|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1
Cytat:
przed ciąża miałam 57 kg i płaski brzuch. co do wychodzenia z mala, codziennie wychodze, robie z nia zakupy, galerie nie strszne itp. no dwa, Twoja Mała jest starsza. tylko wiem ze u gina bede czekac 2h a ona nie wytrzyma.
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-07-01 o 11:48 |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się po szczepieniu
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo
![]() my mamy 10 lipca ![]() jade z nia sama, bo tz nie może z nami być.
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszłam na żywioł nie denerwowalam się bo mała by to wyczula i by się to jej udzieliło a tak to chwilkę zaplakala i poten się nawet uśmiechnęła
|
#3369 |
|
Konto usunięte
|
Ja się boję następnego. .... masakra
A powiedzcie mi jak w ksiazeczce następna tabelka to 3-4 miesiące. I tam są 3 dawki. To znów go będą 3 razy kluc na raz? |
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3371 |
|
Konto usunięte
|
Bo jedna dawka to chyba dopiero. W 7 miesiącu jest a tak to chyba po 3 razy do tej pory
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
Super! !
Baset ja bym poszła z małą. Ja tez musze swoją wszędzie zabierać.
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Na NFZ + rota wirusy Wg położnej 64 cm, wg pielęgniarki 57 cm.
|
#3375 |
|
Rozeznanie
|
Pisałyście, że już sie nie prostuje nóżek do mierzenia, a tu tak robią
co kraj to inaczej ![]() Oliwia wczoraj przespała caluteńki dzień i jadła dużo mniej, aż zaczęłam się bać, no ale ponad pół dnia na dworze i ten upał Pierwszy raz przewijałam ją poza domem i to w salonie samochodowym haha. Potem spotkanie w banku, a następnie badanie słuchu. Obudziła się na trochę po karmieniu w salonie i na wieczorną kąpiel, a tak to spała jak suseł.Dzisiaj byłam z nią niecałą godzinkę, bo jest mega gorąco, wolałam dać ją na balkon tam do 14 jest cień, no i oczywiście usnęła ![]() My chyba faktycznie mieliśmy skok, bo po 3 dniach wieczornego marudzenia i 4 dniu całkowicie przespanym obudziła się znowu odmieniona i znowu nowe słodkie dźwięki wydaje.Jak się bawicie ze swoimi maleństwami? Tutaj są nawet fajne pomysły http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-miesiaca.html no ale może macie jeszcze cos co można zgapić ![]() Czytacie im? Jeżeli tak to co? Ja do swojej dużo mówię, puszczam kołysanki do których śpiewam fałszując, ale widzę że jej to nie przeszkadza |
|
|
|
#3376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skrzydełka szeleszcza a w środku grzechotka, taka misiowa
|
|
|
|
|
#3377 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Czemu nie wytrzyma?Bierzesz mleko, jakies zabawki i dasz rade ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
My tez juz po szczepieniu, i tez trzy dawki.Mala byla taka dzielna ze nawet lekarka sie dziwila :P Za miesiac jeszcze jedno uklucie i dopiero w przyszlym roku |
||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Baset nasza wczoraj podroz do wawy i latanie po centrum zdrowia dziecka dzielnie zniosla a to 6 godzin z czego 4 w samochodzie to moze i marianka da rade .ja z mala tez nie wychodzilam ze nie wytrZyma a teraz coraz czesciej
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3379 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Od malenkiego trzeba takiego malucha przyzwyczajac |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po rehabilitacji. Okazuje się, że jest dużo pracy. Paulinka nie trzyma nóżek w górze, nie bawi się rączkami, ma słabe napięcie mięśniowe, mocniejsza prawa stronę itp. Dwa miesiące jeżdżenia na ćwiczenia i znowu kontrola.
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Iluzja
Ależ ja wychodzę, już dzień po przyjściu ze szpitala byłyśmy na spacerze. I ją przyzwyczajam... nie ubieram grubo, śpi w chlodnym, przy otwartym oknie. wierz mi... mam koleżankę, która chucha i dmucha i wiem że to nie jest dobre...
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam dwa spostrzeżenia dla wyjeżdżających.
Dobrze zabrać ze sobą leżaczek dla dziecka. Żeby odłożyć choć na chwilę tak jak w domu. A na plaży koniecznie leżak dla nas, zwłaszcza jeśli karmimy piersią. Nie musiałam się pochylac, tylko karmiłam w wygodnej pozycji. Leżak miał daszek więc dodatkowo bylysmy osłonięte od słońca.
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktos mi podmienil dziecko.,. Jeszcze w niedziele Tosia byla swietna a od pon albo spi albo marudzi. Odloze ja do lozeczka to smieje sie i guga do.zwierzat z karuzeli, potem troche marudzi az zacznie.pkakac biore ja a ona marudzi przez caly dzien, wieczor. W nocy budzika sie co godzine. To mozliwr ze pzez.ta karuzele? Przeciez.smieje.sie do tych wisiadel.
Jak marudzi to na rekach zle, w wozku zle, lezec zle. Jedynie na stojaco ja nosic i dyndac. Smoczka nie chce, usppkaja.sie.tylko jak.ssie mojego palca. O.co kaman? Macie.smoczki.z.kulka czy sciete?
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Baset u olimpii szkole jest taka pani co przegrzewa niemowlaka....bylo kolo 25 stopni.....dzieci starsze w basenie a ta to malenstwo w kozuszku takim zakladanym do fotelika do auta dlugi rekaw i jeszcze koc.......no szok....to alex tylko w krotkim rekawki pod pileluszka z bambusa.....ehhhh
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Mimi moze to skok?
|
#3385 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
Scosta jedziemy do Zakopanego na kilka dni. Jeszcze w miedzy czasie mamytam pogrzeb bo zmarl dziadek meza
Best Tula jest rewelacyjna dla siedzacego dziecka ale i maluszka. Musisz uwazac jak wsadzasz dziecko by mialo odpowiednia pozycje. I raczej bardzo dlugo to chyba bym sie bala trzymac w nim. Ja mam Tule z wkladka ale malo z niej korzystalam. Teraz jak wsadzikam mlodszego to byl zadowolony. A jakos na razie wole chuste Dziewczyny co chustuja wy sie tez pocicie jak nie wiem co. Jak jest bardzo ciepło to przychodze ze spaceru mokra i maly tez. Zaczynam myśleć nad distawka z siedziskiem dla starszego do wozka |
|
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
Hanka wspolczuje rehabilitacji. A za rady dziękuję. Wszystkie przyjmuje. .
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spac w dzien nie moze, nie moze usnac a jak juz jej sie uda to zaraz sie budzi i placze bo spiaca lozeczko, bujak, nasze lozka i nawet raczki nie... cycus tylko pomaga ale pociumka, usypia i za chwile budzi sie.Nie wiem o co kaman
|
|
|
#3389 |
|
404 Not Found
|
Moja na szczęście tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu śpi w nocy.
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, masakra. U nas dziś 31 st. W mieszkaniu 26
dopiero u mnie na piersi się uspokoił i wtedy do łóżeczka i zasnął. Czekamy na starego aż wróci z pracy i z piwnicy wiatrak przyniesie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

co kraj to inaczej
27.06.2013 r.

spac w dzien nie moze, nie moze usnac a jak juz jej sie uda to zaraz sie budzi i placze bo spiaca