Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM2016 cz32 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-01, 15:17   #301
sylwia9d
Zakorzenienie

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

o kurcze już nowy wątek wpadłam tylko powiedzieć, że mnie przez jakiś czas nie będzie tutaj na forum bo mam trochę napięty grafik
Stary 2015-07-01, 15:20   #302
kashia001
PeeeMaa!

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Dlatego biorę siostrę,
ja chcę z mamą teraz iść żeby jak coś to już coś wybrać

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 15:22   #303
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
co do fot to raczej nie możliwe, moja mama ma problem z napisaniem sms a co dopiero cyknąć fote z ukrycia
Spoko, rozumiem

Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
o kurcze już nowy wątek wpadłam tylko powiedzieć, że mnie przez jakiś czas nie będzie tutaj na forum bo mam trochę napięty grafik
Wracaj jak już będziesz miała chwile wytchnienia
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 15:24   #304
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
ja chcę z mamą teraz iść żeby jak coś to już coś wybrać
Mam ten sam plan Z tym, że ze mną będzie i mama i siostra

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 15:27   #305
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Mam ten sam plan Z tym, że ze mną będzie i mama i siostra
też chciałam z siostrą, ale wyjechała na obóz.. a później dużo pracuję i nie będę mieć tyle czasu. Zobaczymy co jutro z tego wszystkiego wyjdzie

Stary 2015-07-01, 15:35   #306
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
też chciałam z siostrą, ale wyjechała na obóz.. a później dużo pracuję i nie będę mieć tyle czasu. Zobaczymy co jutro z tego wszystkiego wyjdzie
Moja siedzi jeszcze w domu, bo od września idzie do LO a ma mieć jakoś w przyszłym tygodniu wyniki rekrutacji
Później ma jechać do dziadków na wieś więc wykorzystuje okazję

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 15:40   #307
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Chyba na obiad sajgonki zrobię.
Jutro robię sajgonki

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Ja prasuję dane ubranie dopiero wtedy, kiedy zamierzam je założyć Nie widzę sensu, żeby prasować przed włożeniem do szafki (bo składam w kostkę, nie wieszam na wieszakach) - i tak będzie widać zagięcia
Mam tak samo

Byłam dzisiaj na końcowym ważeniu na siłowni i biorąc pod uwagę tylko skład masy ciała to mój wiek metaboliczny to 12 lat od października udało mi się zmniejszyć poziom tłuszczu o 6 punktów procentowych trener powiedział, że to znakomity wynik
Stary 2015-07-01, 16:05   #308
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Moja siedzi jeszcze w domu, bo od września idzie do LO a ma mieć jakoś w przyszłym tygodniu wyniki rekrutacji
Później ma jechać do dziadków na wieś więc wykorzystuje okazję
No u babci to siedzę ja teraz na wsi ale jutro wrócę do domu, pójdziemy z mama a potem wrócę tutaj. A ta (siostra) szaleje teraz 2 tyg. W sumie mam spokój

Stary 2015-07-01, 16:06   #309
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nysiak1910 Pokaż wiadomość
Macie konta na instagramie ? wrzucacie jakieś inspiracje? można Was popodglądać?
Ja mam ale nie wrzucam inspiracji. W sumie oa paru dni nic nie wrzucam bo mój telefon zdechł.

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Mysza jeśli chcesz mam ginekolog-endokrynolog sprawdzona, pracuje w szpitalu na oddziale i tam zazwyczaj bierze swoje pacjentki na profil hormonalny(mnie na taki wzięła). Poznałam ją mając praktyki, a naprawdę miałam kontakt z bardzo dużą ilością ginekologów. Moje 2 koleżanki tez do niej chodzą i są zadowolone.
Możesz mi wysłać na priv albo na fb
Bardzo droga?

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;51941955]Ja się nie zgadzam, bo tu znowu wychodzą chyba "tradycje", bo u nas ani teraz ani 10 lat temu nikt nawet nie pomyślałby o opłaceniu noclegów czy transportu gościom.[/QUOTE]

Niedługo to trzeba będzie opłacać talerzyki, autobus/nocleg, ubiór, makijaż, fryzurę i jeszcze z prezentu zrezygnować, no bo gość przecież musi się dobrze bawić

Byłam dziś na egzaminie, zostały jeszcze 2 .
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:16   #310
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja suknie chce iść oglądać pierwszy raz z przyjaciółka

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:18   #311
xXxMarysia92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Znalazłam, że to suknia Allure Bridals
http://www.allurebridals.com/products/9103
Nowa suknia z tej kolekcji (znalazłam inny model w sprzedaży) kosztowała 6590zł.
Jakby nie było - robi wrażenie (suknia jak i cena:P).

Idę do sklepu chyba. M. wróci dopiero koło 19 to mam jeszcze sporo czasu. Najpierw ale obiad zjem. Nie wiem tylko

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Oczywiście ma być relacja, z fotkami najlepiej jak się uda
Zakochana jestem w tej sukni po pachy ;p i co ja mam teraz zrobic ;p ?

xXxMarysia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:30   #312
Arya90
Zakorzenienie

zjadłam obiad
a teraz na deser jem maliny z serkiem danio

Tż do wieczora w pracy, będę się nudzić

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:31   #313
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
W części "wieszakowej" mojej szafy mieszczą mi się tylko sukienki (ok. 50 sztuk ) i kurtki zimowe.
Natomiast u nas się deski nie składa, leży rozłożona i w niczym nie przeszkadza. Ale też nie każdy ma na to miejsce.
Duuużo!

Cytat:
Faceci najwyraźniej tak mają. Mój tata, mój TŻ to samo...
U nas jest na odwrót właśnie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja suknie chce iść oglądać pierwszy raz z przyjaciółka
Ja pójdę pierwszy raz z tatą
Stary 2015-07-01, 16:41   #314
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
zjadłam obiad
a teraz na deser jem maliny z serkiem danio

Tż do wieczora w pracy, będę się nudzić
Hmmm, malinki Zjadłabym ale cena ciągle mnie odstrasza. Za malutkie opakowanie wołają 7-9zł. Poczekam na tą przyjemność

Chyba szybko wysmaruje twarz malowidłami i pojadę po M. Co prawda powinnam zrobić inne rzeczy ale chętnie wyjdę z domu
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:43   #315
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Hej
Witam się w nowym wątku

Pogoda piękna, więc mimo, że w pracy jestem to będę pewnie się grzać w cieniu na ławeczce, z koleżanką ze sklepu na przeciwko
Myślę, że ludzi dziś nie będzie zbyt wielu

W ogóle dwa dni temu rozmawialiśmy z M. (znowu) że mogliśmy się na inną salę zdecydować szybciej byłabym panią H. A poza tym chyba nasza wizja trochę odbiega od wystroju sali choć może takie kontrasty będą fajne
A TU pierwszy taniec "KSIENŻNICZKOWEJ" Pary oczywiście na sali, którą zarezerwowaliśmy i teraz sobie myślę, ze nie jest taka fajna jak mi się wydawało
fajny taniec, podoba mi się, wg mnie nie są jacyś bardzo spięci, wyszło ok moim zdaniem, sala spoko

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51941742]No tez na wszystkich bym nie robiła tylko na wybranych

Cos takiego - ale jak mowię nie na wszystkich

http://4.bp.blogspot.com/-vo7Mm8ZbHy...ail+art-01.jpg
http://cdn.sellbe.com/shop-20506/pro...210/405223.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-Wnb-cqlTlT...mer%2BSale.png[/QUOTE]

o matko chyba się nieźle trzeba "odziergać" żeby taki wzorek na paznokciu zrobić, podziwiam!

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
My na pierwszy taniec chcemy zatańczyć ze wszystkimi poloneza Nie będzie typowego naszego tupania na środku kiedy wszyscy się na nas gapią.
Przetańczymy poloneza wszyscy razem i przynajmniej wszyscy zatańczą
słyszałam o takich akcjach, ale ja osobiście chyba bym nie zatańczyła u kogoś na weselu poloneza "na pierwszy taniec", ale myślę że znajdziesz chętnych

Cytat:
Świetne choć też mi się podoba ten, w podobnym tonie:
https://www.youtube.com/watch?v=frvSP2caCeo
Co prawda robi się w końcu trochę nudno bo ciągle jest to samo
Ale i tak też super im wyszło

Też o tym myślałam Ale na razie nie wiem, zobaczymy
to mój ukochany first dance kiedyś tu wrzucałam właśnie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja bym polecała chodzenie na kurs tańca taki zwykły Nauczyć się tanga czy walca i później zatańczyć Wystarczą podstawowe kroki dużo nie trzeba
dokładnie- kilka figur efektownych można podejrzeć w sieci i dodać ewentualnie. Zastanawiamy się z TŻ kiedy na taki kurs się wybrać, pewnie jesienią zaczniemy

Cytat:
Wiecie, że ja w ogóle nie rozróżniam sukni? Nie mam pojęcia o modelach, projektantach itp., mało tego, nawet gdyby jakaś suknia pojawiła się tu dziesięć razy to najwyżej zauważę, że to ten sam styl
haha, mam podobnie, może nie aż tak, ale większość firm to dla mnie ciemna magia ( poza pronoviasem, o którym słyszałam gdzieś coś wcześniej )

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja mam ale nie wrzucam inspiracji. W sumie oa paru dni nic nie wrzucam bo mój telefon zdechł.

Bardzo droga?

Niedługo to trzeba będzie opłacać talerzyki, autobus/nocleg, ubiór, makijaż, fryzurę i jeszcze z prezentu zrezygnować, no bo gość przecież musi się dobrze bawić

jak poszło ?
za następne

Sophiepiękna ta sukienka Aster, co ją wrzuciłaś
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:45   #316
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niektóre kojarzę ale w sumie można mnie nazwać dość obcykaną w tej kwestii bo suknie ślubne oglądam od lat, nowe kolekcje wielu projektantów znam bardzo dobrze i zawsze na nie czekam Ale widzę, że więcej perełek jest w tych mniej znanych

Dokup żeby był komplet.
Masakra ale weź się za siebie i będziesz się lepiej czuć Wszystko dla zdrowia co pojedziesz do Męża podleczona chociaż

My nie prasujemy wszystkiego, tylko to co wymaga tego i nie da się nosić bez wyprasowania Nie garnę się do prasowania aż tak

Też często oglądam tylko to co w necie znajdę. Niestety wielu modeli u nas nie dostaniesz/nie znajdziesz i takie suknie są nieosiągalne. Lepiej nie ma co za dużo szperać. Wydaje mi się, że ten drugi model chodzi za około 6tys więc (dla mnie) strasznie dużo.

Wydaje mi się, że ta zupełnie ostatnio (w poprzednim wątku) to była inna suknia. Podobna ale nie taka sama. Ale ktoś kiedyś wstawiał PMkę dokładnie w tej sukni (albo wspominał, że ktoś ją wybrał).
Choć z drugiej strony - zdjęcia w salonach mocno się różnią więc może dlatego dla mnie to jak dwie różne suknie

Widać jeden dostawca
To była dokładnie ta sama suknia. Jak będę miała zdjęcie lepszej jakości to wrzucę.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
A ja i składam i prasuje ,bo dokładnie mam to samo Już nie mówiąc o tym,ze zwykle wychodzę na ostatnia chwilę,wiec nie miałabym czasu...

Ale sporo rzeczy na wieszakach mam,to fakt. I tak najbardziej mnie rozwala,jak tz wiesza "zużyte" ubrania z męskiego typu "brudne,ale mogę jeszcze założyć", w formie takiej jak zdjął z siebie - rękawy na lewo, powykręcana. Oczywiście nie musze dodawać,że zwykle dla mnie te ciuchy od razu powinny znaleźć się w koszu na pranie
mój Tż ma krzesło na którym wiesza takie ubrania nazywa się "poczekalnia" nawet moi rodzice jak przyjadą i chcą siadać na tym krześle to mówią, że trzeba poczekalnie zlikwidować

Cytat:
No właśnie chyba nie jest tańsza To znany model i pamiętam, że o nim tu rozmawialiśmy i tyle kosztował, któraś pisała Ja nie pamiętam już co to za model a nie mam jej zapisanej Jednak jest dużo podobnych sukienek do tego modelu więc można zawsze coś znaleźć

M. robi dokładnie tak samo
Aczkolwiek u nas każde martwi się samo o swoje "brudy" Ja mu w szafie nie grzebie bo to Pan Pedant - ma swoje układy i rozmieszczenie Ja mu czasem tylko coś schowam a i tak jest źle Też nie zajmuję się praniem bo mam wrażenie, że wszystko źle pomieszam M. to robi
Teraz rozłożyłam wszystko z kosza, spojrzałam, że normalnie tęcza kolorów, nie mam chusteczek wyłapujących kolor, więc nie wstawiam Wyprałam tylko koszule M. a i tak pewnie będzie coś nie tak
Moja koleżanka kupiła tą suknię za 4150zł na wyprzedaży na ul.Jana Pawła II w Warszawie ale nie wiem, który salon mogę dopytać

Cytat:

Bardzo droga?

wyślę Ci na fb. O ile kojarzę to 140 albo 170 za wizytę. Chyba mają zniżki dla studentów
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:53   #317
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

dziewczyny, która chce na pierwszy taniec tę piosenkę?

druga zwrotka ma lepszy tekst
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:58   #318
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
dziewczyny, która chce na pierwszy taniec tę piosenkę?

druga zwrotka ma lepszy tekst
po oparzeniu wrzątkiem musiałam wyłączyć bo nie dałam rady
Stary 2015-07-01, 16:58   #319
visionAM
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku
Nie nadrobię Was

Od dzisiaj jestem "kierownikiem" dwóch osób i cały dzień ich szkolę, straszny stres dla mnie, bo nigdy wcześniej nie zajmowałam się kierowaniem ludzi, wyznaczaniem im obowiązków itp. Ale z drugiej strony bardzo fajna sprawa.

Poza tym nadal nie mamy podpisanych umów, bo czekam wciąż na odpowiedź co do ostatecznej ceny naszej sali (mam tam "dojscia" i może uda się zrobić jakiś rabat"). Zaczyna mnie to stresować
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:18   #320
candy111
Zakorzenienie

zaraz Tż po mnie przyjedzie to się urwę z pracy 2,5h wcześniej
Stary 2015-07-01, 17:23   #321
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
o matko chyba się nieźle trzeba "odziergać" żeby taki wzorek na paznokciu zrobić, podziwiam!
Do robienia takich wzorków są specjalne płytki
http://www.konadnail.pl/kategoria/plytki-z-wzorkami

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Nie nadrobię Was

Od dzisiaj jestem "kierownikiem" dwóch osób i cały dzień ich szkolę, straszny stres dla mnie, bo nigdy wcześniej nie zajmowałam się kierowaniem ludzi, wyznaczaniem im obowiązków itp. Ale z drugiej strony bardzo fajna sprawa.

Poza tym nadal nie mamy podpisanych umów, bo czekam wciąż na odpowiedź co do ostatecznej ceny naszej sali (mam tam "dojscia" i może uda się zrobić jakiś rabat"). Zaczyna mnie to stresować
Może się chociaż przypomnij, że czekasz
Stary 2015-07-01, 17:28   #322
sunny0
PeeMa

Cytat:
Ja bym poszła już, ale jestem za gruba.
No tak, baaaaaaardzo
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51943695]
Jakbym składała to tez bym nie pasowała ale cholera by mnie brała chyba rozkładać deskę do prasowania i wszystko zanim chce sie w cos ubrać i uszykowac szybko [/QUOTE]
Da się przyzwyczaić
Cytat:
Aczkolwiek u nas każde martwi się samo o swoje "brudy" Ja mu w szafie nie grzebie bo to Pan Pedant - ma swoje układy i rozmieszczenie Ja mu czasem tylko coś schowam a i tak jest źle Też nie zajmuję się praniem bo mam wrażenie, że wszystko źle pomieszam M. to robi
Mój TŻ też ma systemy! Czasem mnie to wkurza, bo jest na tym punkcie nieźle przeczulony
Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na końcowym ważeniu na siłowni i biorąc pod uwagę tylko skład masy ciała to mój wiek metaboliczny to 12 lat od października udało mi się zmniejszyć poziom tłuszczu o 6 punktów procentowych trener powiedział, że to znakomity wynik
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:40   #323
kashia001
PeeeMaa!

tż mi bookuje bilet

Stary 2015-07-01, 17:40   #324
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
No tak, baaaaaaardzo
No właśnie, i ciągle nie mogę się wziąć za siebie
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:47   #325
Cherry_Muffin
nibyżona

ja chyba na serio zaczne joge, kolezanka mi fajna serie na yt wyslala.
bo na orbim jestem wstanie zrobic 2km a potem mi serce nap.... i tyle jestem zla, bo tak go lubie i do tego czasu juz powinnam po 30min robic ech.

mam zly humor dzis, jestem zla i wgl
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:48   #326
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
jak poszło ?
za następne
Słabo tylko 3, ale to ustny a ja nie umiem mówić

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
wyślę Ci na fb. O ile kojarzę to 140 albo 170 za wizytę. Chyba mają zniżki dla studentów
Dzięki
Ale chyba jednak nie pójdę bo widzę że ona ma gabinet na żelaznej, a tam moja mama pracuje Chyba że to w innym miejscu
edit: uf, na szczęście inne miejsce, mama pracuje pod 90 a to ma nr 75

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
My rabat dostaliśmy przy rozliczaniu się, już po weselu

Cytat:
tż mi bookuje bilet

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-07-01 o 17:49
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:52   #327
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:

Stary 2015-07-01, 18:05   #328
sunny0
PeeMa

Cytat:
Słabo tylko 3, ale to ustny a ja nie umiem mówić

Dzięki
Ale chyba jednak nie pójdę bo widzę że ona ma gabinet na żelaznej, a tam moja mama pracuje Chyba że to w innym miejscu
edit: uf, na szczęście inne miejsce, mama pracuje pod 90 a to ma nr 75

My rabat dostaliśmy przy rozliczaniu się, już po weselu

Też nie lubiłam ustnych (piszę to już w czasie przeszłym ).
Właśnie, skoro mowa o rozliczaniu się. Mam głupią sytuację, bo przy podpisywaniu umowy z salą nie zwróciłam jakoś uwagi, że trzeba zapłacić całość chyba tydzień przed weselem. Dopiero później zdałam sobie sprawę, że wolałabym zapłacić chociaż część już po, żeby mieli jakąś motywację. I teraz nie wiem co zrobić, w sensie czy jest w ogóle sens pytać o to właścicielkę
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 18:07   #329
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Hej
SPAMIARY

Tytuł zacny

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 18:11   #330
visionAM
Zakorzenienie

Racja, zadzownię i zapytam czy mogę teraz podpisać umowę, a rabat później załatwimy ale z drugiej strony wolałabym mieć wszystko na papierku
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości