|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
Cytat:
Powodzenia Szuuu czekamy na info
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Był mega ciekawy i podjarany, teraz jak słyszy że coś tam się odzywa to od razu zagląda do łóżeczka. Myślę że będzie dobrze
Cytat:
Właśnie co z tż?! Też kurcze nie miał kiedy się rozchorować!! |
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu trzymam kciuki!!
U nas mega upał, masakra. Mi się włączyło mega sprzątanie, co lena śpi to ja zmywam, piore prasuje, myje podłogi, zajechac się idzie. Co do spania, lena spała pajacyk + rożek, teraz body długi rękaw + rożek. Od kilku dni ma wieczorem wiszenie na cycku, i jeczenie. Nie daj boże spacer ho wtedy niosę rozdarciucha na rękach. Wypilam wczoraj koper i jakby mniej. |
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa ja wróciłam do domu i mam już ☠☠☠☠☠☠☠ca, chciałabym zacząć sprzątać i ogarniać chatę, a nie mogę bo krocze boli jak cholera :/
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymają sie z daleka i wszystko co nalezy do Amy omijają szerokim łukiem. Chociaż dzis, jak trzymałam mała na rękach, jeden przyszedł i sie wgramolił na kolana
Kobieto wyluzuj, jeszcze posprzątasz. Nie ma sie co forsować. |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adelka śpi i ja też idę
|
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia! Cytat:
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Szuuu kciuki trzymamy
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
szuuuu, kciuki twoje!
u nas po wczoraj 3 dniach bez kupki pomógł w końcu Debridat. po 3 dawkach poszło małe szambo ale dziś znów nic....matko, nigdy bym nie pomysłała że tak sie bede cieszyć z kupy dziecka, normalnie płakać mi sie chciało ze szczęścia. aż pocelobrowałam z tż-tem 'środe" z tej okazji ![]() :brzyda l:a co, niech też ma facet coś od życia bardzo mi pomaga i jestem z niego dumna, nie boi sie zrobić czegoś przy małej, chętnie ją karmi, kąpie, uspokaja, codzień rano ją kanguruje , nie spodziewałam sie tego po nim. strasznie mnie to wzrusza i boje sie że moja sukowatość umarła już całkowicie, skoro chce mi sie płakać na widok tż-ta opiekującego sie małą.... przez dwie noce, kiedy małą bolał brzuszek spała z nami w łóżku, pomału zaczyna sie problem ze spaniem w łóżeczku. mała aktorka najpierw udaje że śpi a jak gasze światło i kłade sie do łóżka to zaczyna jęczeć żeby ją zabrać do nas no. a poza tym to jest taka słodka, że mogłabym leżeć koło niej cały dzień i patrze jakie minki stroi podczas snu niestety musze to przyznać oficjalnie, jestem zakochana
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ją dalej walcze o laktacje, tak bym nie chciała karmić mm... Po tej cesarce nie mogę dać rady z nadrabianiem za Oliwką. U nas dzisiaj właśnie dzisiaj dzień widzenia na piersi, teraz nie wiem czy to przez upał, mój lichyy pokarm czy może skok rozwojowy?? Odczuwanie u swoich dzieci już skoki???
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
szuu kciuki !!!
ja tez jak glupia sie ciesze kiedy mala zrobi kupke wczoraj zrobilam dobrze mezowi hehe.. nie nie, na seks za wczesnie.. ale mala budzila sie 2 razy w nocy i ja do neiij wstawalm , robilam mleko ,przewijalam, karmilam i lulalam.. wiec mezus sie wyspal a rano zrobil mi kawe i sniadanie byla u mnie heakth visitor, zbadala mala, zwazyla i wszystko na tip-top mala wazu 4130 wrocila do wagi urodzeniowej i o 130 g przybralapogoda ladna, wczoraj wypucowalam mieszkanie, zaraz bede robic obiad dla TZ , zyc nie umierac i sie ochlodzilo troszke
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu krzyczysz już?!
![]() Dziewczyny czy Wasze maluchy już zaczynają gaworzyć? ![]() Bo pani doktor się o to pytała jak byliśmy szczepić, na stronie dot. rozwoju dziecka też już o tym pisali a ja jakoś tego nie widzę ![]() Zresztą to nie za wcześnie?!
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzę że jest coraz bardziej kontaktowy, pierwsze uśmiechy itp
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo do nas dopiero lekarz przyjdzie po 4 tygodniach...Odkąd wróciliśmy ze szpitala, to Wojtek ciągle spał z nami w łóżku. Dzisiaj była pierwsza noc w łóżeczku i daje radę
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Szuu, kciuki!!!
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak u Szuuu
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu ja również trzymam mocno kciuki 😊
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po szczepieniu rany boskie mialam ochote plakac razem z nim tak krzyczal bardzo. Nie moglam go uspokoic dzisiaj chyba bedzie nieprzespana noc.Szuu przyyyj!!!
|
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Jestem pełna podziwu skąd macie czas na wizaż
odkąd wyszliśmy ze szpitala (sobota) na nic nie mam czasu ... malec m dziwne huśtawki nastroju, bo jeden dzień śpi i w nocy i w dzień a kolejnego dnia jest strasznie pobudzony i o śnie mogę tylko pomarzyć. .. Dzisiaj przeszedł samego siebie bo nawet na rękach płakał co do kup to ja też ciesze się z każdej, karmie mm i na początku nan pro go zakleilo i nie mógł zrobić, a jak wróciliśmy do szpitalnego bebiko to kupa jest codziennie. Jak tak placze to często myślę jaka ze mnie musi być zła matka mam nadzieje ze szybko mu to minie bo boję się o swoją psychikę tż zajęty budową, a ja zaczynam przechodzić kryzys i jeszcze te upały...
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robisz co w twojej mocy i jesteś na pewno bardzo dobrą mamusią a maluszkowi niebawem pewnie przejdzie ![]() Konieczne tylko powiedz o tym tż aby wiedział co jest grane, jak będzie Cię wspierał będzie łatwiej we dwoje Edytowane przez sylwka321 Czas edycji: 2015-07-02 o 20:35 |
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała właśnie śpi po kąpieli i karmieniu, narazie w naszym łóżku oczywiście- ale jak za chwile przyjdzie głęboki sen to przerzuce ją do łóżeczka, niech sie oswaja ![]() dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry, mieliśmy iść dopiero za 2 tygodnie, ale położna nas zapisała, bo nie wiedzieliśmy jak podawać witaminy, bo K i D jest przy wyłącznym karmieniu piersią a ja ją jednak głównie mm karmie, choć do piersi przystawiam ile moge. martwi mnie że nie przybrała jeszcze od wyjścia ze szpitala i ciągle nie nadrobiła do swojej wagi urodzeniowej ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- też tak mam....jak mała płacze i pręży brzuszek to ja płacze razem z nią i myśle sobie że to wszystko moja wina i przeze mnie cierpi, bo gdybym miała pokarm w normalnej ilości to niem musiałaby pić tego świństwa i może problemy brzuszkowe by ją omineły
|
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja też już po kąpieli, pierwsza kąpiel zrobiła babcia ja się przyglądałam na razie Leży na razie ze mną w łóżku ale na noc zamierzam do łóżeczka kłaść, tzn tż będzie kłaść bo mi się ciężko wstaje |
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Kika wlasnie sie dzisiaj zastanawialam co u was i nawet dzwonilam ale nie odebralas.
|
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
A my w drodze do domuuuu. Laurka dzielnie znosi wyprawe. W wiekszosci spi. Dzis bylysmy do kontroli i choc katar jeszcze jest to infekcja przechodzi.
Co do witamin to ja mialam w zaleceniach podawac D od razu a K od drugiego tygodnia.
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostała na wypisie zalecenie żeby k i d podawać od 8 doby do 3 miesiąca przy wyłącznym karmieniu piersią......
i właśnie z położną zastanawiałyśmy sie czy podawać połowe czy wcale przy mm czy jak i dziś na wizycie pediatra powiedziała żeby zużyć do końca małe opakowanie k i d które dostałam w szpitalu ( chyba 12 kapsułek tam jest)a potem podawać tylko d3 przeniosłam małą na śpiocha z naszego łóżka do łóżeczka i śpi tam już od godziny może sie troche przyzwyczai i ogarnie tematlaski, potrzebuje sie doprowadzić do stanu używalności, możecie polecić jakiś dobry krem/serum ujędrniające, na celulit, które można stosować przy karmieniu? ciało pomału dochodzi do siebie, ale mam flaczki i potrzebuje czegoś dobrego. bardzo lubie to serum rozgrzewające z eveliny ale chyba nie można podczas laktacji ![]() ah! i mam jeszcze jedno pytanie...dziewczyny po cc, jak długo schodziła wam opuchlizna wokół rany po cięciu?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

jak zareagował?

dzisiaj chyba bedzie nieprzespana noc.
robisz co w twojej mocy i jesteś na pewno bardzo dobrą mamusią
rzytul: robisz co w twojej mocy i jesteś na pewno bardzo dobrą mamusią