Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-29, 21:51   #1051
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Dirty- super . Duże Maluchy

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 21:57   #1052
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

oj narobiłam sie dzisiaj, a teraz objadłam mały cały dzień mi fika w brzusiu

Rozmawiałam dziś z sąsiadką, poleciła mi rodzic w szpitalu w sąsiednim mieście, ona tam rodziła dwójke swoich pociech. Myślałam o tym szpitalu, prawdopodobnie nawet nie muszę tam wyprawki zabierac, bo wszystko mają, ewentualnie swoje ubranka, mokre chusteczki, swoje koszule. Jednak nie wiem kto mnie tam zawiezie-Tz będzie w pracy, moj ojciec daleko, a teściu sie boi poza granice naszego miasta wyjezdzac. Mozesz liczyc-licz człeku na siebie.

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 22:10   #1053
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
A położna do Was przychodzi po porodzie?

U mnie to wygląda tak, że ja wracam ze szpitala i na mnie czeka już położna, która będzie przychodziła do mnie od 3 do nawet 8h dziennie. Koło 4e/ h, reszta ale jak jest 8h to zajmuje się domem, Ty idziesz się kąpać, a ona robi pranie, odkurza, pierze i zajmuje się innymi dziećmi (jeśli masz). W 3 h bada mamę pomaga przy dziecku itp.
Tutaj przchodzi polozna na 2 dzien. I pozniej jakos co pate dni. Sprawdza dziecko pomaga przystawic do piersi jak jest problem, sprawdza pokoik i warunki dla dziecka no i spawdza zdrowie fizyczne i psychiczne mamci.

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
agu bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze. dobrze ze sprawdzilas, nie bedziesz sie juz denerwowac.

ja po usg. zgodnie z om 28tydz 5dni, choc z pierwszego usg jest rowno 28. Jeden wazy 1164g a drugi 1240g. Wszystko u nich ok, obaj ulozeni miednicowo, jden wpycha mi glowke w zoladek i zebra i dlatego troche boli.
Jakie fajne chłopaki. Dirty a wybraliscie juz imiona?
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 22:15   #1054
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja nie wiem nic odnośnie mojej szyjki...nikt mnie tam nigdy nie badał..
spokojnie, koleżanki we Francji i w Anglii mówią, że też je tak nie badają jak w Polsce i jakoś nie cierpią z tego powodu

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Truskafffka- eeee to jak masz wizyte to nie masz badania wziernikiem i palpacyjnego??

wziernikiem co wizyta??

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Niektórzy lekarze tego nie sprawdzają po 20tygodniu bo twierdzą, że jak jest niewydolność szyjkowa to ujawni się wcześniej... A to bzdura!
Poza tym jak bez Usg chce sprawdzić ujście wewnętrzne czy jest rozwarte? Po palcu... ?

Ja mam Usg na każdej wizycie i nie wyobrażam sobie inaczej
a u mnie ginka nie robi usg na każdej wizycie, sprawdza przeważnie czy u bożenki jest wszystko ok, jak ma wątpliwości itp. to robi badanie usg. Ale jakoś nie mam potrzeby co wizytę mieć usg.

Fakt fajnie zobaczyć choć na chwilkę swoje maleństwo, ale jak nie potrzeba, to przynajmniej nie siedzę długo w gabinecie.
I mam nadzieję, że jutro kontrola będzie sprawna i szybka bo mam mało czasu

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Starsza corka w zyciu plodowym bardzo malo i delikatnie sie ruszala, natomiast po tej stronie brzucha jest w ruchu nieustannie. Obecne dziecie rusza sie o wiele czesciej i intensywniej i tez mnie zastanawia, czy to tylko kwestia odczuwania ruchow czy taki temperament
to jest szansa, że jednak dziecię będzie spokojne jak tatuś bo jak po mnie, to będzie masakra
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 22:23   #1055
ridja devojka
Zakorzenienie

W ogóle dziś miałam w końcu fajny dzień, nie związany z remontem, sprzątaniem i żadnymi obowiązkami. Pojechałam z koleżanką do Katowic, zjadłyśmy wegeburgery i babeczki, wypiłam truskawkową lemoniadę i poszłyśmy do kina. Plecy mnie trochę bolą bo i w autobusie i w kinie niewygodne krzesła, ale jestem baaaardzo zadowolona z tego dnia
Stary 2015-06-29, 22:42   #1056
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dziś się mężowi żaliłam ze nasza córka w ogóle ma nic nie reaguje a inne dzieci reagują na piosenki i inne rzeczy. Więc on uznał ze zaraz jej coś puscimy. I włączył Bruno Marsa prosto do brzucha i od razu kapnela kilka razy cudnie. A potem jej włączył poloneza z Pana Tadeusza i juz bez odzewu.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
ostatnio byliśmy w operze i moje dziecię obudziło się dopiero po przerwie, a tak ani tenor jej nie obudził, ani bębny. Dopiero sporanistka

Cytat:
agu bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze. dobrze ze sprawdzilas, nie bedziesz sie juz denerwowac.

ja po usg. zgodnie z om 28tydz 5dni, choc z pierwszego usg jest rowno 28. Jeden wazy 1164g a drugi 1240g. Wszystko u nich ok, obaj ulozeni miednicowo, jden wpycha mi glowke w zoladek i zebra i dlatego troche boli.
duże chłopaki
fajnie to musi wyglądać na usg dwoje dzieci, dwa serduszka

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
W ogóle dziś miałam w końcu fajny dzień, nie związany z remontem, sprzątaniem i żadnymi obowiązkami. Pojechałam z koleżanką do Katowic, zjadłyśmy wegeburgery i babeczki, wypiłam truskawkową lemoniadę i poszłyśmy do kina. Plecy mnie trochę bolą bo i w autobusie i w kinie niewygodne krzesła, ale jestem baaaardzo zadowolona z tego dnia
a na czym byłaś w kinie??
Stary 2015-06-29, 22:49   #1057
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Aaa ja dopiero wróciłam do domu. No i wody płodowe w normie. Szyjka zamknięta, nie skraca się. W środku sprawdzała przez usg dopochwowo czy tam w środku wszystko ok dokładnie i mówi, że wszystko jest książkowo. Nawet moje łożysko się już ogarnęło. Malutka fika, serduszko bije tak jak powinno. Wzięła wymaz żeby sprawdzić czy jest jakieś zakażenie, bakteria, ale na wyniki czeka się tydzień więc dopiero wtedy się dowiem. No i dała skierowanie do szpitala gdyby sytuacja sie powtórzyła lub stało się coś co mnie zaniepokoi a jej nie będzie lub np bedzie weekend. Wizytę mam u niej za 2 tyg, wtedy tez mam te ostatnie prenatalne. Uspokoiłam się, bo wszystko póki co jest dobrze.

no i dziękuję za wszystkie kciuki bardzo się przydały jak widać!
To super ze wszystko dobrze

Ja jutro na wyniki. Masakra czeka mnie ta nieszczęsna glukoza.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Dziś się mężowi żaliłam ze nasza córka w ogóle ma nic nie reaguje a inne dzieci reagują na piosenki i inne rzeczy. Więc on uznał ze zaraz jej coś puscimy. I włączył Bruno Marsa prosto do brzucha i od razu kapnela kilka razy cudnie. A potem jej włączył poloneza z Pana Tadeusza i juz bez odzewu.

Widocznie jej się spodobała muzyka.
U nas szaleje przy disco polo jak tatuś

Dirty gratki za wizytę.
Stary 2015-06-29, 22:51   #1058
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ta glukoza to wcale nie takie zlo wcieline trzymam kciuki

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 22:53   #1059
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
a na czym byłaś w kinie??
O matko, to był bułgarski film z 1980 roku "Panie proszą" - niezbyt udany wybór. Mimo wszystko jestem zadowolona i odprężona
Stary 2015-06-29, 22:59   #1060
meryy82
Zakorzenienie

mamy lipcowe wzięły się za rozpakowywanie, a to znaczy, że jeszcze trochę i sierpniowe mamy będą na wylocie
Stary 2015-06-29, 23:02   #1061
dirtyblack
Raczkowanie

mediona - tak, bedzie Aron i Antos

meryy - szczerze mowiac fajniej to wygldalo, gdy byli mniejsi i mozna bylo chociaz pogladowo dwoch naraz obejrzec, albo gdy lekrz ogladal jednego a tu nagle plynie drugi i wpycha glowke przed usg dzisiaj poza buziami i peniskami malo co umialam rozpoznac...
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 23:04   #1062
owieczkaa
Zakorzenienie

U mnie same dobre wiadomości - oprócz zakupów, z których się bardzo cieszę załatwiliśmy też ginekologa i u małego super. Urósł baaaaardzo, waży 2100 g, ponad 700 g przybrał od ostatniej wizyty (2 tygodnie temu!). Brzuszek urósł, kość udowa też i wyrównała się z główką.
Doktor bardzo mnie chwalił bo oglądał moje kostki i mówi że z puchnięciem jest lepiej i że do diety się moooocno przyłożyłam bo widać po wynikach młodego. Ale że mam to utrzymywać i jak już nie mogę więcej białka zjeść to mam pić te suplementy proteinowe.

Aha no i szyjka prawie 4 cm więc to moje uczucie że mały naciska to po prostu wynik tego skokowego przybrania na wadze.

Także dzisiaj szczęśliwy dzień
Cytat:
Ja dzisiaj zamowilam laktator lovi prolactis, Ty owieczko chyba tez ten masz w planach z tego co pamietam

Przyszedł do mnie ten kod z allegro dziewczyny ten co wczoraj wysyłałam i mi odesłali że chwilowo niedostępne więc wy też powinnyście dostać.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-29 o 23:06
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 23:04   #1063
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
mamy lipcowe wzięły się za rozpakowywanie, a to znaczy, że jeszcze trochę i sierpniowe mamy będą na wylocie
Nie Strasz....
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 23:18   #1064
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

meryy - szczerze mowiac fajniej to wygldalo, gdy byli mniejsi i mozna bylo chociaz pogladowo dwoch naraz obejrzec, albo gdy lekrz ogladal jednego a tu nagle plynie drugi i wpycha glowke przed usg dzisiaj poza buziami i peniskami malo co umialam rozpoznac...
drugi chciał się pokazać mamusi
i przynajmniej jesteś pewna, że na 100% chłopaki

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
U mnie same dobre wiadomości - oprócz zakupów, z których się bardzo cieszę załatwiliśmy też ginekologa i u małego super. Urósł baaaaardzo, waży 2100 g, ponad 700 g przybrał od ostatniej wizyty (2 tygodnie temu!). Brzuszek urósł, kość udowa też i wyrównała się z główką.
Doktor bardzo mnie chwalił bo oglądał moje kostki i mówi że z puchnięciem jest lepiej i że do diety się moooocno przyłożyłam bo widać po wynikach młodego. Ale że mam to utrzymywać i jak już nie mogę więcej białka zjeść to mam pić te suplementy proteinowe.

Aha no i szyjka prawie 4 cm więc to moje uczucie że mały naciska to po prostu wynik tego skokowego przybrania na wadze.

Przyszedł do mnie ten kod z allegro dziewczyny ten co wczoraj wysyłałam i mi odesłali że chwilowo niedostępne więc wy też powinnyście dostać.
2100g :szok: jejku to twoje dziecię zaraz będzie gotowe do wyjścia

Cytat:
Nie Strasz....
ja nie straszę, tylko weszłam zobaczyć co tam u nich się dzieje i ostatnio co chwila jakiś dzieciaczek się rodzi.
A z tego co widziałam u sierpniówek tez już niedługo dzieciaczki będą mogły się rodzić

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2015-06-29 o 23:20
Stary 2015-06-29, 23:20   #1065
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
2100g :szok: jejku to twoje dziecię zaraz będzie gotowe do wyjścia
Też mnie to zszokowało bo waga powyżej 2000 to już taki alarm "to już zaraz". Ulżyło mi że te rzeczy dla dziecka dzisiaj kupiliśmy bo w razie co to już są

Aaaa no ale mimo wzrostu małego ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. To znaczy na pewno przytyłam, ale woda zeszła i wyszło na jedno.
Stary 2015-06-29, 23:22   #1066
malena1979
Zadomowienie

Dziewczyny za wizyty
merry, coś może być na rzeczy z tą sopranistką, czytałam, że maluchy w brzuchu niby najbardziem reagują na niskie męskie głosy, ale mój też odwrotnie-najbardziej pobudza się słysząc piskliwy głosik swojej siostrzyczki

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-29 o 23:25
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 23:31   #1067
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mnie to zszokowało bo waga powyżej 2000 to już taki alarm "to już zaraz". Ulżyło mi że te rzeczy dla dziecka dzisiaj kupiliśmy bo w razie co to już są

Aaaa no ale mimo wzrostu małego ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. To znaczy na pewno przytyłam, ale woda zeszła i wyszło na jedno.
Co kupiliście już?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 00:09   #1068
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ta glukoza to wcale nie takie zlo wcieline trzymam kciuki
Mam taka nadzieje Aakkzzii
Cytat:
Hehe spokojnie jak minie lipiec to będziemy odliczać
Cytat:

Wow to spory chłopak
Ciekawa jestem ile mój będzie ważył w sobotę.

Mnie też doszły te kody z allegro. W ogóle kody można odbierać do 12 lipca.
Stary 2015-06-30, 00:21   #1069
meryy82
Zakorzenienie

Położyłam się do spania, a Matylda znowu szaleje, nadal jest to bardzo przyjemne ale mnie wybudziła.

Cytat:

Rośnie ci dziecię jak na drożdżach a co kupiliście?

Mi się jakiś leń włączył, prać mi się nie chce, teraz mam wymówkę, że czekam na upały.
Do kupienia zostały pierdoły, niby nic a trochę tego zostało. Ale poczekam może ktoś z rodziny będzie chętny, pomóc w zakupach

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Dziewczyny za wizyty
merry, coś może być na rzeczy z tą sopranistką, czytałam, że maluchy w brzuchu niby najbardziem reagują na niskie męskie głosy, ale mój też odwrotnie-najbardziej pobudza się słysząc piskliwy głosik swojej siostrzyczki
Moja męskie głosy też lubi i na chrapanie mojego psa też reaguje, cieszy mnie to, bo to znaczy, że słuch ma dobry
Stary 2015-06-30, 00:33   #1070
mysza007
Zakorzenienie

ja znow nie moge usnac, ale chociaz poleze no to od dzis, bo mamy juz wtorek, zostaje mi rowne 90 dni

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 02:17   #1071
malena1979
Zadomowienie

Ja niestety też nie śpię 02:13, a ja oczy jak spodki i bujam się z moją bezsennością. Załamać się można normalnie
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 03:05   #1072
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dziewczyny, ależ mnie mój tż zaskoczył zrobił mi ponad 30 min masaż, prawie usnęłam, cisza była w mieszkaniu tylko grała karuzela Małej, żeby nie przeszkadzała i spała (zawsze jak tż mnie rusza to strasznie kopie, jakby się upominała o uwagę tatusia). Poskutkowało ale mi było przyjemnie, no i się zaskoczyłam miło, bo późno już było. To pewnie dlatego, że on dzisiaj idzie po pracy na masaż pleców 30 min

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Dziżas, wróciliśmy i oficjalnie stwierdzam, że zdycham, nogi mam w tyłku, po raz pierwszy w tej ciąży mi spuchly. A do tego Młody w brzuchu jakiegoś bzika dostał, tak się rozpycha boleśnie, ze nie do wytrzymania. Zwykle jak byłam dużo w ruchu, to się uspokajał, bo go kołysało, a teraz to mam wrażenie, że ja robię krok, a on w brzuchu trzy-ręce mi wpycha w bożenę albo w pachwiny, nogi w żołądek i żebra, no normalnie zbzikował chłop.
Jestem nieruchawym, ociężałym waleniem. A jeszcze Młoda takie cyrki odstawiala w Agacie i Ikei, oczywiście musiała się "walnąć "na każdą kanapę, fotel itd. Aż w pewnym momencie miałam tak dość, ze siadlam se na sofie i stwierdziłam, że się do niej nie przyznaję, nie mój cyrk, nie moje małpy, ja się nie ruszam i koniec.
A poskutkowało to chociaż?
Cytat:
elcia, zaczelam stekac i narzekac moze z tydzien wczesniej niz Wy. tak naprawde narzekam glownie na kregoslup, zmeczenie i niewygode, wiec calkiem niezle jest. Czasem bolesnie sie wypychaja czy kopia, ale zdaza sie, ze slabo mi sie robi, jak oboje naraz zaczynaja walczyc o wygodna pozycje i dostaje kopniaczki doslownie wszedze - mam wrazenie ze jedna reka jest w bozenie, druga scisa pecherz, trzecia i czwarta jajniki, kopy w kregoslup, watrobe, zoldek i nerki.
Ooo podziwiam, ja z bliźniakami bym nie dała rady chyba, gdyby były tak ruchliwe jak moje jedno. Biedna jesteś z tymi podwójnymi kopami, ale i szczęście podwójne będzie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
haha w faktach była kobieta, która jechała autobusem i przebierała pieluche dziecku, a kierowca wezwał policje moim zdaniem kolesia trochę poniosło...ale mimo tego, ze sama za chwile będe matką uważam, że ta kobieta też ma nierówno pod sufitem. Jakby mi już się dziecko zesrało w tramwaju czy autobusie to albo bym wytrzymała albo wysiadła na najbliższym przystanku i znalazła jakąś ławke czy cokolwiek. A nie w zamkniętym autobusie z innymi pasażerami raczyła ich aromatem gówna. Na dodatek dziewczynka z którą jechała to już nie noworodek, więc sorry ale... przesadziła.
No strasznie go poniosło, jak menele sikają to też powinni wyjść i wtedy właśnie się wzywa policję a nie do matki z dzieckiem. Nie wiem, jak bym się zachowała na jej miejscu, z jednej strony nie wyobrażam sobie zmiany pieluchy w autobusie bo to i niewygodne, i tak na widoku, ale z drugiej może się zestresowała i pomyślała, że smród od dziecka będzie ludziom przeszkadzać albo coś i nie myślała racjonalnie?

Któraś pisała o tyłku dziecięcym, że na wierzchu, no i kupa, skojarzyło mi się z karmieniem - toż to przecież tylko dziecięca pupa i kupa, normalna rzecz, że dzieci to robią i się nie pilnują i nie trzeba się z tym kryć

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Robię zakupy higieniczne - aż mnie głowa rozbolała!

Pomóżcie:

1.Czy kupujecie tylko majtki siateczkowe i do nich podkłady czy także majtki jednorazowe?
2.Jakiej wielkości Octanisept kupujecie? 50 czy 250 ml? Na pępuszek chyba 50 wystarczy, do czegoś się on jeszcze przydaje?
3.Jaką maść na sutki kupujecie?
4.Ile tych podkładów porodowych kupujecie? Ze 4 opakowanie chyba trzeba mieć na początku, nie?
5. Czy kupujecie jakieś herbatki dla kobiet karmiących? Tzw. Wspomagających laktację? Jeśli tak to jakie?
6.W jakiej temperaturze pierzecie ubranka dla dzieci? Pieluchy w tej samej czy wyższej?
7. Do tej Fridy do noska to mam kupić wodę morską?

Bardzo proszę o pomoc. To nie koniec moich pytań wiem, że coraz mniej i że będę położnym zadawać milion pytań. Coraz bardziej przerażona jestem!
1. Ja mam siateczkowe, ale nie wiem czy one nie są jednorazowe. Dwie sztuki.
2. 3. Nie kupuję
4. Jedno opakowanie podkładów z Belli i na potem mam podpaski Bella Nova Maxi, zostały mi jeszcze z czasów okresu.
5. Nie kupuję, póki nie będę mieć z mlekiem problemów
6. 30 stopni. Patrzyłam po metkach i w każdym praniu trafiały się rzeczy, które trzeba było prać w max 30 stopniach. Pieluchy prałam razem z ciuchami, więc temperatura ta sama.
7. Ja mam gruchę, bez wody morskiej. Ale wydaje mi się, że nie jest potrzebna.

Cytat:
Ja dzisiaj zamowilam laktator lovi prolactis, Ty owieczko chyba tez ten masz w planach z tego co pamietam

jeszcze musze potwierdzic koszyk na gemini i wyslac zamowienie ale boli mnie suma jaka mi dzisiaj zejdzie z kata wiec poczekam do jutra
Ja go mam też
Cytat:
Starsza corka w zyciu plodowym bardzo malo i delikatnie sie ruszala, natomiast po tej stronie brzucha jest w ruchu nieustannie. Obecne dziecie rusza sie o wiele czesciej i intensywniej i tez mnie zastanawia, czy to tylko kwestia odczuwania ruchow czy taki temperament
A powiedz mi, skoro córka się nie ruszała dużo w brzuchu, to po porodzie od razu jak? Chodzi mi np o spanie i o pory, np jeśli w brzuchu ruszała się w nocy, to po porodzie też nie spała? Bo mnie to nurtuje, czy jak moja jest mega ruchliwa i w nocy nie sypia, to czy po porodzie będzie to samo?

Cytat:

Pewnie sobie pomyślała "mamo co Ty mi tu puszczasz za starocie " i przemilczała Moja tańczy sporo przy disco polo, eskowych hitach i w kościele. Ale równie dobrze może to oznaczać, że jej się to nie podoba

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Oki ja sie zgadzam ze ciaza to nie choroba. W Polsce sa takie wytyczne ze co 4 tygodnie zalecane jest badanie za pomocą wziernika z ocena szyjki tarczy i długości. A po 32 tc co 2 tygodnie. Ale każdy lekarz robi to co mu wiedza i doświadczenie podpowiadają.

Nikt mnie nie bada co 4 tygodnie, bo do mojej lekarki nie da się tak dostać. W ciąży miałam 3 badania z wziernikiem, wychodzi mi raz na trymestr usg częściej ale prywatnie (zresztą na nfz miałam tylko jedną wizytę).

A ja nie lubię tego określenia, że ciąża to nie choroba. Ja się czuję trochę jak chora, a przynajmniej osłabiona

Cytat:
Ja po 2h wychodze. Chociaz normalnie kobiety rodzą w domu. Musiałam trochę pokolorować, że moja mama i siostry miały komplikacje w trakcie porodu. No i właśnie dlatego muszę rodzić w szpitalu. Fakt salę są jednoosobowe. Kanapa dla ojca, obiad dla rodziców.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Uwierz mi, że nie jest jeszcze taka zła. Tutaj trzeba ból podawać, że jest większy. Miałam wypadek i kazali mi ból zmierzyć w skali od 1-10. Koleżanka mi powiedziała, żeby ta skalę o 2-3 zawyzac.
Są plusy i minusy jak wszędzie widać. Mniej się przejmują, za to szybciej wrócisz do domu i luksusy większe
Za to w pl może bardziej badają i się cackają (choć to zależy), ale za to luksusów mi brak i siedzisz w szpitalu 3 dni, nie wiem po co.

Cytat:
Ja chcę do kina, na horror!!!

Cytat:

Jakie imiona, takie zupełnie różne

Cytat:

Jeju jaki wielki chłop!!! Gratki

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 03:29   #1073
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ależ mnie mój tż zaskoczył zrobił mi ponad 30 min masaż, prawie usnęłam, cisza była w mieszkaniu tylko grała karuzela Małej, żeby nie przeszkadzała i spała (zawsze jak tż mnie rusza to strasznie kopie, jakby się upominała o uwagę tatusia). Poskutkowało ale mi było przyjemnie, no i się zaskoczyłam miło, bo późno już było. To pewnie dlatego, że on dzisiaj idzie po pracy na masaż pleców 30 min

A poskutkowało to chociaż?

Ooo podziwiam, ja z bliźniakami bym nie dała rady chyba, gdyby były tak ruchliwe jak moje jedno. Biedna jesteś z tymi podwójnymi kopami, ale i szczęście podwójne będzie

No strasznie go poniosło, jak menele sikają to też powinni wyjść i wtedy właśnie się wzywa policję a nie do matki z dzieckiem. Nie wiem, jak bym się zachowała na jej miejscu, z jednej strony nie wyobrażam sobie zmiany pieluchy w autobusie bo to i niewygodne, i tak na widoku, ale z drugiej może się zestresowała i pomyślała, że smród od dziecka będzie ludziom przeszkadzać albo coś i nie myślała racjonalnie?

Któraś pisała o tyłku dziecięcym, że na wierzchu, no i kupa, skojarzyło mi się z karmieniem - toż to przecież tylko dziecięca pupa i kupa, normalna rzecz, że dzieci to robią i się nie pilnują i nie trzeba się z tym kryć

1. Ja mam siateczkowe, ale nie wiem czy one nie są jednorazowe. Dwie sztuki.
2. 3. Nie kupuję
4. Jedno opakowanie podkładów z Belli i na potem mam podpaski Bella Nova Maxi, zostały mi jeszcze z czasów okresu.
5. Nie kupuję, póki nie będę mieć z mlekiem problemów
6. 30 stopni. Patrzyłam po metkach i w każdym praniu trafiały się rzeczy, które trzeba było prać w max 30 stopniach. Pieluchy prałam razem z ciuchami, więc temperatura ta sama.
7. Ja mam gruchę, bez wody morskiej. Ale wydaje mi się, że nie jest potrzebna.

Ja go mam też

A powiedz mi, skoro córka się nie ruszała dużo w brzuchu, to po porodzie od razu jak? Chodzi mi np o spanie i o pory, np jeśli w brzuchu ruszała się w nocy, to po porodzie też nie spała? Bo mnie to nurtuje, czy jak moja jest mega ruchliwa i w nocy nie sypia, to czy po porodzie będzie to samo?

Pewnie sobie pomyślała "mamo co Ty mi tu puszczasz za starocie " i przemilczała Moja tańczy sporo przy disco polo, eskowych hitach i w kościele. Ale równie dobrze może to oznaczać, że jej się to nie podoba

Nikt mnie nie bada co 4 tygodnie, bo do mojej lekarki nie da się tak dostać. W ciąży miałam 3 badania z wziernikiem, wychodzi mi raz na trymestr usg częściej ale prywatnie (zresztą na nfz miałam tylko jedną wizytę).

A ja nie lubię tego określenia, że ciąża to nie choroba. Ja się czuję trochę jak chora, a przynajmniej osłabiona

Są plusy i minusy jak wszędzie widać. Mniej się przejmują, za to szybciej wrócisz do domu i luksusy większe
Za to w pl może bardziej badają i się cackają (choć to zależy), ale za to luksusów mi brak i siedzisz w szpitalu 3 dni, nie wiem po co.

Ja chcę do kina, na horror!!!

Jakie imiona, takie zupełnie różne

Jeju jaki wielki chłop!!! Gratki

Troche chyba przesadzilas. Pupa i kupa oraz piers i kp maja sie nijak do siebie.
Pory aktywnosci w brzuchu nie mialy nic wspolnego z pora aktywnosci po porodzie. Przez pierwszy miesiac budzila sie rowno co trzy godziny na karmienie bez wzgledu na pore dnia. Pozniej w ciagu dnia bywalo roznie, raz spala 5h a raz o tej samej porze nie spala wcale. W 2 i 3 miesiacu zycia przesypiala noce, by od momentu, kiedy zaczela sie przewracac, raczkowac i chodzic budzic sie co noc minimum 5 razy a w apogeum nawet i 25. Drzemki w dzien wyregulowaly sie okolo roku, noce zaczela przesypiac ponownie po skonczeniu 2lat. To normalne, ze noworodki sa bardziej aktywne noca, raz, ze mamy to w genach jako pozostalosc po naszych malpich przodkach, dwa, ze pokarm nocny jest na poczatku bardziej przez nie porzadany.

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

A ciaza to jak najbardziej nie choroba i miedzy innymi dlatego tutaj ubezpieczenie zdrowotne nie pokrywa kosztow jej prowadzenia i rozwiazania ;-)

---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ----------

U mnie siedzi sie w szpitalu minimum 6 dni pierwiastki, wielorodki 5. I ma to jak najbardziej sens - w trzeciej dobie zwykle jest najwiekszy spadek wagi noworodka, najsilniejsza zoltaczka, nawal pokarmu i przetrzymuje sie kobiete z dzieckiem po to, by w stabilnym stanie wypuscic do domu a nie po kilku dniach przyjmowac z powrotem. Ja sie nie moge doczekac moich 5dni w szpitalu - bedzie to oznaczalo podstawienie posilkow pod nos i blogi relaks, ktorych przy obecnosci starszego dziecka i braku pomocy od kogokolwiek brakuje mi od miesiecy

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2015-06-30 o 03:22
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 03:33   #1074
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Troche chyba przesadzilas. Pupa i kupa oraz piers i kp maja sie nijak do siebie.
Pory aktywnosci w brzuchu nie mialy nic wspolnego z pora aktywnosci po porodzie. Przez pierwszy miesiac budzila sie rowno co trzy godziny na karmienie bez wzgledu na pore dnia. Pozniej w ciagu dnia bywalo roznie, raz spala 5h a raz o tej samej porze nie spala wcale. W 2 i 3 miesiacu zycia przesypiala noce, by od momentu, kiedy zaczela sie przewracac, raczkowac i chodzic budzic sie co noc minimum 5 razy a w apogeum nawet i 25. Drzemki w dzien wyregulowaly sie okolo roku, noce zaczela przesypiac ponownie po skonczeniu 2lat. To normalne, ze noworodki sa bardziej aktywne noca, raz, ze mamy to w genach jako pozostalosc po naszych malpich przodkach, dwa, ze pokarm nocny jest na poczatku bardziej przez nie porzadany.

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

A ciaza to jak najbardziej nie choroba i miedzy innymi dlatego tutaj ubezpieczenie zdrowotne nie pokrywa kosztow jej prowadzenia i rozwiazania ;-)
Oczywiście, że to przesada, ale tak mi się skojarzyło po prostu, bo mnie dziecięce kupy i pupy nie ruszają wcale, nie odrzuca mnie to ani nic. No ale jest różnica bo kp i pierś nie wydzielają zapachów

Jest nadzieja, że Mała będzie spała w nocy, już się stresowałam, że jej tak zostanie...! Dzięki

A co do choroby i ciąży, to ja w chorobie byłam w stanie chodzić na studia/do szkoły, ogólnie funkcjonowałam normalnie, mimo temperatury i innych dolegliwości. Natomiast w ciąży już tak łatwo nie jest, dlatego nie uważam, żeby ciąża się dużo różniła od choroby. Oczywiście różnie się przechodzi, ale jednak mocno ogranicza i jedno, i drugie.

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ----------

Jak się tak ma w szpitalu to ok. Mi się szpitale nie kojarzą dobrze, poza tym dużo szybciej dojdę do siebie w domu z mężem, niż w szpitalu. Błogi relaks w szpitalu?? Jeszcze się z tym nie spotkałam, nie w Pl.
I nie każde dziecko ma żółtaczkę ;-)

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 03:45   #1075
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Oczywiście, że to przesada, ale tak mi się skojarzyło po prostu, bo mnie dziecięce kupy i pupy nie ruszają wcale, nie odrzuca mnie to ani nic. No ale jest różnica bo kp i pierś nie wydzielają zapachów

Jest nadzieja, że Mała będzie spała w nocy, już się stresowałam, że jej tak zostanie...! Dzięki

A co do choroby i ciąży, to ja w chorobie byłam w stanie chodzić na studia/do szkoły, ogólnie funkcjonowałam normalnie, mimo temperatury i innych dolegliwości. Natomiast w ciąży już tak łatwo nie jest, dlatego nie uważam, żeby ciąża się dużo różniła od choroby. Oczywiście różnie się przechodzi, ale jednak mocno ogranicza i jedno, i drugie.

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ----------

Jak się tak ma w szpitalu to ok. Mi się szpitale nie kojarzą dobrze, poza tym dużo szybciej dojdę do siebie w domu z mężem, niż w szpitalu. Błogi relaks w szpitalu?? Jeszcze się z tym nie spotkałam, nie w Pl.
I nie każde dziecko ma żółtaczkę ;-)

To tez nie o zapach chodzi. Czlowiek jesc musi, jak jesz kanapke to sie ukrywasz? A wyprozniasz sie na widoku?
Rozumiem, ja tez "chorowalam" w pierwszej ciazy, ale to nadal jest normalne ;-)
Ja szukalam szpitala, ktory bedzie mial domowa atmosfere, pokoje beda urzadzone jak w domu, posilki przygotowywane przez szefa kuchni z prawdziwego zdarzenia, masaze, aromaterapia, etc, a personel uwaza, ze to czas na odpoczynek, bo wiecej taki sie nie nadarzy. Oczywiscie prowadzi szpital lekarz, do ktorego mam 100%zaufanie i zatrudnia poloznych tyle, ze pacjentki nie beda mialy prawa czuc sie zaniedbane. Skoro place za to duzo, to mam prawo wymagac

---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ----------

Wiekszosc dzieci jednak ma zoltaczke i jest to najzupelniej normalne, tylko trzeba kontrolowac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 06:15   #1076
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co kupiliście już?
Kocyki, parę ubranek w smyku, i rzeczy do łóżeczka i kapieli. Została sama wanienka i chyba kupimy flexibath...

Dziękujemy za gratulacje

Noc okropna, mam wrażenie że w ogóle oka nie zmrużyłam a muszę wstawać na badania. Bez drzemki się dziś nie obejdzie...
Stary 2015-06-30, 07:54   #1077
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kocyki, parę ubranek w smyku, i rzeczy do łóżeczka i kapieli. Została sama wanienka i chyba kupimy flexibath...

Dziękujemy za gratulacje

Noc okropna, mam wrażenie że w ogóle oka nie zmrużyłam a muszę wstawać na badania. Bez drzemki się dziś nie obejdzie...
Ooo widzę ze nie ja jedna jestem nietomna. Pobierałam sobie mocz i nie wiem czy dobrze. Podmylam się na śpiąco i 100% pewności nie mam czy dobrze pobralam.

Dziewczyny?
Można pić wodę w trakcie badania glukozy?
Stary 2015-06-30, 07:58   #1078
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ooo widzę ze nie ja jedna jestem nietomna. Pobierałam sobie mocz i nie wiem czy dobrze. Podmylam się na śpiąco i 100% pewności nie mam czy dobrze pobralam.

Dziewczyny?
Można pić wodę w trakcie badania glukozy?
Ja dostałam ok 200 ml wody na "popicie" po glukozie i więcej mi nie pozwolili ale jak już wiadomo co laboratorium to inne zwyczaje

Ja też się dzisiaj nie wyspałam nic a nic :-(
Stary 2015-06-30, 08:03   #1079
party_girl7
Zakorzenienie

Ja miałam swoją wodę i piłam po malutkim łyczku jak mi się bardzo chciało, może 3-4 razy.
Stary 2015-06-30, 08:07   #1080
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi

Wezmę z sobą wodę i cytryne.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości