|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co to znaczy wysyłać dwuznaczne sygnały?
Jeśli ktoś mi tak powiedział, to co to znaczy?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co to znaczy wysyłać dwuznaczne sygnały?
To znaczy, że wysyłasz sygnały na tak i na nie. Np. do kolegi, który Ci się nie podoba raz dajesz znaki, że chcesz się z nim spotykać, a raz, ze nie chcesz tego kontaktu.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Chyba chodzi o sprzeczne sygnały.
Dwuznaczność to dla mnie rozmowa z podtekstem.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dwuznaczne sygnały, niejednoznaczne sygnały, to takie, które można zinterpretować w różny sposób, nie ma się pewności, czy się dobrze zrozumiało intencję nadawcy.
Np. mówisz koledze: "słyszałam, że to bardzo fajny film. Chętnie bym go zobaczyła, ale nie mam z kim pójść do kina... . ". Kolega może zrozumieć, że chcesz zobaczyć film, ale nie lubisz chodzić sama do kina i szukasz kogoś do towarzystwa. Ale może też pomyśleć, że to zachęta żeby Cię zaprosił, bo chcesz iść właśnie z nim. Sprzeczne sygnały, to właśnie raz na tak, raz na nie.Np. flirtujesz z kolegą, a gdy on to odwzajemnia i np. proponuje spotkanie, to Ty chłodno odmawiasz, przestajesz zagadywać. A za jakiś czas znowu jesteś miła i zagadujesz do niego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.