Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-29, 16:52   #2581
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Oj pamietam te pranie czekalam na ostatnia chwile a pozniej kilka pran codziennie a ze zima to nie bylo gdzie wieszac

Teraz jeszcze nie wiem czy jest sens prac czy czekac na przeprowadzke i wtedy wyprac albo kupie komode upiore ladnie uloze i pozniej mi komode przewioza :P
No właśnie ja sobie wcześniej spokojnie popiorę i poprasuje, ułoże ładnie w szufladach w organizerach i niech sobie czeka. Bez przesady przeciez mi się to nie zasyfi jakoś a dzidzi krzywda się nie stanie jak takie ubiorę. To nie ma być sterylne takie jak na ranę Dzidzia i tak będzie miała kontakt z naszymi rzeczami. Nie będę się zajeżdżała w wielkim brzucholem jak już nei mam siły na nic

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja właśnie spróbowałam chociaż częściowo zapakować torbę do szpitala...nie udało się Dżizaz ile tego...
Też się zastanawiam w co ja mam się spakować ale nie pakujesz chyba wszystkiego np całych paczek podkładów tych ala podpasek, pampersów itd? JA chyba tak po pół paczek chociaż wezmę i resztę mąż będzie dowoził, bo się tam zjawię w szpitalu jak królowa angielska z tonami tobołów
Stary 2015-06-29, 16:57   #2582
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam w co ja mam się spakować ale nie pakujesz chyba wszystkiego np całych paczek podkładów tych ala podpasek, pampersów itd? JA chyba tak po pół paczek chociaż wezmę i resztę mąż będzie dowoził, bo się tam zjawię w szpitalu jak królowa angielska z tonami tobołów
No całych paczek pewnie nie spakuję, ale w ten sposób torby trzeba przyszykować w zasadzie co najmniej trzy - torbę na wyjazd do szpitala dla siebie i dla dzidziola, torbę dla siebie i dla dzidziola na pobyt w szpitalu, torbę dla siebie i dla dzidziola na wyjście ze szpitala. I co, jak zgadniemy jak rozłożyć rzeczy między pierwszą a drugą torbą?
Stary 2015-06-29, 17:01   #2583
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No całych paczek pewnie nie spakuję, ale w ten sposób torby trzeba przyszykować w zasadzie co najmniej trzy - torbę na wyjazd do szpitala dla siebie i dla dzidziola, torbę dla siebie i dla dzidziola na pobyt w szpitalu, torbę dla siebie i dla dzidziola na wyjście ze szpitala. I co, jak zgadniemy jak rozłożyć rzeczy między pierwszą a drugą torbą?
A daj spokój hehe też się zamotałam co, jak i do czego Ciekawa jestem czy w czwartek będzie już o porodzie na SR i położna powie co brać a czego nie
Stary 2015-06-29, 17:28   #2584
natalitka1988
wkręcona :)

Matko... ja nawet o szpitalu póki co nie myślę Nawet nie wiem w co się spakuję

Mala ja nie wiem skąd się wzięła ta legenda, że ty masz najwięcej
Ale myślę, że pomału będzie się to zacierać bo każda już praktycznie kompletuje wyprawkę
Stary 2015-06-29, 17:46   #2585
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja dziś weszłam poczytać mamuśki wrześniowe i się przeraziłam, tu opanowywanie skurczy, tu chluśnięcie wód płodowych...
Stary 2015-06-29, 17:53   #2586
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe ale kombiujecie
Po co torba na wyjazd i torba na powrot ?
Przygotuj ciuchy na powrot do domu dla siebie i dzidzibi zostaw a Tz przywiezie aby tylko wiedzial jakie , ciuchy w ktorych trafisz do szpitala niech zabierze do domu
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 17:53   #2587
natalitka1988
wkręcona :)

A i zapomniałam wam powiedzieć, że przyszła ta koszula sukienkowa ogólnie jest ok tylko dla mnie trochę długa może zetnę trochę, ale jeszcze zobaczę bo dziś tak na szybko przymierzyłam ogólnie materiał ok
Stary 2015-06-29, 17:54   #2588
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Po co torba na wyjazd i torba na powrot ?
No przecież w rękach tych wszystkich ciuchów dla mnie i dla dzidziola nie przyniesie :P
Stary 2015-06-29, 17:57   #2589
niud
Wtajemniczenie

Ja znowu pocytowałam i nie mam jak odpowiedzieć - durny Tapatalk...

Ja wszystko odkładam na czas zwolnieniia - jeszcze 2 tygodnie...
Mamy już pomalowany pokój, dziś skrecamy komodę i będzie można planować resztę pokoju. Wczoraj zamowilismy jeszcze lampę i 2 kinkiety - powinny przyjść w tym tygodniu to będzie już klimatycznie.

mala tak się mi przynajmnien utarło bo pokazywałaś zdjęcia poszeregowane rozmiarami i tego bylo bardzo dużo. Ja póki co się nawet do połowy tego nie zbliżam, a mam już obskoczonych kilka lumpkow i z każdego prawie coś wyniosłam.
Jak dostalaś teraz jeszcze wiecej to śmiem twierdzić że wszystkiego nie użyjesz
Z drugiej strony we wszystkich artykulach o wyprawkacj piszą aby wszystkiego przygotować po 6 kompletów a mi się intuicyjnie wydaje to jakoś mało, bo tak to trzeba prać codziennie a z drugiej strony przy malym dziecku to trochę puste przebiegi. Im dłużej o tym myślę tym bardziej czuję, że się totalnie na tym nie znam i nie wiem jaka ilość ciuszków jest wystarczająca
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:03   #2590
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś weszłam poczytać mamuśki wrześniowe i się przeraziłam, tu opanowywanie skurczy, tu chluśnięcie wód płodowych...
oj weź nie strasz

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja znowu pocytowałam i nie mam jak odpowiedzieć - durny Tapatalk...

Ja wszystko odkładam na czas zwolnieniia - jeszcze 2 tygodnie...
Mamy już pomalowany pokój, dziś skrecamy komodę i będzie można planować resztę pokoju. Wczoraj zamowilismy jeszcze lampę i 2 kinkiety - powinny przyjść w tym tygodniu to będzie już klimatycznie.

mala tak się mi przynajmnien utarło bo pokazywałaś zdjęcia poszeregowane rozmiarami i tego bylo bardzo dużo. Ja póki co się nawet do połowy tego nie zbliżam, a mam już obskoczonych kilka lumpkow i z każdego prawie coś wyniosłam.
Jak dostalaś teraz jeszcze wiecej to śmiem twierdzić że wszystkiego nie użyjesz
Z drugiej strony we wszystkich artykulach o wyprawkacj piszą aby wszystkiego przygotować po 6 kompletów a mi się intuicyjnie wydaje to jakoś mało, bo tak to trzeba prać codziennie a z drugiej strony przy malym dziecku to trochę puste przebiegi. Im dłużej o tym myślę tym bardziej czuję, że się totalnie na tym nie znam i nie wiem jaka ilość ciuszków jest wystarczająca
właśnie ja mam dużo ciuszków ale różne rozmiary od 50 do ok 100 Sama aż tak dużo nie kupiłam. na pewno ni eużyję wszytskich kataników bo ich bardzo dużo dostałam. Nie kupiłam sama żadnego chyba
Stary 2015-06-29, 18:05   #2591
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie spróbowałam chociaż częściowo zapakować torbę do szpitala...nie udało się Dżizaz ile tego...
Masz już wszystkie te kosmetyczne rzeczy kupione?
Ja jeszcze nie mam podkładów/wkładek laktacyjnych i tych wszystkich rzeczy
Poprzednio miałam taką torbę turystyczną sporą dla siebie plus torbę taką jakby podręczną z rzeczami dla małego. A i tak codziennie mi Tż wymieniał ręcznik duży i koszulę, biustonosz, ciuszki małego, tzn brał do prania a mi dawał świeże, zwłaszcza że ja niespodziewanie tydzień spędziłam w szpitalu

Wkładki, podkłady na łóżko, pieluchy i rezerwowe ubranka spakuję chyba w siatkę i dam do bagażnika - niech jeżdżą aż będą potrzebne, to Tż doniesie

Cytat:
Ja zaglądałam na czerwcowe, a teraz na lipcowe. W czerwcu bardzo dorodne dzieciaczki się rodziły
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:16   #2592
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Masz już wszystkie te kosmetyczne rzeczy kupione?
Nie mam majtek i kremów dla dzidziola, tak to z rzeczy kosmetycznych chyba wszystko już jest.
Stary 2015-06-29, 18:17   #2593
amelia177
Rozeznanie

Hej,
mam dzisiaj takiego wk*** że z kijem nie podchodzić. Każdemu się dostało...nawet nie chce mi się gadać dlaczego, bo tyle rzeczy się na to złożyło... Jedyny pozytywny akcent dzisiejszego dnia, zajrzałam do Textil Market, w sumie byłam tam z raz w życiu i wydawał mi się bardzo marny jakościowo, gorszy niż Pepco, ale okazało się, że mają super wybór dobrych jakościowo polskich ciuszków dla dzieci. Kupiłam parę drobiazgów, pokażę fotę później.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Ja juz po porannej gimnastyce, a raczej jodze z maszynką pod prysznicem. Zrobiłam takie asany ze się zdziwię jeśli nie będę mieć zakwasów haha
Skąd ja to znam ostatnio też tak walczyłam, a myślałam, że ta chwila tak szybko nie nadejdzie.

Cytat:

A w ogóle tak szłam siku koło 4 h i normalnie ledwo się dźwignęłam i tak pomyślałam, że cieżko mi wstać siku a co dopiero zająć się dzidzią w nocy Choć w sumie to teraz tak się do kitu czuję, a później może będzie ciut lepiej
Też tak mam, czasami ledwo mogę się wykulać z łóżka.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Dzis jedziemy do moich rodzicow zawiezc im swinki morskie pod opiekę (teściowa blizej ale jakos jej nie ufamy w tym temacie ), i wieczorem wracamy takze trasa 100km w dwie strony do obrocenia. Przynajmniej obiadu nie musze gotowac zjem u nich . Jutro rano już kierunek Paryż, ale prognozy pogody są tak fatalne, że nie wiem czy cokolwiek tam zobaczę
Będzie dobrze, życzę udanej podróży Bawcie się dobrze.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzień dobry!
a ja z synkiem uciekam do przedszkola na dni adaptacyjne.... już się boję...
3mam kciuki, na pewno się zaadaptuje, fajnie że robią coś takiego dla dzieciaków.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Byłam w lidlu, kupiłam sukienkę :d wybaczcie za bałagan :p
Fajna sukienka, i jaki ładny brzusio. Ja ostatnio kupiłam już dwie kiecki w Lidlu teraz czekam na te upały, żeby w końcu coś z nich wykorzystać.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Tż pozałatwiał wszystko jak nic się nie "zepsuje" to przyjedzie jutro aaa w końcu dobre wiadomości
Supcio, teraz na pewno się uda!

Cytat:
Okropna pogoda nawet nie mam jak wyjsc na spacer koczowac w domu bede. Na jesienna pogode jesienna zupa krem z czerwonej soczewicy
Agatka, weź jakiegoś bloga kulinarnego załóż i wrzucaj przepisy ) Zazdroszczę talentu do gotowania

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Coraz częściej zastanawiam się, żeby kupić kojec motherhood. Wstaję cała obolała ostatnio. Dziewczyny, które już mają - pomaga Wam na ból pleców?
Ja na początku byłam sceptyczna co do robala, ale już się przyzwyczaiłam, czasami tylko ucho mi się odgniecie i mnie boli, bo to nie puchowa poducha ale raczej więcej jest plusów.

Cytat:
Załączam zdjęcia ciuszków z paczki:
1 kompleciki, pajace, półśpiochy
2 bodziaki
3 bluzeczki
4 pajace welur
5 pajac polar
6 kombinezonik taki miękki, w którym muszę zamek naprawić
Ale fajne i widać jakościowo dobre.

Cytat:
Tak patrzę na te ubranka i widzę, że nadal nie pogodziłam się z kolorem różowym
Ubranka białe/żółte/niebieskie/zielone i inne kolorki, ale różu dla córci mało w tym.
Hmm jak odbiorę od koleżanki rzeczy, które mi odłożyła do odkupienia to chyba dokupię na allegro specjalnie coś różowego
A ja właśnie mam odwrotnie, dzisiaj chyba wszystko kupiłam różowe, chociaż nie chciałam przesładzać malutkiej.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:22   #2594
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
mogę jedynie doradzić żeby koszulę, klapki i szlafrok spakować na sam wierzch albo w siateczkę bo trafiając na IP każą się przebrać ja jakoś o tym nie pomyślałam i potem wygrzebywałam z dna torby
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 18:40   #2595
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam majtek i kremów dla dzidziola, tak to z rzeczy kosmetycznych chyba wszystko już jest.
To i tak nieźle już jesteś zaopatrzona

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Hej,
mam dzisiaj takiego wk*** że z kijem nie podchodzić. Każdemu się dostało...nawet nie chce mi się gadać dlaczego, bo tyle rzeczy się na to złożyło... Jedyny pozytywny akcent dzisiejszego dnia, zajrzałam do Textil Market, w sumie byłam tam z raz w życiu i wydawał mi się bardzo marny jakościowo, gorszy niż Pepco, ale okazało się, że mają super wybór dobrych jakościowo polskich ciuszków dla dzieci. Kupiłam parę drobiazgów, pokażę fotę później.

A ja właśnie mam odwrotnie, dzisiaj chyba wszystko kupiłam różowe, chociaż nie chciałam przesładzać malutkiej.
Amelia Mam nadzieję, że już Ci przeszło.
Ja żałuję, że u nas nie ma textil market, bo chciałabym zajrzeć

Jeśli idzie o ciuszki to ja na początku bardzo się nastawiałam na chłopca. Bardzo bardzo chciałam drugiego syna.
Oswoiłam się już z myślą o córci, chociaż wiele aspektów obróbki dziewczynki ciągle mnie przeraża ale nadal ten kolor różowy moja podświadomość chyba blokuje
Stary 2015-06-29, 18:58   #2596
amelia177
Rozeznanie

Przesylam fote moich łupów, wszystko made in poland, jestem w szoku ta opaska z kwiatkiem jest taka slodziusia, tak samo buciki nie moglam sie oprzec ))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150629_141210.jpg (76,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150629_141059.jpg (78,1 KB, 31 załadowań)

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-29, 19:03   #2597
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Przesylam fote moich łupów, wszystko made in poland, jestem w szoku ta opaska z kwiatkiem jest taka slodziusia, tak samo buciki nie moglam sie oprzec ))
Słodkie te różowości
A te sówki to co?
Stary 2015-06-29, 19:03   #2598
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
oj weź nie strasz

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

właśnie ja mam dużo ciuszków ale różne rozmiary od 50 do ok 100 Sama aż tak dużo nie kupiłam. na pewno ni eużyję wszytskich kataników bo ich bardzo dużo dostałam. Nie kupiłam sama żadnego chyba
Ja mam w pamięci tą górę ciuszków na 56 =) Na blogu do którego wrzucilas ostatnio link z przegrodkami do szuflad dziewczyna pisała żeby na 56 ubrań nie kupować, położna też tak radziła bo jakby byly 62 za duże to ponoć skarpetka da się "przytrzymać"
Gdzieś tam jednak myślę, że to kwestia wielkości rodziców - my oboje z tz mamy słuszne wzrosty 175 i 190 więc jeśli urodzę w terminie to malca się nie spodziewam
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 19:05   #2599
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
T

Jeśli idzie o ciuszki to ja na początku bardzo się nastawiałam na chłopca. Bardzo bardzo chciałam drugiego syna.
Oswoiłam się już z myślą o córci, chociaż wiele aspektów obróbki dziewczynki ciągle mnie przeraża ale nadal ten kolor różowy moja podświadomość chyba blokuje
Tosia to ja tak byłam na dziewczynkę nastawiona mam młodszą siostrę którą się zajmowałam jak była maleńka , a synka nie wiem czy będę umiała tak "obrobić" . i szkoda mi właśnie troszkę tych różowych ciuszków, sukieneczek , falbanek itp wydawało mi się , że chłopczyka tak fajnie nie można ubrać ale jak patrzę po sklepach to coraz bardziej się przekonuje że też fajne rzeczy są

Amelia - super! szkoda, że w Krk nie ma tego sklepu a to w sówki co masz? podkład jakiś?
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 19:16   #2600
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatka, weź jakiegoś bloga kulinarnego załóż i wrzucaj przepisy ) Zazdroszczę talentu do gotowania
A wiesz ze mialam takie plany i tak siedze w domu i napewno rok po porodziebdo pracy nie wracam ale jakos mi sie ciezko zebrac, moze dlatego ze czesto zmieniamy mieszkanie co za tym idzie poekarnik i ciezko sie do nowego przyzwyczaic
Stary 2015-06-29, 19:20   #2601
amelia177
Rozeznanie

Toska , dzieki, humor troche lepszy, ale cos mnie glowa zaczyna bolec, leze sobie na robalu i odpoczywam

Te sowki to podklad taki nieprzemakalny ponoc, kosztowal 9 zeta wiec sie nie zastanawialam. Kupilam tez reczniczek, za 18 zeta, ale widac ze dobrej jakosci, bo jak ogladalam np w pepco to takie slabo chlonace sie wydawaly. Ten pajac polarowy ze skarpetkami 18 zeta, cieplutki, wiec bedzie dobry na jesien.

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-29, 19:21   #2602
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
też rano jak nie mogłam spać to czytałam czerwcówki a potem żałowałam bo aż mnie z nerwów brzuch rozbolał że mnie też to czeka. no duże dzieciorki po 4,5 -4,8kg
Stary 2015-06-29, 19:23   #2603
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
A wiesz ze mialam takie plany i tak siedze w domu i napewno rok po porodziebdo pracy nie wracam ale jakos mi sie ciezko zebrac, moze dlatego ze czesto zmieniamy mieszkanie co za tym idzie poekarnik i ciezko sie do nowego przyzwyczaic
Zakladaj, zakladaj, zaraz sie zapisuje do fanek a tak przy okazji, to jak robisz ta zupe z soczewicy, bo mi lezy worek czerwonej, od pol roku i sie zebrac nie moge

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-29, 19:32   #2604
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
też rano jak nie mogłam spać to czytałam czerwcówki a potem żałowałam bo aż mnie z nerwów brzuch rozbolał że mnie też to czeka. no duże dzieciorki po 4,5 -4,8kg
No a ja jak czytam to bym już chciała żeby był październik i żebym już miała poród za sobą ale niekoniecznie 4,5kg urodzonego sn
Ale to takie chwilowe odpały, bo w sumie to jeszcze przygotowana nie jestem i sporo przygotowań przede mną
Stary 2015-06-29, 19:55   #2605
sabonka123
Rozeznanie

Jestem bardzo niepocieszona... W smyku zniknęły promocje buuuu a chciałam domówić bodziaki i rajstopki. I co teraz?:p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 19:56   #2606
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A i zapomniałam wam powiedzieć, że przyszła ta koszula sukienkowa ogólnie jest ok tylko dla mnie trochę długa może zetnę trochę, ale jeszcze zobaczę bo dziś tak na szybko przymierzyłam ogólnie materiał ok
No to byś ubrała i zrobiła fotkę jak to wygląda, bo tez się zastanawiam nad kupnem
Cytat:

Musisz coś kupić różowego i się zakochasz
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja mam w pamięci tą górę ciuszków na 56 =) Na blogu do którego wrzucilas ostatnio link z przegrodkami do szuflad dziewczyna pisała żeby na 56 ubrań nie kupować, położna też tak radziła bo jakby byly 62 za duże to ponoć skarpetka da się "przytrzymać"
Gdzieś tam jednak myślę, że to kwestia wielkości rodziców - my oboje z tz mamy słuszne wzrosty 175 i 190 więc jeśli urodzę w terminie to malca się nie spodziewam
własnie niektóre rozmiary są sporo zawyżone. Jak tak dzisiaj porównywałam to niektóre 62 są jak 74 i bądź tu człowieku mądry

Amelia śliczne ciuszki. JA też mam Textil market u siebie
Stary 2015-06-29, 20:06   #2607
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Zakladaj, zakladaj, zaraz sie zapisuje do fanek a tak przy okazji, to jak robisz ta zupe z soczewicy, bo mi lezy worek czerwonej, od pol roku i sie zebrac nie moge
Zawsze staje na nazwie ciezko znalesc cos dobrego i do zapamietania bo jakbym bloga prowadzila to tez o byciu mama bo mam juz doswiadczenie :P

A zupka prosta dwie cebulki podsmaz na zloto ( moga byc duze kawalki bo beda blendowane)
, do cebulek dosyp soczewice , pieprz i swiezo zmielone ziarna kolendry podsmaz razem z 3 minuty i zalej woda tak aby wszystko przykryc jak soczewica bedzie miekka wrzuc do blendera zalej sokiem pomidorowym , z blenduj i przelej do garnka troche soli, mozesz jeszcze dodac kolendry i pieprzu ( zalezy od gustu ja lubie pikantne) niech gotuje sie 10 minut i gotowe mieszaj bo sie przypala.
Wsypuje przed podaniem na talerz grzanki
I juz
Na torebke soczewicy(400g) 1litr soku

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-06-29 o 20:09
Stary 2015-06-29, 20:25   #2608
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Zawsze staje na nazwie ciezko znalesc cos dobrego i do zapamietania bo jakbym bloga prowadzila to tez o byciu mama bo mam juz doswiadczenie :P

A zupka prosta dwie cebulki podsmaz na zloto ( moga byc duze kawalki bo beda blendowane)
, do cebulek dosyp soczewice , pieprz i swiezo zmielone ziarna kolendry podsmaz razem z 3 minuty i zalej woda tak aby wszystko przykryc jak soczewica bedzie miekka wrzuc do blendera zalej sokiem pomidorowym , z blenduj i przelej do garnka troche soli, mozesz jeszcze dodac kolendry i pieprzu ( zalezy od gustu ja lubie pikantne) niech gotuje sie 10 minut i gotowe mieszaj bo sie przypala.
Wsypuje przed podaniem na talerz grzanki
I juz
Na torebke soczewicy(400g) 1litr soku
Super przepis, dzieki, na pewno ja zrobie i opisze jak wrazenia

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-29, 20:32   #2609
krolewna1986
Wtajemniczenie

A oto moje łupy ze smyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150627_18_02_26_Pro.jpg (113,0 KB, 36 załadowań)

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 20:32   #2610
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Super przepis, dzieki, na pewno ja zrobie i opisze jak wrazenia
No i znowu siedze nad nazwa trwa to zazwyczaj killa tygodni pozniej mam dosyc robie przerwe i tak wokolo czyli dzisiaj nie zasne
Moze Tz mi cos pomoze , moze ma jakies ukryte talenty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości