Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-30, 09:41   #1111
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Juz wypiłam ta glukozę. Teraz siedzę i bąki zbijam.
W całe nie taki diabeł straszny jak go piszą. Jak przesłodzona herbata.
Stary 2015-06-30, 09:42   #1112
misiskuku
Zadomowienie

Dziękuję za wczorajsze odpowiedzi na moje pytania - wyśrodkuje je sobie i wreszcie złożę zamówienie od tego siedzenia przy komputerze tak mnie rozbolała głowa, że cały wieczór leżałam, a wieczorem miałam mdłości..

Gratuluję wszystkich wizyt - jakie duże te dzieciaczki już (no ale 2100 to już konkret totalny )
Stary 2015-06-30, 09:43   #1113
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Ehhhh, ja dzis z rana poszłam na badani i miałam mieć zrobioną glukozę. Kupiłam ją sobie elegancko w aptece, poszłam, pobrali mi krew na czczo, rozrobiłam sobie ten proszek i wypiłam bez większego problemu, choc cytrynki panie mi nie pozwoliły, ale po 10 minutach tak mi się słabo zrobiło i gorąco i duszno, że masakra.... Ale dałam radę przeżyłam, zamknęłam oczy i odpłynęłam na trochę, było mi tak jakoś lepiej, nie wiem jak wy dawałyście rade czytać, mi literki latały orzed oczami jak zwariowane : No ale po 40 minutach to już jakiś horror się zaczał: nudności, duszności jeszcze wieksze, ból żołądka i dodatkowo kopniaki Gabrysiowe sprawiły, że poszłam i wyrzygałam to wszystko co wypiłam Nie dałam rady normalnie. Badanie do powtórzenia, chociaż nie wiem kiedy, bo u mnie już 28 tydzień i 2 dzień.Jutro na pewno tam znowu nie pójdę...
Did spokojnie ja też właśnie siedzę na glukozie.
Lekarz kazał mi ją zrobić na kilka dni przed wizytą. W sobotę zaczęłam 29tc, ale teoretycznie jest to 28 z hakiem.
Stary 2015-06-30, 09:46   #1114
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, bez wpadek. Może poza paroma epizodami nocnego zasiusiania łóżka, ale to naprawdę sporadycznie i na samym początku.
No to skoro Twoja córka kojarzy to może powinnaś jej tą pieluchę po prostu zdjąć. Po paru wpadkach może sama się nauczy że jak jej się chce to musi to załatwić na nocniku albo na toalecie jeśli ma do niej dostęp.

Jak my wszystkie powoli

didi - ale okropność z tym badaniem...

Nie mam do tego warunkow w domu - maty ze slomy ryzowej na podlodze - jak mi posiusia podloge, to bedziemy miec problem z plesnia
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 09:46   #1115
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Juz wypiłam ta glukozę. Teraz siedzę i bąki zbijam.
W całe nie taki diabeł straszny jak go piszą. Jak przesłodzona herbata.
Ja smialam sie ze mi to jak lemoniada smakowalo, zapach moze slaby ale w smaku było znośne
Stary 2015-06-30, 09:49   #1116
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja smialam sie ze mi to jak lemoniada smakowalo, zapach moze slaby ale w smaku było znośne
Ja tego nie wachalam na trzy razy lyknelam z cytryna. Boże spać mi się chce.
Stary 2015-06-30, 09:51   #1117
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie mam do tego warunkow w domu - maty ze slomy ryzowej na podlodze - jak mi posiusia podloge, to bedziemy miec problem z plesnia
Kurczę to faktycznie niepraktyczne do kwadratu... A co robisz jak coś ci się wyleje albo małej z rączek wypadnie?
Stary 2015-06-30, 09:51   #1118
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja tego nie wachalam na trzy razy lyknelam z cytryna. Boże spać mi się chce.
No spac bedzie sie chialo, ja do tego przy koncu 2 godziny mialam takie ssanie ze jak mi pobrali krew to suchą bułę wcisnelam w minute ;-)
Stary 2015-06-30, 09:58   #1119
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę to faktycznie niepraktyczne do kwadratu... A co robisz jak coś ci się wyleje albo małej z rączek wypadnie?

Jest kategoryczny zakaz jedzenia i picia w tym pokoju, ktory raczej przestrzega, ale pokoj sam w sobie jest normalnie uzytkowany
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 10:00   #1120
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No spac bedzie sie chialo, ja do tego przy koncu 2 godziny mialam takie ssanie ze jak mi pobrali krew to suchą bułę wcisnelam w minute ;-)
Ja chyba się tu kimne ZARAZ hehe

Jeszcze z☠☠☠ke dostałam od Pani z laboratorium bo jak przylazlam o 9 to miałam jej powiedzieć ze jestem na krzywa. Ja Wlazlam po 9 i tak będzie musiała ze mną posiedzieć dłużej bo musze swoje odczekać.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

A przed chwila wyszła i zapytała się czy wszystko ok.
Stary 2015-06-30, 10:13   #1121
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jednak chcę kupić poduszkę ciążową bo nawet teraz jak mam zalecenie leżeć to aż płakać mi się chcę bo nie mogę dogodnej pozycji zająć. Noc to koszmar po prostu... jaką poduszkę polecacie? Zastanawiam się nad tym:

http://allegro.pl/poduszka-cebuszka-...tml#tabsAnchor
Ja mam z Supermami z allegro i polecam.

Owieczka Twoje dziecko już prawie gotowe na wyjście! mega duże, mój może ma ponad kilogram ale nie wiem bo ostatnie usg było w 19tyg;(
Stary 2015-06-30, 10:40   #1122
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Tez mam z SuperMami I polecam
Stary 2015-06-30, 10:58   #1123
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Robię zakupy higieniczne - aż mnie głowa rozbolała!

Pomóżcie:

1.Czy kupujecie tylko majtki siateczkowe i do nich podkłady czy także majtki jednorazowe?
2.Jakiej wielkości Octanisept kupujecie? 50 czy 250 ml? Na pępuszek chyba 50 wystarczy, do czegoś się on jeszcze przydaje?
3.Jaką maść na sutki kupujecie?
4.Ile tych podkładów porodowych kupujecie? Ze 4 opakowanie chyba trzeba mieć na początku, nie?
5. Czy kupujecie jakieś herbatki dla kobiet karmiących? Tzw. Wspomagających laktację? Jeśli tak to jakie?
6.W jakiej temperaturze pierzecie ubranka dla dzieci? Pieluchy w tej samej czy wyższej?
7. Do tej Fridy do noska to mam kupić wodę morską?

Bardzo proszę o pomoc. To nie koniec moich pytań wiem, że coraz mniej i że będę położnym zadawać milion pytań. Coraz bardziej przerażona jestem!
Ja kupiłam 5 szt wielorazowych i podkłady 2 paki mam narazaie w razie co mąż dokupi i 5 szt jednorazowek, ocanuseptu i maści na suty jeszcze nie mam, ale słyszałam że bepanten na suty jest dobry, prac zamierzam w 60 'c w rwzie bardziej przybrudzonych i pieluchy w 90.
wodę morska kupię jak będzie katar narazie sól myślę że wystarczy, hetbatki kupię też jak będzie konieczność. Nie dajmy się zwariowac, apteki są i na Syberii nie mieszkamy;-)
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 10:58   #1124
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jednak chcę kupić poduszkę ciążową bo nawet teraz jak mam zalecenie leżeć to aż płakać mi się chcę bo nie mogę dogodnej pozycji zająć. Noc to koszmar po prostu... jaką poduszkę polecacie? Zastanawiam się nad tym:

http://allegro.pl/poduszka-cebuszka-...tml#tabsAnchor
Ja polecam kojec z motherhood sama używam go od kilku mc i jest mega fajny. Poczytaj sobie opinie na jego temat
Stary 2015-06-30, 11:02   #1125
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Truskafffka- eeee to jak masz wizyte to nie masz badania wziernikiem i palpacyjnego??

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
No właśnie??? U mnie wziernika nie wkłada żeby nadzerki nie zaczepuac ale ręką zawsze sprawdza szyjkę.
Stary 2015-06-30, 11:03   #1126
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja w ogóle maści na sutki nie widzę potrzeby kupować, będę w tym celu używała olej kokosowy

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-30, 11:05   #1127
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A ja sie po raz setny przymierzam, zeby na allegro kupić podusie i kocyk z minky, tylko ciagle mam dylemat czy kupic ocieplany czy nie. Na początku koldry uzywac nie bede tylko kocyki i rozki. W mieszkaniu jest u nas cieplo nawet zimą. Jak kupie ocieplany to bedzie jak koldra... a znow kupic cienki...sama nie wiem.
Jak masz kołdrę to może gruby jest zbędny a cienki i latem na spacerki się przyda. Też się przymierzam.do tego minki cały czas

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dziś się mężowi żaliłam ze nasza córka w ogóle ma nic nie reaguje a inne dzieci reagują na piosenki i inne rzeczy. Więc on uznał ze zaraz jej coś puscimy. I włączył Bruno Marsa prosto do brzucha i od razu kapnela kilka razy cudnie. A potem jej włączył poloneza z Pana Tadeusza i juz bez odzewu.

No warto do.muzyki przzwyvzajac. Mój mały się od razu uspokaka jak tatuś rękę przylozy.
Stary 2015-06-30, 11:08   #1128
olkma
Raczkowanie

Dziewczyny, ja mam dylemat jak nie wiem. Planowałam kupić laktator z Aventu elektryczny i znalazlam taki na olx nowy, nieużywany, babka dostała go w prezencie i nie używała, jedyny minus to brak gwarancji no ale cena 250zl a nowy z gwarancja 400zl! Wiec jest duża różnica, no i babeczka daje jeszcze nowe tez gratisy, kubek niekapek, smoczki, itd.
No ale teraz tak mysle, ze nie wiem czy bede uzywac laktatora, czy mi sie przyda itd. No i nie wiem czy go brac czy nie a wy co byscie zrobiły na moim miejscu? Ogolnie planowałam odciągać pokarm i dawac malemu w butelce, szczególnie w nocy bo z mężem bedziemy karmić na zmiane i on bedzie karmic z butli a ja bede spac . No ale tak mysle czy nie bede karmic mm, a dokarmiac tylko cycemcycem, bo poprzednio dzidzie karmilam tylko 5 tyg bo pozniej nie chcial w ogole cyca no i przeszlam na mm
Stary 2015-06-30, 11:12   #1129
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja po 2h wychodze. Chociaz normalnie kobiety rodzą w domu. Musiałam trochę pokolorować, że moja mama i siostry miały komplikacje w trakcie porodu. No i właśnie dlatego muszę rodzić w szpitalu. Fakt salę są jednoosobowe. Kanapa dla ojca, obiad dla rodziców.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Uwierz mi, że nie jest jeszcze taka zła. Tutaj trzeba ból podawać, że jest większy. Miałam wypadek i kazali mi ból zmierzyć w skali od 1-10. Koleżanka mi powiedziała, żeby ta skalę o 2-3 zawyzac.
Oj nie jest zła. Wiem że to żadne porównanie ale jak oglądałam kobiety na krańcu swiata i afrykanki muszą iść 2 dni do szpitala 60 km i czekać siedząc na ziemi kolejne 2 dni to ja już wolę nasze warunki.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
agu bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze. dobrze ze sprawdzilas, nie bedziesz sie juz denerwowac.

ja po usg. zgodnie z om 28tydz 5dni, choc z pierwszego usg jest rowno 28. Jeden wazy 1164g a drugi 1240g. Wszystko u nich ok, obaj ulozeni miednicowo, jden wpycha mi glowke w zoladek i zebra i dlatego troche boli.
Całkiem spore te twoje chłopaki. To super że wszystko ok:-D
Stary 2015-06-30, 11:17   #1130
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
A tak notabene to 2-latka nie powinna być już odpieluchowana? Przecież to prawie wiek przedszkolny a tam już raczej panie niechętnie zmieniają pieluchy.
Cytat:
Czas pokaże, generalnie u nas w rodzinie się tak robi i każde dziecko już około 1,5 roku jest odpieluchowane.
Jakoś też mi się nie chce wierzyć że dziecko ponad 2-letnie nie kojarzy o co chodzi. Raczej robi w pieluchę z wygody.
z mojego doświadczenia jako opiekunka mogę powiedzieć, że do 2 roku życia dobrze by dziecko było odpieluchowane, oczywiście nic na siłę, ale im dłużej się czasem zwleka tym ciężej, bo dziecię "uzależnia" się od pieluszki. A jak takiemu 1,5 roczniakowi zamiast pieluchy założy się majtki, to kilka dni będzie chodził oglądał, co to ma na pupie, owszem nie raz się posiusia, ale jakoś załapuje o co chodzi.
Owszem trzeba poświęcić wtedy więcej czasu i uwagi dziecku, też przyjrzeć się kiedy zaprowadzić dziecko do łazienki itd.

Ogarnęłam się, ale nie wiem za bardzo z jakim rezultatem, masakra. Chyba pora poszukać gabinetu gdzie robią depilację bożenki, bo ta gimnastyka prawie mnie wykończyła

I mykam do ginki na kontrolę

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2015-06-30 o 11:19
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 11:19   #1131
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja mam z Supermami z allegro i polecam.

Owieczka Twoje dziecko już prawie gotowe na wyjście! mega duże, mój może ma ponad kilogram ale nie wiem bo ostatnie usg było w 19tyg;(
Tez ja mam i polecam

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Kliknelam w koncu zamówienie na gemini jedno z glowy uff
Stary 2015-06-30, 11:22   #1132
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie same dobre wiadomości - oprócz zakupów, z których się bardzo cieszę załatwiliśmy też ginekologa i u małego super. Urósł baaaaardzo, waży 2100 g, ponad 700 g przybrał od ostatniej wizyty (2 tygodnie temu!). Brzuszek urósł, kość udowa też i wyrównała się z główką.
Doktor bardzo mnie chwalił bo oglądał moje kostki i mówi że z puchnięciem jest lepiej i że do diety się moooocno przyłożyłam bo widać po wynikach młodego. Ale że mam to utrzymywać i jak już nie mogę więcej białka zjeść to mam pić te suplementy proteinowe.

Aha no i szyjka prawie 4 cm więc to moje uczucie że mały naciska to po prostu wynik tego skokowego przybrania na wadze.

Także dzisiaj szczęśliwy dzień

Przyszedł do mnie ten kod z allegro dziewczyny ten co wczoraj wysyłałam i mi odesłali że chwilowo niedostępne więc wy też powinnyście dostać.
Ooo kurcze już ponaf dwa kilo:-o gratulacje udanej wizyty:-D
Stary 2015-06-30, 11:23   #1133
Blondynka17
Zadomowienie

Ostatnio ktoras z dziewczyn pisala ze bola ja plecy jak na okres, udalo ci sie to czyms zalagodzic? Chyba ocipieje dzisiaj tak mi daja w kosc od 4 rano
Stary 2015-06-30, 11:30   #1134
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Ja niestety też nie śpię 02:13, a ja oczy jak spodki i bujam się z moją bezsennością. Załamać się można normalnie
Ja w końcu się wyspal, wczoraj z powodu bólu kroczai ciągnięcia pod brzuchem przelezalam cały dzień a w nocy wyjątkowo nAwet było mi wygodnie
Stary 2015-06-30, 11:31   #1135
owieczkaa
Zakorzenienie

Co do poduchy to ja też mam kojec z Motherhood i jest super. Używam od 3 miesiąca ciąży, wciąż wygląda jak nowy, zapomniałam co to ból kręgosłupa.

Dziewczyny a co sądzicie o kosmetykach bambino? Szczególnie mydełko i krem?
Stary 2015-06-30, 11:33   #1136
ridja devojka
Zakorzenienie

Niezbyt, na parafinie są.

Stary 2015-06-30, 11:43   #1137
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Co do poduchy to ja też mam kojec z Motherhood i jest super. Używam od 3 miesiąca ciąży, wciąż wygląda jak nowy, zapomniałam co to ból kręgosłupa.

Jeśli chodzi o ten krem z bambino z tlenkiem cynku w metalowym pudełeczku to nie jest składowo za dobry... Ja się naczytalam o tych kosmetykach, głowa mała :/ chciałam kupić wszystko z jednej serii np idę do rossmana i kupuje wszystko babydream i mam z głowy ale się naczytalam i w końcu kupiłam płyn do kąpieli, mycia i szampon 3w1 dada, balsam będzie z bubchen a na odparzenia hipp albo babydream zależy który z nich jest jeszcze do kupienia. Nie kupuje żadnego emolientu do kąpieli.
Stary 2015-06-30, 11:43   #1138
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Popatrz na rossmanowskie serie babydream one maja calkiem fajne sklady.
Stary 2015-06-30, 11:45   #1139
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Niezbyt, na parafinie są.

No to faktycznie niefajne.
Ale ciekawa jestem czy się skład zmienił od czasów naszego dzieciństwa.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten krem z bambino z tlenkiem cynku w metalowym pudełeczku to nie jest składowo za dobry... Ja się naczytalam o tych kosmetykach, głowa mała :/ chciałam kupić wszystko z jednej serii np idę do rossmana i kupuje wszystko babydream i mam z głowy ale się naczytalam i w końcu kupiłam płyn do kąpieli, mycia i szampon 3w1 dada, balsam będzie z bubchen a na odparzenia hipp albo babydream zależy który z nich jest jeszcze do kupienia. Nie kupuje żadnego emolientu do kąpieli.
Ja emolient mam dla siebie w kremie od Musteli (zresztą to jest dla niemowląt ) więc w razie czego małego też tym posmaruję.
Do kąpieli ja mam Bubchen z kolei, oliwka z Babydream. A właśnie nad balsamem/kremem się zastanawiam...
Na odparzenia na razie nic nie mam, w razie czego polecę po Ziajkę, ewentualnie jakieś mocniejsze specyfiki. Zresztą na moje problemy skórne mam maść z tlenkiem cynku w razie jakiejś totalnej katastrofy o 2 w nocy.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-30 o 11:46
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 11:51   #1140
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
No to faktycznie niefajne.
Ale ciekawa jestem czy się skład zmienił od czasów naszego dzieciństwa.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Ja emolient mam dla siebie w kremie od Musteli (zresztą to jest dla niemowląt ) więc w razie czego małego też tym posmaruję.
Do kąpieli ja mam Bubchen z kolei, oliwka z Babydream. A właśnie nad balsamem/kremem się zastanawiam...
Na odparzenia na razie nic nie mam, w razie czego polecę po Ziajkę, ewentualnie jakieś mocniejsze specyfiki. Zresztą na moje problemy skórne mam maść z tlenkiem cynku w razie jakiejś totalnej katastrofy o 2 w nocy.
Czytałam ze ziajke Sroka zjechala za parabeny i peg w skladzie. Nie znam sie az tak ale dla spokoju wole kupic cos co nie ma tych specyfikow w skladzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości