|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Malinowa ciesz się i językiem i Tż
Zazdroszcze wam tych fajnych chwil
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Malinowa, może nie bedzie tak źle? Czasami jak u siebie wychodzę na miasto to zastanawiam się czy faktycznie w niemczech jestem. Zawsze gdzieś ktoś trajkocze po polsku.
Albo jeszcze lepiej, ja coś zawzięcie Małżowi opowiadam a ktoś zza pleców coś od siebie dopowiada. Zawał na miejscu murowany xD
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chodzisz do gina polskiego czy niemieckiego ? bo ja na szczęście na miejscu mam polską gin przyjadę to muszę się umówić a potem jechać szpital obejrzeć i papiery zawieźć. byłaś już może to załatwić? :P
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Raczkowanie
|
Ja do zgermanizowanego francuza chodze xD bylam teraz w czerwcu na badaniu u położnej, dała mi plik papierów do wypełnienia, czy chcę znieczulenia, poród rodzinny, sn w wodzie, na stojaka jak tam sobie wymysle. Ankietę o chorobach dziedzicznych. Pokserowała sobie ubezpieczenie, moje wyniki. Popatrzyła w mutterpass, obsluchała serduszko bajtla no i tyle.
Kazała do siebie dzwonić po 10 lipca, żebyśmy się umówiły na oglądanie oddziału. Pewnie dopiero po tym coś więcej będę wiedzieć.
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Laski chyb jak do szkoły rodzenia założe leginsy i jakid T-shirt to będzie okej co?
Kurde stresuje się jakoś, a najbardziej przeraża mnie droga komunikacją sama..
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() wy marudzicie na ciepło a ja tak lubię i jestem już po drzemce hehe poszłam uśpić Karola i sama się zdrzemnełam ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubie ciepło, ale zdarzało mi się zemdleć w komunikacji i bez ciąży, wiec dlatego mam streesa..
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
No upal straszny ja teraz wracam do domu z jazd i godzina jazdy samochodem ... tragedia nawet nie ma gdzue isc u mnie na miasto , plaza daleko jakas trawka to chyba pod balkonem z petaki :/ kurde stalam po WORDEM ile ludzi oblalo egzaminy od razu na luku nawet z placu nie wyjechali.
Ide szybko zdawac teorie aby moj mozg sie calkiem nie rozleniwil z takim mozgiem ciazowym jak zdam za pierwszym razem to bedzie cud
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie będziesz zdawać?
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobry wybór
Trzeba tylko te jednokierunkowe ogarnąć..ronda wszystke taki same No i tylko piesi..chodzą jak świetę krowy, ale polecam w wakacje zdawać to będzie pusto Ja zdawałam 16 lipca dokładnie rok temu Za pierwsym podejściem się udało
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że się nie odzywałam, TŻ ma urlop więc nie mam za bardzo czasu
Ale za to kupiliśmy dziś wózek i fotelik ![]() TŻ wypatrzył w Smyku Adamex Barlettę i tak mu się spodobał ze musieliśmy wziąć- dostaliśmy 200 zł zniżki i wyszło nam taniej niż na allegro i to z 2 letnią gwarancją ![]() kupiliśmy kolor 982 ![]() do niego dokupiliśmy fotelik Kiddy i dzidzia ma już w czym jeździć
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak sie taki rabat dostaje??
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Rabat to ogólnie chyba wszystkim dają na wózki. teraz też na foteliki jest 20%
![]() Wózek wyszedł 1345zł, fotelik 599zł i adaptery 79 zł
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaa...bylam w Smyku we wtorek i nic mi facdet nie mówil :/
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też nie, dopiero przy kasie się okazało
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm rozumiem. W sumie to chciałam się z wózkiem jeszze wstrzymać. A pytanie jak z rabatem na zamówione?
Bo mojego koloru np nie było
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówili nam że na Adamexa się teraz bardzo długo czeka bo sezon urlopowy i można nawet 2 miesiące czekać |
|
|
|
|
#2869 | |||
|
Zadomowienie
|
Ładne imię. Można w ogóle dać Nel? Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że damskie imiona muszą być zakończone na 'a', żeby odróżnić płeć.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przerejestrowałam samochód tżta. Jeszcze dodatkową kasę musiałam płacić za to, że jestem niespokrewnionym pełnomocnikiem. Na szczęście jakieś grosze wyszły. I witam się w trzecim trymestrze. Jak ten czas leci.
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
No Słyszałam że tyle się teraz czeka na adamex...my chyba zamówień w sierpniu, o ile wytrzymam:-P
Kurde doszłam do stacji i cala płyne.. Mam nadzieje ze nie zaslabne bo masakra jest:-(
|
#2871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja w tym tygodniu (po weekendzie) chce zdawac teorie i od razu na na jazdy sie zapisze wiec licze ze w lipcu juz bedzie po Cytat:
Noemi tez na a sie nie konczy
|
|
#2872 | ||
|
Rozeznanie
|
Hajka!
Cytat:
Nie widzę tego u siebie weszlam w ustawienia i tez d... albo ze mnie tempa dzida!:pA stanik mozesz oddac albo wymienić jak kupowalas na alles.pl witaj! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Mala gratuluje! Tak szybko rosną nasze dzieciaczki! kochane sa![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Co do imion to moja niunia jeszcze bezimienna! M do brzuszka mówi "penelope" ha ha
|
||
|
|
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na meza bo na rehabilitacji i poszlam do baru zjadlam zapiekanke i nalesnika z serem mniam ale dobry byl
zaraz szkola rodzenia o 16 godz. Dziecko pojadlo i moge sie zdrzemnac na tym wygodnym fotelu worze hihi a polozna niech se gada;pCytat:
Ja bym raczej powiedziala ze moja pulpecik. W dodatku jej to powiedzialam rano i chyba mocno sobie wziela do serca i z pepowiny skakanke zrobila bo szaleje jak nie wiem ![]() Cytat:
|
|
#2874 |
|
Rozeznanie
|
Nel bardzo ładnie! Moj kuzyn ma Nele
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczaki haha zdecydowalam sie na fryzjera mowie teraz albo nigdy i co nie ma miejsc na dzisiaj wrrrr
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Zaraz sie zdenerwuje i sama ciachne
|
#2876 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Robi i to dość dokładne, dlatego nie wiem czy jest sens jechać. Niby tam gdzie jeździłam na prenatalne mają lepszy sprzęt, ale fotek to z tego nie było, tyle dobrego że filmik mam.
Nie wiem, zobaczę, teraz mi się w ogóle poprzestawiało, bo mój gin wyjechał, więc nie pójdę do niego w nast. tygodniu, tylko za dwa, a wtedy już powinnam w zasadzie jechać tam na prenatalne...bez sensu trochę. Na samej górze na fioletowej belce po lewej stronie masz trzy poziome kreski. Jak na nie najedziesz, to się pokażą różne różności i na samym dole powinna być ta opcja wersji desktopowej. No, chyba że już masz wersję desktopową i czepiasz się dla samego czepiania Nie znoszę takiej zabawy w odsyłanie. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() A ja dziś pojechałam sobie do centrum handlowego z myślą "w hebe jest promocja na lakiery essie, a kupię sobie, a co! Niech matka ma coś od życia" No i wydałam 2 stówy... Ale w Smyku :P
|
|
|
#2877 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też się właśnie obawiam jak mój kręgosłup wytrzymałby targanie 5 kg przez pół dni.Ale skoro już dostałam chustę to przynajmniej spróbuję może akurat mi podpasuje. Cytat:
Jednak wolałabym nie powtarzać tego badania bo potem nie mogli znaleźć zyły i wkuwali się 3 razy w to samo miejsce. Przepraszam,ale jakoś perwersyjnie mi to zabrzmiało. Człowiek wyposzczony to wszystko z jednym mu się kojarzy.Cytat:
Teoretyczny zdałam za pierwszym razem ale z praktycznym się trochę pomęczyłam. Największą załamkę miałam jak mnie oblał w wigilię po godzinie jazdy na mieście za pierdołę w sumie.Prawo jazdy mam pół roku ale bardzo rzadko jeżdżę bo mamy tylko jeden samochód i zazwyczaj to Tż się wozi a mi zostaje komunikacja miejska. ![]() Wróciłam z pracy i nic mi się nie chcę.A przydałoby się ogarnąć dom trochę bo do podłogi to można się już przylepić.O gotowaniu obiadu nawet nie chcę mi się myśleć, na razie zaspakajam małego głoda czereśniami ale wiem że na długo się nie da oszukać. Zrobiłam zdjęcia mamie czego ma już nie kupować w smyku więc przy okazji i wam wstawię fotki moich wyprzedażowych łowów. Muszę trochę przystopować bo jak tak dalej pójdzie to mi nie zostanie na wózek. Na swoje nieszczęście odkryłam stacjonarnie sklep z ciuszkami tej firmy http://sklep.barbaras.pl/pol_m_CHLOP...jace-3889.html ,urzekła mnie kolekcja z Reksiem ale nic nie kupiłam może po wypłacie na coś się skuszę.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-07-02 o 17:05 Powód: literówki |
||||
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , a jak dziewczynka to chyba bezimienna będzie do samego porodu bo imiona które są dla mnie najpiękniejsze mam w najbliższej rodzinie ...Cytat:
Ja prawko mam 8 lat i kocham jeździć, za kierownicą czuję się w swoim zywiole ostatnio śmieliśmy się, że niby mamy dwa auta ale TŻ nie ma swojego bo ja swoje kupiłam przed ślubem, TŻ po ślubie-czyli jak po ślubie to wspólne i jeszcze mnie współwłaścicielem zrobił to juz w ogóle ![]() śliczne ciuszki TŻ od jakiegoś czasu bawi się w wędkarza i wczoraj złowił min. Lina i dziś na późny obiad będzie wg tego przepisu https://www.youtube.com/watch?v=0aINBmGyz6c
Edytowane przez zytka26 Czas edycji: 2015-07-02 o 17:21 |
||
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W temacie chust jestem już dobrze zorientowana i ja kupuję Little Frog bawełnianą. Ona jest cienka i nie potrzebuje za dużo łamania, łatwo się dociaga i jest polecana dla początkujących. Z chustami jest tak, że one nie tracą na wartości, więc lepiej kupić coś porządnego o splocie skośno krzyżykowym niż tanią pościelówę i się zniechęcić. A najważniejszym jest spotkać się z doradcą chustowym, żeby pod jego nadzorem nauczyć się poprawnie wiązać, ewentualnie poprosić o pomoc w wyborze chusty i firmy i długości. Chustę dobieramy do swoich gabarytów i wtedy nic nam się pod nogami nie plącze. A ty może masz bondolino chustę ? One są skośno-krzyżykowe, ale należą do grubych chust. |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Bo zastanawiam sie ile pozniej taki maluch wytrzyma w takiej pozycji
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Zazdroszcze wam tych fajnych chwil 

05.07.2008 

ala: