Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-29, 17:49   #991
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ciocia ma 85 lat wiec wiesz może i ma ale może nie rozumie
a to się nie dziwię

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Kurczę jak my tak stekamy z jednym bobasem w brzuchu to jak Ty musisz się czuć?!:-o
no właśnie:P

ja mam tylko 87cm w brzuchu
Stary 2015-06-29, 17:51   #992
malena1979
Zadomowienie

Dziżas, wróciliśmy i oficjalnie stwierdzam, że zdycham, nogi mam w tyłku, po raz pierwszy w tej ciąży mi spuchly. A do tego Młody w brzuchu jakiegoś bzika dostał, tak się rozpycha boleśnie, ze nie do wytrzymania. Zwykle jak byłam dużo w ruchu, to się uspokajał, bo go kołysało, a teraz to mam wrażenie, że ja robię krok, a on w brzuchu trzy-ręce mi wpycha w bożenę albo w pachwiny, nogi w żołądek i żebra, no normalnie zbzikował chłop.
Jestem nieruchawym, ociężałym waleniem. A jeszcze Młoda takie cyrki odstawiala w Agacie i Ikei, oczywiście musiała się "walnąć "na każdą kanapę, fotel itd. Aż w pewnym momencie miałam tak dość, ze siadlam se na sofie i stwierdziłam, że się do niej nie przyznaję, nie mój cyrk, nie moje małpy, ja się nie ruszam i koniec.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-29 o 17:54
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:08   #993
dirtyblack
Raczkowanie

elcia, zaczelam stekac i narzekac moze z tydzien wczesniej niz Wy. tak naprawde narzekam glownie na kregoslup, zmeczenie i niewygode, wiec calkiem niezle jest. Czasem bolesnie sie wypychaja czy kopia, ale zdaza sie, ze slabo mi sie robi, jak oboje naraz zaczynaja walczyc o wygodna pozycje i dostaje kopniaczki doslownie wszedze - mam wrazenie ze jedna reka jest w bozenie, druga scisa pecherz, trzecia i czwarta jajniki, kopy w kregoslup, watrobe, zoldek i nerki.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:19   #994
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Dziżas, wróciliśmy i oficjalnie stwierdzam, że zdycham, nogi mam w tyłku, po raz pierwszy w tej ciąży mi spuchly. A do tego Młody w brzuchu jakiegoś bzika dostał, tak się rozpycha boleśnie, ze nie do wytrzymania. Zwykle jak byłam dużo w ruchu, to się uspokajał, bo go kołysało, a teraz to mam wrażenie, że ja robię krok, a on w brzuchu trzy-ręce mi wpycha w bożenę albo w pachwiny, nogi w żołądek i żebra, no normalnie zbzikował chłop.
Jestem nieruchawym, ociężałym waleniem. A jeszcze Młoda takie cyrki odstawiala w Agacie i Ikei, oczywiście musiała się "walnąć "na każdą kanapę, fotel itd. Aż w pewnym momencie miałam tak dość, ze siadlam se na sofie i stwierdziłam, że się do niej nie przyznaję, nie mój cyrk, nie moje małpy, ja się nie ruszam i koniec.
Ja dziś chwilę polazilam po mieście i leżę już cały dzień. Tak mnie krocze boli, na szczęście jeszcze z obrzekami nie miałam doczynienia

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
elcia, zaczelam stekac i narzekac moze z tydzien wczesniej niz Wy. tak naprawde narzekam glownie na kregoslup, zmeczenie i niewygode, wiec calkiem niezle jest. Czasem bolesnie sie wypychaja czy kopia, ale zdaza sie, ze slabo mi sie robi, jak oboje naraz zaczynaja walczyc o wygodna pozycje i dostaje kopniaczki doslownie wszedze - mam wrazenie ze jedna reka jest w bozenie, druga scisa pecherz, trzecia i czwarta jajniki, kopy w kregoslup, watrobe, zoldek i nerki.
A jeszcze trzeba trochę wytrzymać. Nawet sobie nie wyobrażam jak bym dała radę z dwójka.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:29   #995
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Oj biedactwo. Naprawde musi cię wszystko boleć.
Cytat:
agu daj znac koniecznie co powie lekarz! mysle o Was

dzisiaj rano myslalam, ze wyskoczyl mi pepek. byl wystajacy przez jakis czas, ale potem sam sie wciagnal. widocznie dzieci nciskaly od srodka, a potem sie przesunely.

o 19 mam usg pierwszy raz mama ze mna pojdzie
Miłych wrażeń na usg. Mój pępuszek dalej jest dziurką. Jeszcze go nie wypchało. Podobno nie musi wypychać pępka. Mam nadzieje że mój rostanie i bede miała dziureczkę. A to musiałaś mieć mine jak ci pępek wypchało a pózniej wciągło
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:29   #996
elcia88
Wtajemniczenie

Dobra, cofam że malybmniej się rusza. Właśnie się rozfikal i przypomina że kopa może sprzedać mamusi porzadnego
Stary 2015-06-29, 18:32   #997
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Agu
Trzymam kciuki!!!!!!
Stary 2015-06-29, 18:51   #998
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. Czekam w poczekalni zeby wejsc do poloznej zeby mnie gdzies wcisnela. Chce mi sie ryczec ale moze nie bedzie zle. W najgorszym wypadku da mi skierowanie na IP. Az sie boje bo bede musiala sluchac drugi raz kazania o tym jak zbagatelizowalam sprawe i jak to zamiast jechac od razu na ip zaburzam tutaj kolejke pacjentek czekajacych na wizyte. Ale uderzam sie w piers - ma kobieta racje. Ja ciagle.mam wrazenie, ze wszystkim wkolo cos jest a mnie to nie dotyczy. Mojej ciazy nic nie grozi a jak sie cos dzieje to pewnie nic powaznego bo przeciez moje dziecko urodzi sie zdrowe i w terminie bez komplilacji. Pora zejsc na ziemie i zaczac byc czujna
a skąd człowiek ma wiedzieć czy już panikować czy zachować spokój.
Dobrze, że dziewczyny kazały ci to sprawdzić.
Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Daj znać po wizycie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Bierz bierz bo porodzie będziemy tak głodne ze szok.

Ja od kilku dni wstaje lekko z wyra. Podejrzewam że ta poduszka mi pomaga się wysypiać.

Agu głową do góry z kontrolujesz sytuacje i będzie dobrze.
Ja sobie kupiłam dodatkową kołdrę w Ikea i ją zrolowałam, układam jak mi potrzeba i śpi wygodnie. Tylo na jednym boku ciężko całą noc przespać. A przewalanie się zaczyna być ciut ciężkie.
I zwykla jak się przestawię, to dziecię musi sobie po brykać, co jest dla mnie przyjemne, ale zasnąć nie mogę i rano jestem nieprzytyomna

Cytat:
Chłopaki czasu nie marnują i mocno trenują

Zastanawiam się czy jeśli w brzuszku dzieci takie aktywne, że często brykają, to czy i po urodzeniu też są takie aktywne.
Wydawało mi się, że Matylda jest spokojna, lekko leniwa po tacie, a od tygodnia chyba czuję ją lepiej i mam wrażenie, że to jest wiercipietka. Co chwila coś robi, zwylke to są delikatne ruchy, ale co jakiś czas potrafi tak się ruszać jakby zumbe ćwiczyła
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 19:09   #999
agu23gda
Wtajemniczenie

Aaa ja dopiero wróciłam do domu. No i wody płodowe w normie. Szyjka zamknięta, nie skraca się. W środku sprawdzała przez usg dopochwowo czy tam w środku wszystko ok dokładnie i mówi, że wszystko jest książkowo. Nawet moje łożysko się już ogarnęło. Malutka fika, serduszko bije tak jak powinno. Wzięła wymaz żeby sprawdzić czy jest jakieś zakażenie, bakteria, ale na wyniki czeka się tydzień więc dopiero wtedy się dowiem. No i dała skierowanie do szpitala gdyby sytuacja sie powtórzyła lub stało się coś co mnie zaniepokoi a jej nie będzie lub np bedzie weekend. Wizytę mam u niej za 2 tyg, wtedy tez mam te ostatnie prenatalne. Uspokoiłam się, bo wszystko póki co jest dobrze.

no i dziękuję za wszystkie kciuki bardzo się przydały jak widać!
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 19:11   #1000
elcia88
Wtajemniczenie

No to dobrze, czekałam na inf. Dobrze ze sprawdzilas bo i Ty jesteś spokojna ale nam też ulzylo.
Stary 2015-06-29, 19:17   #1001
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam dodatkową kołdrę w Ikea i ją zrolowałam, układam jak mi potrzeba i śpi wygodnie. Tylo na jednym boku ciężko całą noc przespać. A przewalanie się zaczyna być ciut ciężkie.
I zwykla jak się przestawię, to dziecię musi sobie po brykać, co jest dla mnie przyjemne, ale zasnąć nie mogę i rano jestem nieprzytyomna
Ja miałam taką poduszkę rulon i ja sobie wkladalam między nogi. Ale z ta mi się wygodniej śpi
Stary 2015-06-29, 19:17   #1002
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

agu23gda
dobrze, że wszystko ok .
Stary 2015-06-29, 19:22   #1003
czarownica_tea
Zakorzenienie

Agu- to super .

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 19:24   #1004
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Dobra, cofam że malybmniej się rusza. Właśnie się rozfikal i przypomina że kopa może sprzedać mamusi porzadnego
Oj mój też się dzisiaj rozbrykał. Nawet mąż mówi ze brzuch mi skacze na wszystkie strony.

A ja do niego skoro mama skakala dwa dni to on teraz czadu daje
Stary 2015-06-29, 19:30   #1005
agu23gda
Wtajemniczenie

haha w faktach była kobieta, która jechała autobusem i przebierała pieluche dziecku, a kierowca wezwał policje moim zdaniem kolesia trochę poniosło...ale mimo tego, ze sama za chwile będe matką uważam, że ta kobieta też ma nierówno pod sufitem. Jakby mi już się dziecko zesrało w tramwaju czy autobusie to albo bym wytrzymała albo wysiadła na najbliższym przystanku i znalazła jakąś ławke czy cokolwiek. A nie w zamkniętym autobusie z innymi pasażerami raczyła ich aromatem gówna. Na dodatek dziewczynka z którą jechała to już nie noworodek, więc sorry ale... przesadziła.
Stary 2015-06-29, 19:33   #1006
elcia88
Wtajemniczenie

Też to właśnie oglądałam. No kierowca przesadził z reakcja ale tak jak piszesz migla wysiąść i ja przewinac skoro to takie konieczne było albo wytrzymać i dojevchac gdzie chciała.
Stary 2015-06-29, 19:42   #1007
agu23gda
Wtajemniczenie

Co wiecej, teraz na stronie tvn24 wyczytalam, że to dziecko ma 2 lata! toż to gówno jak od dorosłego już.
Stary 2015-06-29, 19:47   #1008
owieczkaa
Zakorzenienie

agu - dobrze ze wszystko ok. Kupuj te papierki lakmusowe żeby sprawdzić na przyszłość.

Byłam w Ikea i w smyku, kupiliśmy ostatnie rzeczy dla dziecka. Jeszcze tylko przewijak na allegro, laktator i to wszystko.

A ten kierowca to przesadzil znacznie. Jakby starsza osoba popuściła albo ktoś zwymiotował to też by policję wzywał?
Stary 2015-06-29, 20:05   #1009
party_girl7
Zakorzenienie

No właśnie, wypowiadali się ludzie że menele śmierdzą i jeżdżą, nieraz obrzygani itd i ich nikt nie wyrzuca... A matke z dzieckiem juz tak :/
Stary 2015-06-29, 20:14   #1010
misiskuku
Zadomowienie

Robię zakupy higieniczne - aż mnie głowa rozbolała!

Pomóżcie:

1. Czy kupujecie tylko majtki siateczkowe i do nich podkłady czy także majtki jednorazowe?
2. Jakiej wielkości Octanisept kupujecie? 50 czy 250 ml? Na pępuszek chyba 50 wystarczy, do czegoś się on jeszcze przydaje?
3. Jaką maść na sutki kupujecie?
4. Ile tych podkładów porodowych kupujecie? Ze 4 opakowanie chyba trzeba mieć na początku, nie?
5. Czy kupujecie jakieś herbatki dla kobiet karmiących? Tzw. Wspomagających laktację? Jeśli tak to jakie?
6. W jakiej temperaturze pierzecie ubranka dla dzieci? Pieluchy w tej samej czy wyższej?
7. Do tej Fridy do noska to mam kupić wodę morską?

Bardzo proszę o pomoc. To nie koniec moich pytań wiem, że coraz mniej i że będę położnym zadawać milion pytań. Coraz bardziej przerażona jestem!
Stary 2015-06-29, 20:22   #1011
agu23gda
Wtajemniczenie

Ale serio to nie jest to samo. Ja oczywiście też uważam, że reakcja kierowcy to przesada gruba, ale o ile menel jest pozbawiony już całkowicie często sam przez siebie godności i rozumu, tak matka z dzieckiem rozum swój ma. I to co ta 2-latka!!!!! miała w pieluszce to nie była bomba atomowa którą trzeba natychmiast rozbroić i serio mogła wysiąść z autobusu albo poczekać już te parę rpzstanków. Ja sobie nie wyobrażam, że siedze sobie w autobusie np w tzw siedzeniach "czwórkach" i naprzeciwko mnie kobieta rozklada dziecko z obsranym dupskiem. Jak Boga najszczerzej kocham - rzygałabym dalej niż widzę. To, że ktoś jest matką nie upoważnia go do braku kultury albo przynajmniej ludzkiego podejścia do innych w tym przypadku pasażerów... mi w każdym razie by do glowy nie przyszlo przebierać kupe w autobusie z innymi ludzmi - szkoda by mi bylo ludzi po prostu.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość

Pomóżcie:

1. Czy kupujecie tylko majtki siateczkowe i do nich podkłady czy także majtki jednorazowe?
2. Jakiej wielkości Octanisept kupujecie? 50 czy 250 ml? Na pępuszek chyba 50 wystarczy, do czegoś się on jeszcze przydaje?
4. Ile tych podkładów porodowych kupujecie? Ze 4 opakowanie chyba trzeba mieć na początku, nie?
5. Czy kupujecie jakieś herbatki dla kobiet karmiących? Tzw. Wspomagających laktację? Jeśli tak to jakie?
6. W jakiej temperaturze pierzecie ubranka dla dzieci? Pieluchy w tej samej czy wyższej?

Bardzo proszę o pomoc. To nie koniec moich pytań wiem, że coraz mniej i że będę położnym zadawać milion pytań. Coraz bardziej przerażona jestem!
1. Ja kupiłam sobie majtki siateczkowe, ale jednorazowe mam też 2 opakowania bo po prostu dostałam po bratowej.
2. Ja kupiłam 50tkę. Położne i z przychodni i szkoly rodzenia zapewnialy mnie, że wystarczy.
3. Maltan
4. Ja kupiłam 1 paczkę 10szt bella mama i 1 paczkę CANPOL też 10szt. Podobno później wystarczają zwykle jakieś duze podpadki np nocne i sa wygodniejsze niż te wielkie lacze. A tych podkładów 60x60 zamowilam 10 szt
5. Ja herbatek nie kupiłam i raczej nie będę
6. Ubranka staralam się dobierac i kolorami i temperaturą z metki i tyle prałam. Jak było 40 st to tak prałam, a jak 60 to 60
7. Mi połozne obie mówiły że ta woda morska sie przydaje ale na początku dla noworodków ten psikacz jest za silny.
Stary 2015-06-29, 20:26   #1012
czarownica_tea
Zakorzenienie

Misiskuku- u nas położna odradzala jednorazowe fizelinowe bo nie oddychają. Ja mam siateczkowe. Octanisept mały przyda sie tylko do pępka. Ranę krocza lub po cc lepiej pielęgnować mydłem szarym. Przez podkłady poporodowe rozumiesz te wielkie podpaski? Jeśli tak to ja mam jedna paczkę bella a potem mam zwykle podpaski tylko rozmiar maxi. Sa jeszcze podkłady np seni takie do rozłożenia na łóżku. Takich biorę 3 sztuki. Maść na sutki mam Medeli Purelan (była w promocji), ale wystarcza lanolina (czysta). Położna mówiła ze mozna sutki smarować własnym mlekiem. Herbatki nie kupuje na zapas. Zobaczymy co bedzie. Ubranka kolorowe piore w max 40 stopniach. Pieluchy tetrowe w 60 z białymi ubrankami. Potem prasuje. Fridy nie mam, mam gruszke do glutow. Soli morskiej nie kupuje. Kupie jak bedzie katar.
Pytaj, kto pyta nie błądzi

Stary 2015-06-29, 20:29   #1013
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
agu - dobrze ze wszystko ok. Kupuj te papierki lakmusowe żeby sprawdzić na przyszłość.

Byłam w Ikea i w smyku, kupiliśmy ostatnie rzeczy dla dziecka. Jeszcze tylko przewijak na allegro, laktator i to wszystko.

A ten kierowca to przesadzil znacznie. Jakby starsza osoba popuściła albo ktoś zwymiotował to też by policję wzywał?
Ja dzisiaj zamowilam laktator lovi prolactis, Ty owieczko chyba tez ten masz w planach z tego co pamietam

jeszcze musze potwierdzic koszyk na gemini i wyslac zamowienie ale boli mnie suma jaka mi dzisiaj zejdzie z kata wiec poczekam do jutra
Stary 2015-06-29, 20:32   #1014
loudres
Zadomowienie

Cytat:

Pomóżcie:

1. Ja mam majtki siateczkowe i do nich podkłady.
2.kupilam mały myślę że na pepek zdecydowanie wystarczy.
3. Ja nie kupuje ostatnio nie miałam problemu z sutkami żadnych jeśli będę miała taki problem kupie w aptece później
4. Ja kupiłam narazie dwa opakowania po 10 sztuk. Ale dokupie jeszcze jedno. Na początek starczy napewno!
5. Żadnych herbatek nie piłam przy karmieniu przy pierwszym myślę że przy drugim tez nie będę musiała.
6. 30 teraz mam nowa pralkę, i program baby protect i będę prała na tym programie.
7. Ja nie kupuje tej wody, bo syn mój tak ryczal jak jej używałam a jakoś poprawy jego zatkany go nosa nie widziałam, ale podobno dziewczyny są zadowolone.
Ja nie kupuje nic na wszelki wypadek. Tak naprawdę oprócz laktator a ale on mam nadzieje przyda mi się później kiedy będę chciała karmić i wychodzić gdzieś i zostawić np małego z mamą.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 20:34   #1015
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zamowilam laktator lovi prolactis, Ty owieczko chyba tez ten masz w planach z tego co pamietam

jeszcze musze potwierdzic koszyk na gemini i wyslac zamowienie ale boli mnie suma jaka mi dzisiaj zejdzie z kata wiec poczekam do jutra
Jaaa z kliknięciem ZAPLAĆ zwlekalam chyba z tydzien...aż w końcu wczoraj TŻ zaczał się smiać, ze to czekanie nie mniejszy mi tej kwoty. Wzial mojego lapka, kliknal, oplacil i nara. Bo ja ciagle przegladalam w kolko czy oby wszystko na pewno z tej listy potrzebuje jak widzialam sume.
Stary 2015-06-29, 20:37   #1016
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Zadzwonilam do przychodni gdzie chodzę do gin do gabinetu poloznych, mojej poloznej dzis nie ma. doebrala tel inna, powiedzialam, że to sie stalo wczoraj a nie w sobotę, a ta mnie z☠☠☠ala, dlaczego nie przyjechalam od razu na IP, dlaczego to zbagatelizowalam, i w ogole, objechalaa mnie jak malego Kazia. Ogarniam sie wlasnie i jade, moja gin mnie przyjmie miedzy pacejntkami. Kazala przyjechac natychmiast. Mozecie wiedzieć jak sie czuje... wyrodna matka ;'(
Nie obwiniaj się Jesteśmy w ciąży po raz pierwszy i nie wiemy kiedy panikować a kiedy być spokojnymi Wszystko jest nowe

Dziś mi się w sklepie nogi trochę rozjechały i teraz bolą mnie mięśnie w kroku Jak przyszłam do domu to też pierwsze, co do wc czy nie leci mi krew ani wody

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się. Kontrola nie zaszkodzi, a Ty będziesz miała pewność, że wszystko jest w porządku. Ja sama nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła. U mnie wszystko dobrze z ciążą, fakt mam jakieś bóle, ale większość rzeczy mnie nie dotyczy. Sądzę, że nawet bym nie wiedziała czy mi się szyjka skraca, bo nie wiem jakie to uczucie i pomyślała bym, że to normalne.

Daj znać po wizycie.
Skracania się szyjki nie czuć

Cytat:

Pomóżcie:

1. Ja kupiłam 12 szt. jednorazowych i 4 szt. wielorazowe
2. 50 ml
3. Lanolinę
4. Chodzi Ci o te podpaski czy podkłady na łóżko? Podpasek mam 50 szt., a podkładów mam 5 szt, a myślałam, że mam 15 szt
5. Ja kupie z kopru włoskiego
6. Zależy, co jest na metce. Pierwsze pranie robiłam w 40'C. Pieluchy tetrowe białe wypiore w 90', a kolorowe w 60'
7. Nie wiem

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 20:39   #1017
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Nie obwiniaj się Jesteśmy w ciąży po raz pierwszy i nie wiemy kiedy panikować a kiedy być spokojnymi Wszystko jest nowe

Dziś mi się w sklepie nogi trochę rozjechały i teraz bolą mnie mięśnie w kroku Jak przyszłam do domu to też pierwsze, co do wc czy nie leci mi krew ani wody

Skracania się szyjki nie czuć

1. Ja kupiłam 12 szt. jednorazowych i 4 szt. wielorazowe
2. 50 ml
3. Lanolinę
4. Chodzi Ci o te podpaski czy podkłady na łóżko? Podpasek mam 50 szt., a podkładów mam 5 szt, a myślałam, że mam 15 szt
5. Ja kupie z kopru włoskiego
6. Zależy, co jest na metce. Pierwsze pranie robiłam w 40'C. Pieluchy tetrowe białe wypiore w 90', a kolorowe w 60'
7. Nie wiem
No właśnie jak to jest z tą szyjka? Przecież ją USG nie miałam od 10tygodnii.
Można wyczuć rękami, czy jak?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 20:40   #1018
czarownica_tea
Zakorzenienie

Truskafffka- tak w badaniu przez pochwę ginekolog ocenia długość szyjki.

Stary 2015-06-29, 20:41   #1019
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Truskafffka- tak w badaniu przez pochwę ginekolog ocenia długość szyjki.

A to ja nie wiem nic odnośnie mojej szyjki...nikt mnie tam nigdy nie badał..
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 20:42   #1020
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

Pomóżcie:

1.Czy kupujecie tylko majtki siateczkowe i do nich podkłady czy także majtki jednorazowe?
2.Jakiej wielkości Octanisept kupujecie? 50 czy 250 ml? Na pępuszek chyba 50 wystarczy, do czegoś się on jeszcze przydaje?
3.Jaką maść na sutki kupujecie?
4.Ile tych podkładów porodowych kupujecie? Ze 4 opakowanie chyba trzeba mieć na początku, nie?
6.W jakiej temperaturze pierzecie ubranka dla dzieci? Pieluchy w tej samej czy wyższej?

1.Ja kupuje majtki jednorazowe 5szt na początek (żeby nie bawić się w pranie przy mocnym krwawieniu tylko prosto do kosza) i 2 szt wielorazowych.
2. 50ml
3. Ja kupuje Ziaja lano maść, skład ma dobry
4. 2 paczki podpasek poporodowych i 5szt podkładów na łóżko większych i 5 takich mniejszych do przewijania
5. Nie kupuje herbatek żadnych.
6. Jeszcze nie pralam ale będę prala w największej możliwej, takiej jak na metce
7. Ja kupuje marimer do odciągania i wodę morska do noska.

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2015-06-29 o 21:59
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości