|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
dziewczyny to jeden z najgorszych dni mojego zycia
nadrobilam , ale nie mam ochoty nawet do niczego sie odnosic.4 godziny spędziłam z Alicją na SORZE. mielismy dzis gosci i oczywiscie nikt mi w niczym nie pomogl, sama wszystko robilam, chwila nieuwagi i dziecko przytrzasnelo sobie palca w drzwiach , ale tak strasznie mocno, ze nie dawalam rady krwi tamowac. myslalam ze na pol ten paluch jej rozcięlo. ale strasznie to wyglądalo jakby kosc naruszona byla. polecialam na SOR, Alicja w ryk, ja zdyszana z nia na rekach i nikt sie mna nie przejął, czekalam 4 godziny!!! to i tak nic w porownaniu do tego, co bylo potem ale to juz w K ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- aha, z paluszkiem ok. niestety zszyć nie dała, bo sie strasznie rwała, tylko specjalny plaster ma i musze jej kupic jutro taki i zmieniac ten opatrunek
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
O rany biedna Ala
aż brak słów![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- A tak w ogóle to dzien dobry. U mnie widzę, ze robi się standard, ze budzę się o 4 i się wiercę O taki porządek mi chodziło w szufladach dla malucha https://infantiablog.wordpress.com/2...dla-noworodka/Super są te organizery
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
u mnie tż ma wolne soboty więc zabiera dzieciaki i jeżdżą
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
ojej Amelie04 strasznie mi przykro
|
|
|
|
#2435 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Biedna Ala...
|
|
#2436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Amelie biedna malutka
Strasznie współczuję. Musisz to bardzo przeżywać Cytat:
Ciekawe czy się sprawdza faktycznie, bo pierwszy raz coś takiego widzę. Jak znam Tżta to po jednym szukaniu przez niego czegoś wszystko i tak będzie do układania od nowa ![]() Cytat:
|
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
Amelie współczuję. Ludzie nie maja żadnego instynktu, zaraz wstalabym i pomogłabym sprzątać itp. Szkoda, że nie dala sobie zszyc bo dluzej będzie się goic. Bidulka ale ja musiało bolec, az skóra cierpnie!
|
|
|
|
#2438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2439 |
|
Rozeznanie
|
Cześć w ogóle! :p
Mala fajny ten link ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ja z moimi rodzicami mieszkam po sasiecku, ma to swoje wady i zalety czasem wieksze i mniejsze. Szczerze to jednak chociaż kilka domkow dalej chcialabym mieszkac. |
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Blindness , Amelie co za rodziny
biedna Alusia uściski dla niej! a na temat polskiej służby zdrowia nie będę się wypowiadać, bo by mi czasu brakło już się spotkałam z tym, że na SORze ważniejszy bezdomny pijak spod monopolowego przywieziony karetką, bez ubezpieczenia niż człowiek normalnie odprowadzający składki który się ruszać nie może Mala super ta szuflada zorganizowana, nie wpadłabym żeby tak ciuszki poukładać Amelia - super , że z małą wszystko ok. rozumiem Twój smutek ale musisz myśleć o tej córeczce którą masz w brzuszku ![]() aaaa ja też się o 4 rano wierciłam ... jakoś ostatnio nie mogę sobie pozycji znaleźć. wieczór też miałam nerwowy ale tym razem za sprawą "okresu dojrzewania" u siostry
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-06-28 o 09:43 |
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Momentalnie się poryczałam z nerwów, strach mi ścisnął żołądek i nie mogłam pracować, bo nie wiedziałam na ile to poważne, a względem męża miałam instynkt zabójcy, bo naraził moje dziecko na ból, chociaż to był wypadek. To było tak straszne uczucie, że do końca życia zapamiętam. Na szczęście więcej było płaczu niż się krzywdy stało. P.S Wam też wizaż nawala? co drugi raz jak chcę coś wysłać czy stronę wczytać jakiś błąd mi wyskakuje
Edytowane przez toskaKrk Czas edycji: 2015-06-28 o 09:57 Powód: zdublowany wpis |
|
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak mi slow ![]() Tż pojechal po opatrunek, ale dalej strasznie wyglada ten paluszek nie wiem teraz jak dziecku wytlumaczyc , ze nie wolno grzebac sie w piasku, wodzie ech bedzie ciezko
|
|
|
|
|
#2444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam kolegę co jest synem marynarza i nigdy nie marudził , że dzieciństwo miał bez taty, mówi że mial szczesliwe dzieciństwo i nie widział problemu w wyjazdach ojca Cytat:
|
|||
|
|
|
#2445 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mój się trzyma ostatkiem sił
Ale jak luby przyjedzie, to już będzie na wierzchu.Ciekawa jestem czy mnie ubrania nie będą drażnić...chciałam sobie kupić strój kąpielowy z tankini i teraz nie wiem czy to dobry pomysł ![]() Cytat:
Poza tym u nas zawsze będą atrakcje, wyjazd taty będzie oznaczał pakowanie bambetli i wyjazd do dziadków, gdzie są zwierzaki, jest ogród, jeziora... ![]() Tyle że wiadomo, tata będzie najważniejszy, bo rzadko widywany ![]()
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-06-28 o 10:38 |
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
dacie sobie radę, że tak powiem nie ty pierwsza i nie ostatnia : )
a co do pępka to mi to nie przeszkadza w ogóel |
|
|
|
#2447 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Też tak to sobie tłumaczę, gdyby to było niemożliwe, to żadna z wyjazdowych grup zawodowych by się nie rozmnażała
![]() No mam nadzieję że jakoś to będzie, dziwnie mi tak widzieć tą moją pętelkę Zawsze siedziała tak głęboko, że ciężko było doszorować, a tu a kuku, jest ![]() Jadę dziś do Smyka po prezenty dla chrześnicy, ciekawe ile rzeczy dla dzidziola "przy okazji" kupię ![]()
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna Ala.... Ale qrde na sorze, że tak długo kazali Ci czekac, ciężarnej matce z krwawiącym płaczącym dzieckiem na rękach Banda...
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to miłej niedzieli dla wszystkich
|
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic nie piszecie to chyba czas wstać z wyrka i się chociaż ubrać.
Może coś zjem hmm
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie gdzieś zapisane tą listę imion w PDF?
|
#2452 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja dzisiaj znowu usłyszałam, że za wcześnie wszystko kupuję i że powinniśmy poczekać przynajmniej do 8-9 miesiąca z kompletowaniem wyprawki
|
|
#2454 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Stała się rzecz straszna...w Smyku trafiłam na kierowniczkę z pełną wiedzą i katalogiem z próbnikiem Adamexa...i znowu nic nie wiem :P
|
|
#2455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja właśnie też się zbudze w nocy i nie mogę znaleźć pozycji Cytat:
![]() Cytat:
Teście nie czają o co chodzi bo kiedyś to poszli do sklepu i nie było wielkiego wyboru to kupili i już. Teraz sporo się przez neta zamawia i tyyyyyllllllllleeeeeeeeee tego jest![]() Cytat:
No i co się ze mnie brechtała? A jakiś Ci się spodobał Adamex? My byśmy brali Adamex Pajero ALu Len takie beżowo-brązowo- czarny i gondola śliczna ale spacerówka mi się nie podoba, bo jest brązowa cała tylko wkład jasny czy niepraktyczny przy małych bałaganiarzach JAkby było na odwrót kolorystyka to pewnie byśmy wzięli. No i teraz mam fazę na Cermelę
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
jak dobrze, że ja już mam wózek hehe
|
|
|
|
#2457 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No i mnie pokarało :P
Dali mi pojeździć po całym centrum handlowym, to sobie poszalałam konkretnie, bardzo mi się podoba wykończenie tego wózka, ale kuźwa kolorystyka wcale. Właśnie Mala, czym się eko-skóra różni od zwykłego Pajero, oprócz eko-skóry na górnej części gondoli? Spód chyba wszystkie mają plastik, nie? Jak tak patrzyłam na próbnik, to chyba bym brała niestety mdło (pani w sklepie powiedziała "elegancko" :P), biała micha, jasnoszara góra i w środkowej części gondoli pas granatowy albo czarny...http://bejbi.eu/sklep/images/Pajero%...20-%20700-.jpg http://www.maxi-baby.pl/galerie/a/ad...ebok_33844.jpg Brązy mi się nie podobają, limonka jest koszmarna, czerwień...? Żadnych ładnych, wesołych kolorów nie mają. No ale prowadziło mi się go chyba lepiej od Camarelo, inna sprawa że Camarelo nie miałam okazji latać po takiej przestrzeni.
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie spanie dzis bierze! Tragedia
|
|
|
|
#2459 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mnie też, oczy mam piaskiem zasypane, nawet nie malowałam rzęs, bo non stop je trę.
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Elve nie wiem dokładnie o co chodzi z tymi różnicami ale myślę, że ten Eco skóra ma wstawki ze skórki na górze i na misce gondoli, a zwykły Pajero góra z materiału a dół plastik
Mnie też się to miesza bo dużo odmian jest tego.Co do prowadzenia to chyba jest porównywalnie Adamex Pajero(bo barlettę i galactic już troszkę ciężej się prowadzi) i Camarelo. Właśnie kurde tam gdzie jest Camarelo też mam mało miejsca na poprowadzenie wózka JA zaczęłam najbardziej zwracać uwagę na spacerówkę i jak coś wpadnie w oko to od razu mówię Pani w sklepie, zeby przytaszczyła spacerówkę. W tej Carmeli podobała mi sie i gondola i spacerówka była praktyczna Ten co wkleiłaś Adamex bardzo ładny ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- JA przed obiadem 2 h spałam i gorzej się czuję niż przed spaniem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

nadrobilam , ale nie mam ochoty nawet do niczego sie odnosic.
aż brak słów

05.07.2008 

No i co się ze mnie brechtała?