DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza? - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 07:24   #2281
ewcia123
Rozeznanie

Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?

Palometka ma fajny pomysł z tym przeglądaniem internetów w sprawie inspiracji. Nawet jeśli nie zrobimy dokładnie z przepisu, to zawsze jakiś pomysł do głowy wpadnie na urozmaicenie tego co jemy w standardzie.

Just... na śniadanie naleśniki, ewentualnie te placki. Można i na słodko i na słono, z serem, dżemem, warzywkami, owocami.
ewcia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 13:20   #2282
palomeetka
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Just
a mąka jęczmienna nie uratowałaby Cię? wtedy mozesz zrobić wszystko - placki, muffiny, naleśniki, kluski... a w ogóle to każde zboże źle Ci robi na cerę?

inne rzeczy na sniadanie - ryż, quinoa, mąka z ciecierzycy? jak dobrze pamiętam to sjeeny kiedyś miała fazę na naleśniki z mąki ciecierzycowej i takie miała śniadania

Amarante rzuc przepisem na muffinki z batatów
wytrawne robisz czy na słodko? i gratuluje wagi

Ewcia mam dokładnie jak Ty, nie robię identycznie z tym co pooglądam, ale ładne zdjęcia cudzych posiłków jako natchnienie sprawdzają się znakomicie

Padnięta dziś jestem i z okropnym bólem głowy
Wczoraj łaziliśmy z TZtem przez 8 godzin, przysiadłam jedynie 2x jak jadłam kiełbasę z grilla, ale wypiłam tez 2 kawy z mlekiem, i chyba kawa + niewyspanie (zamiast wrócic do domu w 30 minut staliśmy w godzinnym korku i dopiero po północy poszłam spać, a o 6 już wstałam piec bezglutowo/beznabiałowe muffiny Tztowi )
z chęcią odrąbałabym sobie głowę i stopy, bo od łażenia tak mnie bolą że uuch
Ale ten weekend bez wyskoków, więc się cieszę, że jakoś do przodu
Oby do wieczora...

menu na dziś:
s owsianka, warzywka
s2 chleb na zakwasie ser biały, warzywa
o mielone z warzywami w sosie, kiszone
k makrela wedzona, warzywa

Miłego dnia!
palomeetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 10:44   #2283
af63d773ced7e0e9556604a7878ebff427805fcd_687197814530e
Konto usunięte

palomeetka, po owsiance jest błyskawiczne pogorszenie, reszta ani grzeje, ani ziębi, że tak powiem Już kiedyś robiłam podejście do wywalenia glutenu, żeby sprawdzić co na to moja buzia... Chyba czas najwyższy się do tego jakoś przygotować

Przy tych zbożach to nie jest problem. I problem to też za duże słowo. Zwyczajnie rano najchętniej zjadłabym coś szybkiego. Jakaś jajecznica, owsianka, ryż/kasza z warzywami (to się akurat łatwo odgrzewa i długo trzyma, ale właśnie te opcje mi się przejadły). A placki, naleśniki to już to trochę dłużej (no i moje patelnie jednak nie przepadają za beztłuszczowym smażeniem ). A muffinek rano nie odgrzeję (brak mikrofali, za to jest piekarnik gazowy z grzaniem od dołu - ustawić w nim temp. to jest wyczyn).

I widzicie, to jest masa wymówek, żeby czegoś nie robić, nie zmieniać, jednak nie wiem, jakbym to mogła przeskoczyć.
Byłoby znacznie łatwiej, jakbym chociaż mogła nalać tego oleju na patelnię..... A wtedy nie ma co ściemniać, że to danie jest MMowe.

Na razie robię małą przerwę, żeby nie myśleć tak często co mogę zjeść, a czego nie powinnam. I z tego co widzę to tylko śniadania są wbrew zasadom, reszt leci starym trybem Odpocznę trochę i wrócę Chyba, że mnie nie wyganiać mimo, że "kombinuję"
af63d773ced7e0e9556604a7878ebff427805fcd_687197814530e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 14:28   #2284
ewcia123
Rozeznanie

Ja robię naleśniki z mąki z ciecierzycy + odrobinę mąki PP. Ostatnio wyszły bardzo fajne bo dodałam do nich odrobinę olejku waniliowego.
A jak zaczyna przywierać do patelni to trzeba patelnie wymienić. Mój małż kupił ostatnio jakąś niedrogą noname (chyba nawet 40 zeta nie zapłacił, tylko mniej) i naleśniki bez tłuszczu smażyły się rewelacyjnie i bez problemu się odklejały.
No i następnego dnia można te naleśniki na zimno albo podgrzać chwilę na patelni bez tłuszczu.
Stary 2015-06-23, 19:15   #2285
Konto usunięte

Nom, czas najwyższy patelnie powymieniać, to prawda....
Szkoda, że mi nie po drodze
Też tak nie lubicie zakupów i galerii handlowych? Bo ja się zbieram psychicznie przez tydzień, a potem przez miesiąc choruję....
af63d773ced7e0e9556604a7878ebff427805fcd_687197814530e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 08:33   #2286
ewcia123
Rozeznanie

Nigdy nie chodze do galerii handlowych w weekendy. Zasadę tę złamałam i raz polazłam w piątek.... Powiem tak... nigdy więcej wojny. Było to 2 m-ce temu i do tej pory pamiętam, a zmęczona byłam taka jakbym hektar pola saperką przekopała.
Na moje szczęście po drodze z pracy mijam mało obleganą w ciągu tygodnia galerię, więc jak mi coś bardzo potrzeba to zaglądam. Wchodzę np. do orsey'a, a tam więcej obsługi niż klientek i to samo w reszcie sklepów. Na takie zakupy lubię chodzić.

A wracając do MM, to mi sie jakoś dziwnie chudnie. Przez 3 tyg. nic (no dobra obwody się troszkę poprawiają), a potem hop 2 kilo w dół i znowu nic. Ciekawe czy za 2 tyg znowu mi coś spadnie Tymczasem trzymam się MM, a w ramach aktywności ganiam po ogródku i ćwiczę w domu.
Stary 2015-06-24, 17:27   #2287
palomeetka
Raczkowanie

Just najlepsze do smażenia placków/naleśników/racuchów MM sa patelnie z IKEA, te najtańsze do 10 zł
probowałam chyba wszystkiego co dostępne na rynku i bardzo drogich z powłokami i bez, emaliowanych i ceramicznych i każda przegrywa z najtańsza z ikei albo trzeba lać duzo tłuszczu, albo przystaje, a te z ikei po roku intensywnego używania równiez padają i trzeba wymienić na nową, ale nie żal jak musisz wywalić coś za 9zł, niż np taka berghoffa czy z tchibo za 150

najprościej na śniadanie to płatki (bo tyle co zalać mlekiem/maślanką), albo chleb (z twarożkiem, pastą straczkową) no ale zdrowotnych kwestii sie nie przeskoczy...

i chociaz nie uciekaj stąd! wątek i tak ledwo dycha bo nas tu gasteczka

o i ja elaborat o patelniach, a ewcia konkrety

co do galerii handlowych to nie lubię, chyba że po książki/coś do kuchni/coś dla TZta, to jeszcze ujdzie, ale staram się omijać weekendy, a jeśli juz to bardzo wcześnie, jak jeszcze nie ma największych tłumów

i nienawidzę sobie kupować ciuchów, chora jestem na samą myśl, że w następnym tygodniu MUSZE isć coś kupić

wolę podłogę na kolanach szorować, ryby patroszyć, czy prasować (totalna strata czasu), niż mierzyć, wybierać, szukac czegoś co nie jest szmatą, pasuje do sylwetki, ma normalne kolory i nie wygląda się w tym jak straszydło yyhhhh

a musze kupić prawie wszystko i buty i spodnie i bluzki i kiecki... blee
najchętniej to na bani ale boje się, że skończyłoby się to moim zdjęciem na witrynie sklepu i podpisem "wstęp wzbroniony"

ewcia na MM zastoje to normalka, organizm przyzwyczaja sie do nowej wagi i nie chce odpuścić, trzyma wagę 'na gorsze czasy', ale jak widzi, że czlowiek nie odpuści to waga hop i spada okresy zastój/spadek wagi mogą się wydłużać, ale nie daj się, bo im wolniej waga spada tym jest szansa, że na dłużej i bez jojo

u mnie menu nawet ok, za to waga w górę , ale to chyba przez nabiał i owoce jedzone w ciągu dnia ech znowu trzeba kombinowac, tu dorzucić, tam wywalić...

taki pyszny humus dziś zrobiłam, że klękajcie narody
ide szykować młode ziemniaki TZtowi a dla mnie makrela....
Stary 2015-06-24, 23:39   #2288
Amarante18
Raczkowanie

Halo
Just_log ja muffiny na sniadanie, jem na zimno, dodaje jakieś owoce i są ok, to tak jak ciastka

Palomeetka, przepis na batatowe muffiny, to prosta sprawa, blenduję ugotowane bataty, kakao, proszek do pieczenia, potem dodaję ubite białka i mieszam, przekładam do foremek i piekę, jakieś 20min. Wychodzą słodkie, dzięki batatom.

To prawda, że placki i naleśniki, są najlepsze, prosto z patelni, odgrzewane rano, to nie to samo, więc robie je tylko w weekendy.

Nie uznaję, też żadnych zastępstw za cukier, albo jem słodkie, albo nie, więc cuda, typu agawa, ksylitol, itd, odrzucam, zresztą, jak kiedyś dodałam, chyba fruktozę, to ledwo czułam słodki smak, więc chyba musiałabym dorzucić tego naprawdę sporo, żeby równało się z oryginalną słodyczą

U mnie waga stoi od kilku dni, gdzieś, tak od weekendu i w sumie nie wiem, dlaczego, próbuję to sobie, jakoś tłumaczyć, że może jagód na śniadanie za dużo, albo tera flu na przeziębienie, albo kalafior mi nie służy, ale w sumie, to nie wiem, o co chodzi

Za tydzień, jadę nad morze i już się boję, jak to się skończy, jadę z grupą znajomych, więc nie ma mowy o siecie, bo jak, ją utrzymać, śniadanie kupne, obiad w knajpie, strach się bać
Amarante18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 09:42   #2289
ewcia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez palomeetka Pokaż wiadomość

o i ja elaborat o patelniach, a ewcia konkrety

ewcia na MM zastoje to normalka, organizm przyzwyczaja sie do nowej wagi i nie chce odpuścić, trzyma wagę 'na gorsze czasy', ale jak widzi, że czlowiek nie odpuści to waga hop i spada okresy zastój/spadek wagi mogą się wydłużać, ale nie daj się, bo im wolniej waga spada tym jest szansa, że na dłużej i bez jojo
A bo z tymi patelniami to ostatnio na własnej skórze przerabiałam. Mięsko smażyłam, podlałam trochę oliwy, a i tak się przyklejało, mimo, że patelnia tefala kupiona za spore pieniądze. Tyle, że już ponad dwa lata była. A niedługo potem smażyłam beztłuszczowo naleśniki na nowej patelni i było bez problemu.

Cytat:
Napisane przez Amarante18 Pokaż wiadomość
Nie uznaję, też żadnych zastępstw za cukier, albo jem słodkie, albo nie, więc cuda, typu agawa, ksylitol, itd, odrzucam, zresztą, jak kiedyś dodałam, chyba fruktozę, to ledwo czułam słodki smak, więc chyba musiałabym dorzucić tego naprawdę sporo, żeby równało się z oryginalną słodyczą
Ja nie mogę tak całkiem bez słodkiego. Jak robię koktajl truskawkowy to go dosładzam fruktozą, ostatnio naleśniki z twarożkiem i miodem akacjowym. Nie słodzę dużo, ale jednak mnie nachodzi od czasu do czasu.

Cytat:
Za tydzień, jadę nad morze i już się boję, jak to się skończy, jadę z grupą znajomych, więc nie ma mowy o siecie, bo jak, ją utrzymać, śniadanie kupne, obiad w knajpie, strach się bać
A śniadanie kupne w hotelu, czy w sklepie i robicie sobie sami. W obydwu przypadkach da się wyjść obronną ręką. Jeśli jest jakiś szwedzki stół to ze śniadaniem tłuszczowym nie powinno być problemu, a jak w sklepie to chlebek razowy, twarożek, warzywa albo mleko i owsianka. Wszystko się da zrobić.
Przyjemnego wypoczynku. Odpocznij też trochę za nas.
Stary 2015-06-25, 13:10   #2290
Konto usunięte

palomeetka, w Twojej wypowiedzi pojawia się słowo klucz "pasta strączkowa". To takie oczywiste, że aż mnie zatchnęło! Kombinowałam z pastami, ale we łbie siedziało tylko jajeczna (co oczywiście odpada), albo z tuńczykiem. I tak dreptałam w jednym miejscu, a przecież strączki to jest ogromne pole manewru!! Także dziękować, dziękować

Już mi lepiej, już na myśl o ryżu nie kurczy mi się przełyk Mogę wracać do czystego MM. Dobrze mi zrobiła ta chwila wytchnienia. Na wadze to się nie odbiło, a przynajmniej we łbie spokój

Amarante18 udanego wypoczynku!
Stary 2015-06-25, 14:25   #2291
ewcia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez palomeetka Pokaż wiadomość
czy prasować (totalna strata czasu)
Bo jak się tak od razu zdejmując z suszarki równiutko poukłada i do szafki to do prasowania niewiele zostaje
Stary 2015-06-26, 16:59   #2292
palomeetka
Raczkowanie

Amarante dziękuję za przepis bardzo jestem ciekawa jak będą smakowaly bataty w formie słokich muffin, bo dotychczas tylko w 'słonych' daniach jadałam

wyjazdem sie nie stresuj!
wybieraj 'mniejsze zło'
przy T ograniczaj weglowodanowe dodatki
do ryby nie bierz frytek
na grillu do kiełbasy/karkówki nie jedz chleba
pewnie będziesz dużo chodzić, spacerować, tańczyć to wszystko spalisz
nie myśl o żarciu, masz się dobrze bawić!

ewcia zazdroszczę, że możesz tylko skubnąć słodkiego
ja jak Amarante musze odciąć od wszelkich słodyczy, bo na kawałeczku się nie kończy... tak samo wino, nie lampka, ale do dna

Just polecam się
od siebie dodam, że najbardziej smakuje mi hummus (wzbogacony tahini i kapką oliwy) oraz czekoladowa pasta z ciecierzycy ale i inne strączkowe są git, z zielonej soczewki + pieczone warzywa

i pochwal się, co dobrego jadłaś?

Cytat:
Napisane przez ewcia123 Pokaż wiadomość
Bo jak się tak od razu zdejmując z suszarki równiutko poukłada i do szafki to do prasowania niewiele zostaje
przy koszulach się nie sprawdza niestety mimo, że suszę na wieszakach, równo rozwieszone...
dobrze, że teraz lato i krótki rękaw to nie ma gimnastyki przy mankietach

u mnie jakiś depresyjny nastrój... sama nie wiem dlaczego
i nawet, że dziś piątek to średnio pociesza...

dietowo ok, ale nie chce mi się w garach siedziec...
idę, co Wam będę smęcić...

miłego weekendu Dziewczynki!
Stary 2015-06-27, 07:15   #2293
Amarante18
Raczkowanie

Hejka
Wreszcie trochę słońca, aż chce się żyć
Ma nadzieję, że tak się utrzyma przez kilka dni.

ewacia123 u mnie nawet dozwolone słodzidła powodują zatrzymanie chudnięcia, muszę być na restrykcyjnej diecie, żeby były efekty. A nie zadowolę się małymi ilościami, niestety, więc wolę całkowicie odstawić.
Co do wyjazdu, to wiecie, jak jest, jedziemy do domków, jedzenie, we własnym zakresie, sądze, żę dziwnie bym wyglądała, robiąc obiad w kuchni, bo większość pewnie pójdzie do knajpy.
Na śniadanie, jeszcze, może coś wymyślę, jakaś jajecznica, czy kanapki, zobaczymy, co w sklepie dostanę.
Postaram się unikać pokus

Wczoraj wypiłam, może z cztery łyki wina różowego i od razu widzę, po wadze, że to nie był dobry pomysł. Ale to kara, za zdradę mojego carlo rossi

Zazdroszczę, że możecie jeść, ze smakiem strączki, ryż, czy kaszę, ja tego nie trawię, po prostu nie lubie, a szkoda, bo zznacznie by mi to ułatwiło menu.
Stary 2015-06-27, 16:23   #2294
Konto usunięte

Za tydzień mam wesele i każdą wolną chwilę przeznaczam na bieganie, za takimi duperelami jak szal, pończochy, torebka... I jak na złość nie udaje mi się kupić wszystkiego za jedym zamachem. Może za bardzo wybredna jestem

Jak na razie to zrobiłam tylko jedną pastę z czerwonej soczewicy z twarogiem, pieczoną papryką, przecierem. Na ostro. Fajna, można będzie powtórzyć

No i tak.... nic tylko to wesele we łbie....

Dziewczyny, podpowiedzcie coś bo już nie wiem.... Mam kieckę bez ramiączek. I mam krzywą opaleniznę. I co robić? Stosuję balsam brązujący, ale nie wyrównał tego, samoopalaczy się boję... Myślałam nawet żeby doszyć wstążki, żeby zakrywały nieopalone ciało, ale nie znalazłam niczego w tym samym kolorze...
Co robić? Jakiś fluid, krem BB, bronzer?
A może się nie przejmować i bez krępacji? W sumie najwyżej mnie obgadają...
Stary 2015-06-29, 16:02   #2295
palomeetka
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj wypiłam, może z cztery łyki wina różowego i od razu widzę, po wadze, że to nie był dobry pomysł. Ale to kara, za zdradę mojego carlo rossi
bez paniki
to tylko woda Ci sie zatrzymała
ja mam podobnie, niby alkohol odwadnia, ale po mojej wadze tego nie widac
Cytat:
Zazdroszczę, że możecie jeść, ze smakiem strączki, ryż, czy kaszę, ja tego nie trawię, po prostu nie lubie, a szkoda, bo zznacznie by mi to ułatwiło menu.
współczuję, bo ja strączki kocham
i ryż i kasze i makaron
ogólnie kocham jeść

a probowałaś quinoa? może Ci zasmakuje?
albo granulat sojowy/kotlety sojowe? (w ogóle nie ma posmaku strączków)

Just nie znam się kompletnie na samoopalaczach
kiedyś jakiś z Rosmana miałam i mi śmierdział okropnie, wiec po posmarowaniu pędziłam pod prysznic, ale podobno te z wyższej półki sa ok (kiedyś gdzieś czytałam, że nawet ładnie pachną i działają)
może uda Ci sie zasłonić bolerkiem albo szalem?
a może nie brać w ogóle do głowy i jak mówi moja kolezanka 'co się przejmujesz, męża już masz'

u mnie fajny weekend, dużo łażenia, MMowo ok
a dziś zmęczyła mnie Melba, a jeszcze sprzątanie czeka, a taaak mi sie nieeee chceeee, ale mus, bo sie już potykam o różne rzeczy

i już prawie po poniedziałku!
Stary 2015-06-30, 09:16   #2296
Konto usunięte

"Co się przejmujesz, męża już masz" - bezcenne!!!! Faktycznie, na części oficjalnej, będę się chować za szalem, a potem to już rybka... Jakbym zaczęła kombinować z samoopalaczami to dopiero mogłoby sie skończyć zabawnie....

A tak wracając do wyjazdów i stołowania się na miejscu.... Szczęście w nieszczęściu, mam wielu znajomych, którzy pracują w gastronomi. I kiedy dochodzi do takiego wspólnego wyjazdu to nie ma nawet mowy o jedzeniu na mieście. Zawsze wszystko szykujemy sami, i może "tracimy na tym trochę czasu", ale zabawa jest przednia.
Do historii już przeszła już moja rozmowa z kumpelą, jak jej się żaliłam, że wcisnęli mi śmierdzące mięsko w sklepie. To zamiast kulturalnie popsioczyć na sprzedawcę, ta mi zaczęła opowiadać co mogę zrobić, żeby pozbyć się tego zapachu.... Także mówisz, że masz ochotę na obiad w restauracji? Nie, dziękuję, postoję
Stary 2015-06-30, 09:38   #2297
ewcia123
Rozeznanie

Just tak sobie przypomniałam, że DAX ma coś takiego jak chusteczki samoopalające. Nie mam pojęcia jak to działa, ani czy wogóle działa. Ale jak chcesz coś przetestować to najpóźniej do jutra, żeby zdążyło zejść jeśli coś pójdzie nie tak

Wczoraj zrobiłam sobie shake'a truskawkowego (mrożone truskawki, mleko i łyżeczka ksylitolu). Ło ja, taka dieta to mi się podoba.

Tak się zastanawiam, czy to, że tak powoli chudnę, to nie jest sprawka tego, że właśnie sobie posłodzę coś czasem i sporo owoców jem po południu. Ale z drugiej strony dzięki temu, że sobie na to pozwalam to łatwiej mi wytrzymać tak długi czas. Skończy się wysyp owoców to i moja dieta się zmieni.
Stary 2015-06-30, 11:48   #2298
Konto usunięte

Oj nieee.... kiedyś chusteczką samoopalającą zrobiłam sobie straszne smugi na nogach.... Nie odważę się teraz. Codziennie robię peelingi, może choć trochę się wyrówna.

Ewcia, nie przejmuj się, że powoli! Im wolniej tym trwalej, więc wiesz... Nie trudno coś teraz odstawić, gorzej, jak zaczyna się śnić po nocach! To już może się różnie skończyć....
Stary 2015-06-30, 14:06   #2299
ewcia123
Rozeznanie

[1=af63d773ced7e0e9556604a 7878ebff427805fcd_6871978 14530e;51929406]

Ewcia, nie przejmuj się, że powoli! Im wolniej tym trwalej, więc wiesz... Nie trudno coś teraz odstawić, gorzej, jak zaczyna się śnić po nocach! To już może się różnie skończyć....[/QUOTE]

I zaczną się sny o charakterze erotycznym... leżę naga w wannie z barszczem
Stary 2015-06-30, 14:56   #2300
Konto usunięte

Barszczyk solo raz!
Stary 2015-06-30, 21:15   #2301
palomeetka
Raczkowanie

Hej!

Just
restauracje to ja szerokim łukiem omijałam całe życie
pewnie nie mały wpływ miał fakt, że dziadek pracował w jednej z nich, ponadto u mnie w rodzinie większość lubi i umie bardzo smacznie gotować
mój TZ z racji pracy bywa dość często w knajpach na spotkaniach i mnie też zaczął wyciągać i nawet mi sie zaczeło podobać
ale i tak najbardziej lubie sama, bo ja 'Zosia samosia' więc wiem najlepiej i robię najlepiej

ewcia nie kombinuj, jeśli spada wolno, ale systematycznie to lepiej niczego nie zmieniać, jakby nie spadało to jakieś ruchy w menu tzrebaby zrobić, ale jak leci to tylko sie cieszyć

Cytat:
I zaczną się sny o charakterze erotycznym... leżę naga w wannie z barszczem

[1=af63d773ced7e0e9556604a 7878ebff427805fcd_6871978 14530e;51931991]
Barszczyk solo raz! [/QUOTE]
umre z Wami )))))))))))))))))))))))
ja nie musze w wannie, może byc na kanapie, ale z pyzami

byłam dzis na zakupach ubraniowych
sukces, bo mam prawie pełną szafę
i dla mnie bo byłam dzielna, nie wsciekałam się i w ogóle jakoś tak poszło sprytnie i szybko
nie dostałam wqr... w przebieralni jak mierzyłam 5te spodnie, 7mą bluzkę i 3cią sukienkę
nie wiem co mi się stało, że tak wyszło, ba nawet się fajnie bawiłam tymi przebierankami
normalnieje czy jak?

MMowo było ok, i Melba zaliczona, ale myślałam, że ducha wyzione tak mi gorąco było... a jutro ma być jeszcze cieplej...
Stary 2015-07-02, 10:35   #2302
Konto usunięte

Pewnie, że fajnie chodzi się do restauracji... Nie trzeba kombinować, gotować i jeszcze po tym sprzątać.... Same zalety Ale..... czasami naprawdę wolałabym nie wiedzieć co się wyprawia w kuchniach tych "renomowanych" placówek....

Moja dieta leży i kwiczy. Wymknęło się to trochę spod kontroli. Wymówki mam słabe. Zostały 3 dni do wyjazdu, a potem wesele i pyszny garnuszek teściowej. Domyślacie się jak będzie....

Tyle dobrego, że ciągle ćwiczę to przynajmniej nie zawalam na całej linii

I proszę mi nic nie mówić o zakupach ciuchowych Może do końca roku zapomnę, jak latałam teraz za garderobą na weselicho... Dobrze, że mi niczego innego nie brakuje, nie będę musiała narażać sie na ten stres! Bo w przeciwieństwie do palomeetki to mi jeszcze daleko do znormalnienia
Stary 2015-07-04, 19:30   #2303
Konto usunięte

Wybywam do piątku
Dietkujcie grzecznie!
Stary 2015-07-06, 20:30   #2304
palomeetka
Raczkowanie

Hej!

nareszcie w sieci!
przez upały lapek mi sie ugotował
miałam cyrk z ratowaniem danych, a oczywiście nie archiwizowałam niczego, bo po co..?
ale gruntowne czyszczenie, reinstalacja, podkładka chłodząca i działa!

Just baw się super na weselu, wytańcz, a u teściówki najedz dobrych rzeczy

I brawa za ćwiczenia

A wiecie jakie jaja, pisałam Wam, że waga mimo diety w górę, sfrustrowana byłam, bo kurcze ćwiczę, jem dobrze, ba wywaliam nawet dżem z owsianki i odstawiłam herbatę. Pije tylko zioła i wodę. No i szlag mnie trafiał jak się ważyłam, aż TZ juz nie dał rady słuchać wiązanek w kierunku wagi...
Sprawdził baterie i jak grzebał to okazzło się, że łupina od orzecha wlazła w jedną nóżkę wagi i blokowała
A na wadze -4 (i to sprawdzane wieczorem )

Moje menu przez upały właściwie cały czas takie same:
owsianka, warzywa
sałatka ze strączkami,
kabanosy, jajka z majo, warzywa
wedzone ryby, warzywa

widać na twarzy i po ciuchach że mniej mnie objętościowo
Melba z 1kg hantelkami dalej męczy tak, że po treningu jestem mokrą plamą

edit: Just, Ty już chyba po weselu, co? mam nadzieję, że było super!

Edytowane przez palomeetka
Czas edycji: 2015-07-06 o 20:32 Powód: :)
Stary 2015-07-07, 07:58   #2305
ewcia123
Rozeznanie

palomeetka gratki za spadki....(i nie czuje, że rymuje ) To motywuje do dalszego działania.
U mnie niewiele ale też spada.
Dietę trzymam, ale ćwiczenia to odpuściłam. W tej temperaturze się nie da. Rozpuszczam się...
A wczoraj wieczór piekłam mięso w piekarniku. No i był to idiotyczny pomysł. Nagrzało się w chałupie, że hej. Muszę się przestawić na rybki z puszki albo wędzone albo coś co się da szybo usmażyć.
Stary 2015-07-08, 14:31   #2306
palomeetka
Raczkowanie

Hej!

ewcia najważniejsze że jesz MMowo
w upały ćwiczę rano o 5-6, i tak nie dam rady spać, bo ptaki drą twarz, a i słonce w okna mi zagląda juz chwile po 4

Na spadki pewnie i upał ma niemały wpływ, jeść sie nie chce, wiecej sie pije, a człowiek i tak sie roztapia
Trochę małe porcje jem, ale jak sie ochłodzi, może sie bardziej ogarnę. Z drugiej strony, wolę, aby było nawet upalnie, bo jak sobie przypomnę jesienne słoty to brrr...

miłego dnia!
Stary 2015-07-09, 07:42   #2307
ewcia123
Rozeznanie

O 5-6 to ja do roboty już wstaje, więc tak rano nie da rady.
Ale z dzieciakami wieczorem byłam na placu zabaw, gdzie jest też sprzęt do ćwiczeń, to sobie pomachałam czym było.

Zrobiłam sobie wczoraj lody truskawkowe (mrożone truskawki, chude mleko, fruktoza). Miał być shake ale dałam za mało mleka i się zrobiły lody. Pyszności
Stary 2015-07-09, 20:11   #2308
palomeetka
Raczkowanie

Cytat:
Zrobiłam sobie wczoraj lody truskawkowe (mrożone truskawki, chude mleko, fruktoza). Miał być shake ale dałam za mało mleka i się zrobiły lody. Pyszności
mniam
a lody po tłuszczowym posiłku to najlepiej jest zmiksować owoce z kremówką i słodzidłem (fruktoza, syrop z agawy, ksylitol..) owoce oczywiscie zamrozone

wlazłam wczoraj wieczorem łokciem na ściane, że az gwiazdy zobaczyłam, dziś z tej okazji nie cwiczyłam i dalej mnie pobolewa... mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo nie chce mi sie do lekarza iść, jak nie spuchło to chyba nic się nie połamało co?

całe szczęście, że już czwartek się kończy, jakoś ten tydzień taaak mi sie wlecze, że szok...

zjadłabym coś dobrego, ale sama nie wiem co to miałoby być...
Stary 2015-07-10, 15:14   #2309
Konto usunięte

Cześć dziewczyny!
Wróciłam wczoraj w nocy i teraz zbieram czakrę Odpoczywam, odpieram ciuchy, planuje zakupy i inne takie niezbędne po przyjeździe
Potem Wam się wyzewnętrznie jak było i co postanowiłam zrobić z dietą...
Stary 2015-07-11, 13:24   #2310
Amarante18
Raczkowanie

No to wróciłam

Wyjazd okazał się super, ale niestety poległam na całej linii, było wszystko i nawet nie wchodze na wagę, bo widzę, że spasłam się na maxa
Od jutra wraca dieta i nie ma przebacz
Oprócz tego ćwiczenia z 4 razy w tyg, jak da rade + pilates. Zmieniam ćwiczenia na bardziej siłowe, czyli sztangi i hantle, może to lepiej zadziała
A swoją drogą, to zapałałam wielkim uczuciem do sztang i to jest chyba to!
Jak będę miała siłę, jeszcze dziś, to przejdę się na siłownię i trochę powyciskam
A tymczsem, na przyszły tydzień, planuję wpaść w rutynę jedzeniową.
s - owsianka
2s - kefir+warzywa+cieciorka
o - ryba z warzywami
k - sałatka z kurczaka/ryby/cieciorki z warzywami

pzdr
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości