Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-30, 13:49   #571
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Hej Wskoczyłam dzisiaj do sh i patrzcie ile udało mi się upolowac za całość z podusią i zabawką zapłaciłam 60zł
Tylko nie wiem co dalej...Ile potrzebnych jest na 56cm bodziaków i pajaców? Hitem jest polarowy strój dyni Jest mięciutki i cieplutki, no na spacerki w sam raz do wózka

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Czy tylko mi się wizaż zepsuł? Do tej pory korzystałam przez telefon po prostu wchodząc z przeglądarki, nie wiem czy coś się zmieniło czy ja przypadkiem zmieniłam w ustawieniach...
Beznadziejnie to zrobili, nie ogarniam tego jak pisać wiadomości?

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Hej witam sie w 20 tygodniu i mam takie pytanie czy lekarz rodzinny wystawi mi zaświadczenie o tym ze jestem w ciaży? musze miec na juz w wizyte u swojej gin mam za tydz. :-( okropny mam tydz ostatnio.
Powinien normalnie wystawić

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jestem zła i rozczarowana kolejny raz po wizycie.. badanie połówkowe, jedno z ważniejszych, miało trwać dłużej, a trwało 5 min. do tego oprócz słów "wszystko super" ( wiem, wiem, cieszę się z tego bardzo ), ale liczyłam ze się dowiem czegoś więcej ! nie potwierdził mi ani płci, ani wymiarów nie podał, no dosłownie nic się nie odezwał oprócz tego, że super. nie pokazał mi go na monitorku, następna wizyta na której nie widziałam brzdąca pomierzył to co miał pomierzyć i powiedział, że wysle to do mojej gin, więc pewnie ona mi dopiero to sprecyzuje wszystko, tylko że to będzie za 2,5 tyg :/

w ogóle to byłam 3 w kolejce a weszłam 6, słyszałam tylko jak ten lekarz się wydziera po innych i bałam się tam wejść, dobrze że Tż był ze mną.. Tż mówił że widział malucha ale króciutko, zanim zaczął sobie przybliżać te narządy i to wszystko, ucieszony stał. a ja oczywiście nie widziałam.

w☠☠☠☠iłam się i zapisałam się prywatnie na usg 3d, 17 sierpnia, 120 zł. ale przynajmniej myślę, że babka mi go POKAZE i chociaz wiem ze przylozy się do badania i go dokładnie poogląda. cały czas czuje niedosyt i jestem wkurzona.

jedyny plus to taki, że rozszyfrowałam z tych kartek które mi dał, że maluch waży 354g i pare obwodów rozszyffrowałam, ale teraz nie pamiętam.
O jezu jak bym się wściekła Biedna, współczuję Jak można być takim lekarzem :/

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Hmm mi działa normalnie, ale ja używam tapatalk 😊
Miałam wrzucić wczoraj dresik, ale wrzucam teraz 😊
Tutaj z body z pepco 😁

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Super! Bardzo fajnie wygląda

Dziewczyny nie wiem która z Was pytała mnie jak robiliśmy pasy bo moja głowa nie funkcjonuje Mieliśmy utrudnione zadanie bo my mamy krzywy blok i ściany "lecą". Wydzieliliśmy co 40cm pasy i przerwy i mąż wymyślił sposób żeby było prosto i równo wszystko - wbijaliśmy w panele grubą igłę i ciągneliśmy do samej góry nawleczoną nitkę, mocno naprężoną. Przyklejaliśmy taśmę papierową tak jak leci nitka i wyszło nam równo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150630_133550.jpg (100,5 KB, 40 załadowań)

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 13:50   #572
poznanianka1990
Zakorzenienie

Za to ja nie wiem jak na aplikacji zacytować część wypowiedzi...

Soul89, śliczny dresik i bodziak

Dziewczyny, w 5 10 15 są obniżki 50%, tylko nie wiem czy dotyczy to też sklepów stacjonarnych czy tylko internetowego. Czy 49zł za kombinezon to chyba nie jest dużo?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 13:54   #573
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Za to ja nie wiem jak na aplikacji zacytować część wypowiedzi...
Zrobiłam próbę na twoim poście - usunęłam ręcznie tą część Twojej wypowiedzi która uznałam za "niepotrzebna"...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 13:55   #574
malinka103
Rozeznanie

Srebrna_smuga dzięki :-* mam nadzieje bo w pracy sobie nagle przypomnieli ze potrzebuja
Stary 2015-06-30, 14:00   #575
Soul89
Zadomowienie

srebrna_smuga: wow ale łowy ta dynia jest boska

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 14:17   #576
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dzięki Ja mam już coraz silniejszy instynkt . Ciągle chodzę i sprzątam, mam ochotę wszystko przekładać, urządzać, wybierać. Chcę już mieć wszystko gotowe do września żeby te ostatnie 1,5 miesiąca już tylko leżeć, odpoczywać i nastrajać się na spotkanie z Małą

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-30, 14:23   #577
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam próbę na twoim poście - usunęłam ręcznie tą część Twojej wypowiedzi która uznałam za "niepotrzebna"...
Tak to wiem, ale myślałam, że jest jakiś szybszy sposób

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 14:25   #578
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej Wskoczyłam dzisiaj do sh i patrzcie ile udało mi się upolowac za całość z podusią i zabawką zapłaciłam 60zł
Tylko nie wiem co dalej...Ile potrzebnych jest na 56cm bodziaków i pajaców? Hitem jest polarowy strój dyni Jest mięciutki i cieplutki, no na spacerki w sam raz do wózka

Dziewczyny nie wiem która z Was pytała mnie jak robiliśmy pasy bo moja głowa nie funkcjonuje Mieliśmy utrudnione zadanie bo my mamy krzywy blok i ściany "lecą". Wydzieliliśmy co 40cm pasy i przerwy i mąż wymyślił sposób żeby było prosto i równo wszystko - wbijaliśmy w panele grubą igłę i ciągneliśmy do samej góry nawleczoną nitkę, mocno naprężoną. Przyklejaliśmy taśmę papierową tak jak leci nitka i wyszło nam równo
Ale świetne zakupy
Co do pasów to ja się pytałam. Ciekawy sposób mieliście Ja bym chciała pasy poziome, pewnie będziemy się jakoś męczyć z taśmą

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Moja kuzynka prowadzi szkołę rodzenia i przyjmują zapisy od 25tygodnia, ona sama mówi że tak 27 tydzień jest idealny bo to trwa chyba 4 tygodnie, a mówiła że za wczesnie
Też nie chcą zapisywać bo to ma być na bieżąco. Mają też kobiety w 35tyg ale ona sama już mówi że to za późno bo i ćwiczenia się wykonuje i niektórym już bardzo ciężko.
Jeżeli decydowałabym się na wrzesień to byłabym w 29 tygodniu. Pomyślę i popytam czy nie dałoby rady zacząć np od połowy sierpnia, a te zajęcia początkowe nadrobić we wrześniu.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 14:30   #579
tylkokasia
Moderator

Cytat:

Beznadziejnie to zrobili, nie ogarniam tego jak pisać wiadomości?

Powinien normalnie wystawić

O jezu jak bym się wściekła Biedna, współczuję Jak można być takim lekarzem :/

Super! Bardzo fajnie wygląda

Soul89 - świetny bodziak i dresik też
srebrna_smuga- super łowy. U mnie Helloween jest bardzo mocno obchodzone. I strojów na każdy wiek jest zatrzęsienie

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 14:40   #580
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

TylkoKasia no tak, w końcu wszystkie ciuszki są z George Jesień i strój dyni zobowiązuje

Lexie tak myślałam, że to Ty pytałaś ale wolałam nie ryzykować Oj, będzie ciężko pewnie poziomo zrobić te pasy ale na pewno znajdziecie sposób

Ciuszki wyprane, biorę się za obiad

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-30, 14:58   #581
Aasikk
Zadomowienie

Cześć laski!!!!
ale piękne te wasze łupy!!! w Moim sh nic nie ma, przynajmniej nic nie upolowałam dla naszej Hani. Za to kupiłam fajne spodenki dla siebie z hm mama za całe 8 zł

Byłam dziś u lekarza, mała super się rozwija! waży już 370g a mama złapała przez ostatni miesiąc + 2 kg w sume jestem już na na plusie 7 kg... :brzyda l:

Piękne te mebelki, zdjęcia pokoików, które wstawiacie!! my w sumie jeszcze nic nie mamy, obiecywałam sobie, że zacznę kompletować wyprawkę w wakacje wiec niedługo ruszę na shopping

W ubiegłą środę miałam mieć pierwszą lekcję w szkole rodzenia, ale grupa nam się posypała i czekam, aż zbiorą nowe kandydatki.

No i ostatnio zaczęły męczyć mnie skurcze mięśni, muszę kupić magnez i zacząć łykać
Stary 2015-06-30, 15:01   #582
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, śliczne ciuszki

Wiecie może czy można być zapisanym do lekarza rodzinnego w innej przychodni, a położną mieć w drugiej przychodni? W tej przychodni co mam lekarza nie ma położnej, a u nas w miejscowości jest darmowa szkoła rodzenia, jeśli się wybierze położną z tej drugiej przychodni. I teraz nie wiem czy muszę lekarza też tam wybrać czy nie...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 15:28   #583
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Nie straszcie mnie. Ja mam skierowanie na połówkowe na NFZ, ale do takiej pożądnej kliniki, mam nadzieję, że badanie będzie trwało dłużej i poznam płeć...
ja też miałam skierowanie na nfz i moje połówkowe trwało około 20-30 minut ze szczegółowym omówieniem i pokazaniem każdej badanej część ciała naszej Hani

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które zdecydowały się na szkołę rodzenia. Kiedy zaczynacie zajęcia? Bo mi babeczka powiedziała, że mogę się zapisać na grupę sierpniową albo wrześniową. Tylko pierwszą połowę sierpnia mąż ma urlop i pewnie będziemy chcieli gdzieś pojechać. A termin wrześniowy na szkołę rodzenia wydaje mi się późny
U mnie każą się zgłaszać po 20 tygodniu najlepiej żeby do 25 tygodnia zacząć pierwszą lekcję, raz że im większa kobieta tym jej ciężej wykonywać ćwiczenia, itp a dwa, że może zdarzyć się wcześniejszy poród i lekcje nie zostaną doprowadzone do końca.

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Hmm mi działa normalnie, ale ja używam tapatalk ��
Miałam wrzucić wczoraj dresik, ale wrzucam teraz ��Tutaj z body z pepco ��
piękny!
Cytat:

Wiecie może czy można być zapisanym do lekarza rodzinnego w innej przychodni, a położną mieć w drugiej przychodni? W tej przychodni co mam lekarza nie ma położnej, a u nas w miejscowości jest darmowa szkoła rodzenia, jeśli się wybierze położną z tej drugiej przychodni. I teraz nie wiem czy muszę lekarza też tam wybrać czy nie...
nie mam pojęcia jak to jest

pochwalę się wam moim brzuszkiem
[IMG][/IMG]

Edytowane przez Aasikk
Czas edycji: 2015-06-30 o 15:30
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 15:38   #584
cynamon_
Zakorzenienie

Aasik, piękny brzusio
Stary 2015-06-30, 16:06   #585
cornflower_girl
Zakorzenienie

Amelia Gratuluję córki

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny też się witam w 21 tc i już jako mężatka
Gratuluję Jak wyszło z sukienką?

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Ja jakoś wcześniej nie pomyślałam o laktatorze, a widzę, że to kolejny porządny wydatek - ponad 200 zł Muszę w końcu porządnie siąść do tworzenia listy wyprawkowej i podliczyć to wszystko...
Pomyszkuj na ebayu lub popytaj kogoś, kto bywa w UK. Podobno tam lakatory elektryczne są znacznie tańsze (tak słyszałam np. o Medeli).

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Witam się w drugiej części wątku i w 20 tygodniu!! A i jeszcze jako mężatka!!

Jutro kolejny egzamin z prawka uhh oby znów mnie stres nie zjadł
Dużo tych zmian u Ciebie Gratuluję ślubu i trzymam kciuki za egzamin.
Piękne meble w cudnych aranżacjach - ale z drugiej strony ceny...
Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Nie wiem, co się ze mną dzieje. Wiem, że ciąża, to burza hormonów, ale ja już sama ze sobą nie mogę wytrzymać.
Niestety hormony, mnie dużo rzeczy denerwuje, potrzebuję więcej spokoju, odpoczynku. W większości liczę na 10 i staram się wytrzymać, ale bywa ciężko. Tłumaczę to mojemu mężowi.
Częściej jest mi głupio, ze nie mam tyle siły co kiedyś i z wieloma rzeczami muszę odpuszczać
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które zdecydowały się na szkołę rodzenia. Kiedy zaczynacie zajęcia? Bo mi babeczka powiedziała, że mogę się zapisać na grupę sierpniową albo wrześniową.
Wg mnie wrześniowy termin jest ok, sami wtedy idziemy. Liczę, że wiedza będzie na świeżo.
Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Hej witam sie w 20 tygodniu i mam takie pytanie czy lekarz rodzinny wystawi mi zaświadczenie o tym ze jestem w ciaży?
Powinien wystawić
Cytat:
jestem zła i rozczarowana kolejny raz po wizycie.. badanie połówkowe, jedno z ważniejszych, miało trwać dłużej, a trwało 5 min.
wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠iłam się i zapisałam się prywatnie na usg 3d, 17 sierpnia, 120 zł. ale przynajmniej myślę, że babka mi go POKAZE i chociaz wiem ze przylozy się do badania i go dokładnie poogląda. cały czas czuje niedosyt i jestem wkurzona.
Nie dziwię się, że jesteś wkurzona. Mogłabym pokazać kartkę z wynikami mojego połówkowego, same konkrety i obliczenia.
Co do USG 3D - ja bym się zastanowiła, bo to może być kasa wyrzucona w błoto (co z tego, że będą ładne zdjęcia, jak lekarz nie sprawdzi dokładnie calego dziecka pod kątem prawidłowego rozwoju i oceny narządów). Połówkowe z uwzględnieniem diagnozy powinno być do 22 tc, w sierpniu będziesz w okolicach 27 tc - już lepiej iść po 30 tc na USG III trymestru.
Cytat:
Wiecie może czy można być zapisanym do lekarza rodzinnego w innej przychodni, a położną mieć w drugiej przychodni?
Można Ja tak mam (o ile przychodnia nie zrobiła jakiegoś przekrętu, dopisują swoje położne bez wiedzy i zgody).

Aasikk Ale zgrabny brzuszek

Gratuluję wszystkich łowów z SH

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 16:09   #586
poznanianka1990
Zakorzenienie

Aasikk, śliczny brzuszek

Amelia16, dzięki za informację Oni w ogóle nie mają położnej, bo jak wybierałam lekarza i pielęgniarkę to pytałam o położną (to było jakoś pod koniec zeszłego roku) i mówili, że u nich nie ma położnej...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 17:08   #587
201604151126
Konto usunięte

Cytat:

Ja lekarza mam z jednej przychodni a chodzę do gina do drugiej i z ciekawości sprawdziłam w zipie a tam mi dopisali pielęgniarkę i położną której nie wybierałam a w tej pierwszej nie mają gina na fundusz ciekawe, muszę się zapytać w tej drugiej czy mam się przepisać.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:12   #588
peachella
Rozeznanie

Jestem właśnie w drodze i do przyszlego tygodnia tylko z aplikacji bede korzystac.
Czytałam o tych usg. I jam dla mnie to nie mozna polegac tylko na nfz. Ja widze duza roznice. Bylam prywatnie i na nfz. Polowkowe na nfz trwalo jakies 30-40 min. Sprawdzane bylo wszystko pokolei, dokladnie, przy czym lekarzbsam z siebie szczegolowo opowiadal po co, dlaczego itp. Dostalam 15 zdjec wszystkiego co bylo sprawdzane, cale badania nagrane na plycie i 2 egzemplarze opisu na 2 strony A4. Szcsegolowo kazdy narzad z wymiarami itd. Nie zaluje wydanych pieniedzy. Zaplacilam 250 zl ale warto. Jestem przynajmniej spokojna, ze wszystko ok.
Na nfz natomiast, badanie max 15 min. Nieszczegolowe, lekarka sama sprawdzala i mowila ze ok, super. Moze sama widziala szcsegoly ale nie informowala, nie wiem, ale ja wole zaplacic i miec spokoj. Poza tym za 3 zdjecia musialam zaplacic i tak 15 zl. Czyli jedno za 5 zl. Opis badania, na jedna strone typu " serce prawidlowej budowy i lokalizacji" nic wiecej.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Pomylilam sie a nie moge edytowac 😁 prywatnie trwalo 30-40min 😉
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:15   #589
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja mam połówkowe na NFZ nie ze swojego "widzimisię" że tak powiem, tylko dlatego,że dostałam od mojej lekarki skierowanie, bo w rodzinie mojego męża występowały wady. Gdyby nie fakt, że to mi się należy jak psu zupa to poszłabym prywatnie. Mam nadzieję, że będę zadowolona, bo to klinika, która głównie zajmuje się takimi badaniami prenatalnymi.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 17:22   #590
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam połówkowe na NFZ nie ze swojego "widzimisię" że tak powiem, tylko dlatego,że dostałam od mojej lekarki skierowanie, bo w rodzinie mojego męża występowały wady. Gdyby nie fakt, że to mi się należy jak psu zupa to poszłabym prywatnie. Mam nadzieję, że będę zadowolona, bo to klinika, która głównie zajmuje się takimi badaniami prenatalnymi.
Ale to masz kolejne połowkowe na nfz czy to jest to jedno, ktore sie nalezy? Tak czy tak polecam isc prywatnie do dobrego lekarza dla swietego spokoju
Stary 2015-06-30, 17:22   #591
Poziomkowa89
Zakorzenienie

jezu cały dzień zaprawiam truskawki, mam już dość, na szczęście babcia rwie ostatnią turę

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Łowy z sh
super
Cytat:
Kasiula wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Kochane piękne ciuszki! Muszę koniecznie wyrwać się na łowy

No a my pomalowaliśmy pokój Wyszło to super Jeszcze dodatki typu firany i inne i będzie pięknie
pięknie wyszło

Cytat:
Dzień dobry
srebrna_smuga pokoik super wyszedł
Wy już tak daleko z zakupami,malowaniem itd,my do sierpnia conajmniej musimy czekać...ale potem wszystko szybko,wszystko na raz,na 1 października chce mieć wszystko gotowe.
ja też czekam za kasą

Cytat:
jestem zła i rozczarowana kolejny raz po wizycie.. badanie połówkowe, jedno z ważniejszych, miało trwać dłużej, a trwało 5 min. do tego oprócz słów "wszystko super" ( wiem, wiem, cieszę się z tego bardzo ), ale liczyłam ze się dowiem czegoś więcej ! nie potwierdził mi ani płci, ani wymiarów nie podał, no dosłownie nic się nie odezwał oprócz tego, że super. nie pokazał mi go na monitorku, następna wizyta na której nie widziałam brzdąca pomierzył to co miał pomierzyć i powiedział, że wysle to do mojej gin, więc pewnie ona mi dopiero to sprecyzuje wszystko, tylko że to będzie za 2,5 tyg :/

w ogóle to byłam 3 w kolejce a weszłam 6, słyszałam tylko jak ten lekarz się wydziera po innych i bałam się tam wejść, dobrze że Tż był ze mną.. Tż mówił że widział malucha ale króciutko, zanim zaczął sobie przybliżać te narządy i to wszystko, ucieszony stał. a ja oczywiście nie widziałam.

w☠☠☠☠iłam się i zapisałam się prywatnie na usg 3d, 17 sierpnia, 120 zł. ale przynajmniej myślę, że babka mi go POKAZE i chociaz wiem ze przylozy się do badania i go dokładnie poogląda. cały czas czuje niedosyt i jestem wkurzona.

jedyny plus to taki, że rozszyfrowałam z tych kartek które mi dał, że maluch waży 354g i pare obwodów rozszyffrowałam, ale teraz nie pamiętam.
dobrze że idziesz prywatnie, a nie dało się wcześniej?

Cytat:
piękne a dynia

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:25   #592
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Ja mam już coraz silniejszy instynkt . Ciągle chodzę i sprzątam, mam ochotę wszystko przekładać, urządzać, wybierać. Chcę już mieć wszystko gotowe do września żeby te ostatnie 1,5 miesiąca już tylko leżeć, odpoczywać i nastrajać się na spotkanie z Małą
To się syndrom wicia gniazda nazywa
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:28   #593
poznanianka1990
Zakorzenienie

peachella, nie wiem czy to w III trymestrze też mi się należy. Dowiedziałam się od mojej lekarki przypadkiem, bo na prenatalnym pytałam ją o to czy można już policzyć palce i czy widać takie wady jak rozszczep wargi i podniebienia. Powiedziała, że to na połówkowym się ocenia i w mojej sytuacji mam to badanie na NFZ.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 17:33   #594
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Dziewczyny, to połówkowe jest tym samym, co 2 usg prenatalne? Bo ja 2 będę miała w 21 tygodniu.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:44   #595
poznanianka1990
Zakorzenienie

limonka1983, dokładnie tak. Potem jest jeszcze trzecie, bodajże między 28 a 32 tc.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 17:50   #596
peachella
Rozeznanie

To ja już nie rozumiem :-D połówkowe a prenatalne miedzy 18 a 22 to co innego ?
Stary 2015-06-30, 17:54   #597
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
To chyba to samo w takim razie
Stary 2015-06-30, 17:55   #598
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Prenatalne masz 3. To drugie zwane jest połówkowym

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:55   #599
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
limonka1983, dokładnie tak. Potem jest jeszcze trzecie, bodajże między 28 a 32 tc.
I ono jest już płatne. Przynajmniej w tej mojej klinice.
Stary 2015-06-30, 17:57   #600
poznanianka1990
Zakorzenienie

Najpierw jest genetyczne = prenatalne między 11 a 14 tc
Połówkowe = prenatalne między 18 a 22 tc
Trzecie badanie prenatalne jest bodajże po 28 tc

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości