Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-30, 22:18   #1261
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
ja całą ciąże nie jem, a wpier... słodkie, a mam mieć chłopca, więc ja osobiście w to nie wierzę, tak samo, że jak ktoś ładnie wygląda to chłopiec, a jak brzydko to dziewczynka, bo znam przypadki na odwrót
Bo to zabobony

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-30, 22:21   #1262
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Aakkzzii
Przez Ciebie przypomniało mi się, że mam paczkę Maczug w szafce

Merry
O kutwa!! daj znać jak to zniosłaś.... Też tam dbam żeby za dużo nie było, ale teraz brzuch strasznie przeszkadza .

Kissmisiaa
Oj tak pośpię )
Stary 2015-06-30, 22:41   #1263
ali_ma
Rozeznanie

[QUOTE=aakkzzii;51937409]Nie. Niech wysili troche mozg. To nie boli.
[COLOR="Silver"]

ale jak on nawet się nie domyśla o co Ci chodzi, to nie będzie wysilał mózgu, jesteś sfochowana i tyle, sama chyba napisałaś, że on myśli, że przyszłaś obrażona ze SR, facetowi czasem trzeba jak krowie na rowie, powiedzieć o co chodzi, a jak się na przyszłość nie poprawi to wtedy foch

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Bo to zabobony

ja w zabobony nie wierzę, ale w przesądy już tak ale tylko niektóre
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:42   #1264
Małgosia89
Zakorzenienie

Ktora z Was jeszcze pracuje? Pracujace Mamy, kiedy idziecie na zwolnienie?

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:43   #1265
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ojjjjj niee ja nie od czerwca i dzieki Bogu . Na luzie na spokojnie sobie wszystko ogarniam a kasa przychodzi

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:44   #1266
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
za okolo 3tygodnie.
Z tym, ze ja pracuje na pol etatu.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:45   #1267
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

[QUOTE=ali_ma;51937694]
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nie. Niech wysili troche mozg. To nie boli.
[COLOR="Silver"]

ale jak on nawet się nie domyśla o co Ci chodzi, to nie będzie wysilał mózgu, jesteś sfochowana i tyle, sama chyba napisałaś, że on myśli, że przyszłaś obrażona ze SR, facetowi czasem trzeba jak krowie na rowie, powiedzieć o co chodzi, a jak się na przyszłość nie poprawi to wtedy foch :

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

ja w zabobony nie wierzę, ale w przesądy już tak ale tylko niektóre :
Poprostu jutro jak on wroci z pracy zrobie to samo. I wtedy jak zdziwienie bedzie z jego strony to mu ladnie powiem ze wczoraj zachowal sie tak samo

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:46   #1268
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Dzięki, ale boję się tam iść drugi raz, o ile ta glukoza sama w sobie była do przełknięcia to skutki po jej wypiciu w moim wypadku były straszne... To był mój pierwszy rzyg w ciąży- w 29 tygodniu! Masakra! Ale ja chyba generalnie mało tolerancyjna jestem, bo wiele leków u mnie wywołuje mdłości np ten tardyferon z kwasem foliowym, po którym zazwyczaj wszyscy czują się super, a ja nie

A ja jestem zła, bo bratowa męża ma roczne dziecko, co prawda chłopca, a u nas ma być dziewczynka, ale obiecywała nam, że mate edukacyjną od nich dostaniemy i bujaczek leżaczek i zabawki dla maluszka typu grzechotki itd. i ubranka unisexy, a wczoraj z nią gadałam i tak delikatnie podpytałam kiedy moglibyśmy sobie odebrać te rzeczy, a ona że już to wszystko spakowała i wywiozła do mamy na drugi koniec polski No więc uznałam, że chyba nie chce się z nami podzielić i odpuściłam temat, ale jak miała do oddania fotelik, który jej zagracał mieszkania to już na początku ciąży dostaliśmy i niedawno sprawdziliśmy z ciekawości datę produkcji (po warsztatach bezpieczny maluch) i okazało się, że fotelik ma 10 lat!!! Także wszystkie nasz oszczędności szlag trafił, musimy kupować sami- nie ma wyjścia.
dzisiaj dostałam skierowanie na to badanie na obciążenie glukozą i mnie trochę przerażasz. W ogóle mnie przeraża, 2 godziny siedzenia, bez picia, jedzenia i to na czczo.

a bratowa się popisała po co obiecywała ?? choć jak rzeczy miałyby być 10 letnie jak fotelik, to chyba dobrze, że je wywiozła
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:47   #1269
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba do porodu będę pracować, przynajmniej na papierze. Na L4 pójść nie mogę bo musiałabym zawiesić działalność a mam faktury do wystawienia a zasiłku macierzyńskiego na działalności nie można wziąć wcześniej tak jak urlopu macierzyńskiego. No ale ja pracuję w domu już teraz tylko więc aż tak mnie to nie obciąża.
Stary 2015-06-30, 22:48   #1270
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie,

Jestem po wizycie u endo, z tarczycą wszystko ok, wyniki super, więc na kontrolę mam przyjsc na początku września, czyli przed porodem a za tydzien wizyta u gina

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:50   #1271
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Małgosia89
Zastanawiałam się nad zwolnieniem pod koniec 8 miesiąca... Jak wyszło? Poszłam już na zwolnienie... Już dłużej nie mogłam pracować. Szyjka mi się skróciła .
Stary 2015-06-30, 22:51   #1272
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Elena
Gratulacje trzymam kciuki!!

Petel
Kupiłam mini kojec motherhood za 79.99 w Smyku właśnie J . Mam 160cm wzrostu więc stwierdziłam, że ten 300cm to za duży. W sklepie z mężem obejrzeliśmy. Właśnie sobie na nim leżę i... Co za ulga!!!!
Dobrze, że doczytałam, że "mini", bo już zaczęłam się ciskać, że "jak to, taki tani? to niesprawiedliwe i jak to tak?"
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:51   #1273
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Merry
O kutwa!! daj znać jak to zniosłaś.... Też tam dbam żeby za dużo nie było, ale teraz brzuch strasznie przeszkadza
Ja myślałam, że w pewnym czynnościach pomoże mi mąż. I tak jak dziś wiecZorem powiedział, ze moze mi malować paznokcie u nóg to napewno mnie nie ogóle.

MoŻe trochę szkoda.

Bianeczko ty urlopujesz? Nad morzem? Jak zniosłaś podróż?
Stary 2015-06-30, 22:52   #1274
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i wsparcie, jesteście kochane i w ogóle THE BEST!!! Mam do Was ogromny sentyment, bardzo Wam kibicuję od samego początku i życzę jak tylko najlepiej można jesteście wspaniałe, mądre i zabawne, naprawdę! I będziecie takimi Matkami.
Dobra, dobra, to nam pokibicuj we wrześniu, jak będziemy darły japy na porodówkach, a Ty będziesz się zajmować wtedy arcyważnymi problemami typu "czy starczy 10 pieluch tetrowych, czy może jednak 20"
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 23:03   #1275
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że w pewnym czynnościach pomoże mi mąż. I tak jak dziś wiecZorem powiedział, ze moze mi malować paznokcie u nóg to napewno mnie nie ogóle.

MoŻe trochę szkoda.

Bianeczko ty urlopujesz? Nad morzem? Jak zniosłaś podróż?
jak ja swojego zapytałam czy mi pomaluje paznokcie to zapytał ile kosztuje w salonie ale w ogarnięciu już pomagał, chyba się zlitował jak zobaczył moje ostatnie omijaki :brzyda l:

a właśnie czy któraś z Was usuwała sobie owłosienie laserowo?? zastanawiam się nad skutecznością

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-30 o 23:09
Stary 2015-06-30, 23:07   #1276
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
jak ja swojego zapytałam czy mi pomaluje paznokcie to zapytał ile kosztuje w salonie ale w ogarnięciu już pomagał, chyba się zlitował jak zobaczył moje ostatnie omijaki :brzyda l:
To ja nie mam, az tak zle...

Moj tz masuje mnie codziennie. Jakbym go poprosila o pomalowanie paznokci to pewnie by sie zgodzil, ale nie chce go wykorzytywac.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 23:07   #1277
grita
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny, gratulacje z powodu rosnących brzuszków
Na pewno mnie nie pamiętacie, byłam u Was, ale nie udało się zostać mamusią wrześniową 2015.
Chciałam Wam teraz napisać, że jestem bardzo szczęśliwa (ale i pełna obaw), bo... zostanę mamą w lutym 2016 (tp 13.02.2016)! Na razie jest bardzo dobrze, oby tak zostało !
Trzymajcie się cieplutko, życzę Wam szybkich porodów i samych szczęśliwych chwil z Waszymi Maluszkami .
Gratulacje i kciuki!! Spokojnej i nudnej ciąży!

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Pewnie wtedy gdy trzeba to idzie się przyzwyczaić, ale z własnej woli jakoś nie potrafię sobie odmówić. Wpieprzam w ogóle jak szalona od jakiś 2 miesięcy i słodkie i słone. Ogólnie nie ma chwili żebym nie trzymała w buzi czegoś do jedzenia, a wieczorami na zmiane Grześki z Laysami, Pieguski z marchewką surową, no kosmos! Teraz zeżrę te truskawki, nawaliłam cukru i na 100000000% Cheetosy o smaku pizzy które czekają w kuchni będą dzisiaj wyczyszczone
Wow, ale połączenia Ja ostatnio jakoś zupełnie nie mam ochoty na słodycze, pochrupałabym chipsy, ale mam po nich okrutną zgagę
I super, że tak mało przytyłaś! Masz niezłą przemianę materii, pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
jestem w końcu w domu, u ginki kontrola była szybka bo wszystko w porządku, nawet moje prawie 80kg też jest ok
udało mi się też załatwić kolejne zlecenia i do sierpnia będę siedziała nad projektami etykiet
no i ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i nauka kąpania, mój tż taki przejęty jak nigdy ale dzielnie się spisał, tylko raz podniósł lalkę za nogę

wiem, że nie trzeba się tam golić do porodu itd. ale ja nie lubię jak tam mam za dużo zarośniętego, dlatego już się umówiłam za 2 tygodnie do kosmetyczki. Boję się jak diabli, bo nigdy nie robiłam tego na wosk, ale to chyba pestka w porównaniu do porodu
Brrr, ja regularnie depiluję nogi woskiem i zawsze mam przy tym myśli "dobrze, że to tylko nogi, bożence nie dałabym tego zrobić"
Zwiałabym chyba z łóżka od kosmetyczki

A z podnoszenia lalki nieźle się uśmiałam
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 23:11   #1278
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Wpieprzam bób... biedny mój TŻcik... haha

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Ja tak samo... plus wszystkie usg prenatalne tez na NFZ
ja się boję bobu i bez tego puszczam bąki

i ja tez chodzę na NFZ i jestem zadowolona

Cytat:
Na pewno mnie nie pamiętacie, byłam u Was, ale nie udało się zostać mamusią wrześniową 2015.
Chciałam Wam teraz napisać, że jestem bardzo szczęśliwa (ale i pełna obaw), bo... zostanę mamą w lutym 2016 (tp 13.02.2016)! Na razie jest bardzo dobrze, oby tak zostało !
Trzymajcie się cieplutko, życzę Wam szybkich porodów i samych szczęśliwych chwil z Waszymi Maluszkami .
Gratuluję i życzę spokojnej ciąży!!!
Stary 2015-06-30, 23:14   #1279
grita
Rozeznanie

Cytat:

a właśnie czy któraś z Was usuwała sobie owłosienie laserowo?? zastanawiam się nad skutecznością
Ja jakoś paznokcie jeszcze daje radę malować, chociaż czasem trzeba się napocić, bożenkę robię na czuja Ale za to mąż mi smaruje stopy kremem i przy tym masuje, uwielbiam to I często masuje mi łydki, bo ciągle mnie bolą od skurczy.
A jakby mi mój pomalował paznokcie to chybabym miała dwa razy więcej roboty z poprawianiem

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Aha, i moja bratowa usuwała laserowo owłosienie z bożenki. Po ciążach musiała zabiegi powtarzać, bo hormony tak na nią działały, że spora część włosów zaczynała odrastać. Ale chwaliła sobie tę metodę, mówiła że spokój nie ma ceny
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 23:15   #1280
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość

Moj tz masuje mnie codziennie. Jakbym go poprosila o pomalowanie paznokci to pewnie by sie zgodzil, ale nie chce go wykorzytywac.
ja ogólenie też nie mogę narzekać, włosy mi farbował przez parę lat co 3 tygodnie, i robi wszystko jeśli mi naprawdę zależy, ale z tym malowaniem to mnie rozwalił, poza tym wiem, że i tak pewnie nie byłabym zadowolona z efektu końcowego
Stary 2015-06-30, 23:16   #1281
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja ostatnio też ogarniałam Bożenę przed ginem i zmachałam się jak himalaista pod tym prysznicem.

Do malowania paznokci zbieram się trzeci dzień...

Nie zaufałabym TŻ w kwestii pomocy ani w goleniu, ani w malowaniu bo ma dwie lewe ręce.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-30 o 23:25
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 23:20   #1282
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja jakoś paznokcie jeszcze daje radę malować, chociaż czasem trzeba się napocić, bożenkę robię na czuja Ale za to mąż mi smaruje stopy kremem i przy tym masuje, uwielbiam to I często masuje mi łydki, bo ciągle mnie bolą od skurczy.
A jakby mi mój pomalował paznokcie to chybabym miała dwa razy więcej roboty z poprawianiem

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Aha, i moja bratowa usuwała laserowo owłosienie z bożenki. Po ciążach musiała zabiegi powtarzać, bo hormony tak na nią działały, że spora część włosów zaczynała odrastać. Ale chwaliła sobie tę metodę, mówiła że spokój nie ma ceny
ja dziś obcinałam paznokcie na 4 razy, bo co się schyliłam lub podniosłam nogę to miałam takie wygibasy w brzuchu i walenia, że aż bolało, jabym się uparła to i sama sobie pomaluje, ale tak z ciekawości go zapytałam

ja właśnie się zastanawiałam wcześniej nad tym, (choć nie znam nikogo kto by robił) i miałam sobie fundnąć w zimę, ale okazało się, że jestem w ciąży, więc odpuściłam, ale teraz znowu myślę o tym bardzo poważnie, tylko skoro znowu przez hormony mogą odrastać, to może poczekam i zrobię po 2 dziecku, jest szansa, że na dłużej starczy

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-30 o 23:27
Stary 2015-06-30, 23:27   #1283
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
nam położna opowiadała, jak raz gościu zrobił wszystko książkowo, rozebrał, wykąpał, ubrał itd. po czym rzucił lalkę do łóżeczka (jak piłkę) nagle się opamiętał i ze skruchą w głosie "ale dzieckiem nie będę rzucał"

tubka rozpracowana

ale fajnie się patrzyło jak faceci przejęci przebierali i kąpali te lalki, widać, że im zależało by się nauczyć

Cytat:
Aakkzzii
Przez Ciebie przypomniało mi się, że mam paczkę Maczug w szafce

Merry
O kutwa!! daj znać jak to zniosłaś.... Też tam dbam żeby za dużo nie było, ale teraz brzuch strasznie przeszkadza .

Kissmisiaa
Oj tak pośpię )
no własnie jeszcze tydzień temu jakoś coś widziałam pod brzuszkiem, a dzisiaj na czuja robiłam, namachałam się dzisiaj ale coś efekt kiepski.

Cytat:
pracuję w domu i pewnie będę pracować do końca sierpnia

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Gratulacje i kciuki!! Spokojnej i nudnej ciąży!

Wow, ale połączenia Ja ostatnio jakoś zupełnie nie mam ochoty na słodycze, pochrupałabym chipsy, ale mam po nich okrutną zgagę
I super, że tak mało przytyłaś! Masz niezłą przemianę materii, pozazdrościć

Brrr, ja regularnie depiluję nogi woskiem i zawsze mam przy tym myśli "dobrze, że to tylko nogi, bożence nie dałabym tego zrobić"
Zwiałabym chyba z łóżka od kosmetyczki

A z podnoszenia lalki nieźle się uśmiałam
e'jno, weźcie nie straszcie i tak się bez tego boję, do tego nie mogę przed walnąć sobie drinka. Ale z tego co mówią koleżanki, które mi poleciły tą kosmetyczkę, kobieta robi to szybko i sprawnie.
Stary 2015-06-30, 23:34   #1284
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

ale fajnie się patrzyło jak faceci przejęci przebierali i kąpali te lalki, widać, że im zależało by się nauczyć

no własnie jeszcze tydzień temu jakoś coś widziałam pod brzuszkiem, a dzisiaj na czuja robiłam, namachałam się dzisiaj ale coś efekt kiepski.

pracuję w domu i pewnie będę pracować do końca sierpnia

e'jno, weźcie nie straszcie i tak się bez tego boję, do tego nie mogę przed walnąć sobie drinka. Ale z tego co mówią koleżanki, które mi poleciły tą kosmetyczkę, kobieta robi to szybko i sprawnie.
ja raz byłam na wosku, ale na nogach i dla mnie była masakra, wolę depilator, ale w ciąży mam bardziej czułą skórę i nie daję rady, więc narazie została mi tylko maszynka
Stary 2015-06-30, 23:37   #1285
fatal21
Wtajemniczenie

Ją mam depilator z wymienna wkładka golarki więc teraz używane tego bo po maszynę miałam pole walki

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Ją mam przy depilatorze główkę z golarka

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-06-30, 23:49   #1286
ali_ma
Rozeznanie

dobra dziewczyny nie szalejcie z pisaniem ja spadam spać, bo na 9 mam fryzjera i mogę nie wstać
Stary 2015-07-01, 00:14   #1287
mysza007
Zakorzenienie

coś czuje, ze znowu bede pilnowala chałupy do 3ej jakoś ostatnio kazdy dzien jest beznadziejny, do luftu cos porobie, zmęcze sie, poloze sie zeby odpoczą, jak odpoczne to z jednej strony mam ochotę dalej coś robic, a z drugiej czuje sie dalej zmęczona kupiłam dziś płyn do prania ubranek, chcialam sie za to zabrac, ale znow mam wrazenie ze to za wcześnie, nie chce ich prac drugi raz
Przepraszam, ze Wam tak smęcę, ale juz jakoś nie wyrabiam ten czas za bardzo sie ciągnie :\

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 01:02   #1288
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ciekawa jestem czy jakbym poprosiła tż o ogolenie Bożeny czy by to zrobił.
Jutro się spytam.

Paznokcie maluje podnosząc nogę i opierając ja o np krzesło

Uciekam spać dobranoc
Stary 2015-07-01, 01:19   #1289
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
w moim przypadku już chyba gorzej być nie może

Moja tesciowa po porodzie zapomniala imiona wszystkich swoich kolezanek, wiec zawsze moze byc gorzej
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 02:40   #1290
Panna Izabela
Zakorzenienie

Jak ja znów do 4 będę siedziała, to padnę w końcu... I oczywiście tż mnie chyba zaraził, bo mam zatkany nos. Jedna dziurka ale zawsze
Cytat:
Mój TŻ w czwartek jedzie w delegacje i wraca w piątek popołudniu. Wymyślił, że pojadę z nim, bo jak stwierdził nie chce żebym siedziała sama w domu a poza tym mu tam też smutno beze mnie W sumie nie chciałam, bo nie chcę mu robić obciachu przy jego kolegach, bedą go potem wyśmiewać, że żona jeździ z nim go pilnować czy co...a to on mnie prosi od 3 dni żebym tam pojechała. W czasie jak on na parę godzin będzie w pracy to ja będę w hotelu albo mogę się gdzieś poszwędać. No i on twierdzi, że zdanie kolegów go nie interesuje, a on nie lubi beze mnie gdzieś wyjeżdzać. No a jeszcze z innej strony trochę mnie rozczulił, że się mnie nie wstydzi przed kumplami z pracy i tym co inni powiedzą i że nie woli sobie ode mnie odsapnąć te 2 dni... ode mnie i tego mojego stękania
Bardzo fajnie mój tż też taki, że się nie przejmuje, czasem go ktoś nazywa pantoflarzem, ale dla niego to wcale nie obelga. Twierdzi, że jeśli okazywanie uczuć ukochanej osobie, dbanie o nią i sprawianie jej przyjemności to oznaka bycia pantoflarzem, to on chce nim być
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
olej kokosowy

A ja go nie mogę używać, bo zapycha
Za to chętnie bym go użyła spożywczo, jeśli najlepszy, tylko czemu on do smażenia najlepszy?
Cytat:
Wpieprzam bób... biedny mój TŻcik... haha

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Ja tak samo... plus wszystkie usg prenatalne tez na NFZ
Czemu biedny, on nie może?
Cytat:
Dziękujemy i powodzenia, zobaczysz jak to szybko zleci, ciesz się tym czasem i wykorzystaj najlepiej
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A gdzie kupujecie ten olej kokosowy spożywczy? W jakis sieciowkach? Bo nigdzie go nie widziałam jeszcze a u nas nie ma sklepu eko...
W Auchan, Tesco, Carrefour i innych takich powinny być. Nie wiem jak z Lidlem ale wątpię.
Cytat:
Tak potrafią tylko faceci i pewnie on nie kuma, że coś nie halo

Ja ogladam straszny film II na tvp2. Dopiero się zaczęło. Tydzień temu leciała jedynka. Znam je na pamięć, te filmy są tak denne, a jednoczesnie to jedyne komedie na których ja się ciągle śmieje w głos. Tydz temu się aż popłakałam. Mam chyba debilne poczucie humoru
A ja tego filmu nie mogę, tak mnie irytuje, że 3 min i wyłączam
Cytat:
ja całą ciąże nie jem, a wpier... słodkie, a mam mieć chłopca, więc ja osobiście w to nie wierzę, tak samo, że jak ktoś ładnie wygląda to chłopiec, a jak brzydko to dziewczynka, bo znam przypadki na odwrót
Ja też w takie rzeczy nie wierzę. Mojej mamie ciąże służą, a przecież dwóch chłopaków i jedna dziewczyna...
Cytat:
Aakkzzii
Za chrupki bym udusila xd

Alima
Ja to samo chłopak a pakuję w siebie same słodkie rzeczy.
To samo pomyślałam pal licho te niezrobione kanapki, ale ruszanie chrupków... ala:

Cytat:
jestem w końcu w domu, u ginki kontrola była szybka bo wszystko w porządku, nawet moje prawie 80kg też jest ok
udało mi się też załatwić kolejne zlecenia i do sierpnia będę siedziała nad projektami etykiet
no i ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i nauka kąpania, mój tż taki przejęty jak nigdy ale dzielnie się spisał, tylko raz podniósł lalkę za nogę

wiem, że nie trzeba się tam golić do porodu itd. ale ja nie lubię jak tam mam za dużo zarośniętego, dlatego już się umówiłam za 2 tygodnie do kosmetyczki. Boję się jak diabli, bo nigdy nie robiłam tego na wosk, ale to chyba pestka w porównaniu do porodu
Gratuluję odwagi, ja bym się w ciąży nie odważyła na depilację u kosmetyczki!
[QUOTE=aakkzzii;51937773]
Cytat:

Poprostu jutro jak on wroci z pracy zrobie to samo. I wtedy jak zdziwienie bedzie z jego strony to mu ladnie powiem ze wczoraj zachowal sie tak samo

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja chyba do porodu będę pracować, przynajmniej na papierze. Na L4 pójść nie mogę bo musiałabym zawiesić działalność a mam faktury do wystawienia a zasiłku macierzyńskiego na działalności nie można wziąć wcześniej tak jak urlopu macierzyńskiego. No ale ja pracuję w domu już teraz tylko więc aż tak mnie to nie obciąża.

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
coś czuje, ze znowu bede pilnowala chałupy do 3ej jakoś ostatnio kazdy dzien jest beznadziejny, do luftu cos porobie, zmęcze sie, poloze sie zeby odpoczą, jak odpoczne to z jednej strony mam ochotę dalej coś robic, a z drugiej czuje sie dalej zmęczona kupiłam dziś płyn do prania ubranek, chcialam sie za to zabrac, ale znow mam wrazenie ze to za wcześnie, nie chce ich prac drugi raz
Przepraszam, ze Wam tak smęcę, ale juz jakoś nie wyrabiam ten czas za bardzo sie ciągnie :\
Chyba, że się nie zdziwi i Twój plan nie wypali. Wtedy się tylko bardziej nawkurzasz....

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości