Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-01, 02:42   #1291
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

dubel

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-07-01 o 15:28
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 02:49   #1292
Panna Izabela
Zakorzenienie

dubel

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-07-01 o 15:29
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 07:22   #1293
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy jakbym poprosiła tż o ogolenie Bożeny czy by to zrobił.
Jutro się spytam.

Paznokcie maluje podnosząc nogę i opierając ja o np krzesło

Uciekam spać dobranoc
mój mi zapowiedział, że tego nie zrobi może trzymać lusterko ale już mam tyle lat wprawy w tym temacie (bo ja zawsze na zero), że działam na czuja na razie bez uszczerbku na zdrowiu!

pedicure jeszcze robię sama, Tż później tylko poprawia jak wyskoczę lakierem za paznokieć. Jak mu powiedziałam, że mu kosztuje 75 zł pedicure to stwierdził, że za połowę mi sam zrobi zobaczymy jak już nie będę miała siły pamiętam, że raz bratowej malowałam paznokcie jak była w ciąży, przypomniałam jej o tym, powiedziała, że mi kupi voucher

wczoraj Was tylko czytałam, a co chciałam napisać to mi internet wariował ;/

oficjalnie dołączam do dziewczyn którym zrobiły się rozstępy - u mnie w.. pachwinach! no szok!

aa wczoraj byłam w luxmedzie po skierowanie, przed wyjściem miałam ciśnienie 148/80.. poprosiłam na miejscu o sprawdzenie (gdzieś po 45 min.) 138/90.. uważajcie bo upały przed nami!
Stary 2015-07-01, 07:29   #1294
Sandrusia91
Zadomowienie

mnie się ostatnio u gina pytali czy się dobrze czuje hehe

moje cisnienie zawsze to 90/60

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 07:31   #1295
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
mój mi zapowiedział, że tego nie zrobi może trzymać lusterko ale już mam tyle lat wprawy w tym temacie (bo ja zawsze na zero), że działam na czuja na razie bez uszczerbku na zdrowiu!

pedicure jeszcze robię sama, Tż później tylko poprawia jak wyskoczę lakierem za paznokieć. Jak mu powiedziałam, że mu kosztuje 75 zł pedicure to stwierdził, że za połowę mi sam zrobi zobaczymy jak już nie będę miała siły pamiętam, że raz bratowej malowałam paznokcie jak była w ciąży, przypomniałam jej o tym, powiedziała, że mi kupi voucher

wczoraj Was tylko czytałam, a co chciałam napisać to mi internet wariował ;/

oficjalnie dołączam do dziewczyn którym zrobiły się rozstępy - u mnie w.. pachwinach! no szok!

aa wczoraj byłam w luxmedzie po skierowanie, przed wyjściem miałam ciśnienie 148/80.. poprosiłam na miejscu o sprawdzenie (gdzieś po 45 min.) 138/90.. uważajcie bo upały przed nami!

Racja, na upaly trzeba uwazac. Spodziewalam sie, ze bede je gorzej znosic (chociaz dopiero sie zaczynaja i jeszcze dokuczliwe nie sa), ale na razie bardziej dobijaja mnie deszczowe dni - nie mam sily na nic a cisnienie po trzech kawach wynosi 80/50. Dobrze, ze corka nieco zaniemogla, to razem polegujemy caly dzien
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 07:47   #1296
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja chyba do porodu będę pracować, przynajmniej na papierze. Na L4 pójść nie mogę bo musiałabym zawiesić działalność a mam faktury do wystawienia a zasiłku macierzyńskiego na działalności nie można wziąć wcześniej tak jak urlopu macierzyńskiego. No ale ja pracuję w domu już teraz tylko więc aż tak mnie to nie obciąża.
Chodzi ci o to, że nie można na działalności przejść na ten wcześniejszy zasiłek macierzyński 6-cio tygodniowy? Na pewno tak jest?
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 08:13   #1297
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja chyba do porodu będę pracować, przynajmniej na papierze. Na L4 pójść nie mogę bo musiałabym zawiesić działalność a mam faktury do wystawienia a zasiłku macierzyńskiego na działalności nie można wziąć wcześniej tak jak urlopu macierzyńskiego. No ale ja pracuję w domu już teraz tylko więc aż tak mnie to nie obciąża.
Owieczka jestes pewna ze nie mozesz? Moja mama ma firmę i rok temu miala zawal i od tego czasu jest na L4. Wyznaczyła osobe do reprezentowania jej i tak firma dalej hula. W sumie nie wiem jak to jest w przypadku jednoosobowej ale moze tez sie tak da.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
jestem w końcu w domu, u ginki kontrola była szybka bo wszystko w porządku, nawet moje prawie 80kg też jest ok
udało mi się też załatwić kolejne zlecenia i do sierpnia będę siedziała nad projektami etykiet
no i ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i nauka kąpania, mój tż taki przejęty jak nigdy ale dzielnie się spisał, tylko raz podniósł lalkę za nogę

wiem, że nie trzeba się tam golić do porodu itd. ale ja nie lubię jak tam mam za dużo zarośniętego, dlatego już się umówiłam za 2 tygodnie do kosmetyczki. Boję się jak diabli, bo nigdy nie robiłam tego na wosk, ale to chyba pestka w porównaniu do porodu
ale sie uśmiałam z tej nogi 😉

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
coś czuje, ze znowu bede pilnowala chałupy do 3ej jakoś ostatnio kazdy dzien jest beznadziejny, do luftu cos porobie, zmęcze sie, poloze sie zeby odpoczą, jak odpoczne to z jednej strony mam ochotę dalej coś robic, a z drugiej czuje sie dalej zmęczona kupiłam dziś płyn do prania ubranek, chcialam sie za to zabrac, ale znow mam wrazenie ze to za wcześnie, nie chce ich prac drugi raz
Przepraszam, ze Wam tak smęcę, ale juz jakoś nie wyrabiam ten czas za bardzo sie ciągnie :\
Oj rozumiem cie w 100% mam identycznie, ciagle leżę bo co wstane to juz czuje sie padnieta. Dlatego podziwiam dziewczyny kt jeszcze pracuja i lataja po miescie kinach teatrach itp. 😊

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-07-01 o 08:17
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 08:23   #1298
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Owieczka jestes pewna ze nie mozesz? Moja mama ma firmę i rok temu miala zawal i od tego czasu jest na L4. Wyznaczyła osobe do reprezentowania jej i tak firma dalej hula. W sumie nie wiem jak to jest w przypadku jednoosobowej ale moze tez sie tak da.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

ale sie uśmiałam z tej nogi 😉

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Oj rozumiem cie w 100% mam identycznie, ciagle leżę bo co wstane to juz czuje sie padnieta. Dlatego podziwiam dziewczyny kt jeszcze pracuja i lataja po miescie kinach teatrach itp. 😊
ja też w ogóle miałam plan na aktywną ciążę i mimo, że może nie mam jakiś strasznych dolegliwości nie czuje się na siłach by co chwila gdzieś biegać itp. chyba sam organizm prosi się o odpoczynek i regenerację
Stary 2015-07-01, 08:28   #1299
party_girl7
Zakorzenienie

Ja chciałabym chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych do samego porodu ale ostatnio jestem coś obolała po tym... Tak jak na początku nic mi nie było to tak teraz trochę czuje ze wczoraj ćwiczyłam. I już sama nie wiem czy to nie za dużo będzie do porodu, choć te ćwiczenia są proste, na rozciąganie.
Swoją drogą ostatnio też czuje takie jakoby zakwasy w spojeniu łonowym, jakby mi się rozchodziło, czy to normalne? Mialyscie takie coś? Bo nie wiem czy to może już kości do porodu się przygotowują czy przesadzam z chodzeniem czy co...
Stary 2015-07-01, 08:37   #1300
fatal21
Wtajemniczenie

Poszukam spać o 3 dopadł mnie ten syndrom niespokojnych nóg do tego czytam książkę nie polecam w ciąży gwiazd nasYch wina i oczy dziś podpuchniete.dodam że czekam na prYjazd mamusi która wiezie mi pierogi z jagodami i truskawkami tylko 150 km.
Stary 2015-07-01, 08:38   #1301
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych do samego porodu ale ostatnio jestem coś obolała po tym... Tak jak na początku nic mi nie było to tak teraz trochę czuje ze wczoraj ćwiczyłam. I już sama nie wiem czy to nie za dużo będzie do porodu, choć te ćwiczenia są proste, na rozciąganie.
Swoją drogą ostatnio też czuje takie jakoby zakwasy w spojeniu łonowym, jakby mi się rozchodziło, czy to normalne? Mialyscie takie coś? Bo nie wiem czy to może już kości do porodu się przygotowują czy przesadzam z chodzeniem czy co...
Ja czuje zakwasy na gornych partiach nog jak dluzej chodze ale to pewnie przez niedotlenienie miesni.

Witam sie w 29tc 😊
Stary 2015-07-01, 08:46   #1302
czarownica_tea
Zakorzenienie

No idą upały trzeba uważać . Ja już pije 2,5 l wody. A co bedzie jak zrobi sie po 35 stopni? Bede pic na kibelku. Pic i sikać . My już w 1/3 remontu. Tylko spóźniają nam sie z oknem. Kurczę mieli czas do dzis ale napisali, ze sie okno z fabryki spóźni i bedzie po 6 lipca. I tak mamy wszystko rozgrzebane. Ehhhh jak ja tak nie lubię

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:11   #1303
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że w pewnym czynnościach pomoże mi mąż. I tak jak dziś wiecZorem powiedział, ze moze mi malować paznokcie u nóg to napewno mnie nie ogóle.
Mój stwierdził, że może mi malować, cóż w tym trudnego? Haha, cóż w tym trudnego dziewczyny, położyć równiutko dwie warstwy lakieru, nie wyjechać za paznokieć, nie zrobić smug? Chyba póki co wolę nie ryzykować, najchętniej poszłabym zrobić żelowe u rąk i nóg i tyle.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jak ja znów do 4 będę siedziała, to padnę w końcu... I oczywiście tż mnie chyba zaraził, bo mam zatkany nos. Jedna dziurka ale zawsze

Bardzo fajnie mój tż też taki, że się nie przejmuje, czasem go ktoś nazywa pantoflarzem, ale dla niego to wcale nie obelga. Twierdzi, że jeśli okazywanie uczuć ukochanej osobie, dbanie o nią i sprawianie jej przyjemności to oznaka bycia pantoflarzem, to on chce nim być

A ja go nie mogę używać, bo zapycha
Za to chętnie bym go użyła spożywczo, jeśli najlepszy, tylko czemu on do smażenia najlepszy?
Opiekuńczość nie jest dla mnie pantoflarstwem, ale jak już facet dosłownie wszędzie jest z żoną/dziewczyną to jest dla mnie dziwne. Ja mam taką parę znajomą - ona twierdzi, że oni nigdzie nie chodzą osobno... jak chłopak chce raz w tygodniu iść pograć w piłkę to wielka awantura. A ona jakoś na kawkę z koleżankami chodzi i niby tej zasady nie łamie dla mnie to dziwne.
Olej kokosowy jest dobry do smażenia na tej samej zasadzie co smalec i masło klarowane - ma wysoką temperaturę spalania. To znaczy, że mimo wysokiej temperatury na patelni nadal jest zdrowy, podczas gdy z olejów o niższej temp. spalania wytrącają się szkodliwe dla organizmu substancje. Wysoka temperatura nie szkodzi olejowi kokosowemu A usmażone na nim kotlety są po prostu pyszne.

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
mnie się ostatnio u gina pytali czy się dobrze czuje hehe

moje cisnienie zawsze to 90/60
Moje też tak od 90/60 do 150/70

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
No idą upały trzeba uważać . Ja już pije 2,5 l wody. A co bedzie jak zrobi sie po 35 stopni? Bede pic na kibelku. Pic i sikać . My już w 1/3 remontu. Tylko spóźniają nam sie z oknem. Kurczę mieli czas do dzis ale napisali, ze sie okno z fabryki spóźni i bedzie po 6 lipca. I tak mamy wszystko rozgrzebane. Ehhhh jak ja tak nie lubię

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ja się przyzwyczaiłam, pół dnia spędzam sikając odkąd pamiętam, piję, sikam, piję, sikam i tak w kółko od dziecka
Stary 2015-07-01, 09:19   #1304
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mój stwierdził, że może mi malować, cóż w tym trudnego? Haha, cóż w tym trudnego dziewczyny, położyć równiutko dwie warstwy lakieru, nie wyjechać za paznokieć, nie zrobić smug? : Chyba póki co wolę nie ryzykować, najchętniej poszłabym zrobić żelowe u rąk i nóg i tyle.

Opiekuńczość nie jest dla mnie pantoflarstwem, ale jak już facet dosłownie wszędzie jest z żoną/dziewczyną to jest dla mnie dziwne. Ja mam taką parę znajomą - ona twierdzi, że oni nigdzie nie chodzą osobno... jak chłopak chce raz w tygodniu iść pograć w piłkę to wielka awantura. A ona jakoś na kawkę z koleżankami chodzi i niby tej zasady nie łamie dla mnie to dziwne.
Olej kokosowy jest dobry do smażenia na tej samej zasadzie co smalec i masło klarowane - ma wysoką temperaturę spalania. To znaczy, że mimo wysokiej temperatury na patelni nadal jest zdrowy, podczas gdy z olejów o niższej temp. spalania wytrącają się szkodliwe dla organizmu substancje. Wysoka temperatura nie szkodzi olejowi kokosowemu A usmażone na nim kotlety są po prostu pyszne.

Moje też tak od 90/60 do 150/70

Ja się przyzwyczaiłam, pół dnia spędzam sikając odkąd pamiętam, piję, sikam, piję, sikam i tak w kółko od dziecka
Oj tez bym zrobila zelowe, tym bardziej ze sam sobie robilam zawszem i 5tyg spokoj. Tylko odkąd jestem w ciazy nie trzymaja mi sie ni cholery odchodza cale
Stary 2015-07-01, 09:39   #1305
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, gratulacje z powodu rosnących brzuszków
Na pewno mnie nie pamiętacie, byłam u Was, ale nie udało się zostać mamusią wrześniową 2015.
Chciałam Wam teraz napisać, że jestem bardzo szczęśliwa (ale i pełna obaw), bo... zostanę mamą w lutym 2016 (tp 13.02.2016)! Na razie jest bardzo dobrze, oby tak zostało !
Trzymajcie się cieplutko, życzę Wam szybkich porodów i samych szczęśliwych chwil z Waszymi Maluszkami .
Super gratulacje. Trzymam kciuki żeby szystko było ok. Miło że naisalas
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:44   #1306
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
jestem w końcu w domu, u ginki kontrola była szybka bo wszystko w porządku, nawet moje prawie 80kg też jest ok
udało mi się też załatwić kolejne zlecenia i do sierpnia będę siedziała nad projektami etykiet
no i ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i nauka kąpania, mój tż taki przejęty jak nigdy ale dzielnie się spisał, tylko raz podniósł lalkę za nogę

wiem, że nie trzeba się tam golić do porodu itd. ale ja nie lubię jak tam mam za dużo zarośniętego, dlatego już się umówiłam za 2 tygodnie do kosmetyczki. Boję się jak diabli, bo nigdy nie robiłam tego na wosk, ale to chyba pestka w porównaniu do porodu
BOŻENKA.depilacja.wosk.AŁ Ć.
Podziwiam Cię. ja bym chyba zemdlała. raz sobie bożenę sama woskiem teges szmeges i nigdy więcej. póki koślawo sięgam do niej na czuja to siem bedeM golić bo też nie lubię TAM mieć Lasku Bulońskiego z gęstymi chaszczami

Tak tylko żartujesz z tymi prawie 80kg bagażu?
Teraz mnie wystraszyłaś bo ja mam dziś popołudniu wizytę i mam schizę przed zobaczeniem cyfr gdy stanę na wadzę.miesiac temu było 74kg. w życiu tyle nie ważyłam.

Mamusiom,które miały na dniach wizyty-gratuluję NIechaj MOC będzie z Wami i dzieciaczkami
owieczkaa- mały PUdzianek chyba będzie,ciekawe czy Ignaś dobije do 4 kg

A ja dziś wyszłam na idiotkę...
O 8 rano wyrywa mnie dźwięk telefonu ze snu. Nie przytomna odbieram,okazuje się,że to kurier z paczką z allegro,pyta się czy jestem w domu,ja coś mu bełkoczę (dosłownie bom w półśnie),facet mówi,że za niedługo będzie. Na to ja panika- włosy koszmar!,ogólne rozmemłanie 300% , latam,zaczynam się ubierać,ogarniać przedpokój,szukam gatków...,wywalam kota na dwór... I nagle dostaję oświecenia - towar zamówiłam na adres toruński,nie włocławski bo od dziś mam być na kilka dni u mamy a obstawiałam,że towar najwczesniej dostanę w czwartek! Zadzwoniłam do mamy czy jest w domu by jak coś mnie udawała hehe (głosy mamy takie same) no i po chwili kurier zawitał z przesyłką
Jedno jest pewne- ciąża mnie ODMÓŻDŻYŁA. Nie wiem czy to mniej krwi mi czachy dopływa,za mało mózg mam dotleniony przez to że organizm pełną parą pracuje by we mnie rósł mały Alien.Kto to wii?

aakkzzii na te miśkowe kanapki i herbate i ten olew (niekumatość) to ja bym chyba się zryczała,oczywiscie,że bym coś palneła z sarkazmem ale jak znam życie byłoby to zaraz wzięte za focha i tekst:" ale o co ci choo kobieto?".
Tak,faceci są niedomyślni czasami i to jest przykre ale taka to ich konstrukcja,że są prości jak obsługa cepa.
Aha i ja bym odczekała jakiś krótki czas i tak samo go potraktowała. Ja mojego tak traktuję sporadycznie gdy nastąpi podobna sytuacja.
Kanapki też kiedyś przerabialismy. A teraz jak np. ja jem-on wstępnie nie chciał bo nie był głodny albo akurat przyszedł skądś i widzi,ze jem-pyta się :"a dla mnie gdzie są kanapeczki". Odpowiadam: "a nie ma,masz dwie rączki to zrób sobie,ja teraz jem". i działa
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:45   #1307
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Tak potrafią tylko faceci i pewnie on nie kuma, że coś nie halo

Ja ogladam straszny film II na tvp2. Dopiero się zaczęło. Tydzień temu leciała jedynka. Znam je na pamięć, te filmy są tak denne, a jednoczesnie to jedyne komedie na których ja się ciągle śmieje w głos. Tydz temu się aż popłakałam. Mam chyba debilne poczucie humoru :P
No mój to też nie zawsze się domysli że mógłby mi coś zrobić. Czasami to czeka aż nie glodek naleci to.i jemu coś skapnie.
Co do komedii to człowiek pitrzebuje czasem takiego odmozdzenia:-D
Stary 2015-07-01, 09:48   #1308
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nie. Niech wysili troche mozg. To nie boli.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Na tvn style sa extremalne porody i babka sie drze jak w egzorcyzmach emili rose jak demon...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Mam nadzieje ze ja sie nie bede tak darła.
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ktora z Was jeszcze pracuje? Pracujace Mamy, kiedy idziecie na zwolnienie?
Ja pracuje do 7 sierpnia.Jeszcze 5 tygodni

Co do depilaci woskiem robiłam bożenke pare razy zawsze przed wakacjami. Ból straszny ale jak dla mnie to do zniesienia. No i efekt fajny. Też sie zastanawiam przed porodem ale nie wiem czy chce zeby moja mała czuła ten ból. A pazurki wczoraj pomalowałam. Cięzko było ale się udało. A jak powiedziałm mojemu czy mi pomoże ogolić bożenke przed porodem to powiedział ze jedyne co to mi może potrzymać lusterko. ALe pomoc.
Trzeba zrobić makijaż bo strasze i zbieram sie na tą cholerną szczepionkę
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:48   #1309
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Zazdro ze tyle wsuwasz a waga tylko 6+ ja jem tyle ile przed ciaza moze wiecej owocow a juz mam 9+ a najdziwniejsze ze normalnie nie mam tendencji do tycia.
No ja też zazdradzczam bo ja niby jakoś dużo nie wperdxielam a 14 już na plusie. Są dni owszem że jem.wszystko i nie mogę się zaspokoic niczym ale raczej jem normalnie
Stary 2015-07-01, 09:50   #1310
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
BOŻENKA.depilacja.wosk.AŁ Ć.

Podziwiam Cię. ja bym chyba zemdlała. raz sobie bożenę sama woskiem teges szmeges i nigdy więcej. póki koślawo sięgam do niej na czuja to siem bedeM golić bo też nie lubię TAM mieć Lasku Bulońskiego z gęstymi chaszczami

Tak tylko żartujesz z tymi prawie 80kg bagażu?

Teraz mnie wystraszyłaś bo ja mam dziś popołudniu wizytę i mam schizę przed zobaczeniem cyfr gdy stanę na wadzę.miesiac temu było 74kg. w życiu tyle nie ważyłam.

Mamusiom,które miały na dniach wizyty-gratuluję NIechaj MOC będzie z Wami i dzieciaczkami

owieczkaa- mały PUdzianek chyba będzie,ciekawe czy Ignaś dobije do 4 kg

A ja dziś wyszłam na idiotkę...

O 8 rano wyrywa mnie dźwięk telefonu ze snu. Nie przytomna odbieram,okazuje się,że to kurier z paczką z allegro,pyta się czy jestem w domu,ja coś mu bełkoczę (dosłownie bom w półśnie),facet mówi,że za niedługo będzie. Na to ja panika- włosy koszmar!,ogólne rozmemłanie 300% , latam,zaczynam się ubierać,ogarniać przedpokój,szukam gatków...,wywalam kota na dwór... I nagle dostaję oświecenia - towar zamówiłam na adres toruński,nie włocławski bo od dziś mam być na kilka dni u mamy a obstawiałam,że towar najwczesniej dostanę w czwartek! Zadzwoniłam do mamy czy jest w domu by jak coś mnie udawała hehe (głosy mamy takie same) no i po chwili kurier zawitał z przesyłką

Jedno jest pewne- ciąża mnie ODMÓŻDŻYŁA. Nie wiem czy to mniej krwi mi czachy dopływa,za mało mózg mam dotleniony przez to że organizm pełną parą pracuje by we mnie rósł mały Alien.Kto to wii?

aakkzzii na te miśkowe kanapki i herbate i ten olew (niekumatość) to ja bym chyba się zryczała,oczywiscie,że bym coś palneła z sarkazmem ale jak znam życie byłoby to zaraz wzięte za focha i tekst:" ale o co ci choo kobieto?".

Tak,faceci są niedomyślni czasami i to jest przykre ale taka to ich konstrukcja,że są prości jak obsługa cepa.

Aha i ja bym odczekała jakiś krótki czas i tak samo go potraktowała. Ja mojego tak traktuję sporadycznie gdy nastąpi podobna sytuacja.

Kanapki też kiedyś przerabialismy. A teraz jak np. ja jem-on wstępnie nie chciał bo nie był głodny albo akurat przyszedł skądś i widzi,ze jem-pyta się :"a dla mnie gdzie są kanapeczki". Odpowiadam: "a nie ma,masz dwie rączki to zrób sobie,ja teraz jem". i działa

To specjalnie, hormony robia duze zmiany w mozgu, istne jego pranie, to ma przygotowac kobiete na urodzenie potomstwa, jego zaakceptowanie i podtrzymac chec opieki nad nim. Gdyby nie te zmiany, to zdecydowanie mniej dzieci by sie w ogole rodzilo
Stary 2015-07-01, 09:50   #1311
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
No mój to też nie zawsze się domysli że mógłby mi coś zrobić. Czasami to czeka aż nie glodek naleci to.i jemu coś skapnie.
Straszny film I II itd to mają na noc w porównaniu co ja wczoraj ogładałam. 2 godzinny zmarnowane wyjęte z życiorysu. Mój zapodał wczoraj "Disco Polo" dobrze że chociał 2 razy sie zaśmiała jednym plus całego filmu. Reszta to kicha.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-07-01, 09:51   #1312
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze ja sie nie bede tak darła.

Ja pracuje do 7 sierpnia.Jeszcze 5 tygodni

Co do depilaci woskiem robiłam bożenke pare razy zawsze przed wakacjami. Ból straszny ale jak dla mnie to do zniesienia. No i efekt fajny. Też sie zastanawiam przed porodem ale nie wiem czy chce zeby moja mała czuła ten ból. A pazurki wczoraj pomalowałam. Cięzko było ale się udało. A jak powiedziałm mojemu czy mi pomoże ogolić bożenke przed porodem to powiedział ze jedyne co to mi może potrzymać lusterko. ALe pomoc.
Trzeba zrobić makijaż bo strasze i zbieram sie na tą cholerną szczepionkę

Przeciwko czemu Ty sie szczepisz?
Stary 2015-07-01, 09:53   #1313
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ja też w ogóle miałam plan na aktywną ciążę i mimo, że może nie mam jakiś strasznych dolegliwości nie czuje się na siłach by co chwila gdzieś biegać itp. chyba sam organizm prosi się o odpoczynek i regenerację
też miałam taki plan,na długo jeszcze zanim zaciążyłam- będę fit mamuśką
jasneeeeeeeeeeeeeeee

w ciązy jestem kit mamuśką i jest git
no centralna kicha ogólem z kondycją i do tego te spleśniałe,uwiędnięte ciało.

uwierz mi,że ja BARDZO CHCĘ ale mój organizm nie współpracuje z moim mózgiem. jestem jak flak. chyba ta energia idzie na potrzeby malca w łonie.
Stary 2015-07-01, 09:56   #1314
elcia88
Wtajemniczenie

[QUOTE=ali_ma;51937694]
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nie. Niech wysili troche mozg. To nie boli.
[COLOR="Silver"]

ale jak on nawet się nie domyśla o co Ci chodzi, to nie będzie wysilał mózgu, jesteś sfochowana i tyle, sama chyba napisałaś, że on myśli, że przyszłaś obrażona ze SR, facetowi czasem trzeba jak krowie na rowie, powiedzieć o co chodzi, a jak się na przyszłość nie poprawi to wtedy foch

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

ja w zabobony nie wierzę, ale w przesądy już tak ale tylko niektóre
No ja to też wolę piwiedziec bo już przuwyklam.ze faceci to proste istoty i trzeba im wszysstko wręcz rysować. A czytanie w myślach to Raczej u nich niemożliwe.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Małgosia89
Zastanawiałam się nad zwolnieniem pod koniec 8 miesiąca... Jak wyszło? Poszłam już na zwolnienie... Już dłużej nie mogłam pracować. Szyjka mi się skróciła .
Nie ma co się wyglupiac, zwolnienie się należy i szkoda się meczyc
Stary 2015-07-01, 09:57   #1315
fatal21
Wtajemniczenie

Kurde mój czasem podpadnie ale to ją jestem hetera niestety.wczoraj po 12 H na budowie wrócił i sprzatal do 23 bo dziś moja mamusia przyjeżdża.nigdy sam nie zje pierwszy zanim dla mnie i Zosi czegoś nie zrobi.i to nawet nie chodzi o stan ciąży.
Stary 2015-07-01, 09:58   #1316
oczarowana
Zadomowienie

elcia88 jedyny facet który czyta w myślach to Wróżbita Maciej

Pytanie:
Czy wam też jest już trudno oddychać. Mnie to spotkało wczoraj pierwszy raz i mam tak do chwili obecnej gdy siedzę. Czyżby już mi ' 'macica na płuca uciskała' ? Takie dziwne uczucie-łapiesz powietrze i łatwo toto nie wchodzi do płuc-jakby mi ktoś zdźiebko płuca ścisnoł.
Stary 2015-07-01, 09:59   #1317
fatal21
Wtajemniczenie

Też tak mam wtedy muszę się położyć na boku.
Stary 2015-07-01, 09:59   #1318
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja jakoś paznokcie jeszcze daje radę malować, chociaż czasem trzeba się napocić, bożenkę robię na czuja Ale za to mąż mi smaruje stopy kremem i przy tym masuje, uwielbiam to I często masuje mi łydki, bo ciągle mnie bolą od skurczy.
A jakby mi mój pomalował paznokcie to chybabym miała dwa razy więcej roboty z poprawianiem

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Aha, i moja bratowa usuwała laserowo owłosienie z bożenki. Po ciążach musiała zabiegi powtarzać, bo hormony tak na nią działały, że spora część włosów zaczynała odrastać. Ale chwaliła sobie tę metodę, mówiła że spokój nie ma ceny
A można laserem w ciąży?
Stary 2015-07-01, 10:00   #1319
fatal21
Wtajemniczenie

Nie
Stary 2015-07-01, 10:00   #1320
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przeciwko czemu Ty sie szczepisz?
W UK pomiędzy 28 a 32 tc szczepi sie matki przeciwko krztuścowi. Szczepionka ta przenika do dziecka a drugą dawke dziecko otrzymuje w 2 msc życia.
19.09.2015 Mała Mi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości