|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do trzech razy sztuka, czyli Projekt Denko - część III!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Czarna owca
|
Kudliczek jak zwykle niesamowita!
![]() Czasem się zastanawiam, ile wydaję na kosmetyki, ale chyba wolę nie wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj taka refleksja naszła. Jak policzę ile do tej pory w Rossku wydałam w tym roku to już głowa boli ![]() Oj tak, czasem myślę, że aż za dużo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | ||
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem. Tak sobie tylko ironizuję
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Czarna owca
|
Iwoka - wiem, wiem
![]() A co do myślenia się zgadzam - po co ryzykować |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkich denek
![]() Cytat:
![]() Ja czerwiec mogę zaliczyć do udanych pod względem oszczędności zakupów kosmetycznych, po maju w Rossie mam kaca moralnego ![]()
![]() |
#3039 |
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
A ja w Rossmanie na wielkich promocjach niczego nie kupiłam.
![]() Za to poszalałam gdzieś indziej. ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- A tak skomlałyście, że czerwiec słaby, a tyle denek światło dzienne ujrzało, że ho ho! Brawa! Kudlik, gratulacje dla TŻ. Mój Człowiek, choć czysty i zadbany, to denkuje wciąż to samo: szampon Joanny Czarna Rzepa, Dezodorant Nivea- ma swój ulubiony, taki granatowy, mydło w kostce również Nivea- najlepiej morskie, albo mleczne, innych nie chce tknąć, pasty Colgate, piankę do golenia Nivea, czasem Gillette, i co on tam jeszcze ma?...żel do włosów jakiś taki niemarkowy. Jeśli potrzebuje kremu do rąk, twarzy, to korzysta z moich zapasów, oczywiście najczęściej sięga po... Nivea. Ale rzadko kiedy. Ku mojemu smutkowi, nie przepada za wodami toaletowymi, perfumami, ale za to myje się dwa razy dziennie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Denko Czerwcowe
![]()
Edytowane przez a ga ta Czas edycji: 2015-06-30 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
I ja, i ja
![]() 1. podkład Catrice All Matt Plus 2. ampułka do włosów Structural Bagno Equilibrato 3. płatki kosmetyczne Carea x2 4. krem La Roche Posay Hydrapase Intense Riche 5. suchy szampon Batiste wiśniowy 6. żel do golenia Gillette&Olay 7. serum wzmacniające do włosów A+E L'biotica 8. żel pod prysznic Isana z ekstraktem z owoców malin 9. maseczka Ziaja Liście zielonej oliwki 10. kuracja do włosów z olejkiem arganowym Isana 11. mgiełka termoochronna Marion 12. próbka perfum Moment de Bonheur YR 13. żel micelarny Be Beauty 14. maseczka gruszkowa Perfecta x2 15. woda toaletowa owoce leśne YR 16. korektor L'oreal True Match 17. tonik kwiaty polskie Uroda 18. kakaowe masło do ciała Ziaja 19. krem do twarzy z zieloną herbatą Ava 20. próbka kremu nawilżającego Hydra Vegetal YR x2 21. chusteczki nawilżane Babydream 22. żel pod prysznic Isana żurawina i biała herbata 23. dwufazowy płyn do demakijażu Bielenda awokado |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Czarna owca
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż używa trochę kosmetyków
![]() ![]() Do i po goleniu nie używa, bo goli się elektryczną golarką.
#3046 | ||
Zakorzenienie
|
Pierwsze lipcowe denka!
![]() Biały Jeleń odżywka do włosów z bawełną Dove krem do rąk ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz np. uważniej śledzę promocje, częściej porównuję ceny. Teraz parę kosmetyków mnie kusi, ale póki co zamiast kosmetycznych zachcianek kupiłam w miarę tanio komplet pędzli (oczywiście chodziły za mną droższe, ale poszłam po rozum do głowy i znalazłam tańszą opcję) i dziś nabyłam też na wyprzedaży torebkę. A co do denka- wczoraj wpadło denko dwufazówki Lirene. ![]() Z zakupami kosmetycznymi chyba postaram się wstrzymać do sierpnia, ale ciężko będzie. Chodzą za mną 2 bronzery i kilka lakierów do paznokci. I parę rzeczy z Balea. No, ale muszę najpierw coś z tych kategorii zużyć a dopiero potem kupować coś nowego. Także biorę głęboki wdech, liczę do 10 i mówię sobie po raz kolejny " wszystko mam, są inne wydatki, na razie nie jest mi to potrzebne, nieważne, że promocja..." ![]() Cóż, każdy ma jakieś słabości. Są kobiety, które kochają torebki, buty, zakupy w ciucholandach. Ja akurat lubię kosmetyki i książki. Inne rzeczy kupuję tylko w miarę potrzeby. A i tak z biegiem lat sporo rzeczy mi się nazbierało. Np. ubrań niewyrzucanych od lat mam już za dużo choć naprawdę kupowałam je raz na ruski rok. Torebek mam tylko kilka, butów mam mniej niż mój TŻ, za to kosmetyków dość sporo. No cóż, każdy musi mieć jakieś zboczenie. ![]() Ale warto starać się zachować jakiś umiar.
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
Jest i mój czerwiec, prawie
![]() 06.CZERWIEC 1. Oczyszczająca emulsja do twarzy Anew Reversalist Avon 125 ml 2. Szampon wzmacniający Fructis Gęste & Zachwycające Garnier 300 ml 3. Odświeżająca maseczka do twarzy z algami PS Greckie Morza Avon 75 ml 4. Oczyszczający płyn micelarny 2w1 Sebo Vegetal Yves Rocher 200 ml 5. EDP Femme Avon 50 ml 6. Żel pod prysznic Citrus Zing Senses Avon 500 ml 7. Śródziemnomorskie serum ujędrniające do szyi i dekoltu PS Śródziemnomorska oliwa Avon 50 ml 8. Rozświetlające serum do twarzy PS Japoński ryż & sake Avon 50 ml 9. Wygładzające serum do twarzy z minerałami z Morza Martwego PS Minerały Morza Martwego Avon 50 ml 10. Kuracja ochronno-wzmacniająca do wszystkich rodzajów włosów AT Avon 100 ml 11. Kuracja âGładkość jedwabiuâ do włosów trudnych do ułożenia AT Smooth as Silk Avon 30 ml 12. Peeling myjący Body Naturia z grejpfrutem Joanna 100g 13. Szampon stymulujący przeciw wypadaniu włosów Yves Rocher 200ml 14. EDP Giordani Gold Oriflame 8ml 15. Energetyzujący żel złuszczający do mycia ciała Swedish Spa Swedish Cloudberry& Vitamin C Oriflame 200 ml 16. Czarne Mydło z Tureckiej Łaźni Termalnej PS Avon 200 ml 17. Dezodorant Action 3 Control Adidas Coty 150 ml 18. Peeling myjący Body Naturia z czarną porzeczką Joanna 100g Nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć ile wydałam na kosmetyki zanim zaczęłam denkować, 97% poszło w avon i czasem trochę żałuję że się tak oddałam jednej firmie, teraz wychodzę z tych zapasów powolutku, szczególnie perfumy i balsamy (inne mazidła ciałkowe). Plan na lipiec ? Porozdawać lakiery, bo i na dłoniach i stopach mam żele ![]() Edytowane przez Luksa Czas edycji: 2015-07-01 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Na początku wielkie WOW i ![]() U mnie denko skromne a zakupy w czerwcu ogromne...eh
#3051 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dziewczyny za wszystkie zużycia!
Joanna arganowa spray do włosów Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zakorzenienie
|
Nie wyrobiłam się wczoraj, postaram się dzisiaj wrzucić zużycia
#3053 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3054 |
Konto usunięte
|
Co niektóre z was marudziły, a tu widzę same prawie mega denka
![]() Ja swoje wrzucę jutro wieczorem bo muszę podładować baterię w aparacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
catsanova
|
1. dove-żel pod prysznic silkglow (tandeta, sama gliceryna)
2. maybelline-tusz (jeszcze większa tandeta) 3. garnier- maska do włosów wersja czarna (również tandeta) 4. isana- zielony zmywacz do paznokci (ulubiony) 5. nivea baby- płyn i szampon do kąpieli ( ![]() 6. ziaja- zielona oliwka do twarzy próbka (trochę tłusto po nim) 7. isana- mydło do rąk wersja mango ( ![]() 8. ziajaintima z kw. laktobionowym 9. ziaja intima z kw. mlekowym 10. shwarzkopf- glisskur hair repair odżywka w sprayu (nie urywa) 11. płatki kosmetyczne 100szt. I gratuluję wszystkim każdego zużytego kosmetyku ![]()
#3056 |
Konto usunięte
|
Kudlik_kk i jak tam sprawa z żelem Balea? Nadal masz po nim uczulenie, wysypkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
szampon Joanna z pszenicą i morelą- 200 ml ale zawsze to denko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
aneidra
Uśmiałam się z Twoich dygresji. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
catsanova
|
#3060 | |
Zakorzenienie
|
Luksa, można żyć bez Avon.
Ja w życiu miałam tylko 1 produkt tej firmy. I to od mamy mojego TŻ'ta ;-) Też trzymałam się dotąd jednej firmy (YR), ale zamierzam teraz bardziej zdywersyfikować zakupy kosmetyczne. Jak mawiają Amerykanie: don't put all your eggs in one basket. Ja chyba jutro wrzucę swoje zdjęcia. Bo lepiej zrobić fotkę gdy jest więcej światła niż teraz. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
To chyba dobry sposób na to by obrosnąć w kosmetyki, wśród których może znaleźć się sporo bubli i których samemu w innych okolicznościach nigdy by się nie kupiło. A już dodawanie sobie stałej opłaty typu abonament w ramach kupowania kota w worku to chyba niezbyt dobra decyzja dla domowego budżetu, wziąwszy pod uwagę poziom przeciętnych zarobków w Polsce. Czy warto tyle płacić za ładną szatę graficzną pudełka? Ja uważam, że nie warto. A już te kosmetyki i wieczna młodość to jakaś kompletna bujda.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.