|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
pozwole sobie wkleić nogi mojej koleżanki w 34 tygodniu
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją miałam takie jeszcze 2 tyg po cc
|
#873 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie latwiej bylo sprowadzic nowa, ale znalazlam dziewczyne, ktora moze mi uzywki tu na miejscu pozyczy. Przy lamaniu starsza corka miala mase zabawy, no i powiedzmy sobie szczerze: 100%bawelny cienkiej jest miekkie od poczatku ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Jaka kupilas chuste? ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
W Pl do rodzacej przyjezdza karetka? Wow ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
Kciuki! Czego sie boisz? Ruchu lewostronnego moze? To akurat najmniejszy problem; zdalam prawko w Jp i tu jezdze (jedynie na poczatku z przyzwyczajenia kierunkowskaz z wycieraczkami mi sie mylil) ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
Ja tez mieszkam w samym centrum duzego miasta i lubie wies na weekend, ale mieszkac tylko w miescie ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Ała |
|||||
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że więcej naskrobiecie
Ja mam ostatnio dni-doły. Cellulit coraz większy, mydełko i rękawica nie dają rady niestety. Jeszcze mi się jakieś uczulenie zrobiło albo nie wiem co - wysyp na obu pośladkach. Blee. Nie wiem skąd, nie mam nic nowego. Jedyne co to jadłam dziś burgera, może uczuliła mnie ich wołowina? To możliwe w ogóle?? Coraz mniej się sobie podobam i coraz szybciej się męczę, jestem jakaś coraz cięższa. Jak stara słonica się czuję choć wiem, że nie jestem gruba. I jeszcze na zakończenie miłego dnia pojechałam po buty do deichmanna, ale już nie było mojego rozmiaru tylko rozmiar mniejsze, ostatnia para, a nigdzie blisko nie mam tego sklepu. Mogłam kupić od razu a nie się zastanawiać... Cytat:
jakoś nie chcę, żeby się kurzył już. Ale w wózku już cerata i przescieradło jest, ślicznie to wygląda Cytat:
Sporo osób tak ma, że im bliżej centrum tym lepiej, dla mnie im bliżej tym gorzej. Za to kocham Bemowo pewnie z sentymentu bo całe studia tam mieszkałam i trochę po, teraz też blisko. Autobusy też słychać i zadupie trochę, ale ja tak wolę Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Dzis mialam kontronlne usg; dziec bez specjalnego zachecania wrocil na stare smieci i ulozyl sie prawidlowo glowka w dol. Ja nie dosc, ze wyhamowalam z nabieraniem ciala, to wrecz chudne a dziec rosnie i jednak zapowiada sie, ze bedzie duzy jak starsza siostra. Zobaczymy jak bedzie |
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja mam mega pytanie do was dziewczyny Malowalam cały weekend salon itd i mam moje " super " białe płytki (kafelki) na podłodze i teraz mam mega problem, bo malowalam sobie tym ( pistoletem do malowania ) i mam siwą całą podłogę Zdarzylam już umyć podłogę z 10 razy i nic, dalej widać siwe smugi itd. Dodam że wymienialam wode, płakałam szatę pod bieżącą wodą i nic. A muszę do 11 ogarnąć podłogę :/ :/ :/ Bo przychodzi nowa kanapa i chciałabym mieć już gotową podłogę i nie siwą bo patrzeć juz na nią nie mogę Pomocyyyy !
|
#877 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Witam sie po weekendzie ![]() Troche byl na wysokich obrotach, ale staralam się was podczywac na bieżąco Wczoraj wyskoczylismy w gory tzn ja w barze z bratowa a tz w las (no ale lepsze to niz sziedzenie samemu w domu) ale jak to w zyciu za dobrze nie moze byc w polowie drogi tz skapnal sie ze nie ma dokumentow od auta dowodu osb, prawka, brawo ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- O mamusiu ale banie ałaaa ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
ja musze najpierw wyprosic o polozenie paneli i bede mogla startowac z meblami ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
odkurzam tez coraz rzadziej ale musze bo mojego tz zaciagnac do pomocy w domu = z czekaniem na odkurzenie 2 tyg :-/
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-29 o 07:14 |
||||
|
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
Nie działa. Mylam już wodą z octem i dalej szare
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A towarzysz i sprzątanie to ciężka sprawa. Obydwoje bałaganimy ale on przebija mnie o głowę i 10 głów. No ale on nie sprząta i trzeba go zagonić siłą i cudem. A ostatnio nie wytrzymalam, aż sie rozpłakałam. Moze to i trochę hormony ale ile można mowić.
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
To jeśli to kafelki to niestety ale tak samo.z.siebie nie zejdzie :-(
Ja mylam po remoncie jasno kremowe kafelki z szarej farby ciepła woda i szczotka/gąbką szorstka z mleczkiem Ciff i zeszło wszystko... Ale szło powoli,natomiast skutecznie
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Ale to sa smugi czy moze farba?? I tylko rozpuszczalnik pomoże? |
|
|
|
|
#882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały ma dupcie i nogi nad zebrami i nawet skarpetek ubrac nie mogę tak boli jak sie troche nachyle Cytat:
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Ehh no właśnie tak się zastanawiałam jak Ty to zrobisz z brzuszkiem :-( ja odmywałam podłogę na początku 5miesiaca i było mi ciężko już... Może tż zatrudnij do tego doczyszczenia?
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Moze cifem sproboj. Ja myje nim fugi, bo dobrze zmywa plamy. Tylko on właśnie zostawia po sobie szare smugi ktore wymywam woda z octem.
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musimy zrobić jeszcze chyba 10 prań a w weekend chyba pojedziemy po komody itp i do kończymy przemeblowanie.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam centrum Warszawy aczkolwiek nie wyrobilabym mieszkając tam. Ja mam do centrum 5 minut metrem albo 8 tramwajem. I to jest życie
![]() Sandrusia- a cos w rodzaju domestosa? Ja staram sie go w ciazy nie używać ale jak otworzysz na przestrzał okna i będziesz myć mopem to ograniczysz kontakt z tym środkiem. A chlor powinien domyc smugi. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam od urodzenia w domu i nie mam porównania z blokiem, ale lubię dom za ogród, możliwość pogrillowania, wyjścia na zewnątrz w pizamie czy dresie, brak sąsiadów za ścianą, brak śmierdzącej klatki schodowej, nie lubię domu za ciągłe remonty, naprawy, roboty, bo prawda jest taka że zrobi się dach to za rok trzeba zmienić kafelki na schodach, potem znowu piec z centralnego siada, innym razem wypadałoby pomalować pokoje, wymienić okna/kaloryfery, odnowić płot jeden, drugi i tak te renowacje ciągną się bez końca. Dom to skarbonka bez dna. Trzeba mieć na głowie wegiel co roku, ten wegiel zrzucić do piwnicy itd. Ale mimo to myślę że wolę mieszkać w domu, pewnie jeszcze bardziej to docenie jak urodzi się syn i będzie miał gdzie biegać podczas gdy ja będę robiła obiad za oknem
Wiecie, swoja piaskownica, huśtawka, marzy mi się jeszcze pies lub kot, ale póki żyje teściowa to nie ma mowy bo ma uczulenie.
|
#888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale w Warszawie to jest niemal niemożliwe... Chyba, że masz ochotę wydać banke :-P Nam i tak na szczęście z dużą pomocą rodziców udało się kupić mieszkanie bez kredytu na Bemowie, zresztą mój mąż jest z Jelonek ;-) a przez 3lata mieszkałam zaraz obok Akazi w centrum Co prawda ceny mieszkań tutaj to jest jakiś kosmos... Pamiętam jak mój tata prawie z krzesła spadł jak usłyszał ile zapłaciliśmy za nasze 56m2... On by za to nad morzem dom postawił :-D Co prawda rozwazalismy przeprowadzkę pod Warszawę i wtedy kupno domu, ale na razie kupiliśmy mieszkanie i mamy spora działke z domkiem letniskowym jakieś 60km więc latem i tak jesteśmy tam. Tam mały będzie miał piaskownice, huśtawki, koniki, krówki itp
|
|
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co z tymi kuponami do allegro
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Za nami intensywny weekend ☺ Na mam sił na nic. W sobotę byliśmy na kawalersko-panieńskiej imprezie potanczyłam pojadlam. Wróciliśmy późno do domu.W niedziele powtórka z rozrywki bo obchodziliśmy nasza 1 rocznicę ślubu. I znów impreza praktycznie do 1 w nocy. Dzisiaj maraton po urzędach aby złożyć dokumenty na pozwolenie. Ehhh dobrze ze mały wyrozumiały i dał mamusi odespac po imprezach
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
O kurde. Współczuję.
[QUOTE=Panna Izabela;51912036]Myślałam, że więcej naskrobiecie Ja mam ostatnio dni-doły. Cellulit coraz większy, mydełko i rękawica nie dają rady niestety. Jeszcze mi się jakieś uczulenie zrobiło albo nie wiem co - wysyp na obu pośladkach. Blee. Nie wiem skąd, nie mam nic nowego. Jedyne co to jadłam dziś burgera, może uczuliła mnie ich wołowina? To możliwe w ogóle?? Coraz mniej się sobie podobam i coraz szybciej się męczę, jestem jakaś coraz cięższa. Jak stara słonica się czuję choć wiem, że nie jestem gruba. I jeszcze na zakończenie miłego dnia pojechałam po buty do deichmanna, ale już nie było mojego rozmiaru tylko rozmiar mniejsze, ostatnia para, a nigdzie blisko nie mam tego sklepu. Mogłam kupić od razu a nie się zastanawiać... Jaki ten monitor? Tż chciał dziś nasz podłączać, ale materac jeszcze w folii jakoś nie chcę, żeby się kurzył już. Ale w wózku już cerata i przescieradło jest, ślicznie to wygląda My jednak kupiliśmy Angelcare AC410. Ale nadal w pudełku. Szafy jednak wczoraj nie kupiłam ale zamówiłam na necie i szafe i komode. Będą dopiero 13 sierpnia. Troche późno. No ale co zrobie kto mi je wczesniej odbierze a tak 10 sierpnia zaczynam macieżynskie i juz bede w domu. Oczywiscie jak mi lekarz pozwoli wrócić do pracy
|
#892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem każde ma swoje plusy ale z dwojga jakbym miała wybierać to wolałabym jednak dom z powodów które podałas. Chociaż w bloku łatwiej o pomysły na obiad bo przynajmniej wiesz ze sąsiad niżej lub wyżej robi schabowe ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Schylic się do dopiero jest juz wyzwanie, cały brzuch wtedy mi się napina. My też bałagan niezły we dwóch robimy. Tż czasami opierdziele i pomaga posprzątać. Zresztą on nie ma problemu z tym. Jak poproszę to po odkurza śmieci wyniesie pranie powiesi. No wiadomo baba zrobi to dokładniej niż chłop ale zawsze to coś
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam jakiegoś doła ostatnio, humory dopisują, bez powodu potrafię się rozryczeć! Czuję się gruba, nieatrakcyjna, szybko się męczę, mam już dość ciążowych ubrań, chce założyć moją śliczną białą spódniczkę i buty na obcasie (nie wchodzą, spuchły mi nogi). Jak widzę takie fajne laski na mieście to aż mi się przykro robi. Do Tż też mam "ale" ale nie wiem na ile mam rację a na ile wymyślam.. Bo chłop jest, cały czas mi tłumaczy, że to przejściowe ale nadal nie czuję się ładna.. Męczę się jak osiemdziesiątka, w nocy przekręcam się z trudem, nic mi się nie chce! Masakra! A jeszcze dwa miesiące..
To się wyżaliłam.
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też się mecze coraz bardziej, z zakładaniem skarpetek juz mam od dawna problem ale to nie z powodu brzucha tylko z powodu kręgosłupa który prawie od początku ciąży nie daje o sobie zapomnieć... Właśnie to przekrecanie się w łóżku to tez męczarnia, a mi zostały jeszcze praktycznie prawie 3 miesiące
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Ohhh skarpetki i malowanie paznokci u stóp to zmora
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twoich rozterek to Ci powiem że na mnie mydło i rękawica tez przestały działać, cellulit szaleje na moich nogach. Ale trudno, przeżyjemy jakoś do końca. A Ty z nas wszystkich jesteś chyba najszczuplejsza i najzgrabniejsza, więc może taki komplement Ci humor poprawi ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to dołączam się do grubych i nieatrakcyjnych. Kupiłam sobie parę duuuużych długich koszul w rozmiarze 42, mieszczą mnie z brzuszkiem i wyglądam jak namiot ale dobrze się czuję i to grunt. Jak próbuję się wcisnąć w coś obcisłego kończy się to napiętym brzuchem i moim złym humorem. |
|||
|
|
|
#897 | |
|
Rozeznanie
|
Dopiero się rozglądam
Ale po przeczytaniu kilku stron planuję właśnie pasiaka, bez domieszek.Cytat:
Wymień żarówki w łazience na słabsze - nagle niedoskonałości znikną, skóra się wygładzi. Wyrzuć duże lustro, wystarczy Ci to w łazience, jak się będziesz chciała obejrzeć cała, to będziesz się musiała tak daleko odsunąć, że celullit w magiczny sposób zniknie. I wyrzuć wagę, teraz będzie idealna ![]() Kompleksy -90% Spróbuj, działa.A tak poważnie, to ja kiedyś potrafiłam wstawać godzinę wcześniej, żeby pomalować paznokcie, zrobić włosy. Smarowałam się tonami mazideł, masażery, inne pierdoły. Skórę non stop drapałam, bo nigdy nie była idealna. Z wiekiem mi minęło sporo kompleksów. Odbicie w oczach kochającego męża też pomaga + praca, pies, brak czasu, dojdzie dziecko to chyba wpadnę w samozachwyt Trzeba się pogodzić z tym, że każdy ma jakieś mankamenty, ale w końcu najbardziej liczy się wnętrze![]() Jeszcze mi nie odpisali |
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też już rękawica i mydło nie pomaga na cellulit.
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już nie patrzę na rozmiar na metce, byleby wygodnie było. |
|
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
nie odzywałam się przez weekend mieliśmy spęd rodzinny u TŻ. Dziś kolejny dzień zalegania w łóżku. Umyłabym okna, ale mi nie wolno .aakkzzii Biedna ta koleżanka, takich spuchniętych stóp to jeszcze nigdy nie widziałam... Panna Izabela Teraz to nie wiadomo co pchają do tego mięsa... meneq Dobrze, że jest na właściwym miejscu .Blondynka17 Mój mąż mnie dzisiaj rano obudził przed 8 jak wychodził do pracy. Panika bo kluczyków do samochodu nie mógł znaleźć. Wiecie gdzie były? W samochodzie w drzwiach od strony pasażera... dobrze, że na tej naszej wsi rzadko jakieś kradzieże są, no ale lepiej nie kusić losu. Raz ze starego samochodu chcieli nam radio ukraść, ale nie potrafił ktoś wyjąć i tylko panel ukradł Kissmisiaa Podziwiam, że masz jeszcze siłę tańczyć ja już flak...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

))
mniej niż kawalerka w Krakowie. Za nasze mieszkanie, to y dwa takie były, a mamy "aż 43m2"
pewnie z sentymentu bo całe studia tam mieszkałam i trochę po, teraz też blisko. Autobusy też słychać i zadupie trochę, ale ja tak wolę
Na katar nic nie brał, bo i tak nic nie pomoże
odkurzam tez coraz rzadziej ale musze bo mojego tz zaciagnac do pomocy w domu = z czekaniem na odkurzenie 2 tyg :-/