|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Dirty- super
. Duże Maluchy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() oj narobiłam sie dzisiaj, a teraz objadłam mały cały dzień mi fika w brzusiu ![]() Rozmawiałam dziś z sąsiadką, poleciła mi rodzic w szpitalu w sąsiednim mieście, ona tam rodziła dwójke swoich pociech. Myślałam o tym szpitalu, prawdopodobnie nawet nie muszę tam wyprawki zabierac, bo wszystko mają, ewentualnie swoje ubranka, mokre chusteczki, swoje koszule. Jednak nie wiem kto mnie tam zawiezie-Tz będzie w pracy, moj ojciec daleko, a teściu sie boi poza granice naszego miasta wyjezdzac. Mozesz liczyc-licz człeku na siebie.
|
#1053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt fajnie zobaczyć choć na chwilkę swoje maleństwo, ale jak nie potrzeba, to przynajmniej nie siedzę długo w gabinecie. I mam nadzieję, że jutro kontrola będzie sprawna i szybka bo mam mało czasu ![]() Cytat:
bo jak po mnie, to będzie masakra
|
||||
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dziś miałam w końcu fajny dzień, nie związany z remontem, sprzątaniem i żadnymi obowiązkami. Pojechałam z koleżanką do Katowic, zjadłyśmy wegeburgery i babeczki, wypiłam truskawkową lemoniadę
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie to musi wyglądać na usg dwoje dzieci, dwa serduszka ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro na wyniki. Masakra czeka mnie ta nieszczęsna glukoza. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
U nas szaleje przy disco polo jak tatuś ![]() Dirty gratki za wizytę.
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Ta glukoza to wcale nie takie zlo wcieline
trzymam kciuki
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, to był bułgarski film z 1980 roku
"Panie proszą" - niezbyt udany wybór. Mimo wszystko jestem zadowolona i odprężona
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
mamy lipcowe wzięły się za rozpakowywanie, a to znaczy, że jeszcze trochę i sierpniowe mamy będą na wylocie
|
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
mediona - tak, bedzie Aron i Antos
meryy - szczerze mowiac fajniej to wygldalo, gdy byli mniejsi i mozna bylo chociaz pogladowo dwoch naraz obejrzec, albo gdy lekrz ogladal jednego a tu nagle plynie drugi i wpycha glowke przed usg dzisiaj poza buziami i peniskami malo co umialam rozpoznac...
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie same dobre wiadomości - oprócz zakupów, z których się bardzo cieszę załatwiliśmy też ginekologa i u małego super. Urósł baaaaardzo, waży 2100 g, ponad 700 g przybrał od ostatniej wizyty (2 tygodnie temu!). Brzuszek urósł, kość udowa też i wyrównała się z główką.
Doktor bardzo mnie chwalił bo oglądał moje kostki i mówi że z puchnięciem jest lepiej i że do diety się moooocno przyłożyłam bo widać po wynikach młodego. Ale że mam to utrzymywać i jak już nie mogę więcej białka zjeść to mam pić te suplementy proteinowe. Aha no i szyjka prawie 4 cm więc to moje uczucie że mały naciska to po prostu wynik tego skokowego przybrania na wadze. Także dzisiaj szczęśliwy dzień Cytat:
Przyszedł do mnie ten kod z allegro dziewczyny ten co wczoraj wysyłałam i mi odesłali że chwilowo niedostępne więc wy też powinnyście dostać. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-29 o 23:06 |
|
|
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i przynajmniej jesteś pewna, że na 100% chłopaki ![]() Cytat:
ja nie straszę, tylko weszłam zobaczyć co tam u nich się dzieje i ostatnio co chwila jakiś dzieciaczek się rodzi. A z tego co widziałam u sierpniówek tez już niedługo dzieciaczki będą mogły się rodzić Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-06-29 o 23:20 |
||
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to zszokowało bo waga powyżej 2000 to już taki alarm "to już zaraz". Ulżyło mi że te rzeczy dla dziecka dzisiaj kupiliśmy bo w razie co to już są
![]() Aaaa no ale mimo wzrostu małego ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. To znaczy na pewno przytyłam, ale woda zeszła i wyszło na jedno. |
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
za wizytymerry, coś może być na rzeczy z tą sopranistką, czytałam, że maluchy w brzuchu niby najbardziem reagują na niskie męskie głosy, ale mój też odwrotnie-najbardziej pobudza się słysząc piskliwy głosik swojej siostrzyczki
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-29 o 23:25 |
|
|
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam taka nadzieje Aakkzzii
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem ile mój będzie ważył w sobotę. Mnie też doszły te kody z allegro. W ogóle kody można odbierać do 12 lipca.
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się do spania, a Matylda znowu szaleje, nadal jest to bardzo przyjemne
ale mnie wybudziła.Cytat:
a co kupiliście?Mi się jakiś leń włączył, prać mi się nie chce, teraz mam wymówkę, że czekam na upały. Do kupienia zostały pierdoły, niby nic a trochę tego zostało. Ale poczekam może ktoś z rodziny będzie chętny, pomóc w zakupach Moja męskie głosy też lubi i na chrapanie mojego psa też reaguje, cieszy mnie to, bo to znaczy, że słuch ma dobry |
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
ja znow nie moge usnac, ale chociaz poleze
no to od dzis, bo mamy juz wtorek, zostaje mi rowne 90 dni
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety też nie śpię 02:13, a ja oczy jak spodki i bujam się z moją bezsennością. Załamać się można normalnie
|
|
|
|
#1072 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ależ mnie mój tż zaskoczył
zrobił mi ponad 30 min masaż, prawie usnęłam, cisza była w mieszkaniu tylko grała karuzela Małej, żeby nie przeszkadzała i spała (zawsze jak tż mnie rusza to strasznie kopie, jakby się upominała o uwagę tatusia). Poskutkowało ale mi było przyjemnie, no i się zaskoczyłam miło, bo późno już było. To pewnie dlatego, że on dzisiaj idzie po pracy na masaż pleców 30 min Cytat:
Cytat:
Cytat:
Któraś pisała o tyłku dziecięcym, że na wierzchu, no i kupa, skojarzyło mi się z karmieniem - toż to przecież tylko dziecięca pupa i kupa, normalna rzecz, że dzieci to robią i się nie pilnują i nie trzeba się z tym kryć ![]() Cytat:
2. 3. Nie kupuję 4. Jedno opakowanie podkładów z Belli i na potem mam podpaski Bella Nova Maxi, zostały mi jeszcze z czasów okresu. 5. Nie kupuję, póki nie będę mieć z mlekiem problemów 6. 30 stopni. Patrzyłam po metkach i w każdym praniu trafiały się rzeczy, które trzeba było prać w max 30 stopniach. Pieluchy prałam razem z ciuchami, więc temperatura ta sama. 7. Ja mam gruchę, bez wody morskiej. Ale wydaje mi się, że nie jest potrzebna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja tańczy sporo przy disco polo, eskowych hitach i w kościele. Ale równie dobrze może to oznaczać, że jej się to nie podoba Cytat:
usg częściej ale prywatnie (zresztą na nfz miałam tylko jedną wizytę). A ja nie lubię tego określenia, że ciąża to nie choroba. Ja się czuję trochę jak chora, a przynajmniej osłabiona Cytat:
Za to w pl może bardziej badają i się cackają (choć to zależy), ale za to luksusów mi brak i siedzisz w szpitalu 3 dni, nie wiem po co. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Troche chyba przesadzilas. Pupa i kupa oraz piers i kp maja sie nijak do siebie. Pory aktywnosci w brzuchu nie mialy nic wspolnego z pora aktywnosci po porodzie. Przez pierwszy miesiac budzila sie rowno co trzy godziny na karmienie bez wzgledu na pore dnia. Pozniej w ciagu dnia bywalo roznie, raz spala 5h a raz o tej samej porze nie spala wcale. W 2 i 3 miesiacu zycia przesypiala noce, by od momentu, kiedy zaczela sie przewracac, raczkowac i chodzic budzic sie co noc minimum 5 razy a w apogeum nawet i 25. Drzemki w dzien wyregulowaly sie okolo roku, noce zaczela przesypiac ponownie po skonczeniu 2lat. To normalne, ze noworodki sa bardziej aktywne noca, raz, ze mamy to w genach jako pozostalosc po naszych malpich przodkach, dwa, ze pokarm nocny jest na poczatku bardziej przez nie porzadany. ---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ---------- A ciaza to jak najbardziej nie choroba i miedzy innymi dlatego tutaj ubezpieczenie zdrowotne nie pokrywa kosztow jej prowadzenia i rozwiazania ;-) ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- U mnie siedzi sie w szpitalu minimum 6 dni pierwiastki, wielorodki 5. I ma to jak najbardziej sens - w trzeciej dobie zwykle jest najwiekszy spadek wagi noworodka, najsilniejsza zoltaczka, nawal pokarmu i przetrzymuje sie kobiete z dzieckiem po to, by w stabilnym stanie wypuscic do domu a nie po kilku dniach przyjmowac z powrotem. Ja sie nie moge doczekac moich 5dni w szpitalu - bedzie to oznaczalo podstawienie posilkow pod nos i blogi relaks, ktorych przy obecnosci starszego dziecka i braku pomocy od kogokolwiek brakuje mi od miesiecy Edytowane przez meneq Czas edycji: 2015-06-30 o 03:22 |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest nadzieja, że Mała będzie spała w nocy, już się stresowałam, że jej tak zostanie...! Dzięki A co do choroby i ciąży, to ja w chorobie byłam w stanie chodzić na studia/do szkoły, ogólnie funkcjonowałam normalnie, mimo temperatury i innych dolegliwości. Natomiast w ciąży już tak łatwo nie jest, dlatego nie uważam, żeby ciąża się dużo różniła od choroby. Oczywiście różnie się przechodzi, ale jednak mocno ogranicza i jedno, i drugie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ---------- Jak się tak ma w szpitalu to ok. Mi się szpitale nie kojarzą dobrze, poza tym dużo szybciej dojdę do siebie w domu z mężem, niż w szpitalu. Błogi relaks w szpitalu?? Jeszcze się z tym nie spotkałam, nie w Pl. I nie każde dziecko ma żółtaczkę ;-) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tez nie o zapach chodzi. Czlowiek jesc musi, jak jesz kanapke to sie ukrywasz? A wyprozniasz sie na widoku? Rozumiem, ja tez "chorowalam" w pierwszej ciazy, ale to nadal jest normalne ;-) Ja szukalam szpitala, ktory bedzie mial domowa atmosfere, pokoje beda urzadzone jak w domu, posilki przygotowywane przez szefa kuchni z prawdziwego zdarzenia, masaze, aromaterapia, etc, a personel uwaza, ze to czas na odpoczynek, bo wiecej taki sie nie nadarzy. Oczywiscie prowadzi szpital lekarz, do ktorego mam 100%zaufanie i zatrudnia poloznych tyle, ze pacjentki nie beda mialy prawa czuc sie zaniedbane. Skoro place za to duzo, to mam prawo wymagac ---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- Wiekszosc dzieci jednak ma zoltaczke i jest to najzupelniej normalne, tylko trzeba kontrolowac |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Kocyki, parę ubranek w smyku, i rzeczy do łóżeczka i kapieli. Została sama wanienka i chyba kupimy flexibath...
Dziękujemy za gratulacje Noc okropna, mam wrażenie że w ogóle oka nie zmrużyłam a muszę wstawać na badania. Bez drzemki się dziś nie obejdzie... |
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny? Można pić wodę w trakcie badania glukozy?
|
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się dzisiaj nie wyspałam nic a nic :-(
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam swoją wodę i piłam po malutkim łyczku jak mi się bardzo chciało, może 3-4 razy.
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Wezmę z sobą wodę i cytryne.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

. Duże Maluchy 

bo jak po mnie, to będzie masakra
i juz bez odzewu.

ale mnie wybudziła.
ale mi było przyjemnie, no i się zaskoczyłam miło, bo późno już było. To pewnie dlatego, że on dzisiaj idzie po pracy na masaż pleców 30 min