|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
|
#1922 |
|
Przyczajenie
|
Słucham? pisze tutaj pierwszy raz, zamawialam czesto od nich próbki i było ok, na te hugo bossy mam paragon opakowanie wszystko? mam wam to tu wkleić? na pewno nie było tutaj wypowiedzi bo jest to moja opinnia akurat na te perfumy. Co się [porobiło z ludźmi że normalnego człowieka od razu besztają bo powiedział coś na perfumerie, która ma bardzo dużo pozytywnych opinni itp, nie mogłyścia napisac ze moze trafilo mi się zwietrzałe opakowanie czy coś? w życiu bym się nie spodziewała że ktos mnie weźmie za jakąś konkurencje która chce im do srać na forum...
|
|
|
|
#1923 | ||
|
Pani Pech
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1924 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() I założyłaś konto specjalnie po to, żeby nas o tym poinformować. No dopsz. Załóżmy, że nie jesteś konkurencją. Reklamowałaś? Ewentualnie sprawdziłaś kod? Bo albo jest zwietrzały, albo przeszedł reformulację od czasu gdy kupiłaś go ostatnio w Sephorze.
|
|
#1925 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Inan sprawa, pisalas do tej perfumerii? Czy od razu wysmarowalas tu post? Bo ja to najpierw skontaktowalabym sie z perfumeria, aby wyjasnic sytuacje, a nie leciala na forum i pisala, ze perfumy sa nie takie jak trzeba i jestem rozczarowana ![]() Ciekawa jestem czy jakbys byla bardzo zadowolona z zakupu to tez przyszlabys i podzielila sie swoja drogocenna opinia? Bo mam wrazenie, ze nie. Cytat:
A propos , ta panienka z pare postow wczesniej, juz nawet nie pamietam ktora, tez narzekala na podrobki czy co tam z iperfumy, ze kupowala 3 razy i 3x sie naciela, jak zapytalam po co tyle razy kupowala to juz sie nie odezwala. Wiec dla mnie opinie osob, ktore wpadaja na forum, zeby tylko obrzucic blotem ta czy inna perfumerie sa g...uzik warte
|
|
#1926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To mi przypomniało, że mam dwie zaległe opinie do wystawienia perfumeriom, i to samo z kilkoma aukcjami z alle...
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Przyczajenie
|
Czy ja gdziekolwiek napisałam ze iperfumy sprzedaja podróby? napisalam ze rozczarowalam sie konkretnie perfumami Hugo Bossa !
Czytajcie ze zrozumieniem, ok wkleje wam zamowienie ze strony internetowej i na dowod wszystkie rzeczy z tego zamowienia, skoro paragon "moze byc nie mój" o ludzie... w sumie nie wiem po co się tak przejęłam tym komentarzem? Chyba tylko dlatgeo że od dawna was czytam ale nigdy nic nie napisalam bo nie miałam konta, a jak zalożylam to od razu opinnie że tylko dlatego zeby obsmarować. A może wypowiedziałaby się jakaś osoba która miała kiedykolwiek styczność z perfumami Hugo Boss unlimited i potwieredziła jak to jest z trwałością, a nie osoby które nigdy ich nie wąchały przez dłuższy czas. Jak ktos ma zamiar znowu mi pocisnąć to prosze sobie darowac wszystkich nowych ze swoim zdaniem tak nie tolerujecie? Kod sprawdzalam zgadza się, co może byc jeszcze nie tak? Potrzebowałabym raczej pomocnych odpowiedzi a nie insynuacji co do mojej osoby że jestem niby obsmarowywaczem i konkurencją Mialam te perfumy wczesniej tzn, mój TŻ i trwałość byla przez prawie cały dzień, a te po psiknięciu utrzymują się zaledwie ponad godzinę i nie wiem co jest nie tak, zamawialm juz wczensiej inne perfumy z iperfumy tak jak pisałam i bylam zadowolona więc nie chcialam pisac od razu do perfumerii z zazaleniami tylko zapytać was chyba po to tu wszystkie jesteśmy aby sobie w jakis sposób pomagać? no chyba że odniosłam omylne wrażenie ? Edytowalam juz post ze 3 razy żeby wszystkim odpowiedzieć oczekuje pomocy a nie zbesztania dziewczyny trochę ludzkości! Edytowane przez Kamilaaa555 Czas edycji: 2015-07-03 o 00:53 |
|
|
|
#1928 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Odpowiedź otrzymałaś w moim poprzednim poście. Albo zapach przeszedł reformulację i już nie jest tak trwały jak kiedyś, albo jest zwietrzały. Reklamuj, jeśli nie masz pewności i tyle.
|
|
#1929 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
|
|
|
#1930 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
a zaczelas jak zaczelas, wiec sie nie dziw. I mimo wszystko nadal zapraszamy do pisania na forum ![]() Piszesz tez, ze zamawialas juz w iperfumy i wszystko bylo w porzadku, tylko w przypadku tych perfum cos jest nie tak. To nie lepiej bylo od razu zapytac w ten sposob: Cytat:
Kod piszesz, ze sie zgadza, ale z czym sie zgadza. Pudelko z flakonem? Co ci z kodu wychodzi? Jaka data produkcji? Chociaz z tego co widze, zostaly wypuszczone w 2014, wiec sa stosunkowo swieze. Wiec moze byly zle przechowywane. Reklamuj i tyle. Nie wiem czy przeszly reformulacje (juz?) czy nie, ale w przypadku innych perfum niestety grzebanie w nich/przy nich powoduje pogorszenie ich trwalosci.
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że Ty wiesz o co chodzi , ale sformułowanie może wprowadzać w błąd ![]() |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
. Pisałam ciemna nocą to się trochę chyba zakręciłam .
|
|
|
#1933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Konto usunięte
|
E-glamour po raz kolejny pozostawiło miłe wrażenia
Kupiłam coś na lato (ja- antyfanka świeżych zapachów miałam nie lada problem), ale trwałość nawala...![]() Zrobię offtopa. Szukam jakiegoś nowego zapachu, tylko nie wiem w co celować...Może dacie jakieś podpowiedzi, czego warto byłoby nabyć próbkę/powąchać? Testowałam 2 propozycje od Cavalliego (just i just gold), ale to nie to...Jeden taki zwyczajny dość, a drugi słodki cukierniany ulepek. Otóż, w moim guście są najbardziej: Cacharel Amor Tentation, Cavalli Nero Assoluto, Estee Lauder Sensuous, E.L. Sensuous Noir, Cavalli klasyczne. Jakieś propozycje?
Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2015-07-03 o 18:50 |
|
|
|
#1935 |
|
Konto usunięte
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;51968522]
Zrobię offtopa. Szukam jakiegoś nowego zapachu, tylko nie wiem w co celować...Może dacie jakieś podpowiedzi, czego warto byłoby nabyć próbkę/powąchać? Testowałam 2 propozycje od Cavalliego (just i just gold), ale to nie to...Jeden taki zwyczajny dość, a drugi słodki cukierniany ulepek. Otóż, w moim guście są najbardziej: Cacharel Amor Tentation, Cavalli Nero Assoluto, Estee Lauder Sensuous, E.L. Sensuous Noir, Cavalli klasyczne. Jakieś propozycje? [/QUOTE]Sugeruję jednak nie robić off-topu, są stosowne wątki, podepnij się
|
|
|
|
#1936 |
|
Lux Mundi
|
Koleżanka podesłała mi do polubienia stronę, które szczyci się perfumami m.in Chanel w obłędnie promocyjnej cenie : 60 zł za tester 100ml
. Na zdjęciu wyglądają jak oryginały, ale wieje podróbą na km. Zresztą - sama zostałam taka flaszką kiedyś obdarowana i weryfikowałam ją na odpowiednim wątku.I moje pytanie : można to gdzieś zgłosić? Że firma sprzedaje pod konkretną marką [jest i Si, Dolce Vita etc.] nieoryginalne flaszki?
|
|
#1937 |
|
Przyczajenie
|
Zawiodłem się już nie raz ale zamówiłem ostatnio 2 rodzaje z xxx i jestem usatysfakcjonowany zarówno jakością jak i ceną przesyłki.
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-07-09 o 10:57 |
|
|
|
#1938 |
|
Pani Pech
|
To są raczej na pewno podróbki.
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-07-09 o 10:57 |
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jakie to ma znaczenie, czy tu pisałam wcześniej czy nie i kiedy założyłam konto ale nieważne. Zamawiałam ostatnio dwie flaszki
perfum (edp) na iperfumy.pl i niby wszystko ok, folia jest, butelka ani jedna ani druga nie różni się od reszty a jednak mam wrażenie, że nie są tak trwałe jak te z sephory czy douglasa. A może to ja przyzwyczajam się do zapachu? Sama już nie wiem, ale mam mieszane uczucia.
|
|
|
|
#1941 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Zakup sie nie udal to nie kupowac nastepnym razem w tym samym miejscu i po problemie. Ja np nigdy nie mialam problemu z perfumami (szczescie jakies czy co) kupowanymi w perf. inter. Nigdy tez nie kupie zapachu w S czy D, bo ich niektore testery sa zepsute. Jaka potem mam pewnosc, ze produkt tez nie bedzie zepsuty? Te cudnie oswietlone poleczki robia swoje. Juz pomijam kwestie pieniedzy.
|
|
#1942 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Osobiście go nie czułam, wieczorkiem tuż przed wyjsciem wystarczyło jedno muśnięcie. Na imprezie do rana pachniałam. I tak kazdego dnia czy odwrotnie. Zainspirowana zapachem kupilam w sephora kolejny. Historia się powtarzała. Wyszła kolejna seria wiec pani z Sephory dała mi dwie próbki, napełniała przy mnie do testowania w domu. Jak wiemy zapach utrwala się dłużej , dlatego muszę przetestować oba. Wcześniej kupowałam jak tylko trafiła się okazja na dutty free . Zawsze byłam zadowolona, tylko tego nigdzie spotkałam. Piszecie tu ze polecacie wiec nie wdając się w dyskuje zamówiłam on line . NIEEE!!!!! Nowy przypomina zapach, ulatnia się , ee w ogóle się nie wydziala tylko wyparowuje max do 2 h i nic nie czuć. Duszący po chwili. Zrobiłam test na jednym przegubie dłoni nowy zakup on line, na drugiej próbka. Szkoda że oryginalnego flakonu nie zostawiłam. Zaczęłam przeglądać opinie i dopiero po fakcie natknęłam sie na poniższe wpisy http://www.wykop.pl/ramka/1622635/os...internetowych/ http://forum.gazeta.pl/forum/w,49213..._iperfumy.html Piękny opis, test i daje pewne przemyślenia. Choc wszyscy po mnie tu zaraz pojadą, to i tak niech będzie rozważeniem dla kupującego Ja nawet nie zamierzam z tym walczyć, to moja nauczka . Odnoszę wrażenie że niektóre wpisy tutaj osób pachną wręcz pracowniczo Nie wolon Ci krytykowac bo są sprawdzone!!!! Niby jak??? Władnie sprawdziłam i wolno mi krytykować nieudany zakup. Oczywisćie kazdemu zyczę tylko oryginałów za 60 % niższą cenę. Mnie się nie udało :-( |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
O ludzie.. Sephora i Douglas ma kosmiczne ceny ze wzgledu na to ile do kosztów butelki dodaje się koszty lokalu, pracowników oraz ekskluzywnosc perfumerii. No i zauwazylam od kiedy iperfumy zaczęły się reklamować strasznie dużo osób ma z nimi jakiś problem. Ewidentnie konkurencji spadły obroty |
|
|
|
|
#1944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
osobiście polecam ekobieca.pl - tam zamawiałam i wszystko super Edytowane przez youmynothing Czas edycji: 2015-07-21 o 16:01 |
|
|
|
|
#1945 | |||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Bo jak nie kiwnelas palcem w sprawie reklamacji to sobie daruj takie posty. I tak, masz racje, jestem prawonikiem tejze perfumerii, a swistak siedzi, bo sreberka byly kradzione Cytat:
Cytat:
Zalosne to sa takie posty jak twoje. Jak ci cos nie pasuje to piszesz reklamacje. Ale po co, lepiej wylac wiadro pomyj na forum, bo to oznacza dla ciebie mniej fatygi.
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kiedy?
|
|
#1947 |
|
Pani Pech
|
Nie skojarzyłam nawet
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale nie ściema
![]() W oczy wpadły mi Rouge i pamiętam, ze się lekko zdziwiłam.
Wymiana perfumowa - czerwiec 2021 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281859 Edytowane przez wgn Czas edycji: 2015-07-21 o 20:23 |
|
|
|
#1949 |
|
Przyczajenie
|
Ojj Zania ile w Tobie jadu . Wyluzuj, bo pijesz nienawiścią do renomowanych i uznanych punktów za to ze istnieją
Polecam uważnie i ze zrozumieniem przeczytaj bardzo dobrą pracę domową jeszcze raz ![]() http://www.wykop.pl/ramka/1622635/os...internetowych/ Jeśli chodzi o mnie ,to mam 14 dni na zwrot i zastanawiam się hmmm... Rozmawiałam w pracy z mecenasem co możemy w tej skali oszustwa zrobić ? To walka podobna jak z dopalaczami . My???? NIC hahah Generalnie należałoby dokonać kolejnej nowelizacji prawa własności . Mogę złożyć reklamację którą mi odrzucą - wmawiając dziecko w brzuch o oryginalności , heh lub odstąpieniu od umowy . Otrzymam 100 % całej kwoty zakupu tylko w przypadku gdy perfumy nie są odpakowane (nie jest naruszone foliowe opakowanie, jeśli pudełko takie posiada), oraz gdy nie zostały one użyte . Jeśli się kupuje kota w worku to należy przetestować . Przede wszystkim kupiłam po to by się cieszyć z zakupu i używać. Liczyłam na tą samą jakość . Skoro Zania nie kupuje w renomowanych sklepach, tylko on line w poleconych , to skąd wie tyle o jakości i atakuje każdego kto napisze inną opinię??? Piszę bo miałam okazje przetestować i porównać. Trochę pokory ..... ja się nacięłam i otwarcie o tym piszę. Towarzystwo wzajemnej adoracji nie lubi gdy ktoś ma odmienne zdanie. Może faktycznie, nie tylko cena jest wyznacznikiem jakości towaru lecz także miejsce zakupu. Z życia wzięte...najlepiej zaczynać o tych negatywnych opinii co się na nie składa??? W skali produktu daję 2/10 za dobrą cenę ![]() |
|
|
|
#1950 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Jeszcze takiego trolla nie spotkalam, ale w koncu musi byc ten pierwszy raz
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Odpowiedź otrzymałaś w moim poprzednim poście. Albo zapach przeszedł reformulację i już nie jest tak trwały jak kiedyś, albo jest zwietrzały. Reklamuj, jeśli nie masz pewności i tyle.

2017