|
|
#181 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Dylemat moralny
Nie mogę, po prostu nie mogę. Nikt normalny nie będzie odkładał decyzji o dziecku tylko dlatego, że jest wychowawcą. WTF w ogóle.
|
|
#182 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moderka też jest trollem? Nie ale można uprzedzić, że się starasz zajść w ciążę LOL chyba nie łapiesz impulsa podczas bara bara no chyba, że tak to współczuję. |
|
|
|
|
|
#183 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A powiem Ci, że owszem, pamiętam że zdarzało się "planuję zajść w najbliższym czasie, nie wezmę wychowawstwa" i nikt zdziwiony nie był.
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to jest po polsku? |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Na szczęście nikt nie ma obowiązku, w żadnej pracy, informować, że bzyka się po to żeby spłodzić potomka.
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
elve, kochana, halo halo, ale ty mi teraz nie o wychowawstawie, bo nie mówimy o podjęciu go, tylko o tym że baaaardzo cię ubodła zła polonistka co na l4 poszła.
|
|
|
|
|
#187 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#189 |
|
Konto usunięte
|
w ogóle o co wam chodzi xDDDDDDDDDDd
wy naprawdę myślicie że normalni ludzie chodzą do przełożonych albo dyrektorów i mówią, że uprawiają seks i żeby nie dawać im czegoś tam? a potem brzuch się nie pojawia. ale to jest upokarzające co mówicie. jak ktoś będzie miał problemy z zajściem czy donoszeniem ... w ogóle nie, muszę usiaść, bo ten poziom absurdu ściął mnie z nóg. |
|
|
|
|
#190 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Prawda? Mnie zgięło
dobrze, że już siedzę.Jeśli ktoś nie zachodzi w ciążę przez 3 lata bo praca z klasą (a chce mieć dziecko) to ma powaloną hierarchię wartości.
|
|
#193 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To tak jakby miała jakąś chorobę i zataiła, że mogę być niedyspozycyjna to też nie jest fair a to czy możesz zajść czy nie to wstyd jakiś? Ja bym się nie czuła upokorzona, że poroniłam czy jestem bezpłodna. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Nie należę do ludzi wstydzących się słabości bo każdy jakieś ma :P Jeden nie trzyma kału drugi nie może zajść w ciąże a żyć trzeba razem tyle, że warto nie być świnią dla pracodawcy, który nam ufa i stara się być wobec nas fair. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- To rezygnuje z wychowawstwa albo ciągnie je do końca 3 lata to nie 10 serio. |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Aha. Jasne, wiadomo, że dyrekcja to się wszystkich pyta przed nowym rokiem szkolnym "chcesz zajść w ciążę/złamać nogę/mieć operację"
i wg tego daje wychowawstwo.Jesteś taka śmieszna, naprawdę.
|
|
#195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Może i śmieszna, ludzie się śmieją z tego czego nie rozumieją a, że chodzi o sprawy oczywiste to szkoda. |
|
|
|
|
|
#196 |
|
.
|
już widzę jak wy biegniecie do swojego pracodawcy, żeby powiedzieć mu o swoich planach prokreacyjnych. ehe. ciekawe, ile czasu trzeba czekać na wypowiedzenie przy takich deklaracjach, jeśli nie pracuje się w jakiś wielkich korporacjach.
|
|
#197 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No, nie rozumiem. Tyle lat pracy w różnych szkołach, tyle lat na karku i nie rozumiem jak działa praca, zachodzenie w ciążę i ogólnie życie.
dobrze, że nam niesiesz ten kaganek oświaty.
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Idealna byłaby bezpłodna nauczycielka.
Nie no, po ciele oświeconym też chodzą przypadki ,wpaść niestety też można ,zaciążyć o niewczasie ,choć się planowało na inny termin też.To co? Dożywotni zakaz wykonywania zawodu? To już nieludzkie zaczyna się robić. |
|
|
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Możesz zawód wykonywać, ale do menopauzy dyrekcja nie może cię zrobić wychowawcą
.
|
|
#201 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mówimy tutaj i tak o sytuacji "nagłej" tylko przemyślanej . ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- sorry nie globulka tylko tabletka po . |
||
|
|
|
|
#202 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale nie ulega wątpliwości, że są zawody, w których ciążowe L4 na życzenie, a nie z powodu prawdziwej niedyspozycji, robi spore kuku ludziom, z którymi się pracuje. Każde L4 robi kuku, ale takie życzeniowe dodatkowo wpienia.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-06-29 o 16:18 |
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Jkabym była nauczycielką, to bym L4 przyniosła od dnia zapłodnienia.
Bo to dla cięzarnej bardzo nieprzyjazne środowisko, dzieci/mlodziez chorują stadnie na różne rzeczy ciagle i dla ciezarnej to niezbyt odpowiednia sytuacja narażać się na infekcje. Co do wychowawstwa. Ludzie, Wy się dobrze czujecie? Ja mam dzieci jeszcze w wieku szkolnym, ale zeby sie upierać ze sobie kobieta nie moze w ciaże zajśc ,( albo musi się skrobać jak przypadkiem zajdzie a jest wychowacą), to jakiś absurd. Kurde, to tylko wychowawca a nie jedynaa możliwość posiadania wykształcenia. Nie ten to inny. (bez urazy dla wychowawców) Ja miałam to szczeście, że w liceum babki od niemieckiego zmieniały się prawie co roku. Ja sie niemieckiego nie nauczyłam, a mój kolega sie nauczył. Bo ja się migałam a on sie uczył. babki się zmieniały, ale program jest jeden i one go realizowały. A że byłam smierdzacym leniem jesli idzie o nauke niemieckiego... no byłam, jakby była cały czas ta sama babka od niemieckiego, efekt byłby taki sam- nie nauczyłabym się niemieckiego bo go nienawidziłam.
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie ciąża nauczycielek mnie tak nie boli, bo rynek jest przepełniony bezrobotnymi pedagogami i im większa rotacja tym dla nich lepiej. Dwa, że jak w państwowej szkole 2 -3 nauczycielki na raz zajdą i zwieją na L4 to świat się nie zawali - zastępstwo da się bardzo szybko zorganizować. To nie jest mala dzialalnośc gospodarcza, gdzie 4 pracowników to 100 sily roboczej. Chociaż w dalszym ciągu nie rozumiem czemu nauczycielka miałaby być rozgrzeszona w lewym L4. Ale spowiadanie się z planów co do rozmnażania - no bezcenne. |
|
|
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
Wy to chyba tak zawzięcie musicie przekręcać sens wypowiedzi mój i Elve?
Jak jesteś wychowawcą nie zachodź 3 lata jeśli możesz się wstrzymać to tak zrób jak nie to zostań nauczycielem swojego przedmiotu i w razie co L4 nie wywoła emocji. Co Tu jest skomplikowane? Dlaczego każda dyskusja musi zmierzać do beznadziejnych wypowiedzi a kto by chciał być wychowawcą, a ja to wcale nie chcę mieć dzieci ale jak zachcę to co wtedy? o jej zła wizażanka każe mi krzyczeć, że chcę być w ciąży no błaaaaagam. ![]() Antykoncepcja jest 100% ale jak wpadne to co wtedy? Ludzie ogarnijcie się proste Dyrektor pyta kto podejmuje się wychowawstwa to myślisz : a chcę mieć didka odp. nie, nie podejmuję się b nie chcę mieć didka przez 3 najbliższe lata - tak , podejmuje się c nie wiem - nie podejmuje się wychowawstwa i to NIE JEST DOŻYWOTNI WYROK ![]() Nie wiem jak to wyraźniej wyjaśnić. A jak tak się zdarza, że się zajdzie mimo waszych wcześniejszych opinii o istnieniu 100% antykoncepcji to zdarzenie losowe ![]() PIĘKNO TKWI W PROSTOCIE. |
|
|
|
|
#207 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale ja zawsze miałam dość...emocjonalne podejście do tego zawodu, więc pewnie stąd moje zdanie
|
|
|
|
#208 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
): glamorous90 dobry pracownik, ale nowej też się kończy umowa wtedy to może byśmy ją wzieli. Glamorous jeszcze młoda jest, poradzi sobie, a nowej szkoda, bo tyle czasu pracy szukala a dzieci ma małe. A i autorko ja bym olała sprawę i starała się o dziecko. Twój pracodawca stawia ponad Ciebie swoje dzieci, swoją żonę i życie prywatne, Ty tez masz prawo stawiać siebie ponad nim.
|
|
|
#209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Albo dokończ co zaczęłaś albo nie zaczynaj. |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

Moderka też jest trollem?

dobrze, że już siedzę.
Pracujemy na tym samym stanowisku, wspieramy ten sam język i będziemy tylko my dwie. Obawiam się, jak to będzie wyglądać, że będzie nagle L4 brała, nie będzie mogła zostać po pracy (czasem zdarzy się że za 5 zadzwoni telefon i trzeba zostać pół godziny, obsłużyć klienta, a ona zaznaczyła, że może pracować tylko w godzinach biznesowych 9-17 ze względu na dzieci). Wiem, to może irracjonalne, ale niestety każdy patrzy na siebie. Mam przykład innej koleżanki z 2 dzieci, która wiecznie jest na L4 bo albo dzieci chore albo ona.
): glamorous90 dobry pracownik, ale nowej też się kończy umowa wtedy to może byśmy ją wzieli. Glamorous jeszcze młoda jest, poradzi sobie, a nowej szkoda, bo tyle czasu pracy szukala a dzieci ma małe.
=>