|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
i tez z czasow nastoletnich, bo jak tyłam to mi w brzuch szło. a po 1 ciazy mi wyskoczylo pod pępkiem pare---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- ostatnio szwagierka mi sie chwalila, ze ona zadnego rozstępu w ciazy nie ma a za 3 tyg rodzi bluzka jej sie zagięla a tam cale podbrzusze czerwone pocharatane..
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
hehhe może się szwagierka pogniotła na brzuchu?
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Ja po okresie nastoletnim też mam parę rozstępów. W ciąży jeszcze nie zauważyłam, ale będę się teraz baczniej przyglądać swojemu brzuchowi. Obawiam się, że najgorsze rozstępy dopiero mogą się pojawić.
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
MAm nadzieję że ten jest ostatni, ale to marzenie tylko. Nie wiem ile czasu mam tego bo jak się nie przyjrzeć to cięzko zauważyć. Ma ok centymetra i jest cieniutki. Kupię sobie chyba kolagen naturalny i będę od razu smarować. Ponoć dobry jest tylko drogi cholerka:/
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- a smarujesz czymś?
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
okolo centymetra ? i taka panika ?
![]() moje maja 10, 15 cm a nawet 20 :P e tam najwazniejsze to akceptowac siebie takim jakim sie jest ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- nieee, bo to i tak nic nie dawalo. same zbielały |
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn codziennie ale raz a wczesniej ze dwa albo trzy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie smaruje ..
i tak mam to pare wiecej nie robi roznicy a nie pokazuje brzucha publicznie
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
smarowalam przed ciaza i na poczatku ciazy, pozniej juz nie :P
|
|
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tz smacznie śpi a ja się obudziłam i nie mogę
jakoś mi niewygodnie i trochę brzuch pobolewa, o plecach nie wspominając Cytat:
Cytat:
Za femibion płaciłam 31,28 + przesyłka więc przy zamówieniu paru sztuk bardzo się opłaca (w zwykłej aptece płaciłam ponad 50zl ) wszystko w porządku , to jest jakaś hurtownia farmaceutyczna czy apteka, nie wiem, sprzedawca nazywa się tanie-leki czy jakoś tak zaraz poszukam na poczcie to wkleję link
|
||
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry paniom,
a co ja pierwsza dzisiaj? ![]() ] Cytat:
co do rozstepow to na brzuchu niby nic nie mam, ale z okresu dojrzewania tez mam na piersiach i tylku tyle ze w sumie wybielaly i prawie ich nie widac. Brzuch smaruje raz dziennie tym palmersem, ale chyba tez musze czesciej. Moja dziecina mials wczoraj taka impre w brzuszku, ze poznala kazdy zakamarek mamusi, dzisiaj rano zreszta tez, czasami sie martwie, czy to nie jakis stres przezywa czy co mimo ze ja mialam spokojny dzien...
|
|
|
#2744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wzruszam sie ![]() Cytat:
![]() Tyle ze rzesa z tego co wiem to wypada naturalnie co 3 tygodnie i szybko rosnie nowa Duzo osob mowi ze obciaza naturalne rzesy ale ja nie zauwazylam jak wypadna mi wszystkie sztuczne to nadal mam swoje takie jak mialam no chyba ze ktos sobie wyrywa te sztuczne :P---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Dzis piekna noc Inga tylko raz sie obudzila ale tak tylko jeknela szybko dostala mleko i spala do teraz Wczoraj w dzien miala tylko krotka drzemke chyba z godzine I ja tak kocham mala drzemka w dzien ale cala noc przespana ![]() No dobra to co mam zrobic na sniadanie? moze cos zdrowego doetetycznego hahahah kogo ja oszukuje wstane otworze lodowke i wezme co najwiecej kalori ma Co do rozstepow to ja bym sie zalamala mam kilka na biodrze ale jak mam majtki to tak nie widac i sa malutkie. W tej ciazy jeszcze nic nie wyskoczylo i smaruje sie namietnie na noc olejem kokosowym nawet na wilgotne cieple cialo lepiej sie wchlania staje pod prysznicem puszczam wrzatek leci po scianie i tworzy pare czekam chwile aby prysznic zaparowal i moje cialo i smaruje(wczesniej wytare ) od ciepla otwieraja sie pory i mam wrazenie ze lepiej dziala ![]() Ja bym chciala miec cialo idealne takie fit i wystartowac w zawodach bikini dlatego by rozstepy mnie zalamaly :P
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
co do rozstępów to mam z okresu dojrzewania na udach ; / z poprzedniej ciąży mi nie zostały, tzn znikły a miałam pare na plecach zaraz nad pupą, ciekawe jak teraz bedzie, na razie nie widzę nowych |
|
|
|
#2746 | |||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się z rana!! ja jeszcze w łóżku.... ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Mala a ty co siedzisz tak cicho?? dzisiaj masz wizytę widzę!! o której??
|
|
#2747 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Też mam bardzo napięty brzuch, tak coś czułam że te ostatnie miesiące najbardziej dadzą w kość
Jeszcze w nocy się obudziłam z silnym przekonaniem że coś jest nie tak, miotałam się w tym wyrze, a dzidziol nic, no zawał prawie. Dopiero nad ranem się zaczęło fikanie, to zasnęłam z ulgą. Wykończę się nerwowo :/Rozstępów na razie brak, ale jakoś się wizją bycia zebrą nie stresuję ![]() Cytat:
![]() Tylko że jakoś wcześniej mi się wydawało, że to faceci są tak popierniczeni, ale widać że babki też, tylko się to u nich przy wózkach objawia. Cytat:
ale to nowe osiedle, gdzie ja jestem ta biedna, bo stać było tylko na małe mieszkanie a tak to "na mieście" widuję mnóstwo wózków poniżej 2 tys, w dodatku większość fotelików samochodowych to foteliki z zestawów 3w1 i jakoś odzwierciedlenia tego co w necie brak.Cytat:
No i tu się z Twoim lubym zgadzam, jeśli masz już skurcze, to faktycznie powinnaś odpoczywać. Niby te skurcze to normalna rzecz od 20 tygodnia, bo macica trenuje i tak dalej, ale trzeba uważać.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-07-01 o 09:21 |
|||
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Już się boję dzisiejszego dnia. Już jest ciepło a później to chyba masakra będzie. COś mnie głowa zaczęła pobolewać. Wcinam sobie loda Osełkę śmietankową Korala. Całkiem, całkiem![]() Cytat:
Cytat:
Ewlinka Ty jesteś kosmetyczką wiesz coś może o kolagenach?
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
Cytat:
![]() ja tez wczoraj miałam usg i wszystko jest dobrze
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatku z mężem czytaliśmy tam opinie i jaki wózek bym nie wpisała to złooooooooooo był. Kurde dziewczyny wchodzą i pytają o jakiś wózek z tej niższej półki są są dosłownie często zjechane i chyba wychodzą z forum z poczuciem, że są biedna i nie powinny w ogóle mieć dzieci Na siłę przekonują, ze nie ma o czym gadać jak nie chodzi o droższe firmy albo używki droższych firm. A ja nie chcę używki i tyle. Choć wcale nie uważam, ze to głupie czy coś kupić używkę droższej firmy, ale po co kogoś na chama przekonywać jak się człowiek tylko pyta o dany wózek
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz mała nie wiem jak kolagen sprawdzi się na świeże bo tego nie próbowałam ale powimien działać. Pamiętam jak na koleżance ćwiczyłam, miała straszny brzuch juz z 10 letnich rozstępów. Wiec była mikrodermabrazja plus kwas a na koniec kolagen. Dawało efekty może nie spektakularne ale dawało a tak jak mówię były to już starsze rozstępy. Wiec myślę że warto a kolagen może i drogi ale niewiele go idzie bo to taki żel jest
tylko nie mam niestety sprawdzonej firmy co do niego :-( Kurde ale mnie kręgosłup boli:-(
|
#2752 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No otóż to. Jak się ma konkretne fundusze, to się człowiek stara wybrać coś najlepszego w tej cenie, przecież to oczywiste. A te jadą jakby się nie wiem jakiej zbrodni na dziecku tańszym wózkiem dokonywało. Masakra, ja niby nie mam kompleksów na tym tle, a mi się przykro zrobiło, to co dopiero ktoś bardziej wrażliwy :/
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2754 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Dla mnie rozstępy to nic czego się człowiek powinien wstydzić, natomiast wiem że będę przeżywać jeśli obwisła skóra nie będzie chciała wrócić do normy, a nie będzie chciała, bo to już nie te latka ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
. Póki się to nie odbije na dzidziolu, to niech robi co chce.
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Umówiłam się na USG III trymestru na 24.07. Zobaczę malutką w 3D
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam na forum to takie fanatyczki, ze na 1 dziecko mają po 10 wózków chyba. To chyba nie jest do końca normalne i nie wiem czy do końca takie zdrowe jakl Hihihi wybacz Kuapouszka l
|
|
#2757 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie masz poczucia"ciała obcego" na oku, i nie wkurza to? Sorry że tak wypytuje ale jak widać niedoświadczona jestem jeśli chodzi o ten temat )Cytat:
A jesteś pewna że kolagen można brać w ciąży? Bo coś mi się kojarzy, że jakiś składnik kremów jest zakazany w ciąży? To nie jest właśnie jakiś kolagen, retinol, czy cosik podobnego?Upał będzie jak nic ![]() Dziewczyny mam opcję popłynięcia promem do Szwecji w sumie łącznie 2 dni wycieczki. Płynęła któraś z Was promem? Co myślicie, płynąć? :/ Trochę boję się choroby morskiej, ale pływałam mniejszymi statkami itp. nigdy nic nie było, kto wie jakby było na pełnym morzu, zresztą sztormy się nie zapowiadają hmmmmmmmmmmmmm Oglądam kuchenne rewolucje...ja pierdziule, łazi człowiek po tych knajpach i nie wie co za syf maja w tych kuchniach Bleeeeeeeeeeeeeeeeee..... ....
|
|
|
#2758 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja się właśnie zastanawiam czy jechać na to trzecie prenatalne, w 30 tygodniu...nie chce mi się szczerze pisząc, chyba bym wolała poprzestać na swoim ginie.
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o rozstępy to tak trochę dziedziczymy i ogólnie zależy to od cech skóry..niektóre mają fajna skórę rozciągliwa i nic jej nie ruszy, a niektóre zebry. Nawet nie ma wpływu tu nasza waga wyjściowa.
Ja na brzuchu jeszcze nie widzę żebym miała, choć raz mi się spodnie odgniotly i Juz panika może kiedyś coś na to wymyśla choć ma taką bliznę ciezko:-(---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A co do rzęs metoda 1:1...nasze rzęsy żyją coś koło 1,5 miesiąca chyba i wypadają, na ichiejsce oczywiście odrastają nowa ale przecież nie wpadają wszystkie naraz jak dokleisZ sobie to niektóre będą miały miesiąc a niektóre tydzień czy 2 wiec spokojna głową, mi nie osłabiło, ale też nie przesadzalam z długością i grubością jeśli masz swoje cienkie i krótkie lepiej wybrać trochę wydłużone i pogrubienie i będzie okej
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale zalecił sprawdzenie tego na trzecim prenatalnym. No i druga sprawa jest taka, że chcę malutką zobaczyć w 3D .
12.10.2015 Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2015-07-01 o 10:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

i tez z czasow nastoletnich, bo jak tyłam to mi w brzuch szło. a po 1 ciazy mi wyskoczylo pod pępkiem pare
bluzka jej sie zagięla a tam cale podbrzusze czerwone pocharatane..

Tzn codziennie ale raz a wczesniej ze dwa albo trzy

i tak mam to pare wiecej nie robi roznicy a nie pokazuje brzucha publicznie
jakoś mi niewygodnie i trochę brzuch pobolewa, o plecach nie wspominając 

, a i mała ma bardzo długie nogi

05.07.2008

A jesteś pewna że kolagen można brać w ciąży? Bo coś mi się kojarzy, że jakiś składnik kremów jest zakazany w ciąży? To nie jest właśnie jakiś kolagen, retinol, czy cosik podobnego?