przez telefon rozmawia i prosi, żeby dać mu wieczorem jeden smakołyk ze specjalną dedykacją
My trochę inaczej żyjemy niż "normalne" związki, więc i komunikacja wygląda inaczej.
heheh fajnie, ciekawie
Stary 2015-06-27, 20:55   #2409
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Juz ni taka szczupła Tz się dziś śmiał ze potężna jestem i mam duży zadek :-D
Mój by się bał powiedzieć, ze mam duży zadek
Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Załącznik 6006452 Załącznik 6006453

a to mój z przed tygodnia
Ty chyba taka niziutka jak ja Ile masz wzrostu?
[QUOTE=Pasztetnik;51900809]
Cytat:

Ale ja nie wciągam Z reszta chocbym chciala nie da sie, mam tak ciasno pod skórą wszystko upakowane, że ledwo dycham
Bardziej z boku ciężko mi zrobić bo źle sie trzyma ten tablet i mnie zaslania :/ Ale jak tak porownuje fote sprzed 4tyg to widac jaka pileczka spora wyskoczyla
Doooooobra Ty jesteś trolem Wstawiła zdjęcie jak się najadła po obiedzie i świruje
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
zazdroszczę :P mój przez te ostatnie stresy wgl nie pyta o synka ani nic
Też za Wami tęskni a tu takie lipy jeszcze wychodzą Na pewno często myśli o Brianku. Zresztą faceci mają trochę inaczej. Póki nie zobaczą na własne oczy to do końca nie uwierzą, ze tam w brzuszku ktoś siedzi

Elve a ta sytuacja u Wam ma się zmienić czy to już tak cały czas z tymi wyjazdami? Chyba trochę kiepskie rozwiązanie jak maluch będzie bo może tęsknić za tatusiem
Stary 2015-06-27, 21:03   #2410
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve a ta sytuacja u Wam ma się zmienić czy to już tak cały czas z tymi wyjazdami? Chyba trochę kiepskie rozwiązanie jak maluch będzie bo może tęsknić za tatusiem
Nie planujemy zmian.
Kwestia wychowania, jeśli dziecko od małego jest przyzwyczajone do takiego a nie innego modelu rodziny, to nie powinno być tragedii. Zwłaszcza jeśli będzie widziało, że dla mamy sytuacja też jest normalna, że nikt nie płacze po kątach.
Wiadomo że będzie tęsknić, ja też tęsknię, ale funkcjonuję normalnie.
Bardziej się tutaj obawiam o kondycję psychiczną lubego niż dziecka

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-06-27 o 21:09
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 21:08   #2411
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Chyba faktycznie faceci mają inacej mój też raz więcej się interesuje raz,mniej...zmęczenie napewno robi swoje..a ja mogłabym ciągle patrzeć na mój brzusio i glaskala

A co do tyłka ja zawsze płaski miałam wiec się nie obrażam, a jemu pewnie też się bardziej podobam taka..po porodzie mogłoby tak zostać tzn pupa i cycuchy

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-06-27 o 21:09
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 21:12   #2412
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba faktycznie faceci mają inacej mój też raz więcej się interesuje raz,mniej...zmęczenie napewno robi swoje..a ja mogłabym ciągle patrzeć na mój brzusio i glaskala

A co do tyłka ja zawsze płaski miałam wiec się nie obrażam, a jemu pewnie też się bardziej podobam taka..po porodzie mogłoby tak zostać tzn pupa i cycuchy
A ja chuda czy grubsza zawsze tyłek odstający, ale jak mojemu się podoba to niech mu będzie Jakby się nie podobał to wy wybrał jakąś z płaskodoopiem
Stary 2015-06-27, 21:18   #2413
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja to mam wrażenie, że ogólnie ludzie mają różnie, bez zróżnicowania na płeć - w moim otoczeniu chyba ja mam najluźniejszy stosunek do swojego stanu, wiadomo, cieszę się, głaszczę, czasem gadam, ale nie celebruję ciąży jakoś specjalnie, natomiast wszyscy dookoła, z moim mężem na czele, już owszem
Stary 2015-06-27, 21:19   #2414
toskaKrk
Wtajemniczenie

ewlina, gosiek cudne brzuszki

Pasztetnik ładny brzuszek tylko Ty chyba zdjęcia pomyliłaś gdzie Ty to dziecko wcisnęłaś?

Cytat:
Słodko

mala mój też by się nie odważył skomentować, bo boi się zwłaszcza że nie wie czy w danej chwili zareaguję płaczem czy atakiem wściekłości
Chociaż ostatnio raczej płaczę. Głównie przez sytuację z kotką. Ehh
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 21:20   #2415
gosiek0388
Zadomowienie

ja jestem wielkolud całe ok 164cm kurdupelek
Stary 2015-06-27, 21:21   #2416
malinowa4
Zakorzenienie

a ja sobie robię codziennie chwile dla mnie i dzidziusia. codziennie przed snem rozmawiamy, a czasami w ciągu dnia śpiewam mu itp. zawsze opowiadam co mu kupiłam, co u tatusia itp jestem zakochana w moim brzuszku, ale też ciąży nie "celebruje" publicznie
Stary 2015-06-27, 21:27   #2417
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
TO ja jeszcze niższa
Stary 2015-06-27, 21:30   #2418
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
a ja sobie robię codziennie chwile dla mnie i dzidziusia.
Ja nie mogę, jak zaczynam mówić do brzucha, to mój pies myśli że to do niego i przychodzi po pieszczoty
Stary 2015-06-27, 21:36   #2419
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mogę, jak zaczynam mówić do brzucha, to mój pies myśli że to do niego i przychodzi po pieszczoty
hahaha moje mają zakaz wchodzenia na górę więc się nie odważą nawet zaglądnąć
Stary 2015-06-27, 21:39   #2420
mala29lll
Zakorzenienie

Tez gadam do brzucha NA początku czułam się jak czubek troszkę, ale szybko przeszło bo w sumie przed ciążą gadałam do kwiatków jak je podlewałam
Stary 2015-06-27, 21:49   #2421
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja aż 1-2 cm wyższa

Ja do brzucha nie gadam. Raczej staram się porozumiewać telepatycznie, tzn "myślę do małej" jeśli wiecie o co chodzi.
Za to Tż nieraz mnie opiernicza, bo do kotów mówię jak do ludzi, zagaduję jak je głaskam itp. Jakoś naturalnie mi to wychodzi
Stary 2015-06-27, 22:00   #2422
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Haha moje koty tez myślą do nich mówię i przychodzą się przytulać

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 22:00   #2423
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja aż 1-2 cm wyższa

Ja do brzucha nie gadam. Raczej staram się porozumiewać telepatycznie, tzn "myślę do małej" jeśli wiecie o co chodzi.
Za to Tż nieraz mnie opiernicza, bo do kotów mówię jak do ludzi, zagaduję jak je głaskam itp. Jakoś naturalnie mi to wychodzi
hehhe no widzisz wyrodna matko żartuję oczywiście. Jak ktoś nie chce gadac do brzucha to niech nie gada lepiej niż jak ma sztucznie coś paplać
Stary 2015-06-27, 22:28   #2424
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
hehhe no widzisz wyrodna matko żartuję oczywiście. Jak ktoś nie chce gadac do brzucha to niech nie gada lepiej niż jak ma sztucznie coś paplać
Może to dlatego, że przez cały dzień mojemu 4latkowi nie zamyka się buzia i bez przerwy muszę odpowiadać na pytania: a czemu? a po co? a dlaczego tak? i tak w kółko. Polecenia też trzeba powtórzyć czasem i 10 razy.
Jak w aucie młody milknie to często rzucam: "młody? jesteś jeszcze z nami?"
Po prostu na gadanie do dziecka wewnętrznego już nie mam siły

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Kurcze w mieszkaniu obok studenci chyba sesję oblewają
Tak się drą na balkonie, że wytrzymać się nie da, a okna nie chcę zamykać, bo się uduszę wrrrr
Stary 2015-06-27, 23:13   #2425
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Ja to mam wrażenie, że ogólnie ludzie mają różnie, bez zróżnicowania na płeć - w moim otoczeniu chyba ja mam najluźniejszy stosunek do swojego stanu, wiadomo, cieszę się, głaszczę, czasem gadam, ale nie celebruję ciąży jakoś specjalnie, natomiast wszyscy dookoła, z moim mężem na czele, już owszem
Mam tak jak Ty. Też się cieszę, głaszcze brzuch, nie mówię do niego, bo mi głupio trochę, ale nie celebruje ciąży. Za to moi rodzice najchętniej zamknęliby mnie w domu i położyli do łóżka byle nic się nie stało ani mnie ani dziecku . Mam wrażenie, że bardziej to wszystko przeżywają niż ja. Często mnie to denerwuje, bo umiem o siebie i małą zadbać. Jak jestem zmęczona, to odpoczywam, jak źle się czuję, to też się za bardzo nie forsuję. Z resztą, rodzice TŻta i połowa mojej rodziny też uważa, że jak jestem w ciąży, to najlepiej będzie, jak się zamknę w domu i nigdzie nie będę wychodzić .

Ja w końcu sprzedałam samochód po jakimś miesiącu . Tata kupił sobie nowe, a dał mi stare, żebym je sobie sprzedała. Nie obyło się bez mojej złości, bo oczywiście, uważa, że skoro dał mi auto, które sprzedałam, to może teraz dyrygować pieniędzmi, które za nie dostałam . Oczywiście wszystko w tonie 'możesz wydać te pieniądze na co tylko chcesz, ale najlepiej by było, jakbyś je wydała na wyprawkę' . Jeszcze stwierdził, że to jest dla Kingi i mam nie liczyć na nic, jak młoda się urodzi. Jakbym na cokolwiek liczyła :/. Jemu się chyba wydaje, że mamy na miesiąc 500zł i nie stać nas na dziecko i pewnie będziemy łazić do niego co tydzień po pieniądze. Cóż, na pewno jesteśmy biedniejsi od mojego taty, ale bez przesady :/. Finansowo, spokojnie, jedno dziecko ogarniemy.
Stary 2015-06-27, 23:18   #2426
toskaKrk
Wtajemniczenie

Blindness twoi rodzice to czasem te teksty mają takie, że szkoda słów.
Ale nie przejmuj się
Poradzicie sobie na pewno i będziesz miała satysfakcję
Stary 2015-06-27, 23:18   #2427
amelia177
Rozeznanie

Heja,

ja miałam jakiś dziwny emocjonalnie dzień, pojechaliśmy na to USG do szpitala, czekaliśmy na wejście i Tż coś wspomniał o drugim dzidziusiu, że go już nie widać na USG i tak mi się smutno zrobiło.....oczywiście to nie jego wina.......i wtedy wyjechały z sali dwie dziewczynki noworodki ;( aż do teraz łzy mi napływają do oczu...ale wiem że nie powinnam już o tym myśleć, tylko cieszyć się z naszej córeczki......na szczęście USG w porządku malutka ma ok 800 g, łożysko i narządy w porządku. Potem pojechaliśmy na grilla do teściów trochę byłam taka zmieszana ale na szczęście się pozbierałam. Na koniec pojechaliśmy jeszcze do Galerii i za namową Pasztetnika wstąpiłam do TKmaxx rzeczywiście zarąbiste te ciuszki!!! i wszystkie kocyki, duperelki, takie inne niż te wszystkie ze smyków i innych. Jakbym miała więcej czasu to pewnie więcej bym coś powybierała, ale na prawdę zarąbiste, polecam. Kupiłam tylko takie 4 częściowy komplet za 29 zeta, czapka, kaftanik, spodenki i body.

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość

Dr powiedział że cola mogła byc przed biegunka bo wyniki z moczu tez nie za bardzo. Wspomniał nawet o przeszczepie nerek...
Ojej... te pałeczki coli to chyba może być po prostu z kału, wiadomo, że przy naszej kobiecej budowie, łatwo przenieść te bakterie. Na pewno się wyleczysz i nie słuchaj nic o przeszczepach nerek! Korzystaj z opieki lekarzy, przynajmniej będą kontrolować i Ciebie i dzidziusia.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja dziś spałam do 11... kto chce zobaczyć mój teledysk ślubny?
Widziałam, zarąbisty, wyglądałaś przecudnie i jak super zrobiony ten teledysk, też chciałam taki, to mój wspaniały kamerzysta zrobił mi zlepek ujęć z całego filmu grrrrr...

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Wow, a jak wyglądałam?
Wydaje mi się, że widziałam Twoje zdjęcie w klubie, ale skąd się wzięłyście w tym śnie, nie wiem, za dużo przesiaduje na wizażu:P

Cytat:
Mój tak samo, czasami się rozpływa a czasami nie zauważa...

Cytat:
a ja sobie robię codziennie chwile dla mnie i dzidziusia. codziennie przed snem rozmawiamy, a czasami w ciągu dnia śpiewam mu itp. zawsze opowiadam co mu kupiłam, co u tatusia itp jestem zakochana w moim brzuszku, ale też ciąży nie "celebruje" publicznie
Też się staram, albo puścić jakąś muzyczkę, albo rozmawiam z córeczką.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 23:32   #2428
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Tośka, jeśli chodzi o pieniądze to zrozumiałabym ich teksty, gdybyśmy oboje z TŻtem byli bez pracy i ledwo wiązali koniec z końcem. A nie, kiedy oboje mamy stałe dochody i radzimy sobie, a nawet odłożyć coś możemy. Ehh, im się chyba wydaje, że skoro oni nie mieli wiele pieniędzy, kiedy ja przychodziłam na świat, to i ja nie mam wiele pieniędzy, kiedy moje dziecko przychodzi na świat .
Stary 2015-06-27, 23:45   #2429
mala29lll
Zakorzenienie

ALe zeschizowany film oglądam na TVN

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Tośka, jeśli chodzi o pieniądze to zrozumiałabym ich teksty, gdybyśmy oboje z TŻtem byli bez pracy i ledwo wiązali koniec z końcem. A nie, kiedy oboje mamy stałe dochody i radzimy sobie, a nawet odłożyć coś możemy. Ehh, im się chyba wydaje, że skoro oni nie mieli wiele pieniędzy, kiedy ja przychodziłam na świat, to i ja nie mam wiele pieniędzy, kiedy moje dziecko przychodzi na świat .
Może tak myślą, bo młodziutka jesteś i sądzą, ze dalej musza CIę otaczać opieką bo sobie sama nie poradzisz. Może nie mogą się pogodzić z tym, że już definitywnie przecinasz pępowinę i zakładasz swoją rodzinę Pewnie nie chcą nic złego, a że są nieco dominujący to to CIę wkurza?
Stary 2015-06-28, 00:03   #2430
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Mała, wiem, że nie chcą nic złego. Jaki rodzic chce dla dziecka źle? Bardziej chodzi o to narzucanie swojej woli. Skoro mają plan, na co mam wydać pieniądze z ich samochodu, to mogli sami go sprzedać, iść ze mną do sklepu i mi powiedzieć, że mam do wydania tyle i tyle na malutką. Teraz będę z tej kasy potrzebować na coś dla siebie, to będę mieć wyrzuty sumienia.
Traktowanie mnie, jakbym miała 5 lat, a nie 21 swoją drogą. I też nie uważam, żeby to coś dobrego było. Powiem ci, że odkąd mieszkam z Tżtem sama musiałam się uczyć gotować, prać itp, bo moja mama zawsze uważała, że 'jestem jeszcze za młoda i mam na to czas'. Ja też wtedy głupia byłam, bo zamiast się postawić i powiedzieć, że chcę się tego nauczyć, to w sumie olewałam sprawę, ale córkę na pewno będę uczyć takich rzeczy zanim się wyprowadzi z domu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości