|
|
#2641 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007
Cytat:
i jak ja jej to wytlumacze ))))
|
|
#2642 |
|
Joanna Małgorzata
|
wiecie co to ja mam jednak dobrze pełno kartonów po Norberciku a do tego zaopatruje się powoli w róż więc mam zabezpieczenie gdyby jednak tej mojej Hani coś między nóżkami wyrosło
![]() ![]() ![]() celka2000 wiem tak to jest cięzko wybrać co bedzie lepsze i dla Ciebie i dla maluszka ale wydaje mi się że Twoj mąż jak już się dzidzia urodzi przestanie bać się małego dziciątka Tak bylo z moim jak urodził się Norbiś. Wyglądał tak rozczulająco jak bral go na ręce Mężuś ma 186 wzrostu duże ręce i takie maleństwo w jego ramionkach cudowny widok szperrr tak mam nadzieję że będzie dobrze.
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mogloby byc faktycznie niebezpieczne,ale mysle,ze lepsza dziewczynka z samochodzikiem na bluzce niz chlopczyk z motylkiem :P bluzeczke schowalam,metki nie oderwalam i mam nadzieje ze druga corcia sie urodzi... ![]() celka2000 moze Ty masz to samo co ja z tesciami,wszedzie widzisz jakis problem? moze tesciowa wie,ze lepiej sie nie pchac i nie ma to jak wlasna mama ( tak tylko pisze,bo sama wszedzie widze ich zle zachowanie) raz poprosila mnie zebym pokupowala troszke ubranek dla dzidziusia jej synowej( w uk mozna kupic za pol darmo ubranka nowe,lub uzywane)no tu kupilam 2 reklamowki,a po 2 tyg mysle sobie,ze troche beszczelne.a z drugiej strony czyz nie kochana z niej tesciowa, ktora nawet z anglii zalatwia ubranka dla wnusi ?? tak mi glupio,mam taki mentlik w glowie, nie potrafie trzezwo myslec, co jest dobre a co zle. szperrr mnie Twoi rodzice rozbawili...mama nawet z Toba plakala hi hi hi
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
cze Maatra-faktycznie u Was to już się ostre rozdwajanie zaczęło!
bluzka z motylkiem jest cool ![]() palących ani teściów ani rodziców w domu bym nie chciała mieć ![]() ale ja w ogóle nie zamierzam nikogo do domu do pomocy prosić no chyba,że życie zweryfikuje moje plany i będę do tego zmuszona po 1- 44m2 to za mało miejsca na więcej niż 2 os. 2- nie lubię jak mi się ktoś wtrąca w to co robię ![]() 3-po porodzie chciałabym mieć trochę spokoju/czasu dla siebie,by psychicznie i fizycznie do siebie dojść moze jakbym miała duży dom/mieszkała w innym kraju to bym inaczej na to patrzyła a moze to zależy od charakteru wszystkich osób![]() tak czy siak każda powinna zrobić jak czuje i tak będzie najlepiej ja tylko piszę ze swojego punktu widzenia no i wiem,że jak tylko pisnę słówko to obie mamy będą w try miga ![]() ta świadomość na razie wystarczy dzięki za opinie o laktatorach,smoczkach etc. choć nadal nie wiem na co się zdecydować ![]() ja się po prostu boję,że będzie mi on potrzebny już w szpitalu
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Inka-sliczny malutki brzucholek!
Primavero-z wózkiem niestety nie pomogę,ale może uda Ci się namacalnie samej przekonać i myślę,że żadna mamuśka Cię nie przegoni a wiadomości z pierwszej ręki są najlepsze przecież co do koloru scian to my mały żółty w sypialni niedawno malowany,wiec zostaje.Małej na pewno się spodoba
|
|
|
|
#2646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Agi-na to jestem przygotowana
ale oprócz tego nie chcę mieć nikogo brzęczącego nad głową i mówiącego mi,że to czy tamto tak a tak chcę sobie pochodzić z cycami i tyłkiem na wierzchu i po prostu czuć się swobodnie w swoim domu będę odsypiać razem z małą obiadów nie będzie-zresztą teraz też nie mam takiego zwyczaju ![]() posprzątane będzie jak małż posprząta albo ja będę miała siłe i chęci zakupy zrobi małz i świat się nie zawali tak myslę ![]() ale życie zweryfikuje jak zawsze i jak pisałam-ja nikogo przecież nie neguję ani nie osądzam,bo każda z tych opcji jest bardzo dobra ja po prostu siebie znam i wiem co mnie doprowadza do białej gorączki
|
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam nadzieje,ze po ciazy troszke sie zmieni na lepsze i w koncu wroce do gotowania,sprzatania i zakupow,bo teraz to mi sie nawet listy nie chce zrobic :P dzis zrobilam obiadek,albo raczej dorobilam cos do gotowych dan mrozonych od tesciow i rodzicow i sprawilam mu tym niesamowita radosc...az mi sie glupio zrobilo, bo to przeciez tylko obiad...
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
maatra- moj to sie cieszy jak glupi jak mu kanapke albo kakao zrobie
biedny teraz jest taki zameczany - robi wszystko: sprzata, robi zakupy...ach....Dlatego tez chce pomocy mojej mamy bo zdaje sobie sprawe ze w natloku tylu rzeczy to jeszcze jak bede go angazowac do dziecka to swira dostanie i wcale mu sie nie dziwie...bedzie dobrze
|
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, no dokładnie mam tak samo i jak przeczytałam wasze posty teraz o tym gotowaniu, gołych cycach i teściowych to aż sie do rozpuku śmiałam i brzuch mi się trząsł.
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
hej, przypominam zainteresowanym o numerach telefonow.
Na razie numery dostalam od: misia, InKa29, Yoolia, Ag_nes, Ewcia, szperrr,bb-m, bubbel, puszina, primavera, agi_kn Jesli ktos chce jeszcze dolaczyc do "stowarzyszenia" to czekam na numery telefonow do piatku. Na weekend bede rozsylac. |
|
|
|
#2652 |
|
Joanna Małgorzata
|
częśc dziewczynki
ze śmiechu to aż mnie brzuch rozbolał. Jesteście niesamowite a mężów naszych podziwiam. Fakt ze ja niestety na kompletne lenistwo pozwolić sobie nie mogę bo Po1 mam już brzdąca ktory woła że jest głodny (teraz jak jest w przedszkolu to już nie tak jak miał wakacje) no ale obiad ugotować muszę posprzątac muszę sama no bo mąż pracuje do 20 od 7 rano więc nie zrobi tego za mnie ale jak tylko jest taka możliwośc to mnie wyręcza A zostawić bałagan w diabły też nie mogę bo mnie by szlak trafił mój synek jest astmetykiem więc jego niestety też dosłownie Ale teraz mam posprzątane obiad wczorajszy nad Kołobrzegiem pada deszcz i jest burzę WIęC DZIś LENIUCHUJE ILE SIę DA ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim
Dzisiaj jakos jestem w bardzo dobrym humorze pomijajac fakt ze w Londynie jest strajk metra(tylko dwie linie dzialaja) i jadac do pracy czulam sie jak sardynka w puszce ![]() Jutro ide na badanie krwi, mam grupe krwi Rh-, a za tydzien kolejny zastrzyk. Mi tez jest szkoda mojego meza My zawsze jemy wspolne obiady tylko na weekend, poniewaz w tygodniu pracujemy w innych godzinach. Ja w rannych a on glownie w wieczornych i wraca okolo 2 nad ranem(pracuje jako glowny manager w restauracji) Weekendowy obiad nie zawsze oznacza, ze to ja gotuje ![]() Dzisiaj kolejny nudny dzien w pracy . Juz nawet nie wiem czego szukac na internecie i wytrzymaj tu do 17. U nas zapowiada sie dosc cieply i sloneczny dzien Moja mama pewnie ugotuje dzisiaj cos dobrego
|
#2654 | |
|
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
Miisa czy tamten nie ma? On jest naprawdę potrzny fakt że my urodzimy dzidziule na jesień czyli do wiosny będą smigać w głebokich a potem już cieplej i niby kocyk wystarczy no ale jak by był to rewelka Ale ten materiał w tym mi jakoś się nie podoba taki ceratowy a w tym wcześniejszym normalny patrze po mieście czy ktoś idzie z takim wózkiem ale nic nie widzę
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Miała niebiesko-granatowy i właśnie taki jakby ortalionowy - taki świecący ten materiał. Zastanawiam się, czy one wszystkie takie są - bo oglądając różne kolory na allegro, to jedne takie ortalionowe, a inne takie normalne - zastanawiam sie, czy to kwestia zdjęcia, czy moze inne kolory nie mają tego materiału?
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj spokoj
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano spokój dziś bo pogoda pewno nie sprzyja... Taka jestem oklapła, że mój ambitny plan zrobienia czegokolwiek spalił na panewce....
![]() Do tego mam ochote na coś słodkiego a nie moge bo mam za duży cukier i szlaban na słodycze
|
|
|
|
#2658 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj po raz pierwszy maly starsznie sie rozpycha
wypycha mi cos , strasznie mi brzuch twardnieje po prawej stronie pod zebrami. Wydaje mi sie, ze moze wypychac pupcie albo glowke ![]() Smieszne uczucie
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Adasiek to wypychanie roznych czesci ciala ma juz opanowane do perfekcji
Zeby bylo smieszniej nigdy nie moge zlokalizowac jak on lezy, bo po dwoch roznych stronach brzucha czuje jednoczesnie "bach" NAjsmieszniej jest jak mi tak pepek wypycha - zawsze go popycham wtedy bo nie lubie jak mi sie tam pcha...Ostatnio dosc regularnie kopie w prawej strony brzucha (prawie z boku) i centralnie od strony pepka po lewej. I tak juz od dobrych kilkunastu dni - moze on juz sie ulozyl jakos konkretnie i nie zmienia pozycji? Choc to pewnie za wczesnie.Wlasnie cos w tv slucham, ze rzad chce podwyzszyc urlop macierzynski. Do 2014 r urlop ostatecznie przy pierwszym dziecku ma wynosci 26 tyg, przy drugim bodajze 39tyg. Ale czy to wejdzie to nie wiadomo. Na razie plan jest taki ze z roku na rok urlop ma byc dluzszy o 2 tyg. Lista mamus listopadowo - grudniowych: 1. Ag_nes - termin 27 pazdziernika; chlopczyk Oskar 2. gizelcia - termin 02 listopada; dziewczynka Oliwka 3. Laura_85 - termin 03 listopada; chlopczyk 4. Paulincia - termin 03 listopada; dziewczynka Marysia 5. celka2000 - termin 05 listopada; chlopczyk Adaś 6. szprotusia - termin 06 listopada; dziewczynka 7. szperrr - termin 8 listopada; dziewczynka Hania 8. Medusia - termin 14 listopada; dziewczynka Melania 9. bb-m - termin 17 listopada; chłopczyk + dziewczynka 10. bingo30 - termin 17 listopada; dziewczynka 11. afiliks - termin 14 listopada; dziewczynka Kasia 12. betka72 - termin 20 listopada 13.*misia* - termin 20 listopada; chlopczyk Mateusz 14. Yoolia - termin 21 listopada; dziewczynka 15. GosiaSusanka - termin 22 listopada 16. Monikak24 - termin 22 listopada 17. ewcia123 - termin 24 listopada, chlopczyk Piotrek 18. agi_kn - termin 24 listopada; chlopczyk 19. mili78 - termin 25 listopada 20. martka83 - termin 25 listopada; chlopczyk Mateusz 21. Aniolek85 - termin 25 listopada; chlopczyk Kubuś 22. koletynka - termin 1 grudnia; chlopczyk Johannes 23. bubbel - termin 3 grudnia; chlopczyk Nathaniel 24. Fiona_80 - termin 4 grudnia; dziewczynka 25. primavera - termin 6 grudnia; niespodzianka 26. ann_Lee - termin 7 grudnia; dziewczynka 27. Sławka2 - termin 8 grudnia 28. InKa29 - termin 16 grudnia; dziewczynka Hania 29. jolanta.g. - termin 24 grudnia 30. Ifriti - termin 25 grudnia; 31. vino - termin 27 grudnia, dziewczynka 32. juk-ka - termin 30 grudnia; przeczucie: chlopczyk 33. puszina - termin 31 grudnia; chlopczyk Marek 34. a.k - termin 2 stycznia, dziewczynka Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2007-09-04 o 19:55 |
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
O tak dziś jest sennie i zimno. Pierwszy raz tego lata ubrałam kurtkę, w której jeszcze sie zapominam. Nieprzyjemnie jest i chyba będzie lać, bo jakieś chmurzyska widzę. Koty od rana sie pokładają i śpią we wszelakich pozycjach.
Oj bubbel pogłaskaj tam, tą główkę, plecki, dupcię- cokolwiek się wypina- pogłaskaj ode mnie czule!. Ja dziś na 19 do ginekologa na usg... już nie mogę się doczekać aby syneczka zobaczyć no i te wyniki anemiczne skonsultować. Żarłam w tym tygodniu non stop- pierogi ze szpinakiem, makrele na kanapkę, do tego zrobiłam mega pyszną zupę buraczkową i teraz w tym momencie popijam herbatkę z ciastkami z pestkami dyni ( w herbacie sok z czarnego bzu z porzeczką - też ma żelazo) Jak ktoś mi gwoździa dołoży to mnie od magnesu nie odczepi ;P Edytowane przez puszina Czas edycji: 2007-09-04 o 15:39 |
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też Młode często coś wypina, w ogóle ostatnio bardzo ruchliwe się zrobiło - te ruchy czasami są tak gwałtowne, że TŻ śmieje sie, że może tam siedzi dwójka i się tłuką? ![]() Pogoda do bani - nic mi się nie chce, najlepiej to spałabym i spała... |
|
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
sławka ja tez mam podwyzszony cukier ale odkad mierze sobie poziom cukru glukometrem zauwazyłam ze to nie po słodyczach mi rosnie a po np pieczywie czy po płatkach kukurydzianych tak wiec na małe co nieco mozesz sobie pozwolic
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny bo popędze zaraz do tesco
![]() Wielkie dzięki bo zupelnie zapomniałam, że jest takie coś - czyli jestem uratowana Mnie lekarz nic nie mówił o mierzeniu glukometrem bo to było takie delikatne podwyższenie więc z tymi słodyczami jest tak na wszelki wypadek - zobaczymy co będzie przy następnym badaniu ![]() Mnie też dzidzia kopie niesamowicie. Mam z tego niezły ubaw bo czasem mój brzuszek robi sie krzywy bo dzidzia mi z jednej strony główkę czy coś pcha i mam takiego "guza" na brzuszku ![]() A szczególnie upodobał sobie pore wieczorną jak już mam bardzo wygodną pozycje do spania - pływa sobie z lewa na prawo i od czasu do czasu czymś przyładuje I jak tu spać
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maly to od jakiegos miesiaca to wieczorem jak sie klade do lozka to spokojniutki jak Aniolek. Zawsze sie wiercil, jak tylko zmienialam pozycje. A teraz grzeczny i kochany. NAwet jak mi sie na plecach usnie. Jak bym sie nie ulozyla to mu dobrze
Tylko w dzien potrafi caly czas mamusie kopac. No i ta czkawka...Tak regularna jak w zegarku![]() Ciekawe czy bedzie taki grzeczny w nocy i da mamusi pospac jak juz sie urodzi. A wiecie ze w Karkonoszach dzis spadl snieg A przeciez Karkonosze to nie jakies Tatry, tylko nieduze gorki. Szok! Cos mi sie wydaje ze zima szybko przyjdzie. Czas rozgladac sie za cieplymi ubrankami na dzidziusiow: sweterki, polarki, dresy, itp...puszina - a z tym zelazem to polecam wolowinke, cielecinke, brokuly, fasole, szpinak i kiwi - wszystko spozywane z duza iloscia witaminy C. |
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie śmieję, że moje dziecko ma swoją regularną porę kopania - tzn kręci sie ogólnie przez cały dzień z różną częstotliwością, ale co wieczór od 11 do 12 wierzga na maxa, aż mi brzuch lata. Hmm - skoro ma taki zwyczaj, to mu juz chyba zostanie?
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
hejo kobietki
widzę, że dopada nas nastój jesienny... u nas też niestety brzydka pogoda... szaro, buro i zimno... ha teraz będę pisać częściej, bo ... jestem na zwolnieniu ale weź nie sprzątaj jak mi się załączył syndrom wicia gniazda i tylko kombinuję co by tu jeszcze... ale z tym sprzątaniem będę uważać - powolutku, powolutku... w sumie mam jeszcze czas - zdąże wszystko sobie zrobić...celka a z tym wydłużonym macierzyńskim to chyba PiS zaczął już kampanię przedwyborczą... a widziałyście spot LiD-u (ten ze spokojną łąką) - niezły jest ![]() dziewczyny u mnie też dzidek się rozpycha... ostatnio na wysokości żołądka wystawia jakąś część ciała ciewawe jaką pogłaszczę ją, delikatnie pomasuję i się przesuwa kurcze wy też macie takie uczucie pełności po biustem jak siedzicie?
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
afiliks - no i fajnie ze jestes na zwolnieniu!
A co do pelnosci pod biustem to nie tylko tam, na dole tez, mam wrazenie ze brzuchem rozpycham sobie nogi I wygodniej mi siedziec z rozstawionymi nogami Jak slonica
|
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
celka - ty nie szalej, podłoga nie zając - nie ucieknie... chociaż ja mam takiego fajnego mopika, że nawet się schylać nie trzeba
ale narazie sobie odpoczywam i odsypiam... a o słonicy to też coś wiem ![]() aaaa, i wrześniówki już się na dobre rozypują - mają już cztery mamusie ![]() celka możesz mi zmienić datę na liście - według OM i USG wychodzi 20 listopada... nie chcę później kolejki blokować
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale ostatnio duzo piszecie, czytam wszystko tylko nie mam czasu odpisać w pracy nie mogę, bo mama cały czas na głowie dziewczynę, która ma mnie zastąpić i ona najcześciej zajmuje mojego kompa, jak dorwę się gdzieś indziej to tylko czytam. Jak wpadam do domku to częstonie włączam nawet kompa tylko kłade sie spać. Mi napewno na początku pomoże mama, niepracuje, jest na wczesniejszej emeryturze, tato też się zaoferował, że wezmie urlop i będzie palił w piecu, żeby było nam cieplutko Mi to nie przeszkadza, raczej nie latam z gołym tylkiem po chałupie bo u mnie zazwyczaj jest chłodno i doopka by mi umarzła ![]() Moja mała kopie coraz mocniej az cały brzuch drży, ale nie zauwazyłam zeby wypychała częsci ciała Szaleje o róznych porach dnia, najbardziej jak siedze w pracy i wieczorkiem jak kładę się spać oj wtedy to daje mamusi popalić ![]() Wczoraj byłam u doktorka, ale znowu mi nie zrobił usg, w tym gabinecie ma tylko głowicę dopochwową i zmierzył tylko szyjkę - na szczęście się wydłużyła z 3,9 na 4,5 cm ![]() Ja też czuje brzuch już pod piersiami, a nawet teraz siedzę jak Celka z rozkraczonymi nogami a brzuch pomiędzy nimi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

i jak ja jej to wytlumacze
))))

i wcale mu sie nie dziwie...

My zawsze jemy wspolne obiady tylko na weekend, poniewaz w tygodniu pracujemy w innych godzinach. Ja w rannych a on glownie w wieczornych i wraca okolo 2 nad ranem(pracuje jako glowny manager w restauracji) Weekendowy obiad nie zawsze oznacza, ze to ja gotuje
. Juz nawet nie wiem czego szukac na internecie
i wytrzymaj tu do 17. U nas zapowiada sie dosc cieply i sloneczny dzien