|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
To mój to dopiero powinien wrzeszczec
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze po wypłacie męża będziemy zamawiać wózek i fotelik. A w międzyczasie komody i inne pierdoły do domu.
Chciałam dziś zadzwonić zapisać się do szkoły rodzenia w szpitalu u mnie w mieście... dzwoniłam po południu i bardzo miła pani oddziałowa powiedziała, że zbiera się grupa, żebym zadzwoniła jak pani prowadząca będzie miała dyżur, czyli wieczorem i ona ustali termin pierwszego spotkania jak się uzbiera kilka mam. I że potem terminy są ustalane z zajęć na zajęcia, bo o różnych godzinach pani ma dyżury i dostosowuje się też do tego jak pracujemy my czy mężowie. Pomyślałam - super. Zadzwoniłam wieczorem... mówię, że ja w sprawie szkoły rodzenia, rozmawiałam z oddziałową i kazała mi się skontaktować. Pani mówi "To proszę przyjść" Ja cisza, bo już myślałam, że się nie rozumiemy. Więc powtarzam, że ja do szkoły rodzenia, chciałam się zapisać. Pani powtarza, że mam przyjść."Ale jak, teraz?" "No teraz, teraz mamy czas" (bardzo zdziwiona, że nie lecę w podskokach) "Ale to sama? Pani oddziałowa mówiła coś o jakiejś grupie, że ustalimy termin, że po 19 będzie pani P. i go ze mną ustali" "Aaaa, to trzeba mówić, że pani P., nas tu jest więcej" I mnie przełączyła, No kuźwa, tak jakbym miała wiedzieć, jaki tam mają system. Pani P. mnie poinformowała, że "no, hmm, no... nie wiem, teraz mamy czas, nie może pani przyjść? no jak nie, to nie wiem kiedy, niech pani dzwoni, może za dwa tygodnie? bo musi pani pytać, bo ja teraz nic nie umiem ustalić, bo nam fundusz nie płaci za szkołę rodzenia tylko ja na dyżurze jak mam czas, ale wiadomo, że jak jest poród no to się nie odbywa..." ![]() Także tego... strasznie się zdenerwowałam. Jestem wściekła. Zadzwonię za dwa tygodnie i co? Znowu mi każe przyjść? Teraz, już? Bo ja na miotle latam i umiem się przetransportować w minutę... jestem w dresie, musiałabym się wykąpać, zanim bym doczłapała do tego szpitala to z pół godziny pieszo (co najmniej), mąż w pracy więc auta nie mam a autobus tam nie jeździ z mojego osiedla... a ona mi mówi, że mam przyjść i jest zdziwiona. Jak ja nie znoszę polskiej służby zdrowia... nie wiem teraz, czy mam szukać szczęścia w szkole rodzenia w mieście obok (15 km), z tym, że jak mąż byłby w pracy to bym nie dojechała, czy iść prywatnie do szkoły rodzenia mojego ginekologa (bo jego położna prowadzi szkołę rodzenia przy gabinecie) i płacić nie wiem ile za każde zajęcia...
|
#1443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Hej sory ze sie nie odzywam. Jestem na wakacjach i strasznie slaby net tu jest. Nowa wersja mobilna wizazu to jest jakas masakra i nieporozumienie!
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może w Twoim przypadku lepiej byłoby żebyś zgłosiła się do położnej, która będzie się Tobą i dzieckiem opiekować po porodzie? Mamy takie prawo już od 21 tc. Ja się nie zdecydowałam bo raczej jest to na zasadzie "obejrzę jak se mieszka, kawy się napije" ale może Ty trafisz inaczej ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
serio taka kasa z reklam, tylu użytkowników a przerwy techniczne min. raz w tygodniu
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis w sr mieliśmy zajęcia z fizjoterapeutka. Masaż, oddychanie i relaksacja. Boskie
. Nie żebym nie znała ale przyjemnie mi było ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1450 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny to teraz ja mam pytanie - kupujecie śpiworek do wózka/fotelika czy w foteliku będziecie okrywac kocykiem a do wózka pościel?
|
|
#1451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie wpisała się w krajobraz wśród kartonów z Ikei Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nam zostaje wózek, fotelik i bujaczek. Owieczka widziałaś w Ikei tą zabawkę grającą owce? Fajowa jest
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Moja gin jakoś dziwne że się nie czepia bo 168 cm i 79 kg w 29 tyg.czyli już 14 kg do przodu a jeszcze min 10 zlapie
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam 2 spiworki ale zobacze co będzie się lepiej sprawdzac.
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że śpiworek to można później kupić.
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-07-01 o 21:17 |
|
|
|
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
I w foteliku i w gondoli bede okrywac kocykiem. Mam taki średniej grubości.
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę właśnie z maseczka na twarzy.
Mąż od 18 w pracy do rana. A mnie się troszkę nudzi.
|
#1457 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widziałam owcę, co więcej mam ją w domu odkąd się pojawiła w sklepie i gra Ignasiowi do brzuszka
|
||||||
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez klimy w takie upały to ja się nie wyobrażam w aucie.
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jechałam z znajoma w jej aucie bez klimy nie było może aż tak gorąco a ja się rozplywałam.
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
W aucie TŻ mamy klime, w moim małym gówienku nie ma. Jakoś daję radę w czasie jazdy, otwieram okna z obu stron, powietrze się miesza, wiaterek zawieje i da się żyć... gorzej...jak wali słońce...i trzeba stac w korku...
wtedy to powietrze stoi w miejscu mimo otwartych szyb. Na szczeście swoim małym jeżdze tyle co do lekarza, do sklepu jak TŻ nie ma. Ogólnie mam go do jazdy "wkoło komina" hyhy
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do fotelika będę brała kocyk, do wózka tez kocyk, ewentualnie mam od szwagierki taki luźny becik do chrztu satynowy biały na zamek, mówiła ze potem dawała go do wózka wiec tez mogę tak wykorzystać.
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem wystraszona, będę tam dzwonić za dwa tygodnie i co? Znowu mi powiedzą "proszę przyjść"? Ja jestem trochę dzika i nie wyobrażam sobie, że jestem sama ja i położna, skoro powinna być grupa. Płakać mi się chce.
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
oczarowana, główką się w ogóle nie przejmuj. Ja w pierwszej ciąży praktycznie przez całą drugą połowę słyszałam od mojej ówczesnej gin: "Jaka duża głowa" albo "Ale ta głowa to chyba za duża" itp. Nie muszę ci mówić jak mnie tym stresowała, już miałam wizje wodogłowia i Bóg wie czego. Już na porodówce płacząc kazałam im to jeszcze pomierzyć i im wyszło ok(ale ok 40 cm), a Młoda urodziła się z uroczą główką 37 cm. Tak więc te pomiary z USG naprawdę mogą mieć spory margines błędu. Będzie dobrze.
![]() Dziewczyny, mnie też ten mobilny wizaż na telefonie oszołomił, nic nie mogłam zrobić, nawet cytować, to sobie po prostu w ustawieniach zmieniłam na "Ustawienia desktop" i mam spokój. Ja dziękuje za takie "udoskonalenia". Przegeniusze tam u nich w tym IT chyba siedzą
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-07-01 o 22:03 |
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie wiedziałam, że istnieje mobilny wizaż. Forum wizażowe używam przez tapatalk.
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem bez sensu, idź do szkoły rodzenia do gina a na porodówkę można wejść i bez szkoły rodzenia. |
|
|
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie tapatalk to dopiero nieczytelny jest
Nie wiem, może mój phone go nie lubi, ale dla mnie to tragedyja jakaś. Jak go ściągnęłam, tak równie szybko odinstalowałam, bo mnie do szału doprowadził w minute
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

ja mam 170cm, ważyłam ostatnio 73 i już miałam ochrzan, że za dużo 
Ja cisza, bo już myślałam, że się nie rozumiemy. Więc powtarzam, że ja do szkoły rodzenia, chciałam się zapisać. Pani powtarza, że mam przyjść.
Posprawdzał wszystkie przepływy krwi,serce,łożysko,pępowi nę,tetnice,wszystko ok. Młoda leży głową w dół i jest jak to okreslił gin "w progu" do wyjscia,wstawiona!jest nisko bardzo-stad te moje pobolewania rozciągających się więzadeł,macicy i częste latanie siku. Mam zbastować z długimi spacerami,dużo odpoczywać (chyba zwariuję z braku ruchu).Szyja bez zmian,jeszcze się nie skraca. i tera hit dnia: dno mojej macicy leży dokładnie o grubość palca pod żebrami-trochę za wcześnie no ale cóż...Nic nie przytyłam od miesiaca,pan gin (zabawny) nadal twierdzi,że jestem szczupła,że tak mało mi przybyło i żeby tak trzymać

tak mu suszylam glowe o ten pokój ze chyba mial dosc hehe ;-)

. Nie żebym nie znała ale przyjemnie mi było 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
:
jestem wystraszona, będę tam dzwonić za dwa tygodnie i co? Znowu mi powiedzą "proszę przyjść"? Ja jestem trochę dzika i nie wyobrażam sobie, że jestem sama ja i położna, skoro powinna być grupa. Płakać mi się chce.